Manchester United FC 2022–2023 – ”Creating a Fighting Machine”

  • Viestiketjun aloittaja RystyLitsari
  • Alkaa
  • 418 675
  • 4 053

Jeffrey

Jäsen
Maalien suhteen tilanne näyttää nyt ihan hyvältä. Joskin 6 peliin on tehty 8 maalia, joka tietäisi 50 maalin kautta, se on aika yksiselitteisesti liian vähän vaikka nyt onkin tulosta tullut. Toki jos nuo 2 ensimmäistä ottelua jätetään huomiotta niin onkin tehty ka. 2 maalia per peli joka jo riittää.

Itse peräänkuulutin ennen kauden alkua sitä, että avauksen kolmikon pitäisi tehdä +10 maalia jokaisen. Laskennallisesti olen ajatellut niin, että 70 maalia tarvitsisi kauteen tehdä. Unitedin kohdalla kärkikolmikon +10 maalin kaudet voisi riittää kun maalintekovoimaa on muuallakin ja nyt vielä kun on saatu Antony mukaan ja sitä kautta yksi maalikypsä vaihtopelaaja lisää. Jos nyt Ronaldo ja Martial saadaan kunnolla vahvuuteen mukaan niin tämä ei huolta aiheuta. Nyt se kärkikolmikon +10 maalin kauden kohdalla näyttää ihan hyvältä.

Se ehkä mikä on huomioitava on se, että joukko "ynnämyyt" eivät ole tehneet vielä yhtään maalia, vaan ainoastaan he keneltä maaleja odotetaankin. Laskeskelin tuon porukan tekevän kuitenkin n. 20 maalia, ja sen nyt ei pitäisi olla mahdottomuus jos Eriksen, McTominay ja Elanga saavat peliaikaa ja johtavat tuota joukkoa edestä.

Avauskolmikolle se +30 maalia ja Bruno, Ronaldo, Martial röykkiölle tavoitteeksi +20 maalia. Top-4 olisi sitten siinä.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Manchester United, Bruceola
Kyllä myös osalle palstalaisista, toki nimiä mainitsematta ;).
Mä ainakin olen näitä pro-Ronaldo kirjoittajia. Nyt täytyy rehellisesti sanoa, että en ole jaksanut tutkia tilastoja mutta omaan silmään näytti ainakin, että Ronaldoa kiinnosti juosta ja on myös syöttellyt. Esimerkiksi 2-1 tilanteessa Ronaldo prässäsi Ramsdalea ja hänen huonosta syötöstä Fred pääsi katkoon ja Bruno nokikkain veskarin kanssa.

Oli Ronaldolla edelleen niitä kädet ojossa hetkiä ja turhautumista kun ei saanut maalia mutta se nyt taitaa olla osa Ronaldon peliä, ei hän kahdessa viime matsissa ole kuitenkaan missään nimessä ole ollut haitallinen pelaaja. Lisäksi Brunokin uskaltaa pelata omaa peliä, eikä hae vain Ronaldoa, se on melkein isoin juttu tässä.

Ja tätähän moni toivoi ennen kauden alkua, että Ronaldoa peluutetaan super-subina ja nykyvireen perusteella tuo on juuri oikea rooli joukkueen kannalta.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | is
Yllä olevaan nopea kommentti: viestini ei ollut piikki Ronaldoa kohtaan, vaan sitä keskustelua, jota mediassa käytiin. Eli että jos Ronaldo poistettaisiin pelaavasta (aloitus)kokoonpanosta, United menettäisi hänen 18 (24) maaliaan eikä saisi niitä korvattua mitenkään. Tämä on suurinta kukkua, jota olen joutunut Unitediin liittyen kokemaan.

Kuten hyvin tiedettiin jo viime kaudella, jalkapallossa syntyy maaleja eniten silloin kun kaikki 11 pelaajaa pelaavat aktiivisesti samaa peliä yksikkönä. Ronaldo on useammastakin syystä äärimmäisen vaikeaa istuttaa mihinkään tuollaiseen pelitapaan, mistä on ollut seurauksena hänen joukkueidensa maalimäärien lasku Juvessa ja Unitedissa. Tuon viime kauden maalimäärän korostaminen on tyyppiesimerkki sanonnasta "ei nähdä metsää puilta".

En siis dissaa tässä Ronaldoa, joka on yksi suurimpia suosikkejani koko uransa ajalta katsoen, vaan katson hänen antiaan modernille jalkapallolle realistisesti. Tuo supersub-pointti, jota olen täällä toistellut, näyttäisi olevan se oljenkorsi tällä tasolla pelaamiselle, koska siten olemme nähneet nyt kolme kertaa aktiivisen Ronaldon. Vieläkin tulee ns. Ronaldo-hasardeja, mutta sisäänajo ten Hagin pelitapaan ottaa tietysti aikansa, samoin eittämättä tuo mentaalinen puoli, jossa häneltä vaaditaan tsemppihenkeä ja johtajuutta pienellä peliajalla Eurooppaliiga-joukkueesta josta olisi oikeasti halunnut pois.
 

Buster

Jäsen
Mä ainakin olen näitä pro-Ronaldo kirjoittajia. Nyt täytyy rehellisesti sanoa, että en ole jaksanut tutkia tilastoja mutta omaan silmään näytti ainakin, että Ronaldoa kiinnosti juosta ja on myös syöttellyt. Esimerkiksi 2-1 tilanteessa Ronaldo prässäsi Ramsdalea ja hänen huonosta syötöstä Fred pääsi katkoon ja Bruno nokikkain veskarin kanssa.

Oli Ronaldolla edelleen niitä kädet ojossa hetkiä ja turhautumista kun ei saanut maalia mutta se nyt taitaa olla osa Ronaldon peliä, ei hän kahdessa viime matsissa ole kuitenkaan missään nimessä ole ollut haitallinen pelaaja. Lisäksi Brunokin uskaltaa pelata omaa peliä, eikä hae vain Ronaldoa, se on melkein isoin juttu tässä.

Ja tätähän moni toivoi ennen kauden alkua, että Ronaldoa peluutetaan super-subina ja nykyvireen perusteella tuo on juuri oikea rooli joukkueen kannalta.
Ihan lupaavalta tuo Ronaldonkin tekeminen tosiaan näyttää. Tuo 2-1 maalihan lähti Ronaldon prässistä, jossa jopa vähän hälle hulluna ja epätoivollakin juoksi sen pallon perässä. Siitä Ronaldon prässäämä Arsenal-ukko syötti aika hyvään umpisolmuun, josta lähteneestä hätäsyötöstä saatiin syötönkatko lopulta Dalotin (?) toimesta. Siitä Eriksen, Fernandes ja Rasse läpi.

Sitten tosiaan prässäsi Ramsdalea siten, että tilanteen olisi pitänyt johtaa maaliin ja tuon Fernandesin laukauksen riparista pelaa vielä yhdellä tatsilla McTominayn puolittaiseen paikkaan.

Ja jos katsoo 3-1 maalia, niin rajaheitto Rollelle. Se kerää ympärilleen neljä, viisi, kuusi Arsenal-pelaajaa ml. kaverin, jonka olisi pitänyt Erikseniä katsoa. Rolle pelaa pallon sivuun Fernandesille (?), jolle on siunaantunut tuon myötä tilaa ja aikaa ottaa täydellinen positio ja katse kenttää kohti odottaa syöttöä. Arsenal edelleen rynnii ihan päättömänä ja yrittää laidalla prässätä nyt Fernandesia, jolla on kuitenkin hänen syöttötaidolleen helppo aika ja tila pistää Eriksen läpi.

Sitten oikeastaan pelin ollessa jo vähän selvä, Rolle hamusi itselleenkin sitä kauden avausmaalia hyvin ahnaasti. Fredin olisi ehdottomasti pitänyt kyetä tarjoamaan parempi syöttö Rollelle linjan taakse. Siitä tuskasteli menetettyä mahdollisuutta. Pian tämän jälkeen pallo Eriksenillä ja Rolle huutaa, että syötä Fernandesille. Joka olisi päässyt helpolla syötöllä etenemään auki olevaa laitaa muodostaen 3 vs. 2:sen ja jakamaan sitten ratkaisusyöttöä joko Rollelle tai oliko Rasselle. Eriksen sen sijaan hakee vaikeampaa ratkaisua Rasselle yrittämällä nostaa paljoa puolustuslinjan taakse ja epäonnistuu. Rolle tuskastelee ja itsekin huudahdin, että mitä helvettiä.

Sitten oli vielä pääpallo, jonka Rolle voitti ja jatkoi Fredille. Tämä keskitti Brunolle ja Bruno haki sitten takaa tulevaa Ronaldoa, joka katkaistiin. Vähän paremmalla suorittamisella olisi voinut Bruno laittaa heti sisään, tai Rolle sisään ja Rollen lisäksi vaihtoehtona taka-alueella olisi ollut Fred ja Eriksenkin merkkaamatta. Näiden käsien levittelyjen lisäksi ainakin kerran huitoi, että miksei muut tulleet prässäämään kun teki aloitteen.

Ei noiden pitäisi vahvaan joukkuehenkeen ja vahvoihin luonteisiin vaikuttaa. Sellainen ManU ei ole aiemmin ainakaan ollut, mutta ehkä se henki on nyt lähtenyt puolustuksen ja Martinezin kautta rakentumaan parempaan suuntaan ja kestää tuollaisen. Tietysti Ronaldolla itselläänkin on nyt haaste löytää hyvä balanssi vanhan Rollen ja joukkuepelaaja-Rollen välille, kun siirtoikkuna oli ja meni. Nyt pitää mukautua, jos haluaa pelata ja ottaa tilanteesta kaiken irti. Ihan hyviä merkkejä ilmassa ja lämmitti mieltä, kun iloisesti seisoen taputteli Antonyn avausosumalle ja vaikutti jopa penkin iloisimmalta kaverilta siinä tilanteessa. Sieltä on tulossa hyvää ruokintaa ja myös tilaa, kun Antony tosiaan osaa imeä puolustajia puoleensa ja vapauttaa muillekin tilaa. Vielä kun Dalot oppii sitten siinä sopivasti liikkumaan ja luomaan/antamaan Antonylle tilaa 1 vs. 1:lle, ettei tuo vaikka laitapuolen overlapissa mukanaan sieltä ylimääräistä vastustajan porukkaa, mikä sitten luo verrattain helpon mahdollisuuden tuplata Antony.

Casemiro istuu penkillä vissiin opettelemassa ManU:n pelitapaa. Eikös se kuitenkin pelannut pre-seasonilla Real Madridissa... Eiköhän se aikanaan hyvin pelanneen McTompan korvaa ja tietysti näinhän sen myös pitääkin mennä, että hyvistä otteista palkitaan ja kausikortteja avaukseen ei jaeta.

Real Sociedadia vastaan jo pakko olla rotaatiota kehissä, kun tosiaan kahta peliä viikossa MM-kisoihin asti. Martinezilla vähän näytti nivuset olevan jo kovilla. Vissiin se liikkuu siellä toppariksi pirun aktiivisesti, kun harvinaista, että topparilla jalat kramppaa niin kuin viime peleissä. Vaikka pelaahan se aggressiivisesti ja katkoo melkoisin kamikazeliikkein palloja jos Varaneen vertaa, joka pelaa eleettömästi. Ihana topparipari.
 

