Manchester United FC 2021–2022 – it’s time to win trophies

  • 316 527
  • 3 029

Jeffrey

Jäsen
Aamun huhuissa puhellaan, että Varane ei olisi saapunut Realin harjoituskeskukseen aamupäivän harjoituksiin. Mikäli tämä on paikkaansa pitävä uutinen, niin eiköhän mies saada Carringtoniin samaan aikaan muun ykkösmiehistön kanssa.

Nyt näyttäisi siis siltä, että OGSn projekti etenee kohden loppusuoraa. Toki vielä mikäli Varane maaliin menee niin edelleen tilanne on se, että sentterin osalta mennään vararenkaalla ja keskikentän pohjalla paikatulla renkaalla. Tämän lisäksi pelaajistossa on laskentatavasta riippuen 5-10 senioripelaajaa joiden tulevaisuus pitäisi ratkaista ennen kun ns. kehitysprojekti saadaan maaliin ja päästään siihen perustoimintaan ja sen ylläpitoon.

Valtaisa suoritus olisi jo se, mikäli nämä kaksi tärkeintä hankintaa saadaan maaliin ennen pre-seasonin todellista käynnistymistä. Kaksi isoa puutetta eikä myöskään tuo huhuttu kokonaishintalappu £110m kuullosta tähän yhtään pahalta. Uskoisin, että nettokulutus on lähemmäs 150 miljoonaa tai jopa sen yli, joten joku liikkeellä olevista huhuista voisi vielä mennä maaliin - onhan tässä ikkunaakin reilusti jäljellä. Lisäksi mikäli myyntejä tai muita ulostuksia saadaan aikaan, voi tuo mahdollinen kassa kasvaa vielä huomattavasti. Tällä hetkellä kuitenkin tuntuu olevan vetoa punaisiin, joten tämä tilaisuus kannattaisi ottaa vastaan ja saattaa projektia lähemmäs maalia.

Jonkinlaisissa huhuissa on nyt pyörinyt lähinnä ranskalaiset Camavinga ja Kounde - Kounde tosin roskahuhuissa ja Camavingan kerrottu haikailevan Espanjaan. Toki mikäli Pogba myydään - lienee realistista, että jonkun kokeneemman pelaajan perään katseltaisiin myös. Mielestäni nämä kaksi vaikuttavat loogisilta nimenomaan projektin kannalta, ja vaihtuviin tilanteisiin reagoidaan sitten erikseen. Kuitenkin jännä nähdä mitä vielä loppuikkunan aikaan tapahtuu, mitä huhuja nousee vakavammin otettaviksi ja tietysti myös se minkälainen formaatio jalkeille saadaan Leedsiä vastaan kauden avaukseen,

Uusien hankintojen lisäksi myös nykyisistä pelaajista tulisi saada irti reilusti enemmän kuin viime kaudella. Tämän listan kärjessä lienee nimet: van de Beek, Lingard, Greenwood ja Martial. He kaikki voivat olla "kuin uusia vahvistuksia", toki Greenwoodia lukuunottamatta lienevät kaikki myös mahdollisia myyntiartikkeleita.

Rebuildi nyt kuitenkin äärimmäisen herkässä vaiheessa. Nyt pitäisi kyetä ottamaan se seuraava askel, samalla askel taakse pitäisi pyrkiä välttämään. Joka tapauksessa palapelin palaset alkavat olla melko hyvässä järjestyksessä, ja uskon että tulevat olemaan vielä paremmassa ikkunan päätteeksi. Vielä mikäli saadaan useampi myynti aikaan, on tällä ikkunalla mahdollisuus nousta todella merkitykselliseksi koko Unitedin tulevaisuuden kannalta.

Edit; Romano juuri kumonnut huhut siitä, ettei Varane olisi sallistunut aamun harjoituksiin.
 

mikko600

Jäsen
Suosikkijoukkue
NUFC, maapisteet, Captain Conker
Mielenkiintoinen kaavio De Gean tilastoista. Tuolta voi katsella lisää:

 

Liitteet

  • 1E037809-9DA3-4A40-8B5E-688F488D79AC.jpeg
    1E037809-9DA3-4A40-8B5E-688F488D79AC.jpeg
    185,4 KB · kertaa luettu: 95

Barney

Jäsen
Nyt on lukuisat lähteet ilmoittaneet, että Varanen diili on jo käytännössä valmis. Veikkaan, että julkistetaan vielä tämän viikon aikana. Positiivisinta tässä hankinnassa on vielä se, että Varane haluaa tulla juuri nimenomaan Unitediin. Huhujen mukaan hän on esimerkiksi jo analysoinut etukäteen paljon Unitedin viime kauden puolustuspelaamista, mikä varmasti nopeuttaa sopeutumista joukkueen pelitapaan. Lähes kaiken voittanut pelaaja, joka haluaa selvästi voittaa vielä lisää. Piristävä poikkeus kaiken maailman schweinsteigereiden jälkeen.

Ei tuo Varanen kiinnostus Unitediin siirtymistä kohtaan sinänsä ole mikään kovin suuri yllätys, sillä tuo siirto oli lähellä jo noin kymmenen vuotta sitten. Lopulta Varane sitten päätyi Madridiin ja jälkikäteen hän on haastatteluissa sanonut, että yksi syy tuolle valinnalle oli muun muassa se, että United oli juuri hankkinut toppariosastolleen nuoren ja lupaavan Phil Jonesin. Näin jälkikäteen voi vähän jossitella sillä, että minkälainen Unitedin topparitilanne olisi ollut viime vuosina, jos olisi aikoinaan jätetty Jones hankkimatta. Parempi kuitenkin myöhään kuin ei milloinkaan.

Ilmeisesti Trippier haluaisi myös siirtyä Unitediin, sillä hänen koko perheensä on United-kannattajia, mutta nähtäväksi jää suostuuko Atletico tiputtamaan pyyntinsä riittävän alas. Lisäksi myöskään toinen topparihankinta ei ole poissuljettu ja huhuissa on pyörinyt etenkin Kounde. Jos Pogba jää, niin tuskin sieltä Varanen jälkeen tulee enää enempää kuin yksi hankinta. Todennäköisimpänä pidän Trippieriä, mutta jos hinnasta ei päästä sopuun, niin sitten mahdollisesti metsästetään topparia tai keskikenttäpelaajaa. Neljä isoa hankintaa olisi todennäköisesti kuitenkin jo liikaa.
 

Fordél

Jäsen
Hienoa työtä ManU:lta tässä siirtoikkunassa, jos ja kun Varane saadaan myös. Nyt haettiin täsmähankinnat juuri sinne, mihin niitä erityisesti tarvittiin (poislukien keskikentän pohja) ja vielä valmiita ihan maailman huippupelaajia. ManU:lla alkaa olla todella mielenkiintoinen ja kilpailukykyinen jengi kasassa.
 

Jeffrey

Jäsen


Onpa ihanaa! Nyt onkin hyvin aikaa alkaa valmistautumaan kauteen ihan todella koko ykkösmiehistön kanssa, ja samalla katsella vielä mahdolliset lisähankinnat.

Pogban tilanteesta Athleticilla hyvä artikkeli tänään. Pääpainona se, että kaikki kolme mahdollista ratkaisua ovat Unitedille huonoja, joskin myynti tänä kesänä olisi vielä ihan ok ratkaisu. Kaikkineen Pogban asenne kyseenalaistetaan, ja syystäkin ihmetellään miksi se sopimuksen viimeisenä kautena olisi sen parempi kuin aikaisemmilla. Samalla mammuttidiilin antaminen koetaan vääränä tekona.

 

Jarnan Rysty

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Lisäksi myöskään toinen topparihankinta ei ole poissuljettu ja huhuissa on pyörinyt etenkin Kounde.
Kounde voi pelata myös oikeana pakkina, joten olisi tavallaan sellainen monikäyttömies kuten vaikka Ben White, joka meni Arsenaliin. Hinta tosin taitaa edelleen olla aika kova, mutta jos sitä saisi hilattua reilusti alemmas olisi oiva kolmostoppari, sekä vaihtoehto Wan Bissakaan. Ehkä kuitenkin se Trippier olisi siihen se paras vaihtoehto ja en näe mitään syytä miksei sitäkin saataisi hankittua, kun nyt nämä ykkösprioriteetit on hoidettu maaliin.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | is
Herra mun vereni minkälaisen joukkueen United saa kasaan ensi kaudeksi! Muistatteko sen mun värikoodikokoonpanon? Jokainen pelipaikka joko vihreä tai (vielä useamman kohdalla) boldattu vihreä.

Toivottavasti Olen visio 4-3-3:sta pitää ja kauteen lähdetään ilman tuplapivottia. Keskikentän pohjalla voi hyvin pelata vastustajasta riippuen joko Fred, McT tai Matic ellei uutta hankita ja keskikentän keskustassa Pogba tai myynnistä riippuen myös vdB taikka McT.
 

Jeffrey

Jäsen
Ei mitään järkeä raahata mitään Koundeja Unitediin. Varanen todennäköisen tulon jälkeen Unitedilla on kaksi hemmetin laadukasta topparia ja kaksi hyvää backupia. Taustalla kasvaa vielä Tuanzebe ja Mengi.

Jos ajattelee pessimistisesti niin Tuanzebe, Mengi ja vaikkapa Bernard/Fish tarvinnevat vielä kauden tai useamman miesten pelejä ennen kuin alkavat vakiinnuttaa paikkansa ykkösmiehistön rotaatiossa. Lindelöfillä on selkä rikki ja tarvinneeko operaatiota tai pidempää huilia? Bailly taas on aina rikki, tai jos ei ole rikki on 1/3 kaudesta afrikkakisoissa. Ja sitten on Jones... Lisäksi Bailly lienee kuitenkin ulostettavien listalla, vaikkakaan ei siellä kärjessä. Huhujen mukaan Jonesille annettu lupa etsiä itselleen ilmaiseksi uusi seura @mikko600 nyt hereillä.

Ääripessimistisesti ajateltuna kyllä tuonne vielä yksi monipuolinen tekijä istuisi varsin hyvin, varsinkin mikäli kolmen topparin linjaa halutaan kokeilla edes joskus. Toki ainakin itse tykkään olla optimistinen ja uskoa nykyisiin, sekä junnuihin. Silti näkisin yhden monipuolisen puolustuspelaajan hankinnan ihan loogisena ratkaisuna.
 

Jeffrey

Jäsen
MEN (Luckhurst) päivitellyt näkemystään Unitedin seuraavista liikkeistä. Hänen mukaansa keskikenttäpelaaja on seuraava prioriteetti järjestyksessä Pogban tilanteen johdosta. Vahvimmin United olisi Ricen ja Camavingan perässä, samalla kun toimistolla uskotaan Goretzkan tukijoukkojen käyttävän Unitedia saadakseen Bayernista hinttusen paremman diilin.
 

OsmoK

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Manchester United
Uhhuh, kun näitä lukee mielellään:



Ihan helvetin moni pelaaja korostaa OGS:n merkitystä ManU:n kiinnostavuudessa.

United näyttää iskevän/on jo iskenyt kultasuoneen palkatessaan entisen huippupelaajan Solskjaerin manageriksi. Eri puolilla Euroopan suursarjoja on ollut vastaavaa trendiä (ManUn esimerkin innoittamana?) myöskin havaittavissa. Muun muassa Pirlon, Lampardin sekä Artetan menestys kuitenkin osoittaa, ettei homma lähde aina heti toimimaan, vaikka pelaajaura mittava olisikin.

Vasten yleistä kuvitelmaa, Olehan ei tullut Unitediin minään keltanokka-valmentajana, vaan hänellä oli usean vuoden kokemus valmentajan hommista Norjasta. Myös peliuran loppumisestakin on pidempi aika edellä mainittuihin nimiin verrattuna.

Ensi kaudella päästään näkemään muun muassa Vieiran sekä Xabi Alonson valmentajadebyytit Euroopan huippusarjoissa. Heidän seuransa ovat varmasti tyytyväisiä, mikäli he pystyvät edes jossain määrin jäljittelemään Solskjaerin työtä, pokaalittomuudesta huolimatta.
 

Barney

Jäsen
Kun oli puhetta niistä OGS:n aikaisista hankinnoista, niin tässä on lista kokonaisuudessaan näiden kahden uuden hankinnan jälkeen:

Raphael Varane
Jadon Sancho
Bruno Fernandes
Harry Maguire
Aaron Wan-Bissaka
Alex Telles
Donny van de Beek
Daniel James
Amad Diallo
Facundo Pellistri
Odion Ighalo (laina)
Edinson Cavani (ilmaissiirto)

Onhan tuo lista kaunista katseltavaa. Viisi erinomaista hankintaa, jotka ovat elintärkeitä avauskokoonpanon pelaajia joukkueelle. Ilmaissiirrolla tullut Cavani osoittautui myös viime kaudella tärkeäksi pelaajaksi nuorelle joukkueelle ja myös lainapestillä pyörähtänyt Ighalo täytti oman paikkansa ja teki pari tärkeää maalia. Diallo ja Pellistri ovat satsauksia tulevaisuuteen, mutta molemmat ovat myös esittäneet lupaavia otteita. Pellistri on ollut itse asiassa molemmissa kahdessa harjoitusottelussa ihan kentän parhaimmistoa. Tellesin suurin saavutus on ollut siinä, että hän oli luomassa Luke Shaw'sta tuota viime kaudella nähtyä monsteria.

James ja van de Beek ovat ainoat pelaajat, joita ei voi suoraan listata onnistuneiksi hankinnoiksi, mutta en kutsuisi kumpaakaan ainakaan vielä flopiksi. James hankittiin rotaatiopelaajaksi ja vaikka hän ei ole mitään ihmeitä esittänyt, niin hänestä saisi nyt myymällä suunnilleen omat takaisin. Donnyn hankinta on ollut ehkä ainut OGS:n ajan hankinta, jossa ei tuntunut olevan järkeä. Toki Donny on hyvä pelaaja ja ei hintakaan ollut paha, mutta valmennus ei löytänyt hänelle viime kaudella oikeastaan mitään käyttöä. Itsestäni vähän tuntuu, että Donny hankittiin vain siltä varalta, jos Pogba sattuisikin lähtemään, mutta loppujen lopuksi Pogban loukkaantuminen ei näkynyt oikeastaan mitenkään Donnyn minuuteissa. Annetaan kuitenkin Donnyllekin vielä toinen kausi aikaa näyttää, sillä 4-3-3 sopii hänelle varmasti paremmin ja siitä ryhmitelmästä hän voi jopa löytää sen oman paikkansa.

Ennen OGS:ää hankittiin kuitenkin esimerkiksi Sanchez, vaikka mitään tarvetta vasemmalle laiturille ei ollut. Ainakin ulospäin vaikutti, että Sanchez hankittiin vain sen takia, että City ei saa häntä riveihinsä. Fred hankittiin myös Cityn nenän edestä ja Lukaku Chelsean. Se selkeä punainen lanka tuntui puuttuvan noista hankinnoista, mikä on taas OGS:n aikana ollut selvästi nähtävissä. OGS:n aikana on hankittu oikeastaan pelkästään laatua ja/tai nuoruutta. Pelaajille on ollut selkeä tarve ja pelaajat ovat olleet oikeanlaisia niin jalkapalloilijoina kuin myös persoonina.

Murtough on aloittanut pestissään niin vahvasti, että ei häntä hirveästi kannattaisi alkaa neuvomaan, mutta itse hankkisin vielä sen yhden pohjapelaajan tänä kesänä. Jos Ricen hintalappu on 90 miljoonan sijasta 60 miljoonaa, niin tuossa hankinnassa voisi ollakin jo jotain järkeä. Saul sekä Ruben Neves irtoaisivat tänä kesänä myös ilmeisesti jollain noin 40 miljoonalla. Noita kolmea ainakin tarkkailisin. Jos sen lisäksi vielä Trippierin saa hyvään hintaan ja Dalotille löytyy ostaja, niin voihan tuonkin vaihdoksen tehdä.

Minun fantasiajoukkueeni näyttää ensi kauden osalta tältä:

Rashford - Cavani - Sancho
Pogba - Bruno
X
Shaw - Maguire - Varane - AWB
Henderson

Ja kakkosmiehistö:

Martial - Greenwood - Lingard
Donny - McTominay
Fred
Telles - Lindelöf - Bailly - Trippier/Dalot
DDG
 

Barney

Jäsen
Lisää yksityiskohtia Varanen siirrosta:

- Siirtosumma on ilmeisesti 34 miljoonaa puntaa (vähän alle 40 miljoonaa euroa) + mahdolliset menestyslisät. Suoranainen ryöstö, jos pitää paikkansa. Vertailun vuoksi United maksoi Riosta 19 vuotta sitten melkein samanlaisen summan.
- Siirtosumma jakautuu myös usealle vuodelle, mikä voi auttaa Unitedia tekemään vielä lisää hankintoja tässä ikkunassa.
- Varanen sopimus on 4+1 vuotta ja se sisältää Sanchon tavoin bonukset UCL:n ja Valioliigan voitoista. Hyvä tapa motivoida ja kannustaa pelaajia kohti pokaaleja.
- Varane lentää tällä viikolla Manchesteriin. Hänellä on ilmeisesti karanteeni, jonka pituus ei ole vielä selvillä. Karanteenin jälkeen sitten medicaliin, minkä jälkeen varmasti siirto julkaistaan ja Varane liittyy joukkueen mukaan harjoittelemaan.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | is
Lupasin pissiä hunajaa jos tämä siirto toteutuu. Oon tässä nyt koko illan litkinyt teetä hunajalla. Odotellaan viralliset vahvistukset ja laitetaan sitten homma roilottamaan!
Teetä hunajalla?!! Kovat jätkät söis pesällisen mehiläisiä ja toivois että mesi tulee ulos juoksevassa muodossa.
 

Jeffrey

Jäsen
Siitä voi edelleen olla montaa mieltä, kannattiko viime kesänä jättää Sancho hankkimatta. Nyt kuitenkin tänä kesänä hankittiin ilmeisemmin sekä Sancho että Varane melkolailla samalla summalla, joka Sanchosta olisi vaadittu viime kesänä.
 

Tjapalala

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, FC Honka

Oli mielenkiintoine ketju. Mielenkiintosta on, että pystyykö Varane ottamaan lisää roolia pelinavaamisen osalta. Kuten tuossa sanotaan Realissa ei ole ollut tarve, kun edessä on ollut Modric, Kroos jne. Unitedissa jos edessä on McFred niin olisi kyllä tarve Varanen ottaa roolia siinä pelinavaamisessa. Saa nähdä miten siitä selviytyy.

Ehkä se selkein uppgrade on, että Varane pystyy tukemaan pääpalloissa paremmin Maguire, kun Lindelöf ja Wan-Bissaka ei niissä loista. Sen lisäksi on erinomainen vastaiskujen puolustamisessa, joka sekään ei Maguire&Lindelöfin vahvuus ole. Erikoistilanteet luulisi ensi vuonna onnistuvan paremmin, kun niidtä Unitedia rokotettiin kovalla prosentilla.

Kuten tuossa twitterissä sanotaan Varane ei ole samanlainen johtaja kuten Ramos tai VVD, mutta Maguire ja Varane muodostavat kyllä erinomainen kokonaisuuden. Kokonaisuutena on ehkä se top-3 puolustaja pari maailmassa.
 

Barney

Jäsen
Oli mielenkiintoine ketju. Mielenkiintosta on, että pystyykö Varane ottamaan lisää roolia pelinavaamisen osalta. Kuten tuossa sanotaan Realissa ei ole ollut tarve, kun edessä on ollut Modric, Kroos jne. Unitedissa jos edessä on McFred niin olisi kyllä tarve Varanen ottaa roolia siinä pelinavaamisessa. Saa nähdä miten siitä selviytyy.
No tuskinpa McFred hirveästi tulee pelaamaan. OGS on jo todennut, että tarkoitus olisi peluutta ensi kaudella 4-3-3, mikä on tuolla nykymiehistöllä ainut oikea ratkaisu. Sanchon hankinnan jälkeen Pogbaa ei voida enää peluuttaa laidalla, mikäli halutaan kaikki parhaat pelaajat kentälle. Jos Realiin halutaan verrata, niin Unitedilla on Kroosin ja Modricin tilalla Pogba ja Bruno, joten ainakaan tuon perusteella Varanelta ei tarvita pallollisessa pelissä mitään kummoista tasonnostoa. Casemiron tasoinen ankkuri Unitedilta toki puuttuu, mutta odotetaan vielä siirtoikkunan loppuun asti. Uskon kuitenkin, että etenkin Pogba tulee usein laskeutumaan alas pelinavausvaiheessa.

Ominaisuuksien puolesta Maguire-Varane toppariparin pitäisi onnistua täydentämään toisiaan, joten toivottavasti tuo toimii kentällä myös yhtä hyvin kuin paperilla. Maguire on kuitenkin pelityyliltään aika paljon Ramosin kaltainen pelaaja, vaikka heillä on tietenkin myös vähän toisistaan poikkeavia vahvuuksia. Roolitus tuossa tulee kuitenkin varmasti olemaan sama kuin Realissa - Maguire hakee aggressiivisemmin pallonriistoja ja Varane puolestaan huomattavasti nopeampana topparina vahtii selustaa sekä ottaa vastustajan juoksut pois. Loppujen lopuksi roolituksen puolesta Varanella tulee varmasti olemaan aika pitkälti samanlainen vastuu kuin Realissa, minkä pitäisi nopeuttaa sopeutumista.
 
Suosikkijoukkue
Manchester United, Bruceola
On kyllä mielenkiintoista nähdä millainen upgrade Varane on Lindelöfiin verrattuna.

Lindelöf on pelaaja, joka täälläkin jakanut aika paljon mielipiteitä. Itse kuulun siihen osastoon, joka ei oikein Lindelöfiin luota.

On myös hauska nähdä tuleeko Maguire nyt huilaamaan edes joskus ja kuinka Varane-Lindelöf pari toimii.
 

Tjapalala

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, FC Honka
On myös hauska nähdä tuleeko Maguire nyt huilaamaan edes joskus
Jos tästä vetää isompia linjoja niin aika isossa roolissa on, että kuinka paljon saa lepoa Maguire, Bruno, Sancho & Rashford. Viime kaudella, Sanchoa lukuunottamatta tietenkin, peluutettiin loppuun ja se näkyi tuloksissa. Ja tässä siis nimenomaan valmennuksella kehittymisen paikka, miten ja minkälaisella pelisysteemillä peluuttaa niin sanottuja ”kakkosukkoja”. Tässä pitää siis tunnistaa pelaajien vahvuuksia ja miettiä minkälaista jalkapalloa heillä voi peluuttaa. Samalla tavalla ei tarvitse lähteä joka peliin. Isoin kehityksen kohde mielestäni OGS:llä.
 
Suosikkijoukkue
Manchester United, Bruceola
Samalla tavalla ei tarvitse lähteä joka peliin. Isoin kehityksen kohde mielestäni OGS:llä.
No joo se on totta, että ykkösukkoja kuormitetaan aivan liikaa ja se on se OGS:n isoin miinus, josta itsekin tullut annettua pyyhkeitä.

Taktisesti on ihan hyvää variaatioita ollut ja esim. Pogban nostaminen wingeriksi on hyvä esimerkki, että tarvittaessa variaatioita löytyy. Keskikentän muotoa United aika paljon muokkaa pelien välillä ja myös pelin aikana.

Ensi kaudella vielä jos saadaan Sanchon kautta tuo oikean laidan hyökkääminen kuntoon, niin alkaa näyttää aika hyvältä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös