Mestiksen kuukauden pelaaja

  • 8 460
  • 14

Tuusa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Avataanpa Mestiksen puolellekin tälläinen ketju, kun syyskuu vetelee kohta viimeisiään.

Eli arvon Mestis-kirjoittajat (ja muutkin), kuka on Mestiksen kuukauden pelaaja mielestänne?

Itse vedän kotiinpäin, sillä Kalevankankaan kuninkaaksikin tituleeratun Petri Lehtosen paluu Mestis-jäille on ollut niin vakuuttava (5 ott, 2+8=10), että syyskuun pelaaja on mielestäni siinä. Itsellänikin oli kovat odotukset Lehin paluusta, mutta nekin ovat kyllä ylittyneet. Oletin, että joskus marras-joulukuussa Lehtonen alkaisi saada taas Mestis-vauhdista kiinni, mutta 2 pinnaa per peli puhukoon puolestaan.
 

Isaskar

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Onhan noita vaihtoehtoja jokunen. Pistepörssin viiden kärjessä ovat Grunn, Tapio, Lehtonen, Kiilholma ja Laukkanen. Kiilholma ja Laukkanen johtavat myös palkittujen tilastoa. Tehopörssissä taas Grunn ja Tapio ovat kärkipäätä. Hyvin aloittaneita pakkejakin löytyy jokunen. Maalivahdeista Seppänen on ehkä ainut vaihtoehto.

Mielestäni muutaman tehopinnan eroja ei pidä painottaa liikaa. Ei myöskään tehotilastoa, koska vastustajajoukkueiden taso vaikuttaa siihen liian paljon (esim. K-Vantaalla helppo alkuohjelma). D Team on aloittanut kauden hyvin, mutta ei sieltä ihan sellaista yksilöä nouse esiin, joka tuon tittelin ansaitsisi. Oma valintani on joku kolmikosta Seppänen, Kiilholma, Lehtonen.
 
Itsellä sellainen kutina perskarvoissa, että kuukauden pelaajaksi valitaan Carlo Grunn. Toinen vaihtoehto voisi olla kotiinpäin vedettynä Juha Kiilholma. Tai sitten joku D Teamin pelaaja, mutta tästä asiasta saadaan sitten lisää tietoja viikonlopun tietämillä.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Mestiksen oma asiantunteva valintahan on kaiketi jo selvillä, vaikkei ole julkaistukaan. Ainakin aiemmin perusteena on ollut kerättyjen kiekkovakiomitalien määrä (paitsi silloin, kun Liukkonen olisi pitänyt palkita toistamiseen). Tämän mukaan Lehtonen on siis nipin napin edes syyskuun kymmenen parhaan joukossa... Tässä viiden kärki copypastena:

1 KIILHOLMA Juha Hokki 5 8
2 LAUKKANEN Tuomo D Team 6 8
3 DICKENSON Lou Sport 6 7
4 TAPIO Jussi TuTo 6 7
5 TALAJA Roope K-Vantaa 4 6
 

Tuusa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Mestiksen kuukauden pelaajaksi on valittu Jukureiden Petri Lehtonen. Äänestyksessä toiseksi sijoittui TuTon Jussi Tapio ja kolmanneksi päätyi Hokin maalivahti Teemu Seppänen.

Onnittelut Puuha-Petelle. Ilman sinikeltaisia lasejakin täysin oikeaan mennyt valinta. Ei voi kuin laittaa känet kyynärpäitä myöten ristiin, että Lehi välttyy vammoilta.
 

J.Hotti

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK Detroit Red Wings FC Barcelona
Jatkoaika valitsi joulukuun Mestis-pelaajaksi SaPKo:n Kalle Konstin. No kävin sitten katsomassa Kiekkovakiomitali-pörssin joulukuun tulokset, kukas se sieltä mahdollisesti on tulossa Mestiksen kuukauden pelaajaksi. Meinasin tuolilta pudota, kun näin kuka on pörssin joulukuun ykkösenä... RoKi:n maalivahti Timo Lindström! RoKi:n joulukuu: viisi ottelua, neljä tappiota. Jotenkin vaan sellainen yhtälö, että vaikea nähdä maalivahtia keräämässä noista otteluista yhdeksää Kiekkovakiomitali-pistettä.

No katsotaas pelatut ottelut. RoKi-Hokki 8-3 eli joulukuun ainoa voitto-ottelu heti kärkeen. Lindström palkittu ottelun parhaana pelaajana! 25 torjuntaa, kolme maalia selän taakse ja oma joukkue takoo kahdeksan maalia. En peliä nähnyt (joten anteeksi jos siellä oli 5-10 gameseiveriä) mutta silti en ihan ensimmäisenä lähtisi kolmea pistettä tuosta ottelusta maalivahdille antamaan. Toinen ottelu, RoKi-SaPKo 2-4, tappio siis. Ja kukas onkaan valittu ottelun parhaaksi pelaajaksi? Kyllä, Timo Lindström! 25 torjuntaa ja kolme maalia selän taakse, tappioon päättynyt ottelu. Voitto-ottelun torjunut pässipaitojen Simon Nielsen, 31 torjuntaa ja ei mitaleja arvon raadilta. Kolmas ja neljäs ottelu, LeKi-RoKi 8-1 ja TuTo-RoKi 8-1, ei mitaleja Lindströmille, kotiotteluissa tiedä vaikka pari olisi tullut. Viides ja kuukauden viimeinen ottelu. RoKi-Hokki 1-2. Rummunpärinää... Ja ottelun paras pelaaja, kolmannen kerran kotiyleisön edessä oman raadin valitsemana, Timo Lindström! Ja toisen kerran tappiopelissä ottelun paras pelaaja. Onneksi olkoon raati Rovaniemellä, teitte Mestiksen ennätyksen jota ei ihan heti rikota (koska muualla luetaan liiton ohjeistuksia). 35 torjuntaa ja kaksi päästettyä maalia, ei siinä mitään, vahva peli Lindströmiltä. Mutta kun Hokin voitto-ottelun torjunut maalivahti Teemu Seppänen 42 torjunnallaan / yksi päästetty maali ei saa mitalin mitalia...

Jotenkin on sellainen tunne, että Mestiksen joulukuun parhaan pelaajan palkinto ei lähde Mäkelänkadulta Rovaniemen suuntaan...
 

Nyrpa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pässilauma!
Kyllähän noille Kiekkovakiomitaleille on tullut naurettua monen monta kertaa ja näin tapahtui myös Rovaniemellä kun kuuluttaja ilmoitti ottelun parhaaksi pelaajaksi hävinneen joukkueen maalivahdin.. Ja näin on sitten näköjään tapahtunut siellä lähes heti uudestaan (RoKi - Hokki). Ei voi kuin ihmetellä...

Liiton ohjeistus on päivänselvä: Kultaisen Veikkausmitalin saa aina voittaneen joukkueen pelaaja...
 

rey

Jäsen
Suosikkijoukkue
-
Onko noita jatkoajan antamia tähtiä tilastoitu minnekkään? Tai onko joku innokas palstan tilastonikkari laskenut noita?

Olisi kiva seurata mille pelaajille nuo tähdet kertyvät...
 

#104

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Onhan meillä Pasi "Pablo" Järvinen, onhan meillä Olli "Karhu" Julkunen, vaan meillä on meidä Miksa ! Näkemykseni perustuu pelkästään KooKoon otantaan, vaan kun tarjokkaita kysytään niin vastaan jo pelkän luistinpotkun edellä olevaa, jonka perusteella häneta rankkaan oman tiukan sisäisen liigani kärkeen, Mikko Liukkosen olevan arvostetussa kyselyssä haettu tämän(kin) kuukauden pelaaja.
 

Canis Lupus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kajaanin Hokki, LuPo
Jotenkin on sellainen tunne, että Mestiksen joulukuun parhaan pelaajan palkinto ei lähde Mäkelänkadulta Rovaniemen suuntaan...
Eikä lähtenytkään. Joulukuun kuukauden pelaaja on Antti Jaatinen, Kajaanin Hokki! Ehdottomasti onkin ollut Hokin hyökkäyksen kaipaama snaipperi. Ylämummo soikoon!
 
Helmikuun pelaaja?

Konsti jatkaa siitä, mihin tammikuussa jäi, tänään 3+1 KiVaa vastaan. Maalin päässä Mestiksen yhden kauden maaliennätyksestä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös