Major League Baseball

  • 328 368
  • 2 269

Beltran

Jäsen
Suosikkijoukkue
aleksander stubb
Tuossa näkyy kyseinen tilanne. Asiaa hieman pähkäiltyäni näkisin tilanteen tulkitun siten, että ilman virhettä Escobarin "ordinary effort" ei olisi riittänyt polttamaan ketään etenijöistä, vaan tuloksena olisi ollut juoksu, Donovan kakkoselle ja Goldschmidt ykköselle (single). Nyt sitten Escobarin virheen seurauksena Donovan pääsi kakkoselta kolmoselle. (Tunnustan myös asiantuntemukseni aiheen tiimoilta melko ohueksi.)
Noinhan se varmasti on. Hitti olisi tullut ilman virhettä mutta virheen takia tuli vieläkin enemmän vahinkoa.
 

Beardsley78

Jäsen
Suosikkijoukkue
Newcastle, Dodgers
Oih David is back! Michael, Paul ja David kasassa taas Yankees v White Sox. Maybin on ollut kohtuuhyvä ja tuonut tuoretta näkökulmaa kun äskettäin vielä pelannut, mutta Beltranin puhe ollut todella raskasta kuunneltavaa. Aksentti plus käytännössä kaikkeen reaktio "don't try too much, just hit through middle" mikä varmasti totta mutta saa sanoa muutakin.

Metsille luonnollisesti aina toivoo Gary, Ron ja Keith kokoonpanoa. :)
 

Qotscha

Jäsen
Kenellä Hall of Fameen valitulla on major league -uraltaan korkein ERA? Vuoden 2028 HOF-seremonian jälkeen oikea vastaus kysymykseen lienee Albert Pujols ja mahdollisesti myös Yadier Molina.

Viikko sitten sunnuntaina yhdeksännessä vuoroparissa Cardinalsin murskavoitossa Giantsia vastaan Pujols asettui ensi kertaa urallaan kypsässä 42 vuoden iässä syöttämään. Tuloksena 1 IP, 3 H, 4 ER, 1 BB, 2 HR ja Cardinalsille 15-6 voitto.

Eilen sunnuntaina Pittsburghissa Cardinalsin ottaessa jälleen murskavoiton oli puolestaan Molinan vuoro debytoida syöttäjänä yhdeksännessä vuoroparissa. Tilastoihin 1 IP, 4 H, 4 ER, 0 BB, 2 HR. Cardinals voitti 18-4.

Sekä Pujolsin että Molinan uran ERA on siis 36. Kun tällä hetkellä Hall of Fameen valituista kärkipaikkaa pitää Josh Gibson lukemalla 21,60 (lähde). Gibson näkyy 1935 Netro National League II:ssa Pittsburgh Crawfordsin paidassa syöttäneen yhdessä ottelussa 1.2 vuoroparia, tilastoihin 4 ER. Varsinaisista syöttäjistä tätä hieman kyseenalaista kunniaa kantaa Jack Morris, jonka ERA on 3,90. (lähde).
 

Beltran

Jäsen
Suosikkijoukkue
aleksander stubb
Mets on jatkanut hyviä otteluita. Viime yön voiton jälkeen Mets on pelannut 50 ottelua joista voittoja on 33. Hyvin yksinkertainen matematiikka kertoo että tasaisen vauhdin taulukolla Mets voittaisi 150 ottelusta 99, joka olisi runkosarjatuloksena erittäin hyvä. Metsin hyvää asemaa korostaa se, että divisioonassaan, jossa on kaksi kolmesta viimeisestä World Series -voittajasta, kaikki muut joukkueet ovat hävinneet enemmän pelejä kuin voittaneet.

Juuri nyt NL East divisioonassa toisena on Atlanta Braves tuloksella 23-26. Olen ajatellut niin että Mets ei saisi menettää mahdollisuuksia ennen kuin Jacob deGrom ja Max Scherzer palaavat peleihin, sitten luulisi helpottavan. Jossakin vaiheessa Metsin tahdin on pakko hiipua ja olen eri vaiheissa kautta laskenut miten kauan joukkue säilyy piikkipaikalla jos se voittaa tulevista peleistään joka neljännen ja pahin vastus voittaa pelaamistaan neljästä pelistä kolme. Nyt kalenteri osoittaa päivämäärää 21.6. jolloin Mets on pelannut 70 peliä: kuvailemallani tahdilla sekä Metsillä että Bravesilla olisi tuolloin 38 voittoa. Kauemmas täytyy kestää, vielä tuolloin ässäkaksikko ei tule peleihin.
 

mike owen

Jäsen
Suosikkijoukkue
tepsi, hjk ja kiisto
Saas nähdä saako Blue Jays käännettyä kurssin taas kohti parempaa tekemistä. Nyt on ollut vähän tuskaista tuo matkan teko. Fanit ovat olleet tosi mukavia Downtownissa, vaikka ruuhkat ovat olleet ärsyttäviä paikanpäällä. Onneksi junalla pääsi helposti paikanpäälle katselemaan tunnelmaa.
 

Beltran

Jäsen
Suosikkijoukkue
aleksander stubb
MLB:n runkosarjaa on pelattu puolet. Taisto NL Eastissa on tiivistynyt, tilanne näyttää seuraavalta:
Mets 50-30
Braves 47-34
Phillies 42-38
eli kaikki on vielä täysin avoinna. Vaikka Mets on pärjännyt ihan kelvollisesti sitten edellisen listaukseni (17-13), Braves on noussut hurjaan lentoon (24-8) ja myös Philliesin tekeminen on ollut lähes vastaavaa. Tilannetta voidaan toistaiseksi pitää jonkinlaisena torjuntavoittona Metsiltä jolta sekä Scherzer että deGrom ovat olleet sivussa. Ensi yönä Scherzer kuitenkin palaa kummulle ja myös deGrom on ehtinyt pelaamaan yhdessä Single-A ottelussa jossa kohtaamastaan kuudesta lyöjästä deGrom poltti viisi strikeoutilla, parhaimmillaan syötön nopeus oli 100 MPH. Buck Shoewalterin mukaan deGrom palaa MLB:hen heinäkuun aikana.
Toivottavasti kaksikko pysyy jatkossa pelikunnossa.
 

Beardsley78

Jäsen
Suosikkijoukkue
Newcastle, Dodgers
Mitenkään vähätelläkseni Ohtania on sanottava että tod näk spin ratet ei liigassa ihan huippua ole, mutta pystyy heittämään 5 eri nopeudella breaking ballin. Tämä myös ollut paljon viime aikaisten pelien menestys kun lyöjä ei osu 1 syöttöön vaikka tietää että kierrettä tulee ja count 0-1. Hyvin pitkälti määrittelee at batin onko 1-0 vai 0-1. Takataskussa 98-99mph (Darvish tyyliin, ei heitä niin lujaa enää) ja sitten splitter melko lailla keijo syöttönä. Kun pitää olla valmis lyömään tuota 98-99mph niin jo ajatus tuosta saa hitaisiin kierresyöttöihin osumisen todella vaikeaksi. Luonnollisesti hyvässä vireessä olevaa huippusyöttäjää vasten jopa huippulyöjät lähtee usein hakemaan/arvaamaan tiettyä syöttöä tietyllä zonen alueella ja muut täysiä huteja tai jättää huitomatta jos lukee ok.

Ihana on kyllä Ohtania seurata, varsinkin kun swingikin on aivan erikoinen/ainutlaatuinen homer lyöjäksi. Ei käytä leg kickiä ollenkaan, vaan virittää lantion kuin jousen jonka ampuu auki swingin yhteydessä. Vaatii sellaista lihasnopeutta ettei ihan möhköt pysty. Tosin haluisin nähdä kun Luke Voit yrittää samaa :). Mies on myös enkelien nopeimpia juoksijoita että tosiaan yksisarvinen on kyseessä vaikka tätä kuvausta on lähinnä Stantonista käytetty joka lyö liigan kovimpia lyöntejä pelkällä ylävartalolla.

Ja Verlander watchista sen verran voi herran jumala minkä pelin heitti Metsiä vastaan viime viikolla. Toivotaan ettei hajoa kesken kauden. Astros nyt takki auki pelannut Kansasia vastaan mutta piristynyt kovasti ja joudun ehkä perumaan puheet ettei ole pleijareissa uhka kellekään. Varsinkin Yankeesillä tuntuu olevan henkinen mörkö Houston. Arveluttaa kyllä edelleen että niin monta positiota jotka ei tuota hyökkäykseen mitään kilpailijoihin verrattuna, ja varsinkin syksyllä ne tärkeät hitit tulee usein runkopelaajilta kun tähdet ei saa kunnon lyötävää/tai suoraan 4 fingeriä jos 1 vapaana tiukassa tilanteessa.

Tästä tulikin mieleen miten erilaista on nykyään mahdollisten tulevien lyöntitähtien ja tähtistatukselle pääsevien kohtelu verrattuna menneisiin. Koko liiga oli valmiina Vlad Jr. kepittämään ennen yhtään huitaisua majoreissa ja kun alkaa kulkea ja datan kautta vaikka saa joku joukkue miehen lyömään maihin kaikki, koko liiga seuraa perässä kunnes lyöjä adjust takaisin onnistuneesti. Tuntuu että ennen vanhaan meno oli että joku läpsii hittejä 5v putkeen ja kaikki ihastelee että onpas se hyvä lätkimään. Syöttäjät lähinnä yritti keksiä itekseen jotain uutta jos tullut turpaan. :)
 
Viimeksi muokattu:

Mookie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Sox, Bruins
Fangraphs julkaisi heidän otantansa joukkueiden farmien parhausjärjestyksestä. Chaim Bloom tehnyt kyllä hyvää työtä farmin parantamisessa, kun 2019 hänen hypätessä puikkoihin Red Sox oli aivan viimeinen ja nyt jo viidenneksi paras. Kyllähän sen peleissäkin näkee, kun uusia nimiä vierailee tuon tuosta calluppeina paikkaamassa loukkaantumisia.

Huomattavaa myös, että neljä AL Eastin joukkuetta top 10:ssä ja kolme top5:ssa. Tulee tuo divisioona jatkossakin olemaan se ALBEAST.

Linkki itse listaukseen:
 

Beardsley78

Jäsen
Suosikkijoukkue
Newcastle, Dodgers
Fangraphs julkaisi heidän otantansa joukkueiden farmien parhausjärjestyksestä. Chaim Bloom tehnyt kyllä hyvää työtä farmin parantamisessa, kun 2019 hänen hypätessä puikkoihin Red Sox oli aivan viimeinen ja nyt jo viidenneksi paras. Kyllähän sen peleissäkin näkee, kun uusia nimiä vierailee tuon tuosta calluppeina paikkaamassa loukkaantumisia.

Huomattavaa myös, että neljä AL Eastin joukkuetta top 10:ssä ja kolme top5:ssa. Tulee tuo divisioona jatkossakin olemaan se ALBEAST.

Linkki itse listaukseen:
AL Eastistä samaa mieltä ja onhan se mainiota pyörittää rookieporukkaa starttereina, saavat tilaisuuden näyttää ja ei turhaan diileillä hankita kalliita korvaajia.

This said on kyllä tullut tässä parin vuoden aikana nähtyä paljon näitä call uppeja ja hiipinyt mieleen että nämä prospect pool arvioinnit on melkoista monopolirahaa. Onneksi tietty kaikki joukkueet uskoo tähän prospect arviointiin joten kauppavaluuttana varsin toimivaa tarvittaessa. Mutta tosiaan näitä 5-tool supermiehiä kuin sieniä sateella farmissa ja kenestäkään ei oikeasti tiedä tuleeko avauksen miestä, usein se vaatisi pari kautta putkeen oppimista mitä harvemmin on isoissa joukkueissa tarjolla. Eli pitäis lähteä kulkemaan heti, takaisin farmiin "oppimaan" ei kuitenkaan vastaa MLB kokemusta ja oppimista.

Ymmärrän fiilistelyn kyllä mutta itse tällä hetkellä sitä mieltä ettei prospect arvioinnit anna kovinkaan tarkkaa kuvaa tulevasta vuosikymmenestä MLB joukkueelle ellei näillä onnistuta tekemään erikoisen hyviä diilejä ja saamaan pelaajia jotka legit auttavat joukkuetta useamman kauden eikä arvo vain oletetun potentiaalin täyttymisessä.
 

Beardsley78

Jäsen
Suosikkijoukkue
Newcastle, Dodgers
Yllämainittu tarjous ei voimassa enää mutta kaikki pelit ilmaiseksi katselussa su-ma yön peleihin asti. Nyt esim menossa huippupeli Yankees-Astros.

 

Hiker

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jalkapallo, jääkiekko, yleisurheilu
Huomasin äsken, että mlb.tv:ssä näkyy joka yö yksi peli ilmaiseksi, riittää kun tekee tunnarit sinne. Ja näyttää näkyvän jälkilähetyksenä myös ja sivulle pääsee näppärästi ilman tuloksen näkemisiä. Tuostahan tulee jollekin sateiselle viikonloppuaamulle tekemistä, muuten kokonaisen matsin katsominen on vähän tuhtia touhua.
 

mike owen

Jäsen
Suosikkijoukkue
tepsi, hjk ja kiisto
Itse toivoisin sitä mahdollisuutta, että voisin tilata vain yhden seuran kaikki ottelut koko kauden ajaksi katsottavaksi teeveestä. Oli sitten kyseessä baseball tai NHL ottelut. Itseäni kiinnostaa katsoa Blue Jaysin ja Maple Leafsin matsit.

Luulisi, että nykyään tuo voisi mahdollista toteuttaa helposti nykytekniikalla. Tietenkin yhden ottelun tallennusmahdollisuus pitäisi olla mahdollista noin viikon ajaksi, koska yöllä on muutakin tekemistä kuin katsoa jatkuvasti matseja.

Mitkähän mahtaa olla kustannukset tällaiselle palvelulle.
 

Hiker

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jalkapallo, jääkiekko, yleisurheilu
^Mainitussa MLB.tv:ssä näyttää ainakin tällä hetkellä olevan Out-of-market-alueille pakettina kaikki peli 95$ per kausi ja yhden joukkueen pelit 75$. En siis ole kokeillut noita palveluita maksullisena, mutta minusta tuolta pystyy katsomaan pelit jälkilähetyksenä. Ja koko kauden hintakaan ei ole mahdottoman suolainen minusta.

 

Qotscha

Jäsen
^Mainitussa MLB.tv:ssä näyttää ainakin tällä hetkellä olevan Out-of-market-alueille pakettina kaikki peli 95$ per kausi ja yhden joukkueen pelit 75$. En siis ole kokeillut noita palveluita maksullisena, mutta minusta tuolta pystyy katsomaan pelit jälkilähetyksenä. Ja koko kauden hintakaan ei ole mahdottoman suolainen minusta.

Tällä hetkellä (Trade Deadline Sale) näyttäisi hinnat olevat $24.99 ja $19.99.
 

Beltran

Jäsen
Suosikkijoukkue
aleksander stubb
Trade deadline on 2.8. Siirtoihin liittyen kohutuimmat nimet ovat Nationalsin Juan Soto ja Angelsin Shohei Ohtani. Ei ehkä koko sarjan kaksi parasta pelaajaa mutta eivät ole hirveän kaukana tästä. Nationals teki joitakin aikoja sitten vasta 23-vuotiaalle Sotolle tarjouksen jatkosopimuksesta: 440 M$ / 15 vuotta ja tämän Soto hylkäsi. Nykyistä sopimustaan hänellä on tämän kauden lisäksi jäljellä vielä kaksi seuaavaa kautta. Ohtanilla puolestaan on sopimusta jäljellä vielä ensi kausi ja vaikka halvan sopimuksen omaava Ohtani olisi kiva pitää joukkueessa pidempäänkin, Angelsilla on Anthony Rendonin ja Mike Troutin kanssa pidemmät sopimukset jotka ovat arvoltaan yli 35 M$/vuosi ja kun Ohtanin sopimus loppuu, hän tulee luultavasti olemaan vielä kalliimpi.

Angels tai Nats eivät selviä playoffseihin tänä vuonna. Kumpikaan joukkue ei kuitenkaan luovu helmestään helposti vaan vaihdossa on tarjottava merkittävä paketti pelaajia, vaihtajan on annettava kaikkein lupaavimmat pelaajansa. Seattle Mariners treidasi juuri Cincinnati Redsiltä aloitussyöttäjä Luis Castillon. Vaikka Castillo oli ehdottomasti paras tarjolla olleista aloitussyöttäjistä (josta mm Yankees oli kiinnostunut), verrattuna Sotoon tai Ohtaniin Castillo on pikkutekijä. Silti, Mariners joutui antamaan vaihdossa neljä lupausta: joukkueen sisäisen listauksen mukaan järjestyksessä lupaukset 1, 3 ja 5 eli hinta annettujen pelaajien muodossa oli todella kova. Castillolla on nykyistä sopparia jäljellä vielä ensi kausi.

Ohtanin ja/tai Soton saa luovuttamalla käytännössä joukkueensa farmin. Erinäisten artikkelien mukaan kiinnostuneita silti riittää.
 

Qotscha

Jäsen
Selostajalegenda Vin Scully on menehtynyt 94 vuoden iässä. Scully aloitti Brooklyn Dodgersin (joukkue muutti LA:han 1958) pelien selostamisen vuonna 1950 ja pesti kestikin 67 kauden ajan aina vuoteen 2016 saakka. Dodgersin pelien selostamisen lisäksi Scully mm. toimi NBC:n baseball-lähetysten pääselostajana vuosina 1983-1989. Näiltä vuosilta muistetaan ainakin vuoden 1988 World Seriesin ykköspelin ratkaisseen Dodgersin Kirk Gibsonin walk-off-kunnarin selostus.



Vin Scully on myös yksi syy sille, miksi olen päätynyt kannattamaan Dodgersia. Viimeinen Scullyn selostama ottelu eli runkosarjan päätös San Franciscon AT&T Parkilla Giantsia vastaan 2.10.2016 oli samalla myös ensimmäinen katsomani Dodgersin peli. Todettakoon taustaa sen verran, että 2014 syksyllä innostuin urheilullista yleissivistystäni lisätäkseni ensi kerran katsomaan World Seriesiä, ja sen verran laji kiehtoi, että myös seuraavan vuoden WS-pelejä tuli erinäisistä striimeistä väijyttyä. 2016 runkosarjan lopulla (näköjään 29.9.) tulikin sitten tilattua MLB TV laajempaa postseasonin seuraamista varten, ja kun jostakin luin 67 kautta selostaneen kaverin eläköityvän, päätin kyseisen pelin katsoa.

Otteet pudotuspeleissä kyseisenä vuonna (päättyivät tappioon Cubsia vastaan NLCS:ssä) sekä seuraavan kauden World Series -tappio (Astros voitti myöhemmän tiedon valossa viekkaudella ja vääryydellä), varsin sympaattiselta hahmolta vaikuttava sukupolvensa paras syöttäjä Clayton Kershaw, joka ei kuitenkaan koskaan tunnu täysin onnistuvan pudotuspeleissä (kunnes lopulta onnistui), ja muutama muu pelaaja olivat organisaation historian ja perinteiden (mm. Robinson, Scully, Lasorda) ohella tekijöitä, jotka yllättäen saivat huomaamaan, että minähän toivon kyseiselle organisaatiolle menestystä ja jopa jossakin määrin välitän, kuinka ne pelaavat. Eikä asiaa myöskään haitannut, että erityisesti kotipeliasu on omaan silmään tyylikäs ja 2017 pudotuspelien alla vielä Hesarista selvisi, että Dodger Blue on itse asiassa Suomen lipun sininen. Ja onhan se Dodger Stadiumkin hienolla paikalla (pitäisi joskus varmaan käydä).

Todettakoon loppuun vielä Trade Deadlinesta, että näköjään taas NL Westissä kilpailu kovenee, kun Padres hankki Soton.

 
Viimeksi muokattu:

Beltran

Jäsen
Suosikkijoukkue
aleksander stubb
Mets-fanin kannalta tilanne näyttää nyt oikein hyvältä. Joukkue on tuloksessa 70-39 eli playoffs-paikka tulee vaikka Mets voittaisi jäljelläolevista 53 ottelusta 20 joka ei tunnu paljolta mutta on toki mahdollista että saamatta jää. Vaatisi kyllä melkoista tasonlaskua verrattuna toistaiseksi tapahtuneeseen.

Divisioonavoittoahan tässä ollaan hakemassa joka puolestaan ei olekaan mikään itsestäänselvyys. Pahin vastus Atlanta Braves pääsi jo lähes tasa-asemaan Metsin kanssa mutta juuri käydyn viiden ottelun Braves-sarjasta Mets voitti neljä ja on pienoisella karkumatkalla: Bravesin tulos on juuri nyt 64-46, Philliesin 60-48.

Mets teki muutaman treidin mutta mitään isoja nimiä haaviin ei tarttunut. Kuitenkin uskoa tulevaisuuteen luo se että aloitussyöttäjäkaksikko Jacob deGrom, Max Scherzer on taas pelikunnossa ja jos he pysyvät terveenä, Mets on kelpo vastus ihan kenelle tahansa playoffs-sarjassa mikäli sinne asti selviää. Heidän lisäkseen closer Edvin Diaz on pelannut todella vahvaa kautta ja kyseinen kolmikko onkin Metsin vahvin selkäranka. Tokihan muunkin porukan on oltava ainakin kohtuullista jotta näin vahva tulos on toistaiseksi ollut mahdollinen.
 

DTremens

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Red Wings, PattU, Wolves, Patriots

Ei ilmeisesti ihan fiksuin kaveri. Ensin hölmölili moottoripyörän kanssa toistuvasti ja lopulta teloi itsensä, nyt sitten tämä. En voi ymmärtää näitä tyyppejä jotka riskeeraavat tulevaisuutensa ja pilaavat maineensa dopinghölmöilyillä sen jälkeen kun ovat megasopimuksensa jo saaneet. Olen toki kuullut sanottavan, että menestyvissä urheilijoissa on paljon tavan tallaajasta myös mielenlaadultaan poikkeavia tyyppejä kun se kilpailuviettikin täytyy olla vahva. Mutta silti... huh huh.
 

Gostisbehere

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia City of Brotherly Love

Ei ilmeisesti ihan fiksuin kaveri. Ensin hölmölili moottoripyörän kanssa toistuvasti ja lopulta teloi itsensä, nyt sitten tämä. En voi ymmärtää näitä tyyppejä jotka riskeeraavat tulevaisuutensa ja pilaavat maineensa dopinghölmöilyillä sen jälkeen kun ovat megasopimuksensa jo saaneet. Olen toki kuullut sanottavan, että menestyvissä urheilijoissa on paljon tavan tallaajasta myös mielenlaadultaan poikkeavia tyyppejä kun se kilpailuviettikin täytyy olla vahva. Mutta silti... huh huh.

Nyt voi hölmöillä kun on saanut ekana ison kassillisen rahaa..
Sitä ennen ollaan kuin kuoropoika kirkossa.
 

Beltran

Jäsen
Suosikkijoukkue
aleksander stubb
En voi ymmärtää näitä tyyppejä jotka riskeeraavat tulevaisuutensa ja pilaavat maineensa dopinghölmöilyillä sen jälkeen kun ovat megasopimuksensa jo saaneet.
Niinköhän Tatis Jr alkoi douppaamaan vasta kun oli solminut megasopimuksen.

Mitä ilmeisimmin Tatis Jr valehteli dopingin käytöstään. Hän kertoi käyttäneensä lääkettä josta kärähti hoitaakseen jonkinlaista sienisilsaa tms (ringworm). Hän jäi kiinni Clostebol nimisestä aineesta jolla ei silsaa hoideta mutta lääke joka kenties soveltuu vaivaan josta Tatis Jr kertomansa mukaan poti on Clobetasol, sillä voi hoitaa ainakin psoriasista.

Tatis ei ehtinyt pelata peliäkään kaudella 2022. Hän tuli spring trainingiin ja kävi ilmi että miehellä on ranne murtunut josta asiasta mies ei ollut joukkueelle kertonut mitään. Ja kun häneltä kysyttiin onko rannemurtumansa syy moottoripyöräkolari niin Tatis Jr vastasi kysyen "mikä niistä?". Miehen tekeminen ei vaikuta kovin ammattimaiselta.
 

DTremens

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Red Wings, PattU, Wolves, Patriots
Mitä ilmeisimmin Tatis Jr valehteli dopingin käytöstään. Hän kertoi käyttäneensä lääkettä josta kärähti hoitaakseen jonkinlaista sienisilsaa tms (ringworm). Hän jäi kiinni Clostebol nimisestä aineesta jolla ei silsaa hoideta mutta lääke joka kenties soveltuu vaivaan josta Tatis Jr kertomansa mukaan poti on Clobetasol, sillä voi hoitaa ainakin psoriasista.

Samankaltaista rasvaa lienee käyttänyt tai "käyttänyt" kuin Johaug huuliinsa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös