Liigan valmentajaruletti

  • 1 247 389
  • 4 925

Via Dolorosa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
OJ on julkisestikin ilmoittanut tavoitteekseen päästä päävalmentajaksi NHL:ään, niin eiköhän hän ole aivan helvetisti tehnyt pelaajauransa jälkeen töitä sen eteen.

Eiköhän ihan jokaisen junioripelaajakin unelma ja tavoite ole pelata jonain päivänä NHL:ssä, mutta vain harvat ja valitut sinne pääsee. Se, että OJ kertoo tavoitteekseen päästä NHL-päävalmentajaksi ei kerro hänen osaamisestaan yhtään mitään. Mielestäni jopa melko utopistinen veto kaverilta, joka ei ole tainnut elämässään ensimmäistäkään joukkuetta edes valmentanut.

Jokatapauksessa Mikkeliin pääsee nyt työharjoittelemaan.
 

Wenzel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahden Pelikanat
Onko jossain varmistettu, että Päälikkö tulee ihan paikanpäälle Mikkeliin? Nykyäänhän kun on tuo etätyö kovin suosittua ja jopa suositeltua, niin kyllähän kai Päälikkö voi niitä päävalmentajan hommia tehdä myös Floridasta käsin omalta uima-altaaltaan vaikka videopuhelun välityksellä samalla kun tupruttelee sitä jättisikaria.
 
Suosikkijoukkue
Pelicans
Mielestäni Jukureilta hyvä veto tämä, nythän tuo joukkue on kiinnostava seurattava ensi kaudella, tähän mennessä ollut itselle täysin HMV. Hyvä diili molemmille osapuolille, katsotaan millaiseen lentoon OJ tulee Jukurit saamaan.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
OJ on julkisestikin ilmoittanut tavoitteekseen päästä päävalmentajaksi NHL:ään, niin eiköhän hän ole aivan helvetisti tehnyt pelaajauransa jälkeen töitä sen eteen.

Onko käynyt valmentajakursseja tai ottanut mentorointeja kokeneilta koutseilta vai mitä tuo "helvetillinen työ" isojen puheiden lisäksi sisältää?

Hyvästä pelaajasta ei välttämättä tule hyvää valmentajaa, johtaminen kentällä on eri asia kuin penkin takana puhumattakaan taktisesta näkemyksestä ja muista valmennuksellisista hienouksista, mutta toki kaikki on mahdollista. Aika sitten näyttää miten OJ:n käy, matka NHL-(pää-)valmentajaksi ainakin on "helvetillisen" pitkä
 

AAPEEli

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Onko käynyt valmentajakursseja tai ottanut mentorointeja kokeneilta koutseilta vai mitä tuo "helvetillinen työ" isojen puheiden lisäksi sisältää?

Hyvästä pelaajasta ei välttämättä tule hyvää valmentajaa, johtaminen kentällä on eri asia kuin penkin takana puhumattakaan taktisesta näkemyksestä ja muista valmennuksellisista hienouksista, mutta toki kaikki on mahdollista. Aika sitten näyttää miten OJ:n käy, matka NHL-(pää-)valmentajaksi ainakin on "helvetillisen" pitkä
Onhan Jokinen jo vuosia pitänyt menestyneesti Floridassa sitä kiekko Akatemiaa(joka sitten loppui), kyllä se minusta on hyvä polku aloittaa valmentajaura pellaamisen jälkeen.
 

vanukas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Sebastian Ahon kiekkokoulu

Proffa_20

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Chicago Blackhawks & FC Bayern München
Haiskahtaa vähän siltä, että mennään sieltä missä aita on matalin. Olli Jokinen on käytännössä täysin räkänokka valmentajana, ellei sitten lasketa jotain kiekkokoululaisten valmentamista palmujen alla. Siellä kuitenkin vapailla markkinoilla olisi mm. Karri Kivi, Pekka Tirkkonen ja Jarno Pikkarainen, joilla sentään on edes jonkunlaisia näyttöjä Liigasta. Kivi tietenkin mestarivalmentaja kahdelta tasolta.

En sitten tiedä onko edes mahdollisuutta ollut, että nämä nimet olisivat tulleet valmentamaan Jukureihin, mutta Jokisen hintalappu taisi olla ratkaiseva. Alelaarista ilman kokemusta omaava "ehkä tulevaisuuden nimi", jonka valmennuksellisista taidoista ei ole mitään takeita ei mielestäni ole oikea ratkaisu Mikkelin Jukureille.

Puolitoista kautta ja jälleen uusi päävalmentaja sitten Mikkeliin, jonka vaihtoaition takana on turbulenssia ollut aina siitä saakka, kun joukkue nousi Liigaan?
Äläsnyt. Tärkeintä on palkata näitä totaalisia keltanokkia, Merikiviä, Jokisia etc. joilla ei ole minkäänlaisia näyttöjä, koska se on nykyajan trendi. Ihmettelen, että mihin on hävinnyt arvostus kovissa liemissä keitettyihin ja jo taitonsa näyttäneihin konkareihin? Nykyään tuonne otetaan päävalkuiksi ties minkälaisia puuhapettereitä ja entisiä pelaajia kävelee päävalmentajan tontille ovista ja ikkunoista, tuosta noin vaan ilman minkäänlaisia näyttöjä, koska status ja ajattelumalli "olivat hyviä pelaajia --> automaattinen pelinymmärrys ja ymmärrys valmentamisesta --> loistava valmentaja".

Sitten nämä kovat meritoituneet koutsit joutuvat höpöttämään rautaista asiaa jossain hokistudioissa. Kait nuo sinunkin mainitsemasi kaverit löytävät itsensä ensi kaudella jostain C Moren Hockey Night -illoista jauhamasta jounninjoutavia, kun ei pölhöille liigaseuroille rautaiset ammattimiehet kelpaa. Karrihan siellä jo sopivasti onkin.

Jos ei muuta niin ainakin OJ tuo "karismaa" ja näkyvyyttä. Jos se näkyvyys on Jukureille sitten tärkeämpää, niin ei kait siinä. Aina voidaan myös pohtia palkka-asioita ja onko edes ollut mahdollisuuksia saada kalliimpaa kaveri penkin taakse, mutta ainakin itse näen sen niin, etä jos vaihtoehdot ovat leikata joko pelaajistosta tai valmennuksesta, pitäisi leikkausten kohdistua pelaajistoon. Jos on hyvä valmennus, niin se saa revittyä taatusti hieman huonommastakin joukkueesta paremman lopputuloksen irti, kuin keskinkertainen tai huono valmentaja saa suht hyvästä joukkueesta. Leikatakko valmennuksesta sen takia, että saa hommatua yksi tai kaksi tällaista "charliesaraultia" tai "brandonyippia" lisää joukkueeseen?
 
Pitää myös muistaa, että Päällikkö on ollut nimenomaan yksilövalmentaja ja siinä kiistatta hyvä. Joukkueen päävalmentajana on kuitenkin täysi lottokuponki ja erittäin mielenkiintoista on nähdä, että mitä tästä seuraa.
Akatemiassa nimenomaan kehitetään yksilökohtaisesti pelaajien taitoa, Mikkelissä sitten pitäisi yrittää saada joukkue pelitavallisesti lentoon.
Pelaajavalmentajaksi? Kärkisentteri ja päävalmentaja samalla summalla.
 

F#21

Jäsen
Mä ymmärrän, että Jokisen valintaa pidetään arpana, mutta miten täällä dumataan hänen valmentajataidot ennen kuin edes saa ensimmäisiä treenejä alle? Onko tässä jotain historiakitkaa hänen osaltaan ja siksi suomalaiset eivät häntä arvosta?

Jokinen, siinä missä muutkin, ansaitsevat reilun mahdollisuuden ennen kuin aletaan tanssimaan polkkaa hänen haudallaan. Mahdollista valintaa tulee kyseenalaistaa kyllä ja silloin palaute täytyy ohjata Jukurien johtoon.

Meikä uskoo Päällikköön.
 

p_3ksi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TBL, Jukurit
Mä ymmärrän, että Jokisen valintaa pidetään arpana, mutta miten täällä dumataan hänen valmentajataidot ennen kuin edes saa ensimmäisiä treenejä alle?

Koska täysin keltanokka, vailla mitään kokemusta ammattilaissarjoista, entinen pelaaja yms. mitä näitä nyt onkaan.

Toki tässä on todella iso riski ja se Jukurien toimistolla on tiedossa, mahdollisuus on kuitenkin annettava.
 

Eeyore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Jukurit saanee tästä sopimuksesta rahallisen korvauksen Jokiselta muodossa tai toisessa. Koronakausi pakottaa valitettavasti seuroja epätoivoisiin tekohiin.
 
Viimeksi muokattu:

mustaoranssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Onkohan Piällikkö ostamassa osan Jukureista samalla kun saapuu vai onko vaan välietappi Kuopion kautta IFK:n penkin taakse.
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Katellaan nyt ensin onko OJ huhussa perää ennen kun tuomitaan kaikki tahot alimpaan helvettiin. Hyvää mediapöhinää saatu joka tapauksessa seuran ympärille, noinkohan yhtä paljon jukurijuttuja luettu koko aiemmalla kaudella yhteensä (tai Nordiksen kairaus varmaan nosti alkukauden kiinnostusta, muutenhan tiimi on niin bubbling under osastoa ettei pinnalle asti nouse tavallisesti ikinä ja onkin pelkkä under ilman bubblingia).

Hyvä mediatempaus siis vähintään jos ei muuta, maanantaina olisi hauskaa jos julkaisisivat jonkun ihan eri koutsin mutta toki OJ:llakin mennään jos häneen on päädytty. Erikoiselta kyllä kuulostaisi nuo spekulaatiot että OJ:n mukana tulisi kokonaan oma valmennustiimi ja varmaan tavoitteena omaa pelaajarinkiäkin kasata. Kuitenkin melko isolta osin pelaajasopimukset jo julkaistu ja jos joukkue odotti Kauppisen jatkavan, niin oletettavasti pelaajisto valittu Makon pelikirjaa ja -filosofiaa ajatellen. Huhuttu 3 vuoden suora sopimus olisi sinänsä hyvä asia, kun jatkuvuutta ja pysyvyyttä on seuralta odotettu edarin pelikirjan suhteen koko liigataipaleen ajan. Jukureissahan traagista on että edari kyntää ja tempoilee siinä missä organisaatio muuten on yllättävänkin tolkullisessa ja määrätietoisessa kurssissa. Junnupolut on rakennettu todella nopeasti todella laadukkaiksi (tai no polku on ollut oletettavasti laadukas pitkään, mutta nyt ne ikäkausijoukkueetkin ovat nousseet erittäin kovalle tasolle) ja taloudellista tukijalkaa on rakennettu laajentamalla organisaation toimintaa eri toimialoille. Että muuten hyvä lätkäorganisaatio, ainoastaan edustusjoukkueen pelillinen identiteetti puuttuu täysin. Päävelmentajan pitkä sopimus antaa toivoa jonkunlaisen projektin läpivientiin asti. Se on sitten eri keskustelun aihe, kannattaako pitkää lappua sorvata täysin koettelemattomalle koutsille, jos huhut sekä tulevasta koutsista että sopimuksen pituudesta osuisivat oikeaan.
 

LiiAaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Mielestäni OJ on rohkea valinta Jukureilta, jos siis huhu valmentajan pestistä pitää paikkansa. Ainakin OJ tuo lisää mielenkiintoa Jukureita kohtaan niin mediassa kuin yleisössäkin. Jokinen tuntuu herättävän edelleen aika kaksijakoisia tunteita kiekkoa seuraavassa yleisössä. Monet ovat valmiit naulaamaan Jokisen valmennusuran jo samantien, vaikka mies ei ole edes Suomeen vielä saapunut. Toki näyttöjä ei valmennuspuolelta ole, mutta aika näyttää tarvittiinko niitä näyttöjä. Vanhoilla näytöillä ei automaattista menestystä tule, vaikka valmentajana olisi itse Ukko Jumala. Ainakin motivaatio lienee kohdillaan, koska on valmis vaihtamaan Floridan auringon Mikkelin räntäsateeseen. Ainakin tämä OJ:n valinta tuo Liigaan ja Mikkeliin ihan uutta ja kaivattua väriä vrt. jos Jukureiden tuleva valmentaja olisi ollut esim. Tirkkonen. Jään mielenkiinnolla seuraamaan miten OJ tulee päävalmentajana pärjäämään.
 

nummenkallio

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Onkohan Piällikkö ostamassa osan Jukureista samalla kun saapuu vai onko vaan välietappi Kuopion kautta IFK:n penkin taakse.
Eiköhän Piällikkö sijoittaisi rahansa ennemmin KalPaan tai IFK:hon. Ei hänellä ole Jukureihin mitään sidettä. Lopultahan Piällikkö pelasi Suomessa hyvin lyhyen aikaa ja lähti änäriin nuorena, kerkesi Suomessakin vaihtaa seuraa alle parikymppisenä. Eikä jokaisella änärikiekkoilijalla ole välttämättä muutenkaan palavaa rakkautta sijoittaa rahojaan suomalaisiin kiekkoseuroihin. Enemmänhän se on hyväntekeväisyyttä kuin tuottavaa sijoittamista.

Valmentaja-omistaja olisi muutenkin aika eksoottinen kuvio. Omistaja-Jokinen korottaa valmentaja-Jokisen palkkaa - tai antaa potkut.
 

Hexa

Jäsen
Eiköhän Piällikkö hae nyt ensin itselleen hieman kannuksia valmentamisessa. Myöhemmin on ehkä suunnitelmissa hakeutua valmentajaksi hieman tuonne lähemmäksi Kallaveden maisemia. Näin ainakin voisi kuvitella.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Joku vertasi Jokisen valmentajanpestiä Reijo Ruotsalaiseen. Valmentajakokemuksen osalta parempi vertauskohde Mestiksestä olisi mielestäni aikoinaan kesken kauden Jokipoikien peräsimeen hypännyt Esa Tikkanen.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Pakko ottaa itsekin kantaa tähän Jukurien ensi kauden päävalmentajakuvioon. Ymmärrän, että Olli Jokisen nimityksellä saadaan kauden alla joukkueen ympärille enemmän pöhinää kuin aikoihin, mutta mielestäni tuo ei ole sitä mitä Jukurit tarvitsee. Jukurit tarvitsee tuloksia, pitäisi päästä tosissaan kilpailemaan top-10 sijoituksesta ja luoda oma tunnistettava identiteetti Liiga-kartalle. Jos Olli Jokinen ei osoittaudu hyväksi valmentajaksi ja Jukurit jatkavat rämpimistään niin ei siinä Olli Jokinen päävalmentajan paikalla kauan mitään positiivista pöhinää joukkueen ympärille tuo. Ei kukaan osta lippua Olli Jokisen takia enää alun jälkeen, jos joukkue rämpii. Annetaan toki Jokiselle mahdollisuus näyttää osaamisensa eikä lytätä ennakkoon, mutta omaan silmään tämä palkkaus näyttäytyy vähintäänkin kummallisena.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Ihan hyvä valinta Jokiselta lähteä nostamaan heikkoa tiimiä ylös. Jos onnistuu, niin saa heti positiivista nostetta. Jos epäonnistuu, niin ei merkitystä. Suuri yleisö toteaa vaan että Jukureiden resursseilla on hankala menestyä.

Ja nimenomaan niin jalat maassa -startti kuin vain voi olla. Ei todellakaan mikään sikari suussa isolle kirkolle - kaikki - mulle - heti - nyt. Vaan nöyrästi ja pitkäjänteisti. Tuossa iässä on valmentajalla aikaa. Urheilijana ei ole. OJ tuntuu sisäistäneen kaiken pirun hyvin kun ukon höpinöitä kuuntelee. Mitään vääriä käsityksiä ei tunnu olevan. Nyt vain kovaa työtä ja antaa tuloksen puhua puolestaan.
 
Suosikkijoukkue
Lukko, Lämsän kaljaveikot
Peltonen ja Jokinen ovat todella kiinnostavia nimiä mutta suhtaudun heidän onnistumiseensa vähän epäillen, etenkin Jokisessa. Entiset pelaajat ovat joskus penkin takana vähän mitä ovat. Yrittää saa toki aina. Olisi siistiä jos Peltonen valmentaisi IFK:n mestaruuteen.
Onhan se joissain tapauksissa vähän niin ja näin, mutta sitten on jotkut entiset pelaajat onnistuneet vallan mainiosti penkin takana. Kuten esimerkiksi K.Jalonen, Suikkanen, Kivi sekä tällä kaudella joukkojaan luotsaavat Myrrä, Helminen ja Virta. Toinen ääripää on sitten taas nämä Kauppiset, Leimeet, Immoset, Laukkaset yms.
 
Suosikkijoukkue
Lukko, Lämsän kaljaveikot
Jep, menee aika 50-50. Eikä esimerkiksi Kotkaniemi Ässissä ollut kovinkaan kummoinen... Jukurit otti riskin mutta niitäkin on otettava joskus. Ja vähintään pieni mediahuomio on taattu, sitäkin haettiin varmasti.
Kotkaniemi oli ihan hupiukko. Itellä "Päälliköstä" sellanen fiilis, että ei ole välttämättä lainkaan pöllömpi haku.
 

Uuhis #97

Jäsen
Suosikkijoukkue
Molomoton TPS, LA Kings, , Newcastle United
Jos Jokisen saapumisesta pitää antaa analyysi niin Jukurien ja OJ:n kannalta skenaario toivottavasti on:

Jokisen taustalle saatu on saatu meritoituneita apuvalmentajia joilla vahva taktinen osaaminen ja työnjako on selvä, OJ on piällysmies ja johtaja joka katsoo kokonaisuutta ja apuvalmentajat hoitavat yksityiskohtien hiomisen.

Valitettavasti pelkään että skenaario on:

Toivakan epätoivoinen mediastuntti jolla yritetään saada seutukunnasta enemmän euroja Jukureihin ja OJ:n tiimi koostuu muista katsomattomista ja halvoista arvoista.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös