Mestiksen kotisivut, tilastot ja tulosseuranta

  • 138 683
  • 441

jsavolai

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat,TiTu,Akaan Kiekko,Pelicans
Syy tulospalvelun ja vanhojen statistiikkojen puuttumiseen on aineiston ja taustajärjestelmän katoaminen, joka ilmeisesti johtuu taustayhtiö Lesportin (Lahtis Enterprises tms.) konkurssista tai huonosta taloudellisesta tilanteesta?

Eikös Lentopalloliitto käyttänyt samaa toimijaa tulospalveluunsa? Jos yritys olisi konkassa niin luulisi että Lentopalloliiton tulospalvelu olisi myös Kaputt? Pikavilkasulla tuntui toimivan, joten taitaa olla muualla syy. Muutoinkin, konkkatilanteessa EI tiedetä tarkkaan koska sopimus päättyy. Nyt on tiedetty, ja nyt oli myös alettu tekemään uutta järjestelmää. Se vain ei kuulemma valmistunut ajoissa joten nyt mennään miten mennään.

Ohjelmistoprojektit venyy. Etenkin jos vaatimusmäärittelyä ei ole tai se ei ole tarpeeksi selkeä. Sitten jos nähdään koko projekti kaikkien toiveiden laarina niin eihän se voi millään valmistua ajallaan.
 

Tuusa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Syy tulospalvelun ja vanhojen statistiikkojen puuttumiseen on aineiston ja taustajärjestelmän katoaminen, joka ilmeisesti johtuu taustayhtiö Lesportin (Lahtis Enterprises tms.) konkurssista tai huonosta taloudellisesta tilanteesta?

Tuo ei pidä paikkaansa. Sopimusasioista siinä on kyse.
 

Mazaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Karsinnat
Ohjelmistoprojektit venyy. Etenkin jos vaatimusmäärittelyä ei ole tai se ei ole tarpeeksi selkeä. Sitten jos nähdään koko projekti kaikkien toiveiden laarina niin eihän se voi millään valmistua ajallaan.
Juurikin näin.

Liiton olisi pitänyt tehdä samanlainen sopimus ohjelmiston toimittavan yrityksen kanssa kuin minkä eräs keskisuomalainen yritys onnistui tekemään viime vuonna. Sopimuksessa oli määrättty korvauksena myöhästymisestä yhden prosentin alennus alkuperäisestä hinnasta jokaista myöhästynyttä päivää kohti. Reilun kolmen kuukauden myöhästyminen olisi tarkoittanut ilmaista tuotetta asiakkalle. Jostain kumman syystä projekti valmistui kahta viikkoa ennen deadlineä.

Tuo ei pidä paikkaansa. Sopimusasioista siinä on kyse.
Olet oikeassa, sopimus loppui toukokuussa. Sopimuksen päättämiseen johtavat syyt liittyvät taas taustalla toimineeseen yritykseen tietojeni mukaan.
 

MurhaaMenoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo ja JokiPo sekä HyväPeli
Eikä tätä säälittävää Jääkiekkolootan Mestaruussarjaa voi enää kuunnella edes tekstiteeveestä? Minä kun juuri meinasin alkaa virittelemään taajuuksia kohdalleen. Vai saavatko ne sinne jonkunlaista päivittyvää tulospalvelua aikaiseksi? Kysyy "Ennen tekstiteeveetä kuuntelematon".
 

Big Bear

Jäsen
Paitsi Mestistä niin myös muita lätkän sarjoja (Suomi-sarja, II div., III div.+ lukuisat nuorten sarjat) on pystynyt seuraamaan jo vuosia reaaliajassa. Nyt liitto, joka teki kymppimillin voittoa kaksista kotikisoista tarjoaa meille lätkäkuluttajille tällaista paskaa. Ihan uskomatonta perseilyä Kummolan klaanilta!
 

URM-man

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, TPS, URM
Toki pystyy, jos pääsee halliin paikan päälle. Veikkaanpa, että liiton tulospalvelun kautta ei ainakaan ennen joulua.

Tuota samaa juteltiin paikallisessa junnupelissä kaverin kanssa, joka pitänyt tulospalvelua usean vuoden ja omaa melkoiset tiedot & taidot myös ohjelmoinnissa. Ei varmaan tämän vuoden puolella nähdä reaaliaikaista seurantaa missään liiton alaisissa sarjoissa, eli kaikki muu kuin liiga. Saas nähdä meneekö koko kausi näin?

Kiitti tyhjästä Finhockey. Juhlikaa uusissa tiloissa Hjallisareenan kupeessa.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Teksti-tv:stä näkyivät tänään sentään matsien tilanteet, lopputulokset ja osa maalintekijöistäkin. Sielläkin kyllä pahoiteltiin, että sekä Jääkiekkoliiton tulospalvelu että Ylen tulosseuranta ovat "remontissa".

TuTon matsia seurasin tietysti paikan päältä, väliajoilla kuikuilin älypuhelimellani Ylen teksti-tv:n sivuilta tilanteita muilta paikkakunnilta. Kyllä noista perillä pysyi, vaikkakaan ei niin yksityiskohtaisesti kuin yleensä.
 

ebsonblues

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Espoo
Yleisömäärät

Löytyisiköhäm jostain eilisen mestis kierroksen tarkat yleisömäärät?
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Jos oikein kuulin niin Turussa oli vajaat 1800 katsojaa, ja ottelun striimiä seurasi parhaimmillaan 1300 silmäparia.

Turussa oli 1784 katsojaa, tämä info oli seuran omassa otteluraportissa.

Olisihan sitä toivonut kahta tonnia rikki kauden avaukseen Sportia vastaan, mutta olman veikkaukseni mukaan sekä Mestiksen tosiasiallinen sulkeminen (puheet liiganoususta ovat mitä ovat, juurihan tuore SM-liigajohtajien haastattelukin kertoi mistä on kyse eli siitä, ettei liigaan haluta seuroja lisää) että ottelumäärien raju korotus laskevat yksittäisten matsien kävijämääriä koko sarjassa.

Osa jää tulematta, koska nousuhaaveita ei juuri teoreettisestikaan ole paitsi parilla seuralla (jos niilläkään, aina löytynee joku naamakertoimeen perustuva este lisenssille) ja osa jää tulematta, koska pelejä on niin paljon ja samoja joukkueita tulee vastaan kotijäällä useita kertoja (Sport-kotipelejä on yhteensä neljä tällä kaudella). Tietysti lipputulojen kokonaispotti voi kasvaa ottelumäärien kasvamisen myötä, mutta veikkaisin, että entistä harvemmin on yksittäisissä peleissä ns. häkki täynnä.
 

JuAn

Jäsen
Kummola ei tiennyt että tulospalvelu ei toimi!

Keski-Uusimaa lehden nettisivuilla otteluselostuksessa K-Vantaa - HCK kerrotaan myös toimittajan ja Kalervo Kummolan tapaamisesta Tikkurilan hallilla erätauolla.

"Kiekko-Vantaan ja HCK:n välistä ottelua Vantaan Tikkurilassa seurasi perjantaina myös Suomen Jääkiekkoliiton puheenjohtaja Kalervo Kummola, joka kuuli Mestiksen tulospalvelufarssista ensimmäistä kertaa Keski-Uusimaa-lehden toimittajalta ottelun ensimmäisellä erätauolla.

– Miksei toimi? Tämä on minulle ihan uusi juttu. Pitää selvittää, hämmentynyt Kummola kommentoi."

Kale ei siis tiennyt että tulospalvelu ei toimi!

Lue koko juttu tästä Keski-Uusimaan linkistä.
 

Minor

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
– Miksei toimi? Tämä on minulle ihan uusi juttu. Pitää selvittää, hämmentynyt Kummola kommentoi."

Meinasi alkaa hymyilyttämään tuo lehtijuttu ja Kalen kootut kommentit:

Tulospalvelun pitäisi Kummolan mukaan olla pystyssä viikon sisällä. Tulospalvelusopimus uuden firman kanssa allekirjoitettiin jo vuosi sitten.

Siihen, miksi tulospalvelua ei oltu saatu ajoissa valmiiksi, ei Kummola osannut vastata.

– Sitä minäkin kysyin. Ilmeisesti sen kanssa oli tullut kiire. Kuulemma se on niin laaja ohjelma


Kohta tulee viikko täyteen. Eikä mitään ole tapahtunut. Jääkiekkoliiton puuhamiehillä ja "uuden firman" dataniiloilla on ollut vuosi aikaa pyllistää kasaan tulospalvelu tämän kauden alkuun. Ilmeisesti sen kanssa sitten tuli kiire.. Kausikin alkoi yllättäen. Elämä on niin paljon mielenkiintoisempaa, kun ei seuraa kalenteria, ei varaudu ja kaikki tapahtuu aivan yllättäen.

Vaikka tietoteknisesti olenkin rajoittunut, niin en jaksa uskoa, että tulospalvelun rakentaminen on täysin ainutlaatuinen ja uniikki projekti, jota kukaan ei ole koskaan ennen tehnyt. Siltä tämä nyt vaikuttaa. Pienellä vaivalla ATK ja intervebbi kertoi minulle jopa Eukonkannon MM-kisojen tulokset väliaikoineen kaikkineen. Onhan tulospalvelu varmasti laaja ja vaikea ohjelma, mutta suuret massahiihtotapahtumat pystyvät seuraamaan 5.000 - 10.000 hiihtäjää ja homma toimii. Reaaliajassa. Ulkona. Pakkasessa. Tekosyy.

Arvon Kiekkoliitto. Ostakaa/vuokratkaa PV:ltä vaikka 100 sanomalaitetta ja vetäkää parikaapelit halleista pääkonttorille. Tehkää edes jotain. Mestistä (Suomen toiseksi seuratuin palloilusarja, kuulemma) on pelattu nyt kaksi kierrosta ja tällä viikolla seuraavat kaksi. Mestiksen verkkosivuilta ei löydy edes otteluohjelmaa järkevällä vaivalla. Häpeän puna kasvoille!
 

jsavolai

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat,TiTu,Akaan Kiekko,Pelicans
Vaikka tietoteknisesti olenkin rajoittunut, niin en jaksa uskoa, että tulospalvelun rakentaminen on täysin ainutlaatuinen ja uniikki projekti, jota kukaan ei ole koskaan ennen tehnyt.

Niin kysehän ei ole pelkästä tulospalvelusta vaan isosta kasasta muitakin palveluja joita ilman toimiminen olisi kerta luokkaa hankalampaa, liekkö nämä palvelut sitten jo toiminnassa, mene ja tiedä. Mutta mikäli koko systeemi on pitänyt pistää uusiksi niin lienee selvää että vaikka monille toimivat tilastot ja otteluseuranta ovat erittäin tärkeitä niin sitä ne eivät ole koko liiton vinkkelistä katsottuna. Enkä usko että sen datan saaminen paikkakunnilta on ongelma, sen prosessointi ja muokkaaminen lienee se suurempi pulma.

Mutta: En ymmärrä miksi tätä uutta järjestelmää ei ole aloitettu tekemään tarpeeksi ajoissa. Näyttää siltä että kyseessä on ollut mielenkiintoisesti aikataulutettu järjestelmä jossa aikataulun venymiselle ei yksinkertaisesti ole ollut varaa. Tämä taas voi olla monen sattumuksen summa, ja syitä voi vain spekuloida. Voi olla että toimittajalla ei ole ollut kokemusta tarpeeksi ja tilaajalla sitä ei ole ollut myöskään, vaan on ajateltu että vuosi on riittävä aika suunnitella ja tehdä vanhaa vastaava järjestelmä.

Hauskintahan tässä lienee se että uudesta systeemistä Liitto joutuu maksamaan aika paljon riihikuivaa. Toivottavasti vaatimusmäärittely on ollut kunnossa ja sopimuksessa myöhästymissakot kohdillaan...
 

mustaoranssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Ihmetyttää kuinka tyhmiä nuo puuhastelijat oikein ovat. Vanha järjestelmä olisi voinut pyöriä siihen asti kunnes uusi on testattu ja otetaan käyttöön. Niin se yleensä IT maailmassa menee mutta toisaalta Kale ja kaverit varmaan toimistollaan käyttävät vielä faksia viestintään ja sähköpostiin ollaan siirtymässä vuonna 2020 :)
 

MrMacmanaman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Paljonkohan tuohon tehotilastoon on oikeasti luottamista, sillä silmään osui heti Sportin Simo Nässlin (nimetkin väärin), jolla on 0 plussaa ja 1 miinus, kun nopeasti muistelemalla hänellä on ainakin 3 miinusta. Tämä ainakin näin omaan silmääni paistoi heti, mutta en jaksa muista tarkistaa. Myöskin noista nimiä voisi korjailla oikeiksi, kun Sportissa ei pelaa ketään Simo Nässliniä eikä Michel Kristofia.

Toivottavasti nyt edes tänään toimii tuo tulospalvelu.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös