CMX

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Detroit Red Wings, Kärpät, HIFK
Innostuin tässä jokin päivä sitten Megadethistä oikein kunnolla ja tulin oitis siihen tulokseen, että Mustaine on (tai siis oli) parempi kitaristi kuin vanha lapsuuden ajan heavy-suosikkini Hammet. Kysynkin nyt, että mitä levyä suosittelette minulle Rust in Peacen jälkeen?
 

Prookie

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Onhan Megadeth ollut joskus ihan kelvollinen bändi. Itselläni on kaikki muut Megadethin levyt paitsi vanhin ja uusin.

Rust in peace ja Countdown to extinction ovat mielestäni selvästi parhaat Megadethin levyt. Countdown to extinctionin jälkeen alkoi sitten yhtyeen alamäki. Löytyyhän toki Youthanasialta ja Cryptic writingsta muutamia ihan kelvollisia kappaleita, mutta kaukana ollaan edellisten levyjen ässäbiiseistä. Toiseksi uusin Risk olikin sitten todellista paskaa, mistä ei löydy mitään hyvää sanottavaa. Uusimmalta levyltä en ole kuullut kuin pari tyhjänpäiväistä kappaletta. Eli eipä kai mikä kummoinen levy ole sekään.

Tietääkseni Megadeth hajosi joskus keväällä?
 
Allekirjoitukset on turhia.

NIN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dallas Stars
Joo, Mustaine ratkesi valitettavasti alkuvuodesta jälleen dopingin käyttöön, sai pahan infektion käteensä ja loistavan kitaristin ura katkesi siihen. Hammettia ja Mustainea ei voi edes samana päivänä verrata toisiinsa. Dave pieksää amisviiksen mennen tullen ja palatessa. Megadethin paras on mielestäni Rust in peace. Kakkosena tulee tuo jo mainittu Countdown to extinction. Kannattaa tsekata myös melko tuore Rude Awakening -live sekä Hidden Treasures.
 
NIИ

Rets Bomo Was

Jäsen
Suosikkijoukkue
Naisten lentopallomaajoukkue
Hidden Treasures on myös hyvä..

.. ja kipale 99 ways to die etenkin.

Mites sille Davelle muuten tarkemmin ottaen kävi? En ole nykyheviä viime aikoina juuri enää seurannut.. Ei kait setä sentään kärsinyt samasta operaatiosta kuin Unelmien sielunmessun päähörhö? No, tuskin nyt sentään. Uutiskynnys olisi varmaan ylittynyt roisemmin.
 
RBW

el pebe

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Ala- ja yläasteaikojen pakollisen hevikauden suurin innostukseni aihe. Vaikkakin Metallica oli/on lyömätön ykkönen, ilmeni Megadethin totaalinen fanittaminen jotenkin kaikista voimakkaimpana.
Vieläkin (tietysti) löytyy kaikki Killing is my businessista Cryptic writingsiin, plus Hidden treasures sekä muutamia sinkkuja ja videokasettejakin jopa. Cryptic writings ja Nick Menzan eroaminen olivat sitten viimeisiä pisaroita minulle, sen jälkeen ei ole juuri jaksanut kiinnostaa bändin tekemiset.
Countdown ja varsinkin Rust in peace on minunkin mielestä ne vahvimmat paketit. Pelkästään Rust in peacen soundeja kuuntelee edelleen muna pystyssä, killeribiiseistä, -riffeistä ja Menzan mätöstä puhumattakaan.
 
Viimeksi muokattu:

Euro71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, olosuhdesyistä HIFK
Mielenkiintoista, ettei kenenkään listalta löytynyt omaa kestosuosikkiani "So far, so good... So what?" -levyä. Levyn viimeisen biisin "Hook In Mouth" soidessa olen yleensä jo muissa maailmoissa :-)

En pidä kovinkaan paljoa uudesta Megadethista, tosin ymmärrän, että kaikkien bändien pitää muuttua - paitsi Frederikin ja AC/DC:n :-)
 
Koolla on väliä - K niin kuin Kulta! K niin kuin Kärpät! - https://bit.ly/2D68ZsU

Yläpesä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Re: Hidden Treasures on myös hyvä..

Viestin lähetti Rets Bomo Was
Mites sille Davelle muuten tarkemmin ottaen kävi?
Itse ymmärsin että Daven jo aiemmin säröillyt korvienvälinen sisäilma ummehtui lopullisesti ja hän viilsi ties minkä mömmöjen vaikutuksen alaisena ranteensa auki, ilman asiallista lopputulosta. Seurauksena neuropatia ja kitara seinälle koristeeksi. Soittaminen onnistuu vastedes lähinnä suulla ja varpailla. Ehkä miehestä on tuottajaksi, jos sen karvapehkonsa onnistuu pitämään kasassa. Sääli. Kuului alusta asti (No life til leather) suosikkeihini.
 

Voittaja

Jäsen
Peace Sells, on Rust In Peacen jälkeen se toiseksi paras levy, ainakin minun mielestäni. Suosittelen.

Oliko kukaan muuten silloin toissa kesänä paikalla, kun Megadeth kävi Oulussa keikalla? Kyllä hävetti silloin, kun paikalla ei ollut kuin kourallinen katsojia. Keikka oli kyllä aivan loistava.
 
Don't buy the S*n!
JFT96 YNWA
******

HN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves ry, Ilves Edustus Oy, NUFC, Packers
Hetfield on kuraa Mustainen rinnalla. Mustaine taas oli kuraa Megadethin toisen kitaristin, Marty Friedmanin, rinnalla.

Rust in Peace on killerilevy. Hangar 18 on niin kova biisi, että siihen ei kyllästy koskaan. Countdown to Extinctionilta suosikkibiisini on tiukka Skin o' My Teeth.

Sääli, todella sääli, että "Mökäkuolo" alkoi Countdownin jälkeen julkaista toinen toistaan säälittävämpiä tekeleitä. Pari helmeä näiltäkin levyiltä löytyy, esimerkiksi Cryptic Writingsin Vortex, joka skulaa niinsanotusti kybällä.
 

Mike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KäPa, NUFC
Nostetaanpa tämäkin ketju ylös, vaikkei valitettavasti ihan samoista syistä ole ajankohtainen kun Metallican vastaava.

Davekin nimittäin julkaisi tuossa pari päivää sitten tiedoitteen, jossa kertoi että on ollut yhteydessä muiden bändin jäsenten kanssa, mutta näillä näkymin ei ainakaan pikaista reunionia tulla näkemään. Positiivista on se, että ilmeisesti hänen handustaan on sittenkin saatu vielä soittokelpoinen, mutta samalla tietysti pettymys, että sitä reunionia ei ainakaan vielä nähdä.. Siitä kun alkoivat kovat huhut het kun pari kuukautta sitten alettiin puhua, että käsi on paranemaan päin.
Tässä kuussa hän esiintyy julkisesti jollekin kuollelle järjestetyllä hyväntekeväisyyskeikalla ensi kertaa sitten TWNAH-tourin, joten ainakin hengissä edelleen. Toivon mukaan uutiset kädestä pitävät paikkaansa.

Itselleni Dave Mustaine on musiikkijumala siinä missä Shearer on samaa fudiksessa ja Otto kiekossa. Riffittelyn kuningas.
Kuka soittaa samalla tavalla kuin Dave ja laulaa samalla: No one.
Hän pystyisi tekemään Jacksonillaan sen mistä muut vain haaveilevat ja enemmänkin.
Megadeth ja Metallica kulkivat alusta lähtien omina suosikkeinani käsi kädessä aivan kuten heidän uransa tekivät sen muutenkin ja minua ärsyttää kun Davea verrataan jatkuvasti Jamesiin ja Kirkiin. Ei voida vertailla. Dave on kitaristina omaa luokkaansa. Metallica on taas hiukan parempi bändi. Yksinkertaista.
Ehkä kaikkien aikojen hienoin päivä musiikkimaailmalle oli se, kun Metallica antoi silloin juoppohullulle "Mad Dogille" monoa tämän alettua kännipäissään käydä muiden jätkien terveyden kannalta yhä vaarallisemmaksi. Noiden fudujen tuloksena maailma sai yhden loistavan bändin sijasta kaksi.

Itsekin olen samaa mieltä, että Megadethin taso tipahti uudemmilla levyillä - joskin 'Youthanasia' oli vielä loistava - mutta siinäkin mielessä tuo Daven käsi meni pahaan aikaan, että 'The World Needs a Hero' oli parasta Megadethia pitkään aikaan.
Selkeää suosikkilevyä minulla ei Megadethiltä ole. 'Peace Sells', 'So Far, So Good, So What', 'Rust In Piece', 'Countdown To Extinction' ja 'Youthanasia' olivat helmiä kaikki tyynni.

Ja mitä biisejä bändi teki.. Daven kepistä lähtivät kuolemattomat mestariteokset kuten The Mechanix, Peace Sells, Devils Island, In My Darkest Hour, Mary Jane, Hangar 18, Holy Wars, Tornado Of Souls, Skin O' My Teeth, Symphony Of Destruction, A Tout Le Monde, Addicted To Chaos, Trust, Vortex, Disconnect jne.jne. noin muutamia mainitakseni. Lista on loputon.
 

kakkonen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Asiaa. Megadeth on ja pysyy suosikkilistallani. Parhaita bändejä ja niputan samaan kastiin/samalle viivalle omassa asteikossani Metallican ja FaithNoMoren kanssa.

Levyistä Countdown To Extinction on ehkä paras, mutta sitä tuli junnuna veivattua niin runsaasti että nykyisin sitä tulee kuunneltua melko vähän. Levyltä löytyy muutama todellinen helmi, Symphony Of Destruction ja Skin O' My Teeth on omat suosikit. Myös moitituilla RISK ja Cryptic Writings levyillä on muutamia hienoja biisejä. Tyyli on muuttunut popinpaan suuntaan mutta kyllä minä muutamista biiseistä pidän (mm. RISK: breadline Cryptic: I'll Get Even)..vähintäänkin tutustumisen arvoisia levyjä.

Mielestäni on vain positiivista että bändi on muuttunut. Ei samanlaista musaa voi/kannata tehdä montaa kymmentä vuotta (ACDC). Siinä missä pojat alkuaikoina soittivat nopeasti ja "kevyesti" (Peace Sells,Tornado Of Souls) loppupään levyiltä löytyy loistavia rauhallisia biisejä (A Tout Le Monde , Promises) ja toisaalta soundit on tulleet "raskaammiksi". Mustainen loistava ääni on myös kehittynyt vielä paremmaksi mitä se alussa oli. Mustainen ääni on yksi asia miksi Megadethistä pidän..siinä on munaa!

Muutama vähemmän soitettu helmi tai muuten vaan erikoisempi biisi on pakko mainita,kannattaa tutustua:
1. Angry Again (LOISTAVA biisi,kolahtanut itselle aina,löytyy vissiin hidden treasuresilta)
2. Promises (The World Needs a Hero,tosi hyvä rauhallisempi biisi uudempaa tuotantoa)
3. Paranoid (kaikkien tuntema biisi,mutta Megadeth tulkinta on aika loistava,myös Hidden treasures levyltä)
4. I'll Get Even (paljon moititulta Cryptic Writingsiltä)

Olin paikalla kun Megadeth soitti Oulussa. Paikalla oli varmaan vain muutama sata henkeä!! Megadethia ei juurikaan mainostettu koska samoilla kinkereillä soitti vissiin Bomfunk MC's tms jota mainostettiin ehkä 10Xenemmän:-) Megadeth tuli muistaakseni Turkista Ouluun ja todennäköisesti oli esiintynyt edellisenä päivänä muutamalle kymmenelle tuhannelle katsojalle. Mustain keikan alussa sanoi että oli käynyt 45min ennen soiton alkua vilkaisemassa lavalla ja säkähti koska paikalla ei ollut KETÄÄN..siis ei ihan ketään! Paikka oli Oulun keskusta ja aivan tyhjä,tai siis loppujen lopuksi pari sataa henkeä (ehkä?) tuli paikalle...mahtoi olla erikoinen kokemus soittaa. Hyvä veto kuitenkin,ammattimaisesti vedetty. Megadethin pojat kävivät kaikessa kiireessään myös vilkaisemassa tuolloin sairaalassa majaillutta Niinimaan Jannea (tais olla joku saunassa sattunut haaveri:-), Jannehan rankemman musiikin ystävänä tuntee Megadethin kaiffarit.

Itseltäni löytyy myös muutama erikoisempi mp3,mm My Sweet Lord (Beatles) ja These Boots...livetaltiointeja. Lisäksi koneella on biisi Duke Nukem Theme,mutta sen historiasta en tiedä..onko tuommoinen leffa joskus tehty tai onko se tekeillä?
 
Ultrat ovat erilaisia ... Kun he jakavat yhden sämpylän neljän hengen kesken nääntymisen partaalla, silloin he ovat onnellisia. (Ultras Jokerit)

Mike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KäPa, NUFC
Viestin lähetti kakkonen
Lisäksi koneella on biisi Duke Nukem Theme,mutta sen historiasta en tiedä..onko tuommoinen leffa joskus tehty tai onko se tekeillä?
Tuosta tuli mieleen.. Kannattaa muuten tsekata SubTv:llä perjantaisin alkuillasta pyörivä popkorni tjsp., joka näytti onneksi lähteneen uusintakierrokselle heti entisen loputtua.
Sarja on typerästä nimestään huolimatta ihan ihka-aito VH1:sen tekemä Behind the Music ja Megadeth on yhden dokkarin aihe.
Loistava historiikki, jossa ei keskitytä mihinkään musiikkivideoihin, vaan kaikkeen bändin elämään kuuluneeseen sähläämiseen uraputken aikana. Ehdottomasti tutustumisen arvoinen, kuten myös sarjan muutkin osat. Megadeth dokkari on toki myynnissä DVD:näkin ja ihan täällä kotosuomessakin.

Siinä oli hyvä juttu liittyen Megadethin leffa soundtrackiin. Kyseessä ei muistaakseni ollut tuo biisi ja leffa taisi olla Wes Cravenin 'Shocker'. Anyway. Siinä kuitenkin sen videon ohjaaja selitti tohkeissaan, kuinka hänen piti ohjata videota ja Dave oli siihen aikaan sattumoisin niin pahassa huumekoukussa ja sekaisin, ettei pystynyt soittamaan ja laulamaan kirveelläkään samaan aikaan. Otoksista oli tullut aikamoista kikkailua päätähden toikkaroidessa ihan muissa maaimoissa.
Muutenkin aikamoista draamaa tuo sen ajan meininki, jos ei jäsenille itselleen, niin ainakin kaikille siinä ympärillä pyöriville jotka koittivat epätoivoisesti pitää palettia pystyssä :)
 

bystander

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK Helsinki, Mika Saukkosen lenkkikengät
Pakko tännekin jotain on kirjoitella, kun kyseessä on yksi nuoruusvuosieni suosikkiyhtyeistä. Youthanasian jälkeinen tuotanto on tosin jäänyt aika etäiseksi, eikä levyhyllyssäkään taida tuolta ajalta olla kuin yksi levy - muistaakseni Cryptic Writings. Levy oli aikoinaan niin suuri pettymys, että yhtyeen kuuntelu lopahti aika tyystin. Pelko alkoi olla persiissä jo Youthanasian aikoihin, ja valitettavasti pelot kävivät toteen - enemmän tai vähemmän kuraahan tuo Countdownin jälkeinen tuotanto on ollut, katsoi tuota miltä kantilta hyvänsä. Tai siis ne kappaleet, joita minä olen kuullut.

Aika ajoin noita alkupään levyjä tulee hyllystä kaiveltua, ja kyllähän ne melko hyvin ajan hammasta ovat kestäneet. Paikka paikoin ylisteriileistä soundeistaan huolimatta ykkössuosikki on Countdown to exctinction, jonka jälkeen hyvänä kakkosena Peace Sells...Viestin lähetti kakkonen

1. Angry Again (LOISTAVA biisi,kolahtanut itselle aina,löytyy vissiin hidden treasuresilta)

3. Paranoid (kaikkien tuntema biisi,mutta Megadeth tulkinta on aika loistava,myös Hidden treasures levyltä)
Pelottava esimerkki orastavasta alamäestä muuten tuo Hidden Treasures -bonuslevy, joka melkeinpä oli parempi kuin itse Youthanasia-emokiekko. Angry Again (löytyy muuten alunperin Last Action Hero -soundtrackilta) on helvetin hyvä ralli, eivätkä paljoa kalpene Alice Cooper- ja Black Sabbath -coveritkaan. Samaten muistaakseni Beavis and Butthead -levylle alunperin levytetty 99 ways to die on varsin menevä rypistys.

Youthanasia-maailmankiertueelta muistuu mieleeni hassu yksityiskohta. Bändi kampanjoi hyväntekeväisyyden puolesta, ja Suomessakin oli keikan tiimoilta järjestetty keräys muistaakseni sodasta kärsiville lapsille. Homman nimi lyhykäisyydessään oli se, että ennalta määritellyt levyputiikit Helsingissä vastaanottivat leluja, joita vastaan sai eräänlaisen backstage-passin ja pääsi keikan jälkeen Megadethin äijiä tapaamaan. Nämä lelut sitten ilmeisesti toimitettiin bändin toimesta niitä tarvitsevalle taholle. Itsekin tuolloin kovana metallipäänä kiikutin kylmän sodan aikaiset pehmoleluni lelukauppaan, ja pääsin keikan jälkeen vaihtamaan kundien kanssa kuulumiset. Kovin pikaisesti, mutta kuitenkin.

Tuosta tapahtumasta muistona taitaa meikäläisellä jossain vielä lojua pari valokuvaa ja äijien nimmarit Rust in peacen kansivihkoissa. Niin, ja tietenkin oikea käsi, jota en ole ikinä pessyt.
 
<FONT SIZE="1"> "Mitä tulee omiin tietoihini IFK:sta, kyllähän ne ovat ja olivat taas oikein."</FONT>

<FONT FACE="Comic Sans MS" SIZE="3" COLOR="RED">B</FONT>

Aksu

Jäsen
Countdown... ja sitä varhemmat oli suht rautaista tavaraa, joita tänä päivän kuuntelee nostalgisena lähes kyynel silmäkulmassa, mutta... silloin kyllästyi monotonisiin biiseihin ja vanhan kertaukseen. Bändissä hauskinta oli ehdottomasti Mustainen ikuinen katkeruus Metallicalle ja siitä seurannut hirvittävä uho tiedotusvälineissä. Voi reppanaa.
 

kakkonen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Jälleen hyvä kirjoitus (tuo Miken laittama linkki) Megadethin kotisivuilla. Dave suhtautuu melko asiallisesti faneihinsa ja noihin kotisivuihin. Monikohan tuon tason stara kirjoittaa säännöllisesti kotisivuille ja jopa osallistuu chat-tuokioihin fanien kanssa?

Kiva myös kuulla että Mustainen käsi on soittokunnossa,ehkä sieltä vielä lohkeaa jotain uutta tuotantoa vielä joskus..

Viestin lähetti Mike
videon ohjaaja selitti tohkeissaan, kuinka hänen piti ohjata videota ja Dave oli siihen aikaan sattumoisin niin pahassa huumekoukussa ja sekaisin, ettei pystynyt soittamaan ja laulamaan kirveelläkään samaan aikaan. Otoksista oli tullut aikamoista kikkailua päätähden toikkaroidessa ihan muissa maaimoissa.
Onkohan kovin harvinaista musa-piireissä? Eikös samanlaisia kikkailuja oltu jouduttu tekemään kun Nirvanan Nevermind levyn aikaan kuvattiin...olikos se Smells like teen spiritin videota..taisi olla se basisiti joka jouduttiin aina about nostamaan tolpilleen ja kuvaamaan pätkä niin kauan kuin mies pysyi pystössä:)
 
Ultrat ovat erilaisia ... Kun he jakavat yhden sämpylän neljän hengen kesken nääntymisen partaalla, silloin he ovat onnellisia. (Ultras Jokerit)

Mike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KäPa, NUFC
Viestin lähetti kakkonen
Monikohan tuon tason stara kirjoittaa säännöllisesti kotisivuille ja jopa osallistuu chat-tuokioihin fanien kanssa?

Menee off-topiciksi, mutta Machine Headin Rob Flynn kirjoittaa säännöllisesti MH:n keskustelupalstalle. Eikä ainoastaan tiedotteita yms. vaan jauhaa paskaa ihan milloin mistäkin asiasta.
 

stiflat

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, HIFK
Nyt pitää kysyä kun täällä on tämän bändin tietäjiä että mistä
nimi Megadeth tulee??
MegadeAth :in ymmärtäisin, mutta oli ihmettelemistä silloin
muinoin kun huomasi ettei siinä sitä Aata olekaan..

En ole juurikaan kuunnellut bändiä (syystä tai toisesta), mutta
nyt puoli vahingossa tuli kuunneltua ja oikein hyvää tavaraa on.
Etenkin juuri ne vanhemmat levyt.
 

Mike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KäPa, NUFC
Viestin lähetti stiflat
Nyt pitää kysyä kun täällä on tämän bändin tietäjiä että mistä
nimi Megadeth tulee??
MegadeAth :in ymmärtäisin, mutta oli ihmettelemistä silloin
muinoin kun huomasi ettei siinä sitä Aata olekaan..

Davella oli biisiraakile työnimellä Megadeath. Siitä hän sai päähänsä, että eikös olekin helvetin hyvä bändin nimi, etenkin kun ottaa sen a:n pois. Megadeth - Tyly ja ytimekäs.
 

Mike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KäPa, NUFC
Sikäli mikäli joku ei vielä tiennut, niin handu todellakin on saatu kuntoon ja Dave on taas mukana kuvioissa :-)

Fenderin ostettua Jacksonin, joutuu kuningaskin vaihtamaan skebaa. Tuolla mm. on tietoa ja kuva miehen uudesta työkalusta ja myös siitä, että paluu todellakin on tosiasia.
 

Eddie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät & kaikki karsintasarjat
Niin on Dave Mustaine tehnyt paluun musiikin pariin. Viimet vajaat 2 vuotta on hän parannellut kättään oikeiden lääkärien kanssa ja opetellut soittaan taas skittaa ihan opettajan avustuksella. Käden ei pitänyt koskaan tulla enään entiselleen, hyvällä onnellakin vain 80% kuntoon, Mutta niin vain dave väittää, että on parantunut täysin ja on parempi soittaja kuin koskaan, koska joutui opettelemaan kitaransoiton uudestaan.

Dave ei saanut kasaan 90 luvun kokoonpanoa. Mutta on työstänyt uutta ja vanhempaa ennen julkaisematonta megadeth musiikkia viime aikoina. Studiossa on ollut hänen seuranaan muuan Chris Poland. Megadeth fanit varmaan tunnistavat nimen.

Sivustolla www.megadeth.com on mukavasti juttua ja onpa siellä soundclippikin, jossa on pätkä ilmeisesti uutta megadethia. On se vaan hieno muusikko tuo Dave.
 
Viimeksi muokattu:
Kimmo Rannisto: Olemme tutkineet asiaa ja kysyneet jääkiekkoväeltä ja kukaan ei sanonut, että he haluavat nähdä suosikkijoukkueensa liigakarsinnoissa

Golden AWe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Charles Darwin
Harmi ettei Dave tarkemmin valottanut sitä syytä mikseivät Friedman ja Ellefson suostuneet enää mukaan...noh, ei sitten.

Ma olen myös näitä ehdottomia Friedman-faneja...kaverihan on julkaissut muutaman soololevyn joista yksi oli aika vapaamielinen, upea, instrumentaalilevy...en nimeä ny muista kun mulla on se vain kasetilla.
 
Huom.! Tunt. rusk. puk. mies 145 mk, Aam. koit. pannu ja 4 las. mait. Per. ensi til.
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy