Marjamäelle kenkää!

  • 470 121
  • 3 215

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kehitysjohtaja Kukkosen huippuorganisaatio, KuPS
Ainakaan Virta ei kyllä nappaa yhtään. Ei jaksais alkaa mitään Iisakinkirkkoa rakentamaan.
Ongelma tosin taitaa olla se, että ei tässä oikein mihinkään pikavoittoihinkaan ole varaa. Tavallaan tuo koko paska pitäisi räjäyttää täysin atomeiksi ja lähteä rakentamaan sitä urheilullisuutta ihan uudelleen. Nuoria pelaajia pitäisi pyrkiä ajamaan sisään nähtyä enemmän ja saamaan niitä kärppätaustaisia pelaajia enemmän joukkueeseen. Jos sitten hankitaan nuorisoa ulkopuolelta, niin niiden tulee olla ehdotonta priimaa eli esim. Rasmus Kupari ja Aleksi Heponiemi.

Vähän kiinnostaisi tietää mikä se junioriputken ja junnutyön tilanne tällä hetkellä mahtaa olla, ilmeisesti tilanne voisi olla parempikin mutta toki Kärpät saa edelleen paljon lupaavia nuoria esim. maantieteellisen sijainnin ansiosta.
 

Beukeboom

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät / Mamba!
Petri Matikainen olisi jotenkin sen oloinen kaveri, joka itseä miellyttäisi.

Toki vuolee frangeja Sveitsissä, eikä ole mahdollinen.
 

Jippikaijee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Varmasti rahan perässä juostessa olisi muitakin vaihtoehtoja, mutta jospa kyse olisikin enemmän rakastamansa seuran pelastamisesta. Vahvoista TPS kytköksistä huolimatta eiköhän Kärpät ole Suomessa Kojolle se seura numero yksi.
Mistä ihmeestä te kuvittelette, että Kari Jalosen mielestä kärpät on Suomen seuroista numero 1.? Aika harhainen käsitys!
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kehitysjohtaja Kukkosen huippuorganisaatio, KuPS
Petri Matikainen olisi jotenkin sen oloinen kaveri, joka itseä miellyttäisi.

Toki vuolee frangeja Sveitsissä, eikä ole mahdollinen.
Matikaisen voisin ottaa sellaisessa tilanteessa, että siellä olisi joku taktinen nero taustalla. Vrt. nuori Marjamäki silloin 15 vuotta sitten.

Matikaisen urapolku on kyllä kieltämättä vähintäänkin erikoinen, vuosia tuo oli hautautuneena sinne EBELiin, mikä nyt sinänsä on ihan laadukas sarja ainakin kärjen osalta, mutta ei nyt kuitenkaan ihan mikään sellainen että siellä ne huippukoutsit olisi. Nyt sitten valmentaa Bielissä ja joukkuehan oli viime kaudella Sveitsin liigassa toinen. Joukkueessa pelaa esim. suomalaisistakin Säteri, Pokka, Heponiemi, Jere Sallinen ja Toni Rajala, eli olympiavoittajaa, maailmanmestaria ja Heponiemelläkin on U20-mestaruus.
 

charger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Se Puree! , Україна
Ongelma tosin taitaa olla se, että ei tässä oikein mihinkään pikavoittoihinkaan ole varaa. Tavallaan tuo koko paska pitäisi räjäyttää täysin atomeiksi ja lähteä rakentamaan sitä urheilullisuutta ihan uudelleen.
Kelpaisi kyllä, mutta vähän tässä epäilyttää olisiko Virrallakaan enää tarpeeksi virtaa :) näin massiivisiin talkoisiin.

Joku uusi ja energinen nouseva valmentajakyky olisi kova sana. Mutta arpapeliähän se on sellainen löytää.
 

Petr T.

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks | Kärpät | SoJy
Minä uin edelleen vastavirtaan ja sanon, että Ouluun pitäisi nyt saada valmentaja, jolla ei ole voimakasta tunnesidettä sinne eikä historiaa taakkanaan. Tällaisia valmentajia olisivat spekulaatioissa pyörineet Karri Kivi, Jouko Myrrä ja Pekka Virta. He kaikki tulisivat Ouluun ilman menneitä tunnesiteitä ja pystyisivät astumaan organisaatioon uutena ihmisenä puhtaalla taustalla. Tämä rauhoittaisi ympäristöä Oulussa ja antaisi joukkueelle ja organisaatiolle toipumisaikaa.

Paljon asiaa mietiskellyt ja olen päätynyt ihan samaan lopputulemaan. Vaikka KJ on superammattilainen ja todennäköisesti saisi hyviä muutoksia Oulussa aikaan, niin en jälleen kerran tekisi perinteisiä ja palaisi vanhaan. Nyt kaivataan ihan uutta verta. Uskon sen olevan pitkällä tähtäimellä Kärpille parempi.

Siitä olen satavarma, että valmennus on pakko vaihtaa jo tämän kauden aikana, eli loppukaudeksi tarvitaan uusi mies ruoriin. Tästäkin kaudesta on vielä tehtävissä positiivinen. Marjamäen kanssa negatiivinen ilmapiiri vain jatkaa jatkumistaan ja sillä voi olla tuhoisia seuraamuksia tulevaan.

Mietinnän paikka on siinä, mitä halutaan tämän kauden jälkeen. Jos joku tällä hetkellä sopimuksen alainen valmentaja nähdään pitkällä tähtäimellä parhaaksi valinnaksi, niin pitäisi saada suostuteltua joku vetämään pelkästään loppukausi.

Tuo mainitsemasi kolmikko on potentiaalinen ja ihan omankin listan kärjessä. Noista jokaisen kanssa voisin harkita pidempääkin pestiä.

Kivi ja Myrrä olisivat etenkin hyviä ihmisjohtajia ja sitä täällä varmasti kaivattaisiin. Molemmista heistä olen saanut mielikuvan, että kaipaavat apuvalmentajaksi taktisen puolen osaajaa, mutta eiköhän sellainen löydy. Molemmat sopisivat mainiosti myös pelkkään loppukauden pestiin avaamaan henkisiä lukkoja.

Virta taas varmasti ravistelisi koko organisaatiota ja eiköhän joukkueen runkokin kokisi jonkinmoisen remontin. Pelin osaajana Virta on varmasti myös kärkipäätä. Onko kuitenkin "liian mulkku" Marjamäen jälkiliukkaille? Hänet voisi olla parempi ottaa vasta ensi kauden alusta. Uskon myös, että vaikka Virta nähdään projektivalmentajana, voisi hän Kärppien kaltaisilla resursseilla saada tulosta aikaan nopeastikin.

Onko sitten tämän kauden jälkeen vapautuvissa valmentajissa joku noita kolmea kiinnostavampi nimi, johon lähtisin lyömään paukut?

Nuoremmista Tommi Niemelä kiinnostaisi ja uskoisin hänen olevan kaikin puolin erinomainen valinta.

Olli Salokin hallitsee pelin ja on tehnyt hyvää työtä Kouvolassa, mutta vähän epäilyttää, olisiko vielä valmis suurseuran ruoriin.

Jukka Jalosen ottaisi tietysti kaikki, mutta varmasti saa parempiakin työtarjouksia.

Pikkaraiselle ei kiitos. Mannerin paluulle vielä jyrkempi ei, ei edes loppukaudeksi.

Joku näistä mainituista nimistä voi toki jo olla kiinnitettynä muualle ensi kaudesta eteenpäin.
 

Yeap

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Vahvasti uskon ja toivon samaa tuosta, mikä on KJ:lle se tärkein seura. Sanoohan mies tuon saman suoraan Bartavegen Youtube-haastattelussa neljän vuoden takaa, kun oli Raksilassa käymässä Bernin päävalmentajan roolissa.Samassa haastattelussa Kojo puhuessaan 2000-luvun mestaruusjoukkueista hän tuo esiin ne samat syyt, miksi en usko Järkisyistä (tm) päätyvän Kärppien seuraavaksi pääkäskijäksi, ainakaan kesken kauden.

1) Mestaruuteen asti mentäessä koko organisaation täytyy olla onnistunut ja kunnossa.
2) Tarpeeksi nuoria, eteenpäin urallaan pyrkiviä pelaajia.
3) Onnistuneet ulkomaalaisvahvistukset.
Kuinka moni em. kohdista täyttyy nyky-Kärpissä? Kultaisina vuosina kyllä, enää ei niinkään. Varsinkaan pitkä työ kohdassa 1 ajaa kohtien 2 ja 3 toteutumista, muttei millään pikavoitoilla. Jalosella lienee sen verran älliä, ettei lähde epätoivoiseen tilanteeseen. Nyt kun on aiemmin saavuttanut Oulussa melkein kaiken saavutettavissa olevan.

Pelkällä päävalmentajan vaihdoksella tuskin saavutetaan pitkäaikaista muutosta Kärppien menestymiseen. Ensin toivotaan ketä tahansa edellisen koutsin tilalle jolla alkanut piiputtaa. Sitten seuraava otetaan avosylin messiaana vastaan, kunnes todellisuus tulee vastaan potkuketjuineen. Virkkusen ja Kontsaksen Kärpät ei ole enää se seura, jossa urheilu ja urheilujohtaminen olisi kaiken keskiössä. Millaiset realistiset edellytykset jatkuvuuden luomiseen on päävalmentajalla, jossa on urheilupäätöksissä päsmäröivä hallitus, toimitusjohtaja jota ei urheilupuoli kiinnosta, apuvalmentajat sementoituneet eläkevirkoihin ja melkein kaikki muut toimistolla entisiä seuran pelaajia? Lähtökohdat ovat kohtuuttomat, jos valmentajan pitäisi onnistua taistelussa tuulimyllyjä vastaan, tai todennäköisemmin sopeutua massaan. Jälkimmäisessä vaihtoehdossa ollaan takaisin lähtöpisteessä. Marjamäki valitteli kauden alla tehdyssä haastattelussa, että alkoi viime kaudella uupumaan siihen, kuinka alkoi olla liian monessa mukana. Yhtä väsyneiltä näyttivät myös Manner ja Mikkola omien ajanjaksojensa lopuksi. Marjamäki varmasti oikeasti välittää paljon Kärpistä, mutta ei pedanttina persoonana osaa pysähtyä löysätä hetkeksi saadakseen parempia lopputuloksia. Välivuosi tekisi varmasti hyvää, ja saattaisi pelastaa paljon lopuilta valmennusvuosilta.

Esitetyistä ja vapaana olevista valmentajista alkaisin kallistumaan Jarno Pikkaraisen suuntaan. Ei siteitä Ouluun, kohtalaista näyttöä suurseuran peräsimessä sekä pelillisestä vaatimustasosta. Luonnollisesti toisi omat apuvalmentajat mukanaan, mikä edesauttaisi uusiutumisen edellytyksiä.

Olenkin maininnut täällä aikaisemmin että kyllä kaikki alkoi valumaan reisille sen jälkeen kun Junno lähti. Organisaatio muuttui aivan toiseksi. En tunnista enää Kärppiä mitä se on ollut joskus aikaisemmin.
 

RtSn

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Oliko Juhakin nähty kärppätoimiston kulmilla puvuntakissaan? Jumalauta, nyt on hommat isollaan! Ihanaa. Onkohan sieltä mystistä kädenjälkeä tulollaan.

Jos totta puhutaan, niin Kärppien johdon on ilmaistava hyvinkin pian, mitä halutaan urheilun puolella saavuttaa lähivuosina. Pelillinen identiteetti on löydyttävä uudestaan, koska on se kieltämättä vähän kaikonnut kultaisista vuosistaan.

Ai että, minä jotenkin sairaalla tavalla nautin tästä painetilanteesta voittaa seuraava peli. Ajatelkaa, jos tämä kääntyy jossakin vaiheessa ja Kärpät palaa mitalipeleihin. Voi hyvänen aika, millainen urheiluromantiikan tuntu tästä voi puhjetakaan. Miten se koskettaa koko kiekkoilevaa Suomea.

Hyvää juttua täällä kaikkinensa. Nautin, kun huumoriakin on seassa - tilanne siis huomioiden. Kaikkihan tästä tilanteesta eivät varmastikaan nauti pätkän vertaa. Ymmärrän myös heitä.
 

Goodrow

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kivi ja Myrrä olisivat etenkin hyviä ihmisjohtajia ja sitä täällä varmasti kaivattaisiin. Molemmista heistä olen saanut mielikuvan, että kaipaavat apuvalmentajaksi taktisen puolen osaajaa, mutta eiköhän sellainen löydy. Molemmat sopisivat mainiosti myös pelkkään loppukauden pestiin avaamaan henkisiä lukkoja.
Haluaisin nähdä mitä Myrrä saisi tästä joukkueesta irti loppukauden pestillä. Jokin kutina on siitä, että voisi sopia hyvinkin tähän saumaan. Myrrällä varmasti on omat heikkoutensa ja ehkä ei vielä mestaruutta kannata odottaa, mutta jos saataisiin henkiset lukot auki jätkiltä ja vähän peli-iloa takaisin niin sekin auttaisi jo paljon. Kyllä tolla sakilla pitäisi sen jälkeen pystyä pelaamaan voitosta ihan ketä tahansa vastaan tässä liigassa.

Ennen kaikkea haluaisin nähdä taas sen raikkaan ja taistelevan Kärpät, joka määrää siellä kaukalossa. Ei enää mitään alistunutta steriiliä tussuttelua.
 

Ujcik#11

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Pittsburgh
Kivoja keskustelua käydään, tässä on vain yksi pieni mutta.
Marjamäki valmentaa vielä ensi syksynäkin ja sitä seuraavana keväänä sopimuksen mukaisesti. Halusimmepa tai emme.
Joten parempi toivoa että peli lähtisi kulkemaan.
 

charger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Se Puree! , Україна
Kivoja keskustelua käydään, tässä on vain yksi pieni mutta.
Marjamäki valmentaa vielä ensi syksynäkin ja sitä seuraavana keväänä sopimuksen mukaisesti. Halusimmepa tai emme.
Joten parempi toivoa että peli lähtisi kulkemaan.
No ei ole lähössä peli kulkemaan, mutta tuo skenaariosi on silti mahdollinen.

Varsinkin jos tulee muutama kitkutteluvoitto aina silloin tällöin. Lopputulema siis täydellinen Via Dolorosa. Sen verran siellä ollaan huolissaan saunapaikoista, ettei voi ketä tahansa palkata. Onneksi on Liiga suljettuna.
 

Aho#5

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kivoja keskustelua käydään, tässä on vain yksi pieni mutta.
Marjamäki valmentaa vielä ensi syksynäkin ja sitä seuraavana keväänä sopimuksen mukaisesti. Halusimmepa tai emme.
Joten parempi toivoa että peli lähtisi kulkemaan.
Kukaan ei ole seuraa isompi. Ei edes Lauri Marjamäki.
 

Outlander

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Ainakaan Virta ei kyllä nappaa yhtään. Ei jaksais alkaa mitään Iisakinkirkkoa rakentamaan.
No ei kyllä muutenkaan kun mitään ääri kiekkokontrollia ei täällä varmasti haluta nähdä ja puheet kun on mallia ''ammattipelaajat tietää itse kaiken, minun ei tarvitse tehdä paljoa mitään'' ja ''voittavan ilmapiirin luo pelaajat itse''. Hyi vittu
 
Niin kallis lienee Marjukan lappu, että aivan hevillä sitä ei uskoakseni irti lähdetä sanomaan. Ongelmana on myös, jos koko valmennustiimi kengitään samalla ovenavauksella, että hintalapun loppusumma vain kasvaa. Soosikin on jo niin kauan saanut valmentaa Oulussa, että häntä lienee erittäin hankala hyvänä saunakaverina kenkiä. Tällaista tilannetta ei toki koskaan valmennuksen kanssa saisi päästää syntymään ja tämänkin vuoksi kunnon tuuletus koko talossa olisi paikallaan. Palataan siihen huippuorganisaation tielle joka palkkaa huippuammattilaisia meriittien, ei taustojen vuoksi.

Tästä aiheesta väännettiin jo vasta. Tämänhän ei pitäisi muodostaa mitään estettä?
Tällaisissa osakassopimuksissa lähtökohtaisesti on kilpailukieltopykäliä, kun omistussuhteet ylittävät tietyt prosenttimäärät. Toki ne ovat aina sopimuskysymyksiä, joten asianomaiset lienevät ainoita, kenellä tästä on faktatietoa. Ihmettelen silti suuresti, jos niitä ei tässä tilanteessa jossain muodossa ole kirjattu.

Veikkaan, että joukkue alkaa voittamaan pelejä ja taistelee keväällä pleijaripaikasta, mikä toki silti on suuri pettymys, ollen kuitenkin samalla omistajille sen verran suotuisa, ettei irtisanomisiin tarvitse turvautua. Hankala tilanne, sama miltä suunnalta tätä tarkastelee.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös