Maalivahtimme 04-05

  • 51 251
  • 489

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Tsemppiä vaan Miksulle mukaan Joensuun reissulle.

Tämä tarkoittaa sitten myös sitä että Helanen pelaa Lukossa sopimuksensa mukaan maaottelutaukoon saakka.
 

Walton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
On sitten Väinö pelannut ensimmäisen pelinsä kettu-paidassa ja toivottavasti nukkunut ne pitkät yöunet joiden perään kovasti kyseli päivän magazinessa. Hyvinhän ”poika” eilen pelasi. Hänen otteistaan oikein huokui ammattimiehen varmuus ja ammattitaito. Tästä on todella hyvä jatkaa lock-outin päättymiseen asti tai mahdollisesti jopa loppukauden ajaksi.

Eilen pelissä olleet, jotka ovat nähneet Lukon peliä tällä kaudella Vehasen tai Vuorion ollessa maalilla, voivat todeta nähneensä Lukon puolustuksen tiivistyneen huomattavasti. Muutenkin luottamus siihen ukkoon joka siellä tolppien välissä heiluu, oli kasvanut jopa Vehasen ajoista.

Maksamme tällä hetkellä palkkaa kuudella(!) veskarille, kenelle enemmän ja kenellä vähemmän.. Kaikille jotain maksetaan kuitenkin. Näistä olisi nyt pikaisesti päästävä eroon. Noh, nyt tosin saatiin hetkeksi Vuoriolle toinen maksaja. Ensimmäiseksi Helasesta, hän kuitenkin on näistä ylimääräisistä kassareista tod.näk. se kallispalkkaisin. Päähäni ei mahdu, miksi tälle miehelle tehtiin ylipäätään sarjataukoon kestävä sopimus. Päivän selväähän oli jo Helasta paikattaessa että hän on vain hätäapu, ja uusi ja nimekkäämpi veskari on tulossa. Miksei Helaselle tehty ottelukohtaista sopimusta. Vai pidetäänkö Vuoriota Lukon toimesta jo niin heikkona, ettei hän kelpaa enää edes luukkua aukomaan. Nyt maksamme Helaselle palkkaa ja kulukorvauksia aivan turhaan, pelaamaan ei hän kuitenkaan pääse ja mikäli jotain sattuisi, eikö Vuorioita voisi laittaa edes hetkeksi maaliin.

Toinen vastaava tapaus on nuorempi Tarkki. Hänellä on ilmeisesti sopimus samaan päivämäärään kuin Helasella. Miehelle tai ehkä tässä tapauksessa pojalle ei oikein löydy mitään käyttöä Lukon organisaatiossa. Liigaan ei mahdu, A:ssa on Tarkin edellä Hostikka ja mahdollisesti jopa Vuorio.
Tarkki tuskin on suurikaan rahaerä, mutta menoja hänestä on joka tapauksessa.

Mielestäni Lukko hieman hätäili ja panikoi turhaan tässä parin viikon aikana. Tarkin lainaamisen vielä jotenkin ymmärtää, mutta Helasen laina oli kyllä täysin turha. Paras toiminta vaihtoehto olisi kuitenkin mielestäni ollut se että silloin kun palkattiin Tarkki, oltaisiinkin otettu suoraan kokeneempi mies, tyyliin Helanen, Häkkinen tms. Ja hänelle sorvattu ottelukohtainen tai lyhyempi sopimus kuin nyt, sillä ulkomaanavun tai ylipäätänsä ”nimimiehen” palkkaaminen oli kuitenkin varmasti kaikille jo silloin selvää. Ei se Vuorio niin huono veskari ollut etteikö häntä muka olisi voinut peluuttaa lauantaina Lappeenrannassa ja mahdollisesti jopa eilen Porissa. Nyt näistä kahdesta pelistä saaliina on ollut 4 pistettä, väitän että Vuorion ollessa maalilla saaliina olisi ollut 2 pistettä. Voidaankin kysyä onko tämä 0-6 pistettä, jotka olisivat mahdollisesti jääneet saamatta, niin arvokkaita kuin verrataan sitä raha määrään joka kuluu Helasesta noin 3 viikon aikana aiheutuviin kuluihin. Tietenkään kaikkea ei voida mitata aina rahassa, mutta kyseessä on myöskin tulevaisuus. Nimittäin Vuorion ja sitä kautta Lukon tulevaisuus. Hänestä kuitenkin mitä todennäköisemmin on kaavailtu ensi kauden ykkösveskaria. Onko hänellä enää kiinnostusta tehtävään kun luottoa ei löydy edes tässä tilanteessa. Miten sitä voi löytyä ensi kaudellakaan mikäli hän olisi ykkösenä. Sitä voidaan Lukon toimistolla nyt laskeskella.
 

Skoda

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Kummallista leikkiä omilla kasvateilla

Amatööri-Furmanina voisi todeta että Vuoriolle olisi pitänyt sen epäonnisen Kärppä-pelin jälkeen antaa heti toinen tilaisuus Lappeenrannassa. Siinä se todellinen paineensietokyky olisi testattu. Nyt hänet haukuttiin julkisesti ja viskattiin Mestikseen. Jos tilaisuus Lukossa vielä tulee, niin nuorella miehellä on varmaan aikamoiset paineet ensimmäisessä ottelussa.

Tämän koko maalivahtiruletin olisi todellakin voinut hoitaa tyylikkäämmin. Nyt sivuun on laitettu näistä omista lupaavista kavereista jo kolme eikä Hostikkakaan varmaan ole osaansa täysin tyytyväinen. Kun jo syksyllä spekuloitiin että Lukon maalivahtityöskentely ei täysin yllä kenttämiesten tasolle, niin tähänkin asiaan olisi voitu varautua aikaisemmin ja silloin olisi voinut hoitaa asian hiukan hienohipiäisemmin.

Toisaalta näin voidaan tehdä kun mielessä on vain tämä kausi ja muusta ei tarvitse välittää.
 

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Helasesta vielä sen verran (mikä jo pitikin kirjoittaa tuohon Waltonin kirjoituksen edelle, mutta unohtui kun rupesi mahassa kiertämään) että vaikka sopimus kestää minne kestää niin asiaan saattaa olla Pelicansilla vielä sanansa sanottavana, nimittäin kovasti eri lehdissä nyt veikataan että Pasi Nurminen saattaa hyvinkin pian pakata kimpsunsa ja lähteä Vennään maalle pelaamaan, jo ensi viikolla kenties.

Uskaltaisiko Pelicans peluuttaa sitten kahta Helasta kokemattomampaa maalivahtia eli Suomalaista ja Karri Rämöä, vai haluavatko he Helasen takaisin jo aiemmin?

Uskon että kaikista näistä ylimääräisistä vahdeista kyllä päästään neuvottelemalla eroon ennen kuin sopimus umpeutuu. Tuo että Tarkkikin on vielä Lukossa, tuli kuitenkin minulle kyllä yllätyksenä, luulin että hän lähti saman tien Kokkolaan takaisin kun tieto Helasen tulosta saavutti Rauman, mutta ei sitten näköjään lähtenytkään.

Nyt kun Roloson tuli näinkin äkkiä, niin hieman hätäisesti keitetyltä tämä maalivahtisoppa nyt haiskahtaa. Ainakin Helasen hankinta yhden pelin pelaajaksi oli pelkästään Rautakorven rauhoittamiseksi tehty liike.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Rautakorpi

Kirjottelin asiasta tuonne Roloson ketjuun ja liitän osan siitä tänne. Se mikä tässä ihmetyttää on Rautakorven asema, sillä kuka muu voisi pitää tälläistä sirkusta yllä?? Modo vai Lukko, enhän minä mitään tässä seurassa päätä... Tekeekö yksi mestaruus hänestä näin kovan valmentajan?? Eikä ole edes liigan menestynein...

Välittömästi Vehasen loukkaannuttua alkoi mediarumpa uuden ykkösmaalivahdin ympärillä, miksi?? Eikö Rautakorpi olisi voinut rauhoittaa tilannetta ja ilmoittaa että meillä on Vuorio ja Tarkki, näillä mennään. Vuorio olisi saanut rauhan pelata ja taustalla oltaisiin hiljaisuudessa hankittu maalivahti. Nyt päävalmentaja kiukutteli mediassa ja tj. puhui maalivahti ongelmasta. Ja sellainenhan teillä on edelleen. Vuorion itseluottamus on nolla, Helanen on varmaan aika turhautunut ja Tarkki joutui Hermeksestä pois ja Hostikka penkille eli neljä maalivahtia sekaisin enemmän tai vähemmän. Ja kun vielä otetaan mukaan Vehasen mietteet sairaslomalla. Rahasta ilmeisesti ei kannata puhua Lukon kohdalla.

PS. Eikö Lukko voisi myydä Vuoriota meille, sillä kaverista kuullaan vielä??

PS 2. Hankitaanko se Luongo, jos Roloson reväyttää nivusensa tässä rumbassa??
 

Retired

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montreal Canadiens
Viestin lähetti Walton
Maksamme tällä hetkellä palkkaa kuudella(!) veskarille, kenelle enemmän ja kenellä vähemmän.. Kaikille jotain maksetaan kuitenkin. Näistä olisi nyt pikaisesti päästävä eroon. Noh, nyt tosin saatiin hetkeksi Vuoriolle toinen maksaja. Ensimmäiseksi Helasesta, hän kuitenkin on näistä ylimääräisistä kassareista tod.näk. se kallispalkkaisin. Päähäni ei mahdu, miksi tälle miehelle tehtiin ylipäätään sarjataukoon kestävä sopimus. Toinen vastaava tapaus on nuorempi Tarkki. Hänellä on ilmeisesti sopimus samaan päivämäärään kuin Helasella. Miehelle tai ehkä tässä tapauksessa pojalle ei oikein löydy mitään käyttöä Lukon organisaatiossa. Liigaan ei mahdu, A:ssa on Tarkin edellä Hostikka ja mahdollisesti jopa Vuorio.
Tarkki tuskin on suurikaan rahaerä, mutta menoja hänestä on joka tapauksessa.
Jos tarkkoja ollaan niin Lukko ei maksa palkkaa tällä hetkellä muille kun Rolosonille ja Helaselle. Helanen tuskin isoa tiliä tekee ja Hostikka tuskin saa muuta kuin bonuksen jos sattuu kokoonpanoon pääsemään. Vuorio vuokrattiin Joensuuhun ja Tarkki on palannut Kokkolaan jo alkuviikosta.
Näkisin että Tarkilla on parempi tulevaisuus Lukossa kuin Vuoriolla ja Hostikalla. Hostikkahan tuli Lukkoon, kun Tarkki lähti Hermekseen ja A-juniorit tarvitsivat maalivahtia. Vuorio taas ei ole missään tapauksessa ensi kaudella vastuunkantaja liigajoukkueessa. Jos Vuorioon ei tällä hetkellä ole yhtään luottoa niin miksi tilanne muuttuisi ensi kaudella (paitsi jos aloitetaan uusi omat pojat projekti)? Veikkaanpa että Lukon mv-kaksikko on ensi vuonna Vehanen-Tarkki.
 

Walton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
Eiköhän Lukko kuitenkin maksa palkkaa Vehasellekin, vaikkei pelikunnossa olekaan. Hostikallekin palkkaa maksetaan, onhan hän sentään liigasopimuksen piirissä, suurista summista ei kuitenkaan ole kyse.
Vuoriollekin Lukko jotain tällä hetkellä maksaa. Ei Joensuulaiset hänen koko palkkaansa kuittaa, vain tietyn osan.
Ja kaiken lisäksi maksettavana on kuitenkin Helasen ja ennenkaikkea Rolosonin palkka, niin pitkä penni noihin hupenee.
 

Asterix

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Pistän taas hiukan kommenttia vaikka en paljoa tiedäkään...mutta kai Lukolla joku sairasvakuutus on joka korvaisi edes osan sairaslomalla olevan pelaajan palkan??? vai olenko täysin väärässä...eli Vehanen sairaslomalla...ja enpä usko että Vuorio (tällä hetkellä)pahemmin Lukolta palkkaa saa jos jotain niin todella vähän...ja muut???ei Lukko konkurssiin maalivahtien vuoksi mene...
 

psychodad

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Hal Gill
Kyllä Vehasen palkka menee sairaslomalla vakuutuksesta.

Ja ei se Rolosonin hinta kovin korkea ollut. Santala kertoi että suurin menoerä oli miehen vakuutus eikä se noin vanhalla kaverilla ole kovin montaa kymmentä tuhatta taalaa. Talkoilla siis tekee..
 

Borgie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Viestin lähetti Arnold
Vehasella on edessään ollut sen verran kova puolustus aina, jonka takia ne kuuluisat tilastot ovat olleet hänellä erityisen mukavaa luettavaa.

(lainaukset siirretty Roloson ketjusta)

Niinkö? Mielestäni lukko 01-02 puolustus ei ollut kummoinen, eikä 02-03:kaan suurta kunnioitusta herätä.


Viestin lähetti L4E
Peräti mielenkiintoinen termi tuo "Ykkösvahdin ottein pelaava ""sm-liigan kakkosvahti""". Ymmärtäisin tämän ainakin siten että on joukkueensa kakkosvahti, mutta pelaa yhtä hyvin kuin ykkösvahti.

Mielenkiintoinen termi tosiaan, ja L4E:n tavoin myös minä sen tulkitsen.
 

Arnold

Jäsen
Suosikkijoukkue
SM2013
Viestin lähetti Borgie
Niinkö? Mielestäni lukko 01-02 puolustus ei ollut kummoinen, eikä 02-03:kaan suurta kunnioitusta herätä.


Ässillä on ollut vielä huonompi, ota se huomioon. Meillä on kaikenmaailman Musakat, Joakim Esbjörsit, Hårdit, Nykoppit jne..
 

JanJ

Jäsen
Viestin lähetti psychodad
Kyllä Vehasen palkka menee sairaslomalla vakuutuksesta.
Onko tästä ihan faktaa?
Meinaan taannoin juttelin erään rikkaan seuran johtajan kanssa, ja hän sanoi että ainoastaan ulkolaiset on heillä vakuutettu siten että sairaslomapalkka menee vakuutuksesta. On kuulemma vakuutus nykyään niin kallis ettei kannata rivimiehille laittaa.
 

psychodad

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Hal Gill
Ei faktaa mutta kyllä tuo ihan normaali käytäntö on aina ollut. Voi olla että eri organisaatioissa eri jutut.
 

kapa76

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Viestin lähetti JanJ
...sairaslomapalkka menee vakuutuksesta....


Psychodad. Kyse olikin tuosta lauseesta. Tottakait jokaisella sm-liiga pelaajalla on vakuutus. Kukaan ei pelaa ilman. Mutta että jonkun seuran jokainen pelaaja olisi vakuutettu niin että palkka tulisi loukkaantumisen tapahduttua muualta niin epäilen vahvasti.

Edit: Sain vain sellaisen käsityksen kirjoituksestasi kun sanoit että tuo on ollut käytäntö aina.
 

Boris

Jäsen
Suosikkijoukkue
LiigaEura
Mitäköhän tuo tarkoitttaa, että Pelicans pisti Suomalaisen Jaskan Kouvolaan? Peliaikaa Suomalaiselle siltä varalta, että Nurminen lähtee piankin, vai joko Helanen on lähdössä takaisin Lahteen? Ja jos Nupe lähtee, Helanen palannee Lahteen joka tapauksessa?
 

Borgie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Viestin lähetti Arnold
Ässillä on ollut vielä huonompi, ota se huomioon. Meillä on kaikenmaailman Musakat, Joakim Esbjörsit, Hårdit, Nykoppit jne..

Ja mitenköhän tämä liittyi siihen, että mielestäsi Vehanen on kakkoskassari sm-liigan mittapuulla, joka on pärjänyt lukossa hyvin vain koska on saanut pelata hyvän puolustuksen takana? Ma kusu vaa?
 

Arnold

Jäsen
Suosikkijoukkue
SM2013
Viestin lähetti Borgie
Ja mitenköhän tämä liittyi siihen, että mielestäsi Vehanen on kakkoskassari sm-liigan mittapuulla, joka on pärjänyt lukossa hyvin vain koska on saanut pelata hyvän puolustuksen takana? Ma kusu vaa?


Vastakysymys: miksei Vehanen ole pärjännyt pudotuspeleissä? Liian kovia pelejäkö? Vai yksinkertaisesti "kantti" ei kestä pitkälle? Eli täten on kakkosveskari sillä SM-liigan mittapuulla. Eikä unohdeta sitä suht kovaa pakistoa mikä Lukolla on.

Porissa on tilanne se, että Langkow on ollut kolmena vuotena se lopullinen lukko, vaikkakin pelkästään hänen kustannuksella Ässät ei ole pudotuspeleihin saakka yltänyt. Enkä edes tiedä, miten pärjäisi jos edessä olisi esmes TPS:n kaltainen pakisto. Lankku kun tavallaan "elää" torjunnoista, vähän siltä ainakin tuntuu. Nyt Ässillä on joka tapauksessa paras pakisto moneen vuoteen, joten usko ja luottamus on kova, ettei ainakaan alakertaan kaaduta. Sen näkee kauden jälkeen paljonko on mennyt maaleja omiin verrattuna pariin viime kauteen.
 

Borgie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Viestin lähetti Arnold
Vastakysymys: miksei Vehanen ole pärjännyt pudotuspeleissä? Liian kovia pelejäkö? Vai yksinkertaisesti "kantti" ei kestä pitkälle? Eli täten on kakkosveskari sillä SM-liigan mittapuulla. Eikä unohdeta sitä suht kovaa pakistoa mikä Lukolla on.

Jaahas, eli jos maalivahti ei ole poikaa tuonut kotiin, niin on kakkoskassari tasoa? Mielenkiintoista päättelyä. Satuitko katsomaan Lukon pudotuspelejä viimevuonna, vai ihanko hihasta ravistelit Vehasen lukon heikoimmaksi lenkiksi? Vehanen teki viime vuonna sen mitä tehtävissä oli, ne pudotuspelit oltaisiin hävitty vaikka maalilla olisi ollut lankku! Jos puolustus ei nappaa ja maaleja ei tehdä, niin maalivahdin on yksin vaikea puolustaa samalla kun tekee niitä maaleja. Näin siis karrikoiden.

Viestin lähetti Arnold
Porissa on tilanne se, että Langkow on ollut kolmena vuotena se lopullinen lukko, vaikkakin pelkästään hänen kustannuksella Ässät ei ole pudotuspeleihin saakka yltänyt. Enkä edes tiedä, miten pärjäisi jos edessä olisi esmes TPS:n kaltainen pakisto. Lankku kun tavallaan "elää" torjunnoista, vähän siltä ainakin tuntuu. Nyt Ässillä on joka tapauksessa paras pakisto moneen vuoteen, joten usko ja luottamus on kova, ettei ainakaan alakertaan kaaduta. Sen näkee kauden jälkeen paljonko on mennyt maaleja omiin verrattuna pariin viime kauteen.

Meinasin jo vetää tennispallon suuttimeen tyylin: "minkä helvetin takia jokaiseen Vehaseen liittyvään juttuun pitää vetää Lankku mukaan", mutta tekstihän ei sisältänytkään vertailua V:n ja L:n välillä? Splendid.

No juu, yleensä maalivahdit pysyvät paremmin vireessä kun on jotain mitä kopata välillä ja tulee niitä onnistumisia.
 

L4E

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauma Luk
Viestin lähetti Arnold
Vastakysymys: miksei Vehanen ole pärjännyt pudotuspeleissä? Liian kovia pelejäkö? Vai yksinkertaisesti "kantti" ei kestä pitkälle? Eli täten on kakkosveskari sillä SM-liigan mittapuulla. Eikä unohdeta sitä suht kovaa pakistoa mikä Lukolla on.


Oli Lukolla sitten millainen pakisto tahansa, niin tälläisellä vertauksella päädymme siihen, että Langkow on kolmosveskari SM-liigan mittapuulla, kun kerran ei ole edes pudotuspeleihin asti päässyt.
 
Suosikkijoukkue
Lukko. Koiramäki, juhlamokka, lokapalvelu eerola.
Maalivahdit Ottelut Päästetyt Torjunnat Laukaukset yht. Ka. Torjunta %
Petri Vehanen 7 18 222 240 2,57 0,925
Dwayne Roloson 4 13 104 117 3,25 0,889
Mikael Vuorio 4 13 76 89 3,25 0,854
Markus Helanen 1 5 26 31 5,00 0,839
Ottelut yht. 16 49 428 477 3,06 0,877

Tämä suhteellisen epäselvä taulukko kertoo omaa karua kieltään siitä, miten Lukon puolustus vuotaa kuin seula. Mielenkiintoinen kuriositeetti on myös se, että Vuoriolla ja NHL-tähti Röllillä on sama päästettyjen maalien ka.
Oma suosikkini Vehanen on kirkkaasti paras näistä torjujista. Peteäkin arvosteltiin melko ankarasti ennen kun hän joutui loukkaantumisten takia sivuun. Nyt kun tilastoja katsoo, niin tulee kyllä ikävä Peteä maalinsuulla. Eihän nämä ole mitenkään realistisesti toisiinsa verrattavissa olevia lukuja, mutta antavat hyvinkin suuntaa kyllä.
Nämä tilastot eivät ole todellakaan mitään virallisia vaan omia tilastointeja alkukaudesta.
 

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Ei ole Rolosonista ollut sellaiseksi joukkueen herättäjäksi kun varmaan moni odotti. Tosin jotkut epäilivätkin josko hänestä siihen onkaan mikäli viisikko edessä ei vieläkään tee mitään maalivahdin oloa helpottaakseen, ja jäähyllä istutaan alvariinsa.

Roloson on torjunut kahdessa voittopelissä, ja Ässät-pelien historian tuntien sekä SaiPa-pelin nähneenä uskallan väittää että nuo voitot olisi Petekin torjunut.

Mutta odotellaan nyt vielä. Eiköhän sitä parasta Rolosoniakin ruveta näkemään maaottelutauon jälkeen.
 

Olkku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen mestarit 20-21
Pete

kuntoon ja helkkarin äkkiä, nyt on nähty kuinka tärkeä herra, tämä Vehanen on joukkueellemme, ei sille löydy korvaajaa, edes NHL:stä, ei ainakaan yhtäkova tasoista. Täytyy alkaa vissiin laskemaan päiviä joulutaukoon, eikös Pete sen jälkeen ole kunnossa.

Ja muuten, kyllä Vuoriokin olisi samat pisteet Lukolle pelannut näistä otteluista, kun tämä NHL stara.
 

Mommi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko ja Florida Panthers
Lukko on nyt kaks peliä pelannu tekemättä maalin maalia, ei siinä ole maalivahdilla sillon mitään mahdollisuutta voittaa pelejä torjunnoilla. Kärppiä vastaan Lukko teki yhden maalin. Saipaa vastaan Lukko teki 7 maalia ja Saipa pääsi rokottamaan vastahyökkäyksistä.. Ei näistä tappioista voi maalivahtia syyttää.. Jos ei tehdä maaleja, niin ei pelejä voiteta millään maalivahdilla.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös