Ilmoitukset

 • Nimimerkki Knap huilaa viikon sääntöjen 10§:n perusteella.
 • Nimimerkki Lico huilaa viikon sääntöjen 6 ja 18§:n perusteella. Viesti löytyy Patrik Laine-ketjusta.
 • Nimimerkki LikainenLegenda huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella.
 • Nimimerkki Ysipakki huilaa viikon sääntöjen 7§:n perusteella. 
 • Nimimerkki muaddib huilaa kuukauden MM-kisojen otteluseurannassa olevasta viestistä, joka rikkoo sääntöpykäliä 4 ja 6§.

Sulje ilmoitus

Loukkaantumiseen päättyneet pelaajaurat

Viestiketju osiossa 'Yleinen jääkiekkokeskustelu' , aloittajana Eetu, 05.02.2011 klo 23.20.

 1. Eetu Jäsen

  Kaikki tuntevat tilanteen, jossa Jaroslav Otevrell halvaantui.

  Lukossa pelannut puolustaja Allan Measures joutui lopettamaan uransa Tomi Hirvosen taklauksen vuoksi.
  "Ensin Jokereiden Tom Koivisto taklasi Measuresia selkään sillä seurauksella, että tämä lensi pää edellä laitaan. Niska vaurioitui tästä siinä määrin, että Allun vasen käsi osittain halvaantui väliaikaisesti. Lopullinen niitti tuli sitten Jyväskylässä, kun Tomi Hirvonen taklasi Measuresin jälleen pää edellä laitaan. Tuon taklauksen jälkeen Measures ei enää kaukaloon palannut."
  Sitaatti täältä.

  Ässien puolustaja Tero Paappasen ura oli myös hyvin lähellä loppua, kun Janne Grönvall taklasi miestä Kokemäellä harjoitusottelussa päähän. Aivotärähdys oli jo ties kuinka mones, ja lääkärien pyynnöstä/painostuksesta mies pelaakin enää vain harrastuksen vuoksi "höntsäsarjoissa". Myös ässähyökkääjä Veli-Matti Savinainen koki pahan taklauksen, onnekseen ura jatkuu edelleen.

  Löytyykö kautta SM-liigan historian muita uran päättäneitä tilanteita? Entä jääkiekosta yleisesti? Videot/lehtijutut/muut todisteet liitteeksi, jos löytyy.
   
 2. Eino_Mies Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko
  Eikös muuan Ässä-hyökkääjä, nimeltään Jari Levonen laittanut "pillit pussiin" sen jälkeen, kun Lukko-pakki Kimmo Lotvonen taklasi miestä sääntöjen rajamailla.
   
 3. lätkämies Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Columbus Blue Jackets
  http://www.youtube.com/watch?v=YqozqGQdVXg
  Jermu Porthen lopetti Jani Hassisen uran, mutta puhtaalla taklauksella jossa vain kävi huonosti. Hassisella oli tämän jälkeen yli puoli vuotta päänsärkyä ja huimausta. Ei ollut päähän kohdistuva taklasu vaan pää sattu heilahtamaan taklauksen voimasta. Tosin nyt kun on ollut näistä blindside taklauksisat puhettaa niin ei tämäkään enään kai hyväksyttävä olis.

  Edit linkki vie youtubeen tuohon kyseiseen taklaukseen.
   
 4. Superböle Jäsen

  Lainaus:
  Äkkiseltään muistuu mieleen Rami Alanko, jonka ura päättyi muistaakseni taklaukseen ja aivotärähdykseen kaudella 08-09. Enpä nyt kännissä muista mikä oli viimeinen peli tai millainen tilanne oli, saati sitten osaa antaa linkkiä videoon.
   
 5. Espoon Siniset Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Two Degrees of Mike Sillinger
  Lainaus:
  Tuossapa tuo tilanne, Blues-Kärpät 12.9.2009:

  http://www.youtube.com/watch?v=ZQ73V70WT-g
   
 6. sekolust Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Lostedt, Ben-Amor, Todd
  Kumma juttu ettei Markus Helasen tapaus ole noussut esille vielä, sen verran paljon keskustelua tuokin tapaus herätti. Videota en aiheesta nyt nopealla etsinnällä löytänyt, mutta tästä linkistä Jatkoajan keskustelua aiheesta.

  edit; Ja jos aihetta ei rajata vain liigaan, niin Kaj Linna lienee ainakin HIFK:n faneille tuttu tapaus. Mies lähti rakentamaan NHL-uraa Nashvillen organisaatioon, mutta AHL-ottelussa Joe Frederickin törkä kyynerpäätaklaus aiheutti aivojen alueelle vamman (aivoverenvuoto?) ja päätti miehen uran. Kuriositeettina mainittakoon, että myöhemmin Frederickin palkkaaminen HIFK:n riveihin ei saanut muistaakseni kauhean lämmintä vastaanottoa.
   
 7. Axbor Nocturne Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chelsea FC
  Lainaus:
  Juu ei ja tämän paskiaisen palkkasi muuan Kekäläinen, eipä se montaa matsia HIFK:ssa pelannutkaan. Linnan ura loppui tosiaan aika lyhyeen, ei ollut edes vielä päässyt kunnolla alkuunkaan (huipulla).

  Jani Nikko taitaa olla myös yksi sellaisista pelaajista, joilla ura loppuu ennen aikojaan loukkaantumiseen. Ei tainnut olla mitään yksittäistä tilannetta, vaan pelaaja hajosi yksinkertaisesta vähän väliä... aivotärähdykset uran loppumisen syynä. Tässä maikkarin sivuilta juttu lopettamispäätöksestä.
   
 8. scholl Jäsen

  Eikös Jari Korhonen saanut Bluesissa niin pahan käsivamman, että joutui lopettamaan uransa. Myöskin Pasi Saarisen ura loppui muistaakseni loukkaantumiseen. Sopparia oli vielä jäljellä, mutta hän ei voinut jatkaa.
   
 9. Axbor Nocturne Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chelsea FC
  Lainaus:
  Pasi Saarisen ura loppui vakavaan reisivammaan. Pentti Matikaisen todellinen signauksien äiti, Tuomas Eskelisen polvivammaan (ei ehtinyt pelata peliäkään HIFK:ssa, vaan ura loppui kesällä). Tämä viimeiseksi mainittu veteli kyllä vertaistaan, Pena, onneksi olet kaukana HIFK:sta.
   
 10. Rocco Jäsen

  Tomi Väkelä nuorten maajoukkueessa kaatui ja sai alaraajahalvauksen. Tämä oli aivan puhdas vahinkotilanne, eli omaan päähän luistellessa ilmeisesti johonkin railoon vähän terä tökkäsi ja huonossa asennossa laitaa päin.
   
 11. scholl Jäsen

  Lainaus:
  Tuo case itsellänikin muistui mieleen, mutta nimi ei. Legendaarista hankkia nimimies, joka ei pelaakaan. Tuollainen esittely ennen tosipelejä on vähän sama juttu kuin jos eilen olisi menty Mäki-Kokkiloilla ja kumppaneilla Talviklassikkoon ja luistelutettu vähän enemmän Hexiä ja kumppaneita ennen pelin alkua. Silmänlumetta.
   
 12. Wilson- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Blues
  Lainaus:
  Näin tosiaan oli. Muistelen nähneeni videoklipin joskus aikoinaan tuosta taklauksesta, mutta enään sitä ei luultavasti ole missään nähtävillä. Vuosi oli 2006 ja uran lopettava taklaus tuli vieraspelissä SaiPaa vastaan. Muistaakseni Korhonen taklattiin selkäpuolelta laitaan oman maalin takana ja käsi meni säpäleiksi. Bluesissa uransa ovat loukkaantumisen takia joutuneet lopettamaan mm. Rami Alanko, Kari Kalto, Olli Ahonen, Juha Ylönen, Arto Kuki, Miika Elomo, Kimmo Peltonen, Teemu Riihijärvi ja Tuomas Eskelinen. Myös Ben Eaves laittoi hokkarit naulaan kaksi kertaa Blues visiitin jälkeen, mutta teki uuden paluun jokereihin täksi kaudeksi.

  Tässä linkki Youtube videoon, joka on omistettu Bluesissa uransa loukkaantumiseen lopettaneille pelaajille. Videossa myös uutinen Jari Korhosen lopettamisesta ajassa 0.55.

  Kylläpä tuli haikeat fiilikset tuota videota katsellessa ja muistellessa aikoja jolloin kyseiset pelaajat viilettivät Bluesin paidassa vuosia sitten.

  Mutta tuosta tuli mieleen, että oliko tosiaan niin, että Olli Ahonen lopetti uransa loukkaantumiseen? Jotenkin muistelen, että keskittyi opintoihin. Voi olla, että sekotan johonkin toiseen, mutta muistaakseni joku alempien kenttien työmyyrä joka pelasi Ahosen aikoihin näin teki.
   
  Viimeksi muokattu: 07.02.2011 klo 15.11
 13. Näkkäri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Jari Levosen pelaajaura loppui jonkun lukkolaisen taklaukseen (nimeä en heti muista). Muistaakseni käden luut menivät pahasti palasiksi ja pelit loppui tosiaan siihen.
   
 14. Espoon Siniset Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Two Degrees of Mike Sillinger
  Olli Ahonen taisi ilmoittaa pitävänsä "välivuoden", mutta ei sitten palannut koskaan kehiin eikä mitään erityisempää ilmoitusta lopettamisestakaan tullut.
   
 15. mustaseiska Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Kyseessä oli hieman ns. puun takaa tullut taklaus oman puolustussiniviivan jälkeen, ja taklaajana tosiaan myöhemmin kärppäläistynyt Kimmo Lotvonen.


  Lainaus:
  KVG :)
   
 16. Mr.Fox Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS respektit: HIFK ja Ässät
  Lainaus:
  Ari Vuori, TPS

  Kevään 1995 pudotuspeleissä Vuoren käsi hajosi, ja peliura loppui siihen. Olisi luultavasti päättynyt muutenkin sinä keväänä, mutta nyt päättyi ikävämmällä tavalla. Videota tai lehtijuttua en nopeasti löytänyt. Jääkiekkokirja 1995-96 tietää sentään jotain asiasta.

  2. välieräottelu TPS-Lukko 23.03.1995

  "TPS:n Saku Koivu oli kentän valovoimaisin tähti. Kun Ari Vuori loukkaantui toisessa erässä, Koivu pelasi kahdessa ketjussa."

  "Kapteeni Ari Vuoren koko peliura saattoi päättyä tähän otteluun, kun "Arse" joutui jättämään kentän toisen erän puolivälissä. Vuoren rystyset murtuivat käteen osuneesta laukauksesta. Näin Vuoresta ei tullut ainakaan tällä kaudella SM-liigan ensimmäistä 100 playoff-ottelun pelaajaa, johon hän olisi yltänyt, jos olisi pysynyt terveenä."
   
 17. Herkku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  We fight, we march!
  Lainaus:
  Eikö myös Essi Keskisen ura päättynyt taklaustilanteessa repeytyneeseen selkälihakseen? Hieman harvinaisempi vamma uran päättymisen kannalta.
   
 18. J. Hakaneula Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS
  Lainaus:
  Minä taas muistelen, että Keskinen lopetti pelaajauransa mestaruuteen vuonna 2000 ja pelasi vieläpä ratkaisevassa 4. finaalipelissä Jokereita vastaan. Toki lopettamispäätöksen taustalla saattoi vaikuttaa joku loukkaantuminen, mutta olihan miehellä ikävuosiakin jo kertynyt 35 siihen mennessä. Eli ei ainakaan mihinkään taklaukseen ura päättynyt.
   
 19. Rommeli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko, Pale Knuckles - EASHL
  Toni Porkka joutui lopettamaan uransa polven hajottua maalinedusväännön päätteeksi Hämeenlinnassa.
   
 20. -OO- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Ex-Lukkolaisista tulee Porkan ja Measuresin lisäksi ainakin mieleen seuraavat:

  Tuomas Grönman
  Syynä siis polvivamma (tai toistuvat polvivammat) kuten Porkallakin
  uutinen: Tuomas Grönmanin ura ohi (Jatkoaika)

  Joni Lehto
  Olikohan syynä paha olkapäävamma?

  Ja jokohan Sami Torkki voidaan laskea myös lopettaneiden joukkoon? Ainakaan ei ole pariin vuoteen pelannut. Torkillahan ongelmana on tainnut olla polvet.


  EDIT: Ei kylläkään ex-Lukkolaisia nämä mutta ei ole tainnut vielä kukaan mainita Tomek Valtosta ja Antti Aaltoa jotka joutuivat molemmat lopettamaan olkapäävammojen takia.

  Uutisia:
  Antti Aalto lopettaa jääkiekkouransa (MTV3)
  Tomek Valtonen lopettaa peliuransa (Jatkoaika)
   
  Viimeksi muokattu: 09.02.2011 klo 18.43
 21. Nimetön Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko, Jets, Maajoukkue
  Lainaus:
  Torkin pelaajaura loppui Ruotsiin. Polvet ovat tällä hetkellä niin palasina, ettei edes kävelemään pysty kunnolla.

  Sami asustelee Ruotsissa vakituisesti tällä hetkellä ja hänellä on myös Ruotsalainen nainenkin. Itseasiassa pariskunta sai juuri pojan!
   
 22. korkki Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  FBT Karhut ja Nicefutis
  Myös Pasi Peltosen ura loppui loukkaantumiseen vaikka herra kolmevitonen olikin tuolloin. Oli mukana vielä viimeisessä karsintapelissä luomassa henkeä vaikka ei pystynyt pelaamaan yhtään.

  Jari Korpisalollakin oli aikoinaan pakko lopettaa jalkavammaan vaikka kauden jälkeen päätöksen tekikin.
   
 23. Bigmouth Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pata & LAK
  Lainaus:
  Pele oli itse asiassa jo 37 lopettaessaan, joten ura olisi saattanut päättyä ilman loukkaantumistakin. Taisi kommentoida, että jos oltaisiin pudottu, niin olisi varmaan täytynyt jatkaa.
   
 24. hanu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  raitapaita
  Pinka

  Tappara - Töpseli - Ruåtsi akselilla pelanneesta Juha 'Pinka' Nurmesta tulee aina mieleen Tapparan -82 mestaruus. Hyvä pelaaja, mutta jotenkin kaikki tähdet osuivat kohdalleen tuolloin play-offseissa, eli play-offien paras pistemies silloin. Paha lonkkavamma päätti uran, oikeastaan vituttaa katsoa herraa kun hänet jäähallin käytävällä näkee. Ei ole kävely ihan normaalia vieläkään.

  Hieno mies
   
  Viimeksi muokattu: 10.02.2011 klo 16.17
 25. Bobcat Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Juha Hautamaan ura päättyi synnynnäiseen selkävikaan. Mies sai Timråssa pelatessaan hieman kovemman tällin ja tutkimuksissa tämä synnynnäinen selkävika löytyi. Mikä tahansa jo aiemmin tulleista tälleistä olisi voinut halvaannuttaa miehen ja siihen loppui kiekkoura. Vakuutus tietysti turvasi toimeentulon ja joskus on huhuttukin, että mies huseerasi suojatyöpaikassaan Ilveksen urheilupäällikkönä ihan pähkinöillä. Tiedä sitten, mitä miehelle maksetaan tai maksettiin, mutta se taas ei tähän liity.

  EDIT: Perinnöllinen korjattu synnynnäiseksi.