Liigan taso verrattuna muihin sarjoihin

  • 511 432
  • 2 642

Veffi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomenmestari 2021
Eikä loppujen lopuksi varattujen pelaajien määrä kyllä kovin paljoa Liigan tasosta kerro. Monet varatut kun eivät edes pelaa maittensa pääsarjatasolla varauksen aikaan.
 

OneDollar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Montreal, Carolina
Eikä loppujen lopuksi varattujen pelaajien määrä kyllä kovin paljoa Liigan tasosta kerro. Monet varatut kun eivät edes pelaa maittensa pääsarjatasolla varauksen aikaan.
Ei aivan näin, mutta melkein oikein. Suomalainen junnumylly tuottaa laatua liigaan joka vuosi, eikä kyse ole pelkästään huipuista vaan pääsääntöisesti tuosta valtavasta määrästä laadukasta perustasoa.

Eipä tuota pikaisella googlauksella löydä, mutta tuskin pelaajien määrät per ikäluokka kovin paljoa vaihtelevat.
Ei tietenkään ja ei tietenkään, sitähän en kysynyt. Mutta onko Ruotsissa myös nuo harraste- ja veteraanipelaajat mukana noissa luvuissa, joita täällä polleana esität? Mites Venäjällä?
 

Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tasuno Tasalakki
Toki voidaan mennä suljetulla sarjalla ja voivotella, että Suomi on köyhä pieni maa.
No sitähän se on! Ok, joukkuemäärää vähentämällä saataisiin Liigan tasoa toki ylemmäs, kun poistuisi joukkueellisia pelaajia, jotka ovat "siinä kinthaalla" Liigan ja Mestiksen välillä ja jäljelle jääville tulisi enemmän TV-rahaa. Samalla tulisi kuitenkin olla varmuutta, ettei sarjatason putoaminen kaataisi koko seuraa. Ei oikein naurata, jos vaikka JYP tai KalPa menisivät nurin tuhoten samalla n. 200 000 asukkaan alueen kiekkoperheen. Kaupungin omistama halliyhtiö menettää ankkurivuokralaisensa, siitä sitten maksamaan raskaita tappioita verorahoista.

Taloudelliset realiteetit eivät katoa mihinkään, varsinkin jos vertaa Ruotsiin, Saksaan tai Sveitsiin, mitkä ovat merkittävästi varakkaampia maita. Venäjällä taas KHL:llä on sattuneista syistä pohjaton kassa. Olisi surkea suoritus noilta mailta, jos perinteikäs laji kuten jääkiekko ei kykenisi maksamaan enemmän kuin Suomi.

Kannatanko avointa Liigaa? Kyllä, mutta en hinnalla millä hyvänsä enkä näe sen korjaavan kaikkia ongelmia. Osa ongelmista on toki täysin kuviteltuja, kuten se, että "NHL vie katsojat". Ensinnäkin A) jääkiekko ei ole jalkapallo B) NHL:ää pelataan enemmistön kannalta mahdottomaan aikaan ja C) katsokaa vaikka Jatkoajan keskustelupalstaa. Sille on syynsä, miksi Dallas Starsille ei ole omaa osiotaan mutta paljon parjatuille Jukureille on.
 

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Kannatanko avointa Liigaa? Kyllä, mutta en hinnalla millä hyvänsä enkä näe sen korjaavan kaikkia ongelmia.
Tässä on se ydin. En ole tavannut oikeastaan ketään, joka olisi aidosti avointa Liigaa vastaan. On vain enemmänkin niitä, joiden mielestä Liigan avaaminen on helppo ratkaisu kaikkiin ongelmiin, sekä sitten niitä, jotka näkevät tilanteen realistisemmin, eivätkä näe avaamista järkevänä, jos siihen ei valmistauduta kunnolla.

Kuten olen monta kertaa aiemminkin sanonut, niin Liigan avaaminen vaatisi todella paljon työtä ja pitkäjänteistä yhteistyötä monien eri tahojen välillä. Jos lähdetään hätiköidysti availemaan, niin siitä ei hyödy lopulta kukaan, vaan siitä on paljon enemmän haittaa kuin hyötyä.

Liigan lähtökohtainen sulkeminen oli virhe, se on jälkikäteen hyvin helppo sanoa. Nyt on kuitenkin ajauduttu siihen pisteeseen, että Liigan ja Mestiksen välinen kuilu on aivan järjetön, eikä sen paikkaaminen ole helppoa. Tällaisen kuilun kanssa Liigaa ei kannata lähteä avaamaan.
 
Viimeksi muokattu:

OneDollar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Montreal, Carolina
Itse kannatan liigan avaamista välittömästi. Seurat eivät voi elää yli varojensa, se on kaiken yritystoiminnan peruste. Eli et voi kasata kallista joukkuetta, jos sinulla ei ole varaa. En ymmärrä, mikä tässä on niin vaikeaa.

Toisaalta, miksi joku hallin koko voi määrittää sen, pystyykö seura pelaamaan pääsarjassa. Jos urheilullisesti pystyy, niin silloin pelaa. Haastavaa se varmasti on, jos yleisötulot ovat minimaaliset.

Nyt tuo naurettava liigaosakkeen omistaminen on ainoa ratkaistava ongelma, mutta siihenkin löytyisi ratkaisu, jos sitä haluttaisiin.
 

Tshekki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
Nyt on CHL:n tämän kauden lohkovaihe saatu kokonaisuudessaan siihen vaiheeseen, että jokaisessa lohkossa on pelattu 2/3 peleistä ja tämän kauden pistekeskiarvot per liiga näyttävät seuraavilta

2,58 pistettä per peli Itävallan monikansalliselle liigan seuroille 12 pelistä
2,05 pistettä per peli Ruotsin liigan seuroille 20 pelistä
1,90 pistettä per peli Sveitsin liigan seuroille 20 pelistä
1,69 pistettä per peli Saksan liigan seuroille 16 pelistä
1,69 pistettä per peli Suomen liigan seuroille 16 pelistä
1,25 pistettä per peli Ukrainan liigan seuralle 4 pelistä
1,00 pistettä per peli Ranskan liiga seuralle 4 pelistä
0,75 pistettä per peli Iso-Britannian liigan seuralle 4 pelistä
0,67 pistettä per peli Tshekin liigan seuroille 12 pelistä
0,63 pistettä per peli Tanskan liigan seuroille 8 pelistä
0,50 pistettä per peli Norjan liigan seuralla 4 pelistä
0,25 pistettä per peli Puolan liigan seuralle 4 pelistä
0,00 pistettä per peli Slovakian liigan seuralle 4 pelistä

Vale, emävale, tilasto. Mutta siitä huolimatta tämän perusteella voisi pyyhkiä persettä sen tyylisillä väitteillä, että "Tshekki, Slovakia ja kohta myös Ranska ja Englanti menee Liigasta ohi". Mutta toisaalta tilanne on kyllä epäedullinen kotoisalle Liigallemme ja ollaan tilanteessa, jossa käytännössä kilpaillaan saksalaisten kanssa siitä, kumpi aloittaa ensi kaudella kilpailun neljällä seuralla ja kumpi kolmella.

Itävallan monikansallinen Liiga sai apua olympiakarsinnoista ja sen takia on päässyt lohkovaiheessa muita perustajaliigoja helpommalla ja tilanne näyttäisi nyt siltä, että heille olisi isolla todennäköisyydellä tulossa yksi paikka lisää ensi vuoden kilpailuun. Heillä siis lohkovaiheessa enää kaksi keskinäistä peliä, joista sitten joka tapauksessa tulee lisää pisteitä, joista keskiarvot lasketaan ja sitten vielä kaksi peliä ukrainalaisia vastaan.

Tällä hetkellä sitten tilanne suomalaisten ja saksalaisten välillä on se, että saksalaiset pelaavat lohkovaiheessa vielä kuusi peliä sveitsiläisiä vastaan ja kaksi peliä tshekkiläisiä vastaan. Suomalaiset vastaavasti pelaavat kuusi peliä ruotsalaisia vastaan ja kaksi peliä iso-britannialaisia vastaan. Ja sen jälkeen sitten pudotuspelit. Sekä saksalaisilla että suomalaisilla on 16 pelistä 27 pistettä. Eli kaiken kaikkiaan suomalaisten pitäisi onnistua ottamaan vähintään yksi piste enemmän, kuin saksalaiset, jäljellä olevista peleistä.

Vaikealta näyttää, koska äkkisältään voisi kuvitella saksalaisille olevan helpompi rasti ottaa pisteitä sveitsiläisiltä, kuin suomalaisilla ruotsalaisilta. Mutta toivottavasti tällaisella negailulla saa vielä sormilleen ja suomalaiset vetäisevät lopussa saksalaisten ohi.

Lohkoja katsellessa neljästä saksalaisseurasta kolme johtaa lohkoaan ja yksi on viimeisenä. Suomalaisista yksi johtaa lohkoaan, kaksi on kakkosena ja yksi viimeisenä.

Edit. Eiku hetkinen, eihän se vielä riitä, että päästäisiin tällä kaudella saksalaisista ohi. Sillä oltaisiin pitkän aikavälin taulukossa 211 pisteessä ja saksalaiset 212 pisteessä, niinkuin liitteenä olevasta kuvasta voi laskea. Eli kirittävää suomalaisilla riittää.
 

Liitteet

  • CHL21.png
    CHL21.png
    62,3 KB · kertaa luettu: 107
Viimeksi muokattu:

Ratikka

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUPLAMESTARIT 2021 & Red wings & Stevie Y
TPS:n sukeltaminen vaikuttaa aika paljon pistesarakkeeseen. Muutenhan suomalaisilla joukkueilla on mennyt hyvin.
 

ElMaccone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Tampa, sympatiat HIFK ja Chigaco
Työkaverini väitti, että CHL lähetyksen selostaja olisi väittänyt Sparta Prahan pelaaja budjetin olevan kuusi miljoonaa. Sanoin tähän, että ei tuo rosteria katsomalla kovin todelta kuulosti. Koitin vielä varmistaa, että puhuiko oikeasti pelaaja- vai kokonaisbudjetista, mutta pelaajabudjetista kuulemma. Vahva epäilys, että nyt joko selostaja tai työkaveri on sekoittanut nämä. Olisiko jollain jotain oikeaa tietoa Tsekin kärkijoukkueiden budjetista.



Joskus tätä samaa ihmettelin ja juttelin lätkässä mukana olevan tuttuni kanssa asiasta. Sanoi, että Suomessa ilmeisesti kaikki hallisarjojen(?) harrastajatkin lasketaan lisenssipelaajiksi? Ruotsissa ei harrastepelaajia rekisteröitäisi. Todellisuudessa erot olisi siis suuremmat.
En tiedä Sparta Prahasta, mutta DEL:in suurseura Adler Mannheim pelaajabudjetti on 10milj.
 

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Tuoltahan nuo löytyy Suomen, Ruotsin, Venäjän ja kaikkien muidenkin maiden pelaaja-, tuomari- ja hallimäärät.

Taitaa tuo U20-pelaajien määrä kertoa paremmin vertailtavan totuuden, jos esimerkiksi NHL-draftin varausmääriä vertaillaan pelaajien määriin eri maissa.

Suomi37 162
Ruotsi49 948
Venäjä80 736
 

Beukeboom

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät / Mamba!
Sarjojen eroista kun puhutaan, polarisoituu keskustelu kovin helposti palkkoihin ja budjetteihin. Tämä näkyy esimerkiksi puhuttaessa DEL:stä.

Kyllä, sarjassa maksetaan kovaa rahaa ja useilla joukkueilla on liigajoukkueita korkeammat budjetit. Samanaikaisesti on huomiotava mm se, mitä Toni Söderholm on sarjasta kertonut - usealla joukkueella valmennusryhmä on kokonaisuudessaan kaksi (!) henkilöä ja on yleistä, että esim maalivahtivalmentaja käy kerran kuussa treeneissä. Jos rahat menevät ainoastaan pelaajabudjettiin ja muuten ei pystytä/haluta ylläpitää ammattimaista arkea, on sillä varmasti vaikutus myös urheilulliseen tasoon. Ja uskoisin tämän osa-alueen olevan kunnossa Suomessa.
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Taitaa tuo U20-pelaajien määrä kertoa paremmin vertailtavan totuuden, jos esimerkiksi NHL-draftin varausmääriä vertaillaan pelaajien määriin eri maissa.

Suomi37 162
Ruotsi49 948
Venäjä80 736
Siitähän tuo hurja määrä rekisteröityjä suomalaiskiekkoilijoita tulee kun mihinkään puulaakisarjaan osallistuminen vaatii rekisterissä olemista. Tuolla 28000 rekisteröityä "senior" mieskiekkoilijaa (tuplat Ruotsiin nähden, toisaalta alle kolmannes Tsekistä), niin noihin mahtuu melko monta semmoista ketkä eivät kauden aikana pue yhteenkään peliin, eikä ole edes lähellä. Junnujakin luulen että Suomessa rekisteröidään tunnollisemmin verrattuna melko moneen verrokkimaahan (ei toki Ruotsiin).
 

SJK10

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Sarjojen eroista kun puhutaan, polarisoituu keskustelu kovin helposti palkkoihin ja budjetteihin. Tämä näkyy esimerkiksi puhuttaessa DEL:stä.

Kyllä, sarjassa maksetaan kovaa rahaa ja useilla joukkueilla on liigajoukkueita korkeammat budjetit. Samanaikaisesti on huomiotava mm se, mitä Toni Söderholm on sarjasta kertonut - usealla joukkueella valmennusryhmä on kokonaisuudessaan kaksi (!) henkilöä ja on yleistä, että esim maalivahtivalmentaja käy kerran kuussa treeneissä. Jos rahat menevät ainoastaan pelaajabudjettiin ja muuten ei pystytä/haluta ylläpitää ammattimaista arkea, on sillä varmasti vaikutus myös urheilulliseen tasoon. Ja uskoisin tämän osa-alueen olevan kunnossa Suomessa.

Niin, ja ei se saksalainen perus kolmosketjun laituri ole automaattisesti Liigan vastaavan roolin kaveria parempi, vaikka tienaisikin kolminkertaisen määrän rahaa.

Saksassa on kyllä laadukkaita pohjoisamerikkalaisia/ulkomaalaisia joita rahalla saa, mutta kotimaisten pelaajien taso onkin sitten ihan toinen juttu.
 
Suosikkijoukkue
Two Degrees of Mike Sillinger
Saksalaiset ja sveitsiläiset ovat vielä niin kotiseuturakkaita, että muihin Euroopan sarjoihin he siirtyvät todella harvoin. Esimerkiksi KHL:ssä on kautta aikojen pelannut seitsemän saksalaista, joista neljä on vielä sellaisia, joilla on jonkun KHL-maan passi.

SHL:ssä on saksalaisia pelannut kymmenen ja Liigassa kolme.

Sveitsiläisiä on nähty SHL:ssä 13, KHL:ssä kolme ja Liigassa viisi, joista yksi on Suomenkin passin omistava Dennis Saikkonen.
 

Masculine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Saksalaiset ja sveitsiläiset ovat vielä niin kotiseuturakkaita, että muihin Euroopan sarjoihin he siirtyvät todella harvoin. Esimerkiksi KHL:ssä on kautta aikojen pelannut seitsemän saksalaista, joista neljä on vielä sellaisia, joilla on jonkun KHL-maan passi.

Enemmän se taitaa olla siitä kiinni, että noille kotimaisille laatupelaajille maksetaan aivan tajuttomia liksoja, koska heitä on sen verran vähän. Varsinkin Sveitsissä tämä korostui tiukan ulkomaalaiskiintiön takia, mutta pakko tunnustaa ettei ole hajuakaan onko tuota kiintiötä sieläkään enää olemassa. Nuo KV-tason Sveitsiläiset saivat jokainen tasoonsa nähden ihan hirveätä palkkaa 10-15v. sitten, koska heitä ei voitu yksinkertaisesti korvata mitenkään, kun ulkomaalaisia sai olla niin vähän.
 

KwutsNI

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Enemmän se taitaa olla siitä kiinni, että noille kotimaisille laatupelaajille maksetaan aivan tajuttomia liksoja, koska heitä on sen verran vähän. Varsinkin Sveitsissä tämä korostui tiukan ulkomaalaiskiintiön takia, mutta pakko tunnustaa ettei ole hajuakaan onko tuota kiintiötä sieläkään enää olemassa. Nuo KV-tason Sveitsiläiset saivat jokainen tasoonsa nähden ihan hirveätä palkkaa 10-15v. sitten, koska heitä ei voitu yksinkertaisesti korvata mitenkään, kun ulkomaalaisia sai olla niin vähän.

On edelleen olemassa kiintiöt, joskin niitä ollaan pikku hiljaa nostamassa.
 
Suosikkijoukkue
Tappara, LA Kings, Raiders, Concordia Stingers
Olen kiinnostunut. Mikä on @McTorso mielipide Kärkkäisistä Kärppien sponsorina?
Kaiķki on hyvin, Karkkainen ja Karpat ovat eri asioita ja ennen kaikkea euroja sataa laariin eli pohjoinen puhuri saa vauhtia vain lisaa. Jos joku pistos jaa ottamatta sen takia niin ei kaada laivaa
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kaiķki on hyvin, Karkkainen ja Karpat ovat eri asioita ja ennen kaikkea euroja sataa laariin eli pohjoinen puhuri saa vauhtia vain lisaa. Jos joku pistos jaa ottamatta sen takia niin ei kaada laivaa
Minusta on törkeää kirjoittaa tuollaista paskaa toisen nimimerkin nimissä. On tämä touhua! Haluan nyt oikaista viestisi valheellisen sanoman ja kannustan ihmisiä ottamaan rokotteen.
 

Veffi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomenmestari 2021
Minusta on törkeää kirjoittaa tuollaista paskaa toisen nimimerkin nimissä. On tämä touhua! Haluan nyt oikaista viestisi valheellisen sanoman ja kannustan ihmisiä ottamaan rokotteen.
Muttet vastaa alkuperäiseen kysymykseen?
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Muttet vastaa alkuperäiseen kysymykseen?
Kiva kun mielipiteeni kiinnostaa noin paljon. Voit mennä lukemaan vastauksen kysymykseesi asiaankuuluvasta ketjusta Kärppien osiosta. Tiivistettynä voin sanoa, etten pidä Kärkkäisen ja Kärppien yhteistyöstä. Se ei kuitenkaan lähimainkaan saa minua boikotoimaan suosikkiseuraani. Näen asiassa myös paljon kaksinaismoralismia kritiikin takana.
 

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Liigan urheilullisuuden uskottavuuden kannalta on hyvä, että NHL-pelaajat osallistuvat olympialaisiin. Jos olympialaiset olisi pelattu euromiehillä, olisi Liigapelaajien määrä Leijonissa jäänyt todennäköisesti nolon pieneksi. Atte Ohtamaa olisi käytännössä ollut ainoa selvä tapaus ihanteellisessa euromiehistössä, mutta muuten olisi ollut melko hiljaista. Lähinnä Saku Mäenalanen, Jere Innala, Lassi Lehtinen ja Vili Saarijärvi ovat muita pelaajia, joilla olisi ollut realistinen sauma taistella paikasta kisajoukkueeseen. Kuitenkin perusrunko eittämättä olisi tullut KHL:stä, Sveitsistä ja Ruotsista. Esimerkiksi jotenkin näin:

Granlund-Manninen-Hartikainen
Pesonen-Aaltonen-Ojamäki
Savinainen-Filppula-Pulkkinen
Sallinen-Kemppainen-Pakarinen
Björninen, Rajala

Sund-Kaski
Ohtamaa-Pokka
Lindbohm-Hietanen
Jokipakka-Leskinen

Olkinuora
Säteri
Vehviläinen
 
Hei,

Muistuttaisimme että palstamme pyritään pitämään asiallisena ja nettikiusaamisesta mahdollisimman vapaana. Esimerkiksi yllä nähdään viestejä, mitkä alkavat näyttää epätoivottavalta henkilöön käymiseltä. Emme halua rajoittaa keskustelua, mutta sitä voidaan käydä myös asiaankuuluvassa ketjussa ilman koetun vastapuolen härkkimistä.

Rakentavin terveisin,

Moderaattorit
 
Suosikkijoukkue
4.11., 7.4. ja pyhä henki
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös