Ilmoitukset

Nimimerkki HokiOnSporttia huilaa viikon sääntöjen 9§:n perusteella. Provoilu-viestejä lenteli vähän ympäriinsä.

Nimimerkki M.O.R.O huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella. Turha viesti löytyy Mestiksen finaalipari-ketjusta.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Zolmu osoittautui aiemmin porttikiellon saaneen jäsenen uudeksi nimimerkiksi. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on poistettu.

Mikäli elinikäisen pelikiellon saanut jäsen haluaa palata palstavahvuuteen, uuden nimimerkin luomisen sijaan suosittelemme lähettämään pyynnön oikeuksien avaamisesta moderaattoreille hyvien perusteluiden kera.

Sulje ilmoitus

Maajoukkueen noloimmat tappiot 2000-luvulla

Viestiketju osiossa 'Maajoukkue' , aloittajana sekolust, 09.05.2010 klo 02.29.

 1. sekolust Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Lostedt, Ben-Amor, Todd
  Vaikka Tanska pisti meille kuokkaan kolmella maalilla, niin ei hätää. Kyllä näistä on jo kokemusta menneiltäkin vuosilta. Nyt tarkoituksena olisi murehtia menneitä ja miettiä lähihistorian noloimpia tappioita.

  Oma listani olisi kutakuinkin tällainen:
  1. Suomi - Ruotsi 5-6 = Jos 5-1 saadaan kotiareenalla käännettyä tappioksi rakkainta vihollista vastaan, niin jossain on vikaa. Itse tappio ei ole se noloin homma, vaan tapa jolla hävittiin.

  2. Suomi - Unkari 3-4 (RL) = Vaikka kyseessä olikin vain harjoitusottelu, niin silti sukulaiskansalle häviäminen oli enemmän tai vähemmän noloa. Maa oli kuitenkin vuonna 2008 IIHF:n rankingeissa 20. ja pelasi ensimmäisen kerran 70 vuoteen mm-tasolla 2009. Tuloksena alkusarjassa 0 pistettä ja -12 maalieroksi.

  3. Suomi - Tanska 1-4 = Tanskan piti olla alkusarjan heikoin joukkue, mutta niin vain juutit pistivät meille kuokkaan.

  4. Suomi - Usa 1-6 = Olympialaisten välierä, ns. kultainen sukupolvi pelaamassa viimeisiä olympialaisia ja 13 minuutissa 6-0 taululla. Niin malliesimerkki Suomen menestyksestä: kovassa paikassa paskotaan housuun ja jos homma ei toimi hyvin, se menee täysin reisille.

  Bubbling under:
  * Suomi - Kanada 1-5, Pietarin MM-kisat. Yli puolet ottelusta meni 1-0 johdossa, mutta 38. minuutilla Kanada tasoitti. Toki Kanadalla oli hyvä joukkue, mutta jos kolmanteen erään mennään tasatilanteessa ja kaveri vie 4-0 tuon erän, niin son moro.
  * Suomi - Tsekki 2-3 (JA), Saksan mm-kisat. Viimeiseen erään mennää 2-0 johdossa, mutta eiköhän tsekinpoika tule viimeisessä erässä tasoihin ja ratkaise sitten jatkoajalla kiekonemenetyksen seurauksena.
  * Suomi-Ruotsi 3-5, Ruotsin MM-kisat. Katkesi sitten mitaliputki, Ruotsille tietenkin. Perusmeiningillä 3-0 muuttui 3-5 tappioksi. Kun ei pakka kestä niin ei kestä.
  * Suomi - Slovakia 1-5, Suomen MM-kisat. Näissä kisoissa puolivälierätappio oli THE tappio, mutta kyllä 5-1 kuokkaan Slovakialta heti avausottelussa oli kova temppu. Varsinkin kun totuttuun tyyliin vika erä meni 4-0 kaverille.
  * Suomi - Ruotsi 1-5, Itävallan MM-kisat. Jos ottelu alkaa liian hyvin (1-0 alle minuutin jälkeen), niin homma voi mennä reisille.
   
 2. vetoo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Slovakia, Bolts
  Lainaus:
  Tästä ottelusta pitää muistaa sen verran, että Slovakialla oli kenties koko kiekkohistoriansa kovin joukkue jalkeilla. Palffy, Satan, Demitra ja kumppanit olivat 30 vuotta tai alle. Slovakia teki 4-1- ja 5-1-maalit Suomen pelatessa ilman maalivahtia ja Slovakian 2-1-voittomaalikin tuli vasta 3. erän puolivälissä. Sanoisin, että numerot valehtelevat ja aika rajusti. Suomi oli tässä ottelussa parempi ja Slovakian tekemät kaksi viimeistä osumaa tyhjiin eivät anna oikeaa kuvaa kamppailun lopputuloksesta. Kaiken kukkuraksi slovakkivahti Lasak torjui tässä pelissä erinomaisesti ja Leijonilla oli siis kaikki saumat ottaa täysi pistepotti.
   
 3. Hejony Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Suomi
  Lainaus:
  Ei todellakaan ollut avausottelu, ja niin kuin Vetoo jo korjasikin, peli ei ollut mitenkään huonoa. Suomi hallitsi matsia, mutta yllättäen tehottomuus vaivasi, ja lopussa Aravirran erikoinen ratkaisu ottaa veskari ulos 4-1 tilanteessakin rumensi numeroita. Ei mikään erityisen nolo tappio.

  Mielestäni melko turha negailuketju, mutta toki suomalaiseen tuhkanripottelu-kulttuuriin erinomaisesti sopiva. Varsinkin, kun niitä hienoja voittoja on 2000-luvulta huomattavasti enemmän kuin noloja tappioita.

  Itse aiheesta sen verran, että katkerimmat tappiot ainakin allekirjoittaneelle ovat olleet:

  1) Torinon finaali
  2) 2001 MM-finaali vs Tshekki
  3) Kotikisojen Ruotsi-peli

  Jollain tapaa noloiksi noista nyt voi luokitella tuon Ruotsi-katastrofin. Listan ulkopuolelta mieleen tulee tietysti USA-matsi, joka Ruotsi-kamppailun tavoin sai miettimään, että mitähän helvettiä telkkarissani oikein tapahtuu. Sen sijaan muista tappioista on vaikea löytää mitään erityistä noloutta, näille pikkumaille nyt häviää kukin vuorollaan ihan Kanadaa myöten, eikä niistä kannata sen suuremmin välittää. Nyt tuli toki aika pahaan paikkaan, ja jatko näyttää mutkikkaalta.

  Lisätään vielä se, että ainakin minulle on aivan sama jonkun Unkari-harjoituspelin tulos. Vaikea ymmärtää jos joku jostain D-maajoukkueen tappiosta suuremmin nolostuu, mutta murheensa kullakin.
   
 4. BitterX Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK ja FC Wacker Innsbruck
  Lainaus:
  Nolon tästä tappiosta tekeekin se, että tämä tappio oli sataprosenttisesti ansaittu, vastustaja oli juuri lopputuloksen verran parempi.

  Suomi ei saanut mitään aikaiseksi - varsinkaan kahdessa viimeisessä erässä.

  Tämä tappio eroaa tyypillisestä "pikkumaa-tappiosta" siinä, että tässä ottelussa "pikkumaa" ei tarvinnut tippaakaan tuuria, sillä "pikkumaalla" oli selvästi paremmat maalintekopaikat.
   
 5. taunohnd Jäsen

  Kun Unkari ja Tanska listaan lisätään edellisten kisojen Valko-Venäjä tappio niin ollaan tilanteessa jossa olemme palaamassa kultaisille 60-80 luvuille. Silloin jännitettiin milloin DDR, Länsi-Saksa, Italia tai Puola nöyryyttävät leijonia.
  Viimeisen kahden kauden aikana Suomi on taantunut ajassa 30 vuotta taaksepäin ....vaiko pienet ottaneet Suomea kiinni.
   
 6. sampio Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Menestyvin, sympatiat muille hyville.
  Lainaus:
  Turhaa lässytystä. Suomi oli pitkään suurista maista ainoa, jolla ei ollut arvokisoissa tappioita pienille tai edes keskikastille. Jotain satunnaisia maalin voittoja tai tasapelejä oli, nekin suunnattomia katastrofeja. Suurista jokainen oli kompastunut ennen Suomea ja Suomenkin ensimmäinen turpalöyly oli odotettavissa. Viime vuonna se sitten tuli. Se on totta, että tappio tuolla eilisellä esityksellä oli hiukan huolestuttava, mutta pointti on kuitenkin siinä, ettei tästä nyt kannata aivan älyttömiä johtopäätöksiä vetää.

  On aivan selvää, että Suomi tulee konttamaan joskus myös olympia- tai WC-kaukaloissa. Siinäkään ei sinänsä ole mitään uutta isojen maiden kannalta, hyviä esimerkkejä löytyy ihan tuosta läntisen naapurimaan onnelasta lähtien.
   
 7. peruspata Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, Pesäkarhut, UP-V, FT Ulvila, Karhut
  Lainaus:
  Kanada on tainnut olla vähän omassa luokassaan, mutta pääosin suuret ovat joskus kompastelleet. Eilinen peli oli aika omituista, mutta ei vielä merkitse muuta kuin että nyt on pakko ottaa Saksasta suora kolmen pisteen voitto. Saksa-USA pelin perusteella siinä joutuu tekemään töitä, mutta pitäisi olla vielä mahdollista.

  Totta kai tämä Tanska-tappio on yksi noloimmista, sitä ei voi kiistää.
   
 8. Alejandro Jäsen

  Lainaus:
  Kyllä, aivan totta. Konttaamista tulee kyllä olemaan jatkossa, mutta miksi Suomi ei sitten ota mallia muista huippumaista? Heillä on nimittäin menestystä (mestaruuksia) paljon enemmän kuin Suomella. Vai onko Suomi tasapainottanut tätä konttaamista pelaamalla turnauksen huonoimman pelinsä finaalissa?

  Noh, ainakin leijonat(?) tarjosivat hyvää viihdettä eilen. Aivan paskaa peliä, jolle ei voinut kuin nauraa.

  E: Vaikeeta, vaikeeta.
   
 9. sampio Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Menestyvin, sympatiat muille hyville.
  Lainaus:
  Siksi, että keskimäärin muilla on ollut parempi materiaali. Suomi on venynyt finaaleihin puolenkymmentä kertaa ja joka kerralla on tullut tukkaan. Pari-kolme kertaa Suomi on ollut finaaleissa turnauksen top-3 -jengillä, ja mestaruuksia on yksi. Näin se vain menee, vaikka foliohatut virittelevät salajuonia pään kestävyydestä tai muusta schaibelista. Mopolla ei mennä kuuhun.
   
 10. Alejandro Jäsen

  Lainaus:
  Niin siis tekstini oli vain puhdas heitto. (Selityksiä, selityksiä.) Samoilla aaltopituuksilla liikutaan tuon tekstisi kanssa. Ei mopolla kuuhun mennä, mutta kyllä Honda Monkeylla pitäisi polkupyörä voittaa, vaikka siinä apumoottori olisikin.

  Monkey on kyllä huono vertaus. Sehän on luotettava ja toimii aina.
   
 11. Tadu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Viikingit, Narrit, Spurs
  Lainaus:
  Huonommalla materiaalilla pärjättiin kun valmentajana ei ollut HPK-valmentajaa, eikä silloin jaksettu puhua materiaalin riittämättömyydestä. Tästä tähän.
   
 12. DAF Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
  Lainaus:
  Kanada ei ole tainnut varsinaisesti hävitä pelejään näille häntäpään maille (joskin aiemmin se tasapelikin oli mahdollinen, suomella ei ollut oikein edes niitä), mutta onhan silläkin todella nihkeitä pelejä, muistan takavuosilta Latvia-tasuria ja Tanska-tasuria jne. Useimmiten Kanada on ollut ongelmissa nimenomaan turnauksen alkuvaiheissa, kun joukkue on aina aikamoista keräilyä.

  Kyllähän noita kaikille "isoille" maille on osunut. Tämä turnausjärjestelmä vaan aikaansaa sen, ettei tuolla pelillä välttämättä ole suurta merkitystä. Joskin itse olen sitä mieltä, ettei Tanska ole lähtökohtaisesti lohkon heikoin joukkue (paperilla), vaan se on isäntämaa Saksa.
   
 13. pernaveikko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Crusaders, Lechia
  Lainaus:
  Näissä olin paikan päällä eli siksi ovat listalla korkealla, mitään ei mukaan saatu, mutta muistot elävät.

  Eiköhän aika lailla kaikki pelit ole jo listattuna tähän, erityisen hyvin muistan myös tuon 5-6 Ruotsi-pelin, koska katsoin sen epätavallisissa kiekonkatsomisoloissa eli mökillä.

  En ole ollenkaan varma mihin kohtaan Tanska kuuluu tässä, heillä on vuosisadan joukkue. Niin, eihän se ehkä ole paljon vai onko sittenkin. Miksi ihmeessä Saksakin ei kaatuisi, vaikka olisi kuinka kotiyleisö.
   
 14. Hejony Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Suomi
  Lainaus:
  Täällä tulee mieleen ainakin Torino, jossa Kanada hävisi Sveitsille. Ja ne olivat sentään olympiakisat. Lisäksihän Kanada hävisi alkusarjassa Suomelle, ja lähti saman tien puolivälierissä lauluun Venäjän toimesta. Melko paskat kisat heiltä.

  Hieman perspektiiviä tämän tappion suhteen voi hakea vaikka viime vuoden MM-kisoista, joissa Ruotsi hävisi Latvialle, Jenkit Sveitsille, ja Slovakia Valko-Venäjälle. Toissa vuonna taas Ruotsi hävisi Sveitsille ja Slovakia tippui karsintasarjaan.

  Jos Tanska-tappio jää yksittäistapaukseksi, sillä on hyvin vähän merkitystä kokonaiskuvan kannalta.
   
 15. MS Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Et-Po 72, EuPa, Veitsiluodon Vastus,Hoopi Hänninen
  Lainaus:
  Vuoden 2003 MM-kisoissa USA ei voittanut yhtään peliä alkusarjassa ja joutui putoamissarjaan.
   
 16. Pavlovin Koira Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Aggregaatti Metro-Areenan pihalla
  Lainaus:
  Kutakuinkin noin, minunkin mielestä. Ja huom: Kolme neljästä pahimmasta noloilusta Jukka Jalosen valmennuksessa.
   
 17. tahtookirjoittaa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Turun Palloseura
  Huolestuttavaa on myös se, että kolme tappiota 'pikkumaalle' (Unkari-, Valko-Venäjä- ja Tanska -tappiot) ovat tulleet reilun vuoden sisällä, kun 1990- ja 2000-luvuilla viimeistä vuotta lukuunottamatta ei 'pikkumaille' hävitty kertaakaan (Norjaa vastaan taidettiin jäädä tasuriin 1996, Latvia-tasuri 2005-kisoissa, ja voi siellä joku muukin tasuri olla, mutta ei tappioita). Siihen päälle tosiaan vielä tuo Olympialaisten USA -tappio, joka menee mielestäni noloudessaan jopa Tanska -tappion edelle. Tuolla tavalla ei vain voi hävitä korkeimmalla kv. -tasolla. Tanska voitti Suomen, koska oli yksinkertaisesti juuri numeroiden verran parempi ja peli oli sen hallussa. Lisäksi Tanskan joukkue tiedettiin jo ennen kisoja hyväksi.

  Edit: hävisihän Suomi Saksalle sentään MM-kisoissa 1993
   
  Viimeksi muokattu: 10.05.2010 klo 21.58
 18. DAF Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
  Lainaus:
  En laske Sveitsiä pikkumaaksi.

  Mitä tähän ketjun varsinaiseen otsikkoon tulee, en kyllä ymmärrä, miten joku Unkaria vastaan pelattu höntsy on millään mittarilla genreä "maajoukkueen noloimmat tappiot".
   
 19. MiksuMan Jäsen

  Tällainen ketjunavaus on omiaan ainoastaan suomalaiselle urheilukansalle. Muissa maissa tappiota vihataan niin paljon että niitä kärsitään hetki, jonka jälkeen asia unohdetaan ja se tekee heistä entistä vahvempia.
  Me suomalaisraukat itkemme ja murehdimme tappioita vuodesta toiseen. Me raukat myös olemme iloisempia Ruotsin häviämisestä enemmän kuin Suomen voittamisesta.

  Mutta joka tapauksessa hyvä ketjun avus - olenhan itsekin suomalainen.. :)
   
 20. sampio Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Menestyvin, sympatiat muille hyville.
  Lainaus:
  En tiedä, miten saat HPK:n tai muita seurajoukkueita sotkettua tähän, mutta Jalosen kanssa on tähän mennessä tullut yksi puolivälierätappio sekä yksi olympiapronssi. Ei tähän tarvitse vielä mitään pärjäämättömyyksiä sotkea. Ja tosiasia on sekin, että verrattuna esim. Sheddenin jengiin tai Westerlundin hopeaporukkaan kolmen vuoden takaa ei viime ja tämän vuotisissa porukoissa ole aivan samanlaista luottojengiä mukana. Selittelyä tai mitä tahansa, mutta tosiasia silti. Siitä päästään siihen faktaan, että ellei europelaajista saada aivan parhaita, ei pelkillä liigatähdillä voiteta Tanskoja sun muita enää. Mikä on oikeastaan lajin kannalta hienoa.
   
 21. Sistis Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK
  Lainaus:
  Minulla on sellainen muistikuva, että Kanada olisi hävinnyt Ranskalle Ruotsin MM-kisoissa, vuonna 1995. Toki silloin kanukeilla(kin) oli B-luokan joukkue edustamassa, mutta kuitenkin. Kanada sai silloin kisoissa pronssia.

  edit: CAN - FRA: 1-4, lisää tuolta: http://fi.wikipedia.org/wiki/Jääkiekon_MM-kilpailut_1995
   
 22. Lainaus:
  Tarkennusta sen verran, että Ranskahan ei varsinaisesti tuota ottelua voittanut, vaan Aurinkokuningas.

  Kyllä tämä Tanska-tappio menee aika lähelle noloimmaksi tappioksi. Toki tuo 2003-kisojen Ruotsi-tappio on siinä samassa.
   
 23. Red Wursti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, AIK, TPS(sympatiat)
  Itse en enää näkisi Tanska tappiota pahana!

  Mennään muutama kausi eteenpäin niin Tanska tulee olemaan samassa asemassa kuin Sveitsi joka vuosi eli mustana hevosena.
  Tanskalla on paljon parempia nuoria hyökkääjiä kuin meillä ja se on karu fakta.

  Ruotsiinhan nuoret tanskalaiset menevät ja siellä osataan harjoitella ja senpä takia Tanska on ottanut suuria askelia nyt muutamassa kaudessa vai onko tämä vain sattumaa että voittivat näissä kisoissa jo:

  Suomen 4-1
  USA:n 2-1ja
  Slovakian 6-0

  Karu fakta on se että pikkumaat nousevat ja mekin ollaan menossa koko ajan heikompaan suuntaan, tosin se tekee hyvää koska täällä meidänkin keskuudessa on liikaa näitä joka vuosi MM kultaa tai ei mitään.
  Kuten jääkiekkoliitto ilmoitti tavoitteeksi mestaruus!
  Hyvä että sitähän tässä pelataan mutta siihen saadaan venyä ja helvetisti saadaan venyäkkin.

  Realiteetit kuntoon ja valmennus remppa on edessä jos halutaan taistella esim vaikka 5-10v päästä mitaleista, siinä ei paljoa Granlundit ja Vataset kesää tee jos muu sakki on tasoa Sm-liiga kun senkin taso menee heikompaan suuntaan joka vuosi.

  Kuten tänä kautena mestistason pakit ja HPK oli hopealla ja halppis TPS voitti mestaruuden.

  Suomen ehkä se pahin tappio juurikin suomi-ruotsi 5-6 sähläys.
  Eikös meillä ollut maalissa ainakin Nurminen joka oli kuumeessa tai jotain vastaavaa?
  Ruotsissa on voittamisen kulttuuria ja sitä meillä taas ei ole.
  vai onko se kummaa että yleensä ruotsilla on paremmat seurajoukkueet, paremmat futisjengit ja maajoukkueet yleensäkkin?

  Jossain meillä on paljon parannettavaa?
   
 24. Big Daddy Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Maajoukkue, Suomalaiset NHL:ssä
  Lainaus:
  Eiköhän tuosta löydy se noloin tappio ehkä koko maajoukkueen historiasta. Aivan käsittämätöntä sössimistä, vieläkin vituttaa.
   
 25. Lynx canadensis Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Merkittävä osa "noloutta" on itse ottelun merkitys. Ei esim. tuo Tanska-peli ollut niin noloa räpeltämistä että sillä 3. sija irtoaisi rankingista, eikä kukaan tule muistamaan jotain alkusarjan tappiota MM-kisoista 2010.

  Tämän vuosituhannen noloimmat tappiot ovat kyllä ylivoimaisesti puolivälierätappio -03 ja Vancouverin välierätappio. Eipä näille löydy koko historiasta haastajiksi kuin tappiot Ruotsille -86 & -91, viimeisellä minuutilla kummatkin kustiin. Sori jos rikoin etiketin.