Mestiksen tuomaritoiminta

  • 191 952
  • 750

Knap

Jäsen
Masolle ja Härköselle lampaan piipin kokoinen peukku tuomareiden kritisoinnista! Varsinkin Härkösen kommenttiin että kun keväällä pelit alkavat olemaan tälläsiä, niin siellä olisi sellaiset herrat viheltämässä ketkä ovat tilanteen tasalla.

Eiköhän herrat kuitenkin tienanneet tästä viiden tonnin sakot ja VV sekä JR viheltää kaikki sarjat.

Linkkinä vielä ottelun lehdistötilaisuus:Tämän voisi melkein tänne jakaa, sen verran harvinainen tapaus. Harvinainen siksi, että harva enää puhu asioiden oikeilla nimillä lehdistötilaisuuksissa, vaan yleensä tuomaritoiminnasta vihjaillaan jotenkin hämyisesti. Tästä varmaan herrat Maso Lehtonen ja Niko Härkönen tienasivat kotiosoitteesinsa sakkolaput.

Olisi ollut mielenkiintoista, jos otteluvalvoja olisi ollut paikalla. Olisiko Maso tehnyt Kotkaniemi v2, ainakin aggressiota oli ilmassa.
 

Sven Tuuva

Jäsen
Suosikkijoukkue
IPK, Kalpa & Jokerit
Härkönen otti jälleen kantaa tuohon mestiksen tuomari toimintaan ja kurinpitoon. Sen verran mies oli loppuun palanut, ettei tulevat sakot paljoa kiinnostele.

Ymmärrän kyllä Härköstä tässä, kun joka pelissä tulee vähintään 2-3 huumorijäähyä pelkästään Ipk:lle niin pitemmän päälle alkaa varmaan spyyke olemaan koetuksella. Tähän kun lisätään vielä vastustajan saamat huumorijäähyt, sekä muut tuomarivirheet niin siinä on jo yhteen peliin melkoinen soppa kasassa.
 

Murkula

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkueet,SaPKo,Tappara,NY Rangers
Omasta mielestä Savonlinnassa Vuohtoniemi ja Södö onnistuivat tänään aika hyvin. Ottivat sellaisia jäähyjä pois joita jätetään paljon viheltämättä kuten mailasta kiinnipitäminen. Kun se muka kää johonkin kiinni.
Yhden kerran mietin että mitä ihmettä tapahtuu kun Lainio veti siniviivojen välin yhtä virvelimiestä perässään ja hyökkäysviivan jälkeen niitä pyydyksiä tuli vielä kaksi lisää mutta tässä tapahtumasarjassa ei nähty rikettä. Toisaalta kohta perään tullut jäähy vaikutti vähän paikolta.
Muuten viheltämisessä säilyi linja.

Linjamiehillä oli sitä vastoin taas suurenmoisia hankaluuksia irroittaa kiekko aloitusympyrässä ilman pikku pilkkejä ja huomautusta jollekin.
 
Viimeksi muokattu:

Accompagnato

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat, sympatiat Pelsuille ja HPK:lle
Ihan pienen pienenä kommenttina sanon, että Peliitat ei ole voittanut koskaan silloin kun Ville Vuohtoniemi on ollut päätuomari ottelussa. Tästä ei itselläni ole tilastoa, mutta vahvasti olen tätä seurannut. MIelestäni kyllä onnistuivat eilen hyvin, joskin (Peliittalasien läpi katsottuna) ainakin yksi korkea maila oli Lämsän hienosti itse suorittama. Maila toki oli Peliitta -merkkinen. Estämishommissa olisi linja saanut olla tasapuolisempi.
 

Koukkupolvi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat ja tietysti Titu
Monesti, monesti samaa mieltä tuosta tuomaritoiminnasta. Välillä vihelletään, välillä ei. Harmittanut joskus jopa vastustajalle vihelletty rangaistus, jossa ei ole mitään edes tapahtunut. Kaikki ne, jotka ovat olleet joskus samalla tasolla eli jään pinnalla kurvailemassa kuitenkin varmaan ymmärtävät sen, ettei kenttää voi nähdä samoin kun katsomosta. Itse asiassa katsomossa voisikin olla hyvin lisäksi yksi päätuomari, joka hoitaisi hommia sieltä käsin. Oho, mikä ajatus pulpahti. No joo, ehkä en jalosta sitä sen enempää.

Onhan se kuitenkin hienoa, että tuomareita saa, voi ja pitää haukkua lähes aina kun oma joukkue kokee tappion. Minusta ei siihen sylkykupin hommaan olisi ikinä. Lähes koskaan ei ole tuomiota, josta ei jollain ole jotain valittamista. Kukaan ei koskaan kehu, paitsi ehkä juuri niin, että "tuomarit antoivat tänään pelata". Aikamoista masokistin hommaahan tuo tuomarointi on ja hienoa, että matseihin heitä löytyy. Aina eivät onnistu, mutta varmaan parhaansa yrittävät.

Sellainen vielä, että NHL-matseja on kiva seurata muun muassa sen vuoksi, että kun rangaistus vihelletään, ukko lähtee jäähylle, eikä hän, eikä kukaan muukaan yleensä joukkueesta ole mussuttamassa asiasta. Hitto, että ottaa joskus kaaliin täällä meillä.

Kohta se on lähdettävä katsomaan Iisalmen ihmeitä Heinolassa. Toivottavasta nähdään hyvä matsi ja hyvää tuomaritoimintaa. Lisäksi tietysti 3 pistettä lihavampana voisi lähteä hallista kotiin, kiitos ja aamen.
 

Knap

Jäsen
Aivan liikaa tulee tuomareita haukuttua itsekin, mutta se nyt vain on se helpoin pakoreitti, kun ei kulje. On se myös fakta, että tuomarointi Mestiksessä ei ole onnistunut, siitä kertonee ainakin Härkösen, Mason ja Petäjän avautumiset sakkojenkin uhalla. Viime viikolla Härkönen sanoi "En kommentoi, en ole niin rikas mies." No ilmeisesti eiliseen oli kerrytetty hilloa tilille tai sitten vain meni yksinkertaisesti vati nurin, vaikka 8-4 voitto tulikin. Härkönen ei muutenkaan ole mikään jannesinkkonen tuosta tuomaritoiminnasta valittamisesta, joten hänen sanalleen annan melko ison painoarvon näissä asioissa.

En tiedä onko tämä vain mutuilua vai liekö jotain paikkaansa pitävyyttä, mutta IPK ainakin kärsii kotona enemmän tuomareista kuin vieraissa. Perustuu ihan omiin näkemyksiin ja sitten Jasikin tuota sanoi täällä vaikuttaessaan paljon. Yleisön paine, harha vai mikä - mene ja tiedä.
 

JusuPlus

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, KeuPa HT
Ymmärrän kyllä Härköstä tässä, kun joka pelissä tulee vähintään 2-3 huumorijäähyä pelkästään Ipk:lle niin pitemmän päälle alkaa varmaan spyyke olemaan koetuksella. Tähän kun lisätään vielä vastustajan saamat huumorijäähyt, sekä muut tuomarivirheet niin siinä on jo yhteen peliin melkoinen soppa kasassa.

Ymmärrän kyllä täysin Häkää ja Peliittojen Petäjää, ja yhdyn täysin kavereiden mielipiteisiin. Aivan käsittämätöntä, ettei tuomarilinjaa saada sarjan vaatimalle tasolle, vaan linja on illasta toiseen, paikkakunnasta ja pelistä riippumatta useimmiten ala-arvoista.
Mielestäni nimenomaan linjattomuus on yksi selkeimpiä puutteita Mestiksen tuomarityöskentelyssä. Pelin aikana linja vaihtelee, välillä saa pelata ja tehdä mitä vaan, mutta seuraavassa erässä linja muuttuu ja hipaisusta saa jäähyn.

Toki tuomaritkin ovat ihmisiä, ja erehtyminen on inhimillistä, mutta tällä kaudella on tullut huomioitua, että näitä erheitä sattuu tulemaan tietyille tuomareille todella useasti. En nyt viitsi nimiä sen enempää mainita, mutta kyllähän esim. Kimmo Laakkosen pitäisi viheltää ennemmin alasarjoja, kun Mestistä...
 
Viimeksi muokattu:

jmexel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Roki,
Liitto lienee kovin ohjeistanut seuroja tuosta tuomaritoiminnan arvostelusta jos miettii vaikka takavuosia mutta eihän kenenkään sipuli loputtomasti kestä.

Härkönen, Maso ja Petäjä ovat aidosti huolissaan tästä kehityksestä ja ihan oikein. Ei meno voi olla kuin pohjois-koreassa että istutaan hiljaa ja merkistä taputetaan. Peli on nopeutunu entisestään ja nopeutuu, tämä vaatii myös kehittymisen tuomareissa. Liiton vastuulla on ohjeistaa ja kouluttaa ja se lopullinen kasvaminen tapahtuu sitten peleissä.

Kyllä siellä NHLssä ja KHLssä sekä kaikissa muissakin sarjoissa tuomareille huudellaan. Son ihan skeidaa etteikö näin olisi. Ja mitä tulee siihen että katsomosta näkee paremmin, varmaankin näin mutta se ei selitä sitä että jätetään viheltämättä tai vihelletään aiva persaukinen tuomio metrin päästä nähtynä. Pelissä aina jää tuomareilla joku sivutapahtuma näkemättä mutta kiekollisessa tilanteessa ne virheet tulee 90%. Myös tuomareille ja sitä ne vahtaa. Ammattitaitoa on myös sijoittuminen, kaikissa otteluissa näkyy tilanteita jossa tuomari plokkaa joko hyökkäyksen tai puolustajien purun jonka jokainen katsomotuomari ois osannu välttää. Mieleen tulee Roki-IPK jossa Roki teki maalin tälläisen tuomarin jaloissa olemisen seurauksena.

Huono tuomarointi vaikuttaa peliin valtavasti eikä ole vähäteltävä asia niinkuin monesti näkee täälläkin lukevan.

Jos katsojat istuu hiljaa, seuran henkilöt istuu hiljaa ja liitto istuu hiljaa niin mikään ei koskaan muutu.
 

OCE

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ketterä, SaiPa, Pesä
Tasotus maalissa maalivahdin häirintä, jonka kylläkin aiheutti Vantaan omapelaaja. Muusta en tiedä.
 

Vanhus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Roki
Pakki ajaa hyökkääjän päin maalivahtia. Ensin dumari näytti ettei hyväksy mutta onneksi kävi tarkistamassa videolta ja hyväksyi. Oikea päätös.
 

Vanhus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Roki
KiVan kauden kolmas päävalmentaja oli elävä esimerkki otteluhaastattelussa kuinka sipuli pidetään kasassa vaikka savu tupruaa korvista loppuratkaisun takia. Voisi tämä mediavastaava ottaa mallia...
 
KiVan kauden kolmas päävalmentaja oli elävä esimerkki otteluhaastattelussa kuinka sipuli pidetään kasassa vaikka savu tupruaa korvista loppuratkaisun takia. Voisi tämä mediavastaava ottaa mallia...

Onko kyseessä sama kaveri joka selosti taannoin sitä KVantaa-IPK peliä, jossa Vantaalta hylättiin lopussa maali? Oli aika raskasta kuunneltavaa kyseisen hepun selostus.
 

Vanhus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Roki
Taitaa olla sama kaveri. Jokipoikien valmentaja Petrel suolasi sen yhdessä ottelua edeltävässä haastattelussa sanoen että sitä oikein jännittää kuinka monta kertaa selostaja pistää pelaajan etuliitteeksi taikuri sitä ja taikuri tätä.. Meni selkeästi kaverin ihon alle ja itse otteluselostuksessa ei sinä iltana ollut yhtään taikuria kehissä.
 

jmexel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Roki,
Maestrojaki on Vantaassa aika monta, mikäli nyt puhutaan samasta "sepästä"?! Mutta toisaalta on hyvä että tätä tuomarointia hieman nostellaan tapetille, tää maalin tarkastaminen oli kaksikon paras teko tuossa pelissä.
 

kendomiäs

Jäsen
Suosikkijoukkue
suomikiekko
HUHHUH luin tämän "raportin". Valaiskaa kuka tuollaisen on ulostanut?? kiekko-vantaa palannut jollekin kivikauden viestintä-ajalle. Kai tuosta tulee sanktioita???
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös