Liverpool FC 2020–2021

  • 80 230
  • 671

Andi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, Tappara
Parempi myöhään kuin ei milloinkaan…

Katsauksena viime kauteen ja aikaan ennen tätä: Tell the world… We are Liverpool, The Champions of England.



”This club means absolutely everything to the people..” Edellä nähdyssä, puhki kulutetussa videossa muutamiin Jürgen Kloppin sanoihin kiteytyy huikean viime kauden tarinan ohella oikeastaan koko seuran tarina. Merseyn rannoilla oli vuosikymmeniä usko kateissa seuran menestykseen, kunnes muutamien viime vuosien aikana on kotiyleisö saanut nähdä jotain erikoislaatuista kentällä, sen laidalla, ja samalla itsekin ottanut uskossaan hurjia harppauksia oikeaan suuntaan. Tämä kasvu sitten palkittiin lopulta vähän ironisesti, ja oikeastaan jo tarinaan sopivalla tavalla tyhjällä Anfieldilla kapteeni Hendersonin nostettua voittopokaalin kohti taivasta 22.7. Chelsea kohtaamisen jälkeen, 30-vuotisen odotuksen päätteeksi. ”…At the end of the storm, There`s a golden sky…” Näin Liverpool oli viimeistään vihdoin siellä minne se kuuluukin, ja samaan aikaan esimerkiksi arkkivihollinen Manchesterista etsii muualla kadonnutta menestystään.

Kohtapuoliin tulee siis viisi vuotta täyteen siitä, kun Liverpoolin majaillessa tukevasti sarjan 10. sijalla tämä saksalaisherra valittiin joukkueen peräsimeen. Tuolloin kuultiin haastattelussa jopa rohkea lupaus siitä, mikäli herra istuu täällä 4 vuoden päästä, niin luultavasti jokin pokaali on myös voitettu. Tuo ennustus osui aika nappiinsa jo edellisellä kaudella, mikä tietysti henkilöityy Kloppiin vahvasti ja ihan ansaitusti. Tämä herra ymmärtää seuran kulttuurin ja on karismallaan voittanut puolelleen niin kannattajat kuin brittimediankin. Menestyksen taustalta ei sovi tietenkään unohtaa nykyisiä omistajia, jotka ovat ylipäänsä suuria syypäitä Kloppin saapumiseen, ja lopulta todistaneet myöskin kannattajille, että taloudellista muskelia siirtomarkkinoillakin näytetään tarvittaessa, ja varsinkin sen jälkeen, kun muu joukkue on näyttänyt vahvuutensa, ja sen mitä extraa sekaan tarvitaan.

Pelillisesti viime kausi oli sarjassa yhden joukkueen näytöstä alusta saakka. Aloitustahdit kaudelle lyötiin Community Shieldin ja UEFA Supercupin muodossa, joista ensimmäisessä City oli pikkaisen parempi pilkkukisan jälkeen, mutta jälkimmäisessä tuli kauden ensimmäinen kannu kaappiin, kun Adrian torjui joukkueelle Chelseasta voiton pilkuissa. Silti alkukaudestakin tuntui jollain hassulla tavalla siltä, että joukkueella on saumat paljon parempaankin. Samaan aikaan jännitettiin myös puolustuspelin toimivuutta, kun Alisson menetettiin sairastuvalle heti kättelyssä ja brassi joutui sivuun useista matseista. Lopulta kauden kynnyksellä kiireessä hankittu varamies Adrian kuitenkin selvisi, oliko seitsemän matsin yllätysurakastaan lopulta hyvin arvosanoin, ja joukkue keräsi pelkkiä voittoja Alissonin paluuotteluun asti lokakuussa ManUa vastaan. Tuossa matsissa kärsitty tasapeli jäikin sitten koko loppuvuoden viimeiseksi pistemenetykseksi. Joulukuulle saavuttaessa kysymysmerkkinä pidetiin tietysti vuodenvaihteen ympärille kertynyttä otteluruuhkaa missä oli pahimmillaan jopa kaksi cup-matsia alle vuorokauden välillä toisistaan. Jälkeen päin viisasteltuna joukkueen johto linjasi oikein, kun paukut laitettiin CWC:n puolelle, ja sieltä joukkue saapui lopulta mestarina takaisin saarille. Samaan aikaan kaljacupin puolella Aston Villaa vastaan ei junioreilla ollut oikein mitään saumaa. Sarjapeleissä hieman ehkä odoteltiin otteluruuhkan aiheuttavan noutajan Liverpoolille joulu-tammikuulla, mutta tähän joukkue sitten vastasi oikeastaan käsittämättömällä tavalla pelaamalla seitsemän nollapeliä putkeen, luonnollisesti yhtä monen voiton merkeissä. Tuossa ottelunipussa nähtiin myös totaalinen Leicester -dominointi, mikä lopulta saattoi olla se käänteentekevä hetki, tai ainakin yksi hetkistä, kevääseen ja koronaan asti jatkuneessa marssissa kohti mestaruutta.

Jos jokin miinus pitää viime kaudesta keksiä, niin lopulta ehkä se pelin tason oikea pieni laskeminen nähtiin helmikuun lopulla ja maaliskuussa, jolloin oli muutamia sarjapelejä missä pisteet olivat kiven alla. Siihen saumaan sattui myös tippuminen CL:n puolella Atleticolle matseissa missä ei suinkaan oltu kovinkaan huonoja, vaan tällä kertaa kohdattiin vastustaja, jolla on tunnetusti se oma veemäinen juttunsa, mitä onnistuivat kyllä hienosti tuomaan matseissa esiin. Todettakoon kuitenkin yksilövirheisiin tuonkin taipaleen lopulta kaatuneen ja varsinkin kakkosveskari Adrianille tuli siitä tahraa kilpeen jonkin verran. Toivottavasti kokemuksesta jäi jotain hampaankoloon tulevalle kaudelle. Kevättauon jälkeinen ilman yleisöä pelailu sarjassa olikin lähinnä sitten sitä vääjäämättömän mestaruuden matemaattista jahtaamista, mitä jokainen toivoi, mutta ääneen sitä ei oikein uskallettu vieläkään sattuneista syistä sanoa. Toki juuri ennen mestaruuden ratkeamista nähtiin kyllä mestaruuden arvoinen suoritus, kun Palace sai Anfieldilla kyytiä maaleilla, mitkä olivat nykyjalkapallotaidetta parhaimmillaan. Loppu olikin sitten kosmetiikkaa, kun Chelsea nipisti Cityn kustannuksella pisteet itselleen. Aika näyttää oliko otteen herpaantuminen sitten seurausta hyvän olon tunteesta, vai mistä.

Viime kauden kokonaisuudesta oma kouluarvosana on kuitenkin puhdas 10.

Kausi 2020-2021

Maalivahdit:
#1 Alisson Becker
#13 Adrian
#22 Loris Karius
#62 Caoimhin Kelleher
#73 Kamil Grabara

Puolustus:
#4 Virgil van Dijk
#12 Joe Gomez
#21 Kostas Tsimikas
#26 Andrew Robertson
#32 Joel Matip
#47 Nathaniel Phillips
#51 Ki-Jana Hoever
#66 Trent Alexander-Arnold
#72 Sepp van den Berg
#76 Neco Williams

Keskikenttä:
#3 Fabinho
#5 Georginio Wijnaldum
#7 James Milner
#8 Naby Keita
#14 Jordan Henderson (C)
#15 Alex Oxlade-Chamberlain
#16 Marko Grujic
#17 Curtis Jones
#23 Xherdan Shaqiri
#58 Ben Woodburn
#59 Harry Wilson
#67 Harvey Elliot

Hyökkäys:
#9 Roberto Firmino
#10 Sadio Mane
#11 Mohammed Salah
#18 Takumi Minamino
#24 Rhian Brewster
#27 Divock Origi

Miehistö lienee kaikille jo niin tuttu, että pelaajaesittelyitä ei enempiä tarvita. Maalivahti ja puolustusosasto vetää tällä hetkellä vertoja mille vaan joukkueelle maailman seurajalkapallossa. Tuossa porukassa on osaksi maailman parhaita pelaajia tonteillaan, sekä sopivasti myös lahjakasta nuorta tukea takana. Maalilla Alisson pelannee ilman loukkaantumisia kaikki tärkeimmät matsit ja samoin van Dijk sekä Trent ja Robbo lähes kaikki. Toisesta topparin tontista edelleen Gomez ja Matip pitävät hyvän kilpailun yllä. Muutoksia tässä käynnissä olevan siirtoikkunan aikana tuskin kauheasti tulee puolustukseen muutoinkaan, ja vaikka jotkin ovat esimerkiksi maailman parhaan Lovrenin korvaajaa vailla, niin voi hyvin olla Kloppin haluavan odottaa 1-2 vuotta katsoakseen mihin van den Bergin, Hoeverin, tai mahdollisesti jopa Koumetion kehityskaari alkaa näyttämään. Tietyllä tapaa tämä menettely sopisi hyvin myös joukkueen hankintapolitiikkaan, koska se voi vapauttaa pelimerkkejä muualle. Fabinho saatetaan tulkita sopivaksi nelosvaihtoehdoksi sillä edellytyksellä, ettei sieltä pari ukkoa lähde vesijuoksulle heti alussa. Oletusarvoisesti nelostoppari ei kauheasti minuutteja kauden aikana kerää muutenkaan. Kausi ei siihen tule kaatumaan, tulee tuohon toppariosastoon lisävahvistusta tai ei. Puolustuksen laitaan tehtiin se ikkunan toistaiseksi ainoa hankinta, kun Kreikan Kostas Tsimikas saapui kirittämään ehkä omaakin suosikkipelaajaa, eli Robertsonia. Jossain harjoituspelissä ehdin vähän seurailemaan miehen otteita. Ensihavaintoina oli suhteellisen tekninen ja nopea pelaaja, jolla on tahtoa ylöspäin kentällä myös. Silti selkeä arvoitus ja tarkkailun arvoinen pelaaja, mikäli Robbo malttaa edes joskus olla poissa kentältä. Robbossa paistaa tietyllä tavalla vaan sellainen oikeanlainen k**ipäisyys kentällä, minkä takia omien on helppo miehestä tykätä paljon. Oikealla laidalla jännitettäväksi sitten lähinnä tulee se, että rikkooko #66 jälleen oman syöttöennätyksensä. Pelaajana tuossa on Liverpoolille kyllä sellainen helmi, ettei paremmasta väliä. Sinällään lupaavan Neco Williamsin kannalta on haastavaa ja melkein epäreilua kun joutuu Trentin takana peliaikaa kärkkymään.

Keskikenttää kuvailisin sanalla stabiili. Ehkei niinkään avauskokoonpanon suhteen, mikä elää vastustajan mukaan varmasti tulevallakin kaudella, mutta pelillisesti kyllä. Niin ylös- kuin alaspäinkin on löydetty varsin toimivat muodostelmat keskustaan, ja varsinkin Fabinhon kotiuduttua hoitamaan valtavaa pinta-alaa pohjapelaajana, homma alkoi rokkaamaan vielä paremmin. Keskikenttä ei enää kovin päättömästi ole juoksennellut, vaan peliä on rakennettu siten, että Liverpool kontrolloi pallollisen pelin lisäksi ohjaamalla ja sitten oikea-aikaisella prässillä myös pallottomana kenttätapahtumia. Brassin lisäksi kapteeni Henderson on näyttänyt olevansa molempiin suuntiin luottamuksen sekä nauhansa arvoinen. Samoin myös Wijnaldum, joka on prässipelissä yksi sarjan parhaita pelaajia. Jos jotain on kaivattu, niin tottakai alempana makaavia joukkueita vastaan on välillä tuskailtu luovuuden perään, ja sitä tässäkin siirtoikkunassa on huudeltu. Lähiaikoina varmasti nähdään, vastataanko näihin huutoihin siirtomarkkinoilla ja missä muodossa? Omasta takaa löytyy edelleen Naby Keita yhdeksi laadukkaaksi ratkaisuvaihtoehdoksi, mutta toistaiseksi guinealaisen aika punaisissa ei ole vielä ollut kovinkaan onnistunut. Uskoisin että hänellä alkaa nyt olla viimeiset ajat näyttääkseen hyödyllisyytensä joukkueessa, tai sitten aito uhka on siinä, että loputkin minuutit menevät esim Liverpool-kasvatti Curtis Jonesille, joka on esittänyt jo hyviä otteita ja tälle kaudelle sai numeron 17 selkäänsä. Sillä numerolla ovat muuten aiemmin punaisissa pelanneet mm. nuorukaiset nimeltä Steve McManaman ja Steven Gerrard. Jonesin maali Evertonia vastaan viime kauden FA Cupissa oli kyllä yksi hienoimmista koko kaudella.

Hyökkäyspäässä Mane-Firmino-Salah. Edelleen tämä kolmikko valtaa kentän suurimmassa osassa matseja, ellei vastoinkäymisiä tule. Laitaviilettäjät pystyvät kaatamaan kenet vaan suorituksillaan, kuten tutuksi on tullut, mutta Bobbyn osalta toivoisi viimeistelyyn hieman parempaa onnistumista, vaikka brassi onkin kokonaisuuden kannalta melkein korvaamaton roolissaan. Brewsterin tilanne on hieman arvoitus, koska peliaika tulisi punaisissa olemaan kortilla, vaikka takana on hyvä lainajakso sekä tehokas pre-season. Rhianin kohdalla siirto saattaa kuitenkin toteutua piankin. Divock Origi on käytännössä jo kulttipelaaja, ja ainakin osassa matseja pätevä varamies, joka taikoo välillä maaleja vaikeistakin paikoista, mutta pelillisesti ei oikein aina istu palettiin. Takumi Minaminon aika on vasta alussa, ja tämän kauden jälkeen ollaan jo vähän viisaampia mihin japanialainen pystyy. Selkeästi siellä on niitä elementtejä mitä Klopp hyökkääjiltä haluaa, mutta taso on vielä arvoitus suht vähäisen sopeutumisjakson jäljiltä. Apinaa mies pääsi ainakin pre-seasonilla karistamaan selästään maalien muodossa. Sellaista luotettavaa vahvistusta välillä kaipaisi itsekin tähän osastoon, mutta joku Wernerin Timppa olisi ollut jo vähän liian laadukas pelaaja palettiin.

Siirtohuhuihin en oikeastaan tarkoituksella lähde tässä arvailemaan mitään nimiä. Niitä on ollut ja tulee olemaan, mutta Officialin kauttahan sen parhaiten sitten näkee, kuka nojailee ja kuka ei. Sinällään keskikentän pallo- ja syöttötaiturin tuominen voisi kyllä olla se pieni lisämauste tällä kaudella, mikä on aiempinakin kausina nähty joko hankinnoissa tai sitten pelillisessä kehityskaaressa. Terveystilanne joukkueessa toki myös ratkaisee sikäli paljon, että Klopp ei huvikseen kyllä paljon kierrätystä tee, vaan siihen on sitten muita syitä mukana.

Odotukset ja arvio kaudelle 2020-2021

Kauteen 20-21 valmistautuminen on kaikilla seuroilla ollut varmasti jotain muuta kuin normaalia toimintaa kesän yli, mutta Liverpool sentään pääsi kesälomille ainakin hyvissä ajoin lepäämään, kun elokuussa ei enää tahkottu CL-matseja. Pre-seasonin seuraaminen itsellä jäi aika vajaaksi, joten joku muu valaiskoon siitä lisää, jos tahtoo. Ensimmäinen sarjapeli Leedsia vastaan kuitenkin on jo takana ja siitä jäi käteen toistaiseksi liialliset puolustuspään virheet. Harvinaista viime vuosina, että niitä olisi tuohon tahtiin yhdessä pelissä nähty. Silti saaliina oli se vähimmäisvaatimus eli 3 pistettä.

Onko tämä kausi sitten se missä mestarin viitan paineet kaatavat punaisten suoritustason? Paineita tuskin älyttömästi tulee, mutta tuollaisella avauspelin huolimattomuudella kuitenkaan viime kautisia pistemääriä ei tulla saavuttamaan, jos tullaan muutenkaan. Kahden edellisen kauden pisteet 97 ja 99 ovat sellaisia, että edes City ei pystynyt niihin lukemiin kolmea kautta putkeen. Lisäksi pitää muistaa muiden kärkipään joukkueiden mahdollisuus tason nostoon. Pari kautta sitten myös Liverpool nousi tuolle nähdylle tasolle 75 pisteen kauden jälkeen. On se siis mahdollista muillekin. Seuraavat sarjapelit Chelseaa ja Arsenalia vastaan ovat varmasti jo hyvä mittari joukkueelle tähän saumaan. Se mikä joukkueen pärjäämistä puoltaa edelleen, on juuri tuo vähäinen vaihtuvuus kokoonpanossa, sekä myös AFCONin siirtyminen muistaakseni vuoteen 2022, mikä aiheuttaisi pahoja rakoja miehistöön kyllä kuukauden ajaksi. Avain menestykseen piilee myös huikeassa suoritusvarmuudessa minkä Klopp on joukkueelleen taikonut. Tämä nostettiin esille edellisen kauden jälkeen monien asiantuntijoiden toimesta, eikä mikään nyt kovin radikaalisti viittaa siihen, että se ainakaan romahtaisi tuolla porukalla. Tietty pientä taantumista edellisen kauden lopullakin jo nähtiin, mikä pitää saada poikki, vaikkei se aina itsestäkään ole täysin kiinni, kun naapurit kehittyvät ja oppivat pelaamaan tiettyjä systeemeitä vastaan paremmin.

Oma arvio on tästä kaudesta lopulta se, että Liverpool haastaa edelleen hyvin pokaaleista ainakin parilla rintamalla vaikkei viime kauden ylivoimaa ehkä enää nähdäkään. City on kuitenkin valioliigassa edelleen joka kaudella melkein se ykkössuosikki. Se mitä tuo joukkue ansaitsisi, on tietenkin kotiyleisön takaisin Anfieldille, mutta ei taida tänä vuonna tulla tapahtumaan. Se saattaa kotona muutaman pisteen vielä maksaakin.

Pahoittelut ettei tämä ehtinyt edes kauden alkuun. Toivottavasti joukkue selviää urakastaan paremmin.
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Se on vissiin Thiago Alcantara medicalia vaille valmis. Neljän vuoden pesti, £20m + 5m add-onit.
 

lemponen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Itse odotan Thiagolta aika paljon. Tuo varmasti tullessaan johtajuutta ja voittamisen kulttuuria, jos kohta niitä ominaisuuksia oli/on Liverpoolissa jo ennestään. Tarvittaessa pystyy varmaan rauhoittamaan peliä. Kova poika taistelemaan ja veikkaan, että Thiago ottaa Liverpoolissa eniten keltasia kortteja ensi kaudella, :) mutta ei kai siinä mitään jos ottaa niitä oikeissa kohdissa Liverpoolin kannalta.

Kiitoksia @Andi kelvollisesta ketjuavauksesta :)
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Andi

red.machine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slovakia

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Hienoa Poolin kannalta, että saivat pidettyä Wijnaldumin ja hankittua Thiagon.
Mitäköhän tuo tarkoittaa Ginin peliajalle? Puolustuslinjaan tuskin kosketaan. Maailmanluokan laitapakit ja toinen toppari. Gomez on pelannut hyvin yhteen Virgilin kanssa, tuskin on pelipaikka vaarassa. Hyökkäyskolmikko on rautaa, vaikka Bobbyn maalijyvä onkin ollut hiukan hakusessa. Jättää jäljelle kolme pelipaikkaa keskikentälle. On todella vaikea nähdä Hendon putoavan pois avauksesta viime kauden jälkeen. Fabinho on ollut myös erittäin tärkeä kaveri keskikentän pohjalla. Jäljelle jää Gini. Onhan joku rotaatiomallikin mahdollinen ja nuo neljä kierrättävät niitä kolmea avauksen paikkaa. Keitalle taitaa jäädä edelleen stunttaajan rooli.

Tai sitten tulee pelaajaliikennettä myös toiseen suuntaan.
 

Flyingbird

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO Hockey, Mestis, SJS
Ilmeisesti myös Diogo Jotan siirto näyttää hyvin mahdolliselta. Ainakin Paul Joyce on vahvistanut tämän twitterissä, että kiinnostusta on. Vaihdossa lähtisi Hoever, joka on valtavan lahjakas, mutta pelipaikan valtaaminen oikean pakin tontilta on hiukan kiven takana seuraavat 10 vuotta.

Jota voisi olla loistava vahvistus ominaisuuksiltaan. Ketterä, erinomainen ensimmäinen kosketus ja taitaa vastahyökkäykset. Myös vuoden 2022 CAF ei vie veroa niin paljon eurooppalaisena pelaajana toisin kuin huhuttu Sarr.
 

Andi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, Tappara
Itse odotan Thiagolta aika paljon. Tuo varmasti tullessaan johtajuutta ja voittamisen kulttuuria, jos kohta niitä ominaisuuksia oli/on Liverpoolissa jo ennestään. Tarvittaessa pystyy varmaan rauhoittamaan peliä. Kova poika taistelemaan ja veikkaan, että Thiago ottaa Liverpoolissa eniten keltasia kortteja ensi kaudella, :) mutta ei kai siinä mitään jos ottaa niitä oikeissa kohdissa Liverpoolin kannalta.

Kiitoksia @Andi kelvollisesta ketjuavauksesta :)
Hyvä jos oli edes kelvollinen :) Ei tuosta postauksesta mennyt kuin 3h ja oltiinkin jo matkalla synnärille. Nyt on pidelty ihanaa tyttölasta jo hetki käsivarsilla.

Thiagoa salaa toivoin myös, mutta muissa merkeissä, ja hänet saatiin!
 

lemponen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Hyvä jos oli edes kelvollinen :) Ei tuosta postauksesta mennyt kuin 3h ja oltiinkin jo matkalla synnärille. Nyt on pidelty ihanaa tyttölasta jo hetki käsivarsilla.
Oi että, onneksi olkoon teille kaikille.
 

Andi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, Tappara
Viisi vuotta, £41m + 4m add-onit. Hiukan lisää voimaa hyökkäykseen. Alkaa olla melkoisen huima taistelu pelipaikoista puolustuslinjan yläpuolella.
Joo. Luulisi että tuokin vahvistetaan aika piakkoin kun nyt on vahvistettu jo näköjään Ki-Jana Hoeverin siirto Wolvesiin.
Ki-Jana Hoever completes permanent move to Wolves
Tämä tuli vähän puskista lopulta, mutta onhan tuolla puolustuksessa nuorisossakin ihan järjetön kilpailu tällä hetkellä joten luonnollista että kaikkiin ei voi panostaa. Ki-Janassa kuitenkin on edelleen pelimiehen ainesta.

Ja siihen toisen ketjun kysymykseen, otetaan etkot vaikka YV:n kautta sopimalla kun tästä vähän arki alkaa rullata.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Leon

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Thiago vaihtopenkin puolella vielä. Gomez puuttuu miehistöstä, Fabinho paikkaa. Keita saa paikan avaukseen Ginin ja Hendon seuraksi.

E. Gomezilla kolhu, Matipilla lievä lihasvamma.
 

stairox

Jäsen
Suosikkijoukkue
Wanha kunnon divariajan Vaasan Sport, Liverpool FC
Fabinho puolustuksessa ja Thiago keskikentällä oli täysin toimiva yhdistelmä. Toinen puoliaika oli melkein "maaginen". Jatketaan eteenpäin!
 

Fordél

Jäsen
Fabinho puolustuksessa ja Thiago keskikentällä oli täysin toimiva yhdistelmä. Toinen puoliaika oli melkein "maaginen". Jatketaan eteenpäin!

Toki kunnolla Fabinhon topparipeliä ei päästy tänäön testaamaan, kun toisen puolikkaan Chelsea pelasi vajaalla. Ihan hyvä paikkaus toki, mutta paikoin Poolin puolustus oli myös ongelmissa. Silti onhan se kunnon nelostoppari nyt ihan pakko hankkia vielä tässä siirtoikkunassa, jotta myös toppariosastolla on tarvittava leveys. Fabinhon pitäisi olla vain hätävara ja 5. vaihtis.
 
Viimeksi muokattu:

Fordél

Jäsen
Liverpoolilta kaksijakoinen matsi Arsenalia vastaan. Voitto oli ansaittu. Poolin hyökkäyspeli oli etenkin ensimmäisellä puoliajalla hyvällä mallilla, ja Pool loi lähes jatkuvan paineen Arsenalille. Arsu sai yhden paikan ja hyödynsi sen. Pool iski kuitenkin kahdesti.

Poolin hyökkäyspeli oli ihailtavan monipuolista ja kollektiivista. Pool tuli niin nopeasti ja suoraviivaisesti kuin hitaammin boksin ulkopuolelta jauhaen. Pool luo maalipaikkoja niin maata pitkin nopeilla kombinaatioilla kuin laitapakkien vaarallisilla keskityksillä. Hyökkäyksissä olivat aktiivisesti mukana tyypilliseen tapaan niin hyökkääjät, muutama kk-mies kuin molemmat laitapakit. Hyvä esimerkki oli 2-1-maali, jossa syötön tarjosi TTA ja maalista vastasi Robertson.

Toisella puoliajalla Arsenal pääsi paremmin peliin mukaan. Etenkin Lacazette sai muutaman todella hyvän maalipaikan, mutta jäätyi paikoissa. Kahtiajakoisen Poolin pelistä teki se, että vaikka hyökkäyspää toimi mainiosti, puolustuspelaaminen vuoti paikoin pahasti, mistä esimerkkinä mm. Lacazetten läpiajot. Niin linjan edestä kuin syvempää Arsun päästä päästiin tarjoamaan läpisyöttöjä, joiden kanssa Poolin linja oli paikoin helisemässä. Osa näistä syntyneistä paikoista toki osoittautui myöhemmin paitsioiksi. Puolustuspelaamisen pitää ehdottomasti tiivistyä tulevina viikkoina, jotta Pool voi taistella taas mestaruudesta.

Hyökkäyksen suhteen tilanne näyttää hyvälle. Hyökkäyspeli on monipuolista ja siihen löytyy nyt eri tavalla leveyttä. Pool on tyypillisesti vaarallinen nopeissa ja suoraviivaisissa vastaiskuissa, mutta hitaammatkin hyökkäykset alkavat olla lähes yhtä vaarallisia. Hyökkäyspään materiaalin leveyden suhteen positiivista on, että tänään ensi esiintymisen tehneen Jotan startti oli lupaava ilman maaliakin.
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Tuo Liverpoolin syöttöpeli (syöttöjen kovuus, ajoitukset, näkemykset) on tällä hetkellä ihan omissa sfääreissään. Harhasyöttöjä tai pelaajien ajatusten ristiinmenoa liikkumisessa ei juurikaan edes tapahdu.

Aika poikkeuksellinen nippu on tää meidän Pool kyllä nyt. Enpä olis tossa jokunen vuosi sitten vielä uskonut, minkälaisen huippujengin sitä punasissa näkee nyt.
 

Andi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, Tappara
Joo. Tuossa ketjun avauksessa tuli spekuloitua että nämä Lontoon sinisiä ja punaisia vastaan pelattavat matsit antavat jo hyvää osviittaa joukkueen tämän hetken tasosta. Kyllä nuo sikäli ovatkin näyttäneet että nousujohteiset esitykset on nyt takana, ja eilinen oli jo varsin dominoivaa kaikin puolin, vaikka vastustajakin oli ottanut passiivisen taktiikan ja kyttäsi oikeastaan vain noita korkean linjan taakse jääviä tiloja. Minkäänlaiseen pallolliseen hyökkäyspeliin ei tykkimiehille sitten saumaa jäänytkään.

Nyt on muutamassa matsissa taas jo nähty että ilman henkilökohtaisia virheitä Liverpoolin puolustusta on erittäin vaikea murtaa, mikä kestäessään kyllä pitää joukkueen hyvissä asemissa sarjassa. Hyökkäyspäässä on tosiaan kiitettävästi variaatioita, mutta ratkaisuissa vähän sellaista yliyrittämistä vielä mukana, mikä johtaa hutilointeihin kun se hyvä viimeinen ratkaisu pitäisi tehdä.

Samaa mieltä että lupaava debyytti Jotalta minkä maali kruunasi. Klopp totesi haastiksessaan että mies yritti pelata taktiikan mukaan mutta hänen kanssaan on ehditty vasta n 20% käydä läpi sitä mitä kentällä halutaan tapahtuvan, joten tällaisia super-sub esiintymisiä varmaan on tarjolla seuraavissakin matseissa.

Torstaina uusinta Arsenalia vastaan kaljacupissa ja luulisi että reserveillä mennään enempi tuohon. Villaa vastaan sarjassa sitten taas ykkösiä kehissä. Thiagon pitäisi olla kunnossa ilmeisesti derbyyn mennessä.

Siirtoikkunakin menee kohta kiinni kansainvälisesti valjussa, ja kai tässä enemmän jännitetään enää sitä ketä on ovista lähdössä. Maalivahdeistahan Grabara ja Karius laitettiin jälleen lainalle jo.
 

King Jeremy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool, Bayern München ja Boston Celtics
Etenkin Lacazette sai muutaman todella hyvän maalipaikan, mutta jäätyi paikoissa. Kahtiajakoisen Poolin pelistä teki se, että vaikka hyökkäyspää toimi mainiosti, puolustuspelaaminen vuoti paikoin pahasti, mistä esimerkkinä mm. Lacazetten läpiajot. Niin linjan edestä kuin syvempää Arsun päästä päästiin tarjoamaan läpisyöttöjä, joiden kanssa Poolin linja oli paikoin helisemässä. Osa näistä syntyneistä paikoista toki osoittautui myöhemmin paitsioiksi. Puolustuspelaamisen pitää ehdottomasti tiivistyä tulevina viikkoina, jotta Pool voi taistella taas mestaruudesta.

Itse näen sen sillä tavalla, että jos miettii, että vastassa on Arsenal, jonka ainoat paikat tulivat kovalla riskillä vedetyistä vastahyökkäyksistä, eivätkä pystyneet hitailla hyökkäyksillä luomaan mitään, niin aika hyvin on silloin onnistuttu. Toki parantaa pitää, mutta ei tämä nyt huono lähtökohta ole. Ja tosiaan, vain se yksi Lacazetten läpiajo oli sääntöjen mukainen. Toinen oli sit paitsio, vaikka saikin suorittaa yrityksensä loppuun asti. Se hieman vääristää kuvaa, kun nykyään nuo katsotaan loppuun asti.
 

lemponen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Hiukan Liverpool teemaa sivuten, Loris Karius ja joel Pohjanpalo seurakavereiksi Union Berliniin. Onnea ja pirusti tsemppiä molemmille. Ilman koronaa tuo olisi hyvä syy käydä tsekkaamassa herrojen otteita paikallisella stadikalla syvällä itä-Berliinin puolella.
 
Viimeksi muokattu:

Andi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, Tappara
Kaljacupissa tuli siis lähdöt heti kättelyssä kun Ars... siis Leno oli lopulta rankkareilla parempi eilen. Varsinaisella peliajalla tuo olisi pitänyt pystyä jo ratkomaan noilla paikoilla, mutta eipä maistunut tällä kertaa. Ja meinasihan tykkimiehillekin jäädä jossiteltavaa kun Hames vähän käsipalloili boksissa. Kivahan noitakin cuppeja olisi joskus voittaa, mutta ainakin itse hyväksyn täysin kierrätyksen näissä matseissa, jotta sarjassa ja champparissa sitten voidaan mennä parhailla. Tärkeimmissä kilpailuissahan Kloppo ei juuri kierrätä kuin pakon edessä.

Siirtopuolella Rhian Brewster lähti nyt siis vihdoin Sheffield Unitediin:
Rhian Brewster completes move to Sheffield United

Myös Shaqirin lähtö näyttää eilisen ja Kloppin kommenttien jälkeen suht todennäköiseltä.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | is
Sadio Manella ilmeisemmin todettu korona. Ei tietoa miten tämä vaikuttaa mihinkään, tai kiinnostaako ketään edes.
FPL:n kannalta aika olennainen tieto.
 

Andi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, Tappara
Sadio Manella ilmeisemmin todettu korona. Ei tietoa miten tämä vaikuttaa mihinkään, tai kiinnostaako ketään edes.
Vaikuttanee tuo sen verran että pirteästi ja kevyellä jalalla aloittanut Jota voi saada aiottua enemmän vastuuta. Itse toivon näin jos on muutoin sisäistänyt pelitapaa edes vähän alusta lisää.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös