Ilmoitukset

Nimimerkki Kärppäri on saanut viikon pelikiellon sisällöttömästä ja asiattomasta viestistään Kärpät-HIFK -sarjan ketjussa.

Nimimerkin Koffari viestien taso ei noussut jo annetun huomautuksen jälkeenkään, joten hänen kirjoitusoikeutensa palstalle on poistettu.

Nimimerkki Samart on passitettu viikon pelikieltoon HIFK-osioon kirjoitetusta henkilökohtaisesta hyökkäyksestä.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki HokiOnSporttia huilaa viikon sääntöjen 9§:n perusteella. Provoilu-viestejä lenteli vähän ympäriinsä.

Nimimerkki M.O.R.O huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella. Turha viesti löytyy Mestiksen finaalipari-ketjusta.

Sulje ilmoitus

Ma 24.4.2017 KalPa - Tappara (finaalien 4. ottelu)

Viestiketju osiossa 'Otteluketjufoorumi' , aloittajana dana77, 24.04.2017 klo 13.45.

 1. dana77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  vaikea selittää
  Illalla sitten pelataan neljäs finaali sarjan ollessa 2-1 Kalpalla. Juuri hetki sitten saapuneen tiedon mukaan Tapparalta on sivussa kultakypärä Haapala. Haapalahan kakkospelin jälkeen Savinaisen mailan kavasta osuman takaapäin, joten vahvistamattoman epävirallisen huhun mukaan lavan kappale olisi uppoutunut paikkaan johon aurinko ei paista ja hiertänyt.

  Kalpalla sivussa on Rantakarin polvitaklaama Aku Ruuttu, mutta Sebok palaa askiin.

  Iso peli ottelusarjan kannalta ja voisikin sanoa, että ottelun voittaja on ennakkosuosikki mestariksi.
  Nyt voisi Kalpa lopettaa väärät vaihdot ja muut lahjat ja pelata ehjän pelin.
   
 2. Kopari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Jokipojat, Mikkelin Kittaajat
  Jaahas, Se saattaa olla viimeinen Liigapeli tällä kaudella Niiralan montussa. Lähtökohdat ovat hyvät; liput on myyty loppuun, kaikille halukkaille on läpsyttimiä ja mediat kirjoittavat otteluun liittyen lähes kaikesta muusta, kuin itse pelistä.

  Tapparalla on flow päällä edellisen voitto-ottelun jälkeen ja se lähtee suurena ennakkosuosikkina peliin, ainakin Veikkauksen ja Iltalehden mukaan. Uskon, että tänään nähdään hyvin pitkälti samantyyppistä jääkiekkoa, kuin edellisissä otteluissakin, eli peli ratkennee toiselle osapuolelle yhdellä maalilla, sillä tyhjiin nämä joukkueet eivät taida osata maalia tehdä.

  Lopuksi tulosennuste: Ottelu kääntyy KalPalle maalin erolla 4-1 ja on herra Tapolan vuoro avautua pelin jälkeen.
   
 3. Veli Kaleva Jäsen

  Erittäin mielenkiintoista nähdä Rantakarin rautapolven kohde tällä kertaa. Veikkaan, että Tapola antanut ohjeeksi noutaa tänään jäältä kovempi nimi kuin Ruuttu, joka tavallaan on kyllä kova nimi. Mutta katsotaan nyt.
   
 4. Sabaton Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Stars, Spurs, Werder Bremen, Real Madrid
  Lainaus:
  Pitäkää ne paineet vaan siellä Kuopiossa! Veikkaus ja muutkin vedonlyöntifirmat pitävät KalPaa odotetusti ennakkosuosikkina: 2.40-3.45-2.65.

  Tappara oli jo kuilun partaalla, mutta nousi lauantaina ilman Savinaista sarjaan mukaan ja nyt pitää sitten tulla toimeen ilman runkosarjan ykköspistemiestä. Maalipaikat Tappara vienee tänäänkin nimiinsä, mutta viimeistely- ja maalivahtipelissä KalPa on ollut selkeästi edellä, joten maalin peli varmaan tämäkin tulee olemaan.
   
 5. Tappara jatkaa tasoittelua: ensin liigan maalikunkku pois ja nyt pistekärki. Peltola ottanee Haapalan paikan ylivoimalla, jossa ainakin runkosarjassa tuurasi tehokkaasti.

  Yhtäkaikki, KalPa on suuri suosikki tänään. Ja molemmilla on tavallaan pakkovoiton paikka, sillä Tappara ei saisi päästää KalPaa kolmeen voittoon, ettei mene liian tiukaksi - ja Tapparan voittaessa alkanee kalakukoilla olla löysät pöksyissä.
   
 6. Rafael Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Bristol City
  Tappara lähtee taatusti puolustusvoittoisemmin liikkeelle kuin viime Kuopion matsissa. Tappara on kaikissa sarjoissa päässyt niskan päälle vasta, kun se on alkanut puolustamaan laadukkaasti ja sen jälkeen hyökkäämään (laadukkaasti). Aina kun on ruvettu sohlaamaan liialla innolla ylös, niin vastustaja on rankonut, vaikka hallinta olisikin ollut näennäistä tai aitoa.
  Kilpeläinen on muuri ja KalPa on alati vaarallinen huikeassa flowtilassaan. Hieman taas kauhunsekaisin tuntein täytyy KalPan hyökkäyksiä odotella.

  Tapparan täytyy parantaa ja peliä pitää pystyä kääntämään vieläkin nopeammin, ettei tarvitse hinkata hitaita lähtöjä turhaan. Tapparan kärkijätkiltä odotan vieläkin kovempaa panosta. Kolmosketju Tapparalla on mainio juuri nyt. Jere Karjalainen voisi loukkaantumisten jäljiltä alkaa tekemään tulosta.
   
 7. Niilo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tampereen Tappara
  Haapalan puuttuminen kokoonpanosta on kyllä todella suuri menetys Tapparalle vaikka Savinainen tuleekin takaisin. Henkka kuitenkin luo peliä "hyvin" ja on sopivan vikkelä ja liukas Kalpan puolustajille ?
  Kyllähän Kalpa tässä ennakkosuosikki kuitenkin on kun voivat pelata ehkä hieman "vapautuneesti" ilman ns. pakkovoittoa. Tapparan olisi ehdottomasti kairattava se ryöstö Kuopiosta, mestaruuteen ajatellen on pakko ainakin kerran siellä voittaa. Ja sen voiton olisi tultava tänään
  Jos sarja on 3-1 illan jälkeen Kalpalle en jaksa uskoa, että Tappara 3 ottelua voittaa putkeen. Kotona se voi huomenna napata voiton, mutta torstaina se olisi huomattavasti vaikeampaa kuin tänään ?
  Maalivahtipelissä ratsovina on antanut hieman liikaa tasoitusta Kilpeläiseen verrattuna joka on pelannut uskomattoman hyvin, (lauantaina pieni notkahdus). Eero on ottanut ne tarvittavat torjunnat, jotka ovat mahdollistaneet voitot. Domilta on puuttunut se viimeinen pieni statsi, Ja se on ratkaissut ne 2 voittoa Kalpalle...

  Edit:

  Lainaus:
  Pikku provoilu sallittakoon kevään kiimassa =) ? Polvethan kyllä osuu lauantaina sitä ei voi kieltää, mutta jos nyt vähän väritellään niin olihan siinä molemmilla saumat "väistää" ? Kumpikin näki toisensa et kohta kolahtaa.
  Kurja että Teidän mies loukkaantui mutta Sampollahan oli oma näkemys mitä tapahtui ..... ?
   
 8. Hollanti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa
  Seurahistorian tärkein peli. Jälleen.

  Hyvä että Sebok on taas askissa. Alkais jo.

  Edit. Varmaan sattumaa että iltapäivälehdet uutisoi tänään siitä Eero ja Jaakko jättää Kuopion kauden jälkeen...
   
 9. Lainaus:
  Samaa sattumaa kuin jokakeväiset laitatähäntapparanykkösmiehiä siirrot milloin minnekin. Tai Iltalehden Tappara on mestari (mutta niitä on vain 14! nyyhnyyh).
   
 10. petete Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kalpa
  Henkilökohtaisesti illan peli jännittää ihan helvetisti. Ottelu on kuopiolaisen jääkiekkoilun historian tärkein ottelu ja todennäköisesti tärkein ottelu tämän sarjan jälkeen pitkään aikaan.

  Kuopiolaiset (myös pelaajat) tietävät, että tämä finaali on Kuopiolle once in a lifetime. Onko sillä sitten millainen vaikutus lataukseen suhteessa Tapparaan, jolla on kiintiöpaikka finaaleihin ja tottuneet näihin peleihin ja tietävät, että jatkossakin on näihin karnevaaleihin mahdollista päästä.

  Veikkaan, että illan voittaja on Suomen mestari tänä vuonna.
   
 11. Torsti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Me voidaan sopia, että Kalpa voittaa tänään historiansa tärkeimmän ottelun ja Tappara kairaa sitten kolme putkeen. Kaikilla hyvä mieli eiks jeh?
  Domille nyt ehjä kuuskymppinen ja huomenna nähdään taas se sarjan tärkein ottelu.
   
 12. bebeto Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Ylöjärven Ryhti
  Minä en näe mitään estettä sille etteikö KalPa voisi jatkossakin pelata mitaleista säännöllisen epäsäännöllisesti jos pelitapa on nyt nähty ja sitä noudatetaan kurinalaisesti. Hyvä valmennus ja hyvä pelitapa tasoittavat materiaalieroja kummasti. Uskon että Sami Kapasen ottaessa vetovastuun ensi kaudella nähdään runkosarjassa top 4 sijoituksista kamppaileva KalPa. Illan peli on molemmille erittäin tärkeä mutta ei mikään kuolemanottelu, hauska nähdä kumpi osaa ottaa tämän mahdollisuutena ja uskaltaa pelata.
   
 13. Kirveellä töitä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tampereen TAPPARA
  Tänään nähdään kestääkö KalPan pelaajien pää ehkä peliuransa tähän asti tärkeimmässä paikassa...Päävalmentajalta se alko jo hajoileen edellisen matsin jälkeen! Mites Eero, onko sulkenut Ruotsiin muuttopuheet mielestään?
   
 14. Uramawa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lannyn pensselit, Paten leuka ja Sashan GF
  Lainaus:
  Kummallinen viesti. KalPa osaa ja uskaltaa. Voittaa tänään. Kumma jos ei finaalin neljäs ole tärkeä. Molempien on mahdollista voittaa. Ottelu alkaa 0-0. Kuolemanottelu on typerä kielikuva. Todellisuudesta irrallaan. Piirustus 1, #epailevatuomas piirtää x.
   
 15. Uramawa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lannyn pensselit, Paten leuka ja Sashan GF
  Lainaus:
  Tuskin. Yllättyi kun luki aamulla lehdestä. Puhuneet siitä asti joukkueen kanssa ensi kauden SHL:stä.
   
 16. R Hood Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ikurin Vire
  Kuopiolaisten kannattaa pitää nyt hellaa kuumana Savieukolle, kun suippopään kasetti tuntuu hajoavan Niiralassa(kin) aivan kevyesti. Kunnolla joukkohuutelua katsomosta, ja toivottavasti Virta saa jäälle jonkun kääntämään henkistä nuppia enemmän pois raiteiltaan. Sen näki jo Ilves-sarjassa, kuinka jäähyherkkä surffailija silloin on.
   
 17. Reznik Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa
  Ottelupalloja tarjolla osa 2. Jotenkin kummallisen luottavainen fiilis, vaikka onhan tämä aivan käsittämättömän iso matsi. Huikeita mahdollisuuksia on tarjolla! Jyppiä vastaan KalPa pelasi suorastaan timanttisen ottelun vähän samankaltaisessa tilanteessa kotonaan (otteluvoittojen ollessa 2-2). Samanlaista esitystä ehdottomasti tilaukseen tänään.

  Eipä tässä muuta kuin samanlaista vääntöä odotettavissa mitä tähänkin asti. KalPa on ollut aina hyökkäämään päästyään vaarallinen ja kotona voisi olla sitä hallintaa enemmän tarjolla. Tappara sitten kulmaväännöissä odotetun vahva ja saanut pidettyä kiekkoa KalPa-päässä, vaikkakin KalPa on jopa hämmentävän hyvin maalinedustansa puolustanut.
   
 18. Hollanti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa
  Otsikossa on muuten väärä päivämäärä
   
 19. Siniviiva Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät, sympatiat JYP
  No niin oli, raporttinapilla siitä ilmoitin kohta kun ketju oli avattu ja nyt näkyy korjatun.

  KalPa hyvän alun jälkeen alkoi hutiloimaan ja Tappara hoiti homman virheettömämmin. Huomenna vierasjoukkueella paha paikka.
   
 20. Kalikankosto Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa
  Semmonen ottelu tähän saumaan. Tappara oli kaikessa aivan reippaasti parempi. Vähän sellainen isät vastaan pojat meininki oli. Tapparan jatkaessa näin hyvin on sen voittaminen lähes mahdotonta.

  Tuomarit tänään erittäin huonoja, mutta tällä kertaa tasapuolisesti. Puolin ja toisin outoja jäähyjä ja ne selvimmät jäi kaikki viheltämättä. Livenä näytti kyllä Tapparan (olikohan 3.maali) paitsiolta. Toivottavasti ei sitä ollut. Muuten aika kova virhe linjurilta.

  No huomenna uutta matoa koukkuun. KalPan pitäisi päästä ehdottomasti johtoon. Johtoaseman puolustaminen sujuu siltä nykyään paljon paremmin kuin takaa-ajo. Toivon vähämaalista peliä, jossa se KalPan johtomaali tulee mahdollisimman myöhään. Viimeisellä kympillä mielellään.
   
 21. Sellainen peli. Sinänsä pelin iso kuva ei juuri muuttunut aiemmasta, mutta nyt Tappara teki niistä paikoistaan paremmalla prosentilla maaleja. Ei tokikaan lähelläkään KalPan tehokkuutta vielä ole. KalPa sai nyt vain yhden persiinkauttamaalin, eikä myttyssuupaisuja nähty, niin ero repesi.

  Tähän peliin KalPa oli selkeästi ladannut paljon ja haki samanlaista intensiteettiä, mikä Tapparalla oli viime pelissä. Tämä näkyi mm. Lukan pelissä. Tuo intensiteetti ei kuitenkaan johtanut samanlaiseen fyysiseen preesensiin kuin Tapparalla viimeksi. Mutta pettymys on taatusti valtava, sillä tässä oli KalPalla huikea sauma: paras kotijoukkue, kotikylän hurmos, peli on sujunut kevään ajan, mahdollisuus päästä voiton päähän mestaruudesta... ...ja sitten niin sanotusti ryhmyinen kirveenvarsi upotetaan tuntuvasti kalakukkoon.

  Mutta se peli oli siinä. Nyt se on paras kolmesta. Kumpi paremmin palautuu fyysisesti ja henkisesti on vahvoilla huomenna.

  Lainaus:
  Oli siinä ja siinä. Kiekko suurimmaksi osaksi viivan yli, mutta reuna taisi olla viivalla kuitenkin.

  Ihme juttu se Tapparan myöhässä tehty maali. Televisiossa sanoivat, että kiekko oli 1-1,5 metrin päässä ajan loputtua. Miksi sitä sitten niin kauan veivattiin?
   
 22. Reznik Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa
  Takaa-ajo on tuntunut olevan ihan pirun vaikeaa, eikä suurempia pelinkääntöjä ole nähty oikein mihinkään suuntaan ainakaan KalPan peleissä. Eli KalPakin kyllä tuon jäädyttämisen osaa, mutta niin ovat osanneet vastustajatkin. Tänään kaaduttiin ihan puhtaasti tuohon käsittämättömään määrään vastahyökkäyksiä. Malttia kai tossa hyökkäämisessä tarvitsee ja tietysti huolellisuutta. Vaikka paremmissa piireissä mestaruus on jo jaettu, niin sarja on vasta 2-2 ja ottelupalloja on edelleen tarjolla KalPallekin seuraavaan matsiin. Kolmas finaalikin saadaan Monttuun, hienoa aikaa! Harmi ettei kaikki osaa näistä nauttia vaan pitää väsyneillä käsillä trollailla jotain köllikortelaistason analyyseja.
   
 23. Kalikankosto Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa
  Lainaus:
  Toivottavasti oli edes pikkasen viivan päällä. Ei kestäis noita enää tiukkoihin paikkoihin kun JYP pisti muutamia vuosia sitten välierissä aivan törkeän paitsiomaalin, joka näytteli isoa osaa koko sarjassa. Se oli kyllä jo sitten about 20cm viivan väärällä puolella.

  No ei vissiin hyvin monta sekunnin sadasosaa kestä kun se siitä jo ylittää maaliviivan. Varmaan siksi katseltiin tarkkaan.

  Edit. Typo
   
 24. Luke72 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tuomaristo, Kaavin Kaiku
  Oli komeita maaleja. Parlettin yläkalevi ja Repolaisen onetimer upeimpia, toki Ilomäen yläkuivalainen oli myös upea. Toki Kuuselan lätty tuli kuin isä-Hakin DC-10 kentän poikki. Nurmi ei pysty noista oikein koskaan ampumaan, tarvii notkean varren mailan lisäksi.

  Kyllä oli iloista kiekkoa Tapparalta. itseluottamus tähän asti huokui Kalpan pelistä mutta tänään se vaihtui yhtäkkiä Tapparalle. Kippari senkin teki.
   
 25. Kirveellä töitä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tampereen TAPPARA
  Ihmettelin muuten kovasti, miksi Virta ei ottanut kuudetta pelaajaa kehiin siinä Kalpan viimeisellä ylivoimalla? Peli 2-5 ja aikaa jotain 8min jäljellä...