Liigan siirtohuhut kaudelle 2023–2024

  • 2 093 092
  • 6 098

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ymmärrän kyllä pointin, mutta kiinnostaisi tietää yleisellä tasolla, mihin kukankin sen rajan sitten vetää. Onko se kehitysvammaisen kiusaamisessa. Onko kiusaamisen jatkumiselle joku aikamääre tai onko se sitten mahdollisesta anteeksipyynnöstä tai pyytämättä jättämisestä kiinni? Tai ehkä julkisuudesta?

Jääkiekkoilijat ovat olleet iät ja ajat sellainen rotu, joista (suuri) osa on olleet kiusaajia. On silmien ummistamista ajatella toisin. Omassa ajattelussani tärkeämpää olisi jatkuvasti tuoda esille henkilökohtaista kasvua ja vastuun ottamista omista teoistaan. Sen mahdollisuuden soisi kaikille. Kaikkihan ei siihen tietenkään tartu.

Ei näihin varmaan mitään aukotonta, ehdotonta ja täysin mustavalkoista "sääntöä" ole. Mulla itselläni raja menee ainakin nyt siinä, että vammaisia ei kiusata vammoista eikä kehitysvammaisia kiusata ollenkaan. En myöskään katso hyvällä sitä, että "sosiaalisessa hierarkiassa ylempänä olevat" ottavat hampaisiinsa ne selkeästi alempana hierarkiassa olevat. Mulle on esim. lapsena opetettu kotona (ja anteeksi nyt suora ilmaisuni), että "oikeasti reppanoita ei ikinä kiusata". Toki mulle on kotona opetettu myös, ettei ketään saa kiusata, mutta rehellisyyden nimissä sitä nyt vain lapsena joskus sortui mäkättämään joillekin yksilöille, jos hän oli riittävän ärsyttävä ja lähes aina sai vääntää jostain typerästä asiasta. Kuten, että aina ei voida tehdä just sitä, mitä hän haluaa. Mutta sekään ei ollut kiusaamista, vaan enemmänkin vastaan laittamista. Mulle oli jo lapsena ihan myrkkyä ihmiset, jotka eivät koskaan missään olosuhteissa osaa suhtautua itseensä huumorilla, joten ehkä joskus tällaisissa tilanteissa tuli käyttäydyttyä huonosti. Ennemminkin mä puolustin niitä, joita muut yritti kiusata, koska se nyt vain oli oikein.

Lahjakkaissa urheilijoissa on usein se vika, että koska he ovat lahjakkaita, he saavat myös ansaitsematonta ihailua osakseen eikä heille aseteta samoja rajoja kuin muille. Ja tämä on nimenomaan vanhempien hommaa, koska se pohjatyö tehdään himassa. Siinä ei ole mitään ihmeellistä, että oma on lapsi maailman erityislaatuisin sen lapsen omille vanhemmille, mutta vanhempien tehtävä on opettaa sille lapselle, että muulle maailmalle hän on vain yksi lapsi muiden joukossa. Jos vanhemmat eivät opeta kotona oikean ja väärän eroja eikä jälkiseurauksia koskaan ole, miten lapsi voisi vanhempana edes ymmärtää tekojen seurauksia? Ja kyllä se uhka rangaistuksesta toimii edelleen myös 2020-luvulla tai ainakin meillä on toiminut. Enkä tarkoita mitään fyysistä uhkaa, vaan esim. sitä, että toimimalla väärin ja dorkailemalla, siitä seuraa aina keskustelu kotona, etuoikeuksien menettäminen ja vähemmän miellyttävä anteeksipyyntökierros kohteen kotona. Tai jos kavereiden kanssa dorkaillaan, anteeksipyyntö osoitetaan kaverin vanhemmille. Virheitä tekee kaikki, mutta vastuu on kannettava itse. Mutta on meilläkin tässä lähipiirissä esim. yksi asianajajan lapsi, jonka äiti ei koskaan näe omassa lapsessaan mitään vikaa ja soittelee muutenkin hyvin herkästi rehtorista lähtien kaikille mahdollisille tahoille, jotta asiat sujuisivat juuri niin kuin heille itselleen parhaiten sopii. Ja aika moni antaa periksi, jotta pääsevät hänestä eroon.

Tämän Mitchellin kohdalla olisi aivan eri homma, jos hän olisi tajunnut tässä kaikkien vuosien aikana ihan itse, että hän on ollut aivan idiootti ja omaehtoisesti pyytänyt anteeksi uhriltaan. Silloin minä voisin ajatella, että hän olisi saattanut oikeasti ymmärtää tekonsa ja niiden seuraukset. Mutta, koska tällaista ei tapahtunut, vaan anteeksipyyntö tapahtui vasta, kun asia nousi julkisuuteen ja hänen oman kuplansa tuomitsemisen jälkeen, en usko hänen pyytäneen anteeksi oikeasti yhtään mitään. Tai ainakaan oikeista syistä. Yritti pelastaa oman perseensä ja välttyä oikeilta jälkiseuraamuksilta. Eli, elää ja pelata, kuten oli suunnitellutkin.

Ehkäpä sitten olen valmis muuttamaan mieltäni hänestä, jos käy ilmi, että hän toimii aktiivisesti kiusaamisen vastaisessa työssä omalla naamallaan ja käy vaikka kouluissa kertomassa, että hän oli se idiootti, joka meni ja kiusasi ja jatkoi vain muina miehinä elämäänsä. Ehkä joku viisi vuotta tällaista toimintaa omalla naamallaan voisi saada minut uskomaan hänen olevan tosissaan ja katuvansa tekojaan. Siis omia tekojaan toista ihmistä kohtaan, ei niitä seurauksia, mitä hänelle koitui.

En usko, että yksikään Liiga-seura on tässä vaiheessa kiinnostunut hänen palveluksistaan. Ja ehkä jatkamme keskustelua jossain muualla? En tosin tiedä, että missä :D.

Edit: ihan kamalasti oli alkuperäisessä tekstissä virheitä, enkä ole edes humalassa. Korjattu siis virheitä jälkikäteen.
 
Viimeksi muokattu:

Yabada

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves




Kiviharjun lähtö nyt jo Sashan korviin. Lisäksi tietojeni mukaan moni muu jopa sopimuksen alainen pelaaja haluaa pois Palloseurasta. Esimerkkinä Ruben Rafkin ja Juhani Jasu. Korpikoski tullee käyttämään ulkomaan optionsa jos löytää ulkomailta sopivan joukkueen.

Onko tästä Tepsin osiossa enemmänkin tietoa jossain? Kysyn siis, koska en tiedä. Huolestuttava huhu tämmöinen "joukkopako".
 

Kaukalonreuna

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Twitteristä muutama poiminta Huttusen päivityksistä ja kommenteista, yhdistettynä palstan huhuihin:

-Fysiikkavalmennuksen vuoksi pelaajia haikailee muualle

-Urama vetää omaa linjaansa yli valmennuksen(Rivien välistähän tämä luettiin jo Ahokkaan kommenteista kauden aikana kun totesi että organisaatiosta tulee toivomusta pelillisistä asioista tms. en tarkkaan muista)

-Moisasen takia osa pelaajia haikailee muualle

-Ahokas haluaa lähteä koska Urama kävelee yli pelitavallisissa asioissa sekä on tyytymätön saamiinsa työkaluihin

-Osa pelaajista haikailee muualle Ahokkaan takia

Summa summarum: 100v juhlakausi ja oikein kunnon soppa kasassa. Kaikki haluaa lähteä paitsi Urama ja Westerlund. Aikamoista!

Aikaisemmin jo kirjoittelin kuinka odottelin juhlakautta kuin pikkupoika kahden hopeakauden jälkeen ja kyllä täällä päässä ainakin kuviteltiin lapsen uskolla kuinka tämmöinen sekoilu on mennyttä kauraa, toisin oli näemmä.

Saattaa olla että Tepsistä siirtyy ihan käyttökelpoisia pelaajia muualle..mm. Jasu. Varmasti kelpaa neloskenttään joka joukkueelle.
 
Suosikkijoukkue
JYP
Lukas Jasek -> IK Oskarshamn

Oskarshamnin UTJ:n mukaan ollut seurannassa jo Smejkalin hankinnasta lähtien.


Tuossa vielä linkki alkuperäiseen podcastiin.

 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Deeq
Suosikkijoukkue
JYP
Tsekkimedioissa huhutaan hyökkääjä Luboš Horkýä Suomeen ensi kaudeksi. Tällä kaudella 20 maalia Tsekin liigassa ja myös EHT:llä ollut Tsekin matkassa.


 

Iin Taikuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Benin hammassuojat
Tsekkimedioissa huhutaan hyökkääjä Luboš Horkýä Suomeen ensi kaudeksi. Tällä kaudella 20 maalia Tsekin liigassa ja myös EHT:llä ollut Tsekin matkassa.


Tuoksahtaa vahvasti Pelicansin haulta. Paria kovaa tsekkiä olisi pukkaamassa palstahuhujen mukaan meille sisään, joten tässä lienee toinen. Toivottavasti.
 
Jukureihin noita tsekkejä on viime vuosina tullut jonkin verran. Galvas, Stransky, Zabransky ja viimeisimmäksi Kovarcikit. Jokinen myös tuossa vihjaili joukkueeseen saapuvan pari isokokoista hyökkääjää, joista toisella on vielä pelit kesken tällä kaudella.

Horky ainakin sopisi kuvaukseen ja samalla myös vuosittainen tsekkikiintiö hankinnoissa täyttyisi :)
 

Doug93

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Idänpään Toive, Romford Raiders
Mielenkiintoinen on ensikausikin.. Tepsi rakentaa uudelleen lähes nollasta, Ilveksestä lähtee kentällinen avainpelaajia, mitä tehdään Vaasassa ja Lappeenrannassa,... Lahti, Hämeenlinna, .. lähes kaikki muuttuvat paljonkin.
Tappara varmaan porskuttaa, mutta moni seura hakee uuden lähdön. Suunta voi toki olla kumpaan suuntaan vaan. Joko Jyp löytää jyvän...
 

Pitkävedossa tänään

Päivän pelit:

  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
Ilves vs KalPa
  • 2.04
  • 3.80
  • 3.25
Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös