Manchester United FC 2020–2021 – glory glory or not so glory?

  • 225 392
  • 2 060

Vähimmäistavoite unelmien teatterin joukkueelle

  • Vain Valioliigan mestaruus kelpaa

    Ääniä: 11 22,0%
  • Paikka Mestareiden liigaan riittää

    Ääniä: 25 50,0%
  • Kunhan nyt peli ja esitykset paranee sekä tasaisuus löytyy

    Ääniä: 9 18,0%
  • Eurokentät riittää

    Ääniä: 1 2,0%
  • Ei tästä kuitenkaan taaskaan mitään tule

    Ääniä: 10 20,0%

  • Äänestäjiä
    50
  • Poll closed .

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | is
Vahvaa pelaamista, vaikka eilen puuttui Maguirekin viereltä.
Veikkaanpa että juuri siksi. Heidän pelintyylinsä ja ihanneroolinsa ovat niin samanlaiset, että yhteispeli ei aina suju. Toisaalta myös tietyt vahvuudet ovat erilaisia: Maguire on päällä parempi, Lindelöf on nopeampi jne. Tuanzebe hoiti eilen 100% omista pääpalloistaan ja oli todella nopea alaspäin, mikä antoi Lindelöfille prikulleen oikean roolin siinä keskellä. Ja se rooli todellakin toimi hienosti: Lindelöf oli eilen oikeisiin aikoihin oikeissa paikoissa, toisin kuin valitettavan usein Maguiren vierellä.






Tähän aplodit. Kannattaa katsoa tuon kaverin twitter-sivuilta nuo muutkin esitetyt pelaajat, erityisesti Neymar ja Mbappe.

Tuanzeben paluu osui hienoon hetkeen; Bailly on taas rikki. Lihasvamma. Tosin vain 3-4 viikkoa. Synkäksi vetää.
 

Barney

Jäsen
Kaikkein tärkeintä eilisessä ottelussa oli Unitedin erittäin onnistunut taktiikka. Itselläni oli jo vähän epäuskoiset fiilikset nykyistä valmennusta kohtaan, sillä alkukauden aikana on nähty Unitedilta todella tyhmiä taktisia ratkaisuja, jotka ovat maksaneet paljon pisteitä Valioliigassa. Nyt taas valmennus onnistui riisumaan PSG:n aseistaan käytännössä parhaalla mahdollisella tavalla. United onnistui hyvin viemään PSG:n hyökkäyspelin vahvuudet pois ja toisaalta iskemään PSG:n puolustuksen heikkouksiin. Olihan PSG:llä muutamia paikkoja ottelussa, mutta tuon hyökkäyksen täydellinen nollaaminen on käytännössä mahdoton tehtävä.

Tuo 4-2-3-1 on ollut tällä kaudella todella haavoittuvainen puolustussuuntaan ja eilen nähtiin kentällä ne molemmat muodostelmat, joita itse olenkin toivonut valmennuksen kokeilevan. Tuo kolmen topparin linja toimi erinomaisesti ja tuossa oli selvästi myös laitapuolustajilla erilaiset roolit. Vaikka AWB nousi myös paljon, niin Telles oli saanut selvästi ohjeet pelata vielä hyökkäävämmin. Tuo Tellesin hyökkääminen sujui myös sen vuoksi hyvin, että hänen noustessaan ylös Shaw siirtyi vasemman laitapuolutajan tontille. Silloin kun Telles oli vähän alempana, niin Shaw sai viime kauden tapaan tuossa topparina pelata melko vapaasti. Välillä Shaw hyökkäsi enemmän vasemman laidan kautta ja välillä enemmän keskeltä. Shaw'n nousun ansiosta syntyi myös tuo Unitedin tilanne, josta tuomittiin ensimmäiseen maaliin johtanut pilkku.

Tuchel vaihtoi puoliajalla yhden keskikenttäpelaajan pois ja toi tilalle kärkipelaajan, minkä myötä Neymar tiputtautui vähän alemmaksi. Tuon ansiosta PSG saikin toisen puoliajan alussa otetta ottelusta, mutta valmennus reagoi hienosti vaihtamalla yhden topparin keskikenttäpelaajaan. Tuolla keskikentän timantilla United sai miesylivoiman tuohon keskikentälle, mikä auttoi puolustamaan Neymaria. Vielä enemmän se toi kuitenkin apua Unitedin hyökkäyspelaamiseen. Neymar ei juurikaan osallistunut puolustamiseen, minkä seurauksena United pääsi tuossa keskikentällä hyökkäämään kolmella, tai välillä jopa neljällä, pelaajalla PSG:n kahta pelaajaa vastaan. Tuon ansiosta United saikin aikaan usean vaarallisen nopean hyökkäyksen, joista olisi pitänyt tehdä jo vähintään yksi maali ennen tuota Rashfordin osumaa.

Toivottavasti tulevaisuudessa nähdään kentällä juuri noita eilen nähtyjä muodostelmia. Tuota keskikentän timanttia olen pitänyt jo kauden alusta asti Unitedille parhaana vaihtoehtona, sillä tuon myötä kaikki joukkueen parhaat pelaajat olisi mahdollista saada samaan aikaan kentälle. Keskikentän yläoksalla on luonnollisesti Bruno ja laidoilla voisivat pelata Pogba ja VDB. Pohjalla sitten vähän tilanteesta riippuen McTominay, Fred tai Matic. Jos taas halutaan vähän puolustavampi timantti, niin sitten otetaan tuosta viimeisestä kolmikosta kaksi samaan aikaan kentälle.

Pelaajiston osalta nähtiin eilen hienoja suorituksia. De Gea osoitti sen, että minkä takia hänestä vielä pari vuotta sitten puhuttiin maailman parhaana maalivahtina. Uskon, että tuo maalivahtiosaston kilpailutilanne tulee myös piiskaamaan De Gean parempaan vireeseen. Lindelöf pelasi erinomaisen pelin tuossa puolustuksen johtajana. Kolmen topparin linjalla pelatessa tuo keskimmäisen topparin rooli on tärkeä, sillä hän on suurelta osin vastuussa puolustuksen kommunikoinnista sekä siitä että puolustuksen etäisyydet ja muoto ovat kohdallaan.

Tuanzebe pelasi taas etenkin lähtökohtiin nähden erinomaisen ottelun. Pari kertaa näytti vähän pelottavalta, kun Mbappe kirmasi Tuanzebestä ohi, mutta hän onnistui jämäkällä pelaamisella vielä nollaamaan Mbappen molemmilla kerroilla. Toivottavasti Tuanzebe nyt vain pysyisi kasassa. Shaw taas on mielestäni nykypäivänä parempi tuossa topparin roolissa kuin laitapuolustajana. Topparina Shaw'n jalkanopeus riittää paremmin kuin laitapuolustajana ja hän osaa pelata myös hyvin tuota hyökkäävän topparin roolia.

Laitapuolustajista AWB ei esittänyt ihmeitä hyökkäyssuuntaan, mutta puolustuspäässä häneltä nähtiin muutama erittäin tärkeä liuku. Telles taas väläytteli potentiaaliaan hyökkäyssuuntaan, vaikka hän ei eilen vielä mitään ihmeitä esittänytkään. Telles on laitapuolustajaksi erittäin hyvä pallon kanssa ja etenkin noissa kulmissa näki, että hänen vasen jalkansa on erittäin vaarallinen. Keskikentällä operoineet Fred ja McTominay tekivät erittäin kovan työmäärän ja onnistuivat tekemään PSG:n hyökkääjien ottelusta vaikean. Fredillä oli toki vähän ongelmia pallollisten ratkaisujen kanssa ja McTominay oli välillä vähän myöhässä Neymaria vastaan, mutta se on ihan ymmärrettävää.

Brunolta nähtiin nyt erittäin hyvä ottelu. Hän otti kapteenin roolin hyvin haltuun puolustamalla hyvin ja eilen ei mielestäni näkynyt ollenkaan sitä välillä ärsyttänyttä käsien levittelyä. Hyökkäyssuuntaan Bruno oli läpi ottelun vaarallinen. Kärkikaksikko oli aktiivinen, mutta sekä Martialin että Rashfordin viimeiset ratkaisut olivat lähes poikkeuksetta heikkoja. Positiivista oli kuitenkin, että he pääsivät noihin tilanteisiin, mutta paljon parannettavaa jäi molemmille. Annetaan kuitenkin vähän anteeksi noita heikkoja ratkaisuja, sillä Martial hankki ensimmäiseen maaliin johtaneen pilkun ja Rashford teki toisen maalin hienolla laukauksellaan.

Pogballe pitää myös antaa nyt pitkästä aikaa posia. Ranskalaisen alkukausi on ollut todella vaikea, mutta eilen hän onnistui vaihdosta tullessaan tuomaan ihan uuden vaihteen Unitedin hyökkäyspelaamiseen. Pogba oli rakentamassa tuota Rashfordin paikkaa ja kovin kaukana ei ollut, että Martial olisi tehnyt maalin sen Pogban hienon syötön jälkeen. Lisäksi hän toi paljon uhkaa tuohon Unitedin hyökkäyspelaamiseen, minkä ansiosta hän sitoi vastustajan pelaajia itseensä ja toi siten muille enemmän tilaa. Tuossa keskikentän timantin vasemmalla laidalla on Pogban paras pelipaikka, joten toivottavasti hän pääsee pelaamaan tuossa roolissa enemmän. Tuossa roolissa hänen puolustusvastuunsa on pienempi ja hyökkäyssuuntaan hän pääsee hyödyntämään niitä parhaita avujaan.

Itse jatkaisin myös viikonloppuna samalla avauskokoonpanolla, mikäli kaikki pelaajat ovat pelikunnossa. Vaikka Maguire olisi pelikunnossa, niin häntä ei mielestäni tarvitse ottaa kentälle, kun nykyinen puolustuslinja toimi erittäin hyvin. Olisihan se ihan hyvä tilanne, jos Chelseaa vastaan lähdettäisiin samalla avauskokoonpanolla ja parhaassa mahdollisessa tilanteessa vaihdosta voisi ottaa kentälle Pogban, VDB:n, Greenwoodin ja Cavanin. Tuossa olisi jo ihan hyviä vaihtoehtoja, joilla voisi saada joukkueen hyökkäyspelaamiseen uusia ulottuvuuksia.
 

Jeffrey

Jäsen
Kyllähän eilinen antoi taas paljon toivoa, toisaalta korosti sen ykkösmiehityksen heikkouksia. Näistä kaksi selkeää lienee se, että Lindelöf-Maguire kaksikkona ei toimi. Nykyjalkapalloon tarvitaan yksi nopeampi toppari. Tuanzebe katkasi eilen monta tilannetta oman fysiikkansa turvin, joista olisi ollut käytännössä vapaa maalintekopaikka mudostumassa. Yleisesti tuo Tuanzeben eilen esittämä potentiaali on todella hämmentävä. Nyt täytyy toivoa, että pitkä poissaolojakso tarkoittaa myös sitä, että kroppa laitettu kunnolla kuntoon ja mies pääsisi nyt lunastamaan lupauksiaan. Täytyy muistaa, että hänen vierellään Tyler Mings nousi maajoukkuepuolustajaksi.

Toinen haaste tai myös mahdollisuus ykköskokoonpanoon on se, että avaukseen tarvittaneen kaksi kurinalaisesti puolustavaa ja liikkuvaa keskikenttäpelaajaa. Pogba-Matic toimii silloin kun se toimii, mutta ei toimi kun ei toimi, tasaisuutta kaivataan. Toki mahdollinen RW:n puute mahdollistaa myös keskikentän ylimiehittämisen. Voi olla niin, että OGS unohtaa nyt wingerit ja yläkolmikko pelaa dynaamisemmin laitapakkien tarjotessa tukeansa. Myös Pogba pelasi jopa hyvin tuossa ylimiehitetyssä keskikentässä.

Jännä nähdä lopulta kuinka käy, mutta kyllähän Tuanzeben jämäkkyys ja Tellesin kulmapotkut aiheutti pientä kiimaa ainakin omalla sohvalla. Toki muiden jämäkkyyksiä unohtamatta.
 

Jeffrey

Jäsen
Olisihan se ihan hyvä tilanne, jos Chelseaa vastaan lähdettäisiin samalla avauskokoonpanolla ja parhaassa mahdollisessa tilanteessa vaihdosta voisi ottaa kentälle Pogban, VDB:n, Greenwoodin ja Cavanin. Tuossa olisi jo ihan hyviä vaihtoehtoja, joilla voisi saada joukkueen hyökkäyspelaamiseen uusia ulottuvuuksia.

Martial taitanee olla pelikiellossa lauantaina.

Osin tästä syystä lähtisinkin tuolla timantilla, ja oikeastaan ehkä jopa jalostaisin sitä hieman, jotta Cavani saadaan aidosti sentteriksi.

---------------Cavani--------------
--------Rashford----Bruno----
---------------Pogba--------------
-------McT-----------Fred--------
TelSha--MagLin--Tuan---AWB
 

Barney

Jäsen
Martial taitanee olla pelikiellossa lauantaina.
Olinkin unohtanut tuon oikeusmurhan jo ihan kokonaan. Jos haluttaisiin mennä muuten samalla miehistöllä ja taktiikalla, niin helpoin ratkaisu olisi vain laittaa Greenwood Martialin tilalle, mikäli Mason on pelikunnossa. Cavanin en usko kyllä vielä avaavan. Veikkaisin, että Cavani tulee saamaan noin 30 minuuttia kentällä, mikäli hän vain on kokoonpanossa.
 

Jeffrey

Jäsen
Tänne muistetaan aina tulla muistuttamaan kun OGS rikkoo jonkin seuraennätyksen negatiivisessa mielessä.

Nostetaan nyt sekin, että PSG voitolla OGS:n luotsaama United teki uuden seuraennätyksen voitettuaan ensimmäistä kertaa kymmenen perättäistä vierasottelua.
 

Jeffrey

Jäsen
Menee jo ihan yksinpuheluksi...

McT:n eilistä suoritusta nostaa se, että mies pelasi ison osan ensimmäisestä puoliajasta kyklooppina. Kyklooppisuus johtui piilolinssin irrottua herrasmiespelaaja Neymarin kanssa käydyssä rehellisessä mies miestä vastaan kamppailussa. Jännä nähdä, nähdäänkö toisessa osaottelussa kentällä Scott "edgardavids" McTerminator.

 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Manchester United, Bruceola
Tellesistä sen verran, että Lukakun aikana tuli kirottua kerran jos toisenkin kun Unitedilla ei ole laitapelaajaa, joka osaisi heittää laatupalloja boksiin. Bruno ja Pogba toki tähän pystyvät mutta kumpikaan ei tee sitä laitapelaamisen kautta.

Jälleen yksi hyvä variaatio lisää hyökkäyspeliin ja Liverpool ja Manchester City ovat näyttäneet, että jos joukkue pystyy määrällisesti tuottamaan paljon kovia (nykyään aika usein matalia) palloja boksiin, niin maaleja syntyy vähän väkisin. Poolissa tätä postimiehen hommaa hoitavat TAA ja Robertson, kun taas Cityssa KDB on näissä palloissa ihan mestari.

Esim. Sterling ei käsittääkseni ole saanut Cityssa sitä omaa viimeistelyä nousemaan mitenkään eri levelille, vaan maaleja tulee väkisin kun ne on niitä tap in-maaleja siitä viidestä metristä. Aguero on toki omaa luokkaansa mitä tulee näiden pallojen sisään painamiseen eri asennoista molemmilla jaloilla (kuten tänä aamuna oli puhe hehe, ping @V-G- @Lert ).

Eli yksi asia mihin kannattaa kiinnittää huomiota Tellesin tulon myötä on lisääntyykö viiden metrin säteeltä tulevat maalit, joita Martial oppi viime vuonna tekemään ja miltä sektorilta Cavani tulee niitä maaleja tekemään? Jos palloja tulee paljon boksiin niin kaiken järjen mukaan Cavani osaa kyllä laittaa sisään.
 

Jeffrey

Jäsen
Jos palloja tulee paljon boksiin niin kaiken järjen mukaan Cavani osaa kyllä laittaa sisään.

Tämä on kyllä kiihottava ajatus, varsinkin busseja vastaan. Jos vielä pelattaisiin niin, että Bruno pelaa selkeästi oikealla puolella kenttää saisi Cavani rumputulta oikealta ja vasemmalta. Tämä varsinkin mahdollisuutena otteluiden lopuilla. Eihän tuo Cavani mikään Fellaini ole, mutta kaiken järjen mukaan kyvykkäimpiä pääpelaajia meidän rosterissa. Lisäksi ne muut täppäys taidot.
 
Viimeksi muokattu:

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | is
Jos haluaa nähdä miltä urheilijan aloittama yhteiskunnallinen muutos näyttää, niin kannattaa käydä kurkkaamassa Marcus Rashfordin twitteriä tältä päivältä.

Siellä kunnat, kaupungit, ravintolat, järjestöt jnejnejne ovat reagoineet maan hallituksen päätökseen olla tarjoamatta köyhille oppilaille lounaita/kouluruokaa midterm-viikoilla, eli opetuksettomilla ajanjaksoilla kuten joululoman aikana. Nyt nuo edellä mainitut tahot ovat päättäneet alkaa jakaa lapsille lounaita ilmaiseksi. Aloitteen tekijöitä tässä koko rumbassa on ollut yksi: Rashford. Tuolla on Tory-puolueen toimesta sellainen rumba taustalla alkaen kaiken maailman kampanjoista Rashfordia vastaan ja jatkuen ohjeisiin, miten tälle kannattaa vastata vähättelevästi twitterissä, että alkaa vituttaa. Onneksi Rashford on itse pysynyt tyynenä ja asiassa.

GGMR!
 

Jeffrey

Jäsen
Tänään sitten taas mennään! Kuten tämän ketjun aktiivisuudesta voidaan päästellä, on tietynlainen rauha laskeutunut punaisten päälle. Viimeaikaiset tyydyttävät otteet on tullut hyvällä joukkuepelaamisella, jota on edesauttanut penkkiveikkojen esiin nousu. Pogban penkitys, Fred-McTominay kaksikko ja esimerkiksi Tuanzebe ovat nousseet arvoon. Ironista kyllä, mikäli tänään Chelsea kaadetaan ollaan myös sarjataulukossa ihan tyydyttävällä tasolla muihin top-6 joukkueisiin nähden.

OGS totesi Newcastle ottelun jälkeen Unitedin kauden alkaneen. Myös muita kärkiseuroja katsellessa on helppo tulla siihen johtopäätökseen, että poikkeuksellinen pre-season on luonut poikkeuksellisen alkukauden. Nyt toivotaan, että ensimmäisten otteluiden käsittämättömän sekavat otteet olisi vihdoin takana.

Pogban penkityksen ohella OGS:n huhuillaan ottaneen koppia haltuun. Huhuissa Williams ja Greenwood olivat olleet ryypiskelemässä ennen Harakka peliä. Tästä syystä pelaajat olisi tiputettu pois kokoonpanosta, eikä Greenwood lentänyt edes Pariisiin. Harha askeleet kuuluvat ammattilaiseksi kasvamiseen ja nuoret ovat nuoria. Toki osa heistä sille tielle myös jää, mutta mikäli huhut pitävät paikkansa niin valmennus on mielestäni toiminut oikein hoitaen homman sisäisesti ja jämäkästi.

Eilisessä U23 pelissä täydet minuutit pelasi esimerkiksi Pellistri ja Williams, joka kielisi siitä etteivät he tänään kokoonpanossa ole. Tätä toisaalta ei tarvitse ihmetellä ja penkki täytyneekin helpohkosti nyt kun ainoastaan Martial taitaa olla sivussa ja penkille on nostaa myös esimerkiksi Shaw/Telles ja Cavani/Greenwood pareista vähintään toinen osapuoli. Eilisessä junnupelissä myös Rojo tahkosi täydet minuutit. Argo ampui myös vapaapotkun tolppaan, jolla hän ylpeilee Instagramissa. Valmentajakin varmasti huusi kentän laidalta junnupelimäiset "hyvä yritys".

Joka tapauksessa, levollinen mieli on peliin lähteä. Yllättäen ehkä jopa stabiilimpi tilanne kuin lontoolaisilla, mutta näissä poikkeusoloissa tilanne voi vaihdella hyvinkin nopeasti.
 

Barney

Jäsen
Nyt on kyllä OGS lätkäissyt melko erikoisen avauskokoonpanon. Minkä ihmeen takia Maguire on taas pitänyt kaivaa avauskokoonpanoon? Daniel James on taas kentällä juoksemassa ja vie pelipaikan joltain oikealta jalkapalloilijalta. Mata on ollut viime aikoina hyvä, mutta hänenkin avauspaikka Chelsean tyyppistä vastustajaa vastaan on vähän kyseenalainen.

Isot odotukset oli tämän illan ottelua kohtaan, mutta tämä avauskokoonpano vähän latisti tunnelmaa. Toivottavasti olen väärässä ja valmennus on kehittänyt hyvän taktiikan otteluun, mutta avauskokoonpano ei ikävä kyllä ihan hirveän paljon lupaa.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | is
James saa tästä lähtien olla yksinomaan Carabao- ja FA cuppien pelaaja. Tuhri prässin neljästi ja hyvän hyökkäyksen kahdesti mutta oli muuten täysin näkymätön. Donnyn pitää alkaa löytyä kentältä enemmän.

Itse peli oli ok sikäli että Chelsea ei saanut paljon mitään aikaan, mutta United sai. Lisää terävyyttä niin hyvä tulee, vaikka Mendy oli kyllä tänään mahtivireessä.
 

hiitti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Manchester United
Pakko toivoa että ukot pysyy kunnossa sillä haluan nähdä kuinka tämä puksuttava juna vielä kiihdyttää vauhtiaan.

Pogbastakin on hieman aistittavissa että pelaaminen kiinnostaa. Voe voe kun tämäkin ukko saisi jumalmoodin päälle. Ehkä ranskan paita alle peleihin?
 

arpa80

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Pakko toivoa että ukot pysyy kunnossa sillä haluan nähdä kuinka tämä puksuttava juna vielä kiihdyttää vauhtiaan.

Pogbastakin on hieman aistittavissa että pelaaminen kiinnostaa. Voe voe kun tämäkin ukko saisi jumalmoodin päälle. Ehkä ranskan paita alle peleihin?
On kyllä luottavaisempi olo nyt joukkueen pelistä kuin vähän reilu viikko sitten. Vaikuttaa siltä, että Manulla olisi huomattavasti leveyttä joka tulee olemaan kauden edetessä todella tärkeä asia. Tarkoitan siis, että nämä leveyspelaajat ovat nostaneet tasoansa niin, että avaus voisi muodostua monestakin eri variaatiosta.

Pogba on kyllä parantanut, mutta vielä uupuu pykälä tai pari joka osa-alueelta.

Pieni haaveilu tähän väliin: Olisihan kyllä ihan mahtava kokoonpano jos Grealish ja Sancho olisi tullut ja Pogba lähtenyt. No kausi on vasta alussa ja monta käännettä tämän matkan varrella, toivotaan että tämä juna jatkaa kiihdyttämällä.

James voisi lähteä vaikka Leedsiin, sympaattinen mutta ei vaan onnistu missään.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Manchester United, Bruceola
Vaikka itse huutelin sen perään, että Pogbasta pitäisi koulia sitä puolustavaa keskikenttää, niin ei minulla ole kyllä mitään sitä vastaan että Pogba on saanut tuota selkeästi hyökkäävää roolia koska eipä ole muuten näissä matseissa kolissut pahemmin omiin.

Huomionarvoista on, että McTominayn poistuttua kentältä Bruno laski alemmas, ei Pogba, tätä ei mielestäni ole aiemmin nähty.

Maguire ja Lindelöf pelasivat hyvin. Maguiren penkitys ei minusta olisi ratkaisu oikein mihinkään ja on pelannut nyt pari viime peliä onneksi omalla tasollaan, samoin DDG minkä suhteen olin itse skeptinen. Tuanzebe, Lindelöf ja Maguire on se kolmikko millä tällä hetkellä tuota palettia on hyvä pyörittää.

Ylipäätään paremman puolustamisen suhteen en näe isoimpana asiana onko siellä Shaw, Telles vai Tuanzebe avauksessa vaan, että nyt on keskikenttä joka puolustaa ja hups homma toimii. Jonkinlaisen saarnan taisin pari viikkoa sitten kirjoittaa puolustamisesta ja yhteispelistä.

Van de Beekin penkityksestä yritetään selkeästi tehdä isoa numeroa mutta en nyt tuosta tekisi mitään kriisiä. Varmasti peliaikaa tulee, itse ihmettelin enemmän miksi Telles ei ollut edes penkillä. Fredhän aikanaan muuten tuotiin ihan todeeeella hitaasti sisään systeemiin.

Matan avauspaikka oli minusta ihan ok veto ja vaikka on hidas niin tekee kyllä töitä alaspäin eikä siinä mielessä mikään riski. Ei toki päässyt peliin sisään mutta järkevä oli kokeilla koska edellinen esitys oli täysi 10.

James saa pelata vasemmalla ja hei sehän näyttää selkeästi..... olevan ihan sama missä se pelaa, teknisesti ei vaan riitä. Vääriä ratkaisuja tulee ihan liikaa. Ainut järkevä selitys minkä keksin on, että siellä tosiaan Greenwood kärsii nuoren pelaajan syndroomasta ja halutaan näyttää, että nämä kaverit jotka treenaa niska limassa ja keskittyy täysiä jalkapalloon muuten saa pelata kuten Mata ja James. En tiedä onko joku muu pistänyt merkille mutta Lingard julkaisee somessa nykyään lähes pelkästään treenikuvia ja sitten ajanviettoa perheen kanssa. Katotaan kantaako vielä hetelmää...

Cavani vaikutti lupaavalta vaikka paha tuosta nyt vielä isompia sanoja, toki se eka kosketus palloon meinasi olla maali. Ne steppailut siinä ennen vaihtoa sivurajalla oli sellasia, mitä joku Litti niin tekisi, joten meikä kyllä heti sytty että nyt on ammattimies kyseessä.

Pelistä yleisesti toinen puoliaika käänsi selkeästi pelin Unitedin hallinnaksi ja omaan silmään Unitedin hyökkäyspeli oli paljon vaarallisempaa kuin Chelsean. Ei ollu sellaista tuttua pelkoa persiissä että millon kolisee omissa vaan vihellyksen jälkeen oli sellainen SAF-ajan etiäinen, että hei mites me ei tehty voittomaalia lopussa.

Ensi viikolla sitten vastassa modernin futiksen lippulaiva RB eli RasenBallsport, ei mikään Red Bull!!! Se on vaan sattuma että on samat alkukirjaimet!! Hauska nähdä lähdetäänkö mukaan vauhtifutikseen vai oisko se vanha kunnon BUSSI? Frankilta voi ainakin siihen kysyä neuvoa.
 

Heddy#77

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampa Bay Lightning, Manchester United
Itse tervehdin kyllä ilolla tätä puolustuspelin muutosta, joka on tapahtunut tuon Spursia vastaan kärsityn turpasaunan jälkeen. Tuon jälkeen vastassa on ollut Newcastle, PSG ja Chelsea, joissa on päästetty 2 maalia ja nekin epäonnisia omia maaleja. Silloin, kun tuo osasto on kunnossa, alkavat nämä, Brunot, Pogbat, Rashfordit, Martialit, Greenwoodit ja Cavanit varmasti takomaan tarvittavia maalimääriä matsien kääntämiseen. Eilenkin olisi ilman Mendyn paria loistokoppia tullut 3 pistettä.

Itse toivoisin kyllä Olelta enemmän peliaikaa Van De Beekille. Eilenkin VDB olisi mielestäni ollut kokeilemisen arvoinen Matan paikalla, ihan yksinkertaisesti tuoreempien jalkojen ja paremman fyysisen preesensinsä ansiosta. Mata on kyllä ihan käyttökelpoinen pelaaja, mutta lähtökohtaisesti avauksen pelaaja vain häntäpään joukkueita vastaan, kun saa paremmin aikaa rakentaa ja rytmittää peliä vastustajan maatessa boksin rajalla.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: V-G-

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | is
Telles ja Lindelöf ovat tänään poissa kokoonpanosta, joten aika varmasti lähdetään neljän alakerralla. Ellei sitten Mengi saa näytönpaikkaa tai TFM:ia laiteta vasemmaksi laidaksi, mutta epäilen. Toivottavasti pelataan keskikentän timantilla - tai jopa viidellä - koska Nagelsmannin prässi on niin armoton. Tai sitten pelataan pitkillä avauksilla, mutta tuskin pelataan.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | is
United tänään:

De Gea
AWB - Lindelof - Maguire - Shaw
McTominay - Fred
Greenwood - Pogba - Van de Beek
Martial
Jännä. Aiemmin päivällä ilmoittivat, ettei Lindelöf ole kokoonpanossa.

Tuolle puolustuslinjalle voi kyllä tulla vaikeuksia, mutta muodostelma on hyvä.
 

Jarnan Rysty

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Nyt on villiä, mutta niin oli toisaalta avaus PSG ottelussakin ja miten kävikään. Viimein saatiin myös Donny avaukseen, niin ei tarvitse "asiantuntijoiden" vinkua. Kohta mennään.

Tässä kuitenkin näkyy se penkin syvyys ja sen merkitys kun sieltä on heittää nyt Bruno, Cavani ja Rashford tekemään se maali, jos pelataan 0-0 pitkään.
 
Viimeksi muokattu:

Lert

Jäsen
Suosikkijoukkue
Manchester United, TPS
Solskjaer tiimineen oli hyvin valmistautunut matsiin, eikä vastustajalla päässyt ollenkaan hyville maalipaikoille.

United oli hyökkäyspäässä terävä ja otti ansaitun 5-0 voiton.

Ja Marcus Rashford hattutemppu vaihdosta sisään. On tää vaan ihan uskomaton poika
 

Barney

Jäsen
Timanttia olen pitkään toivonut näkeväni, tänään sen sain ja se toimi erittäin hyvin. Pogba oli erittäin hyvä PSG-ottelussa timantin vasemmalla laidalla ja sitä hän oli myös tänään. Timantin avulla United saa tuon keskikentän erittäin hyvin hallintaan, mikä auttaa myös erittäin paljon puolustusta. Alkukauden ongelmana puolustuksessa oli tuo keskikentän heikkous, mutta nyt kun keskikentällä on tasapaino kunnossa, niin vastustajat eivät pääse läheskään samalla tavalla rokottamaan tuota Unitedin puolustusta, jonka suurimpana ongelmana on jalkanopeus.

Omissa papereissani ottelun hahmo oli Fred, joka pelasi ihan käsittämättömän hyvän ottelun. Itse olin jo ennen kauden alkua sitä mieltä, että Fredille ei välttämättä löydy Unitedissa enää tällä kaudella käyttöä, kun Matic nousi viime kaudella erinomaiselle tasolle ja kesällä hankittiin myös VDB. Tämän asian suhteen olin kuitenkin erittäin väärässä. Brassi teki tänään(kin) todella suuren määrän hommia tuossa keskikentällä ja tuki liikkeensä ansiosta vähän verkkaista Maticia. Lisäksi noista Fredin katkoista syntyi useampi hyvä tilanne. Pallolliset ratkaisut Fredillä ovat välillä vähän heikkoja, mutta annetaan se anteeksi.

VDB ei ollut tänään ihan parhaimmillaan ja Bruno muutti heti Unitedin hyökkäyspelaamisen ihan erilaiseksi. Tänään nähtiin ottelun lopussa samaan aikaan kentällä huippuvireinen Bruno ja huippuvireinen Pogba. Nyt vain Unitedin pitäisi onnistua kehittämään tuon kaksikon yhteispeliä vielä entisestään, niin sen jälkeen vain taivas on rajana.

Toivottavasti myös viikonloppuna Arsenalia vastaan lähdetään timantilla. Puolustuslinja pysynee samana, vaikka Tellestä (jos on kunnossa) voisikin harkita Shaw'n tilalle. Keskikentälle Bruno, Pogba, Fred ja toinen kaksikosta McTominay & Matic. Kärkeen sitten luonnollisesti Rashford ja toiseksi kärjeksi Unitedilla on tällä hetkellä kolme erinomaista vaihtoehtoa.

Siirtoikkunan jälkeen Unitedin tilanne näytti erittäin huonolta. Nyt joukkue on kuitenkin pelannut neljä erittäin hyvää ottelua putkeen ja vaihtopenkkikin alkaa olemaan laadukas. Edelleen tuo laituriosasto on Unitedille ongelma, mutta se ei haittaa, jos jatkossa pyritään pelaamaan pääasiassa timantilla tai 3-4-1-2 muodostelmalla. Keskikentälle on kuitenkin tällä hetkellä kuusi erittäin hyvää vaihtoehtoa, joten sen takia tuon timantin pitäisi olla lähtökohtaisesti se Unitedin käyttämä muodostelma. Vastustajan mukaan voidaan sitten välillä ottaa käyttöön tuo kolmen topparin linja tai sitten viime kaudelta tuttu 4-2-3-1.
 
Suosikkijoukkue
Manchester United, Bruceola

@Barney MEN ratingeissa nostettu samalla tavalla Fredin iso rooli esiin. Tuli aiemmin kirjoitettua samaa, että ne tietyt heikot ratkaisut kannattaa antaa anteeksi kun se kaikki muu mitä tuo peliin kääntää sen ehdottomasti plussan puolelle.

Pelaajatyyppinä Fred on tällä hetkellä ainutlaatuinen tuossa porukassa, hieman tulee Herrera mieleen mutta ei sekään ole ihan yksi yhteen. Väitän että Fred tekee vielä enemmän hommia ilman palloa mutta Herrera oli toki pallollisena parempi.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | is
Fred oli tosiaan aivan mahtava eilen, etenkin ekalla jaksolla kun katkoja ja juoksuvoimaa tarvittiin. Ilman Rashfordin ennätyshattutemppua hän olisi ollut ehdoton Ottelun Mies™. Erityisesti hän soveltuu tuohon timanttiin loistavasti, kun keskikentällä on pallollisesti luontevampia pelaajia hoitamassa sitä vastuuta.

Tellesillä on korona. Otan tämän tiedon vastaan paljon mieluummin kuin esim. lihasvamman.

OGS tiesi eilen täysin mitä teki. 5-0 nyt on ihan överiä, vaikka murskajaiset onkin aina hauskaa katsottavaa, mutta siis pelisuunnitelma toimi hienosti ennen tuota vyörytystäkin. Unitedilla ei ollut varsinaista hätää niinä ensimmäisen puoliajan aikoina, kun Leipzig painosti ja piti palloa, vaan puolustuslinja oli tiivis ja keskikenttäpelaajat tekivät paljon hommia, myös Pogba(!). Leipzigin hyökkäyspeliä ohjattiin laidoille, joissa olivat aika keskinkertaisia ja sitten sumputettiin. Toimi hienosti!

Toisella puoliajalla United oli aivan selvästi parempi joukkue, vaikka suuria muutoksia ei tehty. Selkeästi oli ohjeistettu tekemään syvempiä juoksuja alaspäin, koska niin Martial kuin Greenwood ja Donnykin tulivat välillä todella alas Lepizigin saadessa pallon keskialueella. En tähän hätään mene sanomaan, oliko tuo se, mikä ottelun käänsi Unitedille, mutta kotijoukkue oli pelaamisen rakenteeltaan suorastaan ylivoimainen jo ennen Rassea ja Brunoa. Näiden jälkeen alkokin sitten sellainen turpasauna että eipä ole vähään aikaan Old Traffordilla nähty. NO, WAIT! Äh, anyway.

Vielä loppuun: Englannissa ja Facebookin kommenttikenttien perusteella Afrikassa ja Vietnamissa ihmiskyrvät vittuilevat Rashfordille tämän hyväntekeväisyydestä ja siitä kuinka pitäisi keskittyä jalkapalloiluun. Rashford pisti aika isoilla kirjaimilla näille "faneille" vastauksen. Pitää varmaan mennä viihdyttämään itseään seuraamalla sitä änkytystä...
 
Viimeksi muokattu:

Lert

Jäsen
Suosikkijoukkue
Manchester United, TPS
Vielä loppuun: Englannissa ja Facebookin kommenttikenttien perusteella Afrikassa ja Vietnamisessa ihmiskyrvät vittuilevat Rashfordille tämän hyväntekeväisyydestä ja siitä kuinka pitäisi keskittyä jalkapalloiluun. Rashford pisti aika isoilla kirjaimilla näille "faneille" vastauksen. Pitää varmaan mennä viihdyttämään itseään seuraamalla sitä änkytystä...

Rashfordista tullee yksi kaikkien aikojen suurimmista United-legendoista. Tekee oman ruutunsa kentällä eikä ole juuri tuomarille valittamassa saatika kaatuilemassa turhaan. Siinä sivussa käynyt 7 maalia iskemässä tällä kaudella. Ja kentän ulkopuoliset meriitit lienevät kaikkien tiedossa.
Kyllä nyt taitaa lähteä paita tilaukseen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös