Liigan taso verrattuna muihin sarjoihin

  • 510 524
  • 2 642

Satunnainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Niin, tuotahan ei ole vain yritetty sanoa, vaan on sanottu useampaankin kertaan. Hyvä, että toit sen kertauksena esille. Koko keskustelun alkujuuri on minun näkökulmastani ollut huoli Liigan runkosarjan tylsistymisestä ja sen negatiivisesta vaikutuksesta katsojamääriin ainakin Oulussa. Henkilökohtaisellakin tasolla tämä on näkynyt vähentyneenä haluna seurata runkosarjan otteluita. Se on myös vaikuttanut hitusen sosiaaliseen elämääni, sillä nyt jo kolme kausikorttikaveriani on jättäytynyt pois ja syynä ovat nimeomaan laajentuneen Liigan tuomat ongelmat. Tämän vuoksi olen alkanut miettimään entistä tarkemmin suljetun suursarjan tuomia etuja ja haittoja. Lopputulema on mielestäni selvä, kuten olen kertonut. Poispääsy vallitsevasta tilanteesta ei ole kuitenkaan helppo. Sitä monet varmasti pelkäävät.
Nämä Oulun katsojamääräongelmat ovat kyllä surullisia. SM-liigan päättyneen kauden tilastojen perusteella on olemassa muutama keino, jolla saataisiin aikaan parannusta. Ja tämä siis koskee runkosarjaa. Ensinnä vastustajat. Heittämällä SM-liigasta ulos KalPan, HPK:n, Ilveksen, Jukurit ja KooKoon jäisi jäljelle vain sellaisia vastuksia, jotka houkuttelevat väkeä Raksilaan yli 5000 katsojan keskiarvolla. Mielestäni hyvinkin harkinnanarvoinen olisi tuo uudistus. Nuo muutkin joutavat tietysti mennä, mutta varsinkin HPK olisi hyvä saada alemmalle sarjatasolle, sillä ovat viime kausina käyneet 50 % useammin Kärppien vieraana kuin moni paljon kiinnostavampi vastus.

Toinen vaihtoehto liittyisi pelipäiviin. Lauantaisin, perjantaisin ja keskiviikkoisin väki löytää keskimäärin tiensä Raksilaan yli 5000 rajan, joten yksinkertaisesti ei enää pelata tiistaisin ja torstaisin, niin ongelma poistuu! Tämä olisi aika näppärä ratkaisu, sillä ei tarvitsisi puuttua joukkuemääriin. Noilla peijooneilla kun on osakkuuksia, ja voisivat pullikoida vastaan. Mielenkiintoisen vaihtoehdon tarjoaa myös kalenteri. Jättämällä syyskuun ja tammikuun pois pelikalenterista päästäisiin taas joka kuun keskiarvossa yli 5000 katsojan rajan. Joukkueet voisivat myös käyttää pelittömän tammikuun harjoitteluun, ja näin pelin taso runkosarjan lopulla olisi ennennäkemättömän hyvä ja sama tietysti jatkuisi pudotuspeleihin. Nousseen tason myötä hallit varmaan repeäisivät keväisin liitoksistaan.
 

se7en

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Newcastle United, Jalkapallomaajoukkue
Liigan joukkuemäärää pitäisi päinvastoin lisätä nykyisestä. On talousalueita ja organisaatioita, jotka ovat tavallaan liian suuria Mestikseen. Siellä ei pärjää Jokipojat eikä TuTo, mutta ne voisivat olla elinkelpoisia liigassa. Turun lisäksi pk-seudulta tarvitaan ehdottomasti toinen joukkue pääsarjaan. Pohjoisessa on varmasti tilausta joukkueelle kilpailemaan Kärppien kanssa euroista. Mahdollisesti Kokkola vai Kajaani? Rovaniemi? Entäs etelässä Kotka?

Jääkiekkohan voi Suomessa tällä hetkellä paremmin kuin koskaan. MM-kisat on voitettu pääosin Liigasta kerätyillä pelaajilla ja tähtiä nousee pinnalle lähes jatkuvalla syötöllä. Harrastajamääristä en osaa sanoa kuin, että hallien käyttöaste on ainakin hyvin korkealla tasolla. Uskoakseni kiinnostus Liigaa kohtaan tulee ensi kaudella olemaan taas edelliskautta suurempi (mutu).

Mestis ei nyt valitettavasti tule toimimaan. Suomalainen kaipaa ja janoaa menestystä ja nimenomaan ylimmällä mahdollisella tasolla. Perus-Leijonia pääasiassa fänittävä kiekon ystävä ei syty nousukarsinnoista - pitää päästä pelaamaan Kanada-Maljasta. Joukkueita tulee ja menee. Ei muuta Liiga auki kaikille, jotka osoittavat että pinkasta löytyy paksuutta.

Sitten voidaan alkaa pohtia, miten esimerkiksi lohkojaoilla voitaisiin luoda enemmän tasaisia pelejä ja säästämään esimerkiksi matkakustannuksissa. Lisäksi saadaan näppärästi kalenteriin lisää ns. paikallispelejä, jotka vetävät yleisöä joka tapauksessa normaalia enemmän. Jokainen peli on saatava näyttämään merkitykselliseltä - oli vastassa sitten Kourujärven Ponnistus tai Helsingin IFK.

Edit. Sen verran pitää vielä lisätä, ettei se ole muiden joukkueiden vika, jos Oulussa Kärpät ei vedä menestyksestä huolimatta. Syitä en osaa sanoa, mutta paita on ainakin ruma. Olisiko ottelutapahtumassakin parantamisen varaa? Veikkaan, että seurajohto on siellä yksinkertaisesti mukavoitunut, eikä tee töitänsä yleisön viihdyttämisen eteen.
 
Kolmen oululaisen takia meidän pitäisi lähteä muuttamaan järjestelmää? Kyllä mä tarjoisin vastaan sitä uutta tv-sopparia, jonka Liiga onnistui nyhtäämään markkinoilta tilanteessa, jossa lähes kaikki tällä foorumilla uskoivat seuraavan sopparin olevan pienempi, kuin edellinen. Jos se uusi soppari on tosiaan arvoltaan 23 miljoonaa, niin se olisi noin kahdeksan miljoonaa enemmän vuodelta, kuin aikaisempi. Siinä aika moni oululainen voi jäädä kotiin ja silti ollaan vielä voitolla. Siinä olisi myös kahdeksan miljoonan euron edestä syitä ajatella, että Liiga on tehnyt jotain oikein.

Tämä on kyllä sinänsä mielenkintoinen kuvio että 15 miljoonan sopparilla tehtiin tappiota niin mitähän se lienee 23 miljoonalla? Mutta jotain Liiga on tosiaan tehnyt oikein kuin sai 8 miljoonaa nyhdettyä enemmän tappiollisen toiminnan uudelleen kauppaamisesta. Taitaa tosin loppua tyhmät kohta näin pienestä maasta, uutta sopparia ajatellen.
 

Veffi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomenmestari 2021
Sehän on sitten ihan siitä katsojasta kiinni että viitsiikö mennä katsomaan pelejä vai ei. Esimerkiksi @McTorso kaverit eivät viitsineet katsoa "huonoja" pelejä. Sinä jaksoit. Se kertoo minusta enemmän sinusta ja kavereistasi kannattajina, kuin Liigan tasosta.
 

Old Tom

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Kolmen oululaisen takia meidän pitäisi lähteä muuttamaan järjestelmää?

Sportin, KooKoon ja Jukureiden yhteenlaskettu yleisökeskiarvo kunkin joukkueen viimeiseltä mestiskaudelta oli 2042 ja vastaavasti kunkin näiden joukkueiden ensimmäiseltä liigakaudelta 3628 eli näiden joukkueiden yleisömäärien kasvu oli peräti 77,67 %. Eiköhän liigassa olla tyytyväisiä näiden joukkuiden yleisömäärien kehitykseen ja eiköhän näiden talousalueiden yleisömäärien nousu korvaa muutaman oulaisen lähdön. Vaasan, Kouvolan ja Mikkelin asukasluku on yhteensä yli 200 000 asukasta puhuttamaan näiden kaupunkien talousalueiden asukasmäärästä yhteensä, joten uskon, että TeliaTV on saanut myös näiltä alueilta merkittävän määrän uusia asiakkaita. Tuntuu, että Kouvolassakin lähes kaikilla on nykyään TeliaTV, mutta KooKoon mestisaikoina ei paikkakunnalla juurikaan tai ainakaan samassa mittakaavassa taidettu seurata liigaa maksukanavavien kautta vai oliko niitä silloin edes tarjolla maksukanavien kautta?

Nämä Oulun katsojamääräongelmat ovat kyllä surullisia. SM-liigan päättyneen kauden tilastojen perusteella on olemassa muutama keino, jolla saataisiin aikaan parannusta. Ja tämä siis koskee runkosarjaa. Ensinnä vastustajat. Heittämällä SM-liigasta ulos KalPan, HPK:n, Ilveksen, Jukurit ja KooKoon jäisi jäljelle vain sellaisia vastuksia, jotka houkuttelevat väkeä Raksilaan yli 5000 katsojan keskiarvolla. Mielestäni hyvinkin harkinnanarvoinen olisi tuo uudistus. Nuo muutkin joutavat tietysti mennä, mutta varsinkin HPK olisi hyvä saada alemmalle sarjatasolle, sillä ovat viime kausina käyneet 50 % useammin Kärppien vieraana kuin moni paljon kiinnostavampi vastus.

Ymmärrän, ettei liigan pikkuseurat kelpaa ylimielisille oululaisille, mutta kelpaisiko Jokerit? Kärpät ja Jokerit voisivat muodostaa oman liigan vähän entiseen DDR:n maliin eli Kärpät ja Jokerit kohtaisivat toisensa 60 kertaa kauden aikana ja siihen vielä kyseisten joukkueiden keskinäiset playoffit päälle. Tällä varmaan saataisiin oululaiset tyytyväiseksi ja Kärppien yleisökeskiarvo huimaan nousuun. Sarjan nimi voisi olla vaikka Superliiga ja näin ollen muut 14 joukkuetta voisivat jäädä tavalliseen liigaan pois oululaisia kiusaamasta.
 
Viimeksi muokattu:

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kolmen oululaisen takia meidän pitäisi lähteä muuttamaan järjestelmää?
Noinko minä olen kirjoittanut? On tämä touhua! Olen pohdiskellut keskusteltavaa asiaa monelta taholta, myös henkilökohtaiselta. Tuo henkilökohtainen harmituksen aiheeni ei todellakaan ollut tarkoitus perusteluksi sarjan pienentämiselle ja avaamiselle. Se oli vain toteamus yksittäisen kannattajan vallitsevasta tilanteesta.
Kyllä mä tarjoisin vastaan sitä uutta tv-sopparia, jonka Liiga onnistui nyhtäämään markkinoilta tilanteessa, jossa lähes kaikki tällä foorumilla uskoivat seuraavan sopparin olevan pienempi, kuin edellinen. Jos se uusi soppari on tosiaan arvoltaan 23 miljoonaa, niin se olisi noin kahdeksan miljoonaa enemmän vuodelta, kuin aikaisempi. Siinä aika moni oululainen voi jäädä kotiin ja silti ollaan vielä voitolla. Siinä olisi myös kahdeksan miljoonan euron edestä syitä ajatella, että Liiga on tehnyt jotain oikein.
TV-sopimuksen arvo koostuu monista tekijöistä. Mielestäni KooKoo ja Jukurit ovat tuossa monimutkaisessa yhtälössä perin pienessä roolissa.
 

magnum37

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tulevaisuuden Sport
No huh huh, mitä juttua täällä.

Jotenkin odotin tulevani lukemaan tänne myönteistä ja rakentavaa keskustelua voitetun maailmanmestaruuden ja syntyneiden lukuisten NHL-sopparien myötä, mutta sen sijaan täällä ollaan vieläkin lähettämässä "mestisjoukkueita" ulos liigasta. Ja näköjään joillekin oululaisille tämäkään ei riitä, vaan ulos joutaa myös hallitseva Suomen mestari HPK sekä maan legendaarisin liigaseura Ilves :D Mä todellakin toivon, että tällaiset heitot johtuvat kirjoittajansa huonosta päivästä. Ei nimittäin ole edes nasevaa huumoria.

Itse olen myönteisesti yllättynyt siitä, miten nopeasti esimerkiksi Jukurit, KooKoo ja Sport ovat kyenneet kaukalossa jo haastamaan sarjan perinteiset kestomenestyjät kuten vaikkapa Kärpät ja Tapparan. Tulokset puhuvat puolestaan. Tästä on hyvä kaikkien jatkaa.
 

BlackWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
Tämä on kyllä sinänsä mielenkintoinen kuvio että 15 miljoonan sopparilla tehtiin tappiota niin mitähän se lienee 23 miljoonalla? Mutta jotain Liiga on tosiaan tehnyt oikein kuin sai 8 miljoonaa nyhdettyä enemmän tappiollisen toiminnan uudelleen kauppaamisesta. Taitaa tosin loppua tyhmät kohta näin pienestä maasta, uutta sopparia ajatellen.
Tässähän on se ero, että toinen yritys on tv-alan firma. Toinen on monialainen teleyritys, joka on laajentamassa vahvasti tähän tv-bisnekseen ja nimen omaan netti-tv sellaiseen. Telia myy laitteita, nettejä yms. tällä varjolla. Tähän ei taas Nelonen pystynyt. Sieltä voi saada ihan eri tavalla sitä katetta ja kyseessä on myös imagobisnes Telialle. Tässä combossa on varmasti hankalampaa laskea tuottoja, kun kaikki laitteet, nettiyhteydet yms. voivat olla sen Liigan ansiota, mutta myös ne menot tulee paremmin katettua kuin myymällä pelkkiä katseluoikeuksia.
 

Hamu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
TV-sopimuksen arvo koostuu monista tekijöistä. Mielestäni KooKoo ja Jukurit ovat tuossa monimutkaisessa yhtälössä perin pienessä roolissa.
Tässä on jälleen yksi esimerkki siitä, että perustelet mielipiteesi toisella mielipiteelläsi. Mielipiteesi eivät vakuuta, koska et perustele niitä faktoilla tai esimerkiksi uskottavilla syy-seuraussuhteilla tai muutoksien tuomilla hyödyillä.
 

Tshekki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
Tämä on kyllä sinänsä mielenkintoinen kuvio että 15 miljoonan sopparilla tehtiin tappiota niin mitähän se lienee 23 miljoonalla? Mutta jotain Liiga on tosiaan tehnyt oikein kuin sai 8 miljoonaa nyhdettyä enemmän tappiollisen toiminnan uudelleen kauppaamisesta. Taitaa tosin loppua tyhmät kohta näin pienestä maasta, uutta sopparia ajatellen.

No mutta eikös se vanha sanonta mene, ettei se ole hullu, joka pyytää vaan se joka maksaa. Vaikka ihan yleisessä tiedossa oli, ettei nelonen onnistunut tekemään Liiga tuotettaan itselleen kannattavaksi, niin silti markkinoilta löytyi taho, joka halusi samaan leikkiin mukaan, ilmeisesti aikaisempaa sopimusta isommalla rahalla. Se, mikä tuossa on kanssa hyvä puoli, niin tuo sopimushan kestää kaiketi kuusi vuotta. Yksi on takana, joten tässä on Liigalla vielä viisi vuotta aikaa miettiä, miten seuraavalla kierroksella saataisiin sopimusta taas kasvatettua.

TV-sopimuksen arvo koostuu monista tekijöistä. Mielestäni KooKoo ja Jukurit ovat tuossa monimutkaisessa yhtälössä perin pienessä roolissa.

Varmasti koostuu monista tekijöistä, mutta jos muistetaan, että Nelonen teki sopimuksen Liigasta, jossa oli peräti kolme joukkuetta pääkaupunkiseudulta ja sitten kun Telian vuoro tuli, niin yksi noista pääkaupunkiseudun joukkueista oli mennyt konkurssiin ja toinen siirtynyt Venäjälle. Vajaaksi jääneet paikat korvattiin Sportilla, KooKoolla ja Jukureilla. Lopputulos on kaiketi se, että Telia halusi uudesta kokoonpanosta maksaa oletetavasti peräti kahdeksan miljoonaa enemmän. Eli mikä ikinä se syy Telian ratkaisuille oli, niin mun on kyllä hirvittävän vaikea lähteä Liiga organisaatiota osoittelemaan sormella tilanteessa, jossa kaikki odottivat sopimuksen arvon laskevan ja se sitten kuitenkin nousi.

Sopiiko tähän perään vielä sitten kysyä arviota (ei tarvi olla edes kauhean tarkka, kunhan jotain), että kuinka paljon enemmän Liiga olisi voinut Telialta saada nyyhdettyä euroja, jos Liigassa ei pelaisi joukkuetta Vaasasta, Kouvolasta ja Mikkelistä? Eli toistasataa tuhatta vähemmän potenttiaalisia asiakkaita, mutta hitusen "parempi" taso. Paljonko Liiga olisi uskottavasti voinut saada enemmän 12 joukkueella?
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Tässä on jälleen yksi esimerkki siitä, että perustelet mielipiteesi toisella mielipiteelläsi. Mielipiteesi eivät vakuuta, koska et perustele niitä faktoilla tai esimerkiksi uskottavilla syy-seuraussuhteilla tai muutoksien tuomilla hyödyillä.
Tuollaista asiaa nyt ei vain voi vaikkapa numeroilla ulkopuoliset ihmiset perustella suuntaan taikka toiseen. Asiaa on lähestyttävä logiikan kautta. Minusta on loogista, etteivät pienten talousalueiden pienet seurat ole olleet Telian kannalta yhtä merkittäviä kuin esimerkiksi Tappara, Ilves, TPS, HIFK tai Kärpät. Mikäs se sinun mielipiteesi muuten on itse asiaan? Ovatko KooKoo ja Jukurit olleet merkityksellisessä roolissa entistä arvokkaamman TV-sopimuksen syntymiseen?
 

Hamu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Tuollaista asiaa nyt ei vain voi vaikkapa numeroilla ulkopuoliset ihmiset perustella suuntaan taikka toiseen. Asiaa on lähestyttävä logiikan kautta. Minusta on loogista, etteivät pienten talousalueiden pienet seurat ole olleet Telian kannalta yhtä merkittäviä kuin esimerkiksi Tappara, Ilves, TPS, HIFK tai Kärpät. Mikäs se sinun mielipiteesi muuten on itse asiaan? Ovatko KooKoo ja Jukurit olleet merkityksellisessä roolissa entistä arvokkaamman TV-sopimuksen syntymiseen?
Myönnät siis, ettet voi perustella faktoilla tai muilla järkisyillä.

Nuo joukkueet ovat tuoneet lisää katsojia Liigaan ja lisää katsojia maksukanavalle. Myyjälle se tarkoittaa lisää asiakkaita ja lisää rahaa, jolla myyjä voi maksaa tv-sopimuksesta enemmän. Niinpä Sport, KooKoo ja Jukurit kaikki ovat olleet merkityksellisessä roolissa.

En oikein ole päässyt selville, millaista Liigaa haluat ja millaisin perustein. Mielipiteitäsi olet kyllä toistanut aivan riittävästi. Välillä olet menossa katsomaan Kyröskosken Pärskeen nousijajoukkuetta, joka on noussut superjunnunsa avulla. Välillä ns. pienet seurat ja talousalueet eivät kelpaa, koska ne ovat liian huonoja ja vievät isojen tv-rahat. Olet muistaakseni myös väittänyt, että taitavat juniorit kyllä löytävät paikkansa suppeammassakin Liigassa.

Miksi se superjunnu pelaisi jossakin Pärskeessä edes C-juniorina? Kuinka se vaikuttaisi Liigan tasoon, jos pikku-Pärske oikeasti nousisi ja kokoaisi kesällä Liiga-joukkueen minibudjetilla? Kuinka vaikuttaisi tv-rahoihin, jos vaikkapa Kärpät putoaisi Pärskeen tieltä? Kuinka Kärpille kävisi Mestiksessä?

Ei tarvitse vastata. En jatka keskustelua kanssasi, koska logiikkasi on minulle mahdotonta. Muuten saattaisin pyörtyä.
 

mustaoranssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Outoa logiikkaa jos Vaasa, Mikkeli ja Kouvola ei tuo soppariin lisää hintaa vaikka tuovat aika paljon maksavia asiakkaita... jotenkin luulen että ilman liiga joukkuetta näissä kaupungeissa olisi tilausmäärät hyvin marginaaliset. Niin kiinnostava ei ole edes Kärpät että Vaasassa Kärppien takia Teliaa hankkisivat.

Muistaakseni Kouvolassa pelasi viime kaudella joku ukko joka sattui voittamaan maali ja pistepörssin. Väärin hankittu varmaankin mutta kai tämäkin kilpailu vähän mielenkiintoa jossain herätti.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Varmasti koostuu monista tekijöistä, mutta jos muistetaan, että Nelonen teki sopimuksen Liigasta, jossa oli peräti kolme joukkuetta pääkaupunkiseudulta ja sitten kun Telian vuoro tuli, niin yksi noista pääkaupunkiseudun joukkueista oli mennyt konkurssiin ja toinen siirtynyt Venäjälle. Vajaaksi jääneet paikat korvattiin Sportilla, KooKoolla ja Jukureilla. Lopputulos on kaiketi se, että Telia halusi uudesta kokoonpanosta maksaa oletetavasti peräti kahdeksan miljoonaa enemmän. Eli mikä ikinä se syy Telian ratkaisuille oli, niin mun on kyllä hirvittävän vaikea lähteä Liiga organisaatiota osoittelemaan sormella tilanteessa, jossa kaikki odottivat sopimuksen arvon laskevan ja se sitten kuitenkin nousi.
Telialla oli varmasti monta syytä Liigasopimukseen. Yksi merkittävä tekijä oli varmastikin käyttää Liigan kanssa tehtyä sopimusta omien päätuotteidensa markkinointiin. Se, kuinka suuri merkitys tämän sopimuksen suuruuteen oli viidentoista joukkueen sarjalla, on arviointikysymys. Minä en näe Liigan pienimpien seurojen merkitystä niin suurena kuin monet näyttävät näkevän. Isojen seurojen ja ottelumäärän merkitys on ollut suuri, siis minun mielestäni. Minusta on aivan loogista sanoa, että sarja, jossa pelaavat Kärpät ja HIFK on arvokkaampi tuote kuin se, jossa pelaavat KooKoo ja Jukurit.
Sopiiko tähän perään vielä sitten kysyä arviota (ei tarvi olla edes kauhean tarkka, kunhan jotain), että kuinka paljon enemmän Liiga olisi voinut Telialta saada nyyhdettyä euroja, jos Liigassa ei pelaisi joukkuetta Vaasasta, Kouvolasta ja Mikkelistä? Eli toistasataa tuhatta vähemmän potenttiaalisia asiakkaita, mutta hitusen "parempi" taso. Paljonko Liiga olisi uskottavasti voinut saada enemmän 12 joukkueella?
Tämä kysymys on siinä mielessä huono, että joudumme tekemään aikamoisia olettamuksia. Tilanne on mikä on ja vaihtoehtoisen todellisuuden hahmottaminen vaatii kovasti luovuutta. Sellainen keskustelu on täällä lähes mahdotonta. Vastaan nyt kuitenkin, eli sopimus olisi todennäköisesti jonkin verran pienempi, juuurikin siitä syystä, että tällöin kolmen talousalueen markkinointihyöty olisi jäänyt lähes saamatta. Toisaalta en pitäisi kauheana ihmeenä myöskään sitä, että sopimus olisi ollut samansuuruinen. Sen verran kova vimma Telialla oli Liigan oikeudet saada. Merkityksellistä jokatapauksessa on se, kuinka suuri joukkuekohtainen arvo sopimuksella on.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Myönnät siis, ettet voi perustella faktoilla tai muilla järkisyillä.
En myönnä. Minähän kirjoitin loogisen päätelmän. Et muuten vastannut siihen liittyvään kysymykseeni, vaan keskityit viestistäsi tälle keskustelulle tyypilliseen kanssakirjoittajan aliarvioimiseen.
 

Läskisalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, HauSi
HPK-toimari jutteli lehdessä tänään, että hänen mielestään suuri syy nuorten kehittymiselle on kovat pelit aikuisia vastaan, joita Liiga nykyisellään tarjoaa. Ikinä ei varmaankaan päästä siihen tilanteeseen, että pohjoisamerikkalaisista pelaajista maksettaisiin Suomeen kasvattajakorvauksia NHL-sopimuksista, mutta Liigan vahva parin vuoden näyttö tienatuista sopimuksista lienee erinomainen käyntikortti ulkomailla. Päivittäisen tekemisen taso nousee Liigaseuroissa jatkuvasti ja sen lisäksi on paikkoja, jotka nuorilla talenteilla on realistisesti mahdollisuus lunastaa. Näillä paikoilla pääsee kehittymään aikuisia ammattipelaajia vastaan. Se putki näyttää aika hyvältä tällä hetkellä. Eikä sillä ole mitään tekemistä sen kanssa, että Oulussa on maha täynnä ja paska halli.
 

Mettis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers & Pelicans
Kyllähän tämä joukkuemäärä on ainoastaan positiivinen asia rahan suhteen - enemmän näkyvyyttä, laajempi asiakaskunta, enemmän sponsoreita ja suuremmat tv-tulot. Ihmisiä ei käy hallilla, kun käyttävät rahansa muuhun kuin halleissa istumiseen, koska telkasta näkee halvemmalla ja vaivattomammin.

Jos halutaan kilpailla rahalla muiden Euroopan sarjojen kanssa niin se vaatii työllisyyden/palkkojen lisääntymistä, jotta voidaan mennä useammin hallille. Halpisliput eivät ole tie onneen, koska sillä vääristetään kilpailu kausarien käyttäjien suhteen.
 

Tshekki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
Merkityksellistä jokatapauksessa on se, kuinka suuri joukkuekohtainen arvo sopimuksella on.

Jos tämä olisi oikeasti merkityksellistä, niin silloinhan Suomelle riittäisi se, että Helsingin Jokereita pyöritetään 10 miljoonan pelaajabudjetilla. Eikä muiden tarvisi tehdä mitään. Vai mitä oikein meinaat? Kyllä itse näkisin nimenomaan tärkeämpänä sitä kokonais rahasummaa, joka Suomessa kiekkoskenelle, eri lähteistä kanavoituu. Meinaa sitä enemmän meillä on kiekkotyöpaikkoja Suomessa, mitä enemmän meillä on kiekkoskenessä rahaa käytettävänä.
 

Derksen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Lippo
Liigan eli liigaseurojen tärkeimmät tavoitteet lienevät asiakasmääränsä maksimointi ja toimintaedellytyksistään huolehtiminen. Nämä ovat mitattavissa selkeinä lukuina eikä niiden toteutuminen ole mielipidekysymys. Näiden osalta tilanne on nyt ilmeisen hyvä. Sitten on tämä enemmän mielipideluonteinen urheiluromanttinen mielenkiintoisuus. Siinä olisi esimerkiksi minun ja @McTorso :n mielestä rutkastikin parannettavaa. Tilanne on nyt vaan se, että näillä meidän mielipiteillämme ei ole juuri minkäänlaista painoarvoa, kun toisessa vaakakupissa ovat nuo mainitsemani faktat. Nämä mielipiteet eivät aiheuta minkäänlaista muutospainetta niin kauan kuin liiga on lukujen valossa riittävän kiinnostava. Olen ymmärtänyt, että lukujen valossa liiga on nyt kiinnostavampi kuin koskaan aiemmin.

On toissijaista, minkä tasoista se mielenkiinto kenelläkin on, kunhan se on riittävää siihen, että katsoja ostaa kausikortin ja/tai Telia-paketin. Sellainen minun tyyppinen "no joo, kai noita jonkun pelin kattelee"-tason mielenkiinto runkosarjan osalta on aivan riittävä, jos kuitenkin tilaan sen paketin. Menneen kauden päätyttyä ajattelin, etten ensi syksynä enää tilaa kuin CMoren (CHL), mutta syksyn koittaessa tulen taas toteamaan, että sama se Telia on kaverin kanssa yhdessä ottaa, kun ei siinä yhdelle pelille paljon hintaa jää, vaikka katsoisikin esim. vain kolme peliä kuussa. Ja sitten syksyn pimetessä peli pyörii olohuoneen ruudulla taas kierros toisensa perään. Ei siinä silloin ketään kiinnosta, vaikka urheiluromanttinen kehityslistani onkin kymmenien kohtien mittainen. Ei minun auta kuin tyytyä kuluttamaan sitä mitä tarjolla on tai olla kuluttamatta. Ja se kynnys olla kuluttamatta on lopulta korkea monella kiekkoihmisellä. Pelit katsotaan, vaikka mietteet sarjaa kohtaan olisivat hyvinkin kriittisiä.

Sitten on vielä se urheilullinen taso. Sekin on eri asia kuin urheiluromanttinen taso. Vaikka panosten ja draaman määrä onkin useimmiten valitettavan vähäinen (taas mielipideasia), niin pelien urheilullinen taso on kansainvälisellä mittapuulla ainakin sarjan kärjen eli kärkijoukkueiden ja muidenkin joukkueiden kärkipelaajien osalta kova (mitattavissa oleva fakta).
 
Viimeksi muokattu:

Hamu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
En myönnä. Minähän kirjoitin loogisen päätelmän. Et muuten vastannut siihen liittyvään kysymykseeni, vaan keskityit viestistäsi tälle keskustelulle tyypilliseen kanssakirjoittajan aliarvioimiseen.
Lue tarkemmin. Vastasin kysymykseesi äärimmäisen selkeästi ja suoraan.

Alan epäillä, että olet trolli. Siksi joudun etsimään ensimmäistä kertaa sen, miten jonkun viestit pystyy täällä blokkaamaan pois.
 

JuTo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Penguins
Tässähän on se ero, että toinen yritys on tv-alan firma. Toinen on monialainen teleyritys, joka on laajentamassa vahvasti tähän tv-bisnekseen ja nimen omaan netti-tv sellaiseen. Telia myy laitteita, nettejä yms. tällä varjolla. Tähän ei taas Nelonen pystynyt. Sieltä voi saada ihan eri tavalla sitä katetta ja kyseessä on myös imagobisnes Telialle. Tässä combossa on varmasti hankalampaa laskea tuottoja, kun kaikki laitteet, nettiyhteydet yms. voivat olla sen Liigan ansiota, mutta myös ne menot tulee paremmin katettua kuin myymällä pelkkiä katseluoikeuksia.

Laitteista operaattorit eivät katetta saa vaikka kuinka haluaisivat vaan tällä hetkellä ne katteet menevät valmistajille. Telia möi liigakauden aikana 19.90 nettipakettia ja liiga kaupan päälle jonkun verran. Miinukselle menee että heilahtaa. Kesäksi katsojat laittavat paketit vielä kiinni joten kanavapakettimaksut katoavat. Nelonen ei saanut 8 miljoonaa halvemmalla 3 operaattorin jakelulla plus omalla jakelulla pakettia kannattavaksi niin ei tule Teliakaan saamaan kavennetulla jakelulla. Varsinkin kun tv-tuotannon hoitaa sama tuontatoyhtiö joka on panostanut vielä välineistöön.
 

mustaoranssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Olisi kiva nähdä yleisömäärät verrattuna muihin Kärpiltä vuosilta 90-00 kun divaria ja kakkosta pelasivat. Veikkaan ettei olleet kovinkaan erilaiset kuin muilla divarin ”isoilla”. Jos sattuisin voittamaan eurojackissä 90 miljoonaa ja laittaisin siitä 10-20 miljoonaa rakkaaseen joukkueeseen niin nostaisiko se liigan kiinnostusta, en usko. Voisin ehkä ostaa rahalla Kärpiltä lupaavia junnuja ja kärki märkänä kannattaa kun on hyvä oma junnu (luetaan vaikka Rasmus Kuparina).

Voitaisiin myös kysyä kiinnostaako Kärpät esim. Lappeenrannassa enemmin kuin HIFK tai Jokerit aikoinaan? Ei kiinnosta. Kärpät voisi mennä KHL:ään ja Jokerit tulla takaisin liigaan. Välimatkat lyhenisi ja Kärpät pääsisi vihdoin omatasoiseen liigaan.
 

RetroRenttu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sarjasta riippuen
Laitteista operaattorit eivät katetta saa vaikka kuinka haluaisivat vaan tällä hetkellä ne katteet menevät valmistajille. Telia möi liigakauden aikana 19.90 nettipakettia ja liiga kaupan päälle jonkun verran. Miinukselle menee että heilahtaa. Kesäksi katsojat laittavat paketit vielä kiinni joten kanavapakettimaksut katoavat. Nelonen ei saanut 8 miljoonaa halvemmalla 3 operaattorin jakelulla plus omalla jakelulla pakettia kannattavaksi niin ei tule Teliakaan saamaan kavennetulla jakelulla. Varsinkin kun tv-tuotannon hoitaa sama tuontatoyhtiö joka on panostanut vielä välineistöön.

Tiedä sitten miten tuota Telialla laskeskelevat eli kuinka suuri arvo Liigapaketille lasketaan muiden palveluiden myynneissä. Itselleni ainakin Telia on saanut tehtyä lisämyyntiä, jota ei olisi ilman Liigaa ja sen seurauksena tullutta digiboxia koskaan tapahtunut.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös