Liigan kannattajatoiminta 2021–2022

  • 61 177
  • 253
Oli kyllä komeaa olla mukana toteuttamassa Suomen lätkähistorian hienointa tifoa. Ville Koho jos kuka tällaista ansaitseekin!
Vähän turhan paljon oli glitteriä tifossa, joka on suunnattu tuntemattomalle ja tylsälle seuralegendalle.

Ehkä Kohollekin olisi sopinut paremmin, että 1500 ihmistä antaa rytmikkäät aplodit ja 20 henkinen päädyn huutosakki huutaa: "Hyvä Ville!" heittäen paperisilppua Salen muovikassista ilmaan.

Siinä olisi varmaan tullut jo tippa linssiin päivän sankarille, kun lukuisat muistot SaiPan kotiotteluista tulvivat mieleen.
 

Paviaaniuros

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Vierailtakin kova suoritus, vaikka jätkät oli pari päivää jo reissussa marinoituneet.

Kova ja lisäisin vielä, että erittäin tyylikäs. Kaikenlaista puhetta on riittänyt viimeisen parin päivän sisällä Oulun vekkuleiden seikkailuista mutta tuon paidan jäädytyksen seremonian hoiditte kyllä tismalleen "kuten pitää". Kiitos.
 

N.I.B

Jäsen
Suosikkijoukkue
Aito Oranssi, oikein- ja väärinkannattajat

Jykke1978

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC/FC TPS, Turku Dockers, Adelaide Crows

Hurraa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avtomobilist, FCV, Flames, Happee, JyP, Lohi
Taputusryhmä tifoili viimeisessä Hakametsän vierailussa.
 

Liitteet

  • IMG-20211120-WA0023.jpg
    IMG-20211120-WA0023.jpg
    115,4 KB · kertaa luettu: 626

Veffi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomenmestari 2021
Vaikka omiin vedetään, niin Ilveksen fanit näyttivät tänään liigan upeinta kannattajakulttuuria. Puoli tuntia hävityn pelin jälkeen vielä joku ~1000 fania paikalla hyvästelemässä Hakametsää.
Järkkäritkin kiittää. Ei vaan, hienon näköistä oli meininki Tampereella.
 

Brousseau

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät


Hyvää pöhinää kyllä ja mukavasti alkaa olemaan massaa mukana. Kattoo tuosta 18:35 kohdasta eteenpäin, niin tommosta visuaalisuutta läpi ottelun ja massaa messiin, niin kyllä ovat pullat kerta kaikkiaan hyvin uunissa. Siinä nyt sitten muille hyvin haastetta.
 

-One-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves


Edellisen noston jatkoksi sopii hyvin @Tarinankertoja kokoama kooste kuukausi sitten pelatun Hakametsän viimeisen paikallispelin fiiliksistä. On se vaan aika siistiä, että fanikatsomo oli lähes täynnä vielä vartti pelin päättymisen jäkeen, kun muu halli oli jo koko lailla tyhjentynyt, ja joukkue laulettiin takaisin jäälle. Hyvät bileet oli, perjantaina sitten taas uusiksi..
 

HokiJone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Luleå HF

Fresh

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Tampereen uuden areenan puuhamiehet taitavat olla pahin jarru kannattajakulttuurin leviämiselle.



On kyllä surullista menoa, kyllähän tuossa nyt aktiivisesti koitetaan hommaa viedä kohti sitä jenkkimeininkiä. Siis tuollaiset lippukiellot eivät perustu tasan mihinkään, ja tuo on juuri sellainen asia että kun tuota sitten noudatetaan niin pikkuhiljaa otetaan pala palalta noita seisomakatsomon ''etuuksia'' pois. Tuolla kun paljon muutakin tapahtuu niin ei ole puuhamiesten intresseissä seisomakatsomot.

Sen sijaan tuo tämän viikonlopun istuminen seisomakatsomoissa on sellainen asia, että sitä toivon noudatettavan vaikka kuinka vituttaa ja kuinka käsittämätöntä tuo sekoilu on ettei hommat ole valmiina, ja että tällanen paljastuu päivää ennen peliä. Kyseessä kuitenkin turvallisuusasia joten sellaiseen vastarintaan ei ole järkeä lähteä, toisin kuin jonkun lipunheiluttamiskiellon kanssa.
 

Brousseau

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Jäätävää settiä taas ja voimia osastolaisille.

Selkeästi nähtävissä yritykset NHL-tyyliseen tapahtumaan, joka nyt tunnetusti on täyttä kuraa. Onneksi olette saaneet jo niin isoa liikettä ja kehitystä aikaiseksi nykymuotoisen toimintanne taakse, että varmasti alkaa olemaan myös vaikuttavuutta kun omia asemia aletaan taas taistelemaan takaisin. Perinteisen puusilmäistä toimintaa kun ajatellaan, että mitä fiiliksiä ja ajatuksia olisi pitänyt herätä Hakametsän hyvästelyistä, niin yhtäkkiä kaikki oltaisiin valmiina vetämässä viemäristä alas. Toki tässä menee paljon sen piikkiin kun ei ymmärretä hyvän päälle ja tuskin nämä puuhamiehet ovat olleet paljoa Tukholman derbyjä katselemassa vaikka futiksen puolella.

Missään nimessä ei pidä antaa periksi enkä näin teidän kuvittele tekevänkään. Kun alkaa taas jääräpäinen jauhaminen asemien puolesta, niin varmasti ajan kanssa voittaa ne lähtökohdat, joilla saadaan parasta ja näyttävintä kannattajatoimintaa aikaiseksi. Tähän puoleen lähtevät toivottavasti mukaan tarvittaessa muutkin kannattajaryhmät, koska uhkanahan tuollainen riisuttu malli on joka puolelle, jos sitä jossain saataisiin lyötyä läpi toimintoja ja elementtejä karsimalla.

Osasto41:llä oli edellytyksiä viedä homma viimein seuraavalle tasolle, jolloin aktiivinen visuaalinen ilme on aktiivisesti mukana läpi ottelun. Raumalla tämä aikanaan hetkellisesti löikin läpi ihan oikeasti, mutta sitten tähän tuli radikaalia taantumista. Blueskannattajiakaan unohtamatta.

Olisi nyt todella upeaa nähdä, että mitä tämä olisi ollut Nokialla tuon jälkeen kun nähtiin, että missä merkeissä Hakametsä hyvästeltiin ja mihin pisteeseen hommat kehittyneet vielä tämänkin kauden aikana. Tämä orastava kehitys oli nähtävissä jo harjoituskaudella, jolloin olin skeptinen sen jatkumisesta runkosarjaan. Olin väärässä. Myös Porinkin visiitillä edistyminen oli nähtävissä. Toivotaan, että aktiivinen ja näyttävä kannattajakulttuuri vetää tässä asiassa lopulta pitemmän korren.
 

Brousseau

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
"Nokia Arenan seisomakatsomo-ominaisuus viivästyy johtuen katsomorakenteen toimittajasta. Toistaiseksi seisomakatsomolle varattu alue toimii istumakatsomona."

Toivotaan nyt kuitenkin, että osa jutuista menisi tämän tyylisten juttujen piikkiin. Mutta kun kaikki tällaiset saadaan fiksattua, niin on sitten mielenkiintoista nähdä, että mitä jää jäljelle.
 

Kaukosäädin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves 365
Kopioin härskisti tänne Ilvesfoorumin kirjoittaja Jalkakynän tekstin.

"Tekisi mieli sanoa, että koittakaa itse huutaa, laulaa ja nostaa käsiä ja taputtaa kädet ylhäällä, mutta ei saa seistä. Ei Capoa, joka johtaa toimintaa edestä näyttäen merkkejä. Ei rumpalia... Osaston nykyinen Arenalle hankittu rumpu on niin iso, että sitä on mahdotonta soittaa istuen.

Meno oli kuin 2011. Siis silloin kuin D1 oli hyvä kausaripaikka halvoilla hinnoilla. Parasta silloin oli huutaa Ilves ö-ö-ö. Sorry. Se ei enään riitä. Muistatteko kun vaasalaiset saapuivat Hakametsän keväällä 2012? He seisoivat. Muistatteko mitä Heikki Tarvainen teki ensimmäisenä päätöksenään toimarina? Hän määräsi D1 muutettavaksi seisomakatsomoksi. Miksi? Heikki oli Nokian Saksan maajohtajana nähnyt ja ymmärtänyt kestitettevänä, että palloilutapahtumien tunnelma tulee seisomakatsomoista.

Meno Hakametsässä tänä syksynä oli jotain ihan uskomatonta. Sen tunnelman vieminen Arenalle ei onnistu ellei Ilvestä saa kannustaa seisten.

Ja se yksi sankari, joka yritti saada kansaa kannustamaan hänkin nousi seisomaan ja alkoi sitten huutamaan. Hän tuli katsomon viereen. Teki töitä ja yritti innostaa porukkaa. Seisten. Mitä teki maskotti? Näytti käsin, että nouskaa seisomaan.

Arenan väelle huonot pisteet. Miksi asian kanssa ei tultu aikaisemmin ulos? Asian kanssa tultiin ulos keskiviikkona. Perjantaina oli jo kompromissi keksitty yhdessä... mutta aikaa ei ollut kaiteen kiinnittämiseen. Entä jos oltaisiin tultu ulos viikko sitten tai edes maanantaina? Olisi ehditty kenties reagoimaan ajoissa.

Kannattajatoiminnasta on tullut osa Ilveksen brändiä. Vihreää ja keltaista lippua. Yksi rakkaus, yksi seura... Ilves saa spontaania aitoa materiaalia. Nyt se kaikki jää saamatta. Itseään ruokkiva ilmiö, joka täytyy saada kuntoon asap. Ilveksen tapahtuma vaatii niitä isoja lippuja. Ne tuovat sitä väriä, sitä tiettyä kulttuuria. Ilveksen etu vaatii niitä paidattomia nuoria sankareita huutamassa. Osasto 41 on sulautunut osaksi Ilveksen brändiä. Ja se Osasto 41 pitää saada Arenan sisälle niin helkutin hyvin kuin mahdollista, koska muuten yhtälö ei toimi. Ilveksen kannattatoiminta on viime ajat ollut niin korkealla tasolla, että keskenkertainen ei enään riitä."
 

Borre

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Ilveksen faniryhmä siis jätti Ilveksen historiallisen avauspelin väliin, koska eivät saaneet seistä pelissä ja tifot + isot lipot oli kielletty?

Heille oli siis oma näkyvyys ja kuuluvuus tärkeämpää kuin Ilveksen pärjääminen ja joukkueen auttaminen kannustamalla. Seisomakieltoa vastaan olisi voinut protestoida vaikka kyseistä yhtiötä kohtaan, mutta Osaston porukka päätti kusta suoraan Ilveksen päälle. Osastolaiset on kyllä hyvä nimivalinta. Meteliä löytyy aina, kun paikalle sattuvat, mutta ajattelu ei ihan aina kuulu asiaan.
 

-One-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Ilveksen faniryhmä siis jätti Ilveksen historiallisen avauspelin väliin, koska eivät saaneet seistä pelissä ja tifot + isot lipot oli kielletty?

Heille oli siis oma näkyvyys ja kuuluvuus tärkeämpää kuin Ilveksen pärjääminen ja joukkueen auttaminen kannustamalla. Seisomakieltoa vastaan olisi voinut protestoida vaikka kyseistä yhtiötä kohtaan, mutta Osaston porukka päätti kusta suoraan Ilveksen päälle. Osastolaiset on kyllä hyvä nimivalinta. Meteliä löytyy aina, kun paikalle sattuvat, mutta ajattelu ei ihan aina kuulu asiaan.
Kusiko Sinioranssit Tapparan päälle, kun sieltä päästä kuului vielä vähemmän kannustusta kuin Ilveksen päädystä?

Peliin menee ne keitä huvittaa, ja äänekästä kannustusta ylläpitävät ne, joilla on siihen motivaatiota. Tänä viikonloppuna ei motia näyttänyt olevan kuin yksittäisillä huutelijoilla molemmissa päädyissä. Eikä kellään ole mitään velvollisuuttakaan siihen.

Edit. Eilen oli pelissä osastolaisia, jotka huusivat ja kannustivat. Samoin oli osastolaisia, jotka istuivat hiljaa. Samoin oli osastolaisia, jotka jättivät kokonaan tulematta ja menivät mieluummin A-junnujen peliin.
 

Ziege

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Middlesbrough, Pens, Pirates, Steelers
Kusiko Sinioranssit Tapparan päälle, kun sieltä päästä kuului vielä vähemmän kannustusta kuin Ilveksen päädystä?

Peliin menee ne keitä huvittaa, ja äänekästä kannustusta ylläpitävät ne, joilla on siihen motivaatiota. Tänä viikonloppuna ei motia näyttänyt olevan kuin yksittäisillä huutelijoilla molemmissa päädyissä. Eikä kellään ole mitään velvollisuuttakaan siihen.

Edit. Eilen oli pelissä osastolaisia, jotka huusivat ja kannustivat. Samoin oli osastolaisia, jotka istuivat hiljaa. Samoin oli osastolaisia, jotka jättivät kokonaan tulematta ja menivät mieluummin A-junnujen peliin.
Istuin lauantain pelissä paljon lähempänä Ilveksen fanikatsomoa kun Tapparan eikä sieltä kuulunut oikeastaan mitään edes ensimmäisen erän aikana. Se kaukalo ja lasi blokkaa äänen lähes kokonaan. Perjantaina se oli kuulemma Tapparalaisten syy ja lauantaina halliyhtiön kun saivat väliaikaisilla säännöillään osan Osastolaisista lähtemään A-junnujen peliin.
 

Brousseau

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Kannattajatoiminnasta on tullut osa Ilveksen brändiä. Vihreää ja keltaista lippua. Yksi rakkaus, yksi seura... Ilves saa spontaania aitoa materiaalia. Nyt se kaikki jää saamatta. Itseään ruokkiva ilmiö, joka täytyy saada kuntoon asap. Ilveksen tapahtuma vaatii niitä isoja lippuja. Ne tuovat sitä väriä, sitä tiettyä kulttuuria. Ilveksen etu vaatii niitä paidattomia nuoria sankareita huutamassa. Osasto 41 on sulautunut osaksi Ilveksen brändiä. Ja se Osasto 41 pitää saada Arenan sisälle niin helkutin hyvin kuin mahdollista, koska muuten yhtälö ei toimi. Ilveksen kannattatoiminta on viime ajat ollut niin korkealla tasolla, että keskenkertainen ei enään riitä."

Jalkakynältä hyvää pohdintaa ja erityisesti tämä loppu kiteytti kokonaisuuden hyvin.

Tosiaan luulin, että näky olisi avausviikonloppuna villiintynyt vihreäkeltaisilla jopa tälle tasolle läpi ottelun:



Ei vain mene itselle jakeluun, että miten NHL-tyylinen pojotus menisi tuosta ohitse.
 

Brousseau

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Lukon kannattajakatsomossa näyttävää menoa viimeisen erän loppupuolella. Alkoi näyttämäänkin ihan tosissaan kannattajakatsomolta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös