Managerien ja muun johdon toiminta NHL:ssä

  • 334 052
  • 1 163

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Serga on tosin vasta 22v, että parhaat vuodet kuitenkin vasta edessä, vähän lyhytnäköistä olisi kyllä oletttaa, ettei tuosta peli parane. Otti myös isoja kehitysaskelia tällä kaudella ja tuo sitä kaivattua kovuutta ja fyysistyttä takalinjoille. Mielummin päästän Cirellin pois, kuin Sergan.
Hedman taisi 22-vuotiaana olla vaarassa joutua ulos koko seurasta kun ura ei ollut kehittynyt ihan odotetusti.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Tuossa tilanteessa missä Tampa nyt on, niin antaisin Sergatsjovin mennä mahdollisen offer sheetin kautta muualle ja ottaa siitä sen kompensaation. Tai jopa muutenkin yrittäisin kaupitella miehen oikeuksia. En pidä häntä tulevan sopimuksen arvoisena. On laatupakki, mutta kannattaako tuon profiilin pelaajasta maksaa niin paljon kuin hänestä joutuu maksamaan? Minusta ei.

Evo-hockey annustaa Sergalle lyhyellä paperilla noin 4.2M.

Onkos tää paljon maksamista?

Serga on tosin vasta 22v, että parhaat vuodet kuitenkin vasta edessä, vähän lyhytnäköistä olisi kyllä oletttaa, ettei tuosta peli parane. Otti myös isoja kehitysaskelia tällä kaudella ja tuo sitä kaivattua kovuutta ja fyysistyttä takalinjoille. Mielummin päästän Cirellin pois, kuin Sergan.

Cirellille sama ennuste 4.05M.

Cernak 2.80M.
 

aessi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TBL & Elias Pettersson
Johnsonin tilannehan osoitti sen, että näitä klausuuleita ei olla valmiita kunnioittamaan niiden tarkoituksen hengessä, vaan ollaan valmiita surutta laittamaan pelaaja waivereihin ja kiertämään klausuuleita tällä tavalla.

Eihän tuo klausuulin kiertämistä ole, olisihan siellä voitu neuvotella erikseen NMC myös soppariin.

Menee jo vahvasti faniromantiikan puolelle ajatella, että joku yksittäinen pelaaja kuten Sergachev ei olisi valmis laittamaan omaa taloudellista etuaan joukkueen edun edelle.

Yksittäisestä pelaajasta ei toki voi mitään sanoa ja varmasti tuo on mahdollista, mutta kyllähän tuo nyt on ihan vahvasti se seuran oma identiteetti ja kulttuuri tehdä siltasopimuksia, jotka luonnollisesti ovat yleensä aika edullisia pelaajien tasoon nähden. Oikeastaan ainoastaan ylihintaine sopimus on tuo Vasin uusi jatko, vastaavasti taas Hedman ja Stamkos ottivat ihan reilut alennukset pysyäkseen seurassa. Kucherovin kohdalla voisi myös argumentoida näin, kun näytöt kuitenkin hemmetin kovat ja aika samoissa prosenteissa kuitenkin liikkuu palkka kuin vaikka Rantasen jatkosoppari. Siltasoppareina ovat taas ainakin seuraavat pelaajat menneet: Vasi (3x3,5m), Johnson ja Palat (3x,3,33m), Point (3x,6,75m) ja Kuch (3x 4,76m). Noista jokainen sopimus nyt on näyttöihin nähden ollut edullinen. Killornilla oli myös muutaman vuoden 2m jatko, mutta ei kyllä muista oliko tuo jo Yzermanin aikaa.

Näin ei toki tule tapahtumaan, koska viime kädessä BriseBoisin on annettava vaikka kaikki seuraavan viiden vuoden varausvuorot vastineeksi päästäkseen eroon joistain sopimuksista ja joku seura on valmis tähän tarttumaan.

Eikä se nyt kovinkaan hyödyllistä ole yksittäsiten seurojen näkökulmasta, esim. ei lännessä olevia joukkueita hyödytä Tampan heikkeneminen kuin yhdessä skenaariossa (tulevat finaalissa vastaan) vastaavasti tuo on sitten hyvä mahdollisuus vahvistaa omaa joukkuetta halvalla, jos siellä nyt on joku Stamkosin tasoinen pelaaja hypoteettisesti ilmaiseksi tarjolla niin ei montaa joukkuetta löydy missä hän ei olisi 1. sentteri tai laituri. Toki kun tätä treidiä häneltä itseltään kysyttiin, niin onneksi huhujen mukaan antoi vain yhden tai kahden joukkueen vaihtoehdoksi, eli varmaan se Vegas ja joku toinen joukkue, missä on myös suotuisa verotus ja mahdollisuus taistella kannusta. Muina pelaajina sopimukseen nähden ainakin Killorn ja Palat toisivat lisäarvoa lähes kaikille joukkueilla huomioiden cap hitinkin. Palatin perään varmaan tämän kevään jälkeen aika moni manageri kuolaisi. Paquette olisi myös aika riskitön kaveri 4. ketjun keskelle, mikäli Tampa vielä heittää jonkun 7. vuoron kylkeen niin tuossa kaupassa ei ole kuin voitettavaa.


Asetelma on kuitenkin se, että Brisebois on lähes 100 prosenttisesti muiden GM:ien armoilla ja se on pirun huono asema olla.

Ei tämä ihan paikkaansa pidä, toki asema on huono, mutta onhan tuosta ihan toisenlainenkin ulospääsy jos haluaa. Jos oletus on siis, ettei yhtään kauppaa pystytä tekemään niin edelleen tuosta jää seuraavanlainen runko:

Palat - Point - Kucherov
Killorn - Stamkos - Volkov (1x800k)
Goodrow - Gourde - Coleman
Maroon - Paquette - Stephens
Johnson (ulososto 2,7m cap hit)

Hedman - Rutta (2x 1,1m evolving wild)
McDonagh - Foote
Coburn - Cernak (2x 2,5m evolving wild)
Schenn

Vasi
McBackup

Tämä rosteri olisi jonkun 100k yli capin, eli varmaan voisi sitten koittaa olla neuvotteluissa kovempi tai kikkailla kauden alussa paperisiirroilla, että menisi alle. Mielestäni tuo näyttää edelleen pirun hyvältä rosterilta. Johsonin ulosostossa olisi myös se hyvä puoli, että se auttaisi erityisesti tätä seuraavalla kaudella.

Realistisempana pidän kuitenkin sitä, että jos Johnsonia ei saada treidattua niin seuraavaksi koitetaan kepillä jäätä Palatin tai Gourden kanssa, lisäksi itseä ei ainakaan yhtään yllättäisi, jos Killorn treidattaisiin. Ilmeisesti JBB vaan haluaisi kovasti pitää hänet joukkueessa.

E: Nuo lukemat otin Athleticin artikellista, Henkalla olikin näköjään ajankohtaisemmat lukemat.
 
Viimeksi muokattu:

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL

Tässä vielä nämä offer-sheet taulukot liittyen Tampan tilanteseen.

Kuten näkyy, niin alle 4.3M jos lähdet tarjoamaan, vältät ykkösen menetyksen. No tätähän Brisebois varmaan toivoo, jolla tekee helpot jatkot sekä Cirellille, että Sergacheville, koska saa heidät aika liki markkinahintaan.

Tuon takia varmaan kukaan ei edes lähde tarjoamaan alle 4.36M. Joten voi lähes varmasti olettaa, että offer-sheettien täytyy olla yli tuon 4.4M ja jotain 5-6M tasolla olevia ylimaksuja, jolloin tästä tulee oikeasti ongelma vs. olemassaolevat sopimukset. Ja silloin vaihtoehdoksi jää pickien ottaminen ja plan B, eli signattujen pelaajan pitäminen (Johnson, Killorn Gourde -porukka).

Mutta joka tapauksessa, Brisebois voi varautua siihen, että hänellä tulee olemaan sellainen rosteri, jossa on:

A) Cirelli ja Sergachev + maksaa siitä että joku ottaa 9M edestä muita pelaajia pois.
B) Cirelli tai Sergachev + offer-sheetistä saadut 1st+3rd + maksaa siitä että että joku ottaa 4-5M edestä pelaajia pois.
C) Ei Cirelliä eikä Sergachevia, mutta offer-sheeteistä saadut 2x 1st + 2x 3rd, eikä tarvi ketään kaupata pois. Voi tuon picki-arsenaalin avulla alkaa suunnittelemaan trade-deadline -hankintoja.
 
Viimeksi muokattu:

viljelmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Habs
Siellä tosin menee lähes kaikki rahat siihen, että Tampa saa edes täyden rosterin kasaan, joten dediksellä ei välttämättä ole juurikaan liikkumavaraa. Tampalle olisi merkittävä lisätila jo puolet Johnsonin palkasta.
 

Malkkinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins

Fat Cat

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Diivat haluaa pois Columbuksesta, Keklu heilauttaa taikasauvaa ja tuo kerta toisensa jälkeen laatua tilalle. New Yorkissa tai Torontossa olisi rakentanut dynastian vaikka vasemmalla kädellä. En yllättyisi ollenkaan, jos isomman markkina-alueen joukkueen omistajat tajuaisivat tarjota mottipäistä Keklulle.
 

aessi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TBL & Elias Pettersson
Diivat haluaa pois Columbuksesta, Keklu heilauttaa taikasauvaa ja tuo kerta toisensa jälkeen laatua tilalle. New Yorkissa tai Torontossa olisi rakentanut dynastian vaikka vasemmalla kädellä. En yllättyisi ollenkaan, jos isomman markkina-alueen joukkueen omistajat tajuaisivat tarjota mottipäistä Keklulle.

Tässä juuri yksi päivä mietin, että jos Kekäläinen potkut saa Columbuksesta niin se on aivan varmasti sen takia, että siellä ei varmaan haluta saman kaverin vievän toista rebuildia eteenpäin ja en tiedä onko Kekäläiselläkään tuohon mielenkiintoa, niin tuo Seattle voisi olla aika loistava mahdollisuus Keklulle ja sieltä sitten se Gallant piiskaamaan uutta joukkuetta. Harmittavasti kyllä Keklun kädet ovat olleet aika sidottuina, mutta pirun hyvää työtä kyllä tehnyt ja rakentanut seuralla identiteetin millä voisi menestyä.
 

Gemondo

Jäsen
Kekäläisen ylijumalallista kiekkoneroutta palvoessani koetin miettiä menneisyydestä sellaista treidiä jota Jarmo saattaisi tänä päivänä katua - onko sellaista?

Mieleen tulee tietenkin toissa kevään Duchenen ja oliko se Pageaun rental-hankinnat, mutta nekin olivat ihan ymmärrettäviä kun oli viimeinen mahdollisuus hakea menestystä Panarinin ja Bobrovskyn kanssa. Ja taisipa tämä yhden kevään all-in olla omistajien toive/määräys.

Eli, onko Kekäläinen ikinä tehnyt NHL:ssä huonoa treidiä?
 

aessi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TBL & Elias Pettersson
Eli, onko Kekäläinen ikinä tehnyt NHL:ssä huonoa treidiä?

Vähän selailin historiaa ja osui silmään vielä semmoinen helmi, että Keklu on laittanut Keegan Kolesarin lihoiksi ja saanut tästäkin 2. kierroksen varausvuoron millä sitten varannut Texierin... On se vaan velho.

Mut joo huonointa treidiähän tässä kysyttiin, niin varmaan se vaihtokauppa Vegasin kanssa. Menikös tuossa nyt pesuveden mukana 1st ja 2nd rounderit + tietty se Wild Bill. Toki suojasivat Anderssonin ja Korpisalon + pääsivät Clarksonista eroon. Eipä tuosta silti puhtaita papereita antaa.

Keklu myös hommasi Gaborikin aika isolla paketilla, missä isoimpina palasina taisi olla Brassard ja Moore. Ihan ymmärrettävä ja hyvä hankinta, mutta hommat ei menneet ihan putkeen, minkä seurauksena sitten Gaborik treidattiin Kingsiin missä peli olikin sitten taas totutulla tasolla - harmi vaan, ettei Jackets saanut käytännössä mitään järkevää tuosta treidistä.
 

Numero66

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, Kärpät
Jokos annetaan keklulle vuoden managerin titteli? Tästä kun viiden pelin ja 4 tappion jälkeen saa sinitakit pleijareihin nii ei olis mitenkään mahoton ajatus edes.
 

Gemondo

Jäsen
Ja vaikka Kekäläistä on itsekin tullut ylistettyä, niin eihän tämä nyt totuuden nimissä ole mitenkään yksipuolinen treidi.

Winnipeg sai potentiaalisen franchisesentterin luopumalla kakkosketjun laituristaan ja alaketjuihin jumahtaneesta kaverista joka kieltäytyi kokonaan pelaamasta. Milloin viimeksi joku on saanut hankittua nuoren ja äärimmäisen potentiaalisen RFA-sentterin tuolla hinnalla?
 

Numero66

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, Kärpät
Ja vaikka Kekäläistä on itsekin tullut ylistettyä, niin eihän tämä nyt totuuden nimissä ole mitenkään yksipuolinen treidi.

Winnipeg sai potentiaalisen franchisesentterin luopumalla kakkosketjun laituristaan ja alaketjuihin jumahtaneesta kaverista joka kieltäytyi kokonaan pelaamasta. Milloin viimeksi joku on saanut hankittua nuoren ja äärimmäisen potentiaalisen RFA-sentterin tuolla hinnalla?
Eihän tää treidi ollut mitenkään niin yksipuolinen. Milloin on viimeksi saatu pelaamisen lopettaneesta ja treidiä vaativasta sentteristä jo yli 40 maalia kaudessa paukuttanut ja jopa potentiaalinen 50 maalin mies sekä lupaava top6 hyökkääjä?
 

Hauntti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins, TPS
Eihän tää treidi ollut mitenkään niin yksipuolinen. Milloin on viimeksi saatu pelaamisen lopettaneesta ja treidiä vaativasta sentteristä jo yli 40 maalia kaudessa paukuttanut ja jopa potentiaalinen 50 maalin mies sekä lupaava top6 hyökkääjä?

Sinänsä turhaa vääntöä, parhaimmillaan tämä on todella hyvä kauppa molemmille joukkueille. Aika näyttää.
 
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Philadelphia Flyers
Ja vaikka Kekäläistä on itsekin tullut ylistettyä, niin eihän tämä nyt totuuden nimissä ole mitenkään yksipuolinen treidi.

Winnipeg sai potentiaalisen franchisesentterin luopumalla kakkosketjun laituristaan ja alaketjuihin jumahtaneesta kaverista joka kieltäytyi kokonaan pelaamasta. Milloin viimeksi joku on saanut hankittua nuoren ja äärimmäisen potentiaalisen RFA-sentterin tuolla hinnalla?
Varmaan Nashville viimeksi, kun hankkivat Ryan Johansenin, tättärärää, Columbuksesta. Silloinkin Keklun kärkivaraussentteri kiukutteli ja Keklu käänsi homman 100-0 omaksi voitokseen, kun asiaa tänä päivänä katsotaan.
 

Merovingi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Blue Jackets
Vähän selailin historiaa ja osui silmään vielä semmoinen helmi, että Keklu on laittanut Keegan Kolesarin lihoiksi ja saanut tästäkin 2. kierroksen varausvuoron millä sitten varannut Texierin... On se vaan velho.

Mut joo huonointa treidiähän tässä kysyttiin, niin varmaan se vaihtokauppa Vegasin kanssa. Menikös tuossa nyt pesuveden mukana 1st ja 2nd rounderit + tietty se Wild Bill. Toki suojasivat Anderssonin ja Korpisalon + pääsivät Clarksonista eroon. Eipä tuosta silti puhtaita papereita antaa.

Keklu myös hommasi Gaborikin aika isolla paketilla, missä isoimpina palasina taisi olla Brassard ja Moore. Ihan ymmärrettävä ja hyvä hankinta, mutta hommat ei menneet ihan putkeen, minkä seurauksena sitten Gaborik treidattiin Kingsiin missä peli olikin sitten taas totutulla tasolla - harmi vaan, ettei Jackets saanut käytännössä mitään järkevää tuosta treidistä.

Tuo Texier - Kolesar treidi on harvinaisen vähän saanut huomiota, joka johtuu täysin pienestä markkina-asemasta. Kolesar oli rapakon takana korkealle arvostettu Blue Jacketsien fanien joukossa ja hän osoitti potentiaalia olla hyvä bottom-6 voimalaituri. Paljon huomiota sai ja tuli pommina, kun Kekäläinen pisti Kolesarin vaihdossa draft pickiin ja varasi Texierin hymy korvissa. Muistaakseni sanoi silloin yllättyneensä Texierin tippuneen niinkin alas ja käytti tilaisuuden hyväkseen.

Wild Bill -kauppa lienee se huonoin, mutta eipä Karlsonnista olisi noin kovaa maalintekijää Blue Jacketsissa tullut. Pakkorako, mutta minkäs teet.

Gaborik-kaupassa iso juttu oli puhdistaa pukukoppia country club -pelaajista, jota etenkin Brassard oli. Tuossa oli myös tarkoituksena näyttää Jacketsien olevan tosissaan menestyksen kanssa ja Keklu kyllä näytti siinä tavaramerkiksi tullutta rohkeuttaan.
 

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina
Tilastojen valossa Jets vei kaupan puhtaasti. Dubois tuo rfa-vuosinaan noin puolitoistakertaisen määrän voittoja Laine+Roslovic pariin nähden. Kun lisäksi huomioi, että Laine tulee profiilinsa vuoksi vetämään kovinta liksaa nuo rfa-vuodet, niin voitot per taala -tarkastelulla kauppa menee vielä selvemmin Jetsille.

Laine voi yv-laukojana olla täsmälääke Columbukselle, mutta Jets sai kaupan parhaan pelaajan.

Edit: Mielenkiintoinen yksityiskohta, mutta Dubois on ollut kaksi edellistä kautta parempi maalintekijä 5vs5 kuin Laine. Myös per 60 min.
 

massaonvoimaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Laine voi yv-laukojana olla täsmälääke Columbukselle, mutta Jets sai kaupan parhaan pelaajan.
Onko todella näin? Kourallisen vain PLD:n pelejä nähneenä ei oma kyky riitä tätä arvioimaan. Itse luulin että olisi mennyt toisin päin. Tehojen osalta Laine hiukan edellä, joskaan ei paljon.
 

Petr T.

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks | Kärpät | SoJy
Tilastojen valossa Jets vei kaupan puhtaasti. Dubois tuo rfa-vuosinaan noin puolitoistakertaisen määrän voittoja Laine+Roslovic pariin nähden. Kun lisäksi huomioi, että Laine tulee profiilinsa vuoksi vetämään kovinta liksaa nuo rfa-vuodet, niin voitot per taala -tarkastelulla kauppa menee vielä selvemmin Jetsille.

Laine voi yv-laukojana olla täsmälääke Columbukselle, mutta Jets sai kaupan parhaan pelaajan.

Edit: Mielenkiintoinen yksityiskohta, mutta Dubois on ollut kaksi edellistä kautta parempi maalintekijä 5vs5 kuin Laine. Myös per 60 min.

Näinpä, mutta kyllähän silti Keklu vei kaupan puhtaasti ja pääsi taas alistamaan. Äijällä on kyllä älytön asema suomalaisfanien silmissä.

Toki tässä pakotettuna tämä on Keklulle ok kauppa ja Laineestakin voi tulla vielä vaikka mitä. Mutta ei ykkössentterin menetyksestä voi kovin iloinen varmasti olla, varsinkaan kun omassa jengissä ei tuolle paikalle potentiaalia ole.

Jos Dubois tuosta kasvaa vielä kuten nykyisillä näytöillä ja statseilla voisi ennakoida, niin on sitä tasoa laiturilla aika vaikea korvata. Sellainen kahden suunnan hevonen tyyliä Barkov voi Dubois'n yläraja olla.

Aika kiva on kyllä tuo Scheifele-Dubois sentterikaksikko, mutta ongelmia riittää vielä Jetsissäkin.

Katsellaan nyt sitten, mihin suuntaan herrojen kehitys uusissa seuroissa lähtee.
 

Plager

Jäsen
Suosikkijoukkue
St.Louis Blues
Ehkä paremman kuvan saa, jos katsoo parin edellisen kauden jatkopelisarjat Leafsia ja Bruinsia vastaan.

Yhtään somekohuja ja parinkymmenen sekunnin vaihdon perusteella kyhättyjä skouttausraportteja väheksymättä.
Heh, joo vitsinä laitoinkin edellisen. Kyllähän tässä osaltaan kumpikin osapuoli hyötyi, kun pääsi eroon pelaajista, joilla ei suunnitelmissa tulevaisuutta joukkueessa ollut. CBJ muuttui kyllä mielenkiintoisemmaksi seurattavaksi treidin myötä, pitänee muutama peli väijyä jatkossa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös