Liigan taso verrattuna muihin sarjoihin

  • 510 541
  • 2 642

Via Dolorosa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Tottakai ruotsalaisia seuroja on ruotsalaisten pelaajien perässä. Kysymys on siitä, että veljekset eivät kelvannut SHL-seuroille isoon rooliin, mitä he Lukossa ovat.

Brynäsissä oli ainakin joukkueen selkeä kakkossentteri isossa roolissa, kun muuan Greg Scott operoi ykkösessä. Viime vuonna pelasi Frölundan ykkösylivoimaa, ainakin niissä koosteissa mitä minä olen nähnyt, pisteetkin SHL-tasolla ovat selkeästi parempaa keskiarvoa. Onko tämä nyt sinun mutusi, että eivät kelvanneet muualle isoon rooliin, kun siirron aikana Expressen kertoi kaksosten hylänneen hyvän tarjouksen Malmöltä. Siirron jälkeen kertoivat, että olivat päättäneet nyt lähteä ulkomaille.

Vähän nyt ot tähän ketjuun, kunhan takerruin tähän väitteeseen.

Edit. Aika paljon kertoo Frölundan tasosta, kun "neloskentässä" pelaa Rhett Rakhshanin tasoinen pelaaja, joka todennäköisesti on parempi kuin yksikään Jokerien laituri. Tässä ei nyt ole edes vittuilua, vaan omin silmin tehty mielipide.
 
Viimeksi muokattu:

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Eikös tää asia ole sillä aukikirjoitettu, että lainaa Jukka Jalosen analyysiä. Liigassa ollaan pelaajahautomona, eikä joukkueissa ole kokenutta valmiiden pelaajien runkoa riittämään eurotasolle. Nuoret ei kokemattomuuttaan kannata joukkuetta chl tasolla kovinkaan korkealle. Lisäksi laajemmin suhtautuminen seuroissa on taattua perähikiä tasoa, joka sekään ei anna astinta menestymiseen tuolle tasolle. Pelaajat toki tietää ja haluaa näihin peleihin, koska, kun sinne änäriin tai koheloon ei kaikki mene, niin keskinen eurooppa sitten tarjoaa kunnon leipäpuun ja mahdollisuuden tienesteihin. Tästä olen kirjoitellut jo aiemmin, mutta pannaan nyt vielä, kun seurakiekko lisää suosiota keski - Euroopassa, se tarkoittaa, että liiga kasvattaa pelaajat myös sinne jatkossa, jollei mitään ahaa elämystä liigassa synny.

Toinen tekijä menestymättömyyteen löytyy pelitavoissa. Suomalainen träppikiekko murretaan viisikon liikkeellä, jos osaa keskialueen pelata suorastaan helposti. Siksi luulin, että Kärpät olisi yltänyt johonkin asti tällä kaudella, kun siellä materiaali antaisi oletuksen mahdollisuudesta haastaa, mutta eipä sielläkään ollut temppua pärjätä. Tapparaa en nykyfilosofialla osaa edes kuvitella pärjäävän chl areenalla, joten olivat jopa positiivinen yllätys osaltaan.

Siinä mielessä toivoisin, että JYP taas ensi kaudelle kykenisi paikan lunastamaan noihin karkeloihin, koska siellä on seura joka panostaa pelaajien lisäksi ja kokemusta kuinka pärjätä. Tämä ei tietenkään tarkoita, että kykenisi paikkaan edes alkulohkosta eteenpäin, mutta niin sen näkisin, että siellä kumminkin olisi eväitä kaiken natsatessa kohdilleen.
 

HokiJone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Luleå HF
Siksi luulin, että Kärpät olisi yltänyt johonkin asti tällä kaudella, kun siellä materiaali antaisi oletuksen mahdollisuudesta haastaa, mutta eipä sielläkään ollut temppua pärjätä.
Noh, jos katsot sarjataulukkoa niin jäätiin tasapisteisiin Bernin ja Skellefteån kanssa. Niin kuin aiemmin täällä jo todettiin, niin tehtiin myös enemmän maaleja kuin Skellefteå ja yhden vähemmän kuin Bern. Täysin paskaa tuuria, että tiputtiin. Kovin lohko oli kyseessä kaikilla mittareilla.
 

Ränse

Jäsen
Aika paljohan noi valmentajat on tänä vuonna tosta avautuneet, J.Jalonen etunenässä että Euroopassa pelaa kovempia joukkueita kuin Liigassa. Rautakorpikin taisi mainita pelinopeuden haasteet.
 

Yuppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team, Україна
Mikä on sitten kattava määrä ja mihin sarjoihin verrattuna. Esimerkiksi näistä paljon hehkutetuista täksi kaudeksi Liigasta "NHL:n" siirtyneistä kavereista nopealla vilkaisulla yksikään ei ole tehnyt AHL:ssä paremmalla tahdilla tehoja kuin Liigassa. Katoppa esim. Kivirannan, Palveen, Kivihalmeen ja Kuparin tehoja. "Mutta kun bussi-liiga ja raskaat pelimatkat". Ihan samoilla busseilla ne muutkin AHL-pelaajat kulkee.

Yhtäläisesti tilastoja voi vääristellä myös toiseen suuntaan, jos tutkit tarkemmin liigojen välillä siirtyneitä pelaajia etkä vain poimi haluamiasi mielipiteidesi pönkittämiseksi.

Lukko-fanilleko tarvii todistaa, että SHL:ssä on vaikeampi tehoilla? Miten olisi ne Westerholmin, Press ja Ilomäki toiseen suuntaan? Spinkit? Leskinen, Junttila, Lasu, Tyrväinen, Rask? Liigan ja SHL:n välillä on viime vuosien aikana liikkunut kymmeniä pelaajia ja noissa on ihan muutamia jotka ovat tehoilleet (vieläpä hyvin marginaalisesti) paremmin Ruotsissa. Voi olla satunnaisia muitakin, mutta itselle tulee mieleen vain Fälth ja Ytterell Tapparasta sekä Carlsson HIFK:stä.

Luonnollisesti SHL on kovempi sarja, kuten se on ollut iät ja ajat. Kuitenkaan se ei ole mikään laadun tae kotoiseen sarjaan, että on pärjännyt Ruotsin liigassa. Esim. Lukossa poikennut Hillding oli tästä hyvä todiste. Ilomäki on näköjään Ruotsissa tällä hetkellä 33 pisteen tahdissa ja CHL:ssa mättänyt 12 pistettä 7 peliin. En näe dramaattista tehojen laskua verrattuna viime kauteen. Tietenkin pelaajien pisteisiin vaikuttaa se, mihin rooliin heidät on hankittu. Liigajoukkueet hieman heikompina hankkivat SHL-vahvistukset kärkirooleihin, mutta toisinpäin se ei ole mikään kiveen hakattu juttu. Ihan vaan jo senkin takia, että siellä on varaa hankkia ulkkareita pienempiin ruutuihin.
 

Consumed

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bill Kazmaier
Yhtäläisesti tilastoja voi vääristellä myös toiseen suuntaan, jos tutkit tarkemmin liigojen välillä siirtyneitä pelaajia etkä vain poimi haluamiasi mielipiteidesi pönkittämiseksi.
Ei vaan sitä se olisi, jos lähdettäisiin poimimaan se yksi kymmenestä pelaajasta joka tehoilee AHL:ssä paremmin kuin Liigassa.
Ei mun noita tarvitse sen paremmin alkaa tutkimaan. Käyn vähintään kaksi kertaa viikossa Eliteprospectsista läpi kaikki isommat sarjat EBEL:stä ja Allsvenskanista saakka, ja nimenomaan suomalaisten edesottamuksia pääasiassa seuraan.
 

Sämppäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Onko tämä nyt sinun mutusi, että eivät kelvanneet muualle isoon rooliin
Onhan se nyt aika selvä homma, jos Ruotsista tarjotaan kärkipelaajien peliaikaa kärkipelaajien palkalla, niin Liiga on siinä vaiheessa heikoilla. Enkä usko, että 20 ja 27 pistettä iskeneille tarjotaan mitään kummoisia lappuja tai luvataan isoa roolia. Viime kaudella muunmuassa Jesse Ylönen ja Jasper Lindsten iskivät Liigassa 27 pistettä mieheen, ja 20 pisteen joukosta löytyy Panu Miehoa ja Jesse Paukkua. Tuskin Liiga-seuratkaan näistä kilpailemalla kilpailevat?


Edit. Aika paljon kertoo Frölundan tasosta, kun "neloskentässä" pelaa Rhett Rakhshanin tasoinen pelaaja, joka todennäköisesti on parempi kuin yksikään Jokerien laituri. Tässä ei nyt ole edes vittuilua, vaan omin silmin tehty mielipide.
Tää nyt on aivan järjetön vertaus. Sama kun sanos, et Kristian Kuusela on parempi kun yksikään Jokerien laituri, koska se pärjää niin hyvin Liigassa. Ei siinä, Rakhshanin on kova seppä ja en epäile yhtään etteikö olisi hyödyllisempi Jokereille kuin moni nykyinen laituri.
 

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Noh, jos katsot sarjataulukkoa niin jäätiin tasapisteisiin Bernin ja Skellefteån kanssa. Niin kuin aiemmin täällä jo todettiin, niin tehtiin myös enemmän maaleja kuin Skellefteå ja yhden vähemmän kuin Bern. Täysin paskaa tuuria, että tiputtiin. Kovin lohko oli kyseessä kaikilla mittareilla.

Kyllä, tiukkaa se on aina ja mitä pidemmälle etenee, sitä tiukemmaksi käy. Tässä on sitten se pointti, minkä Jalonenkin sanoi ääneen. Kokenut ammattipelaajarunko on aina vahvemmalla, kuin nuoret ja lupaavat, jotka vasta lunastaa kannuksiaan, juuri niissä tiukoissa pienen marginaalin paikoissa. Tuuria voi aina syytellä, mutta happamia ovat sanoi kettu.
 

Via Dolorosa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Enkä usko, että 20 ja 27 pistettä iskeneille tarjotaan mitään kummoisia lappuja tai luvataan isoa roolia.

Se ei sinun uskostasi tai mielipiteestäsi ole kiinni. Frölunda olisi tasoltaan varmaan lähempänä KHL:än kärkeä mitä pohjaa, niin meinaatko tosissaan etteikö näitä pelaajia arvosteta jo senkin saralla hieman eri mittakaavassa, kuin pelkkiä tehopisteitä tuijottamalla? Se, että esimerkiksi nyt Pathrik Westerholm pystyi pelamaan niin hyvin Frölundassa ja ollen joukkueen tärkeitä lenkkejä on hieman eri asia, kuin se että olisi pyristellyt mukana SHL-tasolla ja tehnyt vaikka 25 pistettä jossain vitun örebrossa. Ihan samalla kaavalla arvostetaan vaikka Kazanin Justin Azevedoa vai meinaatko että hän on samantasoinen pelaaja mitä teidän koukkupolvi Kontiola, koska pistemäärät ovat lähes identtiset.
 
Viimeksi muokattu:

Vlade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Mielestäni tämä pelaajien vertailu ei ole kauhean hyvä keino verrata liigojen välistä tasoeroa. Siinä on niin paljon vaikuttavia tekijöitä kuten vaikka miten pelaaja sopeutuu uuteen maahan, minkälaisessa roolissa hän on uudessa joukkueessa verrattuna vanhaan tai ihan vaikka minkälaista pelitapaa joukkue pelaa. Niitä pelaajia jotka on dominoinut "kovemmassa" sarjassa, mutta flopannut Liigassa löytyy kyllä pilvin pimein. Paljon parempi tapa on verrata keskinäisiä otteluita. Eihän sekään välttämättä koko totuutta kerro, mutta tämä on kuitenkin paljon parempi kuin yksittäisten pelaajien onnistumisten ja epäonnistumisten vertailu.

Keräsin neljän viime kauden keskinäiset harjoitus- ja CHL -ottelut, Liiga vs SHL / NLA / Extraliga / DEL ja ne on merkitty seuraavalla tavalla: V = Voitto, JAV = Jatkoaikavoitto, T = Tasapeli (Vain CHL playoffs), JAH = Jatkoaikahäviö, H = Häviö, TM = Tehdyt maalit, PM = Päästetyt maalit.

------- V --- JAV - T -- JAH -- H -------- TM - PM
SHL 13 --- 3 --- 1 --- 3 --- 24 ------- 108 - 126
NLA 8 ---- 2 --- 4 --- 4 --- 15 ---------- 63 - 84
EXT 10 --- 4 --- 3 --- 4 --- 10 ---------- 77 - 84
DEL 12 --- 0 --- 0 --- 0 ---- 8 ---------- 69 - 52

Jos näistä jotain johtopäätöksiä voidaan vetää niin Saksan liigaa oltaisiin jonkin verran edellä, Tsekin kanssa mennään aika käsi kädessä, mutta Ruotsin ja Sveitsin kelkasta ollaan tiputtu.

Ps, toivottavasti taulukko ei ole liian sekava.
 

Sämppäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Frölunda olisi tasoltaan varmaan lähempänä KHL:än kärkeä mitä pohjaa, niin meinaatko tosissaan etteikö näitä pelaajia arvosteta jo senkin saralla hieman eri mittakaavassa, kuin pelkkiä tehopisteitä tuijottamalla?
En tiedä nyt miten KHL ja Jokerit vedettiin tähän keskusteluun, mutta tällä kaudella Frölundan eniten peliaikaa saanut puolustaja oli viime kaudella Jokerien seiskapakki.

Se Jokereista ja KHL:stä.


ollen joukkueen tärkeitä lenkkejä on hieman eri asia, kuin se että olisi pyristellyt mukana SHL-tasolla ja tehnyt vaikka 25 pistettä jossain vitun örebrossa
Otetaampas esimerkkejä Suomesta. Suomen "Frölundan", eli Kärppien Jasper Lindsten teki viime kaudella 27 pistettä. Jukurien Jesper Piitulainen teki saman määrän. Arvostetaanko Lindsteniä suurestikkin yli Piitulaisen? En tiedä. Siksi kysyn. Tai IFK:n Juha Jääskä teki 21 paunaa ja ja Kalpan Frank Gymer 19 paunaa. Arvostetaanko Jääskää kovin enemmän kuin Gymeriä? Taistelevatko Liiga-seurat näistä pelaajista kynsin ja hampain? Vaikka Lindsten pelasikin "Frölundassa" ja teki 27 pistettä? Onko Lindstenin ja Jääskän meriitit selvästi kovemmat kun Piitulaisen ja Gymerin, koska ne tapahtuivat kovemmissa joukkueissa? En tiedä, siksi kysyn teiltä/sinulta viisaammalta, että onko sillä joukkueella nyt loppujen lopuksi niin merkitystä.
 

Lepranmies

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Vaasan Sport, Philadelphia Flyers
Ihan näin välihuomiona, SHL:ssä on myös joukkue, jonka ykkössentterinä häärää kaikille tuttu Arsi Piispanen. Hymiö.
 

Via Dolorosa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
En tiedä nyt miten KHL ja Jokerit vedettiin tähän keskusteluun, mutta tällä kaudella Frölundan eniten peliaikaa saanut puolustaja oli viime kaudella Jokerien seiskapakki.

Vedin KHL:än tähän esimerkiksi, koska halusin korostaa kuinka hyvä joukkue Frölunda tasoltaan on. Ei sinne mitään tusinajanttereita pääse pelamaan. Ihan samalla tavalla varmaan sinä ottaisit pelaajan TsSKA:n kakkoskentästä riemuiten ennemmin kuin jostain Amurista.


En tiedä, siksi kysyn teiltä/sinulta viisaammalta, että onko sillä joukkueella nyt loppujen lopuksi niin merkitystä.

Kiitos kohteliaisuudesta, mutta en silti mielestäni ole viisaampi ihminen, koska enhän sinua edes tunne kuin Sämpylänä. Jesper Piitulaisen sekä Jasper Lindstenin mainitseminenkin samassa lauseessa tuottaa jo tuskaa, joten vastaus kysymykseesi onkin, että ihan varmasti hänestä taisteltaisiin Liigassa seurojen sisällä ja mahtuisi hyvin monessa joukkueessa tulosyksikköön. Varmasti on kauttaaltaan erittäin paljon arvostetumpi pelaaja.

Edit. Kynsin hampain ihan varmasti taistelisivat nämä pienemmät seurat.
 
Viimeksi muokattu:

Sämppäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Jesper Piitulaisen sekä Jasper Lindstenin mainitseminenkin samassa lauseessa tuottaa jo tuskaa, joten vastaus kysymykseesi onkin, että ihan varmasti hänestä taisteltaisiin Liigassa seurojen sisällä ja mahtuisi hyvin monessa joukkueessa tulosyksikköön. Varmasti on kauttaaltaan erittäin paljon arvostetumpi pelaaja.
Tämä selvä. Kysyin, koska ei ollut itselläni mitään hajua. On sulla myös pointtisi noissa jutuissa, en sitä kiellä, vaikka en täysin ajatusta ostakkaan Westerholmien arvosta SHL:ssä.
 

Via Dolorosa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Tämä selvä. Kysyin, koska ei ollut itselläni mitään hajua. On sulla myös pointtisi noissa jutuissa, en sitä kiellä, vaikka en täysin ajatusta ostakkaan Westerholmien arvosta SHL:ssä.

Ei tässä minun mielestä ole mitään niin erikoista, ettetkö sinäkin pääsisi samalle aaltopituudelle. Voidaan nyt unohtaa Westerholmit tässä viestissä ja ottaa esimerkiksi mikä tahansa sarjataso, missä on yksi suvereeni joukkue, joka on täynnä erittäin laadukkaita pelaajia. Siinä pelaaja xxx on joukkueelle tärkeä palanen ja kesällä kun aukeaa siirtomarkkinat, niin missään muodossa tämä pelaaja ei ole saman arvoinen mitä jumbojoukkueen vastaavassa roolissa pelannut pelaaja. Näinhän se on mennyt läpi vuosien jokaisessa sarjatasossa, että niiden huippujoukkueiden pelaajat menevät pelamaan sitten hieman heikomman joukkueen ykkösrooleihin ja ovat sitä myöden myös melko paljon arvostetumpia pelaajia.

Nyt otetaan mukaan Westerholmit. Veljekset ovat pelanneet koko uransa Ruotsissa ja olivat päättäneet jo hyvissä ajoin mennä pelamaan ulkomaille, jos siihen tulee mahdollisuus. Lukko halusi kaksoset Raumalle ja maksoivat siitä huhujen mukaan aikamoisen summan. Loogisesti minun järjelläni ajatellen, mikään ei tue väitettäsi, etteikö nämä kaksoset olisivat halutessaan saanut kärkiroolit vaikka Leksandista taikka Brynäsissä, taikka jostain ennakkoon heikommasta joukkueesta.
 

Sämppäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Voidaan nyt unohtaa Westerholmit tässä viestissä ja ottaa esimerkiksi mikä tahansa sarjataso, missä on yksi suvereeni joukkue, joka on täynnä erittäin laadukkaita pelaajia. Siinä pelaaja xxx on joukkueelle tärkeä palanen ja kesällä kun aukeaa siirtomarkkinat, niin missään muodossa tämä pelaaja ei ole saman arvoinen mitä jumbojoukkueen vastaavassa roolissa pelannut pelaaja. Näinhän se on mennyt läpi vuosien jokaisessa sarjatasossa, että niiden huippujoukkueiden pelaajat menevät pelamaan sitten hieman heikomman joukkueen ykkösrooleihin ja ovat sitä myöden myös melko paljon arvostetumpia pelaajia.
Kyllä, olet tässä oikeassa.

Lukko halusi kaksoset Raumalle ja maksoivat siitä huhujen mukaan aikamoisen summan.
Bingo. Eli Lukko todennäköisesti maksaa Westerholmeille enemmän mitä he SHL:ssä saivat? Vai ottiko veljekset palkanalennuksen päästäkseen Lukkoon? Jos näin tapahtui, niin nostan hattua Sahlstedille. Palkoista ei ole mulla mitään hajua, mutta jos kuvitteellisesti Westerholmit olisivat saaneet isompien palkkojen SHL:stä saman tarjouksen euromääräisesti kuin Liigasta, niin eikös se kerro, että kovin kovaa kilpailua ei pelaajista järjestetty kotimaassa? Korostan, että puhun nyt vain rahasta. En tiedä Westerholmien motiiveista.

Aika puuduttava väittely. Varmasti Westerholmeja arvostetaan SHL:ssä, mutta tuskin he olivat niitä ykköskorin pelaajia siellä.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Katselin Liigan pelaajabudjetteja ja nehän ovat luokkaa samalla tasolla kuin Jokerien lähtiessä. Kaiken lisäksi Jokerit maksoi joinakin vuosina SM-liigassa lähes 4.0 miljoonaa euroa kun huomioidaan koko kausi ja kaikki maksut. Nyt näytti suurin pelaajabudjetti olevan 3.3 miljoonaa HIFK:lla.

Jos nuo ovat faktaa, siinä on selvä syy Liigan konttaamiselle CHL:ssa. Mutta ovatko ne faktaa? Vaikealta tuntuu uskoa esim Kärppien 3.0 miljoonaan kaudelle 2019-2020. Ja jos luku on silti oikein, miksi Liigaseurat kasvattavat liikevaihtoaan ilman, että kasvattavat pelaajabudjettejaan?

Tietääkö joku vastauksia?
 

Via Dolorosa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Bingo. Eli Lukko todennäköisesti maksaa Westerholmeille enemmän mitä he SHL:ssä saivat? Vai ottiko veljekset palkanalennuksen päästäkseen Lukkoon? Jos näin tapahtui, niin nostan hattua Sahlstedille.

Frölundassa kuukausi palkka oli ainakin 180 000 kr/kaksonen, niin voisi kuvitella että lompakkoa on pitänyt jonkun verran raottaa, että miehet on tänne saatu. Tuskin nyt täällä mitään 400k tienaavat kaudessa, mutta taatusti puhutaan isosta rahasummasta jopa Lukon mittakaavassa. Mutta mikäs siinä, laatu maksaa ja nyt on todennäköisesti maksettu kaksosille sen verran, että halusivat Lukkoon tulla.


Palkoista ei ole mulla mitään hajua, mutta jos kuvitteellisesti Westerholmit olisivat saaneet isompien palkkojen SHL:stä saman tarjouksen euromääräisesti kuin Liigasta, niin eikös se kerro, että kovin kovaa kilpailua ei pelaajista järjestetty kotimaassa? Korostan, että puhun nyt vain rahasta. En tiedä Westerholmien motiiveista.

Eikö alkuperäinen väite ollut, että Westerholmit eivät olisi kelvanneet isoon rooliin? Minä halusin vain kumota sen, esittämällä minun mielestäni asioita, jotka ovat pääteltävissä yleisellä kaavalla. Eihän täällä kukaan tiedä, mitä esim. Malmön tarjous piti sisällään, mutta motiivit olivat kaksosilla pelata ulkomailla, joten kuvittelisin Lukon tarjouksen voittavan heidän kotimaiset vastaavat, vaikka rahallisesti ottaisivat hieman takkiin.


Aika puuduttava väittely. Varmasti Westerholmeja arvostetaan SHL:ssä, mutta tuskin he olivat niitä ykköskorin pelaajia siellä.

Tässä toinen taitaa kertoa seipäästä ja toinen aidanseipäästä. Eivät ole Westerholmit ykköskorin pelaajia missään nimessä SHL:ssä, enkä ole niin väittänytkään. Kyllä siellä ihan toiset miehet ovat niissä rooleissa, Laschit ja Rakhshanit etunenässä, jotka menisivät jokaisessa eurooppalaisessa kiekkoseurassa ykköskenttään heittämällä. Westerholmit ovat kakkoskorin SHL-pelaajia, jotka ovat tasoltaan sellaisia hyviä ja varmoja pelaajia huippujoukkueissa pienemmässä roolissa, mutta pelaisivat ns. paskoissa joukkueissa ihan takuulla kärkiroolissa. Tästä ollaan varmasti samaa mieltä. Liigassa ovat ylikylän jätkijä, joka kertoo varmaan jotain tasoeroa SHL:än ja Liigan välillä.

Yhtäkaikkea, hienoa jokatapauksessa Lukon ja Liigan kannalta, että Westerholmit tänne saapuivat. Ei se ole mikään selviö ollut oikeastaan ikinä, että lähtökohtaisesti yhtä kovia pelaajia tulee länsinaapurista.
 
Yhtäkaikkea, hienoa jokatapauksessa Lukon ja Liigan kannalta, että Westerholmit tänne saapuivat. Ei se ole mikään selviö ollut oikeastaan ikinä, että lähtökohtaisesti yhtä kovia pelaajia tulee länsinaapurista.

Samaa mieltä. Ei länsinaapurista usein tule edes noin kovia nimiä Suomeen. Korkeintaan tuollaisia kakkos-kolmoskorin pelaajia, jotka ovat sitten täällä ihan kärkinimiä. Edellinen vastaava, joka tulee mieleen on niin ikään Frölundassa pelannut (ja nyt taas pelaava) Patrik Carlsson, joka kävi pelaamassa kauden HIFK:ssä ihan kohtalaisella menestyksellä. Hän on toki vielä Lukon veljeksiä kertaluokkaa kovempi nimi.
 

Hamu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Mun mielestä HPK:n ja Pelicansin tasoisilla Liiga-joukkueilla ei ole kovinkaan realistisia mahdollisuuksia yltää kahdeksan joukkoon CHL:ssä. En nyt oikein näe, miten tämän kauden CHL puhuu tätä väitettä vastaan.
Itse asiassa HPK:n jatkoon pääsy alkulohkosta oli varsin lähellä. Ensimmäisessä pelissä Plzenissä plin paikalla. HPK johti 4-2 kolmannessa erässä. Plzen pääsi peliin yhdellä kevyesti tuomituista jäähyistä, jotka menivät kotituomarien ansiosta peräti 1-7. Lopulta Olzen voitti jatkoajalla 5-4. Lisäksi Sveitsistä HPK haki jatkoaikavoiton Zugista.

Tuo Plzenin peli oli aika ratkaiseva, kun kotipeleissä ei sitten kulkenut. Lähtökohta olisi ollut aivan toinen kotipeleihin, jos Keski-Euroopasta olisi ollut viisi pistettä mukana kolmen sijaan. Viimeisessä pelissä Tanskassa HPK oli käytännössä kakkosmiehistöllä, joten sieltäkin tuli tappio.

HPK:n tasoinen joukkue voi voittaa minkä tahansa eurooppakaisen joukkueen hyvänä päivänä.
 

Euro71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, olosuhdesyistä HIFK
Jos nuo ovat faktaa, siinä on selvä syy Liigan konttaamiselle CHL:ssa. Mutta ovatko ne faktaa? Vaikealta tuntuu uskoa esim Kärppien 3.0 miljoonaan kaudelle 2019-2020. Ja jos luku on silti oikein, miksi Liigaseurat kasvattavat liikevaihtoaan ilman, että kasvattavat pelaajabudjettejaan?

Tietääkö joku vastauksia?

Vastauksia en tiedä, mutta tuota on kyllä Kärppien omassa osiossa ihmetelty, että miksi pelaajabudjetti näyttää polkevan paikallaan - liikevaihto on kuitenkin kasvanut ja voittoakin tullut. Ehkä syy on niinkin yksinkertainen, että ei ole tarvetta sen korottamiselle kun silläkin pärjää?
 
H

Hidas_ja_kankea

Vastauksia en tiedä, mutta tuota on kyllä Kärppien omassa osiossa ihmetelty, että miksi pelaajabudjetti näyttää polkevan paikallaan - liikevaihto on kuitenkin kasvanut ja voittoakin tullut. Ehkä syy on niinkin yksinkertainen, että ei ole tarvetta sen korottamiselle kun silläkin pärjää?

Hyvä peruste. Kuvitellaanpa pelaajabudjetti nostettavan 4 miljoonaan, johon Kärpillä olisi varaa. Mestaruus tulisi useammin ja todennäköisemmin, mutta lisäisikö se joukkueen tai Liigan kiinnostavuutta ja katsojamääriä? Vaarana on päinvastainen. Tasoerot Liigan sisällä ovat jo tällä hetkellä liian suuret.
 

Orava

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Edellinen vastaava, joka tulee mieleen on niin ikään Frölundassa pelannut (ja nyt taas pelaava) Patrik Carlsson, joka kävi pelaamassa kauden HIFK:ssä ihan kohtalaisella menestyksellä. Hän on toki vielä Lukon veljeksiä kertaluokkaa kovempi nimi.
Patrik Carlsson oli kyllä IFK:ssa puolittainen floppi rooliin nähden ja veikkaampa, että sen takia pelasi Liigaa vain kauden. Toki järjesteli ikimuistoisen nousun 5-0 tilanteesta Jyväskylässä tehden siihen matsiin 4+1. Pitäisin kaveria jopa esimerkkinä siitä, kun SHL:ssä kulkee paremin kuin Liigassa.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Vastauksia en tiedä, mutta tuota on kyllä Kärppien omassa osiossa ihmetelty, että miksi pelaajabudjetti näyttää polkevan paikallaan - liikevaihto on kuitenkin kasvanut ja voittoakin tullut. Ehkä syy on niinkin yksinkertainen, että ei ole tarvetta sen korottamiselle kun silläkin pärjää?

Voi olla noin, että tuo pelaajabudjetti riittää Liigassa. Mutta ei riitä CHL:ssä, jota on pidetty aiempaa enemmän merkityksellisenä seurojen johdon ja fanien toimesta. Vaikea on ymmärtää, miten pelaajabudjetit ovat edelleen tuolla eli Jokerien lähdön tasolla, vaikka Telian sopparista ropisee rahaa ja liikevaihdot ovat kasvaneet.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös