Manchester United FC 2021–2022 – it’s time to win trophies

  • 316 341
  • 3 029

Lert

Jäsen
Suosikkijoukkue
Manchester United, TPS
Pelitapakeskusteluun liittyen, voisikohan maalivahdin ottaa pois ja pelata 4-5-2 järjestelmällä?

Itse mietin myös eilen, että jos vain hyökättäisiin ja jätettäisiin Maguire liberoksi.

Esim.
Ronaldo-Cavani-Greenwood
Rashford-Pogba-Bruno-Sancho
Shaw-------McTominay
-----------Maguire
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | is
Toisaalta Lingard on myös ominaisuuksiensa puolesta aivan täydellinen super sub. Hän on pelaaja, joka pystyy tällä hetkellä muuttamaan pelin luonnetta tulemalla kentälle viimeiseksi puoleksi tunniksi. Mutta toki olen siis itsekin sitä mieltä, että Lingardin tulisi aloittaa seuraavat matsit.
 

Barney

Jäsen
4-4-2 on tietty aina hieno tavoite, mutta mä en näkisi ManUlle tuota parhaimpana jos Sanchosta halutaan paras irti. Sancho on pelannut koko uransa (Dortmundissa siis) joko osana kärkikolmikkoa 4-3-3:ssa tai hyökkäävänä keskikenttänä 4-2-3-1:ssä. Varsinkin jos siellä laidalla pelaa vielä AWB, niin puutteita tulee sekä hyökkäykseen että puolustukseen.
Toisaalta en tiedä, että onko tällä hetkellä Sanchon roolitus kovin oleellista, kun mietitään Unitedin parasta mahdollista muodostelmaa. Fakta on kuitenkin se, että Sanchon yläpuolella hierarkiassa noille hyökkääville pelipaikoille pitäisi olla tällä hetkellä Ronaldo, Greenwood, Lingard, Pogba, Rashford ja Cavani. Itse uskon, että Sanchosta tulee olemaan Unitedille vielä paljon iloa tulevaisuudessa, mutta tällä hetkellä hän ei ole kovin keskeinen pelaaja tuossa joukkueessa. Viimeistään keväällä tilanne on toivottavasti toinen.

Ronaldo on ollut odotetun tehokas, mutta se suurin yllätys on ollut tuo miehen työmoraali. Itse en ole ainakaan nähnyt noin työteliästä Ronaldoa moneen vuoteen. Ronaldolta on nähty nyt näissä otteluissa jo useampi sellainen takaprässi, jota esimerkiksi Anthony Martial ei ole esittänyt koskaan. West Hamia vastaan hän oli myös aika-ajoin oman kuudentoista alueen rajalla puolustamassa. Lisäksi prässäämisessä Ronaldo on ollut paljon odotettua aktiivisempi. Esimerkiksi eilen Greenwood oli mielestäni paljon laiskempi pallottomana kuin Ronaldo. Masonin kohdalla tuo saattoi toki johtua vain väsymyksestä ja hänet otettiinkin onneksi ajoissa vaihtoon.

En tiedä, että katsonko tilannetta vain punaisten lasien läpi, mutta mielestäni Ronaldo on pelannut kokonaisvaltaisesti parasta jalkapalloa moneen vuoteen. On myös mahdollista, että tuossa on kyse nyt jostain ensihuumasta ja kauden edetessä peli muuttuu lönköttelyksi. Tai sitten hän oikeasti koki palaavansa kotiin ja on lyönyt työhaalarit niskaan. Toivotaan kuitenkin, että sama meno jatkuu, sillä eniten itseäni on yllättänyt nimenomaan tuo Ronaldon työmoorali näissä parissa ensimmäisessä ottelussa. Jos maalien lisäksi Ronaldolta saadaan vielä työntekoa pallottomana, niin meillä on aika hyvin pullat uunissa.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Kyllähän se jos joku asia lämmitti tänään, niin Lingardin ja DDGn onnistumiset. Nämä kuitenkin niitä pelaajia joita on viime vuosina potkittu todella paljon. Ja samalla lämmitti myös se kuinka koko joukkue ryntäsi onnittelemaan näitä kahta tämän illan sankaria. Siinä oli jotain erityistä - sellaista jota ei rahalla saa.

Lingardin onnittelussa pisti silmään kun Rolle tavallaan kuin työnsi Lingardia eteenpäin ottamaan katseet itseensä. En tiedä miten tuon sanoisi, mutta vähän kuin, että sinä teit maalin niin mene ottamaan kunniasi siitä. Sinun hetkesi. Oli hienoa. Ehkä joku ymmärtää, mitä tällä haen...
 

Jeffrey

Jäsen
Lingardin onnittelussa pisti silmään kun Rolle tavallaan kuin työnsi Lingardia eteenpäin ottamaan katseet itseensä. En tiedä miten tuon sanoisi, mutta vähän kuin, että sinä teit maalin niin mene ottamaan kunniasi siitä. Sinun hetkesi. Oli hienoa. Ehkä joku ymmärtää, mitä tällä haen...

Kyllä vain. Sama iski itsellä silmään, ja nostaa samalla koko joukkueen arvostusta. Ymmärtäähän sen, ettei Jesse tuossa tilanteessa alkanut repimään paitaa päältään ja takomaan rintaansa tartsanina.
 

Jakke76

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Boston Bruins, Man United, Darts
On ollut kyllä hienoa nähdä Jessen onnistuvan. Ja varsinkin sen Sveitsin karmean virheen jälkeen, sai kunnon onnistumisen.

Ronaldosta on varmasti jo kaikki kehut sanottu, mutta onhan nyt pitkästä aikaa hyökkääjä, joka todella ahnaasti menee irtopalloihin. Hienoa!
 

Jeffrey

Jäsen
Lingardin onnittelussa pisti silmään kun Rolle tavallaan kuin työnsi Lingardia eteenpäin ottamaan katseet itseensä. En tiedä miten tuon sanoisi, mutta vähän kuin, että sinä teit maalin niin mene ottamaan kunniasi siitä. Sinun hetkesi. Oli hienoa. Ehkä joku ymmärtää, mitä tällä haen...





Huomenna saadaan sitten katsella Jesseä avauksessa. Ilmeisemmin myös ainakin Telles ja Elanga ovat mukana vähintään penkillä ja.... rummun pärinää... jopa Phil Jones saattaa vetää pelivermeet päälle. Elangaa olisi kyllä oikein kiva nähdä vaikka vähän enempikin.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | is
Stretford Paddockin Joe Smith puhuu fiksuja Lingardista. Kuten minä ja moni moni moni muukin, myös Joe on kääntänyt kelkkansa Jessen suhteen. Mielenkiintoisin huomio tuossa oli se, että Lingard on nyt Hammers-lainansa aikana sekä sen jälkeen Unitedissa ja maajoukkueessa ylittänyt sekä oman xG- että maalikontribuutio-odottamansa selkeästi, mikä saa monet liian nopeasti olettamaan, että teholukemat tulevat putoamaan. Niin tai näin, mutta pelaajan arvo ei ole yksinomaan maaleissa, jotka hän itse tekee tai syöttää, vaan siinä liikkeessä. Laitan videon alle, mutta tässä kuvaava lainaus. Tuttua kamaa osittain, ainakin @Barney n näppäimistöltä:

Interestingly enough, one of Jesse's best attributes, and to anyone who's watched him will know this immediately, is his off-the-ball runs. He drags players out, he drags defenders away, he allows space not only for other attackers to move into but for the ball carrier to dribble into as well, and there isn't really a stat for that. This is the thing, the modern era with its expected goals, the shot creating actions, the successful dribbles, all these sorts of things, a good off-the-ball run doesn't really get quantified. How do you quantify whether a run that someone made off-the-ball helped their team? It's very difficult to do that and that's one of the things that has maybe led throughout his career to Jesse Lingard being underrated.

He's one of the players that doesn't come out with tons of goals and tons of assists, say, like last season, but what he can do is make space for the likes of Christiano Ronaldo, Bruno Fernandes, Marcus Rashford to run into, especially late game as we've seen him deployed this season by Ole Gunnar Solskjaer. He comes in when the defenses are getting a little bit tired, when that space is developing. And his runs and his moves are sensational at those times and, again, it's one of those stats you just can't track. There is no stat for 'did he make a run off-the-ball and did it help his team' because it's almost impossible to quantify, but if you watch Jesse Lingard, you see he does that brilliantly. And that's going to be the thing that puts him in this team this season, whether it's a sub, whether it's a rotation piece, whether it's a starter in those big games, he can come on and change games. We saw that against West Ham; he won the game for Manchester United.

If we want to go from a team that are nearly men; we get to a semi-final or the odd final, we can finish second but in a distant second, fine, but you need players like Jesse Lingard in a squad if you want to be successful, because those runs, that coming on late on with that attacking prowess that he's got, that finishing ability that can far exceed his expected goals when he is confident and playing well... Those things coupled together will create spaces for his team-mates, will create goals for his team-mates and will win Manchester United games.

Omasta mielestäni tässä on nyt vihdoin käsillä sellainen tilanne, jota ei esimerkiksi Martialin kanssa saatu millään, että joukkueessa on enemmän todella laadukkaita hyökkäysvaihtoehtoja kuin paikkoja kentällä. Tarkoitan, että Martialin, ja aiemmin Perreiran, Jamesin ja miksei Lingardinkin kanssa oli aloittavien pelaajien takana vain pelaajia, jotka tekivät sitä samaa mutta vain huonommin. Nyt tuolla on Ronaldo, Cavani, Greenwood, Rashford, Sancho ja Lingard, joilla on kaikilla omia spesifejä vahvuuksiaan. Nyt voidaan siis varioida peluutusta ja vaihtoja sen mukaan, minkälainen vastustaja tai pelin tilanne kulloinkin on. Perusjuttuja, mutta vasta nyt kunnossa Unitedissa.


 
Viimeksi muokattu:

Jakke76

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Boston Bruins, Man United, Darts
Hyvä kirjoitus V-G-. Vielä kun tuohon keskikentän pohjalle saadaan todellinen JOHTAJA tyyliin Keane ja Carrick, esim. Rice tai Philips, niin sitten on todella hyvä tilanne. Onhan siellä jo McTominay, mutta taitaa kuitenkin enemmän olla boxtobox tyyppinen pelaaja, kuin edellä mainitut. Voihan McTominaysta vielä saada tuon pohjapelaajankin koulittua, mutta aika näyttää.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: V-G-

Jeffrey

Jäsen
Ehkä pitäisi Martial lähettää West Hamiin tulevaksi kevätkaudeksi, jos saisi pelinsä taas kulkemaan. Maalinteko on kuitenkin niin pienistä asioista kiinni. Tuossa Lingardin maalissa huomio kiinnittyi siihen, että West Hamin puolustaja blokkasi vetoa liian aikaisin, ja ei ollut enää peliasennossa blokkaamaan sitä lähtenyttä vetoa. Toki tässä voi olla kyse myös pienestä tuurista, ja vaikka siitä että Jesseltä olis pallo vähän karannut tuossa tilanteessa. Joka tapauksessa se pointti oli siinä, että se pieni itseluottamus ja sen tuoma maltti on näissä tilanteissa ihan kullanarvoinen tekijä.

Vähän samaa täälläkin manattu esimerkiksi Rashfordin suuntaan. Hänkin varmasti kykenisi parantamaan maalitilastoa huomattavasti, mikäli aina ei olisi pakko vetää täysillä. Toki Rasse on moneen peliin niin ylikylän ukkoja, että tästäkin huolimatta maalisarake on jo ihan hyvä. Sitä kuitenkin odottaa vesi kielellä sitä kun hän saa vielä pienen maltin omaan tekemiseen mukaan.
 
Suosikkijoukkue
Manchester United, Bruceola
Tänään Ronaldo, Pogba ja DDG huilaavat. Koronasta hiljalleen toipunut Henderson avaa maalilla.

U23 porukat voittivat eilen EFL-trophyssa ja Mejbri ei ollut joukkueen mukana. Toivottavasti on Elangan kanssa kokoonpanossa. Phil Jonesin paluu olisi toki helvetin hienoa.
 
Suosikkijoukkue
Manchester United, Bruceola
Ei kai Bruno ole mukana? Toivottavasti ei ainakaan. Kakkosmiehistö vaan kentälle ja meni miten meni. Valioliiga ja Mestarien Liiga ovat nyt prioriteetteina ykkösenä.

Ja mitä tulee tuohon keskikentän pohjaan, niin itse uskon, että ensi kesänä ollaan Ricen perässä tosissaan.
Ei mainittu tuossa twiitissä ettei olisi. Ois kyllä perus että Bruno ja Harry avaa. Toivotaan kuitenkin että ei.
 

Stonemaki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, New Jersey Devils, Tampa Bay Buccaneers


Loistavaa, että vihdoin Maguirekin saa levätä näitä cup-pelejä. Lyhyt kesä EM-kisojen takia ollut, eikä ole ollut ihan niin timanttisessa iskussa alkukaudella. Viime kaudella se kuorma oli aika raju. Samoin myös peukku DDG:n, Shawn, Ronaldon ja Varanen lepovuoroille.

Toiveissa täydet minuutit Hendersonille, Lingardille, van De Beekille ja Sancholle. Jones saa mielellään istua penkillä vaikka koko pelin. Suht luottavaisin mielin illan peliin.
 

OsmoK

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Manchester United
Missäs meidän Hannibal, näissä peleissä voisi miettiä jo debyyttiä? Muutenkin voisin nuoremmille antaa rutkasti vastuuta näissä merkityksettömissä peleissä. Shoretire ja kumppanit, ketä kaikkia meillä siellä junnuissa onkaan tulossa ylöspäin?
 

Jeffrey

Jäsen
Missäs meidän Hannibal, näissä peleissä voisi miettiä jo debyyttiä? Muutenkin voisin nuoremmille antaa rutkasti vastuuta näissä merkityksettömissä peleissä. Shoretire ja kumppanit, ketä kaikkia meillä siellä junnuissa onkaan tulossa ylöspäin?

Jos lainalla olevat unohdetaan, niin ehkäpä kaksi pelaajaa alkaa olla valmiita miesten peleihin, Elanga ja Mengi. Nämä kaksi ovat jo tasonsa osoittaneet ja olevat fysiikaltaan aikalailla sitä mitä tarvitaan.

Lisäksi tuttujen Mejbri ja Shoretire lisäksi laitapuolustaja Fernandez olisi ihan hauska nähdä ylhäällä. Nuorukainen on junnuissa ylöspäin ihan ylikylän ukkoja, mutta samalla puolustaminen ontuu melko pahasti. Jännä nähdä alkaako tuo puolustaminen jossain vaiheessa onnistumaan vai alkaako tuollainen balemainen kehityskäyrä - tässä voi toki käydä myös sessegnonit.

Hoogewerfistä tulee melkoiset Depay-vibat, ja hän saattanee tulla ylös jopa yllättävän nopeasti. Toki laitatilanne on tällä hetkellä melkoisen tukossa, mutta nähdäkseni ei ole samanlaista fyysistä raakuutta kuin Mejbrillä ja Shoretirellä.

Heidän lisäkseen Zidane on kellottanut kärkipään statseja ja Savage voi olla yllättävänkin kokeilukelpoinen. Olisihan se nyt melkoista, jos keskikenttä olisi muodossa Hannibal-Savage.

Lopulta Hugillin tähti tuntuu olevan hiipumaan päin ja toki Amad jäi nyt rosteriin kun loukkaantuminen osui ikkunan viimehetkillä. Hän palailee lokakuun puolivälissä. U18 jengissä syksyn aikana eniten ihastuttanut taitaa olla 16 vuotias hyökkäävämpi keskikenttäpelaaja Kobbie Mainoo - ja kyllä... kirjoitin nimen oikein.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | is
Todella mielenkiintoinen avausrosteri ihan alusta loppuun!

Sori liiallisesta analysoinnista.
 

OsmoK

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Manchester United
Mitäköhän tuosta Matan peluuttamisesta hyödytään? Ennemmin nuoria tilalle antamaan näyttöjä, heillä sentään on tulevaisuutta, ja olisipa meillä faneillakin mielenkiintoisempaa seurattavaa. Matan palvelukset Unitedille alkavat olla tehty, hattu päästä hänelle, mutta on aika siirtyä eteenpäin.
 

Jarnan Rysty

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
No se karambola cup oli sitten siinä. Ainut harmituksen aihe oikeastaan se että nyt on yksi kilpailu vähemmän missä antaa peliaikaa kakkosmiehille. Tai no tämä on se ainut kilpailu missä sitä kuuluu antaa.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | is
No se karambola cup oli sitten siinä. Ainut harmituksen aihe oikeastaan se että nyt on yksi kilpailu vähemmän missä antaa peliaikaa kakkosmiehille. Tai no tämä on se ainut kilpailu missä sitä kuuluu antaa.
Riippuu vähän ketä siellä FA Cupissa tulee milloinkin vastaan. Ja toisaalta onhan Valjussakin Norwitz.

Positiivisia asioita pystyi löytämään jonkin verran. Sancho oli taas aluksi ihan statisti, mutta pelin edetessä alkoi löytämään itseään ja pari pelikaveriaankin. Bailly oli hyvä, näytti käyttökelpoiselta, samoin tietysti Lindelöf, mutta se on uutinen vain tässä lähiaikoina syntyneille. Van de Beek oli mielestäni yksi kentän aktiivisimpia ja pääosin oikein hyvä, mutta vähän turhan helposti häneltä ryövättiin palloja. Dalot oli oikein positiivinen. Deano sai otettua koppeja kivasti.

Sitten näitä vähän kyseenalaisia esityksiä antoivat Telles ja Matic, kummatkin 50-50 vastuussa siitä maalista jonka Hammers teki. Telles oli muutenkin vähän pihalla mutta se on ymmärrettävää. Maticille lisäksi valtava lampaanperse siitä munille polvella potkaisusta. Kyllä tuosta pitäisi tulla rangaistus. Ja kuten Noble, myös Matic säästyi lisärangaistuksilta kun Moss ei täysin umpisokeana miehenä nähnyt taaskaan yhtään mitään yli metrin päässä tapahtuvaa.

Martial oli taas oma itsensä. Löysä, hidas ja useinmiten väärässä paikassa.

Mutta pitäydyn kannassani: United pelasi pääasiassa oikein hienoa joukkuepeliä ja paremmalla viimeistelyllä tämä huvittava turnaus jatkuisi joukkueen osalta edelleen. Nyt ei jatku, mutta eipä erityisemmin tunnu missään. Tsemppiä Hammersille, toivottavasti voittavat!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös