Ilmoitukset

Nimimerkki Kärppäri on saanut viikon pelikiellon sisällöttömästä ja asiattomasta viestistään Kärpät-HIFK -sarjan ketjussa.

Nimimerkin Koffari viestien taso ei noussut jo annetun huomautuksen jälkeenkään, joten hänen kirjoitusoikeutensa palstalle on poistettu.

Nimimerkki Samart on passitettu viikon pelikieltoon HIFK-osioon kirjoitetusta henkilökohtaisesta hyökkäyksestä.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki HokiOnSporttia huilaa viikon sääntöjen 9§:n perusteella. Provoilu-viestejä lenteli vähän ympäriinsä.

Nimimerkki M.O.R.O huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella. Turha viesti löytyy Mestiksen finaalipari-ketjusta.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Zolmu osoittautui aiemmin porttikiellon saaneen jäsenen uudeksi nimimerkiksi. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on poistettu.

Mikäli elinikäisen pelikiellon saanut jäsen haluaa palata palstavahvuuteen, uuden nimimerkin luomisen sijaan suosittelemme lähettämään pyynnön oikeuksien avaamisesta moderaattoreille hyvien perusteluiden kera.

Sulje ilmoitus

Lukon talous 2010-luvulla

Viestiketju osiossa 'Lukko' , aloittajana 1936, 22.09.2010 klo 08.25.

 1. Lokakuu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko
  Pitää muistaa, että pelaajalla on mahdollisuus siirtää vuosituloistaan maksimisaan 100 000 euroa rahastoon, joka ei näy tässä taulukossa.
  Rahastoinnissa on omat säädöksensä ja pelaajat käyttävät niitä vuosittain erilailla.
   
 2. hjalmar Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Juutinrauman Lukko ja Unajan Urheilijat.
  Tylsää luettavaa tämä ketju juuri nyt. Jokainen itkee, miten pirusti Lukon pelaajille oikein maksetaankaan. Olisikohan taustalla vertailu omaan palkkaan? Tällaisten tulotietojen julkaisu vuosittainen on aina se paikka, kun kateus herää.

  Kukaan ei sano, että loistavaa, että pystytään maksamaan. SaiPan palkoilla ei Lukko pelaisi SM-liigaa. Tai jos pelaisi, niin sitä ei monikaan raumalainen lähtisi katsomaan.
   
 3. Rl Jäsen

  Lainaus:
  Mielestäni on aivan eri asia että PYSTYTÄÄN maksamaan laadukkaille pelaajille kilpailukykyistä palkkaa kuin että maksetaan jostain käsittämättömästä syystä ylihintaa monestakin turhakkeesta joiden pelillinen anti on alhaista kastia.
  Aina taloudesta puhuttaessa joku korostaa Lukon taloudellisia resursseja.
  Tuolla budjetilla pitäisi saada aikaan ihan oikeita urheilullisia tuloksia, mikä ei taas kuulu tähän ketjuun enempää
   
 4. carr Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko, Peter Forsberg
  Joka vuosi pelaajien verotiedot tulee yllätyksenä. Viime vuonna piti olla budjetista miljoona käyttämättä ja oikea luku taisi olla 200 000€. Silti luvut yllätti. Se onko palkkakehityksessä järkeä on eri asia mutta yllätyksenä nämä luvut ei pitäisi tulla.

  Ei se kyllä naapurin vika ole jos tienaan sitä vähemmän. Palkka on sellainen asia, että siihen voi vain itse vaikuttaa. Marginaalikorotuksetkaan ei taida auttaa palkkakuopasta pois. Jos muu ei auta niin kannattaa alkaa sitomaan hokkarin nauhoja.
   
 5. Roku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko
  Mä en tiedä kun mua ei juurikaan kiinnosta kuinka paljon Lukon pelaajat tienaavat. En minä sitä palkkaa kumminkaan heille joudu tilittämään.
   
 6. Ruutiveijari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko
  Lainaus:
  Totta. Mutta nykytilanne on se, että Lukko ostaa joka kausi kovalla rahalla itselleen liigapaikan. Tyly ajatus, mutta tylympi olisi rynniä mestiksessä kun ei ollut rahaa sitä liigapaikkaa ostaa.

  Lukon ongelmat ovat syvemmällä, mutta itse valitsen nykytilanteessa tämän ylipalkkaamisen ja liigapaikan paremmaksi vaihtoehdoksi. Tämä siihen asti kunnes ne todelliset ongelmat joskus (ehkä) saadaan ratkaistua.
   
 7. Lone Wanderer Jäsen

  No jaa kymmenen vuotta sitten operoitiin suunnilleen SaiPamaisella budjetilla ja sijoitukset esim. Lehkosen kahdella kaudella olivat 12. Ja 9. Sen jälkeen se on ollut samaa paskaa helvetisti isommalla budjetilla. Kyllä mua ainakin vituttaa, että seura johon olen vuosia kantanut rahaa maksaa ylihintaa paskoista pelaajista ja alisuorittajista. Lukko on aivan samanlainen nykyään kun vuosituhanteen vaihteen Blues, jossa viiletti ylipalkattuja ex-HIFKejä vetämässä elläkerahat kotiin ja alisuorittamassa. Pelillilinen identitetti puuttui ja menestystä ei tullut. Sitten kun alettiin panostaa pitkäjänteisyyteen niin tulikin kaksi hopeaa.. Helvetisti pienemmällä budjetilla.
   
 8. Rl Jäsen

  Lainaus:
  Liigapaikan säilyttämiseen eikä menestymiseen tarvitse maksaa ylihintaa pelaajista. Pitää saada pelaajat viihtymään olostaan ja tajuamaan, että täällä olisi resursseja voittaa jotakin niin luultavasti tämä Rauma-lisä pienenisi, ellei jopa häviäisi.
  Tottakai liigassa pelaaminen kiinnostaa enemmän kuin mestiksessä, mutta ylihinnan maksamattomuus ei automaattisesti tarkoita heikkoa menestystä ja reissua alasarjoihin
   
 9. Karajan Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko & Boston Bruins
  Lainaus:
  Kari Heikkilän ja Summasen palkkaamisestahan Bluesin nousu käytännössä alkoi. Oikeita ja rohkeita päätöksiä jotka kantoivat myöhemmin hedelmää. Samoin molemmista luopuminen myöhemmin.
   
 10. Jyty Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  käyttää lehväslukkoa logonaan.
  Täältä löytyi oikein talousketjukin, joten laitetaas tänne.

  Lukon käyttämä vuotuinen rahamäärä kootaan käsittääkseni jotakuinkin seuraavasti:

  1) pääsylipputulot -> 1/5
  2) ravintolamyynti -> 2/5
  3) yritysmyynti ja konsernituki -> 2/5

  Kohta 1 on aika vakio vuodesta toiseen, eikä siihen pysty enää isommin vaikuttamaan. Ehkä pientä lisäystä voi saada, mutta ei mitään isompaa. Rauman ja ympäristökuntien koko sekä kilpailevat seurat säännöstelevät tätä osuutta kuitenkin niin paljon.

  Kohta 2 on se, jossa on parannettavaa. Onhan Lukolla jo nyt monenlaista toimintaa tuossa osassa, mutta vielä löytyy paljon potentiaalia. Helmiranta varmaan yksi potentiaalisista mahdollisuuksista, miksei itse Areenakin.

  Kohta 3 on se, jonka takia varmaan Vesalainenkin Lukkoon palkattiin. Valtakunnallinen myynti tuskin on sillä tasolla, mihin Lukko voisi kyetä. Mahdollinen konserniavustuksen väheneminen on siis pois tästä lohkosta. Jostain sekin raha olisi saatava, mikäli niistä jotain vähennyksiä tulee. Ellei löydy, niin budjetti pienenee.
   
 11. Durden Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko, Winnipeg Jets
  Lainaus:
  Lukon myyntiesityksessä nuo luvut joskus näytettiin. Eurolleen en muista summia, mutta ravitolamyynti, pääsylipputulot ja yritysmyynti olivat kaikki kokolailla samaa suuruusuokkaa. Konsernituki siihen päälle. Trendiviivat olivat esityksessä hyvässä kulmassa ylöspäin. Tästä Rajalaa on myös paikallismediassa kritisoitu, kun myyntikäyrät jylläävät, mutta urheilullisuus on paitsiossa. Tai pitää kai sanoa että oli, kun Lukkoa pidetään nyt vahvana finaalijoukkueena. Siitä kiitos Dufvalle.

  Vesalainen palkattiin Kurjen tilalle, eli samalla myyntivahvuudella Lukko toimii kuin aikaisemminkin.
   
  Viimeksi muokattu: 10.08.2014 klo 02.41
 12. 1936 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  pitkällä lomalla
  Kiekkoareenan liitteessä Rajala mainitsee, että konserniavustus pienenee 100 000€ vuodessa 2018 asti, jolloin se jää 1,1 miljoonaan euroon vuodessa.
   
 13. hjalmar Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Juutinrauman Lukko ja Unajan Urheilijat.
  Lainaus:
  Ilmeisesti lama on tässäkin takana, tosin en tunne RTKn liikevaihdon kehitystä viime vuosilta. Mutta toivotaan nyt, että tämä globaali taantuma menee ohi vuoteen 2018 mennessä.
   
 14. 1936 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  pitkällä lomalla
  Jutussa puhutaan vain omistajan mielipiteestä, että Lukko on ollut liian riippuvainen (lue joutunut ponnistelemaan liian vähän) tuesta ja tätä kautta joutuu kehittämään toimintaansa.

  Varmasti molemmat totta. Käsittääkseni RTK:hon vaikuttaa lama myös ja sitä kautta paine pienentää tukea on todellinen.
   
 15. Ruutiveijari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko
  Lukon budjetti on noin 8 miljoonaa tällä kaudella (muistaakseni). Pelaajiin siitä menee vajaa 3 miljoonaa.

  Mihin kummaan tuo loppu viitisen miljoonaa katoaa? Matkustamisen, muun henkilökunnan ja varusteet ymmärrän. Mutta että viisi miljoonaa...?
   
 16. sambersson Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko
  Lainaus:

  Niin onhan Lukolla toistakymmentä kämppää kaupungissa, Helmirantaa ja hallin remppalainaa ja työetuautoja sun muuta kulua. Pienistä puroista kasvaa jne. Eikä vakuutuksetkaan halpoja ole.
   
 17. Durden Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko, Winnipeg Jets
  Lainaus:
  Eikö tuo noin 8 miljoonaa ole liikevaihto, eikä budjetti?
   
 18. Kiikartorni Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Anssi Rantanen
  Kyllä tuo kulubudjetti 7.75 M€:ksi ilmoitettu ja pelaajapalkkioihin on budjetoitu 2.8 M€.
  Yksityiskohdat sivuuttaen voisi sanoa että 50% menee pelaajiin ja henkilöstöön sivukuluineen (Lukon henkilöstökulut lienevät 4-5 M€). Organisaatiossa on muuten ihan pirusti väkeä kun jokainen toimisto kolutaan...
  Noin neljänneksen kulubudjetista vie normaalisti "urheilutoimintaan liittyvät kulut" esim. pelivarusteet, matkustus, yöpymiset ja ruokailut jne. Voipi olla että CHL lisää jonkin verrankin noita kuluja. Arvelisin että myös A-junnut ovat osa organisaatiota ja näin ollen tuo oman kätensä kirstulle. Joku voisi korjata jos olen väärässä.

  Loput (tai ainakin iso osa) menneekin hallintoon, vuokra- ja tilamaksuihin, myynnin ja markkinoinnin kuluihin. Varmasti kuten sambersson mainitsi kulueriä on muitakin. En tiedä esim. kuka halliremontin maksoi. Mutta kyllähän tuollaisenkin rahatukun äkkiä menemään saa.
  Niin kuin moni pelaaja on sanonut: "Raumalla kaikki hoidetaan vimpan päälle, pelaajan tehtävä on keskittyä pelaamaan.
   
  Viimeksi muokattu: 11.09.2014 klo 01.50
 19. benicio Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko
  Lainaus:
  NIskala taisi Urheilusanomien kausioppaassa todeta, että olosuhteet on kymmenessä vuodessa muuttuneet "kohtalaisista täydellisiksi".
   
 20. Hagi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko
 21. Hagi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko
  Tässä muutamia poimintoja verotiedoista. Tietenkään todellisia palkkoja on tuolta mahdoton saada, kun pelaaja voi rahastoida palkastaan jopa 100 000 euroa.

  Risto Dufva 172 420
  Ville Vahalahti 154 168
  Lauri Tukonen 156 605
  Otto Honkaheimo 136 875
  Jussi Pesonen 122 110
  Justin Azevedo 122 085

  Edit. http://www.iltalehti.fi/verot-urheilu/2014110318803309_vu.shtml

  Lainaus:
   
  Viimeksi muokattu: 03.11.2014 klo 14.31
 22. 1936 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  pitkällä lomalla
  Mitä on tapahtunut Jussi Pesoselle? Tuloista hyvä huomioida, että palkanmaksajia on ollut kaksi. Lukko ja Ilves. Oli vielä hyvä ennen loukkaantumistaan Azevedon rinnalla, mutta sen jälkeen on vajonut Ilveksestä LeKiin. Ilmeisesti erittäin kyseenalainen treenimotivaatio on ainakin yksi syy.
   
 23. Radiopää Jäsen

  RTK-Palvelun verotettavilla tuloilla oltaisiin SM-liigan pelaajabudjeteissa ykkösenä, mutta vain pienellä erolla.

  RTK-Palvelu Oy 3 330 186 (verotettavat tulot)
  Oulun Kärpät 3 200 000 (suurin pelaajabudjetti)
   
 24. eriatarka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Kun katselee Lukon miesten verotettavia tuloja 2013, niin onhan siellä käsittämättömiä summia esim.

  Honkaheimo 136k
  Generous 105k
  Jasu 79k (vrt. 18 maalia kaudella 2012-13 tehnyt Nurmi 58k)
  Kauvosaari 60k (mies ei mahtunut edes kokoonpanoon)

  Edit. Jonne Virtanen JYP:issä 62k. En todellakaan usko, että mies saa Lukossa 100k.

  PS. Vauhkonen ja Piitulainen SaiPassa vain 32k mieheen.

  http://www.iltalehti.fi/verot-urheilu/2014110318803309_vu.shtml
   
 25. korkki Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  FBT Karhut ja Nicefutis
  Miten hemmetissa voi olla mahdollista etta Dufva maksoi (SK:n mukaan) veroja parinsadan tuhannen tuloistaan saman verran kuin meikalainen neljasosan tuloistani. Joku virhe jossain vai verojen kierratys veroparatiisin kautta.