Liigan siirtohuhut kaudelle 2022–2023

  • 1 160 112
  • 3 418

Raymond Pearl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
On siinä sellainen iso ero, että Nutivaara oli lähes pelaamatta koko viime kauden vakavan vamman vuoksi. Pelasi siis yhden pelin. Hän harjoitteli kotikonnuiltaan Oulussa alkukesästä ja oli jo jäämässä Kärppiin ensi kaudeksi. Hienosti Larva hänelle kuitenkin lopulta NHL-sopimuksen kaivoi. Lammikolla täysin eri tilanne pelikuntonsa kanssa kuin Nutivaaralla. Jos verrataan Lammikkoa ja Lehterää, niin aivan täysin erilaisessa uravaiheessa ovat. Ymmärrän hyvin, miksi Lehterä pelaa Tapparassa ja Lammikko Sveitsissä.
Nutivaara, jolla oli vammahistoriaa, sai NHL-sopimuksen. Lammikko, jolla ei ollut vammahistoriaa, ei saanut NHL-sopimusta, vaan päätyi Eurooppaan.

Kumman osalta pelaaminen Suomessa olisi ollut realistisempaa? Lehteränkin uravaihe on vielä sellainen, että kovaa tiliä olisi saatavilla, joten en laske häntä jäähdyttelijäksi.
 

Vuokralainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho!
Repa kerto mulle vuonna -97 kantabaarissa, että Summasen Raimo on tulossa Kerhoon pelaajavalmentajaksi. En uskonut tuota hetkeäkään, mutta kyllä se Repan alulle panema juttu silti oli huhu. Ei sitä muutkaan uskoneet, paitsi ehkä nurkkapöydän Virpi, kun ei se lätkää seurannut. Sille ois mennyt kaikki läpi ja usein menikin.

Nykytilanteesta sen verran, että Kerhoon huhuillaan vielä yhtä pakkia, mutta mulla ei nyt ole huhua nimestä heittää.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
No huhuna on ollut kyllä ettei Manninen nyt kovin kaukana Liigasta ollut.
Nimeomaan! Tuollainen huhu on ollut. Sitä minä olen ampunut alas tässä keskustelussa ja itseasiassa alusta asti. Taisi olla @Henkka , jolle asiasta kommentoin tuolloin pariinkin otteeseen. Ei ollut Manninen lähellä Liigaan palaamista.
 

Anu Saukko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
Ilvekseen huhutut All-Stars:

Manninen - Lehterä - Bemström
Palmu - Audette - Shumakov
Oksanen - Lammikko - Joly
Gallo - Leino - Mingoia
Timashov - Järvinen - Huhtala
Lakatos - Ruotsalainen - Platt
Peltola - Hayton - Rask
Ja kaikista varmin: Liukas-Mattila-Petman

Pakisto:
Lehtivuori - Kivistö

Maalivahti:
Tuukka Rask

Päävalmentaja:
Lauri Marjamäki
 

Kaukosäädin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Boston Bruins ja Real Madrid
Tätä siirtohuhu-ketjua lukiessa tulee turhan usein mieleen että täällä on pystyssä jotkut Mudassa ja Lannassa-painimisen piirinmestaruuskisat, kun tulee aivan käsittämättömiä vääntöjä joidenkin kyvyttömyydestä ymmärtää sanojen merkitystä.

Ollaan varmaan kaikki kuitenkin aikuisia ja täysipäisiä, niin eikö voitaisi yrittää elää sovussa ja keskittyä kirjoittamaan enemmän aiheesta kuin aiheen ohi?
Me Ilvesfanithan tässä ollaan koko kevät ja kesä parhaiten pysytty aiheessa ja johdetaan huhujen määrässä ylivoimaisesti.

Minkä sille voi, että toista ääripäätä Turkua ja TPS:ää vituttaa Ilveksen huhut ja toteutumattomistakin täytyy täällä vääntää ja kääntää.

Ennen kaikki oli menossa Tapparaan. Nyt Ilvekseen. Oikeaan suuntaan on Ilves menossa ja lujaa. Sen näkee kun vastustajia alkaa vituttamaan eikä olla enää se pieni ja töpeksivä seura.
 

Franck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Sentään Ilvekseen on huhuja*, toisin kuin joihinkin toisiin joukkueisiin :). Kesäkin on paljon viihdyttävämpi ja syksy tulee nopeammin, kun kansalle tarjotaan huveja ja mielenkiintoa. Tässä suhteessa ymmärrän kyllä varsinkin länsirannikon joukkueiden ahdingon ja purkautumisen!

*Voit määritellä termin täysin henkilökohtaisesti ja asettaa sille sopivaksi katsomasi kriteeristön. Mielelläni kuulisin lisää siitä, miksi juuri huhu X tai huhu Y on hassu/hauska/erikoinen/epätosi, toki sana on myös vapaa! Aihetta ei ole mielestäni käsitelty riittävästi tällä palstalla.
 

Raymond Pearl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Ilvekseen huhutut All-Stars:

Manninen - Lehterä - Bemström
Palmu - Audette - Shumakov
Oksanen - Lammikko - Joly
Gallo - Leino - Mingoia
Timashov - Järvinen - Huhtala
Lakatos - Ruotsalainen - Platt
Peltola - Hayton - Rask
Ja kaikista varmin: Liukas-Mattila-Petman

Pakisto:
Lehtivuori - Kivistö

Maalivahti:
Tuukka Rask

Päävalmentaja:
Lauri Marjamäki
Väsynyttä ja sisällötöntä provoilua.

Edit. Otetaan vähän takaisin. Virtuaalinen hatunnosto hyvästä muistista tai vaivannäöstä. Onhan tässä totuudensiementä mukana.
 
Viimeksi muokattu:

theZ

Jäsen
Viime sivujen keskustelua tarjotuista sopimuksista ja suunnitelmien kyselyistä luettuani ajattelin selventää hieman miten asiat pääosin menevät. Varmaan monelle itsestäänselvyyksiä mutta kaikille ei mitä ilmeisimmin ole. Ennen kuin pelaajan sopimus seuran puolelta julkaistaan tapahtuu yleensä nämä kolme asiaa:

1) Seurat tiedustelevat pelaajan agentilta ja/tai pelaajalta suunnitelmista ja ilmaisevat mahdollisen kiinnostuksen. Puhetta voi olla myös siitä mikä palkkataso suunnilleen voisi olla. Liigan kohdalla agentit suunnilleen sen tason yleensä toki tietävät. Tällaista keskustelua käydään monesti myös Liigaan "liian kovien" pelaajien kanssa vaikka todennäköisyys saada pelaaja Liigaan olisi käytännössä olematon.

2) Pelaajan leiristä saatetaan viestittää mahdollista kiinnostusta ja esim. pyytää sopimustarjousta. Tai jos ykköskohdassa mainitut keskustelut kuulostavat yhtään lupaavilta seura oma-aloitteisesti usein tekee myös tarjouksen suullisesti/sähköpostilla/whatsappilla/faksilla (Pena). Tarjous on jo selvästi voimakkaampi toimenpide kuin pelkkä ykköskohdassa mainittu tilanteen tiedustelu. Ne ovat myös sivistysvaltioissa käytännössä sitovia. KHL:t erikseen. Sen vuoksi tarjouksia ei yleensä heitetä vähän joka pelaajalle samaan aikaan ja katsota nappaako joku. Tarjouksissa on myös deadlinet jolloin tarjous umpeutuu.

On täysin normaalia pelaajan leiristä hylätä tarjous ja jatkaa keskustelua tai pyytää lisäaikaa ja senkin jälkeen hylätä tarjous. Uuden tarjouksen voi aina tehdä. Pelaajan leiri voi tehdä myös vastatarjouksen jolloin pelaaja käytännössä sitoutuu tekemään sopimuksen jos seura hyväksyy vastatarjouksen. Kun seura ja pelaajat pääsevät sopuun niin virallisen pelaajasopimuksen allekirjoittaminen on käytännössä enää muodollisuus. Käytännössä yleensä se tehdään ennen julkaisua, mutta periaatteessa on täysin mahdollista, että esim. Lehterä oikeasti allekirjoitti sopimuksen vasta siinä Tapparan tilaisuudessa.

3) Pelaajasopimuksissa on kv-liittojen sopimusten mukaiset NHL-pykälät ja tietyissä harvinaisemmissa tilanteissa siinä voi olla joku deadline ulkomaille siirtymisestä tiettyyn päivämäärään mennessä. Tällaiset sopimukset ovat huomattavasti harvinaisempia ja yleensä kyse on jostain yksilöidystä paikasta/sarjasta mihin pelaajalla on kiinnostusta ja nämä pelaajat ovat yleensä seuran kannalta merkittäviä nimiä. Yleisesti ottaen ei ole järkeä sitoa rahaa pelaajabudjetista pelaajaan, joka voi siirtyä pois. Samasta syystä myös deadlinet harvemmin näissä pykälissä ovat missään heinäkuun lopussa. Esimerkkinä en pidä uskottavana, että Haapalalla olisi ollut keväästä asti allekirjoitettu jatkosoppari Ilvekseen ulkomaan pykälällä. Tai tästä tapauksesta nyt olen käytännössä varma ettei keväällä ollut sopimusta. Todennäköisemmin niin, että hyvä keskusteluyhteys on ollut olemassa koko ajan mutta sopimus on tehty vasta heinäkuussa.

NHL:n osalta agentit ovat yleensä suunnilleen perillä siitä millä todennäköisyydellä pelaaja sinne saa haluamansa sopimuksen. Jos se on todennäköistä julkaisuajankohdan tienoilla niin seurat harvoin julkaisevat pelaajasopimuksia. Tähän esimerkkinä Kärpistä Koppanen, jota ei julkaistu kun keväällä alkoi näyttää siltä että Bruins tekee hyvän tarjouksen. Tai miksei Björkqvistikin mutta toiseen suuntaan. Julkaisu aikaistui, koska Penguinsilta tullut viimeinen tarjous oli niin heikko ettei pelaaja siihen tarttunut. Pelaajat voivat siis NHL-tarjouksen hylätäkin ja monet niin tekevät jos AHL-palkka tai "guaranteed salary" ei ole kilpailukykyinen Euroopasta tulleen tarjouksen kanssa. Etenkin nämä vähän jo sitä maailmaa nähneet pelaajat jotka kokevat tien ylös NHL:ään olevan tukossa.

--

Kun nämä vaiheet on käyty niin yleensä sopimus julkaistaan. Joskus voi käydä niin, että NHL vie miehen vielä julkaisemisen jälkeen jos sopimus tulee vähän puskista tai seurat jostain syystä haluavat hyödyntää näkyvyyttä. Yleensä vaan niistä jää paska maku suuhun kannattajille joten tietoisesti ei julkaista pelaajia joiden tiedetään käytännössä varmasti lähtevän NHL:ään.

Näissä huhuissa monesti keskusteluiden ja tarjouksen tekemisen välille ei tehdä mitään eroa. Mieluummin itse huhuilen ykköskohdan mukaisesti keskusteluista jos ei varmaa tietoa ole siitä, että tarjous on tehty. Toisaalta kun nuo asiat menevät niin monella sekaisin, niin en tiedä onko sillä niin väliä muutenkaan muuten kuin että epätäsmällisyys aiheuttaa näköjään usean sivun väännöt määritelmistä. Ei kai se ole niin vakavaa. Kunhan huhuja ja sitä kautta keskustelua riittää.
 

Raymond Pearl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Ja kaikista varmin: Liukas-Mattila-Petman

Näistä Mattilan kanssa neuvoteltiin myös raumalaisten mukaan. Liukaksen ja Petmanin perässä oli useampikin SM-liigaseura. Petmania huhuttiin Ilveksen riveihin nimenomaan Rauman suunnasta.

Pakisto:
Lehtivuori - Kivistö

Pakeista huhuttiin yhtä kolmikosta Lehtivuori-Kivistö-Jokipakka. Jokipakka tuli.

Maalivahti:
Tuukka Rask

Tämä on nimimerkin mukaisesta paikasta.

Päävalmentaja:
Lauri Marjamäki

Tästä huhusta emme koskaan tiedä. Marjamäen tulevaisuus ei ollut selvä keväällä ja erilaisia tunnusteluja on varmasti tehty jo ennen Venäjän hyökkäyssodan laajentumista 2022. En usko, että Kärpät oli suunnitellut aloittavansa tämän kauden Marjamäen kanssa.
 
Viimeksi muokattu:

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Tästä huhusta emme koskaan tiedä. Marjamäen tulevaisuus ei ollut selvä keväällä ja erilaisia tunnusteluja on varmasti tehty jo ennen Venäjän hyökkäyssodan laajentumista 2022. En usko, että Kärpät oli suunnitellut aloittavansa tämän kauden Marjamäen kanssa.
Onneksi tiedämme. Kahdesta varmasta lähteestä kuulleena voin kertoa, ettei Marjamäki ollut menossa Ilvekseen, vaan hän oli tehnyt sopimuksen KHL-joukkueen kanssa. Sota sotki tuon ja kannattajien kovasti odottama paluu Ouluun mahdollistui. Kun sota ei mahdollistanut paluuta KHL:ään, Marjamäki solmi Kärppien kanssa lopulta kahden vuoden sopimuksen.

Marjamäki Ilvekseen kaudelle 2023 -huhu oli tällä palstalla luokkaa satavarma. Kun tuon ammuin aikanaan alas, ei minua uskottu lainkaan, vaan asiaa pidettiin jo taputeltuna. Hassua, miten huhut alkavat elämään täällä omaa elämäänsä.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Kärpät
Tyytyväinen ettei Marjamäki tullut. Hyvä valmentaja mutta ihan vitun tylsää katsoa pelkkää träppiä. Parempaa tiedossa.
Minä taas veikkaan, että Marjamäen ja muun valmennustiimin työkalupakista löytyy muitakin työkaluja kuin pelkkä träppi, toki sitäkin nähtäneen osana peliä. Taakse jääneellä kaudella aikaa oli Marjamäellä käytettävissään sen verran rajallisesti, että pisteitä runkosarjan lopussa ja pudotuspelivoittoja piti lähteä tukalassa tilanteessa raapimaan puolustus edellä.

Marjamäen historia mm. Jokereissa ja aiemmin Kärpissä kertoo kyllä siitä, että mies osaa ja uskaltaa myös viihdyttävää hyökkäyspeliä organisoida. Siihen suuntaan viittaisi myös tuoreehkot kommentit Kalevan sivuilla pelitavan kehittämiseen liittyen.
 

Raymond Pearl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Marjamäki Ilvekseen kaudelle 2023 -huhu oli tällä palstalla luokkaa satavarma. Kun tuon ammuin aikanaan alas, ei minua uskottu lainkaan, vaan asiaa pidettiin jo taputeltuna.
Ei tätä ainakaan Tampereen suunnalla ole pidetty mitenkään varmana. En myöskään usko, että Koskela olisi tehnyt tällaisia "kauden yli" -valmentajarekrytointeja, vaan seuraavan kauden valmennuksen ratkaisut tehdään tämän kauden aikana (vuodenvaihteeseen mennessä).

KHL:n muututtua Mordoriksi, on kovia valmentajia etsimässä työpaikkaa entistä enemmän. Nuoria kykyjä löytyy toki kotimaastakin.
 

axe

Jäsen
Niissä Tapparan 5-6 vuoden takaisissa huhuissa oli vain se, että oikeastaan ne kaikki myös toteutuivat. Kun se 5-7 kovaa ja lopulta toteutunutta nimeä oli ensin siinä edelliskauden joulu-tammikuussa huhuttu, niin sitten toki ruvettiin meemeilemään -- nykytermillä spinettämään -- että kaikki Tapparaan.

Kontiola ja Derek Mayer ei tulleet silloinkaan Tapparaan, ne meni kyllä hutiin.
 

Raymond Pearl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Kun se 5-7 kovaa ja lopulta toteutunutta nimeä oli ensin siinä edelliskauden joulu-tammikuussa huhuttu, niin sitten toki ruvettiin meemeilemään -- nykytermillä spinettämään -- että kaikki Tapparaan.
Ehkäpä tuolloin provosoitumiset eri joukkueiden fanien keskuudessa (jotka menettivät pelaajia tai olivat samojen pelaajien perässä) kumpusivat väitteistä, että pelaajat tulivat alennushintaan Tapparaan. Kärjistyksethän olivat jo sitä luokkaa, että he maksoivat päästääkseen kestomenestyjän riveihin. Vähänkin ylimielisiksi tulkitut kirjoitukset menevät ihon alle ja johtavat spinettämiseen tällä palstalla.

Aina se menee niin, että etenkin isomman pelaajabudjetin joukkueiden häärimistä pelaajamarkkinoilla karsastetaan. Itseänikin on vuosien saatossa riipinyt omien kasvattien häipyminen juuri läpimurron kynnyksellä tai heti sen jälkeen kirkkaampiin valoihin.

"Kun Suomesta lähti tuberkuloosi, tilalle tuli kateus", Hannu Karpo
 
Suosikkijoukkue
Goldie Goldthorpe
Markus Phillips Ässiin.
Olisiko @ValkMan antaa arviota tästä pakista, olet kirjoitellut että ässät hakee enää absoluuttista laatua pakistoon? Niistä nimistä mitä teidän palstalla on pyörinyt niin itse näkisin että on aika kaukana laadullisesti.
 

Ässät1967

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Olisiko @ValkMan antaa arviota tästä pakista, olet kirjoitellut että ässät hakee enää absoluuttista laatua pakistoon? Niistä nimistä mitä teidän palstalla on pyörinyt niin itse näkisin että on aika kaukana laadullisesti.
Ässät hakee 2-3 pakkia edelleen. Toki eilinen näytti, että junnuilla pärjätään nyky liigassa ihan mainiosti, joten aika näyttää mitä tulee ja milloin.
 

R & L

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Olisiko @ValkMan antaa arviota tästä pakista, olet kirjoitellut että ässät hakee enää absoluuttista laatua pakistoon? Niistä nimistä mitä teidän palstalla on pyörinyt niin itse näkisin että on aika kaukana laadullisesti.

23v ja pelannut U18 & U20 kisat Kanadan joukkueessa. Harvemmin näitä kavereita Liigassa näkee.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös