Maailman parasta musiikkia!

  • 3 734
  • 39

Mistä maasta tulee maailman parasta musiikkia?

  • Yhdysvallat

    Ääniä: 32 24,6%
  • Venäjä

    Ääniä: 0 0,0%
  • Kanada

    Ääniä: 1 0,8%
  • Ruotsi

    Ääniä: 14 10,8%
  • Saksa

    Ääniä: 3 2,3%
  • Iso-Britannia

    Ääniä: 35 26,9%
  • Suomi

    Ääniä: 28 21,5%
  • Norja

    Ääniä: 3 2,3%
  • Ranska

    Ääniä: 0 0,0%
  • Espanja

    Ääniä: 2 1,5%
  • Australia

    Ääniä: 4 3,1%
  • joku muu

    Ääniä: 8 6,2%

  • Äänestäjiä
    130

Horizontal

Jäsen
Suosikkijoukkue
KahVa - KalPa
Mistä maasta tulee mielestäsi parasta musiikkia tasoltaan? Itse äänestin Ruotsia (häpeä myöntää). Länsinaapurillamme on kuitenkin loistavat musiikkiperinteet noinkin pieneksi maaksi. Mm. Abba, E-Type, Nordman, In Flames, Backyard Babies...... ja lista jatkuu loputtomiin!
 

Demon Allbran

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Vaikka hyvin monet suosikkibändeistäini ovat ruotsalaisia (tosin aivan eri yhtyeitä kuin sinun mainitsemasi), äänestin Britanniaa. Laatuyhtyeiden määrä on valtava ja ymmärtävät vielä, että kitarapoprock on se oikea musiikinlaji.
 

kristian

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK - Muita ei oo
Rockin parhaat bändit ovat aina tulleet Britanniasta,

Led Zeppelin, Pink Floyd, The Who, Rolling Stones, Beatles, ym.

Kuinka monta amerikkalaista klassikobändiä pystytte nimeämään?

Grateful Dead ja Rush (joka sekin kanadalainen). Ja jos joku haluaa laskea Van Halenin ja Journeyn klassikkobändeiksi niin siitä vaan. :)

Jopa "amerikkalaistuneet" bändit kuten Fleetwood Mac ja Bad Company tulivat alunperin Englannista.
 

Moto

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Viestin lähetti kristian
Kuinka monta amerikkalaista klassikobändiä pystytte nimeämään?

Grateful Dead ja Rush (joka sekin kanadalainen). Ja jos joku haluaa laskea Van Halenin ja Journeyn klassikkobändeiksi niin siitä vaan. :)

Kyllä minä esim. CCR:ää ja Doorsia pitäisin aikamoisina klassikoina.

Itse kysymykseen. Kun koko rock-musiikin historiaa tarkastelee, oli ääni helppo laittaa Iso-Britannian kohdalle. Aikana ennen Beatlesia paras, tai ainakin merkittävin, musiikki tehtiin Amerikassa. Beatlesin aikana taas Britanniassa.

70-80-luvuilla ei välttämättä suurempia "maantieteellisiä eroja" ollut, mutta 90-luvulla vaaka kääntyi mielestäni selkeästi Britannian puolelle. Amerikasta tulleet "uudet" suuntaukset, kuten grunge ja nu-metal lähinnä puistattavat. Toki kun pintaa syvemmältä kaivaa, sieltäkin päin tulee vielä paljon hyvää.
 

Arnold

Jäsen
Suosikkijoukkue
SM2013
Suomi, USA ja Ruotsi sekä Saksa.

Suomeahan pitää aina tukea, ja Jenkkilästäkin tulee kohtuu paljon hyviä pumppuja eri saroilla. Ruotsi on popteollisuuden kuningasmaa ja Saksa trancen/eurodancen valtias.

Äänestin Suomea.
 

TKO

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, NFL
Viestin lähetti kristian
Kuinka monta amerikkalaista klassikobändiä pystytte nimeämään?

Elvis Presley ja Johnny Cash.

Eivät toki ole bändejä, mutta alunperinhän kysymys oli parhaasta musiikista ja ainakin itseeni edellä mainitut herrat ovat tehneet lähtemättömän vaikutuksen.

Itse kysymykseen vastasin kuitenkin Iso-Britannia. Saman tien, kun kysymystä aloin miettimään mieleeni tulivat Beatles ja Oasis ja niiden veroista musiikkia ei oikein muut ole kyenneet tekemään. Hyvää musiikkia tulee toki joka puolelta maailmaa, mutta kaksi suosikki orkesteriani tulee Briteistä ja muutenkin rock- ja pop-musiikin taso saarivaltakunnassa on todella laaja.
 

Jugorov

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mikkelin Jukurit, HC Sparta Praha, NY Rangers
Tämä asia riippuu aika paljon eri musiikkityyleistä. Pop ja rock osastolta Iso-Britannia on aikojen saatossa se kovin maa. Techno- ja trancemusiikkia tehdään ehkä parhaiten Saksassa ja Ruotsissa sekä ehkä Daruden ja muiden pumppujen valossa myös Suomessa. Minulle rakkainta musiikkia Heavy/death/black/tms-Metallia tehdään ehkä parhaiten Yhdysvalloissa sekä pohjoismaissa. Ruotsi, Suomi, Norja ja Yhdysvallat ovat tämän osaston ykkösmaat. Sitten jos mennään countryn puolelle niin yllättäen Australia nousee kärkisijoille yhdessä Yhdysvaltojen kanssa. Jazz ja blues musiikin valtiaat ovat Britannia ja Yhdysvallat. Ja sitten on vielä jokaisella maalla omat kansanmusiikit.

Tästä yhteenvetona äänestin Iso-Britanniaa, sillä rock ja pop-musiikki on maailman suosituinta ja eniten myytyä musiikkia. Ja kukapa ei olisi kuullut bändeistä nimeltä The Beatles, Rolling Stones, The Who tai Led Zeppelin. Ja näitähän löytyy pitkääkin pidempi lista!
 
Tämä on mahdoton kysymys. Levyhyllystä löytyy jos minkä maan asukkien tekemää hyvää musiikkia.

Mutta vastaan kuitenkin Suomi, vaikka en millään mittarilla mitattuna patriootti olekaan. Mokoma, Kotiteollisuus, Verenpisara, CMX, Mannhai, Au Pair, Nightwish, Machine Men, YUP, Amorphis, Diablo, Swallow The Sun, Ajattara, Timo Rautiainen & Trio Niskalaukaus ja noin sata muuta...

Viestin lähetti kristian
Kuinka monta amerikkalaista klassikobändiä pystytte nimeämään?

Slayer ja Metallica.
 

Frankie

Jäsen
Suosikkijoukkue
평양시 IFK, Philadelphia Flyers, Arsenal FC
Suomi tekee hyvää musiikkia, mutta jouduin kuitenkin vastaamaan Yhdysvallat, koska sieltä tulee mielestäin maailman paras musa.
 

Mats Bedö

Jäsen
Suosikkijoukkue
TrailBlazers, HIFK, Bruins & Raiders
Kilpailu kaydaan lahinna USAn ja Brittien kesken. Ruotsi ei samaan ylla, vaikka onkin uskomaton hittitehdas koko maa. Musa on kuitenkin liiaksi kertakayttopoppia eika nain nouse "suurien" rinnalle. Kolmoseksi ehka.

Itse vastasin USA, silla Jenkeilla on laajempi pohja musiikissa kuin Briteilla. Britit veisi kevysti rock-vertailun, mutta onhan sita onneksi muunkinlaista musaa kun Rollarit, Oasikset ja Beatlesit. Classic rock on laaja kasite ja jo silla Jenkit olisi hyvin tasoissa Brittien kanssa tassa vertailussa. Paalle kun laitetaan pop, tanssi, rnb, blues, jazz, show jne jne, niin kyllahan taa kallistuu Jenkeille, ainakin mun mielesta, aika selvasti. Todettakoon viela, etta aika harvahan noistakaan briteista sen kummempia megabandeja olis, ellei Jenkeissa olis ollu niin suosittuja... eiko?

Mutta makuasioitahan naa aika pitkalti on.

Loppuun musavisa: mitenkas Led Zeppelin sai nimensa?? Vastaukseksi ei riita, et "siit ilmalaivast!", vaan miten ja kuka sen "keksi". Palkinnoksi yleista hyminaa ;)
 

Tunkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flonaldo imee.
Muuan Beethoven, Bach ja Händel olivat aikanaan kovia kavereita. Äänestän Saksaa. Itävallan poijjaatkin osasivat asiansa ennenvanhaan.
 

Gellner

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tietenkin Ruotsi. Per Gessle on ruotsalainen, ja onhan sieltä Ruotsista muutakin hyvää tavaraa tullut vuosien saatossa. Kakkosmaa on Iso-Britannia, ihan jo pelkästään The Beatlesin takia. Jenkeistä ei ole koskaan tullut mitään itselleni merkittävää artistia. Levyhyllystäni taitaa löytyä kaksi rapakon takaista levyä; Beastie Boysin Hello Nasty ja Beach Boysien kokoelma.
 

MiikaL

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Nyt kyllä pistit pahan.. Monesta maasta tulee niin hyviä yhtyeitä, että on mieltei mahdotonta mainita parasta.

Ensimmäiseksi tuli mieleen Ruotsi. In Flames, Dark Tranquillity, At The Gates, Entombed, The Haunted, Skyfire, Opeth.. Aijai tuota loistavien bändin kirjoa. Tämän jälkeen pomppasi kuitenkin naamalle USA, vanhat myllyt Slayer sekä Metallica toimivat aina, sekä hieman uudemmista nimistä Machine Head, Iced Earth, Hatebreed sekä Fear Factory ovat myös jo kovia nimiä. Suomalaiset eivät tuollaisten bändien joukossa pärjää, vaikka meilläkin on tarjota Diabloa, Bodomia, Nightwishiä, Finntrollia ja Stonea. Ääni meni kuitenkin Ruotsille, omaan makuun naapurimaasta tulee ja on tullut paljon hyvää musiikkia.
 

peikko#13

Jäsen
Kai paras musiikki tulee Ruottista, koska In Flames tulee sieltä. Myös Suomesta ja USA:sta tulee kuunneltavaa musiikkia.
 

Lawless

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Nykyään Saksasta tulee aika paljon kovaa kamaa (hard rock/metal, elektroninen musa), mutta kyllähän kaikkien aikojen kisa käydään Ison-Britannian ja USA:n kesken. Taitaa Iso-Britannia voittaa niukasti. Seuraavana saattaa kuitenkin olla Kanada, josta on tullut varsin paljon hyvää, siis toki muutakin kuin Rush. Iso tunnustus myös ruotsalaiselle ammattitaidolle: ABBA, Europe, Roxette, Ace of Base, The Cardigans...jne. Nykyään ruotsalaiset vaikuttavat hirveästi myös tuotantopuolella. Tottakai myös Suomi on aika hyvin listalla, mitään hävettävää meillä ei ole.
 

Miguel

Jäsen
Suomenkieliseen musiikkiin on helpoin päästä sisään. Koska syventymällä asiaan tästäkin maasta löytää korvan vaatimukset täyttäviä artisteja aivan tarpeeksi, ulkomaisiin perehtyminen jää melko vähälle.
 

Patera#14

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mogilny #89, Ruutu #15, Helminen 41#
tää juttu on vähän Fifty-Sixty...
..mut Matti Nykänen rokkaa koko kansan edestä \,,/O_o\,,/
 

Dave

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Viestin lähetti Punainen 18!
Loppuun musavisa: mitenkas Led Zeppelin sai nimensa?? Vastaukseksi ei riita, et "siit ilmalaivast!", vaan miten ja kuka sen "keksi". Palkinnoksi yleista hyminaa ;)

Noh, yhden version mukaan Keith Moonilla oli tapana sanoa paskemman keikan jälkeen että "it went down like a lead zeppelin". Lead muutettiin erilaiseen kirjoitusasuun, koska pelättiin amerikkalaisten mahdollisesti ryhtyvän ääntämään että "liid" eikä "lead".

Amerikkalaisia klassikkobändejä: Eagles, Creedence Clearwater Revival, Doors, R.E.M., Aerosmith, Jefferson Airplane, Lynyrd Skynyrd, Steppenwolf... nämä ihan tuosta meikäläisen levyhyllystä pikaisesti vilkaistuna ja näyttääpä siellä vielä olevan joitakin Springsteenejä ja Hendrixejä ja Dylaneja ja Tom Pettyjä ja Chuck Berryjä ym., mutta nämähän eivät ole bändejä.

Tietysti jo avausviestissä mainitut E-Type ja Nordman kääntävät kelkan lopullisesti Ruotsiin... tästä voisi todeta että kahvit ruiskahti näytölle. Iso-Britannia ehkä kumminkin nippa nappa USA:n edellä, vaikea sanoa. Muualtahan ei sitten olekaan kuin joitakin yksittäisiä onnistujia. AC/DC jo yksinään ujuttaa Australian pronssisijalle.
 
Suosikkijoukkue
HIFK, Haukilahden Työväen Ampujat
Tekisi mieli sanoa joku muu eli Irlanti. Thin Lizzy, U2, Van Morrison, Pogues ja sanotaan vaikka vielä Clannad. Toisaalta kyllä Lynärit ja Black Crowes tulee jenkeistä... Niin ja Iron Maiden englannista... Vastaan Kanada, Neil Youngin takia.
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Viestin lähetti Horizontal
Mistä maasta tulee mielestäsi parasta musiikkia tasoltaan?

Riippuu yksinomaan siitä mikä ajanjakso otetaan tarkasteluun, jos ollaan suppeakatseisia ja tarkastellaan aikaa 50-luvulta tähän päivään, päästään väkisinkin aivan toiseen lopputulokseen kuin tarkasteltaessa aihetta kokonaisvaltaisemmin ja ulottaessa tarkastelu satojen vuosien mittaiselle aikaperspektiiville, edellinen siis henkilökohtaisena mielipiteenäni.

Edes lyhyen perspektiivin tarkastelussa minun on hankala nimetä yhtä ainoaa maata, kärjessä keikkuvat Englanti ja Yhdysvallat mutta muualtakin, kuten Ruotsista, tulee hyvää musiikkia. Vielä vaikeampi minun on nimetä suosikkiani jos tarkastelen musiikinhistoriaa satojen vuosien aikajanalla, tuolloin korkealle sijoittuvat mm. Saksa ja Itävalta.

vlad.
 

Mats Bedö

Jäsen
Suosikkijoukkue
TrailBlazers, HIFK, Bruins & Raiders
Viestin lähetti Dave
Noh, yhden version mukaan Keith Moonilla oli tapana sanoa paskemman keikan jälkeen että "it went down like a lead zeppelin". Lead muutettiin erilaiseen kirjoitusasuun, koska pelättiin amerikkalaisten mahdollisesti ryhtyvän ääntämään että "liid" eikä "lead".


Niinpa tosiaan, noita tarinoita voi olla tietysti useampia enka lahde tassa tuomariksi mika on oikein ja mika ei, mutta mita itse hain, oli kun talle kyseiselle bandille haettiin nimea, niin Plant oli ottamassa ihan vakavasti bandin nimeksi New Yardbirds ja sen kuultuaan Keith Richards oli nauranut rakaista nauruaan ja sanonut: Well that goes over like a Led Zeppelin! Ja siita Plant oli saanut siis taman paremman ideansa...

...muuutta vaikka kuulin tuon yhdelta los angeles:laiselta rock gurulta, niin vain vilkaisu googlen kautta osoittaa, etta muitakin tarinoita toki on. Sielta loytyy sellianen, etta kun Moonia oli pyydetty bandiin, niin han oli sanonut, etta idea would go over like a lead balloon. Ja muuten se menee aikalailla kuten sa sanoit.

Eli kiville meni tama nyt kylla...
 

clayman

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Huh. Todella vaikea sanoa. Historiallisesti katsottuna, Yhdysvalloista ja Iso-Britanniasta on tullut paljon hyvää musiikkia.

USA: blues artistit, Buddy Holly, Elvis, CCR, Eagles, Doors, Grateful Dead, ZZ Top. Ja jos klassikko-bändeistä puhutaan, niin entäs Lynyrd Skynyrd? Sitten on vielä Van Halen, Slayer & Metallica ja muut thrash metal suuruudet. Ja tietenkin omat suosikkini Alice In Chains, Soundgarden, Tool...

UK: Beatles, Rolling Stones, Eric Clapton (ja Cream), Led Zeppelin, Black Sabbath, Judas Priest, Iron Maiden, Thin Lizzy, The Who, Pink Floyd, The Hollies, jne. Aika kova lista.

Kanadasta on myös tullut paljon hyviä bändejä, esim Rush ja Triumph.

Jos vastaisin sen perusteella, mitä eniten kuuntelen itse tällä hetkellä, niin vastaus olisi Ruotsi: In Flames, Entombed, The Haunted, Kent, Broder Daniel.

Laitetaan nyt vastaukseksi kuitenkin USA, vaikka sieltä tuleekin paljon kuvottavaa paskaakin. Mutta mistä ei tulisi?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös