Valle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit ,Ottawa, SJK
Jokereiden kolmen ottelun vieraskiertue päättyy Pietariin. SKA ja Jokerit iskevät yhteen toista kertaa tällä kaudella. Ensimmäisen kohtaamisen tässä kuussa Helsingissä vei SKA numeroin 1-4. Ottelu muistetaan Jokereiden repaleisesta kokoonpanosta. Kokoonpano kasattiin juuri koronasta toipuvista, Kivasta, junnuista ja muutamasta lainasta. Jokerit taisteli hyvin , mutta SKA otti lopulta odotetun voiton suhteellisen helposti. Nyt Jokerit pääsee paremmalla kokoonpanolla liikkeelle joten ihan eri peli on edessä.

SKA on kärsinyt Jokereiden tapaan paljon koronasta. Pahimmillaan poissa oli joukkueellinen pelaajia ja penkin takana nähtiin jopa itse Roman Rotenberg. Siitä huolimatta SKA pystyi jatkamaan otteluitaan, koska käytössä on tuttuun tapaan laaja rosteri ja farmista nostettiin uusia nuoria pelaajia rosteriin. Vaikeudet ovat heijastuneet myös tuloksiin ja esim. yleensä todella vahvana kotijoukkueena tunnettu SKA on taipunut kotikentällään peräti seitsemän kertaa jo tässä vaiheessa kautta. Sarjan toiseksi paras vierasjoukkue on saanut koneet käyntiin toden teolla viime aikoina. Läntisen konferenssin kakkonen kaatoi edellisessä ottelussa vieraissa Ufan voittomaalikilpailussa numeroin 2-3 oltuaan jo pari maalia perässä. Edellisen Jokerit-kohtaamisen jälkeen SKA on pelannut kahdeksan ottelua ja voittanut niistä seitsemän. Merkille pantavaa on että pääasiassa voitot ovat niukkoja maalin voittoja ja kaukana on ne ajat kun SKA teki hakkelusta lähes kaikista näytöstyyliin. Pietarilaiset kuuluvat edelleen sarjan eliittijoukkoon ja omaavat korkean voittamisen rutiinin, mutta tiettyä haavoittuneisuutta on havaittavissa. Enää vastustajat eivät mene pelkäämään SKA:ta vastaan. SKA on joutunut taistelemaan palkkakaton kanssa ja materiaali on heikentynyt siitä mitä se oli parhaimmillaan. Siitä SKA:lle on nostettava hattua että joukkue antaa nuorille pelaajille mahdollisuuksia ja vastuuta. Askarov, Marchenko, Morozov ja Podkolzin ovat nousseet esiin ja vieneet muiden pelaajien pelipaikkoja. Loukkaantuneiden listalla on ainoastaan hyökkäjä Emil Galimov. Tosin joukkueen päävalmentaja Valeri Bragin totesi edellisen ottelun jälkeen että muutamia pelaajia oli kipeänä joten mielenkiintoista on nähdä minkälaisella rosterilla ovat liikkeellä. Tänään SKA tiedotti hankkineensa Ruotsalaisen Malte Strömwallin HK Sotšista. Toiseen suuntaan meni SKA;n nuoria pelaajia ja ruplia. Hankinnat tuskin jäävät tähän. Vitjazin-farmista löytyy päteviä pelaajia kuten lauantaina huomattiin. Joku voisi todeta että härskiä on touhu. Pietarissa otetaan edelleen yleisöä sisään rajoitettu määrä joten Jokerit pääsee taas pelaamaan yleisölle. Tässä ottelussa SKA pelaa mustissa paidoissa normaalin sinisen sijasta.

Jokereiden vieraskiertue on tuottanut yhden pisteen kahdesta ottelusta. Ei ihan sitä mitä toivottiin. Molemmissa otteluissa on ollut mahdollisuudet voittoihin, mutta tuloksena on ollut kaksi katkeraa tappiota. Torpedoa vastaan hukattiin maalipaikat ja lauantaina Vitjaz nousi lopussa tasoihin ja korjasi toisen pisteen voittolaukauksilla. Pelin taso on laskenut mitä pidemmälle viikko eteni. Torpedoa vastaan voitto olisi ollut ansaittu pelitapahtumiin nähden, mutta lauantaina kaksi pistettä olisi ollut ehkä liikaa pelitapahtumiin nähden. Tietysti kun lopussa on johdossa niin se kirvelee tavallista enemmän. Ylivoimalla tarjottiin lukuisia mahdollisuuksia, mutta niitä ei käytetty. Janis Kalnins torjui huiman määrän torjuntoja ja hieman huolestuttavaa on se että lukema lähenteli 50. Liike ei ollut normaalia ja suoritus oli kokonaisuutena ponneton ja väsynyt. Turhia ja huolimattomia jäähyjä aivan liikaa. Tiukka pelitahti tietysti vaatii veronsa ja kun suurin osa vielä toipuu koronasta niin siitä nyt maksetaan vielä hintaa. Oikeastaan koskaan ei tiedä minkälainen Jokerit jäällä nähdään kun pelataan heikompia joukkueita vastaan. Rundin paras peli joka tapauksessa tarvitaan mikäli voitto halutaan ottaa. Jokerit varmasti syttyy tähän otteluun niin kuin usein huippujoukkueita vastaan. Kiitos Venäjän naurettavien sääntöjen, apuja tuskin tähän otteluun tulee Helsinkiin jääneistä pelaajista. Samalla kokoonpanolla mennään ja mielenkiintoista nähdä kumpi aloittaa maalissa.

SKA ja Jokerit ovat kohdanneet KHL:än runkosarjassa 25 kertaa ja voitot ovat SKA:lle 18-7. SKA on vienyt kolme edellistä kohtaamista ja Jokereiden historia Pietarissa on aivan karmea. Yksi ainoa voitto ja 11 tappiota.

Erikoistilanteet %

Yv

SKA 22
Jokerit 24.7 ( sarjan toiseksi paras)

Av

SKA 85.6
Jokerit 85.4 (sarjan viidenneksi paras)

Parhaat pistemiehet

1. Vladimir Tkachyov 9+14 =23
2. Anton Burdasov 12+6= 18
3. Andrei Kuzmenko 7+11= 18
4. Linden Vey 2+16 = 18
5. Igor Ozhiganov 3+14 = 17

1. Brian O’Neill 6+23= 29
2. Niklas Jensen 10+8 = 18
3. Jordan Schroeder 6+9 = 15
4. Veli-Matti Savinainen 7+4 = 11
5. Jesse Joensuu 7+4 = 11

Maalivahtien torjunta%/ päästetyt ka per ottelu

Yaroslav Askarov 96.2 / 0.96
Magnus Hellberg 92.7 / 2.46
Mikhail Berdin 91.6 / 2.49
Alexander Samonov 90.2 / 2.64

Janis Kalnins 91.9 / 2.26
Anders Lindbäck 91.9 / 2.43

Seuraa heitä

Vladimir Tkachyov on SKA:n paras pistemies. Siinä ei ole mitään yllätävää, mutta vuosikaudet on totuttu siihen että SKA;n pelaajat roikkuvat pistepörssien kärjessä. Tällä hetkellä Tkachyov löytyy koko sarjan sijalta 17! Todella juonikas ja taitava pelaaja aiheuttaa Jokereiden pakistolle takuuvarmasti ongelmia.

Kirill Marchenko on yksi nuorista läpilyöjistä. Huippulahjakas hyökkääjä on iskenyt kahdeksan maalia ja ratkaisi voiton Ufassa rankkareilla.

Evgeny Ketov on rottien rotta. Omalle joukkueelle arvokas työmyyrä joka kykenee myös maalintekoon. Likaisia otteita nähdään myös usein.

Brian O’Neililla on jälleen paikka näyttää miksi hän on sarjan paras hyökkääjä.

Saku Mäenalanen on uusi fanien sylkykuppi kun Junttila on vajonnut maan alle karanteenien ja loukkaantumisten takia .Vienyt O’Neililta parhaan terän ja se on jo saavutus sinänsä. Yksi tehty maali ei paljon mairittele. Herätyksen paikka.

Kivistö & Friman pakkipari oli suurissa vaikeuksissa edellisessä ottelussa. Tuntuu muutenkin että Kivistö pelaa hyvin vain Sklenickan kanssa. Hikisiä hetkiä edessä taitavien Pietarilaisten kanssa.

SKA lähtee otteluun ennakkosuosikkina, mutta ei Jokerit vailla mahdollisuuksia ole. Omat harvat erikoistilanteet pitää käyttää ja boxissa ei voi istua millään samoja määriä kuin lauantaina. Niin kuin sanottua Jokerit pelaa lähes aina paremmin kovempia joukkueita vastaan. Historia on karu Pietarissa, mutta toisaalta tilastotappio häämöttää kulman takana. Tasaista peliä ennakoin joka ratkeaa kolmannessa erässä kun Saku Mäenalanen ampaisee läpiajoon ja pistää kiekon verkkoon.

Ottelu alkaa klo 18.30 V Sport jääkiekolta ja Viaplaylta. Ottelun selostaa Antti Mäkinen.
 
Viimeksi muokattu:

spertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Jokerit tänään


6 Jesse Joensuu (A) – 37 John Norman – 21 Brian O’Neill (A)
20 Eeli Tolvanen – 10 Jordan Schroeder – 71 Nicklas Jensen
25 Henrik Haapala – 80 Saku Mäenalanen – 81 Iiro Pakarinen
48 Henri Ikonen – 12 Marko Anttila (C) – 40 Rasmus Lahnaviik

50 Viktor Lööv – 51 Alex Grant
36 Jakub Krejčík – 3 Niklas Friman
4 Tommi Kivistö – 64 Jonathan Pudas
34 Nuutti Viitasalo

39 Anders Lindbäck (98 Janis Kalnins)
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, L.Henttala, Johaug, Kadi, Käpä<3
Samoilla miehillä siis edelleen matkassa, kuinka helvetin pitkä karanteeni sillä Reginillä on tuonne Venäjälle? Onneksi sentään Norman on heitetty Mä en ala en tilalle, nyt tuo saa pilata kolmosketjun pelin sähellyksellään. Ei ole isoja odotuksia, vastus kun on tän kiertueen kovin ja otteet on olleet aikasemmissakin vieraspeleissä juuri niin paskat kuin odottaa sopii.

Saa Jokerit toki yllättää ja pelata vahvan pelin mutta jaksan epäillä että ei vaan riitä ja omissa sählätään riittävästi ja otetaan "fiksuja" jäähyjä niin että paSKA vie ja Jokerit vikisee sen mitä kerkeävät.
 
"Johaug on Norjan kansallisaarre. Olemme aina olleet hänestä hyvin ylpeitä. Kun hän kärsii tällä tavalla, kaikista hänestä tykkäävistä tuntuu pahalta."
- Joachim Baardsen -

C.Orr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit Liigassa
Koko teksti...
Vaikka itselleni Jokereiden osallistuminen KHL:ään onkin vastenmielistä ulkopelillisistä seikoista johtuen, niin on kyllä pakko nostaa hattua @Valle :lle aivan ensiluokkaisista otteluketjujen avaamisista. Hyvää tekstiä, josta vaivaa, harkintaa ja aikaa ei ole säästelty ja jonka tuloksena laadukasta tekstiä. Kirjoituksen luettuani samalla konkretisoitui vaihteeksi se kuinka mukavaa joskus oli, kun pystyi suhtautumaan Jokereihin yhtä intohimoisesti.

Mutta tsemppiä Jokereille, toivottavasti antavat RoSkalle kyytiä tänään.
 
Noin!

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Lostedt, Ben-Amor
Siis miten noi matkustusrajoitukset menevät? Katsomoihin päästävät vielä yleisöä keskellä koronahelvettiä, näyttävät suhtautuvan tähänkin leväperäisesti ja sitten Regin kumppaneineen ovat Suomessa? Mä haluaisin uskoa, että Jokerien tiedotus ei ihan perinteistä Pravdaa ole ja että noi jätkät lennätettäisiin vaikka yksityiskoneella tuonne Oulua lähemmäksi.
 

Sämppäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Marchenko - Morozov - Ketov
Belov - Antipin

Rogovoi - Vey - Aaltonen
Ozhiganov - Fantenberg

Tkachyov - Kemppainen - Burdasov
Galenyuk - Tokranov

Kamenev - Trenin - Yakimov
Khafizullin - Zavogrodlny

Hellberg

Siinä paSKA:n illan nippu
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy