Liigapörssi-keskustelua

  • 1 491 954
  • 6 472

fakki

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL/Liiga/KHL
HPK:sta on myös pakko mainita Markus Nenonen, kun puhutaan Liigapörssistä. Laukauksista saa 0,5 pistettä per laukaus, joka on Liigan laskutavalla todella iso tekijä. Nenosen laukaukset viime kausilta ottelua kohden runkosarjassa ovat olleet 5,94 (18/19), 6,14 (17/18) ja 5,48 (16/17). Tämä on siis noin 3 pistettä keskimäärin per ottelu, mitä Nenonen tuo laukauksista. Vertailukohdaksi syöttö on vain 4 pistettä.

Kärppien ylivoimalla taas häärii varmasti Jokinen ja Pesonen tekemässä pisteitä, ja ketkä heidän seuraansa sitten lopulta pääsee niin he. Kannattaa nyt tulevien CHL-pelien tilastoja seurata ja katsoa sieltä, ketkä ylivoimalla ovat olleet.
 

Walrus21

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Muutamia alustavia huomioita:

Kärppien Rybar (340k) lienee pitkällä aikavälillä hyvä investointi, koska samanlaista tandem-asetelmaa ei liene kuin viime kaudella. Kärpät pelaa paljon pelejä ja myös voittaa niitä. Veskoissa hintaerot on marginaaliset, joten kärkijoukkueen selkeä ykkösvahti on aika luotettava valinta.

Kerhon Lucenius (340k) on painettu hinnassa aika alas. Oli koko loppukauden joukkueen tehokkaimpia pelaajia, saa runsaasti ylivoima-aikaa ja on jatkoajoilla kentällä. Pisteitä lienee luvassa tasaisesti. Myös Kunyk (350k) on nähdäkseni aavistuksen liian halpa, mutta hänenkin roolia joukkueessa kannattaa seurailla ekat kierrokset.

Muista hyökkääjistä Lukon Danforth on mielestäni aavistuksen verran alihinnoiteltu. Oli jo viime kaudella pistepörssin kärkikahinoissa ja Lukon tehokkain pelaaja. Nyt asema ykkössentterinä on betonoitu ja vierellä laadukas maalipyssy (Elo). Uskon Danforthin olevan melko saletti top-5 -pelaaja tämän kauden Liigassa.

Kärppien osalta edulliselta vaikuttaa Kristof (330k), jolle ylivoima-aikaa lienee luvassa. En ihmettelisi, mikäli rooli kasvaisi viime kaudesta. Ainakin alkukierrosten hinnannousutaistossa Kristof saattaa olla kovaa valuuttaa, jos onnistuu heti avauskierroksilla.

Ylihinnoitelluista hyökkääjistä tulee ensimmäisenä mieleen HIFK:n Turunen. Kyseessä on erinomainen pelaaja, mutta HIFK:ssa on aikamonta muutakin erinomaista pelaajaa, joille tehot jakaantuvat. Pisteitä on varmasti luvassa, mutta enemmistö niistä lienee syöttöjä.

Puolustajista iskin silmäni Suhoseen (395k). Pelaa paljon ylivoimaa, laukoo runsaasti ja löytyy tiuhaan pistesarakkeesta. Sen sijaan Kärppien Krejcik (405k) on mielestäni ylihinnoiteltu. Erinomaisesta yleispelaajsta kyse, mutta kuti on heikko ja rooli ainakin Lukossa oli enemmän tasapainottava kuin offensiivinen. Voi olla, että iso ruutu irtoaa Kärpistä, mutta en usko mihinkään pisteiloitteluun.

Ilveksen Ruotsalaista (355k) kannattaa pitää silmällä. Kiekollisesti taitava pakki oli jo viime vuonna erinomainen yv-linko, ja nyt kun Ilves on selkeästi vahvistunut, saattaa tehojakin tulla enemmän. Toinen Ilveksessä pelaava haku voisi olla Antti Saarela (245k), joka oli viime kaudella ajoittain Lukon parhaita hyökkääjiä. En tiedä, mikä rooli tulee olemaan Ilveksessä, mutta maalintekopotentiaalia on rutkasti. Jos löytyy kärkiketjuista ja/tai ylivoimalta, kannattaa ottaa mukaan joukkueeseen.

Osaan parhaiten arvioida Lukon pelaajia, joten pari mainintaa vielä sieltä: ylihinnoiteltuja on ainakin Sopanen (365k) ja Koivisto (330k). Ei ole edes varmuutta, että ovat vakiokasvoja tulosyksikössä, sillä kilpailua riittää. Sen sijaan 17 maalin mies Koivistoinen (285k) on hinnoiteltu aika säyseästi. En nyt sano, että hänkään on mikään saletti tulosyksin kaveri, mutta maalimäärät puhuvat puolestaan, enkä usko, että meno ainakan pahasti hiipuu täksi kaudeksi.
 

lake79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Suomi, Pahalampi.
Ilveksen Ruotsalaista (355k) kannattaa pitää silmällä. Kiekollisesti taitava pakki oli jo viime vuonna erinomainen yv-linko, ja nyt kun Ilves on selkeästi vahvistunut, saattaa tehojakin tulla enemmän.
Kenestäköhän tässä nyt puhutaan. Arttu Ruotsalainen ei ole pakki, eikä tällä hetkellä edes pelaa Ilveksessä.
 

Walrus21

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Kenestäköhän tässä nyt puhutaan. Arttu Ruotsalainen ei ole pakki, eikä tällä hetkellä edes pelaa Ilveksessä.
Oskari Laaksosta hain. Kävi pieni kömmähdys nimien suhteen.
 

FASlapsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Kenestäköhän tässä nyt puhutaan. Arttu Ruotsalainen ei ole pakki, eikä tällä hetkellä edes pelaa Ilveksessä.

Heh, itse en ees huomannut tuota nimitypoa, vaan luin että tässä puhutaan Ilveksen Laaksosesta.

Kärpissä on jotkut Rädyt vissiin pelailleet harkkapeleissä tulosketjuissa, niitä ei vielä pörssissä ole. Näistä jos toinen pelaa ylivoimaa niin voisi ottaa sen jengiinsä, hinta ei oletettavasti olisi paha, saisi kuitenkin tulosketjujen ukon hyvästä jengistä ja sitten olisi enempi rahaa muihin. Kärppiä ja HPK:ta täytyy toki ottaa jengi täyteen, ekan kiekan jälkeen sitten Kärpät vaihdetaan kaikki 2. kiekalla pelaaviin, Tapparasta ainakin jotain jengiä pitää ottaa koska niillä on pisin peliputki alkukiekan jälkeen, ja tokan kiekan jälkeen HPK-pelaajat vaikka takas Kärpiksi.

Yleensä ekan kierroksen alku menee minulla ihan vituiksi kun ei voi tilastoista katella yhtään mitään. Harkkapelien statseista saa monesti aivan vitun vääriä mielikuvia, kaiken maailman Severi Lahtisia ja Kamil Krepsejä ja Ville Järveläisiä on tullut muun massan mukana jengiinsä valittua koska ne on pelannut harkkapeleissä hyvin. Varmaan nää Rädyt kanssa on yhtä tyhjiä arpoja, muuten.
 

Via Dolorosa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Lukosta Linus Nyman hintaan 235k on halpa siihen nähden, että tulee varmaan pelamaan kahdessa ensimmäisessä kentällisessä.

Niklas Friman 270k ja Joona Ikonen 265k pistivät ensimmäisenä silmään myös. Maccelli 230k sekä Janos Hari 260k myös erittäin houkuttelevia.
 

FASlapsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
SaiPa on ihan paska, mutta sieltä Robin Salo(275) tai Jere Seppälä(265) voisi olla jämäpakiksi vaihtoehto, kiekollisesti ihan OK-jamppoja ja käsittääkseni molemmat pelailee myös ylivoimaa. Veeti Vainio (210) voisi olla villi kortti, mutta voi olla että on ihan turhakekin eikä pääse pelaamaan ees.

Hyökkääjistä Zabo(360) ja Ramstedt(340) tulee varmaan tekemään kaikki SaiPan vähät tehopisteet, harkkapeleissä näiden kanssa on tainnut pelata eniten Kaksonen(280), siinä voisi olla hyvä haku jämähyökkääjäksi. Löfman(235) jos pysyy ehjänä voisi kanssa olla ihan OK, mutta eihän se nyt ehjänä tule pysymään. Santeri Virtanen(230) villi kortti.

Maalivahdit on melko saman hintaiset, noista nyt ehdottomasti Westerholm(315) on Kaarlehtoa(305) parempi kortti näin alkuasetelmien suhteen. Aika näyttää miten SaiPa maalivahtejaan peluuttaa, meneekö puoliksi pelit vai ottaako jompikumpi enemmän valtikkaa itelleen, vai tuleeko sinne peräti vielä joku uus ukko. Mistä näitä tietää. Ei mistään.
 

Apheu

Jäsen
Tapparasta pieni hinnoittelukatsaus:

Kuusela - Morley - Bertrand on ollut todella vaarallinen ja tehokas harjoituspeleissä, ja tästä ketjusta halvin lenkki on Tyler Morley, 385k. Pelaa ykkösketjussa, ykkösylivoimassa ja pitäisi tuoda myös hyvänä aloittajana aloituspisteitä. On kohtuu hanakka laukomaankin, ja ylipäänsä tehoilee todennäköisesti tasaisesti peleistä toiseen. Ei mikään täysin riskitön valinta, mutta jos onnistuu edes kohtalaisesti, 385k ei ole paha hinta. Viime kaudella 40 pinnaa, nyt pikkaisen kovempaa laituria tarjolla, vrt. SaiPa.

Jarkko Malinen on vain 300k, saanee kakkosylivoiman vastuuta ja on varmaan kolmosketjun keskellä, mutta on sielläkin hyviä laitureita kavereina. Jos Malinen näyttää CHL-peleissä hyvältä, tuo 300k ei hintana ole paha. On ollut kuitenkin sellainen 35 pisteen runkosarjapelaaja suhteellisen tasaisesti viimeisenä viitenä kautena. Riski on siinä, että kaveri saattaa vetää 10 peliä hemmetin hyvin ja sitten seuraavat 10 peliä todella heikosti.

Anton Levtchi voi olla hyvä haku. Vain 280k ja pelannut harjoituspeleissä ylivoimaa ja kakkosketjussa Virran sentteröidessä. Ehkä vähän boom-bust, sillä jos ketju ei tehoile, Levtchi ei paljon pisteitä nauti, kun ei aloita tai lauo kovinkaan paljon. Halpaan hintaan nähden suuri potentiaali kuitenkin kerätä jotain 0+3 -tyylisiä kierroksia silloin tällöin.

Pakeista Teemu Suhonen 395k on aika hyvä haku. Voitti Tapparan harjoituspelien pistepörssin 3 ott, 1+3=4. Pyörittää ykkösylivoimaa, nousee hanakasti hyökkäyksiin ja näin tuo pakkina mojovia pistemääriä. Ehkä vähän samanlaista liigapörssikaarta, kuin Erik Karlssonilla HGM:ssä. Eli vähän tavallista enemmän riskiä olla miinuksilla, mutta kun osuu, niin tuo kovaa pistepottia.

Ylihinnoiteltuja voisi ehkä olla Alexander Ytterell, 340k, sillä tuskin saa ylivoimavastuuta Suhosen ja Kemiläisen takaa. Toisaalta, on näyttänyt harjoituspeleissä aika hyvältä, eli kyllähän kaveri voi ilman ylivoimavastuutakin pinnoja tehdä. En siltikään ehkä lähtisi tuolla hinnalla kokeilemaan, samaan hintaan ja halvemmallakin tainee saada joitakin ykkösylivoiman pakkejakin.

Garteig on halpa 320k, jos aloittaa ykkösveskarina. Ollut kohtuu vakuuttava, mutta otanta on todella pieni.
 

heavylutaa18

Jäsen
Suosikkijoukkue
Saimaan Pallo, Seattle Kraken
Lukosta Linus Nyman hintaan 235k on halpa siihen nähden, että tulee varmaan pelamaan kahdessa ensimmäisessä kentällisessä.

Niklas Friman 270k ja Joona Ikonen 265k pistivät ensimmäisenä silmään myös. Maccelli 230k sekä Janos Hari 260k myös erittäin houkuttelevia.
Näihin pari vielä lisää halvemmasta kategoriasta. Joonas Oden 230k, Juha Jääskä 235k ja Ässistä Lenni Killinen 230k sekä Niklas Appelgren 215k. Kaikki ihan varmasti saa peliaikaa ja roolia joukkueissaan, Oden, Jääskä sekä Killinen taatusti ylivoimaakin.
 

Oles

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Leijonat
Puljujärvelle hintaa 475k ja taitaa siten olla nyt kallein pelaaja. Meinasi mennä murot väärään kurkkuun, kun tuon hinnan näin, odotin hieman maltillisempaa. Aika riskikäs valinta ensimmäisen jakson alkuun.
 

heavylutaa18

Jäsen
Suosikkijoukkue
Saimaan Pallo, Seattle Kraken
Puljujärvelle hintaa 475k ja taitaa siten olla nyt kallein pelaaja. Meinasi mennä murot väärään kurkkuun, kun tuon hinnan näin, odotin hieman maltillisempaa. Aika riskikäs valinta ensimmäisen jakson alkuun.
En näe järkeä ottaa. Tuttuun tapaan ekan kierroksen jälkeen sitä myydään tuhansittain kun Kärpät ei pelaa seuraavalla kierroksella. Toki Kärpillä on pelit 7/8 ekaa kierrosta mutta eipä tuulipuvut siitä välitä...
 

iSing

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo 1969–1975, Pre-pride TPS
Sehän on koko LP:n TOP-10 kuin tuulihattujen vetämä. Huvittava on myös Lammikon status (370 000). Hieman kun käväisee ädnärissä sirklaamassa ja Mömmömissä kääntymässä (0+0 tai jtn), niin johan ovat sekaisin Villet ja vellit. ;)
 

ISH

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Uutinen oli lipsahtanut eetteriin liian aikaisin. Kaksi muutakin uudistusta tulee mukaan.

- Kuka löytää aamupuurosta mantelin, saa 2 LPP.
- Pelaajat raaputtavat toisella erätauolla Ässäarvan, kolme hevosenkenkää saanut saa 2 LPP.

Hienoja uudistuksia nämä.
 

TylerDG

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät & Caps
Ilveksestä löytyy nippu hinta-laatu suhteeltaan hyviä pelaajia. Oskari Laaksonen (355k) ehkä kiinnostavin.

Kotikaupungin ylpeydestä Roni Hirvonen (205k) on itselle varma halpiskorin valinta. Vastuuta on tarjolla jos homma kulkee, ja treenipeleissä on kulkenut. Åkerstrom ei lähtökohtaisesti ole ykkös-yv:n ukkoja, mutta alta kolmensadankilon kiinnostava tapaus. On hänkin treenipeleissä "tehoillut".

Jesse Saarinen on viime vuosina ollut takuuvarma pisterohmu. 380k, miksei?! Eero Elo laukoo paljon ja nähtävästi tekee maalejakin, vierellä liigan parhaita pelaajia eli Justin Danforth. Hintalappu 360k. Ainali pisti hyvät tehot viime kaudella ja kehityskäyrä ylöspäin, hintalappu 320k. Nämä kolme menee omalle shortlistille.

Spinkit on kalliimpia kuin Westerholmit. Jännä.

Heinola 305k. Raumalaiset, eikö pelaa yyveetä? Ben Blood 310k, muuten varma valinta mutta kauden alusta voi vielä kiinnostaa nyrkkihippaset ja viestin lähettäminen joten lipö-miinuksia lupa odotella? Sehän rauhoittuu kyllä viimeistään puolivälissä kautta. Tehoja tuli viime kauden lopulla hieno määrä ja pikkukakkoset on takuukamaa.

Jyri Marttinen 290k, vuodesta toiseen takuuvarmaa työtä 2min-jäähyjen osalta. Siihen päälle satunnaiset suonenvedot pistepörssissä. Ehkä-koriin.

Roni Hirvonen - Jesse Saarinen - Eero Elo
Petteri Nikkilä - Jyri Marttinen
Patrik Rybar

Noilla pre-seasonille, mutta luonnollisesti kokoonpano muuttuu selvästi kunhan kerkiää ja jaksaa tutustua peliohjelmaan tarkemmin.
 

Oles

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Leijonat

Kovin laukoja, nopein luistelija sekä pelin aikana eniten luistelumetrejä kerännyt pelaaja saa jatkossa kaksi pistettä. Siis per kategoria.

Mahtava juttu hei.

On vähän randomeita nämä. Kiva että saa jatkossa tietoa näistä asioista, mutta eipä nuo liiemmin vaikuta pörssistrategioihin. Varmaan joku ylivoimaa pyörittävä, paljon viivalta laukova pakki muuttuu taas astetta kannattavammaksi hankinnaksi, kun voi noita pisteitä tippua kovasta laukauksesta, mutta kaikillahan tämmöisiä pelaajia tuppaa olemaan jokatapauksessa.
 

fakki

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL/Liiga/KHL
Aivan höpöhöpö-pisteitä, hohhoijaa. Peliaikapisteet, taklaukset, ylivoimapisteistä rokottaminen yms. olisi kelvannutkin mutta ei...
 

Walrus21

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Danforthille 4p lisää per peli, siis.

Noita avauskierroksia kun katsoo, niin SaiPan ukot saattavat olla kovaa valuuttaa heikkoa KooKoota vastaan. Zaborsky ainakin lienee aika varma pistenikkari, jolle kertyy myös vetoja, yv-vastuuta ja toivottavasti plus-tehoja.

Sen olen näiden liigapörssivuosien varrella kuitenkin oppinut, että puolustukseen kannattaa panostaa, koska tehotilasto on niin määräävä tekijä näissä karkeloissa. Monta kertaa on tullut kopsahdettua siihen, että siellä on ollut joku jyrimarttinen keräämässä miinuksia tai nollia. Viime kaudella sitten päätin että siellä on pakko olla Heshka-Kivihalme -luokan kaksikko nappaamassa ne 5-10p illasta toiseen, vaikka maaleja eivät tekisikään.

Alustavissa kaavailuissa näyttäisi vahvasti siltä, että Kärpistä lähtee Kristof-Pyörälä -kaksikko hyökkäykseen ja kylkeen sitten joku halpa kerholainen. Puolustukseen joko Nikkilä tai Heshka. Heti toiselle kierrokselle Koivistoinen-Danforth -tandem ja maaliin mahdollisesti SaiPan Westerholm.
 

lebak

Jäsen
Tapparasta pieni hinnoittelukatsaus:

Kuusela - Morley - Bertrand on ollut todella vaarallinen ja tehokas harjoituspeleissä, ja tästä ketjusta halvin lenkki on Tyler Morley, 385k. Pelaa ykkösketjussa, ykkösylivoimassa ja pitäisi tuoda myös hyvänä aloittajana aloituspisteitä. On kohtuu hanakka laukomaankin, ja ylipäänsä tehoilee todennäköisesti tasaisesti peleistä toiseen. Ei mikään täysin riskitön valinta, mutta jos onnistuu edes kohtalaisesti, 385k ei ole paha hinta. Viime kaudella 40 pinnaa, nyt pikkaisen kovempaa laituria tarjolla, vrt. SaiPa.

Jarkko Malinen on vain 300k, saanee kakkosylivoiman vastuuta ja on varmaan kolmosketjun keskellä, mutta on sielläkin hyviä laitureita kavereina. Jos Malinen näyttää CHL-peleissä hyvältä, tuo 300k ei hintana ole paha. On ollut kuitenkin sellainen 35 pisteen runkosarjapelaaja suhteellisen tasaisesti viimeisenä viitenä kautena. Riski on siinä, että kaveri saattaa vetää 10 peliä hemmetin hyvin ja sitten seuraavat 10 peliä todella heikosti.

Anton Levtchi voi olla hyvä haku. Vain 280k ja pelannut harjoituspeleissä ylivoimaa ja kakkosketjussa Virran sentteröidessä. Ehkä vähän boom-bust, sillä jos ketju ei tehoile, Levtchi ei paljon pisteitä nauti, kun ei aloita tai lauo kovinkaan paljon. Halpaan hintaan nähden suuri potentiaali kuitenkin kerätä jotain 0+3 -tyylisiä kierroksia silloin tällöin.

Pakeista Teemu Suhonen 395k on aika hyvä haku. Voitti Tapparan harjoituspelien pistepörssin 3 ott, 1+3=4. Pyörittää ykkösylivoimaa, nousee hanakasti hyökkäyksiin ja näin tuo pakkina mojovia pistemääriä. Ehkä vähän samanlaista liigapörssikaarta, kuin Erik Karlssonilla HGM:ssä. Eli vähän tavallista enemmän riskiä olla miinuksilla, mutta kun osuu, niin tuo kovaa pistepottia.

Ylihinnoiteltuja voisi ehkä olla Alexander Ytterell, 340k, sillä tuskin saa ylivoimavastuuta Suhosen ja Kemiläisen takaa. Toisaalta, on näyttänyt harjoituspeleissä aika hyvältä, eli kyllähän kaveri voi ilman ylivoimavastuutakin pinnoja tehdä. En siltikään ehkä lähtisi tuolla hinnalla kokeilemaan, samaan hintaan ja halvemmallakin tainee saada joitakin ykkösylivoiman pakkejakin.

Garteig on halpa 320k, jos aloittaa ykkösveskarina. Ollut kohtuu vakuuttava, mutta otanta on todella pieni.
Tapparan ylivoimakoostumukset kiinnostaisi allekirjoittanutta. Onko Suhonen 1. YV-pakki vai miten vastuu on jakautunut? Mikä on Olavi Vauhkosen tilanne? Moni laittaisi kaverin YV:llä maalin tuntumaan. Onko tosiaan pienellä vastuulla 4. kentässä ja ilman YV-aikaa?

Jos vertaa Ilveksen Laaksosta ja Maalahtea. Hintaero on pieni, mutta miten näkisitte harjoituspelit nähneet: Millainen roolijako Ilves puolustuksella menee. Kuka on liideri YV:llä?
 

Vuonna 85

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Jos vertaa Ilveksen Laaksosta ja Maalahtea. Hintaero on pieni, mutta miten näkisitte harjoituspelit nähneet: Millainen roolijako Ilves puolustuksella menee. Kuka on liideri YV:llä?

Ilveksen puolustajista ottaisin itse Maalahden tai Thomsonin. Maalahti toimittaa kiekkoa ylivoimalla niin laidoille kuin maalillekkin. Thomson taas tuntuu laukovan ahkerasti ja väläyttikin kovaa lämäriään jo maalin muodossa.

Laaksonen taas on ollut yksi epävarmimpia pakkeja Ilveksestä harjoituskaudella. Mutta tulee saamaan vastuuta, eikä pelkää tehdä virheitä. Riskit olemassa, mutta tuonee välillä myös pisteitä.

Ilveksen pakeista kannattaa myös painaa mieleen Santeri Hatakka. Erittäin kypsää pelaamista ja taistelee tosissaan paikasta pelaavassa kokoonpanossa. Ei myöskään ole sattumaa, että hänet valittiin juuri U-20 harjoitusturnauksen parhaaksi pelaajaksi tehden kolmeen otteeluun kolme maalia.

Hyökkääjistä täällä jo joku mainitsikin, että halpoja ovat. Se pitää paikkaansa. Näin aluksi voi vain olla vaikeaa löytää ne tasasimmat suorittajat. Ilveksestä kun löytyy joka ketjuun riittävästi taitoa tuloksentekoon.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös