Ehkä nähnyt jonkun muun tekevän niin (ihmisen?) tai sattumalta hoksannut kuten ihminen joskus että sehän auttaa. Ne jotka tunkivat haavaansa laiskiaisen paskaa eivät ole enää kertomassa tarinaansa.Loukkaantunut oranki Rakus paransi itse haavansa lääkekasvista mutustelemallaan laastarilla
Kyseessä on tiettävästi ensimmäinen kerta, kun eläimen on nähty todistettavasti osaavan parantaa itse haavojaan lääkekasvilla.yle.fi
Mistä tai miten tämä oranki on saanut tuon tietotaitonsa haavan parantamiseen kasvilla? Onko se nähnyt toisten orankien käyttävän kasvia tai onko se itse sattumalta löytänyt parannuskeinon. Hämmästyttävää.
Olisipa kiva, jos ihmiset pystyisivät kommunikoimaan eri lajien kanssa. Mitä kaikkea voisimme niiltä oppia.
– He ovat lähimpiä sukulaisiamme, ja tämä viittaa jälleen niihin yhtäläisyyksiin, joita jaamme heidän kanssaan. Olemme enemmän samankaltaisia kuin erilaisia, sanoo saksalaisen Max Planck -instituutin biologi ja kansallispuiston tutkimusryhmän johtaja Isabella Laumer.
Noh, onhan nämä hämmästyttäviä asioita. Ikään kuin olisi jokin älykäs suunnittelija taustalla. Tästä ei pidä kumminkaan suinpäin hypätä sinne mihin tuo termi ensi alkuun viittaisi. Tai joku kenties hyppää eikä tarvitse enää ajatella kun vastaus on sillä sipuli.
Olen yrittänyt ajatella, että on biljardi erilaista vaihtoehtoa ensin tyrkyllä ja ne perhoset, joilla sattui olemaan takasiivissä suuret silmänkaltaiset pallukat olivat ne jotka sitten säilyivät enemmistönä jatkamaan sukua tai ne, jotka siivet yhteen taittaessaan muuntautuivat puun lehdiksi, selvisivät. Ja ne keillä oli joku toinen kuvio niin lintu söi. Sopeutuvin ja sopivin selviää ja jatkaa.
Mutta riittääkö maailman mennyt aika moiseen kokeiluun? Aikaa toki on ollut, mutta niinkö se menee että heitetään miljarditahoista noppaa ja katsotaan minkä numeron lintu syö ja mitä numeroa eivät syö ja sen perusteella on tietynlaisia elukoita enää jäljellä? (Korostan vielä, että harhatelmani eivät yritä tarttua johonkin uskonnolliseen tai raamatulliseen oksaan vaan puhtaaseen ihmetykseen ja hämmästykseen jota toki voitelee tiedon puute.)