Eesau_65

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Se on edessä neljäs ottelu sitten. Kukaan ei uskonut, että ottelusarja menisi poikki suoraan neljällä kohtaamisella ja niin ei myöskään tapahdu. Vierasvoittoisesti ottelut ovat menneet ja tietysti itse toivoo, että näin myös jatketaan ainakin tämän ottelun kohdalla.

Kokoonpanot Mestiksen sivuilta:
http://www.tilastopalvelu.fi/ih/index.php?option=com_content&view=article&id=8&gid=46478
Ottelua ennen Ika jo mainitsi, että nyt pelataan seuran tulevaisuudesta. Tappio tässä tekisi tietysti lisää painetta ja paineen alla näyttää peli menevän niin vaikeaksi että nousu olisi todella hankalaa. Tietysti noilla sanoilla painetta haetaan jo. Pelaajille toivon mukaan anettu hieman erilainen viesti.

Maalivaahdit ovat edelleen samat. Ika luottaa Kaapoon ja LeKi:n ei tarvitse edes miettiä kenet heittää maaliin.
TUTO saamassa myös Kokkosen kokoonpanoon. Ainakin jo siellä näkyy ja varmasti tullaan myös käyttämään, jos pelitilanteet sitä edellyttävät. Luulen, että käväsee ainakin aloituksia kokeilemassa jos niitä nyt hävitään edellisten pelien malliin.

Ei muut kun tsemppiä joukkueelle ja taas paikalle meneville kannattajille. !
 
Sini-puna-valkoinen Savo
Suosikkijoukkue
Sini-puna-valkoinen, Kupittaan ylpeys!
Lauantaina peli meni pieleen oikeastaan jo siinä vaiheessa kun päästettiin se nopea avausmaali, minkä jälkeen LeKi pääsi mukavuusalueelleen eli puolustamaan ja varjelemaan johtoa. Tänään on äärimmäisen tärkeää, että TuTo pelaa kaikin puolin varman ja vakuuttavan ekan kympin, eikä LeKi:ä päästetä tekemään kiusallista nopeaa avausmaalia.

Yhtenä suurimmista ongelmista TuTo:lla on se, että keskeisin tuloksentekoyksikkö eli Pärä-Tuke-Keni-ketju on kollektiivisesti enemmän tai vähemmän paskana, joten heiltä ei voi maagisia odottaa. Rutanen-Jalo-MikkoLaine pelaa hyvin yhteen, mutta valitettavasti ruuti oli maalipaikoissa todella märkää lauantaina. Kangasniemen puuttuminen on tietysti iso ongelma, sillä hän pystyisi yllätyksellisyydellään aiheuttamaan harmaita hiuksia vastustajalle joka ottelussa.

Suurin ero LeKi:n hyväksi on tähän asti ollut nimenomaan laukausten laadussa. TuTo laukoo enemmän, mutta todella monet laukaukset tulevat kaukaa ja ilman maskia, eikä maalinedustalla ole ketään laittamassa paluukiekkoja sisään. Näin ollen Norosen elämä tehdään aika helpoksi. Vastaavasti LeKi laukoo vähemmän, mutta vedot ovat kovia ja tulevat hyviltä paikoilta. LeKi pääsee myös huomattavasti TuTo:a paremmin tunkeutumaan puolustuksen selustaan ja keskisektorille siinä missä TuTo:lta puuttuu aggressiivisuutta ja peli on enemmän sellaista pyörittelyä kaukana maalista. Tämä pätee valitettavasti myös silloin, kun TuTo on ylivoimalla. Yv-pelissä ei selvästikään ole tällä hetkellä itseluottamusta.

Tästä kaikesta huolimatta pidän TuTo:a parempana joukkueena ja uskon, että tänään kairataan se elintärkeä voitto. Mitä pidemmälle nämä pelisarjat etenevät, sitä vahvemmiksi ennakkosuosikit yleensä tulevat, ja kenties tämä Game 4 on käänteentekevä ottelu meille. Syytä olisi, sillä tappioon ei tässä vaiheessa ole oikein varaa.
 
"Marit Björgen on näiden kisojen kiistaton hiihtokuningas." - Jussi Eskola

hokihoki

Jäsen
Kutkuttava matsi tiedossa. Etenkin kun Tuton tehotrio ei ole ollut parhaassa mahdollisessa iskussa ja Noronen on ollut käsittämätön Lekin maalilla.

Uskon kuitenkin Tuton vievän tämän pikkuaskin taiston, sillä joukkue on liikeeltää ja kiekolliselta peliltään taitavampi. Mikäli YV palaset sattuu loksahtamaan paikoilleen olisi se myös käänteen tekevä seikka, joka kääntäisi koko ottelusarjan lopulta Tutolle.

Hienosti Leki on kyllä saanut haastettua ja aiheuttanut jopa pieniä pelontunteita.
 

tosiasia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Pientä pakkovoiton makua on TuTolla tänään. Edellisessä pelissä mielestäni oli muutama ratkaiseva asia LeKin hyväksi.

Ensinnäkin taktisesti LeKin joukkueelle sopii kuin nenä päähän pieni kyttäily ja vahva puolustuksen kautta pelaaminen. LeKillä on hyvä veskari ja isokoisia pakkeja, jotka siivoavat hyvin maalinedustaa. Hyökkäjissäkään ei mitään karmeita pistenikkareita ole, mutta alaspäin tullaan hyvin juuri puolustustamaan. Vastustajan on todella vaikea mennä maalille ja hyvä veskari torjuu varmasti valtaosan kauemmista vedoista, jos ei maskipeli toimi.

Vastahyökkäyksissä löytyy myös tehoa LeKiltä, varsinkin jos TuTo yliyrittää. Yllättäviä ja nopeita vastahyökkäyksiä on huomattavasti vaikeampaa puolustaa, kuin kontrolloituja nousuja.

TuTon pitäisi nyt vain malttaa pelata puolustuksen kautta ja iskeä voimalla maalille kun paikkaa avautuu. Pelistä tulee varmasti taas tiukka ja myös veskareiden otteilla on merkitystä. Veikataan TuTon vievän tämä jännitysnäytelmän jatkoajalla.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy