Valle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit ,Ottawa, SJK
Maajoukkuetauko on ohi ja Vitjaz ja Jokerit iskevät yhteen toistamiseen tällä kaudella. Ensimmäisessä kohtaamisessa Marraskuun loppupuolella Vitjaz kaatoi Jokerit numeroin 4-3 voittomaalikilpailussa. Kyseessä oli Vitjazin ensimmäinen voitto Jokereista kotikentällä Podolskissa. Jokereilta esitys oli lopulta heikko. Kotijoukkue hallitsi yllättäen pelitapahtumia ja Janis Kalnins Jokereiden maalilla venyi kiekon tielle peräti 49 kertaa. Jokerit käänsi ottelua itselleen kolmannessä erässä nimiinsä, mutta Eeli tolvasen korkea maila koitui lopussa kohtaloksi ja Vitjaz nousi tasoihin. Viihdyttävän jatkoajan jälkeen Kaspars Daugaviņš naulasi rankkareilla kaksi identtistä maalia ohi Kalninsin ja pisteet jäivät Podolskiin. Jokereiden oli tyydyttävä yhteen pisteeseen. Parhaiten ottelusta jäi mieleen Vitjazin päävalmentaja Mikhail Kravetsin ja Jokereiden vastaavan Lauri Marjamäen yhteenotto. Ei ollut kaukana käsirysy ja onneksi oli pleksi välissä. Lehdistötilaisuudessa Kravets vielä haukkui Marjamäen pystyyn. Varmasti siitä jäi Latelle jonkun verran hampaankoloon. Nähdäänkö tähän taistelupariin uusi käänne? Vastaukset saadaan Podolskin maanantai-illassa.

Vitjaz taistelee tällä kaudella viimeisistä pudotuspelipaikoista. Läntisen konferenssin yhdeksäs on oikeastaan ainoa joukkue kykenee vielä kahdeksikkoon nousemaan. HK Sotšilla ja Dinamo Riikalla alkaa olla takamatkaa sen verran, että realistisesti heidän nousu ei ole enää mahdollista vaikka pelejä on vielä jäljellä. Jos Vitjazin kausi runkosarjaan päättyy niin sitä voi pitää valtavana pettymyksenä. Seurajohto varmasti odottaa enemmän vahvistuneelta joukkueelta ja pudotuspelipaikan pitäisi olla mahdollinen saavutus. Varsinkin joukkueen hyökkäskalusto on kelpo tasoa KHL:ään. Justin Danforthin, Kaspars Daugaviņšin ja Mattias Tedenbyn johtama ykkösketju on osoittanut tasonsa läpi kauden. Kravetsin luottokolmikko pelaa illasta toiseen yli 20 min per peli ja kantaa suurimman vastuun tehoista. Kärjen takaa löytyvät vielä kokenut NHL:ssä marinoitu Aleksandr Sjomin, Alexander Dergachyov, Fyodor Malykhin ja Danila Moiseyev. Linus Hultstrom kantaa isoa vastuuta takalinjoilla.

Vitjazin vaarallisuudesta saatiin hyvä osoitus edellisessä ottelussa kun joukkue kukisti Avangard Omskin kotonaan ennen maajoukkuetaukoa numeroin 4-3. Edellisen Jokerit-kohtaamisen jälkeen joukkue on pelannut kuusi ottelua ja voittanut näistä kolme. Vitjaz on vaatimaton kotijoukkue mistä kertoo sekin että vieraissa joukkue on kerännyt enemmän pisteitä kuin kotona. Joukkue on pelannut pidemmän aikaa ilman kotiyleisöä johtuen koronatilanteesta, mikä ei voi olla näkymättä otteissa. Vitjazin otteita leimaa epätasaisuus. Joukkue ottaa silloin tällöin hyviä voittoja, mutta liian usein voitot jäävät yhteen ja sitten menee muutama peli huonommin. Silloin ei voi odottaa kummoista sarjasijoitusta. Vitjazin ylivoima on kelpo tasoa ja esim. parempaa kuin Jokereilla. Ainakin tilastojen valoissa. Alivoima sen sijaan tuottaa harmaita hiuksia. Vitjaz pääsee otteluun hyvässä tilanteessa kun sairaslistalta ei löydy ketään. Nyt kun siirtoraja lähenee niin on mielenkiintoista nähdä mitä Vitjazin osalta tapahtuu. Jokainen varmasti muistaa mitä menneinä vuosina on tapahtunut. Pietarin SKA on poiminut Vitjazin parhaita pelaajia omaan joukkueeseen ja Vitjaz on saanut samalla kyseenalaisen maineen "SKA:n farmina".
Jossain vaiheessa liikkui huhuja Justin Danforthista, että SKA olisi kiinnostunut. Ainakaan vielä ei ole mitään tapahtunut, mutta onhan tässä vielä aikaa. Palkkakatto tietysti tuo oman mausteensa eikä se pelaajien ryöstely ole enää yhtä helppoa.

Jokereiden rankka vieraskiertue päätyi viikko sitten Kazanissa tuplaotteluihin. Tuloksena oli kaksi tappiota koko sarjan kärkijoukkueelle. Suoritukset eivät missään nimessä olleet huonoja, mutta eivät riittävän hyviäkään. Ottelut olivat Jokereille erinomainen osoitus missä menee KHL:n tämän hetkinen korkein huipputaso. Ensimmäinen ottelu kaatui heikkoon alkuun kun Kazan päästettiin karkuun. Jokerit paransi mitä pidemmälle ottelu eteni, mutta takamatkaa oli liikaa. Toisessa ottelussa Jokerit oli paremmin mukana, mutta harmittavat virheet ja turhat jäähyt vesittivät erinomaisen taistelun kolmannessa erässä. Lauri Marjamäki ei ollut alkuunkaan tyytyväinen ottelun tuomareihin ja avautui ottelun jälkeen yleisesti KHL:än tuomaritoiminnasta. Oikeastaan ensimmäisen kerran tällä kaudella nähtiin vähän kyseenalaisia vihellyksiä menneellä vieraskiertueella. Ufassa ja Kazanissa tuli paikoin erikoisia vihellyksiä. Kokonaisuutena tuomaritoiminta on kuitenkin ollut hyvää tällä kaudella. Jokereiden ylivoima on yskähdellyt pahasti viime ajat. Kazanissa paikkoja ja mahdollisuuksia tarjottiin paljon, mutta onnistumiset puuttuivat. Siinä nyt ainakin yksi asia mikä on saatava paremmaksi. Alivoima on edelleen liigaan eliittiä. Jokerit on juuri Vitjazin edellä Läntisessä konferenssissa kahdeksantena. Otteluita on edelleen vähemmän, mutta nämä ovat taas niitä pelejä mistä voittoja pitäisi ottaa mikäli kotietu vielä kiinnostaa.

Viime viikolla tapahtui paljon Jokereiden osalta. Eeli Tolvanen lähti valmistautumaan NHL:ään. Markus Hännikäisen hankinta oli mieluinen uutinen. Puhumattakaan Brian O’Neilin jatkosopimuksesta. Kokoonpanossa on paljon kysymysmerkkejä tähän otteluun. Sami Lepistö pelaa ensimmäisen kerran tällä kaudella Jokereiden paidassa Viktor Löövin parina. Markus Hännikäisen debyyttiä saadaan odotella luultavasti tapaninpäivään. Viisumin saannissa kestää näinä aikoina tolkuttoman kauan. Brian O’Neillia tuskin nähdään kokoonpanossa. Edellinen ottelu jäi väliin loukkaantumisen takia ja kauhulla odotetaan infoa mikä on sairasloman pituus. Saku Mäenalanen on myös suuri kysymysmerkki. Saku sai pääosuman vieraskiertueella Traktoria vastaan, mutta pelasi seuraavassa ottelussa Ufaa vastaan. Sitä Seuraavassa ottelussa Kazanissa Saku oli sitten lisätty loukkaantuneiden listalle. John Norman oli eilen ainakin treeneissä mukana, joten sieltä saadaan ainakin kaivattu pelaaja takaisin. Jakub Krejčík huilasi kiertueella otteluita pienen loukkaantumisen takia, mutta oli edellisessä ottelussa jo lahjoittamassa voittoa Kazanille. Veli-Matti Savinainen jätti maajoukkue pelit väliin, mutta kyse oli levosta. Iiro Pakarisen sairasloma jatkuu vielä pitkään.

Maajoukkueiden matkassa oli seitsemän pelaajaa. Anders Lindbäck esiintyi eilen ja lauantaina Ruotsin maalilla, joten Janis Kalnins aloittanee maalilla. David Sklenicka ja Julius Junttila esiintyivät kaikissa otteluissa. Muut sitten pelasivat kahdessa ottelussa. Toivotaan ettei tullut lisää loukkaantumisia. Kokoonpanot julki tunti ennen matsia.

Vitjaz ja Jokerit ovat kohdanneet KHL:än Runkosarjassa 13 kertaa ja voitot Jokereille 9-4. Vitjazin ainoa voitto Podolskissa tuli juuri siis edellisessä kohtaamisessa.

Erikoistilanteet%

yv

Vitjaz 22.2 ( Sarjan Kahdeksanneksi paras)
Jokerit 21.1 ( Sarjan Kymmenenneksi paras)

av

Vitjaz 74.8 ( Sarjan kuudenneksi huonoin)
Jokerit 86.0 (Sarjan toiseksi paras)

Parhaat pistemiehet

Vitjaz

1. Justin Danforth 14+19 = 33
2. Kaspars Daugaviņš 10+20 = 30
3. Mattias Tedenby 10+13 = 23
4. Aleksandr Sjomin 6+10 = 16
5. Linus Hultstrom 5+11 = 16

Jokerit

1. Brian O’Neill 7+25 = 32
2. Niklas Jensen 12+8 = 20
3. jordan Schroeder 8+11 = 19
4. Veli-Matti Savinainen 9+8 = 17
5. Jesse Joensuu 9+4 = 13

Eniten peliaikaa per ottelu keskiarvo

Vitjaz

Hyökkääjät

1. Justin Danforth 21:10
2. Kaspars Daugaviņš 20:58
3. Mattias Tedenby 19:16

Puolustajat

1.Linus Hultstrom 22:05
2. Jakub Jerabek 21:31
3. Daniil Pylenkov 18:32

Jokerit

Hyökkääjät

1.Brian O’Neill 20:14
2. Peter Regin 17:18
3. Jordan Schroeder 17:05

Puolustajat

1. Viktor Lööv 19:59
2. Jakub Krejčík 19:42
3. Jonathan Pudas 19:30

Maalivahtien torjunta% / päästetyt maalit per ottelu keskiarvo

Vitjaz

Anton Todykov 92.0 / 2.76
Pyotr Kochetkov 90.9 / 2.69
Ilja Ježov 90.7 / 2.91

Jokerit

Janis Kalnins 92.6 / 2.13
Anders Lindbäck 92.1 / 2.34

Seuraa heitä

Vitjazin ykkösketjun kanssa kannattaa olla varuillaan. Isoja peliaikoja kellottava kolmikko sopii KHL:ään kuin nenä päähän. Taitavia ja liukkaita pelaajia joiden yhteispeli on näyttävää katsottavaa

Aleksandr Sjomin on edelleen huippupelaaja vaikka ikää alkaa jo olla. Tuo kaivattua tulitukea ykkösketjun takaa.

Päävalmentaja Mikhail Kravets tuuletteli voittoa edellisessä ottelussa kuin olisi saavuttanut jotain suurta. Suu kävi koko ottelun ja matsi huipentui yhteenottoon Lauri Marjamäen kanssa. Tuli mieleen eräs hullu Torpedon ajoilta.

Sami Lepistö pelaa ensimmäisen pelin Jokereiden paidassa tällä kaudella. Pelituntuma on varmasti vielä kadoksissa joten ihmeitä ei kannata odottaa. Yksinkertaista peliä ja vähitellen itseluottamus kasvaa.

Viktor Lööv pelasi todella hyvän pelin Kazanissa edellisessä ottelussa . Koskaan ei oikein tiedä mitä Lööviltä saadaan. Loistavaa peliä vai järjettömiä hasardeja.

Jordan Schroeder on petrannut paljon, mutta varaa on vieläkin parempaan. Etenkin jos O’Neill on poissa niin siinä olisi hyvä paikka ottaa johtajan paikkaa joukkueesta.

Näillä mennään tällä kertaa. Jokereita rassaa varmasti tämä jatkuva reissaaminen. Paljon on viime ajat pelattu vieraspelejä. Maajoukkueen matkassa oli paljon pelaajia urakoimassa. Ei sekään kovin hyvä asia. Pisteitä kuitenkin tarvitaan. Toivotaan että Jokerit on parhaimmillaan. Edellinen ottelu tuo varmaan mukavasti jännitettä ja odotettavissa on kuumia tunteita niin kentällä kuin vaihtopenkillä. Jokerit on ottelun suosikki. Ylivoima kuntoon niin voitto on lähellä.

Ottelu käyntiin klo 18.30 V Sport Jääkiekolta ja Viaplaylta. Selostajana Tero Kainulainen.
 
Viimeksi muokattu:

Hera80

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tämä viimeisin viiden pelin vieraskiertue oli Jokereilta aika hyvä siinä mielessä, että tiukasta pelitahdista huolimatta ei joukkoon tullut yhtään huonoa peliä. Taisteltiin ja roikuttiin Kazaniakin vastaan mukana se mikä pystyttiiin. Tänään saman jatkuessa tulee kyllä voitto.
 
Kattilallinen perunoita on parempi kuin tyhjä ämpäri
Suosikkijoukkue
Jokerit, Philadelphia Flyers
Viktor Lööv pelasi todella hyvän pelin Kazanissa edellisessä ottelussa . Koskaan ei oikein tiedä mitä Lööviltä saadaan. Loistavaa peliä vai järjettömiä hasardeja.

Lööv on nämä vuodet ollut pelaaja josta ei tiedä onko lintu vai kala. Ominaisuudet, kuten koko, luistelu ja kiekon käsittely ovat periaatteessa huippuluokkaa. Taidollisesti ja fyysisesti huonommilla ominaisuuksilla on tehty monta NHL-uraa. Mutta välilä tulee sellainen fiilis, että onko hän rumasti sanottuna tyhmä pelaaja. Ja sitten taas välillä kaikkea muuta. Tällä kaudella on kuitenkin pelannut kokonaisuutena ehkä parasta kiekkoaan, joten toivotaan että ottaa sen stepin jonka jälkeen häntä voisi luonnehtia KHL:n kärkipään puolustajaksi.
 
Gillies: Tulin pelaamaan kovaa, rehellistä lätkää

Matza187

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Lööv on nämä vuodet ollut pelaaja josta ei tiedä onko lintu vai kala. Ominaisuudet, kuten koko, luistelu ja kiekon käsittely ovat periaatteessa huippuluokkaa. Taidollisesti ja fyysisesti huonommilla ominaisuuksilla on tehty monta NHL-uraa. Mutta välilä tulee sellainen fiilis, että onko hän rumasti sanottuna tyhmä pelaaja. Ja sitten taas välillä kaikkea muuta. Tällä kaudella on kuitenkin pelannut kokonaisuutena ehkä parasta kiekkoaan, joten toivotaan että ottaa sen stepin jonka jälkeen häntä voisi luonnehtia KHL:n kärkipään puolustajaksi.
Tässähän tämä on hyvin kiteytettynä.
Luistelun ja kiekonkäsittelyn voidaan tosiaan sanoa olevan huippuluokkaa. Mutta loppu tapahtuukin sitten korvien välissä. Välillä tulee aivan maagisia syöttöjä, mutta sitten taas kolikon kääntöpuolena niitä aivan käsittämättömiä aivopieruja, joista vastustaja saa vähintäänkin vaarallisia maalipaikkoja.

Myös kiekottomassa pelaamisessa Löövillä mielestäni eniten kehitettävää. Välillä tuntuu vastustajan pelaajat hukkuvan turhan helposti omissa. Tässäkin toki voi olla kyse siitä, että yrittää pelata jo seuraavaa tilannetta ja siitä seuraa näitä hetkittäisiä ylipelaamisia, jotka kotisohvalle näyttävät todella hölmöltä.
 

Matrixi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Lööv pelasi Moskovan turnauksessa Ruotsin paidassa oikein hyvin. Näytti siltä, että yritti pelata paljon yksinkertaisempaa peliä ja näin hasardeja ei tullut. Musta tuntuu siltä, että valmennuksen pitäisi olla jämäkämpi Löövin kanssa ja painottaa yksinkertaisuutta ja kurinalaisuutta. Ei pitäisi sallia mitään turhuuksia. Sama pätee Kreijickiin.
 

Letkuspede

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit Pens
Niin siellähän SKA peli häämöttää viikon päässä. Ehkä farmijoukkue tasoittaa tietä "sallivammalla tuomarilinjalla". Pää ylhäällä kun Artyukhin kentällä.. Muistellaan sitä joulun ajan Vitjaz peliä viime vuonna.
 

Sämppäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Jaaha. Karanteeni iskenyt. Yksi tartunta todettu.

Jokereiden kokoonpano:

6 Jesse Joensuu (A) – 93 Peter Regin – 48 Henri Ikonen
19 Veli-Matti Savinainen (A) – 10 Jordan Schroeder – 12 Marko Anttila (C)
13 Julius Junttila – 37 John Norman – 41 Antti Pihlström
40 Rasmus Lahnaviik – 26 Konsta Hirvonen

50 Viktor Lööv – 18 Sami Lepistö
36 Jakub Krejčík – 90 David Sklenicka
3 Niklas Friman

39 Anders Lindbäck (35 Samuel Jukuri)
 

massaonvoimaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Semmonen rosteri tänään. Kausari painaa hatun ja Lindille nolla!

Edit. Jos Hännikäisellä tartunta niin parempi nyt kuin 2kk päästä.
 
Tää jengi on tässä!

Valle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit ,Ottawa, SJK
Niin ja huomenna peli Dynamoa vastaan.. Lindbäck kolmas peli kolmeen päivään. Lähellä on että, Jukuri debytoi huomenna. Vittu on tämä taas vaikeaa. Pisteitäkin tarvis.
 

DonTirri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Stadilaiset jengit sarjasta ja lajista riippumatta
Kyllä on. Vaikea sanoa myöskään näistä itänaapurin karanteenimääräyksistä. Kertokaa mitkä ne on? Tai foliohattuilen tämän kostoksi Jokereilla tuosta Ufa pelistä...
Pudashan oli jo Moskovassa EHT:n ansiosta. Joten rajalle ainakaan ei oo voinu jäädä
 
Kuinka monta Hockey Hall of Famen jäsentä on lähtöisin teidän joukkueesta?
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy