Manchester United FC 2017–2018 – Mourinhon toinen, back to the top?

  • 139 508
  • 534

Jakke76

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Boston Bruins, Man United, Darts
Kiitos avauksesta AP.

Maalivahtiosastolle en ostoksille näkisi tarvetta, vaikka De Gea lähtisikin. Romero ja Pereira ovat täysin riittävä parivaljakko, siihen ei menestys tule kaatumaan.

Puolustuksen keskustaan tarvitaan kyllä yksi pelaaja. Michael Keane olisi ihan sopiva siihen. Laatua on kuitenkin jo Rojon, Baillyn ja Smallingin puolesta ihan riittävästi. Ja sitten reilusti luottoa myös Tuanzebelle laidalla, niin hyvältä näyttää. Ja toisaalta, Shaw:lle soisi vielä yhden mahdollisuuden.

Keskikentälle mielellään puhdas laituri ja tähän Perisic olisi sopiva.

Samoin hyökkäys kaipaa lisää tulivoimaa. Se osasto oli tänä vuonna Zlatania lukuunottamatta aika tuhnu.

Muutamalla hankinnalla pitää ehdottomasti pystyä parantamaan sijoitusta valjussa useampi pykälä. Tästä on kuitenkin hyvä lähteä kohti ensi kautta. Ja nuorille lisää vastuuta. Sieltä on kuitenkin useampikin kovatasoinen juniori odottamassa mahdollisuutta.
 
Viimeksi muokattu:

liuzka

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, ManUtd
Maikkarin sivuilla oli Bale uutisessa että Herrera olisi lähdössä seurasta. Onko kukaan nähny tätä huhua missään muualla vai onko ihan tuulesta temmattu?
Olisi kyllä tärkeä että Manu saisi vähän pidettyä tuota samaa runkoa että ihan kaikki ei menisi taas uusiksi.
 
Suosikkijoukkue
Manchester United, Bruceola
Maikkarin sivuilla oli Bale uutisessa että Herrera olisi lähdössä seurasta. Onko kukaan nähny tätä huhua missään muualla vai onko ihan tuulesta temmattu?
Olisi kyllä tärkeä että Manu saisi vähän pidettyä tuota samaa runkoa että ihan kaikki ei menisi taas uusiksi.
Uutisia on ollut, että Valencia ja Barcelona olisivat kiinnostuneita, mutta mitään sen suuntaisia huhuja ei ollut, että United olisi Herrerasta luopumassa. Enemmän on ollut spekulaatiota olisiko Herrera ManUn seuraava kapteeni.

Ja Lindelöfin siirron pitäisi olla varma ja julkaistaan tämän viikon aikana.
 

Fawkes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Steelers, Man United
Pientä tilannekatsausta siirtohuhujen suhteen:

- Lindelöfin siirrosta ei ole mitään konkreettista uutta tietoa, mutta Mourinho ei kysyttäessä kiinnostusta svenssoniin kiistänyt vaan vastasi hyvin diplomaattisesti. Itselleni tuosta jäi sellainen vaikutelma, että neuvotteluissa ollaan jo pitkällä, mutta nimiä ei ole paperissa. Edelleen tämä siirto voi kariutua kokonaan, kuten kävi tammikuussa, mutta näillä tiedoilla mitä nyt on saatavilla, pidän todennäköisenä, että Lindelöf Unitediin liittyy kesän aikana.

- Perisicin kohdalla viimeisimmät "tiedot" Italiasta kertovat, että Inter ei nyt haluaisikaan myydä kroatialaista, vaan yrittäisi kerätä rahaa myymällä muita pelaajia. Ilmeisesti uusi koutsi Spalletti ei haluaisi Perisicia myydä. Tämä voi olla faktaa tai sitten vaan Interin, ja sitä kautta Italian median, neuvottelutaktiikkaa, jolla he yrittävät saada nyhdettyä Unitedilta lisää rahaa. Itse ehdin jo tykästyä Perisiciin pelaajatyyppinä, joten toivottavasti tämä siirto toteutuisi. Mutta onhan 50 miljoonaa euroa hänestä ihan hemmetinmoinen ylihinta, joten jos tämä jää toteutumatta, niin ei muuta kuin uutta targettia tähtäimeen.

- Baleen liittyviä juttuja en jaksa edes klikkailla, koska ne eivät ole mitään muuta kuin spekulointia. Totta helvetissä United hänestä olisi kiinnostunut, jos Bale olisi lähtökuopissa Realista, mutta mikään ei viittaa siihen, että hän haluaisi pois Espanjasta.

- Alvaro Moratan huhutaan olevan Mourinhon toivepelaaja #1 Zlatanin korvaajaksi. Morata itse kommentoi haluavansa jatkaa Realissa, ja lyttäsi huhutun siirron Italiaan. Toki nuo kommentit hän antoi espanjalaismedialle voiton huumassa, joten liian paljoa noista ei voi päätellä. Jos Benzema jatkaa Realissa, niin uskoisin, että Morata on saatavilla, jos hänelle iskee tarpeeksi houkuttelevan tarjouksen pöytään. Mutta paljon Real hänestä haluaa rahaa? Luultavasti aivan helvetisti varsinkin jos United on ostajana. Uskoisin Moratan hankinnan olevan jollain tapaa kytköksissä De Gean tilanteeseen. Realin ja Unitedin toimistojen välit eivät varmaan ole parhaat mahdolliset, joten kaikki näiden seurojen välillä tapahtuvat siirtoneuvottelut tulevat olemaan vaikeita.

- James Rodriquez huhut ovat taas nostaneet päätään. Olen vakuuttunut siitä, että James oli alunperin plan B siltä varalta, että Griezmannin hankinta ei toteudu. Joten nyt kun Griezmann ei ole tulossa, on ihan loogista nostaa James mukaan mietintöihin. Mielestäni hän ei ole mikään pakkohankinta missään nimessä, vaan enemmän ns. luksusta mitä ei oikeasti tarvittaisi. Olisihan hän vahvistus joukkueeseen, mutta paljon suurempia puutteita joukkueesta löytyy kuin Rodriquezin tapainen pelintekijä. Mkhitaryanilla on potentiaalia olla ihan yhtä hyvä pelaaja Unitedille, jos Mourinho peluuttaa häntä jatkossa fiksummin ja istuttaa Mikhin pysyvästi kymppipaikalle. Ja on siellä vielä lisäksi Mata, jolta tuo kymppinä pelaaminen onnistuu myös tarpeen tullen.

- Romelu Lukakun tilanne on Unitedin kannalta mielenkiintoinen. Jos Costa ei nyt lähdekään Chelseasta, niin miksi ihmeessä Lukaku sinne haluaisi siirtyä? Bayern tuskin on valmis hänestä maksamaan sitä mitä Evertonin huhutaan pyytävän. Jäljelle jää oikeastaan vain United, ellei jostain ulkopuolelta ilmesty jotain mysteeriseuraa. Mutta jos Everton tosiaan pyytää jotain 80-90 miljoonaa PUNTAA Lukakusta, niin eihän noita potentiaalisia ostajia maailmassa kovin montaa ole. Tuskin United on sekään valmis tuollaisia summia maksamaan, mutta erittäin kallis hankinta Lukaku ihan varmasti olisi. Tosin on noissa huhutuissa hintapyynnöissä varmasti pientä ilmaa Evertonin ostalta, koska vaikka Lukaku kuinka on maaleja Valjussa mättänyt, niin ei hänestä tulla Pogbaa isompaa siirtosummaa maksamaan ikimaailmassa.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Manchester United, Bruceola
Lukakusta vielä sen verran, että Everton on perinteisesti seura josta siirrytään Unitediin ja seuroilla taitaa olla aika hyvät välit. Tiedän että jalkapallossa näitä varsinaisia treidejä ei tehdä juuri koskaan (vaikka niitä kovasti aina huhuillaan), mutta mahdollista on että Rooney lähtisi toiseen suuntaan.

Rooneyhan kunnostautui pelaamalla ilmeisesti vähän turhan tosissaan Carrickin testimonial pelissä. Linkki uutiseen: Wayne Rooney took Michael Carrick's testimonial VERY seriously - and got mocked mercilessly - Mirror Online

Ja koska ei päivää ilman uutta United-huhua niin ManUn kerrotaan havittelevan Aubameyangia, josta PSG on tarjonnut 70 miljoonaa. Pelaajatyyppinä on vaan aika identtinen Martialin ja Rasfordin kanssa. Toki maalintekijänä kovempaa tasoa kuin nämä kaksi.
 

Fawkes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Steelers, Man United
Lukaku on ilmeisesti juuri ilmoittanut Belgian medialle, että uusi seura on selvillä, mutta vielä ei ole tiedossa, koska julkaisu tapahtuu.

Lukaku oli kertonut, että seura pelaa Valioliigaa ja Mestareiden Liigaa ensi kaudella eli vaihtoehtoja lienee tasan kaksi: United tai Chelsea.
Jep, samoja artikkeleita/twiitteja ollaan luettu. Lukaku tosiaan itse oli sanonut, että haluaa voittaa Valioliigan, tai näin se ainakin ollaan uutisoitu. Mutta ei pelaajien lausuntoihin kannata liikaa kiinnittää huomiota tähän aikaan vuodesta, heiltä luultavasti kysytään samoja asioita kymmeniä kertoja, joten en ihmettelisi vaikka siellä välillä ihan läpällä sanottaisiin jotain toimittajan pään menoksi. Toki tässä Lukakun tapauksessa näyttää yhä todennäköisemmältä, että se ensi kauden seura on joko Chelsea tai United. Niin kauan kun Costa on Chelseassa niin en kyllä näe Lukakun sinne siirtyvän, mutta ei kai se satavarmaa ole, että Costa sinisissä jatkaa?

Itse hankkisin ehkä mielummin Moratan kuin Lukakun ihan kokonaisuutta ja tulevaisuuttakin silmällä pitäen. Näkisin Moratalla olevan enemmän varaa vielä kehittyä, kun taas Lukaku lienee lähellä omaa huippuaan jo nyt. Mutta toki Lukaku on tasonsa ja maalintekokykynsä Valioliigassa todistanut ja nimenomaan maaleja United ensi kaudella tulee tarvitsemaan, kun Zlatanista ei taida apuja sen suhteen olla. Ja Moratan hankinnan kannalta ongelmallista on se, että hän on Realin pelaaja, ja sieltä hankintojen tekeminen tänä kesänä tulee olemaan todella hankalaa Unitedin kannalta, ellei De Geasta haluta luopua.
 

Lert

Jäsen
Suosikkijoukkue
Manchester United, TPS
Olen kyllä ehdottoman pettynyt jos Lukaku saapuu Old Traffordille. Manchester United tarvitsee ihan yhden maailman parhaimmam hyökkääjän, eikä Lukaku kyllä yllä sille tasolle, jota Unitedin ykköshyökkääjältä vaaditaan.

Fergien aikana Unitedilla oli jopa 3 erittäin hyvää hyökkääjää. Nyt ollaan tyytymässä ilmeisesti yhteen keskinkertaiseen. Kaihoisana muistan aikoja, jolloin Valioliigan maalipörssin voittaja jätettiin surutta vaihtopenkille UCL-finaalissa.
 
Suosikkijoukkue
Manchester United, Bruceola
Onhan se Lukaku ylihinnoiteltu, mutta en kyllä ihan ymmärrä tuota pelaajan kritisointia. Viime kaudella 25 maalia. Jos nyt verrataan Valioliigan nimekkäimpiin hyökkääjiin Costaan 20 maalia ja Agueroon 20 maalia. Zlatan teki 17 maalia. Lisäksi vielä ikä 24. Edelliselläkin kaudella jo 18 maalia. Paljonko maaleja pitäisi olla alla, ettei olisi pettymys?
 

Fawkes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Steelers, Man United
Fergien aikoihin vertailu on siinä mielessä turhaa, että nykyään lajissa liikkuva raha on ihan eri tasoa, mikä näkyy sekä hintapyynnöissä, että myös siinä, että ns. keskitason seuroillakin on joku öljymiljonääri omistajana. Eihän joku 20-30 miljoonaa ole nykyään enää summa eikä mikään. Lukakusta vaaditaan 70+ miljoonaa puntaa, Moratasta 70 milj. Bellottin huhuttu ulosostohinta on 87 miljoonaa puntaa. Ovathan nuo mediassa ilmoitetut hintapyynnöt aivan uskomattomia, ja näin kotisohvalta on alkanut jo tuntua siltä, että eikö United hemmetti vie saa ketään ostettua? Mutta sitten sitä aina ymmärtää vilkaista kalenteria ja huomaa, että elämme kesäkuun alkua ja siirtoikkuna ei ole edes virallisesti auki vielä. Olisin erittäin yllättynyt, jos nuo uutisoidut hintapyynnöt tulevat olemaan lopullisia pelaajista maksettavia siirtosummia. Normaalistihan nämä kaikkein isoimmat nimet ovat siirtyneet vasta ihan kesän lopulla, joten siinä mielessä nyt oltaisiin todella hyvissä ajoin liikenteessä, jos kesäkuun aikana jo useampi hankinta ilmoitettaisiin. Toki tänä kesänä ei pelata mitään suurta majuturnausta, mikä helpottaa siirtojen maaliin saamista nopeammalla aikataululla.

Huippupelaajista kilpailee nykyään paljon isompi joukko seuroja, ja ns. pienemmätkin seurat pystyvät halutessaan pitämään kiinni omista huippupelaajistaan. Toki pelaajalla itsellään on edelleen iso sanavalta siirroissa, joten siinä mielessä tilanne ei ole muuttunut. Jos pelaaja haluaa lähteä, niin kyllä hänet useasti myydään, jos sopiva tarjous vaan jostain ilmestyy. Mutta ei pelaajien hankkiminen nykyään ole ihan yhtä simppeliä, mitä se vielä 10 vuotta sitten oli. Tai tältä se ainakin tuntuu näin etäältä katsottuna. Onhan noissa sopimuksissakin kaiken maailman lisäklasuuleja ja pykäliä pelaajan "imago-oikeuksista" ja vastaavista, joista en tiedä oliko vielä 10 vuotta sitten samalla tavalla?

Ja se nyt on aivan varmaa, että Real tulee nyhtämään Unitedilta järkyttävän kasan rahaa Moratasta, varsinkin jos United ei ole halukas luopumaan De Geasta.
Tältä se vaikuttaa, ja tämän vuoksi en mielellään näkisi Unitedin ja Realin välillä tapahtuvan yhtään pelaajasiirtoa tänä kesänä. Jos Real pyytää Moratasta 90 milj. euroa, niin paljon Unitedin tulisi pyytää De Geasta? Ei Morata nyt kuitenkaan ole samalla tavalla oman pelipaikkansa eliittiä kuin DDG. Tai sanotaan näin päin, että Moratalla on potentiaalia olla ihan huippuhyökkääjä, mutta eivät hänen näyttönsä vielä ole sitä luokkaa, että hänestä noita huhuttuja summia lähdettäisiin maksamaan. Viime kaudella hän iski Realin tähtisikermässä pääosin heikompia vastustajia vastaan 15 liigamaalia, sitä ennen hänen ennätyksensä oli 8 liigamaalia Juvessa. Ei nyt ihan sen tason maalimääriä, että hänestä €90M maksettaisiin. Olkoonkin, että Moratan pelissä on paljon muutakin kuin maalinteko. Vastaavasti Lukakuhan on enemmän puhdas maalintekijä, joten häneltä noiden maalimäärien tulee ollakin kovempia.

Varmaan fiksuinta tässä on fanin näkökulmasta laittaa jäitä hattuun, ja katsella tilannetta uudestaan joskus kuukauden päästä. Toivottavasti Lindelöfin siirto olisi siihen mennessä saatu maaliin, tai vaihtoehtoisesti huomio siirretty muihin pelaajiin. Perisic siirrossa jonkinlainen deadline taitaa olla 30.6. Ainakin Sport Witnessin mukaan tuo on takaraja sen suhteen, että Interin pitää myydä pelaajia, olikohan nyt €30M edestä, tuohon mennessä, jotta he pääsevät FFP -säädösten raamien sisään. Tämähän on alusta asti ollut se mediassa ilmoitettu peruste sille, että Perisic ylipäätään olisi kaupan.
 

Lert

Jäsen
Suosikkijoukkue
Manchester United, TPS
Jos Moratan hinta on 90 miljoonaa, niin Real saa De Gean 400 miljoonalla.
 

Aurinkotuuli

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK & useat muut punapaidat & Pallopojat
Jos Moratan hinta on 90 miljoonaa, niin Real saa De Gean 400 miljoonalla.

@Lert; Los Blancos ovat huomanneet tämän ja nuori hra Donnarumma lienee todellinen tavoite. DDG:n pyyntöhinta ja ikä ovat hieman liian huono yhtälö verrattuna Italian kakkosveskariin, joka pelasi aivan hyvin tänäänkin Uruguayta vastaan (3-0, yksi päästetty maali, joka tosin hylättiin Caceresin rikkeen takia hänen puskunsa yhteydessä). Unitedin ensi kauden veskarivalikoima on myös mielenkiintoinen. Itse antaisin Joel Castro Pereiralle näyttöpaikkoja jo harjoitusotteluista lähtien ja mitä SuperCuppeja niitä lieneekin edessä.
 

Fawkes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Steelers, Man United
Sky Sports uutisoi eilen, että United ei todennäköisesti tarjoa Zlatanille jatkoa. Samoin Diego Costa oli kommentoinut edellispäivänä ilmeisesti jotain sen suuntaista, että ei kuulu Conten suunnitelmiin enää ensi kaudella. Tämä taas tarkoittanee sitä, että Lukaku lienee Chelsean pelaaja ensi kaudella.
Valioliiga joukkueet joutuvat ilmeisesti tänään julkaisemaan jonkinlaisen listan mihin on listattu pelaajat joiden sopimus loppuu eikä sitä tulla jatkamaan. Useiden eri mediatietojen mukaan Zlatanin nimi löytyy tältä listalta, eli hänen uransa Unitedissa jäi näillä näkymin tosiaankin vain yhden kauden mittaiseksi. Todella sääli, mutta hyvät muistot Zlatanista jäi ainakin itselleni! Tosin jätetään nyt vielä pieni takaportti sille, että Zlatan Unitedissa vielä pelaisi. Hänellä tuskin on mitään paniikkia tehdä sopimusta hirveällä kiirellä, sillä ottajia kyllä riittää vaikka vasta joskus syksymmällä laitettaisiin nimiä paperiin. Yksi vaihtoehto olisi, että Zlatan kuntouttaisi itseään kesän läpi ja preseasonilla katsotaan yhdessä Unitedin kanssa miltä tilanne näyttää? No, epätodennäköistä tuo on, se myönnettäköön. Vaikka kuinka Zlatanin olisi mieluusti pitänyt joukkueessa jo pelkästään hänen karismansa ja johtajuutensa takia, niin halpa mies hän ei ole, eikä se taloudellisesti ole kovin hyvää toimintaa maksaa loukkaantuneelle pelaajalla joukkueen kovinta palkkaa. Joku "pay as you play" tyyppinen bonuspainotteinen soppari olisi ollut Unitedin kannalta toimiva, mutta tuskin nappaa hirveästi Zlatania tuollainen.

Morata lienee siis nyt Unitedin ykkösvaihtoehto kärkihankinnaksi. United ilmeisesti ehti tarjota jo £52M, jonka Real yllättäen hylkäsi samantien. Eilen oli jotain huhua liikkeellä, että seuraava tarjous tulisi olemaan luokkaa £60M, joka sekään tuskin tulee riittämään mihinkään.

Realilla ei ilmeisesti ole enää suurta kiinnostusta yrittää hankkia De Geaa riveihinsä, joten vaikeat neuvottelut ovat edessä Moratan saamiseksi Old Traffordille.
Tosin, Morata alkoi eilen seuraamaam instagramissan Mataa, Pogbaa ja Januzaj'ta eli siirto lienee varma (sarkasmia)!
Nuo seuraamiset somessa ovat kyllä aina hauskoja! Onhan Morata antanut sen suuntaisia kommentteja, että penkillä istuminen Realissa ei enää jatkossa kiinnosta. Toki hänelle voidaan Realin suunnalta lupailla ties mitä peliajan suhteen, mutta onko Morata valmis luottamaan näihin puheisiin, kun vaihtoehtona olisi kuitenkin kiistattoman ykköshyökkääjän rooli UCL futista pelaavassa joukkueessa, tutun valmentajan alaisuudessa? Jossain oli juttua, että Morata ei haluaisi ottaa riskiä seuranvaihdosta, koska se voisi vaarantaa hänen mahtumisensa Espanjan MM-jengiin ensi kesänä. Toki Valioliigan pelityyli on erilainen kuin monessa muussa liigassa, ja varmasti se Moratalta jonkin aikaa veisi, mutta eiköhän tuollaiset isot ja vahvat hyökkääjät pärjää Valjussa ihan hyvin? Ja tosiaan Mourinhon kanssa heillä on jo yhteisiä kokemuksia, joten siinä mielessä siirto Unitediin ei pitäisi olla mikään hyppy tuntemattomaan.
 

Jeffrey

Jäsen
Niinhän ne alkaa pikkuhiljaa nimet käymään vähiin. Itse olisin mennyt all innillä Lukakuun, mutta mikäli hänkin menee Griezmannin tavoin ohi, olisin valmis unohtamaan kärkipelaajan hankkimisen. Mielestäni pelaaja tasoltaan Lacazette ei ole järkevä päivitys nykyisiin, varsinkin ostohinta huomioiden. Belottia en ole seurannut juuri ollenkaan, mutta pelaajan ympärillä liikkuva hype toki kiinnostaa täälläkin. Mielestäni tuonne kärkeen tarvitaan joko tuollaista myskihärkää ala, Lukaku tai Belotti, ja sitten peliä tekemään Griezmannin kaltainen pelaaja. Rashford ja Martial sitten jo peittoavat Lacazettet ynnä muut.

Jonkin verran ovat huhut nousseet Balen kohdalla. Näiden mukaan Real olisi valmis luopumaan tähdestään, mikäli Mbappe saadaan kairattua tilalle. Balen lasisuus vähän huolettaa itseäni, mutta toki kyvyt ovat kaikkien tiedossa. Samoin huhuissa ja pitkään melko varmana pidetty Perisic ei kyllä herätä itsessäni mitään tuntemuksia.

Jännä nähdä mitä tämä kesä tuo tullessaan. Viime kesänä lyötiin hyvin vakuuttavat näytöt pöytään, ja niiden uusiminen tänä kesänä vaatisi nyt melkoisen ihmeen Griezmann kuvion ilmeisesti kosahdettua puuhun. Toki täytyy muistaa, että viime kesän hankinnoista varsinkin Bailly oli hyvin nimetön, ja samalla myös Mikin ja Zlatanin sopeutumista Valioliigaan epäiltiin. Näin ollen vaikka kaikki hankinnat eivät olisikaan etukäteen pomminvarmoja suorittajia, voidaan me kauden aikana nähdä heiltä hyvinkin paljon positiivista.
 

Scissors

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Rashford ja Martial sitten jo peittoavat Lacazettet.

Mitä ihmettä? Lacazette on painanut useita kymmeniä maaleja viime kaudella, Rashford ja Martial eivät. Ensinmainittu on ominaisuuksiltaan valmis paketti, ManU-pojat eivät todellakaan. "Peittoavat"? Ei kyllä millään.

Jos United mielii tuosta sekunda-eurojoukkuekurimuksestaan eroon niin Lacazetten tai paremman hyökkääjän hankkiminen on imperative, maksoi mitä maksoi. Ja jälkimmäinen huomioiden, mahdollisuus näyttää tyhmälle on taas kerran melkoisen suuri sillä kalliiksi tulee.
 

Jeffrey

Jäsen
Jos United mielii tuosta sekunda-eurojoukkuekurimuksestaan eroon niin Lacazetten tai paremman hyökkääjän hankkiminen on imperative, maksoi mitä maksoi. Ja jälkimmäinen huomioiden, mahdollisuus näyttää tyhmälle on taas kerran melkoisen suuri sillä kalliiksi tulee.

Tämä mahdollisuus näyttää tyhmälle on juuri Lacazetten tapauksessa valtava.

Lacazette on pelannut täysin eri liigaa, täysin eri roolissa kuin Rashford tai Martial. Edellä mainitut pelaajat ovat jo osoittaneet pärjäävänsä valiossa, toisin kuin Lacazette. Lisäksi Rashford on omia poikia ja Martialin siirtokustannukset voi jo laittaa uponneisiin kustannuksiin.

En varsinaisesti missään väittänyt, että esimerkiksi Rashfordin kyvyt peittoaisivat Lacazetten ominaisuudet satavarmasti juuri pelillisellä puolella. Minä vain en näe syytä tehdä tällaista melko marginaalia upgradea, varsinkaan kun se tulisi maksamaan sen £50m+. Lisäksi Rashfordilla on se paholaisen sydän ja myös valtava potentiaali puolellaan. Neljä ja puoli vuotta Lacazaa nuorempi, Valioliigassa kykynsä osoittanut oma huipputalentti. En vain näe mitään järkeä korvata häntä Lacazzettella.

Ei minulla mitään olisi vastaan sen kuuluisan "valmiinpaketin" hankkimisen kanssa. Lacazzettea vain ei oikein millään mittarilla voi pitää pomminvarmana valmiina pakettina. Ainakin nyt Lukaku, Griezmann ja nähdäkseni myös ainakin Morata ja Belotti ajavat ohi. Eikä tässä hankinnassa nyt sen muutaman kympin säästäminen ole se juttu. Toki jos Lacazette floppaisi, olisi hänet varmasti helpompi penkittää kuin vaikkapa Griezmann tai Lukaku.

Ja jos nyt vielä unohdetaan se League 1, niin Lacazette on UCL:ssä painanut viimeisen kahden kauden aikana huimat kolme maalia kymmenessä ottelussa. Ei ihan sitä mitä United tarvitsee, jos se mielii tuosta sekunda-eurojoukkuekurimuksestaan eroon.
 
Suosikkijoukkue
Manchester United, Bruceola
Lindelöf pitäisi olla medicalia vaille valmis siirto. Turha vielä kesäkuun alussa repiä pelihousuja. Moratan hinnaksi arvioidaan 100 miljoonaa. Mbappesta on United tarjonnut 113 miljoonaa. Bale, Belotti, Dybala ja Lacazzette tosiaan myös huhuissa.

Muistaako joku vielä sen kun ostettiin Andy Cole Newcastlesta Englannin ennätyssummalla 7 miljoonalla ja se rahamäärä vasta kauhistutti. Eikä muuten vittuiltu sekundaeurokurjimuksesta. Perkele, kaikki pelkäsi ja kunnioitti.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Muistaako joku vielä sen kun ostettiin Andy Cole Newcastlesta Englannin ennätyssummalla 7 miljoonalla ja se rahamäärä vasta kauhistutti. Eikä muuten vittuiltu sekundaeurokurjimuksesta. Perkele, kaikki pelkäsi ja kunnioitti.
En ihan näitä aikoja muista, mutta 30 miljoonaa ja Wayne Rooneyn 27 miljoonaa puntaa on kirkkaasti mielessä edelleen. Niistä puhuttiin silloin ihan jättimäisinä summina, vaikka toki esim. Realilta oli nähty Zidanen suhteen isompia siirtosummia niin silti tuohon aikaan 20-30 miljoonan punnan siirrot oli todella jättikauppoja. Nykyäänhän nuo on ihan karkkirahoja.

Milloin näissä siirtosummissa alkoi tuo mopo keulimaan nykyiseen malliin? Itse heittäisin arviolta tuon kesän 2009 tietynlaiseksi vedenjakajaksi, kun Real osti lyhyen ajan sisään ensin Kakan jollain 60 miljoonalla ja myöhemmin Ronaldon runsaalla 90 miljoonalla, nämä siis euroissa. Olikos nämä muuten ne ennätyssiirrot, ensin Kaka rikkoi Zidanen vanhan ennätyksen ja hetkeä myöhemmin Ronaldo pisti rekordit kunnolla rikki? Ja Pogba tosiaan pitää sitten nykyistä ennätystä nimissään.

Jotkut arviot taisi muuten joskus kertoa että Zlatanin siirto aikanaan Interistä Barcaan olisi maailman kallein, kun kauppaan sisältyi 66 miljoonaa euroa rahaa ja päälle vielä Samuel Eto'o, jonka siirtoarvoksi arvioitiin joku 30-40 miljoonaa, mutta tämä on vain omien muistikuvieni varassa ja voi olla että muistan väärinkin.
 
Suosikkijoukkue
Manchester United, Bruceola
Olikos nämä muuten ne ennätyssiirrot, ensin Kaka rikkoi Zidanen vanhan ennätyksen ja hetkeä myöhemmin Ronaldo pisti rekordit kunnolla rikki? Ja Pogba tosiaan pitää sitten nykyistä ennätystä nimissään.
Jos nyt jatketaan hetki vielä tätä offtopicia niin noita aikoja se taisi olla ja Tuomas Virkkunen on mun mielestä osannut parhaiten osannut tän tilanteen järkevyyden tiivistää Uutta tietoa Kakán siirrosta Real Madridiin - YouTube

Ja Asbury Parkin kanssa samat uutiset luettu.
 

Lert

Jäsen
Suosikkijoukkue
Manchester United, TPS
Victor Lindelof is Red!

Manchester United agree Victor Lindelof transfer with Benfica - Official Manchester United Website

Eli United on päässyt sopuun Lindelofin siirrosta Benfican kanssa. Tarkemmat yksityiskohdat sitten, kun siirto on kokonaisuudessaan paketissa.

Sky Sportsin mukaan siirtosumma olisi £31M.

Itselleni Lindelof on tuntematon kaveri ja aika näyttää onko parannus nykyiseen toppariosastoon. Vahvuudet pitäisi löytyä taklaus- ja pääpelistä.

Meillähän onkin hyviä kokemuksia ruotsalaispelaajista. Itseni ikäinen Lindelof täytttää heinäkuussa 23 eli kehittymisvaraakin on vielä. Minulla on positiivisiä tuntemuksia tästä siirrosta.
 

Fawkes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Steelers, Man United
United ilmoitti eilen nyt sitten virallisesti, että Zlatanille ei tarjota jatkoa. Harmillista, että Zlatanin aika Unitedissa jäi kauden mittaiseksi, mutta kuten todettua, tässä tilanteessa täysin ymmärrettävä ratkaisu.
Itse kyllä jätän pienen takaportin auki sille, että Zlatan vielä Unitedin paidassa nähtäisiin. Ei se todennäköistä ole, mutta ei myöskään mahdotonta. Tuo "released" termi on mielestäni harhaanjohtava, sillä kysehän oli vain siitä, että vanha sopimus umpeutuu, ja uutta ei ole vielä tehty. No, aika näyttää missä ja miten Zlatanin ura jatkuu. Hyvät muistot hänestä Unitedin pelaajana joka tapauksessa jää, ja ilmeisen hyvissä väleissä hän on edelleen seurankin kanssa.

EDIT. Kävin vielä fiilistelemässä kaikki Zlatanin maalit Unitedin paidassa YouTubesta. Hieno mies, hieno pelaaja. Voidaan melkoisella varmuudella sanoa, että olisi Europa League jäänyt voittamatta tältä kaudelta ilman Zlatania, vaikkei hän finaalissa pelannutkaan. Ja kun maalinteko Valioliigassa oli niin tuskaista kuin oli, niin mitä se sitten olisi ollut ilman Zlatania?


Victor Lindelof is Red!

Manchester United agree Victor Lindelof transfer with Benfica - Official Manchester United Website

Eli United on päässyt sopuun Lindelofin siirrosta Benfican kanssa. Tarkemmat yksityiskohdat sitten, kun siirto on kokonaisuudessaan paketissa.

Sky Sportsin mukaan siirtosumma olisi £31M.

Itselleni Lindelof on tuntematon kaveri ja aika näyttää onko parannus nykyiseen toppariosastoon. Vahvuudet pitäisi löytyä taklaus- ja pääpelistä.
En todellakaan osaa sanoa kuinka hyvä pelaaja Lindelöf on (ei taida moni muukaan), mutta ensifiilikset hänestä ovat hyvät. Vähän samantyyppinen signaus kuin Bailly vuosi sitten, siirtosummakin on lähes sama. Lindelöfiä kuvaillaan monessa paikkaa hyväksi pallolliseksi puolustajaksi, ja hänellä on ilmeisesti jonkin verran kokemusta keskikentälläkin pelaamisesta. Eli tuota taustaa vasten voisin kuvitella, että Lindelöf ja Bailly täydentävät hyvin toisiaan. Lindelöf osallistuu vähän enemmän pelinrakenteluun ja pelaa ehkä hieman ylempänä ja Bailly on sitten se viimeinen lukko, joka juoksee karkulaiset kiinni ja taklaa heidät irti pallosta. Ihan hyvältä Lindelöfin tekeminen näyttää highlighteissa, mutta ne nyt toki antavat vain rajallisen kuvan pelaajasta. Twitterissa jo jengi huutelee uutta Rio-Vidic kaksikkoa näistä, mutta eiköhän tuo ole aika rankasti ennenaikaista vielä. Smallingille ja/tai Jonesille tämä Lindelöfin hankinta ei tiedä hyvää. Omasta puolestani he saavat rosteriin jäädä tuomaan syvyyttä, mutta peliaikaa ei ilman muiden loukkaantumisia ole heille välttämättä hirveästi tulossa, joten en ihmettelisi, jos jompi kumpi pyytää itse lupaa lähteä. Tosin Rojo taitaa olla loukkaantuneena kauden alusta useamman kuukauden, joten kenties Smallingista ja Jonesista kannattaa pitää kiinni ainakin tuonne tammikuun siirtoikkunaan asti.

PS. Pientä epätietoisuutta on ollut siitä miksi United tuli julkisuuteen tämän siirron kanssa jo tässä vaiheessa, ennen kuin pelaajan kanssa on päästy sopimukseen ja medical on vielä tekemättä. Ilmeisesti tämä ei ole yhtään Unitedin tapaista toimintaa, vaan yleensä julkistuksia on nähty vasta kun kaikki on paperilla ja virallista. En tosiaan osaa sanoa, että mikä tuossa mahtaa olla takana, mutta toivotaan ja uskotaan, ettei tässä nyt mitään viime hetken ongelmia enää ilmene.
 
Viimeksi muokattu:

Fawkes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Steelers, Man United
Onhan tässä tämän siirron myötä käsillä lupaava topparipari, jossa kummallakin on vielä selkeästi potentiaalia kehittyä ja ikää kaksikolla on vasta 23 vuotta.
Nyt tietysti vaaditaan kehittymistä sinne huipulle.
Hyvä artikkeli tuo Football Whispersin juttu, kiitokset linkistä. Tosiaan tuo pallollinen pelaaminen ja pelin avaaminen tuntuvat olevan ne Lindelöfin suurimmat vahvuudet. Raporttien mukaan hän on myös toppariksi melko nopea ja hyvä kaksinkamppailuissa vaikkei hän mikään Baillyn tapainen voimanpesä olekaan. Tuon artikkelin mukaan Lindelöf antoi viime kaudella Benficassa 62 syöttöä 90 minuuttia kohti. Unitedin toppareista Rojon 52 syöttyöä ottelua kohden oli eniten. Toki noihin syöttömääriin vaikuttaa tosi paljon joukkueen pelityyli ja vastustajien taso, mutta selvää on, että Lindelöfin tapaista pallon kanssa viihtyvää topparia ei Unitedista entuudestaan löytynyt.

Manchester Evening Newsin sivuilla oli jonkun ruotsalaisen futistoimittajan haastattelu, jossa tältä svedulta kyseltiin mielipidettä Lindelöfistä. Lopussa toimittajaa pyydettiin vertaamaan Lindelöfiä johonkin toiseen keskuspuolustajaan, ja vastaukseksi tuli Gerard Pique ja David Luiz "ilman draamaa". Eli pelityylillisesti jotain tuollaista on lupa odottaa. Virheitä Lindelöf tulee varmasti jonkin verran tekemään, mutta niin niitä tulee Smallingille ja Jonesillekin, ja heillä puolestaan ei ole juurikaan annettavaa pelin avaamiseen. Hyvältä fiilikset Lindelöfistä kaikin puolin, toivottavasti lopullinen vahvistus tuolle siirrolle saadaan lähipäivinä, ja saadaan jotain kommenteja lukea pelaajalta itseltään ja seuran puolelta.

Lindelöfin jälkeen katseet kääntyvät Morataan. Melko hyvät mahdollisuudet tuntuu olevan tuolle siirrolle, mutta ei nyt juhlita ennenaikaisesti. Fabinho ja Perisic vielä siihen kylkeen, niin melko tyytyväinen olisin kesän siirtosaldoon.
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Jaa-a. Matankin siirto Unitedista piti olla saletti sinä päivänä, kun Mourinho tuli Unitedin peräsimeen. Niin se vain Matakin sai Mourinho alaisuudessa paljon vastuuta päättyneellä kaudella.

Toiseksi vaikea ottaa kantaa tämän kertaiseen "nöyryytykseen", kun näitä Mourinhon "nöyryytyksiä" on tapahtunut niin paljon ja tapahtuu koko ajan. :)

Niin, Mata oli Unitedissa kuitenkin ennen Mourinhoa ja eipä tällä ole ollut paljon vaihtoehtoja peluutuksessa. Se on totta, että näitä nöyryytyksiä tapahtuu siellä ja täällä kyseisen managerin toimesta. Nöyryyttää myös itseään tasaisin väliajoin...

En kuitenkaan usko, että Chelsea lähtisi myymään pelaajaa mestaruudesta haastavaan seuraan.
 
Viimeksi muokattu:

Fawkes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Steelers, Man United
Moratan tilanteesta liikkuu kahdenlaista tietoa. Espanjan media on yrittänyt laittaa kapuloita rattaisiin ja jutellut sen suuntaista, että Realilla ei ole mikään kiire luopua Moratasta, vaan siellä oltaisiin valmiita pitämään hänestä kiinni vaikka ihan siirtoikkunan viimeiseen päivään asti, jotta saisivat nyhdettyä mahdollisimman paljon euroja hänestä. Brittimedian mielestä taas siirto voi saada sinetin minä hetkenä hyvänsä. Jonkinlaisena tavoitteellisena deadlinena siirrolle ollaan pidetty perjantaita, jolloin Moratalla on omat häät edessä Italiassa, mutta eihän tuo nyt todellisuudessa ole minkäänlainen takaraja millekään. Eilen Moratan agentti oli ollut neuvottelemassa Madridissa Perezin luona, mutta mitään virallista infoa tuosta ei ole annettu, että mitä nuo neuvottelut koskivat.

Tänään sitten on ilmestynyt tietoja, joiden mukaan Mbappe kävisi omia neuvotteluitaan Monacon kanssa mahdollisesta Realiin siirtymisestä. Jos Real Mbappen saisi sainattua, olisi Moratasta saataville rahoille tarvetta nopeammin, ja tämä tietenkin olisi Unitedin kannalta hyvä asia. Ota noista nyt sitten selvää. Edelleen pidän kaikkein todennäköisimpänä, että Mbappe jatkaa Monacossa. Morata itse on kaikesta päätellen halukas siirtymään Unitediin vastuullisemman roolin perässä, mutta seurojen väliset neuvottelut eivät varmasti ole kaikkein helpoimmasta päästä.

Perisic -rintamalla ei ole mitään uutta ilmennyt. Vaikuttaa siltä, että siellä on kunnon vanhan ajan Mexican standoff menossa, jossa kumpikin osapuoli odottaa toisen antavan periksi. United siis huhujen mukaan tarjonnut €40M, kun Inter haluaisi vähintään €50M. Aika tiimalasissa käy kuitenkin Unitedin hyväksi, sillä Interin pitää myydä pelaajiaan €30M edestä tämän kuun loppuun mennessä, jos lehtitietoja on uskominen. Perisic itse on median mukaan Unitedin kanssa sopimukseen päässyt jo aikoja sitten.

Fabinhosta ei liiemmin konkreettisia huhuja ole ollut. Muutamat epämääräiset Twitter-tilit ovat väittäneet siirron olevan jo sovittu, ja odottavan vain allekirjoituksia, mutta yksikään luotettavampi taho ei ole mitään tuonsuuntaista kirjoittanut. Ja MEN puolestaan tosiaan väitti pari päivää sitten, että United ei edes ole kiinnostunut Fabinhosta. En tosin tuota MEN -saittia pidä enää kovinkaan luotettavana, vaikuttaa heidänkin uutisointinsa menneen lähes fanipoikatasoiseksi klikkien havitteluksi.

Lindelöfin hankinnasta itselläni on kyllä hyvät fiilikset. Mitä enemmän hänestä saa tietoa, niin sitä paremmalta hankinnalta hän vaikuttaa. Toki pelit sen tulevat sitten kertomaan minkä tason pelaaja on kyseessä, mutta ainakin luonne ja persoona Lindelöfillä vaikuttaa olevan juuri sellainen mitä Mourinho arvostaa. Smalling tuntuu olevan brittimedian suosikki numero yksi lähtöpassit saavasta topparista. Mielestäni Unitedin ei tulisi olla aktiivinen osapuoli näissä neuvotteluissa, sillä ensi kausi tulee olemaan taas pitkä ja syvyttää tullaan tarvitsemaan joka osa-alueella. Rojo on mahdollisesti sivussa jouluun asti, ja Tuanzebe saattaa olla potentiaalinen lainalle lähtijä, joten ei noita toppareita loppuen lopuksi liikaa ole. Toki jos Smalling itse haluaa lähteä, ja jokin seura hänestä riittävän tarjouksen tekee, niin kaipa tuota on pakko harkita. Smalling ei kaikesta päätellen ole Mourinhon suosiossa, joten turha tuollaista pelaajaa on väkisin koittaa joukkueessa pitää.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös