Liigan ns. Herrasmies-sopimukset?

  • 11 640
  • 49

Turisti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Naisten lentopallomaajoukkue
Pitkä kirjoitti:
Agenttihan edustaa useita pelaajia eri seuroissa (eri sarjoissa), joten agentin lähestyminen ei edes voisi olla kiellettyä. Useimmiten kuitenkin pelaajan agentti lähestyy seuraa eikä toisin päin, ja tällöin kyse ei ole vihamielisestä värväyksestä.

Kuka uskoo, että yhtäkään tällä viikolla tiedotetuista siirroista liigan sisällä olisi aloitettu neuvotella vasta kauden päätyttyä?

Ei kukaan. Hei, SM-liiga on AMMATTILAISTEN sarja. Nää jätkät pelaa ammatikseen ja moni haluaa, että seuraavan kauden sopparit on valmiina viimeistään helmikuussa. Normaalisopimuskausi pelaajilla on 1.5-30.4 ja markkinat on vaan sellaiset, että pelimiehet tekee ne sopparit hyvissä ajoin, jotta ammatinharjoittaminen varmasti jatkuu ja palkkakin on suht´ok tasoa.
Se miten nämä asiat vaikuttavat pelaamiseen on toinen juttu.
Kaikilla parhailla pelaajilla on agentit, jotka nämä kuviot hoitavat !
 

msg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sopimustekninen verovelka
Jakub kirjoitti:
Voisin jopa väittää että joidenkin otteissa näkee selvästi milloin sopimus on kirjoitettu uuteen seuraan runkosarjan loppupuolella.Tänä vuonna mielestäni se näkyi ainakin Laamasessa runkosarjan lopulla.Pleijareissa sitten kyllä sellaista ei huomannut.

Luulisi, että tälläinen suoritustason vajoaminen koituisi lopulta pelaajan vahingoksi. Ei kai kovissa loppukauden peleissä hyytyvän pelaajan markkina-arvo nouse markkinoita enemmän?


Pitkä kirjoitti:
Kuka uskoo, että yhtäkään tällä viikolla tiedotetuista siirroista liigan sisällä olisi aloitettu neuvotella vasta kauden päätyttyä?

Kovasti tuntuu olevan todellisuus hukassa joiltain kannattajilta. Idealismi tai paljon puhuttu seurauskollisuus(joka siis koskee vain ja ainoastaan pelaajaa) ovat helvetin huonoa valuuttaa vuokraa maksettaessa.
 

Daemon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Juventus, FC Slayer
Käsittämätöntä epäluottamuslauseen huutamista pelaajia kohtaan koko tämä ketju. Ukot tekee tota ammatikseen. Totta kai ne pelaa täysillä sen hetkisen jengin puolesta. Ensi kausi on aina tulevaisuutta. Tulevaisuus ei vaikuta nykypäivään, vaan nykypäivä tulevaisuuteen.

Tekstistäni päättelen, että jonkin sortin mestaruushuuma sumentaa edelleen loogisten ja selkeiden lauseiden rakentamista.
 

morningstar

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Buffalo Bills
Pula-ajan Tretjak kirjoitti:
Ja joku veikkaili vaikuttiko jollakin peliesitykseen seuraavan kauden diili.. no itselleen siinä kuoppaa kaivaa, jos näyttää tuleville työnantajilleen, että lopetan pelaamisen heti, kun seuraavan kauden diili on taskussa.
Juurikin näin. Itse asiassa ei liene olemassa parempaa työnäytettä tulevalle työnantajalle, kuin kouluttaa niitä parilla hattutempulla.
 

Beagle Boy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Luomuteurastajat (RIP)
Millä eväillä SM-liiga voi edes kieltää neuvottelut sopimuksen alaisen pelaajan tai valmentajan kanssa? Pelaajat ja valmentajathan ovat kuitenkin loppupeleissä ihan tavallisia "duunareita". Eihän sitä mikään laki kiellä esim. Valintataloa yrittämästä rekrytä viereisen K-kaupan superkassaa kesken tämän työsuhteen.

Voiko siis SM-liiga sen hiekkalaatikon omistajana jossa leikitään kehitellä omia normejansa ja mätkäistä niiden rikkomisestä penaltia?
 

avatar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Aidosti Sysipaska
L4E kirjoitti:
Turhaa jeesustella, kun kaikki tietävät että fiksut hoitavat agentien välityksillä sopimukset ajoissa. Tietenkin jos tuleva valmentaja on ajoissa tiedossa niin sen mukaan hankintojakin tehdään. Matti myöhäiset tietysti ihmettelee miten voi markkinat olla näin kuivat. Saatiin just valmentaja mut pelaajia ei ole enää tarjolla. Jotkut oppii kerrasta toiset ei.

Jeesustelua ja jeesustelua. Toki ymmärrän sen, että eihän pelaajia voi hankkia joskus kesällä, kun ei niitä enää ole, mutta kun kerta Toivola sanoi, että kaikki lukon hankinnat ovat saaneet hänen siunauksensa, niin käytännössähän mies on tehnyt töitä Lukolle samalla kun johtanut Ässiä finaaliin. Enkä väitä, etteikö tällainen järjestely olisi ihan mahdollinen, mutta kyllähän sen ymmärtää jos ässäkannattajaa jurppii tuollainen. Aivan kuin mies ei enää panostaisi kaikkeaan vain ja ainoastaan ässiin keskittymiseen. Eihän tällä ole välttämättä ollut mitään merkitystä tai vaikutusta tänä keväänä, mutta siitä voidaan tosiaan olla eri mieltä, onko tuo reilua.
 

expertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Brodeur, Hughes bros., Dawson Mercer, NJD, HPK
Hämeenlinnassa kun tähän on totuttu, niin asia ei herätä ihmeempää vitutusta. Täällä tiedetään tuossa helmikuunpaikkeilla yleensä että ketä lähtee, ketä jää. Tänäkin vuonna Louhi, Voutilainen, Laine, Lamppu...

Jos minä tietäisin että duunit loppuu 30.4.2006, niin voisin kuvitella soittavani agentille, että "voisitko tehdä jotain"? Eiköhän näilläkin miehillä ole perheet elätettävinä.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
avatar kirjoitti:
Toki ymmärrän sen, että eihän pelaajia voi hankkia joskus kesällä, kun ei niitä enää ole, mutta kun kerta Toivola sanoi, että kaikki lukon hankinnat ovat saaneet hänen siunauksensa, niin käytännössähän mies on tehnyt töitä Lukolle samalla kun johtanut Ässiä finaaliin. Enkä väitä, etteikö tällainen järjestely olisi ihan mahdollinen, mutta kyllähän sen ymmärtää jos ässäkannattajaa jurppii tuollainen.
Niinpä tuollaisia asioita ei pidä mennä ääneen sanomaan.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
dana77 kirjoitti:
Niinpä tuollaisia asioita ei pidä mennä ääneen sanomaan.

Tästä nimenomaan on kysymys eli Toivola oli hölmö kertoessaan tästä. Agentit muuten eivät saa edustaa valmentajia, vaan valmentajien pitää itse neuvotella sopimuksensa.

Todellisuudessa tärkeimmät sopimukset tehdään joulu - tammikuussa, se on ihan luonnollista. Mutta en toisaalta ymmärrä esim. HPK:n kiirettä julkistaa sopimuksia heti finaalin jälkeen tai Toivolan kommentteja joukkueen kokoamisesta. En nämä neuvottelut tai pelaajien valitsemiset ammattimiehiä häiritse.
 

Twite

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hämeenlinnan Pallokerho
TosiFani kirjoitti:
Agentit muuten eivät saa edustaa valmentajia, vaan valmentajien pitää itse neuvotella sopimuksensa.
Ihanko totta? Uskomatonta... ei voi olla laillista tuollainen.
 

tuuski

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pallo-Kärpät
TosiFani kirjoitti:
Todellisuudessa tärkeimmät sopimukset tehdään joulu - tammikuussa, se on ihan luonnollista. Mutta en toisaalta ymmärrä esim. HPK:n kiirettä julkistaa sopimuksia heti finaalin jälkeen
Mielestäni ajankohta oli juuri sopiva useammastakin syystä:
1. Lintumäki on moneen otteeseen tällä kaudella puhunut julkisesti että "tärkeintä on jatkuvuus" ja että "toimintaa ei voi perustaa yhdelle mitalille". Luultavasti nämä puheet on suunnattu sponsorien korviin tulevan yhtiöitymisen helpottamiseksi/vauhdittamiseksi. Julkaisemalla heti koko ensi kauden joukkue, joka on paperilla vielä parempi kuin mestaruuden voittanut, annettiin ymmärtää, ettei tämä ollut mikään once in a lifetime juttu.

2. Mestaruusjuhlat pysyivät juhlina, eikä ensimmäinen kysymys pelaajalle ollut "jatkatko ensi vuonna, mikset?"

3. Julkistaminen ei osunut samalle päivälle isojen kanssa. Mm. eilen nelonen jätti mainitsematta turun kuviot kokonaan HIFK:n julkistuksien viedessä kaiken huomion.
---

Ja tuosta sopimuksen muualle tehneiden pelaajien dissaamisesta en ole ikinä pitänyt. Mm. 03/04 Virta ja Tuulola olivat tehneet laput muualle ja kun välierissä otettiin yllättäen Tepsiltä pataan 3-0, niin suurimman paskan saivat niskaansa nämä, jotka olivat koko kautta katsottuna tärkeimmät pelaajat. En usko, että heillä oli yhtään sen huonompi motivaatio mennä finaaliin silloin kun tämän vuoden porukalla. Tänä vuonna vaan kaikki natsasi vihdoin.
 
Viimeksi muokattu:

Major Julli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Puttosen, Järvelän ja Ranniston potkut
Toisaalta ja toisaalta

Aika lapsellista on uskoa että millään muulla mallilla tämä homma käytännössä toimisi, seuroille olisi taloudellisesti äärimmäisen raskasta käydä kaikista pelaajista huutokauppa huhti-toukokuussa.

Mutta ihan yhtä lapsellista on uskoa että jannut ovat rautaisia ammattilaisia, joiden peliesitykseen EI YHTÄÄN vaikuta että ensi kaudesta on sopimus muualle tai jopa vastustajan kanssa. Mutta tämän kanssa on elettävä.
 

BitterX

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, FC Wacker, Punaportin vapaakaupunki
Pula-ajan Tretjak kirjoitti:
On kuitenkin maailman luonnollisin asia, että pelaajat sekä valmentajat haluavat turvata seuraavan vuotensa. Monella näistä on juoksevia menoja ja uskokaa tai älkää, myös lainoja. Ihan normaalia on, että ihmiset eivät halua tipahtaa tyhjän päälle.

Aivan. Ihan normaalia on myös se, että pelaaja haluaa välillä hieman vaihtaa maisemaa ja hankkia uutta peli- ja elämänkokemusta. Aivan varmasti J. Louhellekin Kerho on se sydäntä lähellä olevin seura, mutta kokeilematta uutta ei voi kokea uutta. Niin, ja sehän ei ammattilaisella otteisiin (ainakaan negatiivisesti) vaikuta, vaikka vastassa olisikin se oma suosikkiseura. Tietysti Lohen kohdalla toivoisin ensi kaudella näin ;) ;)
 

Squit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK ja KaMa
Jos Liiga joukkueet saisivat neuvotella vasta kauden jälkeen liiga pelaajien kanssa syntyisi seuraavaa näin mutu tuntumalta:

- Pelaajien palkat nousisivat, kun olisi monta seuraa samalla apajilla ja huutokauppa kävisi kiivaana.

- Kynnys siirtyä ulkomaille laskisi, kun pelaajilla on perheitä ja lainoja niin halutaan turvata tulevaisuus, eikä jakseta/uskalleta odottaa kauden loppuun että mitä tuleman pitää.

- Viitaten äskeiseen, pelaajalla on luultavasti parempi keskittyä olennaiseen kauden loppuun asti, kun tulevaisuus on turvattu.

- Seurojen on parempi neuvotella kumppaneiden kanssa, kun muutama kaappaus olisi jo valmiina.

Eli toisin sanoen näin on pakko toimia. Eikä Liigan puolelta varmaan panna pahitteeksi, kun näin toimitaan.

Mutta tuon julkistamis asian voisi kyllä hoitaa paremminkin.
 

avatar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Aidosti Sysipaska
dana77 kirjoitti:
Niinpä tuollaisia asioita ei pidä mennä ääneen sanomaan.

Mites ihmiset luulette, että onko tuo ihan käytäntö liigavalmentajilla, mutta Toivola nyt vain sattui sen julkisesti sanomaan. Eli, että käytännössä kaikki valmentajat etukäteen tietäessä siirtyvänsä toisen joukkueen peräsimeen alkavat jo "siunailla" uuden työnantajansa uusia sopimuksia, vaikka omalla sen hetkisellä tiimillä olisi vielä esim. juuri pudotuspelit vielä menossa? Onko tämä käytäntö, jostai ei vain puhuta ja Toivola teki karkean "aloittelijavirheen"?
 
Suosikkijoukkue
Pelicans
avatar kirjoitti:
Mites ihmiset luulette, että onko tuo ihan käytäntö liigavalmentajilla, mutta Toivola nyt vain sattui sen julkisesti sanomaan. Eli, että käytännössä kaikki valmentajat etukäteen tietäessä siirtyvänsä toisen joukkueen peräsimeen alkavat jo "siunailla" uuden työnantajansa uusia sopimuksia, vaikka omalla sen hetkisellä tiimillä olisi vielä esim. juuri pudotuspelit vielä menossa? Onko tämä käytäntö, jostai ei vain puhuta ja Toivola teki karkean "aloittelijavirheen"?

Yleensä valmentajat haluavat tulevaan joukkueeseensa "näköisiään" pelaajia, joten on aivan loogista, että tulevalta valmentajalta pyydetään "siunausta". Jos hankinnat ovat täysin valmentajan pelifilosofian vastaisia ja sopiviakin olisi ollut tarjolla kaivetaan verta nenästä on ennen kesäharjoittelua.
 

Vekurinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaikki altavastaajat
Monesti ei pelaajalla tavallaan ole vaihtoehtoa (tai on tietysti, mutta seuraukset ovat kielteisiä) olla sopimatta seuraavan kauden sopimuksista kuluvan kauden aikana. Esim. Sveitsiin haluava pelaaja on käytännössä pakotettu tekemään sopimuksen viimeistään helmikuussa. Sama pätee tiettyihin ruotsalaisseuroihin. Syytä tällaiseen en tiedä.

Toisaalta voi taas miettiä sitäkin, onko sopimusten solmimisen aikaistuminen nimenomaan seurausta pelaajien (eikä seurojen) aloitteista/toiminnasta. Mistäs näitä tietää. Varmaan molemmilla osapuolilla on osuutensa tässä ilmiössä.
 
Kyllähän kevään trendi on toistaiseksi ollut se, että joukkueet ovat heti pelien päätyttyä julkistaneet useampia siirtoja kerralla ja varsin valmiita paketteja.

Ässille ja Saipalle näyttää jäävän rakennustyön tuomasta hyvästä kaudesta luu käteen, kun pelaajat ovat myyneet itsensä muualle jo pelien ollessa kesken. Aki Uusikartanon siirtoilmoitus mestaruushumussa oli jo jonkinlainen pohjanoteeraus ja nostattaa väkisinkin ajatuksia siitä, että kenen leipää kukin pelaaja syö.

Ässiä ilmeisesti on jo kauden mittaa, kuten Saipaakin, ryöstökalastettu oikein kunnolla Leo Komarovin siirto Pelsuihin on yksi oudoimmista - nuori kaveri läpimurron kynnyksellä, sekä niin Porilainen pelityyli kun vaan voi olla. Miten ihmeessä Ässät sössi miehen Pelikaaneihin?
 

Metsästäjä

Jäsen
Suosikkijoukkue
JVDT
Voimalaituri kirjoitti:
Miten ihmeessä Ässät sössi miehen Pelikaaneihin?
Pelicanseilla ilmeisesti oli varaa maksaa jopa jonkinlaista korvausta menetetystä vapaa-ajasta miehelle...
 

blackhawk

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Chicago
msg kirjoitti:
Eikös tässä kirjoitetussa säännössä ole kyse siitä, että on kiellettyä yrittää värvätä sopimuksen alaista pelaajaa kesken kauden? Tämähän siis koskee vain seuraa eikä pelaajaa.

Tuossa muodossa minä olen ko. kirjoitetun/kirjoittamattoman säännön kuullut. Eli pelaaja saisi olla aloitteellinen kesken kaudenkin, mutta seura ei. Käytännössä molemmat osapuolet kommunikoivat agentin kautta, joten aloitteentekijää voi joissakin tapauksissa olla vaikea määritellä. Seura kun voi ottaa yhteyttä agenttiin ja kertoa minkätyyppistä pelaajaa haluaa puhumatta nimistä mitään. Jos agentti siinä vaiheessa alkaa tarjota jotakuta tiettyä pelaajaa, onko aloitteentekijä pelaaja vai seura, ellei seura ole missään vaiheessa ilmoittanut agentille haluavansa juuri sen pelaajan?

Käytännön elämässä kukaan työntekijä ei ole niin idiootti, että alkaisi etsiä uutta työpaikkaa vasta sitten, kun palkanmaksu edellisestä paikasta päättyy. Sen verran on omakohtaistakin kokemusta työpaikan vaihdosta, että vanhalle työnantajalle ei puhuta lähtösuunnitelmista yhtään mitään ennen kuin uuden työnantajan kanssa on nimet paperissa. Siihen asti kaikki neuvottelut pidetään salassa. Homma hoidetaan niin, ettei palkkatuloihin tule katkosta. Samalla tavalla homma toimii kiekkoilijoillakin. Hekin ovat ihmisiä, joilla on laskuja, jotka pitää maksaa.
 
Suosikkijoukkue
Tappara
Niin tosta 'ulkolaiskiintiöstä'. Siihen 4 pelaajan herrasmiessopimukseen voitaisiin liittää vielä ehto että kaverin pitää olla ykkösketjun tasoa. Selväähän on että ykköstason finski maksaa enemmän kuin tusinatsekki tai jäähdyttelevä kanukki mutta itse näkisin jokaisen niiden tilalla mieluusti jonkun nuoren suomalaisen pelaajan kuin keskitason ulkolaisen. Olihan menneellä kaudella parhaimillaan jopa kaks keskitasoa tai jäähdytystasoa olevaa kassaria jopa samassa porukassa ja sitten myös näitä tapauksia Hawgood,White,Stutzel ym. echl:ään kuuluvat raakit. Jos oman juniorin kehittäminen antamalla peliaikaa tuollaisten sohlojen asemesta on liian riskaabelia ollaan kiekossa menossa syvälle ja tosi syvälle.
 

blackhawk

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Chicago
Turisti kirjoitti:
Se miten nämä asiat vaikuttavat pelaamiseen on toinen juttu!

Pleijareissa tulevan kauden sopimukset tuskin vaikuttavat pelaamiseen mitenkään.

Jos liigakarsintoja vielä pelattaisiin, niissä saattaisi olla eri tilanne. Kukaan ei haluaisi pudottaa seuraavan kauden työpaikkaansa liigasta.
 

Twite

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hämeenlinnan Pallokerho
janneojanenonjumala kirjoitti:
Niin tosta 'ulkolaiskiintiöstä'. Siihen 4 pelaajan herrasmiessopimukseen voitaisiin liittää vielä ehto että kaverin pitää olla ykkösketjun tasoa.
Ootko tosissasi? Kuka tason määrittelee, äänestys Jatkoajassa vai Petteri Sihvonen? 4 ulkolaista ykkösketjuntasoa / joukkue... kun oletetaan että noista neljästä yksi on maalivahti niin siitähän jää sitten hulppeat 2 suomalaista jokaisen joukkueen ykkösketjuun. Vai voiko 'ykkösketjun tasoa' olla joukkueessa 22 henkeä? Ai ei... no entä 11.. 9... 6...

Minusta paskojen ulkolaisten hankkiminen on seurojen tyhmyyttä johon heillä on oltava herrasmiessopimuksella täysi oikeus.
 

apo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Wild
Twite kirjoitti:
4 ulkolaista ykkösketjuntasoa / joukkue... kun oletetaan että noista neljästä yksi on maalivahti niin siitähän jää sitten hulppeat 2 suomalaista jokaisen joukkueen ykkösketjuun.
Muistetaanpas vielä sekin, että ketjussa pelaa vain kolme sälliä. Pakkipari ja maalivahti ovat sitten erikseen.
 

Twite

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hämeenlinnan Pallokerho
apo kirjoitti:
Muistetaanpas vielä sekin, että ketjussa pelaa vain kolme sälliä. Pakkipari ja maalivahti ovat sitten erikseen.
Jos ne pakitkin ovat 'ykkösketjun tasoa' niin tilanne ei muutu kuvaamastani mihinkään. Paitsi että suomalaisia mahtuu sitten ykkösketjun sijaan ykkösviisikkoon (tai kuusikkoon) 2.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös