Suosikkijoukkue
Pelicans
Ihan hyvä "vaihtokauppa" Pelicansin näkökulmasta.
Jürgensia ei kyllä ikävä tule, pelasi vielä suht kalliilla lapulla. Merelän poislähtö harmittaa, mutta Smejkal voi olla erittäin hyvä paikko, kun saa ison roolin Lahdesta.
 

1000

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Sasha Barkov & Pate Laine
Tappara sai kokemusta (minhin näyttää luottavan enemmän kuin taitoon) ja Pelican sai valtavasti enemmän taitoa ja pehmeitä käsiä. Kukin voi sanoa kumpia arvostaa.
En tiedä mistä noita pehmeitä käsiä saapuu Lahteen, mutta ei ainakaan Tampereelta.

Smejkal aika klassinen voimahyökkääjä ns. puukäsi, jonka graindaus- into katosi mitä pidemmälle kausi eteni. Utunen taas kunnostautui jatkuvalla oman pään kiireellä ja sokkoroiskimisella.

Toki Utusesta täytyy sanoo, että pelas ihan mukiinmenevät pudotuspelit. Itsellä ainakin usko Utusen mahdolliseen liigatason pelaajaan nosti vähän tuntosarvia pohjamudissa rypeneeseen kirvekseen.
 
Ois pysyny vissyssä, niin olis bändissä viä

mas59

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Uskon toki jos täystonnin niin sanoo. Siitä kai voimme olla yhtä mieltä että tuosta nelikosta Jurgensillä on kovimmat kädet ja vähiten puhdasta taitoa. Mutta Jurgens elääkin kovalla yrityksellään.
Samoin Jurgens on nykytasollaan tuon porukan kallein ja hitain. Hasardeja tosiaan tulee heti kun peliaika pienenee alle 2o minuutin. Kuten minä oletin Tapparassa käyvän?
 

FutureHockey

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, NYI, Junnut ja Tilastot
Pakko sanoa, että tä on kyllä aina yhtä huikeaa viihdettä kun pelaajat siirtyvät toiseen liigajoukkueeseen niin aina on pakko jonkun ratsastaa paikalle rinta rottingilla kertoman, että "se oli ihan paska, ei tuu ikävä" ihan vaan vaikka se nyt ei ihan niin paska olisikaan ollut.

Vielä parempia ovat nämä tapaukset, jossa pelaajat siirtyvät ristiin eli pelaaja A joukkueesta X joukkueeseen Y, ja pelaaja B sitten toisinpäin. Siinä on sitten semmoista sapelien kalistelua, että kumpi nyt sai paremman pelaajan mjöttäääh?? Ei toki koske pelkästään Liigaa. NHL-puolella näitä näkee harva se kerta kun treidejä tulee. Jonkun on AINA pakko voittaa!

Kait se on vaan se perisuomalainen vika, että ollaan valmiita maksamaan 50e siitä, että naapuri ei saa 100e.
 
Reijo Mäki kertoi, että aikanaan Turun Palloseurassa pelannut Mal Davis harrasti seksiä naisen kanssa kun muut juhlijat olivat lyöneet ympärillä tahtia. Aktin jälkeen Davis oli siirtynyt suoraan katsomaan videolta omia maalejaan.

@Kahvaajapakki - "Ei Per niin huono ollut kuin tilastot näyttävät. Oli ihan vitusti huonompi. #88"

rinne

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Sasha
Eiköhän tämä Pelicans - Tappara -liikenne aikalailla win - win - win -tilanteeksi muodostu. Sopinee niin seuroille kuin pelaajillekin.

Jürgensin ura ei varsinaisesti ole nousukiidossa ollut. Jotenkin voisi kuvitella maisemanvaihdon tekevän hyvää. Tapparan ei tarvitse saada sitä EHT-tason Jürgensiä. Upgrade viime kauden Bloodiin tai Utuseen riittää kolmosparin vahvistamiseen. ...ja sehän tuo Jürgensin rooli Tampereella lienee. Ei pitäisi olla Jürgensille mahdoton rasti.

Utunen on kiistatta potentiaalinen, mutta herran ura Tapparassa ei vaikuttanut etenevän mihinkään. Utuselle on vuosien varrella tarjottu mahdollisuutta ottaa roolia Tapparan pakistossa, mutta askeleita eteenpäin ei ole tullut. Se on sääli sinänsä, sillä uskon edelleen Utusella olevan eväitä nähtyä parempaan. Siitä on välähdyksiä nähty. Toistaiseksi varsinaiset näytöt Liiga-tasolla ovat varsin köykäiset, mutta potentiaali on kiistaton. Ehkä uusi ympäristö auttaa realisoimaan sitä kuuluisaa potentiaalia. Jos maisemanvaihto auttaa Utusta askeleen tai pari eteenpäin, niin herrasta on varmasti Pelicans-leirissä paljon iloa. Mielellään Utusen näkisi onnistuvan, vaikka Tapparassa ei sitä steppiä saanutkaan otettua.

Merelä on potentiaalinsa Liigassakin näyttänyt kotiin palaava "oma poika". Ei Merelä Tapparassa mitään automaattista ykkösketjun paikkaa saa, vaan laiturihierarkiassa on suhteellisen kovia pelimiehiä kirittämässä. Jos kilpailuasetelma Merelälle sopii, niin mahdollisuuksia on toki paljoonkin. 27 pistettä Liiga-kaudella tehnyt nuorehko pelaaja saa kyllä Tapolalta reilun paikkansa. Jos peli kulkee, niin vierelle löytyy varsin kovaakin pelintekijää. Fyysisyytensä avulla Merelä tuo oman lisänsä Tapparan palettiin.

Smejkal on hieman omanlaisensa. Pelicansin hyöty riippuu täysin siitä, mikä Smejkal Lahteen saapuu. Alkukauden Smejkal oli Tapparan parhaita pelaajia. Röyhkeä voimahyökkääjä, joka kykeni tekemään tulosta, vaikka erityisen pehmeäkätinen ei olekaan. Se kyky ja halu ajaa maalille oli kuitenkin kaunista. Mahtava pelaaja katseltavaksi. Mutta jotain tapahtui. En tiedä oliko se koko visiiri vai mitä. Mutta Smejkal katosi loppukaudesta täysin kuvasta. Herran kutakuinkin ainoa mieleenjäävä suoritus keväältä oli täysin vatipäinen pronssipelin taklaus Winbergiä kupoliin. Noin voittavan kiekon kannalta Smejkalista oli aika vähän iloa loppukaudesta. Jos Lahteen saapuu se Tapparassakin alkukaudesta nähty Smejkal, niin herra ansaitsee paikkansa Pelicansin ykkösketjusta ensi kaudella. Tämä loppukauden Smejkal ei tulosyksikköön kuuluisi missään Liiga-jengissä.

Tuskin tässä mitään selkeää voittajaa Tapparan ja Pelicansin välillä on. Mielenkiintoisia pelaajia, joissa on puolensa ja puolensa. Pelaajia, joista ainakin osalla maisemanvaihdon aika oli ilmeinen.
 

Jari66

Jäsen
Minua Jurgensin lähtö harmitti. Pitkän loukkaantumisen jälkeen ymmärrettävästi ei ollut heti entisessä vireessään, mutta loppukaudesta alkoi taas kulkea. Ihan varmasti kova luu ensi kaudella jos ilman loukkeja pääsee pelaamaan. Veikkaan, että on taas EHT -kalustoa. Merelän lähtö ei niinkään harmittanut. Pelasi koko kauden Björnisen ketjussa, mutta maalinteko ei oikein natsannut. Mutta varmasti on vielä reisissä tilaa lisäpotkulle.

Utusesta en osaa sanoa oikein mitään, en ole seurannut. Näyttäköön sitten itse mahdolliset kyntensä. Smejkalilla ei ainakaan ketjukavereista pitäisi jäädä kiinni. (Iikka tulee lyömään itsensä joka tapauksessa isosti läpi ensi kaudella.)

Wait and see.
 
I'm just a soul whose intentions are good.

Oskar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turkulaiset joukkueet, Rantasmikko, Gordon Bombay.
Heitetään nyt itsekkin pieni lusikka soppaan, kun itse rakastuin täysin Merelään TPS-Pelicans sarjassa. Omaan silmään Merelä oli erittäin vahva ja vaarallinen joka vaihdossa. Jos Merelä jatkaa kehittymistään, niin Pelicans häviää "treidin".
 

Powerplayer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Smejkalilla ei ainakaan ketjukavereista pitäisi jäädä kiinni.
Ei se Tapparassakaan ketjukavereista kiinni jäänyt. Sai pelata Levtchin ja Virran kanssa eikä homma vain toiminut. Smejkal katosi yöhön samantien kun kokovisiirit lyötiin naamalle. Jos/kun niitä ei ensikaudella käytetä, saa Pelicans Smejkalista todella hyvän voimahyökkääjän joka ei laidassa kaksinkamppailuja juurikaan häviä. Maskissa mies on erinomainen ja viivavetoja osaa myös ohjata.
 
Suosikkijoukkue
Pelicans
Ei se Tapparassakaan ketjukavereista kiinni jäänyt. Sai pelata Levtchin ja Virran kanssa eikä homma vain toiminut. Smejkal katosi yöhön samantien kun kokovisiirit lyötiin naamalle. Jos/kun niitä ei ensikaudella käytetä, saa Pelicans Smejkalista todella hyvän voimahyökkääjän joka ei laidassa kaksinkamppailuja juurikaan häviä. Maskissa mies on erinomainen ja viivavetoja osaa myös ohjata.
Kangasniemi-Jasek-Smejkal on hyvin roolitettu ykkösnyrkki ja maanmies samassa ketjussa varmasti edesauttaa Smejkalia lunastamaan potentiaaliaan. Eihän tuokaan toki takaa onnistumista, mutta hyvä kutina tästä ketjusta ja Smejkalista, jos pysyvät vain terveinä.
 

egar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, AC Milan, FC Lahti
En tiedä mistä tasosta Jürgensin taso on laskenut, kun oli kuitenkin Pelsujen parhaita pakkeja pudotuspeleissä. Myös Merelän otteet pudotuspeleissä olivat valovuoden edellä Smejkalin vastaavia.
Silloin kun Jürgens tuli Liigaan, olin ihan varma että tää jätkä tulee käymään MM-kisoja läpi lähivuosina, mutta sitten tuli pieni takapakki ja sitten iso loukkaantuminen, josta ei tullut enää takaisin sama Cassu mikä se oli aiemmin. Liike oli jotenkin muuttunut, samalla tietty hienostuneisuus katosi pelistä ja profiiliksi muodostui sellainen yleismies, jossa toimittaa tehtävänsä kyllä ihan kivasti. En ihmettelisi vaikka hyvällä harjoittelulla ja hyvässä jengissä pääsisi takaisin maajoukkueeseen. Taso oli aiemmin vaan niin hiton hyvä, että me Pelicans -fanit hieman petyttiin siihen että jengin kalleimpiin pelaajiin oletettavasi kuulunut pelaaja ei suorittanutkaan sillä totutulla tasolla. Hyvä jätkä se on.

Merelästä pidän kovasti pelaajana, toivottavasti saa nyt oikean roolin siitä maalin edestä, jossa hyvillä käsillä tekee tulosta. Pelicansissa jostain syystä otettiin siitä pois, vaikka vahvuudet olisi juuri siinä. Hyvä pelaaja, jossain kohdissa loistava pelaaja, hyvä tekemään työtä mutta väsyy yllättävän helposti. Vielä nuori, kehittyy myös fyysisesti. Ei kaikki voi olla Barkoveita tai Rantasia jo teininä.

Tappara - Pelicans treidi on tasan, koska Merelä ja Jürgens kaipasi uutta haastetta ja nousua uralleen, kun taas Smejkal fyysisyydellään ja vahvuuksillaan on juuri sitä mitä Pelicans tarvitsi ja Smejkal saa junnumaajoukkueesta tutun kaverin seurakseen ja varmasti sen roolin mitä haluaa. Utunen taas on potentiaalinen, hinnaltaan sopivampi pelaaja kun Jürgens.
 

El Gordo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Ei se Tapparassakaan ketjukavereista kiinni jäänyt. Sai pelata Levtchin ja Virran kanssa eikä homma vain toiminut. Smejkal katosi yöhön samantien kun kokovisiirit lyötiin naamalle. Jos/kun niitä ei ensikaudella käytetä, saa Pelicans Smejkalista todella hyvän voimahyökkääjän joka ei laidassa kaksinkamppailuja juurikaan häviä. Maskissa mies on erinomainen ja viivavetoja osaa myös ohjata.
Tapparan tsekit oli tosiaan aika mystisiä viime kaudella. Siitä yhdestä zambonikuskista ei ole tarve mainitakaan mitään. Spacek vaikutti harjoituspelin perusteella olevan liiankin hyvä liigaan, tosipeleissä vain ok, odotettiin milloin lähtee sujumaan oikein kunnolla ja sitten se olikin jo mennyt. Smejkalista odotettiin vähemmän, mutta olikin alkukaudesta ihan kurko, sitten katosi kuvasta täysin. Visiiripakko voi selittää, joskin pakko on miettiä oliko se vain yhteensattumaa. Joka tapauksessa kun kyseessä oli vielä aika hidas pelaaja niin ilolla tuon vaihtaa Merelään.

Joka tapauksessa voi olla kovakin kaappaus Pelicansilta, koska olihan se nyt hetken aikaa hyvä Tapparassakin.

Utunen on myös ristiriitainen tapaus. Melko nopea luistelija, mutta muuten ei ole mitään erityistä vahvuutta. Huolimatta siitä että upotti Kanadan nuorten kisoissa ei hänellä vaikuta ihmeempää kiekollista potentiaalia olevan. Pelaa kiekollisena arasti eikä laukaus ole uhka. Hyväksi puolustavaksi pakiksi voi kehittyä loppukauden perusteella. Mutta sitäkään en olisi alkukauden perusteella uskonut, kun oli aivan karmea hasardi kaikenaikaa ja hukannut itseluottamuksensa totaalisesti. Kiekko päätyi aina vastustajalle, miehet hukkui ja miinuksia kertyi. Niin vain paransi loppukaudella, ja jos Pelicansissa jatkuu sama kehitys, niin kukaties on pian EHT-Utunen.
 

#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Otto Nieminen Pelicansista Forssaan pelaamaan Mestistä. Pari vuotta sitten olisin mielellään nähnyt Niemisen Lukossa, mutta en tiedä mitä hänelle tapahtui kun Lahdessa ei sittten homma lähtenyt käyntiin mitenkään ja nyt sitten suuntana Mestis.
 
Suosikkijoukkue
HPK
Otto Nieminen Pelicansista Forssaan pelaamaan Mestistä. Pari vuotta sitten olisin mielellään nähnyt Niemisen Lukossa, mutta en tiedä mitä hänelle tapahtui kun Lahdessa ei sittten homma lähtenyt käyntiin mitenkään ja nyt sitten suuntana Mestis.
Pari kautta sitten 12 maalia 36 matsiin ja saman vuoden pudotuspeleissä piste per peli. Oli todella hyvä siinä HPK sarjassa vaikka jäikin Kakko&Palve kaksikon varjoon.

Hyvä alkukausi Mestiksessä niin voi päästä jo tulevalla kaudella takaisin Liigaan.
 
Burkan Bauhaja, Demolition Grinder
(1)
  • Tykkää
Reactions: #16

Ikaros

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, turkoosi ja NHL
Kohtuu hyvä suoritus mediatiimiltä laittaa Levtchin kuva tuohon artikkeliin. :D
Tähän taisi selitys olla, että oli liigan kuvapankkiin merkattu väärin tämä ja ei sitten mediatuotannossakaan tuota tajuttu. Tai näin muistelen lukeneeni instasta. Eipä sillä kyllä mitään väliä ole, kuhan ajattelin kertoa.
 

Baloun

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, sympatiat milloin kenellekkin
Mistä tietää, että Tapparan organisaatiossa johtavassa asemassa oleva henkilö valehtelee?

Hän antaa haastattelun tai julkaisee tiedotteen.
Suosikkijoukkue
HPK
No melkoiselta arvalta vaikuttaa. Ei nuo tehot AHL:ssäkään kummoisia ole olleet. Jos joku hankinta on arpa, niin se on tämä.
Arpahan tuo on, mutta saanee aika pajon yv vastuuta. Eiköhän sieltä tulevilla pisteillä tee ainakin sen 30-40 pistettä. Hyvä kuti kaverilla.

Isoin ongelma varmaan se, että miten ison kaukalon 5v5 peli lähtee sujumaan.
 
Burkan Bauhaja, Demolition Grinder

Raymond Pearl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
No melkoiselta arvalta vaikuttaa. Ei nuo tehot AHL:ssäkään kummoisia ole olleet. Jos joku hankinta on arpa, niin se on tämä.
Nielen varmaan koukun päivineen, mutta eiköhän 6 kautta 0,50 PPG:lla (viime kausi 0,68) ihan kohtuullisen kovan odotusarvon onnistumiselle anna. Jos joku hankinta on arpa, niin ennemminkin aiemmin ECHL-meriiteillä hankittu Lancaster.

Babtiste vaikuttaa erittäin hyvältä palaselta Ilvekseen. Olen tyytyväinen tähän hankintaan.
 
Viimeksi muokattu:

Dr.Troy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Detroit Red Wings, Caps, NO Saints
Nielen varmaan koukun päivineen, mutta eiköhän 6 kautta 0,50 PPG:lla ihan kohtuullisen kovan odotusarvon onnistumiselle anna. Jos joku hankinta on arpa, niin ennemminkin aiemmin ECHL-meriiteillä hankittu Lancaster.

Babtiste vaikuttaa erittäin hyvältä palaselta Ilvekseen. Olen tyytyväinen tähän hankintaan.
Joo sama fiilis. Klippien perusteella luistelu ihan ok näköstä ja laukaus lähtee nopeasti. Ahl puolella aika moni maaleista maalinedustalta, mikä on erittäin hyvä asia ipan rosteriin.
 

Baloun

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, sympatiat milloin kenellekkin
No melkoiselta arvalta vaikuttaa. Ei nuo tehot AHL:ssäkään kummoisia ole olleet. Jos joku hankinta on arpa, niin se on tämä.
Pelannut myös NHL:ssä. Ensimmäinen kausi Euroopassa kyllä, sen osalta pienoinen arpa. Mutta muuten kyllä kovatasoinen hankinta Liigaan

Kovempi kuin Hults tai Rodewald
 
Mistä tietää, että Tapparan organisaatiossa johtavassa asemassa oleva henkilö valehtelee?

Hän antaa haastattelun tai julkaisee tiedotteen.

Borre

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Voi olla hyväkin vahvistus. Osaako joka sanoa mistä on jäänyt kiinni kovemmat pisteet? Kokoa löytyy ja laukaus ilmeisesti hyvä eikä asennettakaan ole moitittu. Liike vajaata vai miksi läpimurto tekemättä?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy