Ilmoitukset

Nimimerkin Pompino jatkuva aggressiivinen ja henkilökohtaisuuksiin menevä kirjoitustapa on palkittu kuukauden pelikiellolla. Aiempi rikehistoria samasta asiasta pidensi pelikieltoa.

Sulje ilmoitus

Mauri-Antero pääsee viikon huilille Perussuomalaisten ketjuun kirjoitetun hyvän maun vastaisen viestinsä vuoksi. Fantasiat koko mantereen tuhoamisesta eivät kuulu palstallemme.

Sulje ilmoitus

Mestiksen kovimmat lämärit kautta aikain?

Viestiketju osiossa 'Mestis' , aloittajana Petofani, 09.10.2018 klo 14.23.

 1. Petofani Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Boston Bruins, Jokerit, Raahe-kiekko,
  Kenellä mahtaa olla mestiksen kovin lämäri? Ainakin kaudella 2013-2014 Kajaanin Hokkia edustanut Teddy Da Costa laukoi melkoisia hevosenpotkuja.

  Edit. @Moderaattorit voisitteko muuttaa pysyväksi tämän ketjun, niin kuin alla toivotaan.
   
  Viimeksi muokattu: 09.10.2018 klo 14.55
 2. Peteliuz Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ketterä, Jokerit, Avalanche, Manchester United
  Jari Lippojoki divarissa. Ketjun voi lukita.

  No okei, veljenpoika laukoo myös suht tulisesti. Vielä kun osuisi tolppien väliin.
   
 3. Everton Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  Kouvolassa järjestettiin joskus divari-aikana lämärikisa. Tämä oli 90-luvun alkupuolella, koska muistan että Sergei Karpov oli yksi laukojista. Paikallinen poliisi yritti ensin mitata maalin vieressä kyykkien ylinopeustutkalla lämärin nopeutta, mutta vetäjien sihti oli joko hieman epätarkka tai sitten liian tarkka, ja siirsi mittauspisteensä hyvin pikaisesti maalin taakse. Tuloksista ei kuitenkaan minulla ole mitään mielikuvaa.

  Myöhemmin ihmeteltiin Jani "Niple" Nivalan hurjaa ruoskaa. Lämäri oli kova, mutta myös varsin epätarkka. Pamautti lämärillään ainakin kahdesti päätypleksin rikki.

  Mutta varustekehitys on käsittääkseni ollut sen verran huomattavaa, että kovimmatkaan 90-luvun lämääjät eivät pärjäisi nykytykeille jo pelkästään sen vuoksi.
   
 4. Mazaa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Karsinnat
  Suoraan NHL:stä KooKoon paitaan työsulkukaudella tullut Tommy Wingels ja lämärillä rankkarikisassa yläpeltiin.

  Tommy taisi olla ainoa, katsojat ja tuomarit mukaan lukien, joka ennen videotarkastusta tiesi kiekon käyneen maalissa. Maalivahti ei ehtinyt liikauttaa ihokarvaakaan.
   
 5. FutureHockey Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS, NYI, Junnut ja Tilastot
  Sanoisin Jokipoikia edustaneen Pavel Brendlin olevan kärkijoukoissa. Ei saanut paljoa tuolla aikaiseksi, mutta myöhempinä vuosina tulosta tuli KHL:ää myöten. Se veto oli kuitenkin hatarien muistikuvien mukaan jo tuolloin varsin saaterin kova.
   
 6. cottonmouth Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo & Philadelphia Flyers
  Mestiksen kautta aikojen maali- ja pistepörssin ykkösmies Aki Keinänen nyt tulee ainakin näin nopeasti mieleen.
   
 7. Rairama Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL
  Sportissa pelannut #28 Samuli Kivimäki myös maininnan arvoinen, oli se vaan nätin näköstä kun Samuli veti One-Timereita
   
 8. Pecinjsh Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokipojat, Latvia
  Lubomir Kolnik, JoKP, kausilla 1992-94.
   
  Laha tykkää tästä.
 9. Linnankundi Jäsen

  Ajalta, jolloin miehet oli rautaa ja mailat puuta tulee mieleen SaPKon pakki Timo Härkönen. Nykyisillä komposiittimailoilla Härkönen olisi laukauksellaan läpäissyt maalivahdin. Pelasi myös aikoinaan SM-sarjassa Reippaassa viivapelotteena.
   
 10. Sven Tuuva Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Iisalmen pelikarhut, Kalevan pallo & Jokerit
  Ipk:n Otto Huttusella on varmasti yksi mestiksen kovimmista lämäreistä. Vielä kun pääsisi sitä useimmin käyttämään niin tulostakin tulisi maalien muodossa.
   
 11. Murkula Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jääkiekko!
  En tiedä mitään lukuja mutta kyllä Keni ja Kivimäki on jäänyt mieleen. Luulisin että Lasse Lappalainen paukauttaa aika lujaa tutkaan vaikka hyvin harvoin käytti ja taitaa hyvin harvoin käyttää sitä laukaustaan nykyäänkin.
  Tällä kaudella kovin saattaa hyvinkin olla Huttusella.
  Useinmiten Mestispakit jää mieleen onnettomista luteen huokauksista joita voisi niihin ropelilämyihin verrata.
   
 12. Joitakin vuosia taaksepäin pitää katsoa kun silloin pelasivat sellaiset viivapyssyt kuin Imatran ketterän Jari Lippojoki, Porin ässien Tapio Levo, sekä Tutossa pelanneet Risto Siltanen ja Timo Nykopp.
   
 13. Mehti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Liigakarsinnat
  Luke Sellarsin lämäri oli melkosen napakka Jokipojissa kaudella 2008-2009.
   
 14. uljas Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Peliitat, (HeKi-vainaa), Tinatuopit
  Tuoreemman polven läyhääjistä sanotaan Kalle Moisio. Paukutti viime kaudella sellaisia lämäreitä, että en muista ihan lähivuosina moisia nähneeni.

  Takavuosina SM-liigaa Reippaassa ja sittemmin II-divaria HeKissä pelannut puolustaja Jarkko Hämäläinen jäi mieleen tähänkin päivään mennessä yhtenä kovimmista lämärin laukojista. Harmittavasti Hämäläisen sihti vaan tuppasi olemaan usein hukassa.
   
 15. Devon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TuTo
  Syksyllä 2012 tästä saatiin ihan mitattua tietoakin, kun Mestiksen All Stars -ottelussa (etelä vs. pohjoinen) oli yhtenä oheisohjelmana lämärikilpailu. Siinä tapahtumassa Aki Keinänen laukoi kiekon kovinta vauhtia tutkaa kohti. Lukemista ei ole mitään muistikuvaa, kuten ei myöskään siitä, ketkä miehittivät sijat 2 ja 3.
   
 16. Flyingbird Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TUTO Hockey, Mestis, SJS
  Timo Nykopp joskus Tuton paidassa divarissa 90-luvulla. Lämäri puolesta kentästä maalivahdin räpylän läpi yläpeltiin. Oi niitä aikoja. Keinänen varmasti haastaisi tämän vuosituhannen pelureista.
   
 17. Murkula Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jääkiekko!
  Pelasihan tuossa kaudella 14-15 semmoin poika Lainekin. En muista miten kovaa lämäri niihin aikoihin pamahti mutta ranneveto oli sen bampiluistelun päätteeksikin vielä melko raaka.
   
 18. HighFlyer#95 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit
  Sportissa kaudella 2012-13 pelanneelta Tomi Pekkalaltakin lähti lämäri muistikuvieni mukaan varsin napakasti.
   
 19. Franto Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hermes
  Teemu Aalto tykitti Hermeksessä melko kovaa kultaisella ysärillä. Myös liigassa Aallon kanuuna teki ihan kelvollista tulosta.
   
 20. OCE Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ketterä
  Kyllähän se on, jos Divariajat lasketaan Niin Ketterän Jari "Legenda" Lippojoki. Ja vielä Helvetin kovilla tehoilla. Sai mm. jokereiden mv Rauli Shoolmanin hermostumaan totaalisesti vieraillessaan Jokereiden harjoituksissa, oli vähän aikaa perässä luistelua ja Rauli huusi naama punasena.
   
 21. Pecinjsh Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokipojat, Latvia
  Nyky-Mestiksessä Toni Leinonen on lämärien erikoismies. Kanadalainen TSN-urheilukanava huomioi Toni Leinosen hurjan lämärin jakamalla videon siitä somessa.

  Linkki vie TSN-kanavan Instagram-tilille.
   
 22. Knap Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  IPK, Bruins
  Lainaus:
  Oli komea rankkarimaali kyllä.

  Tämän hetken Mestiksestä kovia lämäreitä jakelee ainakin IPK:sta Otto Huttunen, Saku Kinnunen ja Julius Rantaeskola. Huttusen lämärin veikkaisin olevan ihan oikeastikkin yksi sarjan kovimmista, tosin mitään faktaa ei ole esittää tästä. KeuPan Pihlajamäellä on myös saatanan kova lämäri, mutta tarkkuus aika kehno. Kooveen kultakypärä Vili-Jesper Koivulallakin ihan näpäkkä, mutta ei ehkä kovin kuitenkaan.

  Vaikea noita on muista joukkueista niin sanoa, kun vain livenä nähtyjä voi arvioida. Elisan lähetyksistä nyt mahdoton arvioida kovuutta.
   
 23. tosiasia Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TuTo
  Itsellä ei mitään tarkempaa tietoa ole, mutta mielenkiintoista olisi nähdä mitä TuTon Matt Nickerson lämää tutkaan. Eihän Nikke mikään maalikone ole koskaan ollut, mutta raamit ovat Mestiksessä ihan kärkeä eli vipuvartta löytyy ja voimaakin on pirusti takana. Muutaman kerran päässyt virittämään kutia viivalta lähes paikoiltaan ja aika karmealta pommilta nekin ovat vaikuttaneet.