Lert

Jäsen
Suosikkijoukkue
Manchester United, TPS
Ja kesällä jotkut ihmettelivät, miksi United hankki ”kymppipaikan pelaajan” keskikentälle. Olihan tuo 2-1 maali melkoista erotiikkaa, kun Eriksen mursi ensin syötöllään ensimmäisen linjan ja Bruno heti perään toisen linjan.

Oli kyllä. Mutta katsokaas nyt vielä tuota 1-0 maalia minkälaisen syötön Eriksen antaa Brunolle lähes puolustuslinjasta kymppipaikalle. Väitän, että tuollaista syöttöä ei ole juuri nähty sitten Scholesin aikojen ManUssa. Minun on pitänyt kelailla ja kelailla tätä uudestaan ja uudestaan. Älyttömän hieno oivallus.

Ehdottomasti aivan fantastinen löytö ilmaisella siirrolla. Kertakaikkiaan!
 

Jeffrey

Jäsen
Omaan mieleen ennen kauden alkua oli ihan aiheellinen huoli maalintekijöistä. Viime kaudella tehtiin 56 maalia joista Ronaldo teki 18 ja kesällä lähteneet pelaajat Greenwood mukaanlukien 10. Eli ns. nykyiset pelaajat ilman Ronaldoa teki 28 maalia ja kun yli 70 pitäisi kauteen saada tehdyksi niin kyllä tuo huoli oli ihan looginen. Vaikka myös itse kuuluin siihen joukkoon jotka halusivat miehen kesällä ulos. Ja vaikka tiedostin maalien tulevan pelillisellä kehityksellä niin kyllä tuo positiivisen kehityksen vaadittu määrä vaan oli järkyttävän iso. Nyt on tietysti helppo myhäillä kun on nähty mitä on nähty ja esimerkiksi Eriksen osoittautunut vielä huikeasti paremmaksi hankinnaksi kuin mitä toivottiin vaikka hyvänä hankintana jo alkujaan nähtiin.

Mitä Ronaldoon itseensä tulee, niin onhan hänenkin tekemisessään havaittavissa sitä samaa katharsista joka koko joukkueen näyttää vallanneen. Kesällä Ronaldolla oli käytännössä kaksi vaihtoehtoa, joko lähteä minne pääsee tai turvata perintönsä jonkin asteisena seuralegendana ja asemoitua siihen rotaatiokonkarin rooliin joka tarjolla oli. Jos ne konkreettiset vaihtoehdot nyt lopulta oli saudeissa tai Fenerbahce niin en ihmettele jos mies ne realiteetit tajusi ja valitsi vaihtoehdoista myös itselleen sopivimman.

Rautiaisen itkuihin sydämen itkemisestä suhtaudun penseästi. Miestä palvotaan edelleen OT:lla ja eilenkin Viva Ronaldo soi moneen otteeseen vaikka pelaaja ei edes kentällä ollut. Mielestäni tämä nyt aistittavissa oleva draaman kaari on myös äärimmäisen romanttinen. Loppu tulee meille kaikille ja kyllä omaan makuun se MLS ja monet muut vaihtoehdot olisivat nimenomaan olleet likasempia kokonaisuuksia. Tietysti mies on edelleen jonkin asteinen aikapommi, ja valmistelisin elämää tammikuusta eteenpäin ilman Ronaldoa.

Vamos.
 
Suosikkijoukkue
Manchester United, Bruceola
Casemiro istuu penkillä vissiin opettelemassa ManU:n pelitapaa. Eikös se kuitenkin pelannut pre-seasonilla Real Madridissa... Eiköhän se aikanaan hyvin pelanneen McTompan korvaa ja tietysti näinhän sen myös pitääkin mennä, että hyvistä otteista palkitaan ja kausikortteja avaukseen ei jaeta.
Hyvät nostot Ronaldon pelaamisesta. Casemiron kohdalla se ainut kysymysmerkki on sopeutuminen Valioliigan tempoon.

Keskikenttä on tosiaan ollut sen verran hyvä viime matseissa, että mikään pakko ei ollut heittää vielä miestä tuleen ja jälkikäteen katsottuna hyvinhän se meni.

Seuraava peli La Realia vastaan on sitten melko varma tilaisuus laittaa Casemiro avaukseen, varmaan myös Ronaldo.

Ei Casemirosta mitään penkkiveikkoa tule.

Malaciaa lukuunottamatta kaikille muille hankinnoille ten Hag oli ennestään tuttu.
 

Jeffrey

Jäsen
Ei Casemirosta mitään penkkiveikkoa tule.

Ei. McTominay tullee pelkästään kumuloituvien keltakorttien takia istumaan useamman pelikiellon tällä kaudella, ainakin jos nykymeno jatkuu. Pelaaja on nyt yhden keltaisen päässä yhden pelin pelikiellosta, ja melkeinpä sen ottaisin varuiksi nyt tulevana viikonloppuna, jotta pelikielto ei osuisi City peliin. Näin Casemiro olisi liigassa avauksessa viimeistään Leedsiä vastaan parin viikon päästä.

Edit: Toki ehkä vaan kypsempi lähestymistapa olisi jättää skotti katsomoon tuossa Leeds pelissä.
 
Viimeksi muokattu:

Heddy#77

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampa Bay Lightning, Manchester United
Todella paljon on vielä hommia edessä ja toivottavasti nämä 4 voittoa eivät nyt liikaa hämärrä fanien mielipidettä joukkueesta. Ten Hag on pystynyt lyhyessä ajassa luomaan aivan selvän identiteetin joukkueeseen, joka korostuu, etenkin hyökkäysten rakentamisessa ja prässipelissä. Ajoittain ollaan oltu jopa hieman onnekkaita, että vastustajat eivät ole pystyneet rokottamaan paremmalla prosentilla omista virheistä, mutta silti tämän hetken meno onnistuneiden hankintojen säestyksellä näyttää todella lupaavalta. Jatkossa tulee kuitenkin pyrkiä enemmän hallitsemaan palloa ja määrittämään pelin virtausta.

Ronttu on kyllä joka pelissä painanut hommia siihen tahtiin, että en pahastu yhtään, jos tulee saamaan avauksen paikkoja tulevissa peleissä. Nyt kun koko joukkueen toiminta on paremmin balanssissa ja on muitakin ratkaisuja, kun epätoivoinen syöttö Rontulle, niin mielestäni joukkueen peli ei kärsi miehen läsnäolosta, kuten viime kaudella. Nyt vaan pitäisi saada maalitili auki, että se pahin henkinen takalukko aukeaisi ja mies syttyisi entistä kovempaan taisteluun. Jos Ronttu vaan hyväksyy tuon supersubin roolin ja on hyvällä asenteella mukana, niin on siinä ihan "kohtuullinen" mentori kaikille Unitedin nuorille pelaajille. Eilenkin olisi todennäköisesti jo maalitili auennut, jos Fred olisi saanut annettua kunnon syötön, tai Eriksen ei olisi muninut sitä lopun vastahyökkäysmahdollisuutta.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | is
Tässä tuo video, josta @Buster varmaankin puhui:




Ronttu on kyllä joka pelissä painanut hommia siihen tahtiin, että en pahastu yhtään, jos tulee saamaan avauksen paikkoja tulevissa peleissä.
Mielestäni missään nimessä näin ei saisi tehdä. Ronaldo on ollut järjestäen heikko aina kun on avannut. Viime kaudella hyviä 90-minuuttisia oli oikeasti vain muutamia. Se, että Ronaldo on näyttänyt nyt aktiiviselta, on seurausta kahdesta tai kolmesta asiasta.

Ensimmäinen ja tärkein on tuo vähäinen peliaika, jonka seurauksena hänen energiansa riittää nähtyihin tekoihin. Kokonainen puoliaika olisi todennäköisesti liikaa, jolloin jostain olennaisesta jäätäisiin vajaaksi. Yksi sellainen olennainen osa-alue on nopeus, joka ei selkeästikään enää riitä, etenkin kun avauksessa vastustaja on vielä tuore.

Niinpä toinen seikka onkin juuri tuo peluutuksen vaihe, eli Ronaldolla on mahdollisuus aiheuttaa ongelmia väsyneempää vastustajaa vastaan. Eilen Ronaldo aiheutti nimenomaan väsyneen miehen virheitä sen lisäksi, että Arteta teki valtavan taktisen virheen siirtyessään 3-3-4 -hätämoodiin joka jätti puolustuksen avoimeksi ja keskikentän muotopuoleksi.

Kolmantena asiana pidän mentaalista puolta. Nyt Ronaldo on jokseenkin nälkäinen ja pelaa itselleen jossei muuta, niin näytönpaikkaa tammikuulle. Pelitavan kanssa on silti todella paljon hakemista, mutta peliäly, rutiini ja raaka työnteko korvaavat tätä puolta.

Eli niin kauan kuin Rolle vielä Unitedissa pelaa, niin vain muutamia avauksen paikkoja hänelle. Tuolla on nyt sitä laajuutta, jota avarissa voi hyödyntää. Samaa sanoisin muuten Maguiresta, ja siihen liittyen oletankin Shaw'n palaavan vanhaan hybridirooliinsa, jossa tällä erää pääsee tuuraamaan milloin laitapakkina, milloin topparina.
 

Jeffrey

Jäsen
Arsenal matsissa (3-1) meni muuten xG meille 2.03-1.42.
Leicester pelissä (0-1) 0.62-1.10.
Liverpool pelissä (2-1) 2.02 - 1.52.

Eli kuten @Heddy#77 sanoi, ei virheetöntä mutta ihan ansaittuja voittoja. Ja aina kun puhutaan xg:stä niin ping @Lert.

XG:n osalta ollaan tosiaan nyt tehdyissä maaleissa pari tehtyä maalia jäljessä siitä maaliodottamasta. Tässä tosin tasoitusta tulee Brightonin omasta maalista ja loppu tasoittuukin aikalailla siitä yhdestä tilanteesta josta taisi tulla miinusta melkein 2,0 pinnaa.

Luotujen maalipaikkojen määrästä pitää olla osittain huolissaan. Toisaalta taas on kyetty luomaan varsin hyviä isoja paikkoja, eikä ole tarvinnut paukutella niistä puolikkaista paikoista. Samalla se joukkueen kyvykkyys hyödyntää puolikkaita paikkoja on nähdäkseni tippunut melkoisen dramaattisesti Greenwoodin myötä, nyt nämä roikkuu aikalailla Brunon varassa - ja hänenkin jyväsensä tuntuu olevan hieman hukassa.

Hyvien paikkojen luominen on ollut se Unitedin ongelma jo useita vuosia, ja nyt toivo lepää Antonyn, Eriksenin ja miksei myös Brunon muuttuneen roolin ja myös Sanchon varassa tämän asian kehittymisestä.

Kunhan nyt tuo puolustus alkaa pitämään ja enää ei luovuteta ilmaisia maaleja, niin vähäinenkin maalimäärä saattaa täysiin pisteisiin riittää.
 

Fordél

Jäsen
Puheet siitä, että kuka korvaa tietyt maalimäärät, kun joku maalintekijä poistuu jengistä, ovat monesti vähän ongelmallisia. Olennaistahan on, että hyvä joukkuepelaaminen tuottaa edelleen riittävästi laadukkaita maalipaikkoja, joita on joku/jotkut päättämässä. Hyvin harvoin yksi pelaaja saa omalla tekemisellään raavittua maalipaikkoja tyhjästä ja sitten maalaa niistä kovalla prosentilla.

Toki on tärkeää, että jengistä löytyy edelleen riittävän laadukkaita maalintekijöitä vaikka se ykköspyssy lähtisi. Näinhän on tainnut käydä mm. niissäkin jengeissä, joista Ronaldo on lähtenyt. Realissa Benzema alkoi latoa maaleja, Juveen hankittiin Vlahovic, joka on tehnyt ihan hyvin maaleja ja nyt ManU:ssa mm. Rashford on taas heräämässä maalinteon suhteen.

Olen sanoilla linjoilla @V-G- kanssa, että Ronaldon roolia ei kannata lähteä nyt merkittävästi kasvattamaan ja antamaan hänelle esim. avauksen paikkoja. ManU:lla on hyökkäyksessä riittävästi laadukkaita hyökkääjiä, jotka pystyvät päättämään hyökkäyksiä, jos vain tarjoilu pelaa. Ja kuten eilen nähtiin, kyllähän tarjoilu pelaa, kiitos Eriksenin ja Brunon. Jatkossa on myös Antony tuottamassa paikkoja. Ronaldoa kannattaa edelleen käyttää kuten eilen eli laittaa viimeiseksi 30 minsaksi sisään. Tällainen rooli pitää hänet nälkäisenä ja työteliäänä kentällä, mikä hyödyttää paljon enemmän kokonaisuutta kuin 90 minsaa kävelevän Ronaldon muutama lisämaali.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | is
Luotujen maalipaikkojen määrästä pitää olla osittain huolissaan.
En olisi - vielä. Pitää olla kärsivällinen, sillä Unitedin vaihe on mikä on. Ja toisaalta ollaan pelattu paremmassa vaiheessa olleita Brightonia, Poolia ja Arsuja vastaan. Selkeästi pelitapa kuitenkin on alkanut tuottaa aihioita, mikä on suuri askel maalipaikkoja ajatellen. Katsellaan tilannetta uudemman kerran tuossa marraskuun puolivälin jälkeen.

Itse kaipailen paluuta OGS:n aikoihin, mutta (HOLD IT!) siis nimenomaan siinä merkityksessä, että kuljetettaisiin palloa boksiin syöttelyiden ohella. Näistä kun tuppasi ja tuppaa tulemaan runsaasti pilkkuja.
 

Heddy#77

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampa Bay Lightning, Manchester United
Mielestäni missään nimessä näin ei saisi tehdä. Ronaldo on ollut järjestäen heikko aina kun on avannut. Viime kaudella hyviä 90-minuuttisia oli oikeasti vain muutamia. Se, että Ronaldo on näyttänyt nyt aktiiviselta, on seurausta kahdesta tai kolmesta asiasta.

Ensimmäinen ja tärkein on tuo vähäinen peliaika, jonka seurauksena hänen energiansa riittää nähtyihin tekoihin. Kokonainen puoliaika olisi todennäköisesti liikaa, jolloin jostain olennaisesta jäätäisiin vajaaksi. Yksi sellainen olennainen osa-alue on nopeus, joka ei selkeästikään enää riitä, etenkin kun avauksessa vastustaja on vielä tuore.

Niinpä toinen seikka onkin juuri tuo peluutuksen vaihe, eli Ronaldolla on mahdollisuus aiheuttaa ongelmia väsyneempää vastustajaa vastaan. Eilen Ronaldo aiheutti nimenomaan väsyneen miehen virheitä sen lisäksi, että Arteta teki valtavan taktisen virheen siirtyessään 3-3-4 -hätämoodiin joka jätti puolustuksen avoimeksi ja keskikentän muotopuoleksi.

Kolmantena asiana pidän mentaalista puolta. Nyt Ronaldo on jokseenkin nälkäinen ja pelaa itselleen jossei muuta, niin näytönpaikkaa tammikuulle. Pelitavan kanssa on silti todella paljon hakemista, mutta peliäly, rutiini ja raaka työnteko korvaavat tätä puolta.

Eli niin kauan kuin Rolle vielä Unitedissa pelaa, niin vain muutamia avauksen paikkoja hänelle. Tuolla on nyt sitä laajuutta, jota avarissa voi hyödyntää. Samaa sanoisin muuten Maguiresta, ja siihen liittyen oletankin Shaw'n palaavan vanhaan hybridirooliinsa, jossa tällä erää pääsee tuuraamaan milloin laitapakkina, milloin topparina.
Mielestäni tässä mennään lujaa metsään, jos aletaan jakamaan avauksen paikkoja sen perusteella, kuinka paljon hyviä ysikymppisiä viime kauden sekasorrossa tuli pelattua. Jos aletaan menemään mennesiin, niin eipä siellä pitäisi esimerkiksi Rassellakaan olla yhtään sen enempää asiaa avaukseen. Pointti on se, että myös Ronttu ansaitsee välillä paikan avauskokoonpanosta, mikäli asenne ja teot kentällä sitä puoltavat. Suurimmasta osasta viestiäsi olen 100% samaa mieltä, mutta itse ainakin haluan uskoa, että myös Ronttu pystyy muuntautumaan ten Hagin pelifilosofiian ja olemaan hyödyllinen muutenkin, kuin nyt nähdyllä vastuulla.

En todellakaan tarkoittanut, että Ronttua pitäisi alkaa vakituisesti sovittamaan avauskokoonpanoon, mutta mielestäni ansaitsee sen 45-60 minuuttia noin joka kolmannessa pelissä. Niissä kun ei avaa, niin sitten lopussa se 20-30 minuuttia väsynyttä puolustusta vastaan. Seuraavat 3 peliä ovat Palacea, Leedsia ja Citya vastaan ja noista antaisin Rontulle avauksen paikan joko Palacea tai Leedsia vastaan. Kyllä se Rassekin sitä lepoa tarvitsee, sen ovat mielestäni viime kaudet osoittaneet aika hyvin. Sitten on toki myös Martial, mutta hänen varaansa ei voi laskea yhtään mitään, koska kaveri on niin lasinen.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | is
En todellakaan tarkoittanut, että Ronttua pitäisi alkaa vakituisesti sovittamaan avauskokoonpanoon, mutta mielestäni ansaitsee sen 45-60 minuuttia noin joka kolmannessa pelissä. Niissä kun ei avaa, niin sitten lopussa se 20-30 minuuttia väsynyttä puolustusta vastaan. Seuraavat 3 peliä ovat Palacea, Leedsia ja Citya vastaan ja noista antaisin Rontulle avauksen paikan joko Palacea tai Leedsia vastaan. Kyllä se Rassekin sitä lepoa tarvitsee, sen ovat mielestäni viime kaudet osoittaneet aika hyvin. Sitten on toki myös Martial, mutta hänen varaansa ei voi laskea yhtään mitään, koska kaveri on niin lasinen.
Real Sociedad voisi olla sellainen kokeilu, jossa nähtäisiin voiko Ronaldo toteuttaa pelitapaa ja sen vaatimuksia laadukkaasti esim. yli 45 minuuttia. Sitten noista mainitsemistasi Valju-peleistä Leeds on ehdottomasti se, jossa voidaan lisäksi hyödyntää laajuutta. Palace tulee olemaan iso koitos Unitedille, sillä vaikka materiaaliero on valtava, Vieira on saanut joukkueensa pelaamaan todella yhtenäisesti ja tiiviisti eikä Zahaa, Ayewia ja Ezeä sovi päästää Palacen pelinrakentelun tai vastahyökkäysten ytimeen. Tässä hyökkäyslinjalla on keskeinen rooli.

Haluaisin todenteolla nähdä miten Garnacho pärjäisi Valioliigan tahdissa. Tietysti puhutaan jämäminuuteista, mutta kuitenkin. Lisäksi Elanga on mielestäni hyvä energiapelaaja, mutta hänkään ei ole missään nimessä 90 minuutin tekijä, vaan juurikin sellainen ekan tunnin puolustajien kuluttaja.
 
Suosikkijoukkue
Manchester United, Bruceola
Real Sociedadia vastaan avauskokoonpanoa on vähän hankala ennustaa, koska UEL:n puolella ei todennäköisesti ykkösmiehiä hirveästi rasiteta mutta toisaalta tämä on se matsi, mikä pitäisi lohkovoiton osalta mielellään voittaa.

Lisäksi kokoonpanossa on paljon pelaajia, jotka tarvitsevat pelituntumaa. Ainakin Casemiro, Lindelöf, Maguire, Shaw, AWB ja van de Beek, ainakin kahdella viimeisellä toki ollut pientä vammaa. Martialin kohdalla hankala sanoa olisiko parempi ottaa vähän tuntumaa vai lepoa.

Junnuista Iqbal ja Garnacho ovat ne, joille sitä peliaikaa lienee luvassa.

Yksi kysymys on myös haluaako ten Hag pistää ihan koko paletin uusiksi esim. puolustuslinjan osalta? Ihan hyvin voisi lähteä jollain tämän tyyppisellä.

Dubravka
AWB Lindelöf Maguire Shaw
Casemiro - van de Beek
Fred
Antony Ronaldo Garnacho

Siis aivan silkkaa seksiä, etenkin tuo hyökkäyskolmikko ja maestró Fred siinä alla. Saa käyttää ja takuuvarmat kolme pinnaa.

Voi olla myös, että tuosta ei montakaan pelaajaa osu oikeaan. Kunhan nyt maltettaisiin antaa oikeasti myös pelaajien välillä levätä. Viime vuosina hyvää kokemusta siitä miten Bruno ja Maguire pelasi joka hemmetin kissanristiäisten väliaika-show:n yläkulmakisassa.
 

JMT

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät NHL Azzurri
Kyllähän myös rotaatiota täytyy alkaa harrastamaan/totuttelemaan olkoonkin että pian tulee maajoukkuetauko. Näillä voitoilla on saatu enemmän työrauhaa, uskon että peli kehittyy tasaiseen tahtiin.
 

Jeffrey

Jäsen
Kyllähän myös rotaatiota täytyy alkaa harrastamaan/totuttelemaan olkoonkin että pian tulee maajoukkuetauko. Näillä voitoilla on saatu enemmän työrauhaa, uskon että peli kehittyy tasaiseen tahtiin.

Täytyy toivoa, että mahdollisimman monessa maajoukkueessa tuo kisoihin valmistautuva miehistö on lyöty lukkoon jo hyvissä ajoin ja kovin moni United peluri ei niihin nouse - paitsi Maguire, Ronaldo ja ehkä Shaw, Lindelöf et al. markkina-arvoaan nostamaan.

Brasilia pelaa onneksi harjoitusottelunsa Ranskassa, mutta Martinez taas matkaa Pohjois-Amerikkaan mikäli Argentiinan mukaan lähtee lätkimään.

Unitedin kohdalla se maajoukkuetauko saattaa kuitenkin olla ennemmin uhka kuin mahdollisuus.
 
Suosikkijoukkue
Manchester United, Bruceola
Phil Jones ja Williams eivät mahtuneet edes UEL listalle. Ihme homma, että Williamsia ei sitten laitettu edes lainalle… olisi tuo nyt ainakin divariin varmasti kelvannut. Samoin Jonesin rooli nykyjoukkueessa on täysi mysteeri.
Williamsin olisi luullut mahtuvan koska tuo laitapakkiosasto on niin ohut.

Alan pitää pienoisena ihmeenä jos tammikuussa ei tule sille osastolle täydennystä.

Pellistri ja Tuanzebe puolestaan nimettiin, molemmat siis loukkaantuneena.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | is
Pellistri ja Tuanzebe puolestaan nimettiin, molemmat siis loukkaantuneena.
Myös Williams on käsittääkseni loukkaantuneena, ainakin eilen oli sellaiselle listalle nimetty. Jonesista ei hajuakaan, mutta jossain oli kesällä sellaista huhua, että oli kieltäytynyt siirrosta pois Unitedista, koska se olisi vaatinut todennäköisesti palkka-alea. Tavallaan ymmärrän kyllä Jonesia, vaikka itse kyllä tähtäisin peliaikaan. Siis jos tuo pitää paikkansa.

---

Eilisen pelin tiimoilta tekee mieleni puhua vähän modernin jalkapallon lainalaisuuksista ja ehkä myös pienistä vääristä painotuksista yleisissä käsityksissä, sekä tyypillisistä virheolettamista. Otetaan vaikka kymmenen kohtaa eilisestä.

1. Arsenal oli pitkähköjä ajanjaksoja jalkapalloilullisesti parempi, eli se hallitsi pelitapahtumia ja loi tilanteita, joista kehkeytyi maalipaikkoja. Eritoten nämä ajanjaksot olivat ensimmäisen puoliajan jälkimmäinen puolikas - varsinkin viimeinen kymmenminuuttinen Antonyn maalin jälkeen, sekä toinen puoliaika tasoitukseen saakka.

2. Tuohon liittyen; mitä oikeastaan on olla jalkapalloilullisesti parempi? Nykyisin, kun pelin voidaan karrikoidusti sanoa ratkeavan keskialueella, parempi joukkue on (usein) se joka hallitsee keskikenttää. Arsenal sai etenkin toisella jaksolla hallittua sitä osa-aluetta pallollisesti. Toisin sanoen se pystyi sekä jakamaan palloa laidoille että antamaan maalin suuntaisia syöttöjä keskialueelta käsin.

Se, mikä hämärtää tätä keskustelua usein, on (nähdäkseni) Pep Guardiolan menestyksen luoma idea - ja ideaali - siitä, että keskikentän hallinnan tulee tähdätä absoluuttiseen pallonhallintaan. Syöttömäärät, pallonhallintaprosentit ja sen sellainen ovat nousseet Guardiolan myötä jalkapalloilullisen laadun mittareiksi. Mielestäni tässä on aika paljon ilmaa. Arsenal hallitsi eilen nuo mainitut pätkät palloa keskikentällä, mutta oliko se eilisessä pelissä keskikentän - ja siten koko pelin - jalkapalloilullinen herra ja hidalgo, kuten Arteta yksiselitteisesti sanoi ja kuten moni asiantuntija antoi ymmärtää?

3. Lyhyt vastaus on: ei varsinaisesti. Vaikka se todellakin hallitsi palloa, se pystyi todellisuudessa tuottamaan yllättävän vähän maaliodottamaa noiden jaksojen aikana, vain viisi tai kuusi hyvää maalintekopaikkaa ja lopulta koko pelissäkin vain kolme laukausta maalia kohti, eli puolet siitä, mitä United. Tasoitusmaali oli toki oikeaoppinen keskikentän ylivoiman hyödyntäminen, kun Varane joutui omalta paikaltaan pois. Toisaalta, ja vielä tärkeämmin, Arsenal oli pallottomana varsin heikko, tai ainakin todella haavoittuvainen keskikentällä. Tästä esimerkkinä jokainen Unitedin maaleista. (Ja paljon muitakin tilanteita).

4. Ensimmäinen maali oli Unitedin näkökulmasta joukkuemaali, Arsenalia katsoen taas seuraus kahdesta kammottavasta sijoittumisvirheestä keskialueella. United luo säännönmukaisesti alhaalta rakentaessaan kolmion laidalle, jossa toppari, korkealle noussut laitapakki ja matalammalle jättäytyvä keskikenttäpelaaja pelaavat yhden kosketuksen peliä. Martinezia prässäsi Odegaard, Saka esti Malacian nousuväylän, mutta Lokonga oli keskellä ei mitään, kymmenen metrin päässä Eriksenistä, joka antoi täten loistavan syötön Brunolle. Myös Bruno oli yksin keskellä aivan valtavaa tilaa, ja Martinelli tajusi vaaran vasta aivan liian myöhään, mikä pakotti Gabrielin syöksymään. Bang, maali.

5. Toisella jaksolla Arsenal ylimiehitti keskustaa, kun Zinchenko pelasi siellä enemmän kuin laidalla ja Xhaka pelasi tyypillisesti todella korkealla. Samoin he vastaprässäsivät aivan liian ahkerasti laidoilla. Tämä jätti pallonriistojen jälkeisissä hetkissä todella isoja aukkoja keskemmälle. Odegaard oli aivan väärässä paikassa, kun Unitedin toinen maali lähti tapahtumaan, sillä Eriksenillä oli 10-15 metriä tilaa joka suuntaan. Samoin Zinchenko oli jäänyt katselemaan palloa eikä pitänyt huolta pelin vaarallisimmalla paikalla olleesta Brunosta, joka pääsi syöttämään Rashfordin läpi.

6. Kolmannen maalin kohdalla sama vain eskaloitui, kun Arteta teki omaan silmääni käsittämättömät vaihdot. Minuutti niistä, ja 3-1. Kaikki Arsenalin keskikenttäpelaajat sekä kolme muuta, eli yhteensä seitsemän pelaajaa olivat samalla laidalla häröilemässä, kun läpisyöttö Eriksenille tuli. Pysäytyskuva sekuntia ennen tuota syöttöä on suorastaan huvittava.

7. Unitedilla oli vain 39% pallonhallintaa, mikä on liian vähän. Toisaalta tämä on ymmärrettävä seuraus siitä, että Arsenal on ollut pitkän kehityksen tulos ja pelasi eilen oikein mallikkaan ottelun. United taas on vasta oman projektinsa alussa. Silti tuo ei kerro ollenkaan kaikkea eilisestä. Toisen katsomiskerran jälkeen olen aika valmis väittämään hamaan tappiin asti vastaan sitä yleistä näkemystä, että Arsenal dominoi eilistä peliä. Ei dominoinut. Sen hyvä ajanjakso loppui tasoitusmaaliin ja 2-1-maalin jälkeen kentällä oli kaksi varsin epätasaista joukkuetta.

8. Unitedin keskikenttä sen sijaan suoriutui haasteestaan enemmän kuin moitteettomasti, sillä McTominay oli puolustuksellisesti täysin käsittämättömän hyvä ja Eriksen ratkaisi pelin Brunon (ja tietysti Rashfordin) kanssa. Myös Fredin rooli vaihdosta oli ten Hagilta napakymppi.

9. Gabriel Jesus pelasi huiman hyvän pelin ja aiheutti todellisia vaikeuksia kummallekin topparille. Tämä oli heille varsin hyvä harjoitus, sillä noin hyvin pelaavaa keskushyökkääjää vastaan noinkin hyvä suoriutuminen otetaan vastaan. Totuuden nimissä on sanottava, että jos peli toistettaisiin vaikka kymmenen kertaa, Jesus aiheuttaisi kahdeksassa useamman kuin sen eilisen yhden maalin.

10. Roy Keane puhui että asenne ja luonne olivat tehneet paluunsa Unitediin, eikä tuo ole lainkaan hassumpi tulkinta. United taklasi enemmän, riisti palloja, voitti kaksinkamppailuja, pysyi kompaktina jne. Noilla pystyy kompensoimaan pallonhallintaa, syöttömääriä yms. hyvinkin tehokkaasti, eikä tuollainen onnistu ilman taktista osaamista.

Loppukaneettina sanon, että eilen kohtasi kaksi melkeinpä kaikilla tavoilla erilaista, mutta laadukasta joukkuetta. United oli ratkaisevalla tavalla kliinisempi ja parempi ratkaisuhetkillä siinä missä Arsenalin pelaajat olivat ehkä hieman virkamiesmäisiä maalipaikoissaan. Toisaalta samaan tapaan voisin sanoa, että United olisi varmempi, vaarallisempi ja valmiimpi sillä alueella, jolta pelit ratkaistaan, eli keskikentällä.
 

Jeffrey

Jäsen
Phil Jones ja Williams eivät mahtuneet edes UEL listalle. Ihme homma, että Williamsia ei sitten laitettu edes lainalle… olisi tuo nyt ainakin divariin varmasti kelvannut. Samoin Jonesin rooli nykyjoukkueessa on täysi mysteeri.
Williamsin olisi luullut mahtuvan koska tuo laitapakkiosasto on niin ohut.

Alan pitää pienoisena ihmeenä jos tammikuussa ei tule sille osastolle täydennystä.

Pellistri ja Tuanzebe puolestaan nimettiin, molemmat siis loukkaantuneena.

Kotisivuilla puhelivat ettei Williamsia tai Jonesia valittu heidän paluu aikataulun takia. Molemmat siis ilmeisesti loukkaantuneena. Voisin kuvitella, että Williams ihan sopisi EtHn mentaliteettiin jos vaan kunnossa pysyisi.
 
Suosikkijoukkue
Manchester United, Bruceola
Molemmat siis ilmeisesti loukkaantuneena.
Mikäs vamma Jonesilla? Jonkin sortin brain damage? Keväällä kuitenkin pääsi pelaamaan. Onko tämä kuitenkin Bogardehommia että nostellaan palkkaa sopimus loppuun.
 

Liitteet

  • 7EE24160-DABD-463D-AB1E-7584EBCCDC4B.jpeg
    7EE24160-DABD-463D-AB1E-7584EBCCDC4B.jpeg
    172,5 KB · kertaa luettu: 79

Jeffrey

Jäsen
Mikäs vamma Jonesilla? Jonkin sortin brain damage? Keväällä kuitenkin pääsi pelaamaan.

Voi olla mielipaha. Roskahuhujen mukaan joutuu vaihtamaan pläägät siivouskomerossa kun Erik on heittänyt hänet ulos pukukopista jotta uudet miljoonamiehet mahtuu sisään.

Joskos hänelle saataisiin se kultainen kättely tammikuussa, vai päätyykö Tom Huddlestoniksi Tom Huddlestonin paikalle?
 
Suosikkijoukkue
Manchester United, Bruceola
Voi olla mielipaha. Roskahuhujen mukaan joutuu vaihtamaan pläägät siivouskomerossa kun Erik on heittänyt hänet ulos pukukopista jotta uudet miljoonamiehet mahtuu sisään.

Joskos hänelle saataisiin se kultainen kättely tammikuussa, vai päätyykö Tom Huddlestoniksi Tom Huddlestonin paikalle?
Keväällä sanoi näin kun oli palannut kokoonpanoon sen ikuisuuden kestäneen polvivamman osalta:

“I’m still only 30 and I’ve missed a lot of football. I’m hoping to recapture some form and enjoy playing football. When I was out injured it was a difficult time but I’ll never give up. I feel like I’m still good enough and I’ve got a lot to give. So I’m hopeful. I’m ready to play again.”

Mulle ei ole koskaan tarkemmin selvinnyt tuon vamman vakavuus. Voihan se olla, että se polvi on niin paska, ettei yksikään toinen seura suostu siirtoon, mistä näistä tietää. Kiva se olisi Jonesia vielä nähdä pelaamassa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös