Liigapörssi-keskustelua

  • 1 495 707
  • 6 492

theZ

Jäsen
Käytännössä siis esim. kaikki urheilulajit on arpajaisia?
Tutustu vaikkapa aluksi arpajaislain määritelmään. Pilkkua jos haluaa nussia niin osa niistä urheilulajeista voisi olla joissa maksat jonkinlaista vastiketta osallistumisesta. Yleisurheiluja nämä eivät varmaan koske. Jos pilkkua haluaa nussia lisää, niin voi sitä nussia siihenkin suuntaan että voit sen 200m keihäskaaren heittää vaikka 30 m/s vastatuuleen kunhan vaan osaat. Tämäkin koskee ainoastaan niitä kilpailuja missä maksat vastiketta osallistumisesta. Jos osallistuminen on ilmaista tai sulle jopa maksetaan kilpailemisesta niin ei nuo pykälät päde. Nämä pubibingot yms. monesti ovatkin laittomia. Lähibaarin eri kisoissa hommat oli erittäinkin säänneltyjä ja osa pokeripeleistä pelattiinkin täysin pimeästi paikan sulkeuduttua.
 

fakki

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL/Liiga/KHL
Veikkauspörssi incomin.., tätä heittelin ilmoille myös

Tää voi toisaalta olla myös hyvinkin onnistunut aluevaltaus Veikkaukselta, jos se vain tehdään oikein ja otetaan mallia maailmalta. Mutta ilman nettiblokkaamisen tuloa ainoa potentiaalinen markkina on suomalaiset ja sm-liiga, ehkä joku Veikkausliigakin. Jenkkilajit ja futis taas kannattaa unohtaa. Niille on jo valmiiksi sen suuruiset potit, alhaiset raket ja kansainväliset pelaajamäärät muilla sivuilla.

Mutta sitten taas toinen juttu on se, ettei suomalainen pelikansa (Liigapörssin pelaajat) ole, ainakaan vielä, daily fantasy sport -kansaa. Liigaa on meinaan tarjottu nyt viimeiset kolme vuotta päivittäisessä fantasypelimuodossa eräällä ulkomaalaisella pelifirmalla, mutta pelaajamäärät on vain murto-osa Liigapörssin pelaajamääristä. Markkinointikin lopetettiin tälle kaudelle, eikä varmaan tarjontakaan enää pitkälle jatku, ellei case Poliisihallitus sitten herätä Maltalla uutta markkinointikampanjaa. Ensin sinne toki kannattaisi palkata suomalainen henkilö vastaamaan Liigan tarjonnasta, ei meinaan oikeen toimi, kun puikoissa on kaveri(t) jotka eivät varmaan ole ikinä nähneetkään suomalaista jääkiekko-ottelua.

Ihan mielenkiinnolla kuitenkin itse ainakin odotan, mitä tapahtuu. Avoimin mielin myös mahdolliseen Veikkauksen "pörssiin". Eihän Liigapörssi nyt mitenkään täydellinen ole tai mitenkään optimaalinen aktiiviseen dfs-pelailuun. Kaverikimppailut siinä ainoastaan on se, mikä porukkaa sinne kaudesta toiseen vetää. Hölmöistä pisteytyksistä ja ylipitkistä jaksoista huolimatta pelaajien hinnoittelu, pisteiden päivittäminen ja itse pelin hoitaminen on taas ollut jo pitkään ihan kelvollista.
 
Viimeksi muokattu:

FASlapsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Eihän tästä kauaa taida olla, kun palkinnot oli vielä tyyliin t-paita ja hattu. Sitten joku selvitti asiaa ja tultiin tulokseen että kyyyyllä me voidaan rahaakin tästä jaella kun ei oo tuurista kyse. Mutta nyt sitten joku päättikin että on tuurista kyse, ei saa antaa rahaa.

Ei muuta ku palkinnot takas hattu+t-paita linjalle ja homma jatkukoon, minun puolestani pelihintakin voi pysyä ihan samana mikä se nyt on, en minä tätä oo koskaan niiden palkintojen takia pelaillut, erittäin harvassa ollut nekään kierrokset kun on edes siellä ihan kärkipäässä millään hetkellä jaksoa keikkunut. Toki sinänsä paska tilanne varmaan Liigapörssiä vetäville ihmisille, siellä on ratkaisusta riippumatta tulossa sähköpostit tukkoon kaikenlaisten inisijöiden "yhyy haluun mun 8 euroa takas" viestejä.

Tällä jaksolla on nyt jännät paikat edessä. 5 vaihtoa jäljellä, tänpäiväisen pelin jälkeen niistä pitää polttaa 4 ja pitäisi osata valita pelaajat jotka ei tuu valituksi EHT-turnauksiin, enkä tiedä vetääkö junnukisatkin mahdollisesti jo loppukiekoilta joitain pelureita pois? Ja sit toki loukkaantumisia pitäis kanssa välttää. Pakko vähän nyt vetää upporikasta, vaikka tavallaan sitten on vähän tylsää kun on yhtä hätävaravaihtoa lukuunottamatta kaikki jo mennyt, sit ei auta muu ku vaan seurata miten perseelleen ne valitut ukkelit vetävät, ja kuinka paljon paremmin ne vaihtoehdoissa pyörineet ovat vetäneet. Kapteenia sentään voi vaihdella ja kiroilla miten huonosti sekin meni.

Jypistä, Kärpistä ja Tapparasta pitäis jotkut ukot kaikista ottaa, sit neljäs ehkä KooKoosta tai HPK:sta. Varsinkin noista kärkijengeistä on oletettavaa että maajoukkueet vetää jonkun verran naamoja pois, vois tässä äkkiseltään kuvitella että Liigapörssissä pisteitä nakuttavista äijistä Jypistä Nättinen, Palmu ja Honka, Kärppien Puljujärvi, Junttila, Lammikko ja Krejcik, ja Tapparan Kemiläinen, Kuusela ja Ojamäki saattavat olla pelureita jotka EHT:n takia voivat menettää aimo kasan Liiga-matseja. Tai sit Jalonen valitsee jotain ihan huumorijengiä Venäjälle, aika usein sinne pääsee semmosiakin yllättäviä jamppoja kokeilee jotka ei ennen ole majussa olleet. Tiedä vaikka jotain Tapparan Karjalaista ja Jypin Turkulaistakin haettaisiin testattavaksi.

Mietin että jos tämmösiä vanhoja naamoja ottaisi, Jypin Immonen tai Tuppurainen ja Kärppien Pyörälä esim. ei varmaan enää maajoukkueeseen mene. Tapparan Kuusela oli viimeksi, vaikka on myös vanhempi kuin Jeesus kuollessaan, mutta näinköhän Jalonen antaa vanhuksen viettää joulukuun rauhassa kotonaan? Ja ulkkiksista harvempi kanssa mahtuu, vaikka Slovakiallakin taitaa joku huumoriturnaus olla ja sinne saattaa jotain Liiga-pelureita mennä. Kanukkijenkkipakeista jos Caiton ja Heshkan ottaisi vaikkapa, ei kai niillä mitään Kanada vs. Kiina -läppäpelejä ole koskaan. Tapparan Suhonen ja Virta kanssa kai aika epätodennäköisiä maju-kutsuttuja olisivat. Morley on ollut klesana, sitä ei oikein uskalla valita.

Maalivahdeista en osaa oikein ees arvata että mitä vittua niiden kanssa näissä maju-hommissa käy. Rybar kai on Slovakian maajoukkueringissä ollut mukana, jos niillä jotain joulupelejä nyt sit on niin se saattaa viedä Rybarin hetkeksi pois kuvioista. Junnukisoihin taas lähtee 100% varmuudella Kärppien Annunen, mutta en tiiä koska ne leiritykset alkaa, ehtiikö vielä tän jakson pelata Annunen Kärpissä? Suomalaista mokeista vain kaksi on tavallisesti EHT:lle valittu, ja valinnanvaraa on niin homona Liigan ulkopuolellakin että mahdoton minun ainakaan arvailla ketä sinne valitaan tällä kertaa. Voisko vaikka joku Heljanko päästä kokeilee? Tai Laurikainen? Tuohimaa? En mä saatana tiedä.
 

-One-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Tällä jaksolla on nyt jännät paikat edessä. 5 vaihtoa jäljellä, tänpäiväisen pelin jälkeen niistä pitää polttaa 4 ja pitäisi osata valita pelaajat jotka ei tuu valituksi EHT-turnauksiin, enkä tiedä vetääkö junnukisatkin mahdollisesti jo loppukiekoilta joitain pelureita pois?
leijonat.fi sivun mukaan U20-joukkueella ohjelmassa:

14.12.-17.12.2019:
MM-leiri I, Vierumäki

19.12.-25.12.2019:
MM-leiri II, Brno, Tshekki

Liigaa pelataan tuossa aikaikkunassa 18.12. ja 20.12. Lienee turvallista olettaa, että ainakin jälkimmäinen kierros jää Liigaa pelaavilta U20-leiriläisiltä väliin, mahdollisesti ensimmäinenkin.
 

FASlapsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Ihanaa, ei osunut yksikään peluri EHT-miinaan. Pahimmalla vastustajalla osui kolme. Ihanaa!

Ai että, Hifkistäkin mietin että pitäiskö jättää Paajanen vai Dyk, ja valitsin Dykin koska pelotti että ehkä se Paajanen sinne saatetaan valita, ja niinpä valittiinkin. Tosin tiedä sitten kenen kanssa Dyk sitten EHT-pelien aikaiset HIFK-pelit pelailee kun molemmat normiketjukaverit läksi Venäjälle, eihän siellä Hifkissä oo Turusen, Paajasen ja Sallisen majutouhujen ja Lundellin loukin takia hyökkäyksessä jäljellä paljon ketään pelimiehiä. Keränen, Kangasniemi, Saarinen, Leskinen, voi sentään mitä mestisnaamoja.
 

Walrus21

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Katoin, että nyt tuli varmat kolme tähteä Julius Juntilalle, kun 1-4-päättyneessä matsissa tehot 2+1 ja voittomaali.

No eiköhän joku Tepsin "legenda" (Antti Aalto) ole jakanut kolmos- ja kakkostähdet kotijoukkueelle ja viimeiseksi Aku Räty (0+1). Peliä en nähnyt, joten ehkä Junttila oli yleisesti paska.
 

Artyukhin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Katoin, että nyt tuli varmat kolme tähteä Julius Juntilalle, kun 1-4-päättyneessä matsissa tehot 2+1 ja voittomaali.

No eiköhän joku Tepsin "legenda" (Antti Aalto) ole jakanut kolmos- ja kakkostähdet kotijoukkueelle ja viimeiseksi Aku Räty (0+1). Peliä en nähnyt, joten ehkä Junttila oli yleisesti paska.
Tää on ihan perus settiä.
 

fakki

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL/Liiga/KHL
Äskettäin tuli positiivinen sähköposti jatkon kannalta:

"Liigapörssiä (ja HockeyGM) pyritään jatkamaan

Mennään eteenpäin

Viime viikolla tiedotimme Poliisihallituksen kieltävän nykymuotoisen Liigapörssin pyörittämisen. Aloitimme selvitystyön ja pyrimme löytämään keinon jatkaaksemme Liigapörssin toimintaa.

Tässä vaiheessa myös iso kiitos teille kaikille käyttäjille tuesta ja viesteistä. Niitä saimme runsaasti ja oli jälleen kerran ilo huomata, että Liigapörssin yhteisö välittää palvelusta.

Viestit antoivat meille myös vahvistuksen siitä, että me kaikki haluamme Liigapörssin jatkuvan. Pyrimmekin löytämään keinon, jolla tämä yhteinen kiekkokulttuuria ylläpitävä palvelu olisi olemassa meitä kaikkia varten myös tulevaisuudessa."
 

FASlapsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Aah, elämäni on täydellistä, pääsin jaksopalkinnoille Liigapörssissä! Nyt voin kuolla onnellisena.

Ai mut en voikaan, vielä pitää nähdä se päivä ku NHL:ssä suomalaiset tekee yhdellä kiekalla vähintään 20 pistettä.

Niin ja se kun Suomi voittaa futiksessa 3. kerran maailmanmestaruuden. Sit se on siinä.

On tämä vaan mukavaa touhua silloin kun kaikki onnistuu, alkukiekkojen Veeti Vainiosta ja Danforthista lähtien, sit osu EHT- menijät kivasti niin että omat ukot pelas kaikki, ja vika vaihto Pajuniemeen oli sekin ihan OK. Ens jakso sit varmaan menee taas normaalisti.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Oles

Oles

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Leijonat
Aah, elämäni on täydellistä, pääsin jaksopalkinnoille Liigapörssissä! Nyt voin kuolla onnellisena.

Kiva kuulla, että onnisti.

Oli kyllä paskin jakso pitkään aikaan ja täytyy sanoa, että luovutin aika aikaisessa vaiheessa ja en edes seurannut pelejä. No nyt pitää kai palata pelailemaan, kun kerta Pörssi sai jatkoa. Ehkä tällä jaksolla osuisi paremmin.
 

opelix

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, JJK
Ketäs teiltä löytyy neljännen jakson joukkueesta? Millasta taktikointia? Ilves, Pelicans, SaiPa näyttää pelaavan paljon alkujaksossa.

Täällä lähdetään hyökkäyskolmikolla Kalapudas-Turunen-Hakulinen, pakkeina O.Ikonen-J.Honka ja maalissa Laurikainen. Monesti oon vetänyt Aallolla HPK:sta joka ei pelaa mutta ei mitään maksakaan mutta kokeillaan nyt näin.

Kaikkihan tuossa alkuun pl.TPS pelaavat tasaisen paljon. Monesti on vituiksi mennyt kun pelkkien pelimäärien perusteella on porukkaa rakennellut.
 

FASlapsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Jaa, minulla on nyt Paajanen-Pospisil-Meskanen, pakkeina SaiPan David Beckham ja Tarmo Reunanen, maalilla Rybar. Mutta eiköhän tuo tuosta muutu vielä. Beckham ei maksa mitään, ja viimeksi SaiPasta osui saman hintaluokan Vainio niin hyvin että jospa nyt Bernhardilainenkin alkaisi tekemään pisteitä, paljon se ainakin pääsee pelaamaan. Rybaria en vaihda, se pelannee nyt ainakin niin kauan kaikki pelit ku Annunen on junnukisoissa, mutta nuo muut saattaa vielä vaihtuakin.

Todellakin pitää aina tehdä jengi pelimäärien mukaan, aina. Todennäköisyydet saada pisteitä on isommat kun ukot pelaa enemmän pelejä. Ja sit sillee että alussa polttelee vaihtoja sopivissa paikoissa kun joku jengi ei pelaakaan ja toisella on paljon pelejä, jotta arvo nousee kun niin moni muukin paviaani tekee samaa, ja sitten saa ihan terminaattorijengin loppujaksolle.
 

Jaded

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, Puhvelit ja KPL
Täällä lähdetään hyökkäyskolmikolla Kalapudas-Turunen-Hakulinen, pakkeina O.Ikonen-J.Honka ja maalissa Laurikainen. Monesti oon vetänyt Aallolla HPK:sta joka ei pelaa mutta ei mitään maksakaan mutta kokeillaan nyt näin.

Kaikkihan tuossa alkuun pl.TPS pelaavat tasaisen paljon. Monesti on vituiksi mennyt kun pelkkien pelimäärien perusteella on porukkaa rakennellut.
Kuka ei luulu joukkoon? Hakulinen. Ei se osu edes ladon seinää ja nyt kun näin sanon ni painaa varmaan tapanina 3+3. Todennäköisempää on kyllä 0+0 ja -2 kuin tuo edellä mainittu.
EDIT: samassa hintaluokassa ja samasta joukkueesta sekä hivenen halvempana löytyy parikin parempaa vaihtoehtoo.
 
Suosikkijoukkue
Lahden Pelicans
Tuli tossa mieleen, että joku voisi käyttää vain hieman vaivaa ja tehdä vaikka 10 käyttäjää eri tiimeillä, nimillä ja sähköpostilla? Noinhan pääsisi melkein helposti alkuun top 100. Näinhän siis ei saa tehdä, mutta aivan varmasti joku tekee. :/
 

FASlapsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Tuli tossa mieleen, että joku voisi käyttää vain hieman vaivaa ja tehdä vaikka 10 käyttäjää eri tiimeillä, nimillä ja sähköpostilla? Noinhan pääsisi melkein helposti alkuun top 100. Näinhän siis ei saa tehdä, mutta aivan varmasti joku tekee. :/

Saahan siellä yhdellä käyttäjällä olla vaikka kuinka monta joukkuetta, monella onkin, eikä silti välttämättä ole yksikään niistä koskaan top100-jengi missään vaiheessa. Ja vaikka olisi ihan lopussakin top100-jengi joku niin siitä ei saisi vielä mitään, 5 parasta saa rahaa ja oliko sijat 6-11 jotain urheilulehteä ja matsilippua ja sitten 30. sijaan asti pelitunnuksia.

Luulen että sun täytyy vielä kehitellä tätä maailmanvalloitusideaa, tai sitten mä en tajunnut sitä iloa ja onnea mitä tämmönen monen tunnuksen käyttäminen ja yhden joukkueista alkujakson top100-sijoitus oikein toisi elämään ja universumiin.
 
Suosikkijoukkue
KeuPa HT
Saahan siellä yhdellä käyttäjällä olla vaikka kuinka monta joukkuetta, monella onkin, eikä silti välttämättä ole yksikään niistä koskaan top100-jengi missään vaiheessa. Ja vaikka olisi ihan lopussakin top100-jengi joku niin siitä ei saisi vielä mitään, 5 parasta saa rahaa ja oliko sijat 6-11 jotain urheilulehteä ja matsilippua ja sitten 30. sijaan asti pelitunnuksia.

Luulen että sun täytyy vielä kehitellä tätä maailmanvalloitusideaa, tai sitten mä en tajunnut sitä iloa ja onnea mitä tämmönen monen tunnuksen käyttäminen ja yhden joukkueista alkujakson top100-sijoitus oikein toisi elämään ja universumiin.
Taidettiin tarkoittaa peruspelijoukkueita, joista sitten parin ensimmäisen kierroksen jälkeen paras muutettaisiin hyperpeliksi ja täten saisi lentävän lähdön jaksoon.

Itse harrastin tätä joskus ala-asteella 2000-luvun alussa nykymuotoisen Liigapörssin ottaessa ensiaskeliaan. Tänä päivänä en kyllä edes jaksaisi. Moni on myös mukana kaiken maailman kimpoisss, joissa edellytetään superin/hyperin tilausta jo ennen ensimmäistä kierrosta. Lisäksi nuo palkintosummat ja todennäköisyydet menestymiselle nyt eivät ole ihan niin suuria, että tällainen kikkailu ja ajan käyttäminen kannattaisi.
 

Jääkaappi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga
Itse harrastin tätä joskus ala-asteella 2000-luvun alussa nykymuotoisen Liigapörssin ottaessa ensiaskeliaan. Tänä päivänä en kyllä edes jaksaisi.

Tää oli kyllä hauskaa. Tais itelläkin olla joku parikymmentä jengiä. :D

On kyllä menny aivan päin vittua tämä kausi, mutta vielähän tässä on aikaa korjata kurssi.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös