Manchester United FC 2019–2020

  • 313 161
  • 2 307

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | is
Jonkun turkkilaisen lehden mukaan Mata hamuilee siirtoa Fenerbacheen. Eipä tuo mikään maailman epäloogisin kuvio olisi tässä vaiheessa, mutta saapa nähdä.
 

Fordél

Jäsen
"In a perfect World" rosteri ensi kaudella:

Maalivahdit:

David De Gea (2023+1)
Dean Henderson (2022+1)
Sergio Romero (2021)
Lee Grant (2021)

Voi olla, että Romero poistuu myös rosterista.

Vaikea nähdä, että jo pitkään hyvin kakkosviulua soittanut Romero jäisi tuossa tilanteessa kolmosen rooliin vaikka ikää alkaa olla. Ottajiakin olisi varmasti monessa hyvässä seurassa. Mutta jossain vaiheessahan veskaosastollakin on alettava tekemään muutoksia, ja tuleva kausi on siihen otollinen. DDG:n avauksen vakkaripaikka olisi hyvä haastaa tuomalla Henderson tasaväkisesti kisaamaan ykkösveskan tontista. Kilpailutilanne voisi tehdä DDG:lle hyvää ja nostausi hänen suoritustasoa tai sitten helppoja alkaa mennä entistäkin enemmmän.

Laitapakit:

Aaron Wan-Bissaka (2024+1)
Diogo Dalot (2023+1)
Timothy Fosu-Mensah (2021)
Luke Shaw (2023+1)
Brandon Williams (2022+1)

Topparit:

Harry Maguire (2025+1)
Victor Lindelöf (2024+1)
Eric Bailly (2022)
Axel Tuanzebe (2022+1)

Itse luopuisin jo Baillysta, ja hankkisin uuden nuorehkon topparin haastamaan Lindelöfin. Baillyn suoritustason tasaisuus ei vain riitä eikä loukkaantumiset helpota tilannetta.

Unelma-avaus:

Martial
Rashford - Bruno - Sancho
McTominay - Pogba
Shaw - Maguire - Lindelöf - Wan-Bissaka
De Gea

Varalla:

Ighalo
James - Grealish - Greenwood
Matic - Fred
Williams - Bailly - Tuanzebe - Dalot
Henderson

Tämä näyttäisi jo tosi hyvälle. Etenkin hyökkäyksessä ja keskikentällä on laatua, leveyttä ja nuorten/nuorehkojen pelaajien osalta vielä paljon lunastamatonta potentiaalia. Veskaosasto on myös vahva. Sen sijaan pakisto ja erityisesti toppariosasto tosiaan kaipaisi yhden laatuhankinnan.

Jos ja kun ManU saa hoidettua Sanchon ja Grealishin hankinnat maaliin ja sitoutettua Pogban tähän projektiin, ManU nousee tosissaan haastamaan ensi kaudella Poolia ja Cityä. Uskon, että Pogballa on halu jäädä tähän projektiin, joka alkaa olla uskottava. Materiaali alkaa olla myös tosi hyvä OGS:n pelifilosofiaan. Mikä on positiivista, kovan potentiaalin lisäksi tällä joukkueella ja valmennuksella on myös taatusti nälkää menestyä.

Viime kausien kovimmiksi hankinnoiksi Valjussa on nostettu van Dijk ja Alisson, koska he nostivat Poolin sille tasolle, jolla se nyt on. Tähän kategoriaan lienee syytä nosta Bruno. Hänellä näyttää olevan vastaava vaikutus Unitediin.
 

Jeffrey

Jäsen
Itse en pysty ymmärtämään miksi Henderson haluttaisiin tuoda tässä vaiheessa sisään, tai miksi hän itse haluaisi tässä vaiheessa tulla kakkoseksi sisään.

Mies on nyt nousemassa maajoukkueen avaukseen ja samalla hyvällä tuurilla pääsisi nykyisessä seurajoukkueessaan vielä Eurooppaan tulevaksi kaudeksi.

Futiksessa ykkösmaalivahti pelaa käytännössä joka ottelun, enkä millään näe mitään vuorottelusysteemiä hedelmällisenä.

Mielestäni tässä vaiheessa joko ammutaan all-in Hendersoniin ja myydään DDG kesällä koska tuleva kausi kuitenkin on vielä matalamman paineen kausi kuin sitä seuraava. Tai sitten annetaan Hendersonin vielä kasvaa kausi lainalla. Vangita se maajoukkuepaikka, mahdollisesti pelata Euroopassa. Ja saada näiden myötä se seuraava steppi urallaan.

Täytyy muistaa myös se, että jalkapallossa maalivahdin paikka huipulla on varsin tuulinen. DDG on nyt tehnyt melko mahtavan 10v uran siellä, mutta aika moni on ns. käynyt kääntymässä. Ehkä olisi syytä katsoa Hendersonilta vielä yksi lainakausi ennen kun lopullista isoa päätöstä tekee.
 

Barney

Jäsen
Itse en pysty ymmärtämään miksi Henderson haluttaisiin tuoda tässä vaiheessa sisään, tai miksi hän itse haluaisi tässä vaiheessa tulla kakkoseksi sisään.
Ihan yksinkertaisesti siitä syystä, että voitaisiin testata miten nuoren miehen pää kestää. Kaikki kunnia Sheffield Unitedille, mutta onhan se ihan eri asia pelata Manchester Unitedissa kuin Sheffield Unitedissa. Media on todella ankara Unitedissa pelaaville pelaajille ja De Gea on siitä viimeisin esimerkki, sillä joka kerta hänen päästäessään helpohkon maalin brittimedia huutaa miestä ulos Unitedista. Henderson ei ole joutunut vielä tuollaiseen testiin, joten on mahdotonta sanoa, että millä tavalla hän kestää tuollaiset paineet. Huipulla ne pelaajien väliset ero ovat kuitenkin melko pieniä ja loppujen lopuksi se pääkoppa vaikuttaa melko paljon pelaajan suoritustasoon.

Vaikka Henderson onkin pelannut erittäin hyvän kauden Sheffieldissa, niin mielestäni Unitedissa mitään ei pidä antaa ilmaiseksi. Hendersonille pitää antaa harjoitusotteluissa ihan samanlainen mahdollisuus kuin DDG:lle ja paremmin suoriutunut maalivahti on tolppien välissä kauden avausottelussa. Ei tuossa mielestäni mitään vuorottelua tarvitse harrastaa, vaan paremmin ennen kauden alkua suoriutunut maalivahti ottaa ykköstorjujan roolin ja se heikommin suoriutunut pelaa cupit. Sitten jos sille ykkösmaalivahdille tulee heikompi jakso, niin se varalle jäänyt kaveri saa mahdollisuuden ryöstää tuon roolin.

Kyllä minä näen sen ihan mahdollisena skenaariona, että Henderson voi jo ensi kaudella ryöstää ykköstorjujan roolin DDG:ltä. Jos Henderson pystyy siihen, niin sen jälkeen on mielestäni ihan selvää, että hän on riittävän hyvä ykköstorjuja Unitedille ja ensi kauden päätteeksi voidaan sitten myydä DDG ja hankkia joku laadukas kakkosmaalivahti Hendersonin taakse. Itse näkisin ainakin, että tuollainen kilpailutilanne voisi nostaa molempien maalivahtien tasoa ja toimia hyvänä motivaattorina Hendersonille, sillä hänellä olisi mahdollisuus syrjäyttää yksi Valioliigan historian kovimmista maalivahdeista.
 

Fordél

Jäsen
Itse en näe tässä vaiheessa, että tuolla toppariosastolla ei voisi menestyä. United on tällä kaudella päästänyt kolmanneksi vähiten maaleja Valioliigassa ja ilman De Gean emämunauksia (jotka eivät ole olleet puolustuksen vika) toiseksi vähiten.
Itse menisin ensi kauden tällä ja sen jälkeen katsoisin mikä on tilanne.

En minäkään näe, etteikö tuolla toppariosastolla voisi menestyä, jos kaikki menee kuin Strömsössä. Ongelma onkin siinä, että mitä jos Lindelöf tai varsinkin jos Maguire loukkaantuu? Esimerkiksi Poolilla on kolme hyvää topparia. Toki heilläkin puolustuksen taso tippuu, jos Gomez tai etenkin jos van Dijk loukkaantuisi, mutta tilanne olisi vielä ihan ok, koska on heittää Matip kehiin. Näinhän itse asiassa kävikin viime kaudella, mutta Pool sen kuin vain porskutti.

Kolme laadukasta topparia mahdollistaa myös kierrätyksen. Kovien pelien kuorma kasvaa todennäköisesti ManU:lla ensi kaudella, kun CL kutsuu, joten olisihan se mukavaa, kun kaksikon Maguire-Lindelöf ei tarvitsisi pelata kaikkia otteluita kauden merkityksellisissä kilpailuissa.

Summa summarum, itsellä ei kovin kovaa luottoa enää Baillyyn, joten hankkiutuisin hänestä eroon.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | is
Seura vahvisti Maticin jatkon, eli virallista on. Hyvä homma. (Vuosi sitten olisin kirjoittanut tänne ihan muunlaisen arvion).
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC

Barney

Jäsen
Matic taitaa olla reippaasti menestynein pelaaja ManU:ssa tällä hetkellä, löytyy eniten pokaaleja kaapista?
Riippuu varmaan mitkä pokaalit haluaa laskea, mutta taitaa ainakin DDG:llä ja Matalla olla enemmän voitettuja pokaaleja uran aikana.
 
Suosikkijoukkue
Manchester United, Bruceola
Matic taitaa olla reippaasti menestynein pelaaja ManU:ssa tällä hetkellä, löytyy eniten pokaaleja kaapista?
Kyllähän nuo tosiaan voi Phil Jonesin kanssa paukutella henkseleitään ja todeta, että ollaan muuten Valioliigan mestareita ja maailmanmestari Pogba katselee vieressä silmät ihailua hehkuen ja miettii josko sitä omalla uralla yltäisi koskaan samaan...

(Matalla varmaan kovin CV)
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Manchester United, Bruceola
Somessa pyörii video, jossa Ole sanoo tossa pelin jälkeen kättelyssä Bournemouthin Akelle, että jatkaa samaa rataa, me tarvitaan vasenjalkainen toppari.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Lert

mikko600

Jäsen
Suosikkijoukkue
NUFC, maapisteet, Captain Conker


”Did you guys hear it? Ooofff fuck”


Hauska läppä ja aina hauska nähdä näitä että ihmisiä ne pelaajat ja valmentajatkin ovat jne.

Mutta saas sitten nähdä miten persreikä-FA tähän puuttuu, sopimuksien alaisten pelaajien jne. Toivottavasti ei puutu, mutta niistä nyt ei ikinä tiedä.
 

WildCore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Hauska läppä ja aina hauska nähdä näitä että ihmisiä ne pelaajat ja valmentajatkin ovat jne.

Mutta saas sitten nähdä miten persreikä-FA tähän puuttuu, sopimuksien alaisten pelaajien jne. Toivottavasti ei puutu, mutta niistä nyt ei ikinä tiedä.
Tuskinpa tuosta mitään seuraamuksia tulee, eihän siinä nimistä ollut puhe. Pakkia siinä Ole vaan toivoi. ”Bailly has to go, YOU want the job?” Olis sitten jo suora kosiskelu.
 

mikko600

Jäsen
Suosikkijoukkue
NUFC, maapisteet, Captain Conker

Jeffrey

Jäsen
Aamulla tuli jostain mieleen muutaman vuoden takainen selkkaus, jossa eräs ranskalainen asettui valmentajaa vastaan vaatimalla Unitedia pelaamaan hyökkäysvoittoisempaa peliä. United need to "Attack, attack, attack".

Huomenna Unitedilla on mahdollisuus nousta ensimmäiseksi joukkueeksi Valioliigan historiassa, joka voittaa neljä perättäistä ottelua 3+ maalierolla.

Kaksi vuotta sitten pidin ranskalaista mahdollisena viruksena, tänä aamuna pidän häntä mahdollisena revolutionistina.

Tänä aamuna nousi hymy suupieliin.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | is
OGS on nyt sanonut ilmeisesti ihan ääneen ja median edustajien kuullen, että revolutionistille sorvataan uutta sopparia.
 

Jeffrey

Jäsen
OGS on nyt sanonut ilmeisesti ihan ääneen ja median edustajien kuullen, että revolutionistille sorvataan uutta sopparia.

Manchesterin Jeanne d'Arc tosiaan nyt 1+1 kautta sopimusta jäljellä. Avauksen pelaajan ollessa kyseessä tässä nyt ratkaisun paikka, eli joko jatkosopimus tai seuraajan hankkiminen. Van de Beek voisi olla täydellinen korvaaja Ehkäpä nyt kuitenkin mieluummin se jatkosopimus kiistellylle revolutionistille, mikäli syytteet noituudesta kumotaan ja rovion sytytys perutaan.

OGS:n kommentit vielä hyvin Olemaisen suorat, rehdit, rehelliset.

"I can't comment on discussions between players and the club but of course we want to keep the best players," Solskjaer said.

"We want to build a squad for the future and Scott and Nemanja, they're in similar positions but in different stages of their careers - one at the start and one really experienced one.

"We also need players in that mid-range group so hopefully we can do something. I know that since Paul came back from injury he's looking better and better. He's just enjoying his football and let's see where it takes us."

 

Barney

Jäsen
Tänään sitten pelataan Villa Parkilla kotijoukkue Aston Villaa vastaan. Kotijoukkue taistelee vielä putoamista vastaan, mutta kovin hyvältä tuo heidän taistelunsa ei näytä, sillä heillä ei ole koronatauon jälkeen tilillään vielä yhtään voittoa. Villan tältä kaudelta tuttu heikko puolustuspelaaminen on kuitenkin parantunut tauon aikana, sillä he eivät ole päästäneet tauon jälkeen kertaakaan yli kahta maalia ottelussa, vaikka vastassa on ollut muun muassa Liverpool, Chelsea ja Wolves. Toisaalta taas Aston Villan koko kauden Jack Grealishin varassa nojannut hyökkäys ei ole tauon jälkeen onnistunut tekemään kertaakaan yli yhtä maalia ottelussa.

Vierasjoukkueen vire on taas ollut kova ja United onkin tehnyt kolmessa edellisessä pelaamassaan ottelussa yhteensä yksitoista maalia. Putoamistaistelussa oleva Villa pitäisi olla ihan suupala vierailijoille etenkin, kun Villalta puuttuu loukkaantumisten takia vielä ykkösmaalivahti Heaton, ykköskärki Wesley sekä tärkeä laitapuolustaja Targett. Toisaalta putoamistaistelussa olevat joukkueeet ovat monesti kauden loppupuolella hankalia vastustajia ja sellainen Villa on ollut esimerkiksi Liverpoolille, Chelsealle ja Wolvesille. Unitedin pelaamista voi myös haitata, mikäli Lindelöf ei ole pelikunnossa, sillä Bailly voi tehdä kentällä ihan mitä tahansa niin hyvässä kuin pahassa. Lindelöfia lukuunottamatta Unitedin pitäisi lähteä otteluun kuitenkin ihan ykkösmiehistöllä.

Rio totesi tuossa yksi päivä hyvin, että nyt Unitedin kannattajana oikeasti odottaa innolla otteluita, kun viimeiset vuodet niitä otteluita on joutunut odottamaan vähän pelonsekaisin fiiliksin. Tällä hetkellä ainakin minulla on ihan täysi luotto tuohon joukkueeseen enkä pidä tappiota tai tasapeliä tämän illan ottelusta edes realistisena vaihtoehtona. Tällä hetkellä jännittää lähinnä se, että kuinka monta maalia United tekee ja ketkä onnistuvat maalinteossa tänään. Mielenkiinnolla myös odotan, että missä vireessä kovasti vierailijoihin huhuttu Jack Grealish on. Laitetaan tulosvetoon 1-4, maaleista vastaavat Villalta Grealish ja Unitedilta Greenwood, Pogba ja Rashford x2.
 

Jeffrey

Jäsen
Jotenkin itse toivon, että tuo vähintään kolmen maalin voitto otetaan. Olkoonkin, että tämä vähintään 4 perättäistä voittoa 3+ maalierolla on vähän hakemalla haettu Valioliiga ennätys. Olisi se silti pitkästä pitkästä aikaa ensimmäinen joukkueena saavutettu positiivinen ennätys.

Pienistä asioista se lähtee liikkeelle. Ja nyt ilmeisen hyvään joukkuehenkeen hyvä saada ihan tällästä konkreettista boostia, vaikka se olisikin vain pienehkö boosti.
 

Linc

Jäsen
Suosikkijoukkue
Manchester United
De Geasta tulee muuten tänään Manchester Unitedin historian eniten pelejä pelannut ulkomaalainen (Iso-Britannian ulkopuolelta) pelaaja. 399. ottelu tänään luvassa, ohittaa Peter Schmeichelin.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | is
Jotkut asiantuntijat ja journalistit, kuten nyt vaikka James Ducker, ovat sitä mieltä, että Pogban jatko tekisi Grealishin hankinnan tarpeettomaksi. Olen itse eri mieltä. Grealish pelaa paljon enemmän Brunon paikalla kuin Pogban, tietysti tarvittaessa muuallakin. Miten muut ajattelette?

Toinen kysymys nousee siitä, että Real ei ilmeisesti priorisoikaan Donny van de Beekin hankintaa. Tämä on tuonut keskusteluja siitä, kannattaisiko Unitedin olla mieluummin hänen kuin Pohje-Kostaja Jackin perässä. Oma vaakani kallistuu jälkimmäisen puolelle juurikin monikäyttöisyyden takia, vaikka DVDB onkin varmasti keskikentän roolissaan tulevaisuuden eliittipelaajia maailmassa.

Edit. Se, että mm. Tim Sherwood pitää Grealish-kauppaa sinettiä vaille valmiina on hyvä merkki. Hän on aika pitkälti perillä asioista.
 

Gostisbehere

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia City of Brotherly Love
Sitten ei pidä myöskään unohtaa että ollaan vielä Sanchon perässä myös.
 

Barney

Jäsen
Pogban omia kommentteja tältä päivää:

- “You can tell that the team is improving a lot. We play more as a team than we did before, we enjoy it even more, we defend together, we attack together, and this team is stronger as well."

- “From behind I just enjoy it. I’m enjoying just watching Bruno, Rashford, Martial and Mason, who all played the last game, and seeing them score goals. You just keep applauding, it’s beautiful… they make me enjoy football every time.”


Eiköhän sitä jatkosopimusta voida pitää jo käytännössä varmana, mikä on erinomainen asia. Sitten vielä kesällä Sancho, Grealish sekä leveyttä tuova toppari (Rodon?) sisään ja ylijäämäpelaajat ulos, niin tilanne näyttää erittäin hyvältä.
 
En tiedä olenko yksin ajatusteni kanssa, mutta itse odotan siirtomarkkinoilta oikeata laadukasta kärkipelaajaa. Huhuja on ollut Jimenezistä ja jostain muista, mutta se selkeä kärki olisi sitä mitä joukkue tarvitsee. Muitakin hankintoja varmasti tehdään ja hyvä että tehdään.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös