Ma 21.6.2021 Suomi – Belgia

  • 6 682
  • 54

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Lähtökohdat:

Suomelle ottelu on ei enempää eikä vähempää kuin kaikkien aikojen merkittävin yksittäinen jalkapallo-ottelu (ainakin jos puhutaan itsenäisen Suomen maajoukkueen otteluista). Belgialle taas jokseenkin "pakollisesti pelattava viimeinen alkulohkomatsi ennen tosipelejä".

Belgia on varma jatkaja ja sille riittää tasurikin varmistamaan lohkovoiton. Tappiollakin se olisi lohkokakkonen, jos aivoni eivät ole ihan solmuun menneet näissä helteissä.

Suomella sen sijaan on kaikki avoinna. Eri skenaarioita on laskettu ja spekuloitu lukuisissa ketjuissa, mutta yksinkertaistettuna taitaa olla näin:
- voitolla Suomi voittaa alkulohkon (Belgia jää taakse, koska häviää keskinäisen kuten myös Venäjä vaikka voittaisi Tanskan, koska sillä huonompi maaliero FIN-BEL-RUS-matsivertailussa)
- tasurilla Suomi on joko 2. tai 3. riippuen DEN-RUS-tuloksesta, mutta neljällä pisteellä erittäin todennäköinen jatkaja myös kolmossijalta
- tappiolla Suomi on joko 2., 3. tai 4. riippuen DEN-RUS-tuloksesta. Kolmella pisteellä voi päästä lohkokolmosena jatkoon, mutta ei ole omissa käsissä, eikä kärsisi varmasti ainakaan yhtä maalia isompaa tappiota Belgialle

Kokoonpanot:

Jos pitäisi veikata, niin arvelisin että Suomi aloittaa tismalleen samalla kokoonpanolla kuin Tanskaa vastaan. Toinen vaihtoehto on aloittaa vielä puolustavammalla miehistöllä: esim. toinen kärjistä penkillä ja formaattina 5-4-1 tai 5-3-1-1. Loukkaantumishuolista ei ole ainakaan tietoa ja keltaisista korteista murehditaan sitten vasta tämän pelin jälkeen, jos tarvetta on.

Belgian kokoonpanossa riittää sen sijaan enemmänkin arvailtavaa. Valmentaja Martinez on jo sanonut, että erinäisistä loukkaantumisista kärsineet Vermaulen, Eden Hazard, De Bruyne ja Witsel ovat avauksessa. Lukakun pelaamista ei ole vielä vahvistanut (veikkaan että ainakin aloittaa penkiltä). Toki tilanne voi kaikkien osalta muuttua, jos esim. harjoituksissa ei tunnukaan hyvältä. Keltainen kortti on vain Thorgan Hazardilla, joka pidettäneen sen vuoksi penkillä. Valmentaja joutuu kuitenkin punnitsemaan vaakakupissaan sitä, onko arvokkaampaa antaa pelituntumaa toipilaille vai välttää riskit?

Yhtä kaikki, Belgian ryhmässä on vain tähtiä ja kovia ammattilaisia, joten mistään B-miehistöstä on ihan turha puhua, oli avausmiehistö sitten mikä tahansa. Tai kuten Fredrik Jensen osuvasti kommentoi:

"Jos heiltä on yksi Hazard sivussa, niin sitten kentälle laitetaan Hazardin veli"

Odotukset:

Kyllähän Belgia tähän matsiin on suursuosikki, ei kahta sanaa. Se on rankattu sijalle 1. ja on pelannut erittäin vakuuttavasti jo useamman vuoden ajan. Viimeisistä 25 pelistään se on hävinnyt vain yhden (Englannille Kansojen liigassa viime syksynä) ja jäänyt kolme kertaa tasuriin (Kreikalle ja Norsunluurannikolle ystävyysotteluissa sekä Tshekkiä vastaan MM-karsinnoissa).

Suomessa monet haaveilee 0-0-tasurista, mikä on kyllä varmasti mahdollinen lopputulos, mutta ei kovin todennäköinen sekään. Belgia tykkää tehdä maaleja ja on jäänyt nollille viimeksi Ranskaa vastaan MM-kisojen välierissä 2018. Suomi on puolestaan pystynyt pitämään maalinsa koskemattomana viime syksyn Ranska-ystävyysottelun jälkeen vain kerran: EM-avauksessa Tanskaa vastaan.

Muistetaan kuitenkin, että niin oli Tanskakin erittäin suuri suosikki Suomea vastaan. Sekä myös se, että tappiostaan huolimatta Tanska onnistui varsin pitkään pitämään Belgian hyökkäävät pelaajat pimennossa.

Aiemmat kohtaamiset:

Tässä on sitten se ainoa Suomelle mukava tilasto, eli historia on vahvasti Suomen puolella. Maat ovat kohdanneet toisensa 11 tai 13 kertaa - riippuen siitä, lasketaanko karsintaottelut vuoden 1988 olympialaisiin virallisiksi peleiksi vai ei (Palloliitto ilmeisesti laskee, mutta Belgian liitto ei). Jos niitä ei lasketa, niin Suomi johtaa voitoissa 4-4-3 (maaliero 19-20).

25.5.1953​
Suomi-Belgia2-4(MM-karsinta)
23.9.1953​
Belgia-Suomi2-2(MM-karsinta)
19.6.1968​
Suomi-Belgia1-2(MM-karsinta)
9.10.1968​
Belgia-Suomi6-1(MM-karsinta)
14.10.1986​
Suomi-Belgia0-2(Olympiakarsinta)
28.10.1987​
Belgia-Suomi1-0(Olympiakarsinta)
18.8.1999​
Belgia-Suomi3-4
15.8.2001​
Suomi-Belgia4-1
6.6.2007​
Suomi-Belgia2-0(EM-karsinta)
13.10.2007​
Belgia-Suomi0-0(EM-karsinta)
11.8.2010​
Suomi-Belgia1-0
9.2.2011​
Belgia-Suomi1-1
1.6.2016​
Belgia-Suomi1-1

Yhtä kaikki: Suomi on ollut harvinaisen hankala vastustaja Belgialle. Jos jätetään luvuista sellaiset seitsemän maata, joita vastaan Belgia on pelannut vain yhden tai kaksi ottelua, niin Suomi kuuluu varsin harvalukuiseen joukkoon. Vaikka nuo olympiakarsintamatsitkin laskettaisiin mukaan, niin kukaan Belgian nykyisistä pelaajista ei ole tainnut edes nähdä maansa voittavan Suomea, saati sitten että olisivat olleet kokemassa moista ihmettä.

Suomea pidempi aika ilman tappiota Belgialle on vain Puolalla (1985), Espanjalla (1986) ja Saksalla (joskus kivikaudella). Portugalin Belgia on voittanut viimeksi 1989.

Viimeisin kohtaaminen on siis tasuri viiden vuoden takaa. Tuon pelin avausmiehistöstä Suomella on edelleen mukana Hradecky, Arajuuri, Toivio, Raitala ja Sparv, vaihdosta sisään tulleista Lam, Kauko ja Pohjanpalo sekä penkillä olleista Pukki, Uronen ja Joronen.

Belgialla olivat avauksessaan tuolloin Courtois, Alderweireld, Vermaelen, Denayer, E. Hazard, Witsel, De Bruyne ja Batshuayi. Vaihdosta tulivat sisään Mertens, Benteke ja Lukaku (joka teki tasoituksen ihan matsin lopussa). Penkiltä pelin katsoi varavahti MIgnolet.

Eli kyllä molemmissa joukkueissa on kuitenkin pelaajia, jotka tietävät hyvin, että tasurikin voi Suomen ja Belgian välillä olla mahdollinen lopputulos...

Kuinka Belgia kaatuu?
 

Liitteet

  • Belgia kaatuu.jpg
    Belgia kaatuu.jpg
    76,2 KB · kertaa luettu: 318

Barney

Jäsen
Kaikki tarvittavat asiakirjat on valmiina tulostettuna ja nyt pitäisi vielä jotenkin kuluttaa tämä päivä, sillä huomenna aamuvarhain starttaa auton nokka kohti Pietaria. Alkuperäisen suunnitelman mukaan piti mennä katsomaan Tanska-otteluakin, mutta tämä jäi nyt näissä olosuhteissa ainoaksi paikan päällä nähdyksi Suomen otteluksi. Jos Tanska-ottelu oli ikimuistoinen kokemus tv:n välityksellä, niin sitä tulee varmasti olemaan myös huominen ilta Pietarissa. Belgialaisia ei ole hirveästi kisoihin matkustanut ja venäläiset katsovat varmaan mieluummin kotonaan Venäjän peliä, joten eiköhän me suomalaiset oteta huomenna stadion haltuun. Siihen uskotaan, että Huuhkajat toteuttaa kotiyleisön edessä Pietarin ihmeen.

Lukakun hyvesignaloinneille "Tanskalle pelaamisesta" voidaan pyyhkiä persettä, sillä eiköhän Lukaku istu huomenna lähinnä penkillä. Toiveissa olisi, että joku Suomen pelaaja kävisi heti ottelun alussa vaikka keltaisen kortin arvoisesti rappaamassa KDB:tä jaloille ja ilmoittaa samalla, että koko ilta tulee. Siinä voi sitten KDB itse pohtia, että kannattaako loukkaantumisen jälkeen painia ihan veren maku suussa suomalaisten kanssa vai kannattaisiko mieluummin neppailla ottelu pois alta, sillä tuloksella ei ole Belgialle juurikaan väliä. Itse asiassa tappiolla Belgia saisi paremman jatko-ohjelman, mikäli Venäjä ei voita Tanskaa.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
- voitolla Suomi voittaa alkulohkon (Belgia jää taakse, koska häviää keskinäisen kuten myös Venäjä vaikka voittaisi Tanskan, koska sillä huonompi maaliero FIN-BEL-RUS-matsivertailussa)

Korjataanpas tätä, kun kukaan ei ole vielä ehtinyt ojentaa. Eli eihän lohkovoitto olisi varma edes siinä tapauksessa, että Suomi voittaisi Belgian. Jos Venäjä voittaa samaan aikaan Tanskan, niin silloin kaikki kolme ovat 6 pisteessä. Keskinäisten otteluiden voitot menevät ristiin, joten järjestystä ratkotaan näiden keskinäisten otteluiden maalieroilla.

Ennen vikaa kierrosta:
Belgia +3
Suomi -1
Venäjä -2

Suomen pitäisi siis voittaa Belgia tässä skenaariossa kolmella maalilla, jotta se voittaisi lohkon. Jos Venäjä ei kuitenkaan voita Tanskaa, niin silloin Suomelle riittää mikä tahansa voitto Belgiasta.

Mutta ehkä tämä lohkovoitto ei nyt ole se päällimmäinen asia, mitä tästä matsista lähdetään hakemaan ja toivomaan.
 

Kiekoton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, Україна
Lämpötila vain nousee Pietarissa. Jopa iltamyöhällä ollaan hellelukemissa, niin eikös tuo oikein huutaisi sellaista maksimissaan yhden maalin läpsyttelyä.
 

peksa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Crystal Palace, Tappara ja HIFK
Belgia hävitessään Suomelle saisi Walesin vastaansa (jos Venäjä ei voita Tanskaa). Jännä nähdä miten Belgia pelaa koska tappio ei olisi muuta kuin imagohaitta.
 

ijuka

Jäsen
Kyllä tätä vaan niin hehkutetaan mahdollisena tasapelinä ja hienoilla strategioilla jne. mutta tosiasiahan on se että tässä tulee tulemaan pataan ja rumasti. Ihme on jos Suomi vähemmällä kuin kolmella maalilla häviää. Pidän itse Belgiaa maailman parhaana jalkapallojoukkueena.

Veikkaus näemmä antanut järjettömän korkean kertoimen Belgialle eli 1.33. Ilmeisesti Suomalaiset tykkäävät heittää rahaa kaivoon Suomen puolesta. Nämä on aina ne parhaat kohteet.
 

Peltinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Suomi pistää illalla bussin parkkiin. Saa nähdä, miten pitkälle se riittää. Itse arvaan 20 minsaa mutta ei sitä tiedä, jos se vaikka kestäisi täydet minuutit. Tämä on kyllä alkusarjan viimeinen peli mutta ei tärkein eikä merkittävin, se tärkein peli pelattiin jo viime viikolla Venäjää vastaan.
 

Tjapalala

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, FC Honka
Ihanaa perisuomalaista masistelua tuossa. Turha mennä edes yrittämäänkään, kun kuitenkin hävitään ja isosti. Jos Suomi haluaa ottaa seuraavan askeleen ja tulla vakituiseksi tai edes semivakituiseksi arvokisakävijäksi niin jokaiseen peliin lähdetään voittamaan. Ja kyllä minä tiedän ja varmaan Huuhkajatkin tietää, että Belgia on erinomainen joukkue. Mutta kyllä minä uskon ainakin, että voitto on mahdollista ottaa. Tai tasapeli. Unkari kaivoi tasapelin Ranskasta näissäkin kisoissa. Ruotsi kaivoi tasapelin Espanjasta. Ennen kisoja Pohjois-Makedonia voitti Saksan. Että jos ei nyt luovutettaisiin katsomossakaan ennen kuin peli on ohi.
 

regularflex

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Veikkaus näemmä antanut järjettömän korkean kertoimen Belgialle eli 1.33. Ilmeisesti Suomalaiset tykkäävät heittää rahaa kaivoon Suomen puolesta. Nämä on aina ne parhaat kohteet.

Tämä Belgian 1,33 on itse asiassa ihan linjassa tai jopa hieman alhainen kerroin Belgialle, jos vertaa mitä vedonlyöntimarkkinoilta löytyy. Tällä hetkellä keskiarvokerroin Belgialle on 1,35 ja markkinatoppi siinä 1,37 paikkeilla.
 

Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Ihanaa perisuomalaista masistelua tuossa. Turha mennä edes yrittämäänkään, kun kuitenkin hävitään ja isosti. Jos Suomi haluaa ottaa seuraavan askeleen ja tulla vakituiseksi tai edes semivakituiseksi arvokisakävijäksi niin jokaiseen peliin lähdetään voittamaan. Ja kyllä minä tiedän ja varmaan Huuhkajatkin tietää, että Belgia on erinomainen joukkue. Mutta kyllä minä uskon ainakin, että voitto on mahdollista ottaa. Tai tasapeli. Unkari kaivoi tasapelin Ranskasta näissäkin kisoissa. Ruotsi kaivoi tasapelin Espanjasta. Ennen kisoja Pohjois-Makedonia voitti Saksan. Että jos ei nyt luovutettaisiin katsomossakaan ennen kuin peli on ohi.

Se on juurikin näin, Suomella on tässä pelissä enemmän voitettavaa kuin hävittävää ja Belgiallahan ne voittamisen paineet ovat viime kädessä. Tasurit joihin Espanja, Ranska ja Englanti ovat joutuneet tyytymään ovat kirpaisseet ko. joukkueita eikä Belgia halua kokea samaa.

Jos ja kun Suomi lähtee peliin realistisella taktiikalla, on kaikki mahdollista vaikka Belgia tietysti suursuosikki onkin.
 

Jyyd

Jäsen
Suosikkijoukkue
♠️, Flyers
Kyllä tänään itse ainakin tasapeliin jaksan uskoa. Voittokin mahdollinen.. Vaatii erinomaisen suorituksen toki, mutta turha mennä pelaamaan jos ei voittoa tavoitella.

Viimeistelyyn on pakko saada terävyyttä Venäjä-pelistä. Pohjanpalolla oli yksinään joku 3 paikkaa, joista saikohan kuin yhden laukauksen. Ja kaikki nämä olivat ns. huippuvaarallisia paikkoja, plus sitten Pukin tontti. Jos saat tollasia paikkoja pelissä 3-5 kpl, niin kyllä niistä vähintään yksi maali on pakko tehdä ja laukaukset saada maalia kohti.

Todnäk Lukaku ja ehkä De Bruyne huilivat. Se olisi Suomelle iso etu kun kyse kuitenkin maailmanluokan pelaajista.

Oi Suomi on!
 

Rara

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Kisojen ensikertalainen vastaan maailman rankingin ykkösmaa. Toiselle jo kisoihin pääsy toteutti sukupolvien unelman, toiselle vain mestaruus kelpaa. Tämä näkökulma ei Suomelle lupaa hyvää. Kuitenkin turnausmuotoisen pelin muut lähtöasetelmat peliin antavat Suomelle jonkin verran tasoitusta. Suomen pitäisi vähintään tasuri saada haettua. Niukalla tappiolla Suomi toki saattaa päästä jatkoon jos muut pelit päättyy suotuisasti, mutta sen varaan nyt ei kannata laskea mitään.

Jos miettii asiaa Belgian kannalta niin Belgia on jo varmasti jatkossa ja heille riittää tasapeli lohkovoittoon. Tuskin lähtevät peliin asenteella, että haetaan se tasuri, mutta tämä asetelma voi pelin lopussa aiheuttaa sen, että pelin ollessa tasan Belgia ei voittomaalia hae ihan täysillä. Lisäksi Suomipeli on Belgialle vain pakollinen paha matkalla kohti jatkopelejä ja tavoitteet ja varmasti hieman katsekin on jo kauempana. Tässä pelissä Belgian olisi syytä välttää loukkaantumisia ja kortteja ja varmasti antavat mieluummin Suomen hyökätä kuin ottavat turhan keltaisen. Belgia saattaa myös hieman kierrättää ja tehdä kokeilua. Pelaajamateriaali on toki siltikin kova, mutta tämän johdosta yhteispeli tai vaikka pelaajien etäisyydet eivät ole välttämättä ole ihan uomissaan minkä johdosta Suomelle saattaa avautua paikkoja. Suomella on myös yhden päivän lepoetu Belgiaan nähden ja Belgia on myös joutunut matkustamaan edellisen pelin jälkeen Pietariin.

Belgian materiaaliero on sen verran kovempi, että ylläolevat eivät välttämättä merkkaa mitään ja Belgia saattaa voittaa isostikin. Belgia lähtee varmasti voittamaan ottelua enkä usko mihinkään mahdollisesti helpomman kaavion taktikointiin. Suomi kuitenkin puolustaa tiivisti ja sellaisen puolustuksen murtaminen voi olla haastavaa mikäli Belgia ei saa otteluun oikeanlaista tunnetta. Toki heillä on kokoonpanossa taikuri jos toinenkin, jotka voivat luoda tilanteet tyhjästä. Suomi ei ole kuitenkaan edes mikään keskikova maa kuten Sveitsi tai Tanska, jota varten tarvitsisi hakea mitään asetelmia mahdollista tulevaa kohtaamista varten tai näyttää hauista.

Mutta kyllä tässä Suomella on edellä mainittujen seikkojen vuoksi n. 25-30 % sauma vähintään tasapeliin. Toki Belgia saattaa voittaa ihan hyvin myös 3-0. Suomen avauskokoonpanoksi veikkaan samaa kuin Tanskaa vastaan. Luulen, että Sparv on nyt kehissä. Ehkä yhdellä kärjellä voisi lähteä, mutta kumpi pois Pukki vai Pohjanpalo? Lod on myös ollut sen verran hukassa, että saattaa olla nyt penkillä.
 

Hiltsu04

Jäsen
Suosikkijoukkue
Winnipeg Jets, Pelicans, Leijonat & BB-88
Ehkä yhdellä kärjellä voisi lähteä, mutta kumpi pois Pukki vai Pohjanpalo?

Itse ottaisin Pukin pois ja antaisin Pohjanpalon jatkaa avauksessa. Pukki ei ole täydessä kunnossa ja se näkyy, vaikka terveenä ollessaan hän on toki Suomelle elintärkeä pelaaja. Pohjanpalo on pelannut loistavat kisat ja ollut alati vaarallinen päästessään palloon hyökkäyspäässä. Pukki voisi olla erittäin hyvä supersub toisella puoliajalla, mutta Pohjanpalo on se, jota itse peluuttaisin 90 minuuttia tällä hetkellä.
 

Tjapalala

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, FC Honka
Todnäk Lukaku ja ehkä De Bruyne huilivat. Se olisi Suomelle iso etu kun kyse kuitenkin maailmanluokan pelaajista.
KDB, Witsel ja E. Hazard kaikki avauksessa todennäköisesti. Uskoisin, ett myös Lukaku. Belgian valmentaja tälläistä puheli, että ei usko kierrätykseen turnauksessa vaan jokaista peliä lähdetään voittamaan.
 
Viimeksi muokattu:

mikko600

Jäsen
Suosikkijoukkue
NUFC, maapisteet, Captain Conker
Itse ottaisin Pukin pois ja antaisin Pohjanpalon jatkaa avauksessa. Pukki ei ole täydessä kunnossa ja se näkyy, vaikka terveenä ollessaan hän on toki Suomelle elintärkeä pelaaja. Pohjanpalo on pelannut loistavat kisat ja ollut alati vaarallinen päästessään palloon hyökkäyspäässä. Pukki voisi olla erittäin hyvä supersub toisella puoliajalla, mutta Pohjanpalo on se, jota itse peluuttaisin 90 minuuttia tällä hetkellä.

Mä veikkaan taas Pukkia. Ihan vaan sen takia kun Belgian puolustus ei ole mitenkään nopea ja nopeita vastahyökkäyksiä haetaan.
 

Hiltsu04

Jäsen
Suosikkijoukkue
Winnipeg Jets, Pelicans, Leijonat & BB-88
Mä veikkaan taas Pukkia. Ihan vaan sen takia kun Belgian puolustus ei ole mitenkään nopea ja nopeita vastahyökkäyksiä haetaan.

Voi hyvin olla, Belgian puolustus on tosiaan se joukkueen heikko kohta ja tietenkin siihen pitää yrittää iskeä. Tuskin Kanerva tässä väärää valintaa tekee, luotetaan siihen.
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Todnäk Lukaku ja ehkä De Bruyne huilivat. Se olisi Suomelle iso etu kun kyse kuitenkin maailmanluokan pelaajista.
KSB, Witsel ja E. Hazard kaikki avauksessa todennäköisesti. Uskoisin, ett myös Lukaku. Belgian valmentaja tälläistä puheli, että ei usko kierrätykseen turnauksessa vaan jokaista peliä lähdetään voittamaan.

Jep, parhaat siellä ovat kentällä ja nämä kaikki kolme tarvitsevat peliminuutteja tärkeämpiä pelejä varten, niin avauksessa ovat. KDB:n keskitykset ja pelinrakentaminen yhdistettynä Lukakuun kärjessä, niin saattaapi olla Suomen pakeilla vähän kiirusta, keskikentästä puhumattakaan. Hazard on suurin kysymysmerkki, mutta hänkin pystyy henkilökohtaisella taidollaan tekemään vaikka ja mitä. Pelkällä puolustamisella ei tästä pelistä irtoa pisteitä, koska ensimmäisen pelin toisinto tuskin tulee onnistumaan.
 

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Mielenkiintosta nähdä että pääseekö Jesse Joronen matsin lopussa kentälle jos taululla on selvät lukemat. Hänen isänsä kun on kuolemassa syöpään, niin tälläista peliliikettä vois odottaa Markku Kanervalta. Mutta jos siellä taistellaan voitosta taikka tasurista niin silloin tollaisiin vaihtoihin ei ole oikein varaa.

Itse uskon taistelutasurin mahkuun. Huuhkajat pelaa nyt toivottavasti 110% lasissa ja yleensä urheilussa se jengi pärjää joka haluaa voittoa enemmän. Belgialle kun riittää tasuri niin toivottavasti tulee pikkasen rotsi auki matsiin niin se 95% keskittyminen tarkottas 50% suoritusta.
 

johnnywee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dallas Stars
Ongelma tässä pelissä on se, että Suomen kannattaisi tavallaan lähteä puolustamaan mutta sekin on valtava riski. Jos ja kun Belgia sen kilpikonnan murtaa, niin sitten Suomen on väsyneenä alettavakin hyökätä.

Eli suht alkuun pitäisi saada se salamamaali ja lähteä siitä pikkuhiljaa rakentamaan kilpikonnaa ja roiskia palloa keskialueelle. Mitä pidemmälle peli etenee niin, että Suomi ei ole tehnyt maalia, sitä suuremmalla todennäköisyydellä Suomi saa kunnon pöllytyksen.

Hradeckylta tarvitaan muutama aivan gamesaver, Pukin tarvitsisi löytää pari lisävaihdetta ja Kamaralta lisää rohkeita nousuja. Lisäksi Arajuuren täytyy nyt jättää ne hölmöilyt ja ryntäilyt helvettiin, mitä esimerkiksi Venäjä-pelissä tuli. Arajuuri on yksi niistä pelaajista, jotka tuntuu saavan kauheasti positiivista kansalta, mutta minun silmääni ollut yksi epävarmimmista pelaajista näissä kahdessa matsissa.

Tulosvetoon laitan ikävä kyllä Belgialle 3 , Suomelle 0.
 

peksa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Crystal Palace, Tappara ja HIFK
Kuumuus on yksi asia mikä laittaa jäitä hattuun ja taatusti hidastaa peliä, tosi lämmin ei ole optimi vetää täysillä 90 minuuttia joten taktiikka millä lähdetään pitää ottaa toi asia huomioon. Varmaan 5 vaihtoo tekevät niin kärsimys on jaettu.

Sinänsä hyvä ettei tappiolla pääse jatkoon (tai jos pääsee niin lottopallot on osunu).
 

Flagger

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Columbus Blue Jackets
Arajuuri on yksi niistä pelaajista, jotka tuntuu saavan kauheasti positiivista kansalta, mutta minun silmääni ollut yksi epävarmimmista pelaajista näissä kahdessa matsissa.
Arajuuren otteet ovat olleet kyllä melko kaksijakoiset. Paikoitellen tullut pahoja virhearvioita ja väärin sijoittumisia, kuten Venäjä-pelin törmäilyt omien kanssa. Tanska-pelin lopussa oli taas aivan kuningas ja tuntui voittavan jokaisen pääpallon omalla puolustusalueella. Noh, tänään tarvitaan 100 prosenttinen onnistuminen niin Arajuurelta kuin koko muulta pelaajistolta että pisteille pääsyyn on edes mahdollisuudet. Toivottavasti Lukaku ei avaa ja Sparv laittaa KDB:n takataskuun ":D"
 

kamrat

Jäsen
Suosikkijoukkue
urheiluseura HIFK
Kertokaas nyt epätietoiselle. Belgia?!? Siis mikä ihmeen maa ja joukkue tuo tuollainen on? Maa joka ei ole koskaan voittanut mitään, edes Suomea viimeiseen x-kymmeneen vuoteen. Miten se on maailman ykkönen ja kaikilla jännäkakka puntissa?!?
 
Suosikkijoukkue
Manchester United, Bruceola
Kertokaas nyt epätietoiselle. Belgia?!? Siis mikä ihmeen maa ja joukkue tuo tuollainen on? Maa joka ei ole koskaan voittanut mitään, edes Suomea viimeiseen x-kymmeneen vuoteen. Miten se on maailman ykkönen ja kaikilla jännäkakka puntissa?!?
 

Tifosi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Home Box Office
Kertokaas nyt epätietoiselle. Belgia?!? Siis mikä ihmeen maa ja joukkue tuo tuollainen on? Maa joka ei ole koskaan voittanut mitään, edes Suomea viimeiseen x-kymmeneen vuoteen. Miten se on maailman ykkönen ja kaikilla jännäkakka puntissa?!?

Se on fifa -ranking joka laskee pitkä-aikaista suorittamista. Nyt pelataan kuitenkin turnausjalkapalloa missä Belgia ei ole ikinä ollut maailman tai euroopan paras. Tämän lisäksi tämä on vain yksittäinen ottelu joten vaikka Belgia voittaisi 9 peliä kymmenestä suomea vastaan niin suomelle riittää että tänään pelataan se kymmenes ottelu.

Tasoero on "isohko" joten kyllä se yllätys on jos tänään nautitaan menestyksestä mutta täysin mahdollista. On suomi parempiakin voitanut/pelannut tasan.
 

Satunnainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Belgia on varma jatkaja ja sille riittää tasurikin varmistamaan lohkovoiton. Tappiollakin se olisi lohkokakkonen, jos aivoni eivät ole ihan solmuun menneet näissä helteissä.
Toki Belgia voi jäädä lohkossa kolmanneksi, jos häviää Suomelle ja Venäjä voittaa Tanskan. Ja Suomen voiton pitää lisäksi tulla vähintään kuudella maalilla, jotta Belgian maalieroksi kolmikon keskinäisissä tulee -3 tai huonompi. Ei ehkä ihan kauhean korkea todennäköisyys, että noin kävisi.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös