Manchester United FC 2022–2023 – ”Creating a Fighting Machine”

 • Viestiketjun aloittaja RystyLitsari
 • Alkaa
 • 213 661
 • 2 246

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | It's clear, eh
Minäkin pidän DDG:n tyylistä ja persoonasta, ja muistan lämmöllä hänen edesottamuksiaan niiltä parhailta vuosilta.

Kuitenkin on sanottava sekin ääneen, että jos Unitedia olisi johdettu ammattimaisesti ja datalähtöisesti, ei De Gea olisi ollut joukkueessa enää about viiteen vuoteen. Jalalla pelaamisen vaateet ovat korostuneet nyttemmin, mutta ongelmat mm. erikoistilannepelaamisessa ja oman boksin hallinnassa eivät ole mitään uusia asioita. Joskus mallia 2017 tai 2018 markkina-arvo oli niin älytön, että olisi pitänyt toimia ja käppäillä nauraen veskarimarkkinoille. Kun katsoo minkälaisia nimiä noihinkin aikoihin liikkui, niin...

Mutta sellaista se Woodwardin kanssa oli muutenkin.
 
Suosikkijoukkue
Manchester United, Bruceola
Mä olisin valmis antamaan de Gealle jatkon jos suostuisi merkittävään palkanalennukseen. Eihän tuosta parempaa kakkosveskaa voisi toivoa ja hienoa olisi jos pelaisi uransa loppuun Unitedissa.

Itse olisin valmis luopumaan enemmin Hendersonista vaikka tästä on varmasti todella moni eri mieltä. Se miten Henderson hoiti viime kesänä oman tilanteesta ja paskansi julkisesti vielä seuran päälle aiheuttaa väistämättä sen, että hänen paluuseensa liittyy jännitteitä ja paineet joita minun mielestäni näytti tuntevan jo aika paljon aiemmin pelatessaan Unitedin maalilla, kasvavat vielä entisestään.

Minulla ei olisi mitään sitä vastaan, että de Gea jatkaisi halvemmalla sopimuksella ja hommattaisiin isolla rahalla uusi ykkösveska. Henderson voi olla vaikka kuinka lahjakas tahansa mutta tähän mennessä ei ole vielä osoittanut kovin suuria joukkuepelaajan elkeitä.

Saa nyt nähdä miten tuo Nottinghamin kausi tuosta lähtee rullaamaan mutta ei ole ihan optimitilanne itseluottamukselle jos joukkue ottaa koko ajan turpaan vaikka Henderson itse pelaisi hyvin. Kolmeen viime matsiin mennyt 12 maalia omiin, toki City tehnyt näistä kuusi mutta kaksi muuta vastustajaa ovat olleet niitä "päävastustajia" eli Fulham ja Bournemouth.
 

Barney

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kolkata Knight Riders
Unitedin ketju on valahtanut jo toiselle sivulle. Milloin viimeksi? Tänään on pelipäivä ja en muista milloin olisi jännittänyt näin paljon ottelu Cityä vastaan. Vaikka City lähteekin suurena ennakkosuosikkina otteluun, niin nyt nähdään missä todellisuudessa mennään. Pool ja Arsenal on jo tällä kaudella kaadettu, mutta nyt tulee selvästi isompi testi.

Tulosta enemmän kiinnostaa se, millä tavalla United lähtee pelaamaan tänään Cityä vastaan. Luotetaanko vastahyökkäyksiin vai lähdetäänkö taistelemaan pallonhallinnasta? Miten puolustuslinja toimii, kun vastaan tulee ihan uusi haaste? Rassen puuttuminen on helvetin iso menetys, sillä sen verran kovassa iskussa on mies ollut viime aikoina. Se isoin kiinnostus kohdistuu itsellä kuitenkin Haaland vs. Martinez-Varane taisteluun. Tuo topparipari on ollut maagisen hyvä, mutta nyt tulee maailman paras hyökkääjä vastaan.
 
Suosikkijoukkue
Manchester United, Bruceola
Näihin tärkeimpiin peleihin pelaajat aina kummasti saadaan ehjäksi, joten eiköhän sieltä toinen kaksikosta Martial Ja Rashford ole vähintääkin penkillä.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | It's clear, eh
Ilmeisesti Rashford on suht kunnossa ja Ronaldo ei aloita. Cityltä Rodri on poissa ja Ake avaa, joten siinä on paikka johon iskeä. Kieltämättä vähän kihelmöi, mutta muutoin omituisen rauhallinen olo.

Edit. Jep, peruskokoonpano julkistettu, eli muuttumattomat puolustus ja keskikenttä ja Rasse takaisin piikissä 170 miljoonan välissä.
 

Barney

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kolkata Knight Riders
Rasse avauksessa ja fiilikset ottelua kohti nousi entisestään. Onhan tämä erikoinen tilanne, kun City ei oikeastaan pelota yhtään ennen ottelua. Meillä on helvetisti parempi topparipari ja hyökkäyskolmikko Sancho-Rashford-Antony on kova. KDB-Haaland-Bilva trio on vaarallinen hyökkäyssuuntaan, joten sen nollaaminen on avainasemassa. Tuo Cityn topparipari yhdistettynä keskikenttään, josta puuttuu varsinainen pohjapelaaja, niin kyllä Unitedilla pitäisi olla hyvät saumat ottaa kolme pistettä.
 

Barney

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kolkata Knight Riders
Miksi vitussa Manu hommasi Casemiron jos häntä ei kerta peluuteta? Scooby-Doo painaa keskikentällä ja Casemiro penkillä?
Saattaisiko se vaikuttaa, että tuolla nykyisellä keskikentällä on nyt voitettu neljä ottelua putkeen, jossa ovat siis mukana voitot sekä Liverpoolista että Arsenalista? Ja McTominay on ollut noissa otteluissa aivan helvetin hyvä. Kyllä se Casemiro tulee saamaan kauden edetessä minuutteja, mutta tällä hetkellä McTominay pelaa sellaisella tasolla, että häntä ei ole mitään järkeä penkittää.
 

Heddy#77

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampa Bay Lightning, Manchester United
Itse myös ajattelin että viimeistään tähän peliin laitetaan Casemiro avaukseen, mutta kai se on vaan luotettava ten Hagiin. Nyt joutuu Varane ja Martinez ylivoimaisesti kovimpaan testiin tähän mennessä ja jos tästä selviävät kuivin jaloin, niin sitten voidaan lähteä kyllä ihan ketä vastaan vaan täysin huoletta.

Projekti on todella alussa ja Pepin City kotonaan, Hålandilla höystettynä on kyllä sellainen vuori kiivettäväksi, että pisteeseen on oltava tyytyväinen, mutta jos kaikki taivaankappaleet ovat kohdallaan, niin kai se voittokin on mahdollinen.
 
Suosikkijoukkue
Manchester United, Bruceola
Casemiro on tehnyt (vähän yllättäen) muutamia pieniä helppoja pallollisia virheitä näissä muutamissa peleissä. McTominayn pelituntuma ja otteet ovat vain olleet varmempia. Varmasti Casemirokin kentällä nähdään.
 
(1)
 • Tykkää
Reactions: V-G-

Sinkilä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, ManU, Pesäkarhut, SoJy, Valepa
Montako vuotta? Montako siirtoikkunaa? Vaatii, että Manchesterin punainen saadaan oikeasti takaisin tuonne korkeimmalle tasolle.

Tasoero pelillisesti on valuvuosi Cityyn.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | It's clear, eh
Katsotaan positiivisia puolia.

City voi näinä hurjina päivinään tehdä tuon mille tahansa joukkueelle. Nyt nähdään miten United tämän asian käsittelee. Tästä ei pisteitä realistisesti ajatellen ollut budjetoitu, joten jos tämä saadaan pyyhittyä pois mielestä pitäen tietyt opit mukana, ei hätää vielä ole.

Mutta toki sekin on sanottava, että tämä tasoero on valtava. Se toki tiedettiin ennakolta, mutta kaiken kaikkiaan voidaan edelleen olla oikealla suunnalla.
 

Lert

Jäsen
Suosikkijoukkue
Manchester United, TPS
Tämä oli Ten Hagille vain oppikoulu siitä, miten Cityä vastaan ei voida pelata. Ei voida yrittää pelata kuten he pelaa kun ovat vuositolkulla harjoitelleet pelitaapansa ja materiaali on liian laadukas.

Ainoa tapa on pelata OGS palloa, jos City meinataan tällä hetkellä kaataa. Se on ihan mahdollista mutta vaatii ihan erilaista lähestymistapaa otteluun.
 
Suosikkijoukkue
Manchester United, Bruceola
Ei tuota Cityn alakertaa edes testattu kunnolla. Miehet oli kyllä ylhäällä mutta ei käytännössä prässätty lainkaan. Rashford oli melkoinen jalankulkija kärjessä ja Brunon etäisyys kahteen muuhun keskikenttään oli taas ihan järjetön.

Martial se ainut posi tänään.
 
(1)
 • Tykkää
Reactions: V-G-

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | It's clear, eh
Martial se ainut posi tänään.
Jep, pelasi itsensä viimeistään nyt avariin. Samalla Anthony näytti, että pitkä on matka valioliigapelaajaksi. Joo, maali oli komea osoitus laukauksen potentiaalista mutta itse pelaaminen oli todella puutteellista ja pelihidasta. Rashfordilla reisi ei selkeästi ollut vielä ihan kondiksessa, ja hän säästeli sitä varsinkin ekan puolituntisen. Jos tuo lihas on muutoin kunnossa, en olisi Rassesta huolissani. Pelaaminen on ollut tällä kaudella oikein hyvää.

Sen sijaan Sancho kyllä vähän huolettaa. Hän on pelannut hyvin, mutta toisaalta myös jokaisessa pelissä on näkynyt sekä laiskuutta että hitautta. Samoin turhia pallonmenetyksiä on tullut paljon. Yhtä kaikki, paras hyökkäystrio on Rashford - Martial - Sancho.
 

mikko600

Jäsen
Suosikkijoukkue
NUFC, K-Espoo, Sean Dyche, Sir Bobby, Eddie Howe
Ainoa tapa on pelata OGS palloa, jos City meinataan tällä hetkellä kaataa. Se on ihan mahdollista mutta vaatii ihan erilaista lähestymistapaa otteluun.
Eip muuten ole. Esim. Newcastle kävi aikaisemmin Cityn kimppuun ns. melkein cityn omin asein. Ainoa joukkue joka tällä kaudella Valioliigassa on onnistunut haastamaan kunnolla Cityä.

Mutta juu. Kuten täällä sanottu niin iso herätys varmasti Ten Hagille ja joukkueelle. Nyt meni valmistautuminen ja pelisuunnitelma persiilleen ja jokaisen pelaajan heikkoudet vain korostuivat.
 

Heddy#77

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampa Bay Lightning, Manchester United
Olipahan synkkä iltapäivä. Ten Hag yllätettiin ihan täydellisesti housut kintuissa tuon pelitavan suhteen. Siinä on pieni ero, kun toinen jengi on hieronut sapluunaa kuntoon 6 vuotta ja toinen 6 peliä ja tuo kyllä näkyi aika karusti siinä, miten City purki tuon Unitedin "prässin" ja sitä kautta käveli keskikentän yli ja herkutteli palloa verkkoon. Jos tässä jotain positiivista on, niin Unitedin valmennusryhmä sai tästä matsista aika paljon dataa ja materiaali harjoituskentille.

Muutamia omia huomioita pelaajista:

- Rasse oli aivan selvästi puolikuntoinen. Mielestäni oli vähän tyhmää laittaa avaukseen noin keskenkuntoinen pelaaja, joka ei selvästi pysty toteuttamaan pelitapaa ja täten koko prässipeli jäi täysin torsoksi. Elanga piikkiin olisi ollut oikea ratkaisu

- Vaikka McTominay on pelannut viime pelit hyvin, niin kyllähän miehen pallollisen pelaamisen laatu nähtiin taas aika karusti tänään. Nyt pitäisi mielestäni tehdä periaatepäätös ja sementoida Casemiron avauspaikka ainakin hetkeksi, jolloin mies pääsisi kunnolla systeemiin sisään, koska kyllähän hänet kuitenkin kentälle on hankittu, eikä McTominayn varamieheksi. Casemiro on kuitenkin todellisuudessa aivan eritasoinen pelaaja, eikä siinä pidä antaa muutaman McT:n hyvän matsin hämätä

- Antonylla on vielä aika paljon matkaa "miesten peleihin". Teki tänään hienon maalin, mutta muuten oli täysin hyödytön ja aina pallollisena tyytyi kikkailemaan muodon ulkopuolella, jonka lisäksi puolustustyöskentely oli aivan karmaisevaa ja nimenomaan hänen laidaltaan Cty painoi ensimmäisellä puoliajalla varmaan 10 kertaa läpi

- Martial vaikutti siltä, että itseluottamus on kunnossa. Jos mies nyt kerrankin pysyisi edes vähän aikaa kasassa, niin tuostahan saattaa jopa tulla jotain

Helvetisti on duunia edessä ja tämänpäiväinen oli karu oppitunti, mutta toivottavasti ten Hag kollegoineen osaa vetää oikeat johtopäätökset ja jatkossa ei enää lähdetä samanlaisella itsemurhataktiikalla peleihin.
 

mikko600

Jäsen
Suosikkijoukkue
NUFC, K-Espoo, Sean Dyche, Sir Bobby, Eddie Howe
Ten Hag kommentoi pressissä Ronaldon jättämistä penkille:

”Out of respect for his great career.”

Muut kommentit:

 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | It's clear, eh
Mun mielestä ten Hagin analyysit olivat täysin oikeat ja puhui muutenkin juuri niistä seikoista joista pitikin. Mutta tästä enemmän huomenna.
 
Suosikkijoukkue
Manchester United, Bruceola
Mun mielestä ten Hagin analyysit olivat täysin oikeat ja puhui muutenkin juuri niistä seikoista joista pitikin. Mutta tästä enemmän huomenna.
Ottiko siis kantaa tuohon keskikentän vuotamiseen tai Brunon rooliin?

Jälkikäteen tuo ennakkoon puhuttu Casemiron penkille jättäminen oli iso virhe, eikä tuohon keskialueen ylikävelyyn reagoitu edes puoliajalla.

Hienosti City veti esim. koko ajan McTominayta laidalle. Olihan tuo esitys Pepiltä taas hauiksennäyttö.
 

Jakke76

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Boston Bruins, Man United, Darts
Olihan eilinen kyllä semmoinen isät vs pojat peli. Pitkä matka on, jos City aiotaan haastaa. Kaukana ollaan.

Ei oikein eiliseltä yhtään onnistujaa aloituksesta löydy. Martial sen sijaan oli hyvä ja toivottavasti jatkuu sama meininki.
 

mikko600

Jäsen
Suosikkijoukkue
NUFC, K-Espoo, Sean Dyche, Sir Bobby, Eddie Howe
Tuleeko kenellekään muulle mieleen muutaman vuoden takainen ManU? Puhutaan että kannattaa panostaa vastahyökkäyksiin ja toivotaan että Martial alkaa osumaan kun on vaikuttanut lupaavalta jne. Hyvin rakennettu ja suunniteltu tosiaan.
 

Pitkävedossa tänään

Päivän pelit:

 • 1
 • x
 • 2
 • 1
 • x
 • 2
 • 1
 • x
 • 2
HPK vs Ässät
 • 2.68
 • 3.70
 • 2.38
JYP vs Kärpät
 • 2.66
 • 3.80
 • 2.38
Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös