Ilmoitukset

 • Nimimerkki Knap huilaa viikon sääntöjen 10§:n perusteella.
 • Nimimerkki Lico huilaa viikon sääntöjen 6 ja 18§:n perusteella. Viesti löytyy Patrik Laine-ketjusta.
 • Nimimerkki LikainenLegenda huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella.
 • Nimimerkki Ysipakki huilaa viikon sääntöjen 7§:n perusteella. 
 • Nimimerkki muaddib huilaa kuukauden MM-kisojen otteluseurannassa olevasta viestistä, joka rikkoo sääntöpykäliä 4 ja 6§.

Sulje ilmoitus

Lukon talous 2010-luvulla

Viestiketju osiossa 'Lukko' , aloittajana 1936, 22.09.2010 klo 08.25.

 1. lebak Jäsen

  Uskoisin, että vähenevä konserniavustus on myös reagointia RTK:n puolella toimialan suhdanteisiin ja yhtiön strategiaan. Siihen, että yhtiöjärjestyksiä pystyttäisiin muuttamaan on vielä pitkä matka, toivottavasti mahdoton. Eiköhän se ole varmistettu, että konsernin nurkkia ei pystytä valtaamaan ja RTK on Lukon kanssa samassa kelkassa vielä pitkään.
   
 2. Hagi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko
  Kiekkoareena liitteestä tuli bongattua, että Lukko on budjetoinut ensi kaudeksi pääsylipputuloja 1,4 miljoonaa euroa ja yleisötavoite on 3 800 katsojaa per matsi.

  Eli tuolloin ka. lipusta saatava hinta on n. 12,28 euroa. (Jos tuloihin on budjetoitu mukaan playoff-otteluja ja CHL-otteluja, silloin hinta on tietysti pienempi).

  Vertailuna esim. Sport, heillä yleisötavoite 3700 katsojaa, mutta budjetoidut lipputulot kuitenkin 1,865 miljoona euroa.

  Joko Lukko jakaa enemmän ilmaislippuja tai sitten Raumalla on halvemmat pääsyliput. Toki löytyy vastakkaisiakin esimerkkejä muista Liigan joukkueista, kuten TPS)
   
  Viimeksi muokattu: 08.09.2015 klo 10.55
 3. Roku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko
  Lainaus:
  Ei tuo halvat liput ainakaan sovi siihen mielikuvaan mikä mulla on Lukosta.
   
 4. Hagi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko
  MTV: Liigan alhaiset yleisömäärät puhuttavat - Lukko lähellä tavoitettaan - Kiekkoareena

  Linkki vie Kiekkoareenan sivuille, jossa juttua Liigan yleisömääristä. Lukko on melko lähellä tavoitetaan, kun yleisö ka. on tällä hetkellä 3670. (tavoite 3800).

  Huomisessa Blues-ottelussa saatetaan nähdä kauden yleisöennätys, ainakin lippupalvelun kartan mukaan.

  Lukko-Blues lippuja. 14.10.2015 KIVIKYLÄN AREENA RAUMA - Lippupalvelu

  Normaalisti melko tyhjillään olevat B ja C-katsomot on liki loppuunmyyty. Tuon pitäisi tarkoittaa sitä, että yleisömäärä on yli 4500 katsojan.
  Joten Raumalla ei ainakaan ole tietoa yleisökadosta, kuten muilla paikkakunnilla.
   
 5. #16 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Lainaus:
  Paitsi nuo A -ja D katsomot ovat n. puolillaan Lippupalvelun mukaan, joten yleisöennätystä tälle kaudelle tuskin saadaan.

  Lippuja on jaettu paljon ainakin kouluille, juurikin C-ja B katsomoihin. Huomattavasti parempi sekin, kun jättää nuo paikat täyttämättä.
   
 6. benicio Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko
  A-katsomo ei näy käytännössä ollenkaan tv-kuvissa, eikä sieltä kauheasti kannustustakaan taida kuulua, pl se yksi huutelija, joten sikäli B- ja C-katsomoihin lippuja jakamalla saadaan täydennäköinen halli aikaiseksi, ja kun Lukko on kotona pelannut oikein kivasti ja viime pelin ratkaisu oli vieläpä ikimuistoinen, niin kyllä tässä ihan hyvää pöhinää on Lukko saanut aikaiseksi. Toki huomenna olisi syytä voittaa ja syventää positiivista kierrettä.
  Eikös noita vapaalippuja voisi jakaa reilulla kädellä myös CHL-peliin, niin saataisiin siitäkin ihan edustava tilaisuus edellyttäen että seisomakatsomoonkin riittää sakkia.
   
 7. carr Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko, Peter Forsberg
  Joo näyttää olleen ilmaislippuja jaossa. Ihmiset yrittää muuttaa niitä rahaksi Facebookissa.
   
 8. Bakaun Imaami Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  New York Rangers, Vegas Golden Knights
  Lainaus:
  No ei täällä kyllä ketään ole. Seisomakatsomokin ihan tyhjä.
   
 9. Hagi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko
  SK: Lukko tekee aitiomyynnillä miljoonan vuodessa - Kiekkoareena

  Linkki vie Kiekkoareenan sivuille.

  Aikanaan oli juttua, mitä Lukon järjestämät oheistapahtumat tuottavat. Rajalan mukaan Superpikkujoulut, Rauma Rock yms. tuottavat voittoa yhteensä noin 50 000 - 120 000 euroa, vuodesta riippuen.

  Lisäksi jutussa korostetaan sitä, että aitiomyynti on erittäin tärkeää. Yksi aitio voi tuottaa ottelussa tarjoiluineen 1500 euroa, mikä vastaa noin 100 halvemman istumapaikan lippua. Lukolla on peräti 28 aitiota, joilla tehdään paljon rahaa.

  Lisäksi jutun mukaan Lukon kotiotteluissa katsoja käyttää ravintopalveluihin keskimäärin 8,50 euroa, kun Porissa jäädään 4,85 euroon.
   
 10. senilix Jäsen

  Lainaus:
  Saa tuolla Eklöfin palkan maksettua
   
 11. hokkikokki Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko
  Kumpaa tässä nyt sitten uskoo. Puhtaasti numeroita pyörittäviä tilastonikkareita vai Lukon johdon juttuja. Yle taas tehnyt viiltävän analyysin joukkueiden taloudellisesta tilasta. Ja viimeinen siis ironiaa.
   
 12. Jyty Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  käyttää lehväslukkoa logonaan.
  Se on kyllä komeaa, kun tuolla YLE:llä noin hyvin ymmärtävät miten Lukon talous toimii. Kelpaa lueskella laadukkaita julkaisuja.
   
 13. senilix Jäsen

  Seuroista Rauman Lukko, Tampereen Ilves, Espoon Blues ja ensi kaudeksi liigaan nouseva Mikkelin Jukurit ovat porskuttaneet viimeiset vuodet ilman minkäänlaista kulukuria. Seurojen toiminnasta vastaavat yhtiöt ovat eläneet yli varojensa viisi peräkkäistä vuotta.

  Tuo on lainaus YLEn jutusta. Totta on, että Lukon jääkiekkotoiminnan tulos on miinuksella. Mutta Lukon osalta tuo "ei kulukuria" ja "eläminen yli varojensa" ei pidä paikkaansa, sillä konserniavustus on budjetoitu vuosittain ja se on mukana kulubudjetissa, joka on varsinkin viime vuosina pitänyt aika hyvin. Ja viime vuosina Lukon tilinpäätös on näyttänyt n. 45000 plussaa vuosittain.

  Tätä ei tietenkään noissa jutuissa huomioida. Ovatko taloudesta kirjoittavat tyhmiä vaiko sensaatiohakuisia....
   
 14. Roku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko
  Lainaus:
  Veikkaan että sekä että. Tai en tiedä ovatko tyhmiä, mutta tietämättömiä jos niinkuin kauniimmin asian ilmaisee.
   
 15. Tuamas Jäsen

  Tuossa on niin monta kohtaa väärin, että siellä on jollekin TET-harjoittelijalle annettu Eportin tunnukset käyttöön ja annettu vapaat kädet.

  Tässä sitten näkee millaista jälkeä tulee kun tehdään talousjuttuja ilman talous- ja toimialaosaamista.
   
 16. Hagi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko
 17. Tuamas Jäsen

 18. Yuppi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko, Jokke Heinänen
  Lainaus:
  Näin juuri. Jutussahan lukee periaatteessa kaikki tarpeellinen asian ymmärtämiseen, mutta silti toimittaja ei ikäänkuin suostu ymmärtämään. Tällaisen henkilön kanssa on varmaan kamalaa keskustella yhtään mistään. Ja samalla Yle puskee koko ajan vaikka Facebookkiin näitä "sensaatiojuttujaan" toinen toistaan raflaavimilla otsikoilla, ei näin.
   
 19. benicio Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko
  Lainaus:
  Toimittaja on jopa onnistunut kirjoittamaan lauseen "Miksi sitten yhtiön omistava, konsernin emoyhtiö Contineo Oy rahoittaa Lukon tappiollista toimintaa vuosi toisensa jälkeen?" Mutta ei kuitenkaan ole sisäistänyt sitä oikeaa vastausta.
   
 20. TosiFani Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  On aivan käsittämätöntä ettei toimittajat tajua, että jääkiekko omistaa RTKn, eikä päinvastoin.
   
 21. muti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Lainaus:
  Yle-vero hyötykäytössä. Lisäksi:
  Lainaus:
  Lainaus:
  <- helvetin typerästi muuten tuo kohta, ei käy mielestäni varmasti selväksi että onko kyseessä Rajalan puheet vai jonkun muun.

  Mutta kruununa tekstin lopussa Lainaus:
  Tässä tapauksessa ei voi mielestäni vedota enää tietämättömyyteen, jos on ilmeisesti kahdesta suusta jo kerrottu että jääkiekko omistaa nuo muut, eikä nuo muut jääkiekkoa, niin silti suolletaan paskaa.
   
 22. hokkikokki Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko
  Ei kuulu ketjuun millään tavalla, mutta kun pariin otteeseen parin toimittajan kanssa vääntänyt haastattelua tolleen ja sitten kirjoitetaan ihan puutaheinää (toimittaj siis käsikirjoittanut jutun jo valmiiksi, eikä mielipidettään aio muuttaa) niin on usko mennyt kaikkeen uutisointiin. Ja juuri tuota olen protestoinut monessa jutussa jossa joku on päästänyt sensaatiouutisen "vahingossa" suustaan. Kuten Raanta otsikoitiin tosi surkeaksi joukkuepelaajaksi repimällä yksi lause erilleen koko asiayhteydestä, tarkoituksesta ja yhtälöstä. Toimittajat on yksi eniten halveksimani ammattiryhmä.
   
 23. Latzo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko
  On kyllä niin huonosti kirjoitettu juttu, että tuosta voisi jo jakaa jonkun "vuoden huonoin journalisti" -palkinnon. Näin talousalan ammattilaisena pistää lähes vihaksi, kun lukee Ylen uutista, jossa kirjoitetaan talousasioista, mutta ei oikeasti ymmärretä yhtään mitään siitä, mitä kirjoitetaan. Ei oikeasti voi olla niin vaikeaa ymmärtää, että kuka omistaa ja kenet!
   
 24. Okkul Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko ja maajoukkueet
  Yle on jo jonkun aikaa sortunut samoille linjoille iltapäivälehtien kanssa, hakemalla sensaatio otsikoita klikkien toivossa. Yleltä pitäis ottaa verorahat pois kun on niin pahoin politisoitunut ja luottamus puolueettomaan tiedon välitykseen kauan sitten menetetty.
  Raumalla nimenomaan talous on hoidettu hienosti taustayhtiöiden kautta josta kaikkialla ollaan kateellisia, Niin kauan ei ole mitään hätää kun konsernilla on tase kunnossa vaikka välillä tekisi tappiotakin.

  Sanottakoon vielä se että vaikka Rajalaa voidaan kritisoida monesta asiasta niin on hän kuitenkin saanut liikevaihdon kasvuun eikä sekään ole helppoa näinä vaikeina aikoina.
   
 25. Madfexx Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko (Tampereen paikallisosasto)
  Lainaus:
  Toimittajiakin löytyy niin moneen junaan. Sysipaskoja, huippuhyviä ja kaikkea siltä väliltä.

  Terveisin, toimittaja