Liigakarsinta 2012: Ilves - Sport

  • 119 316
  • 296

Hejony

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Suomi
Tässä kaudessa oli tasan yksi hyvä asia, ja se on se, että tämä on ohi nyt. Karsintasarja oli kahden pelin osalta tiukka, lisäksi kolme selkeää voittoa. Tämä ei ole mitään vittuilua, kun ei siihen sarjan päättymisen jälkeen mitään syytä ole, mutta kyllä tasoerosta nyt jotain kertoo se, että nämä matsit hoidettiin käytännössä kolmos- ja nelosketjun voimin. Etukäteenhän povailtiin, että nimenomaan niinimäet, raskit ja rajalat ovat ne jätkät, jotka sen eron tekevät. Kävi kuitenkin niin, että joku Jesse hyvä kun viitsi kentälle saapua, ja muutenkin ne olivat nämä Välimaat, Tuomiset ja Kantolat jotka tämän hoitivat. Kaverit, jotka vetivät runkosarjan alle 10 pisteeseen, nakuttivat Mestis-mestareita vastaan melkein pinna per peli, osa ylikin. Ja nämä oli niitä jätkiä joista moni kommentoi ennen sarjan alkua, ettei mitään asiaa Sportiin...

Sportille ehdottomasti kunniaa hyvästä tsemppauksesta. Kovin moni jengi ei olisi kahden ekan matsin jälkeen noussut parantamaan noin paljoa kahteen seuraavaan. Kunnioitettava suoritus. Mielestäni aika selkeästi paremmin valmennettu jengi kuin Ilves, mutta vaikka osa vaasalaisista ennen sarjan alkua toisin keulikin, pelaajat nyt vaan yksinkertaisesti ratkaisevasti huonompia. Se vaan menee niin, että rahalla saa, on aika luonnollista että moninkertaisella budjetilla operoivalla tiimillä on paremmat pelaajat. Tuon taloudellisen eron vuoksi se nousu niin vaikeaa onkin, toivotaan että siellä jollain keinolla saataisiin haalittua sen verran tukijoita mukaan, että oikeasti liigajengeihin verrattuna edes lähes tasapäisen joukkueen rakentamiseen olisi resursseja.

Pat_lafontaine, Sporttikotka, IsoPunakka ja mitä näitä nyt oli, toivon ettette koskaan nää Sportin nousevan. Shearer, mendieta, Hartiapankki ja käytännössä kaikki muut Sportin fanit täällä ja Red Armyssa, toivon että näätte Sportin nousevan ensi keväänä. Ei toki Ilveksen kustannuksella. Mun papereissa liigalle olisi vain eduksi, jos vaikka SaiPa vaihtuisi Sportiin. Hieno meininki katsomossa ja ehdottomasti riittävän iso talousalue. Tänne vaan sieltä.

Puuh, miten käsittämättömän paska kausi. Mutta liigassa ollaan edelleen. Toivottavasti syyskuusta alkaen parempaa.
 

Castillo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaikki jotka Sport kaudella 2015-2016 voittaa.
Onnittelut Ilvekselle. Olihan Ilves selvästi meitä edellä, ei nyt valovuotta mutta kuitenkin niin ettei tuossa hirveästi jää jossitteluille lopulta sijaa vaikka tuo viimeinen Vaasan peli jäikin kaivertamaan mieltä.

Järventie oli hyvin tiivistänyt omiakin tuntoja tästä sarjasta Jatkoajan haastattelussa. Sport hävisi tämän sarjan pitkälti 1vs1-tilanteissa ja lisäksi viimeistelytehokkuudessa. Toki Sport lahjoitteli muutamia maaleja ihan omien töppäyksiensä takia Ilvekselle mutta kun on lusikalla annettu niin ei voi kauhalla vaatiakaan.

Oikeastaan ainut asia mikä jäi Sportista korpeamaan oli tuo meidän omien tärkeiden pelaajien pettäminen silloin kun heiltä olisi sitä pykälää suurempaa tason nostamista tarvittu. Monet pelaajat pystyivät pelaamaan hyvin omalla tasollaan mutta tärkeimmistä jätkistä melkeinpä kaikki Suonpäätä lukuunottamatta paskoivat housuun kun pelejä ruvettiin oikeasti ratkomaan. Se on kaiketi se Mestiksen ja liigan välinen ero sitten.

Jotta Sport olisi voinut Ilveksen neljä kertaa voittaa olisi se vaatinut jokaiselta pelaajalta oman taitotasonsa ylärajoilla pelaamista ja henkistä kanttia. Nyt sitä nähtiin niiltä pelaajilta joilta sitä ei välttämättä olisi odottanut (Kiviniemi, Riska, Lehtinen, Hakomäki, Laitinen jne) kun taas meidän tärkeimmät profiilipelaajamme eivät samaan kyenneet.

Mitään tietenkään Ilvekseltä pois ottamatta. Huonosti valmennettu joukkue jossa paljon hyviä yksilöitä. Varsinkin Kantola yllätti minut ottelusarjassa todella positiivisesti.

Ja pahoittelut kaikille niille tuhansille Mestis-seurojen kannattajille jotka Sportiin uskoitte ennen sarjan alkua. Ei meistä ollut tietä raivaamaan kenellekään tällä kertaa. Toivottavasti mikään taho ei ole nostamassa Sportia liigaan jollain kabinettipäätöksellä.

Me ei sitä paikkaa pelaamalla ansaittu joten meidän ei kuulu liigassa olla.
 
Suosikkijoukkue
Entisen pääkaupunkiseudun oma joukkue
Komppaan castilloa. Riska ole se joka tässä ja muutenkin karsinnoissa nosti päänsä. Melkein samasta "lähtösin" kuin komarov, ja Filipin veli. Eli pian liigassa.
Kiviniemi, hakomäki; omia pokia. Laitinen kylläkin paha sanoa maalivahdeista ettei vaan anneta sellainen kuva että toinen olisi jo lähtökuopissa, sehän on vain huhu?
 

saklander

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vasa Sport
jahas! Vaikka en useasti kirjoita tälle palstalle niin näin kauden päätyttyä on pakko ilmaista pari mielipidettä:

1) Ilves oli parempi ( 4-1 kertoo valitettavan totuuden )
2) Eroa Mestiksen ja Liigan välillä on, ja se suurin niistä on viimeistely.... kahdessa ensimmäisessä ottelussa Ilves rankaisi niin kovalla prosentilla maalipaikoista että tekee oikein pahaa! Puurulan torjuntaprosentti oli varmaan 50% paikkeilla, ja viimeisessä ottelussa laitinenkin ( vaikkakin teki sarjasta kokonaisuudessa kiinnostavan ) näytti valitettavasti eron kuilun
3) Ilves oli oikeasti heikko! ja ne jotka puhuu sarjatasojen tasoerosta ei luultavasti a) tiedä kiekosta mitään b) on vain katsonut lopputuloksia... sillä vaikka Ilves rökitti pahemman kerran sporttia kahdessa ensimmäisessä ottelussa, niin älykäs kiekkofani ei voi sanoa että joukkuetten ero olisi noissa kahdessa ottelussa ollut 11-2. Eli on helppoa vain vedota tasoeroon katsomatta realistisesti kokonaiskuvaa. KYLLÄ, viimeistelyssä mestisjoukkue oli huomattavasti heikompi, mutta jos se on tasoeron määritelmä niin silloin eletään pahasti harhakuvamaailmassa!
4) Ilves karsii ensi vuonna. Vastustajasta en uskalla tässä vaiheessa sanoa mitään, mutta jos tämän Ilves-joukkueen "runko" on se mistä Ilves yrittää ponnahtaa eteenpäin, niin on selvempääkin selvä, että lopputulos on liigan runkosarjan jälkeen sama ( ainoa joka voi pelastaa on NHL:än lock-out joka pistää kaikki ennakkoasetelmat roskakoriin )
5) Hakametsän halli on suomen parhaita, jos ei jopa paras, mutta vain jos katsotaan pelkästään kaukalon laidalta, hallin muut puitteet ( kuten wc:t, anniskelu ja käytävällä liikkuminen oli täyttä tuskaa) ei missään nimessä mitoitettu siihen miten " oheispalvelut" pitäisi tänä päivänä olla.

Ja sitten pientä kommentia näin fanaattisena kiekkofanina: "Ilves-perhe" ja "share Ilves", teillä on aika pitkä matka vaellettavana jos tuo touhu on teidän mielestä kannattamista, yhtä heikkoa suoritusta näkee vain turussa TPS:n otteluissa! tämä voi jonkun mielestä olla provoa mutta se ei sitä ole. Jos kannattaminen on tuolla tasolla niin nuo Youtube-mollailut sportin faneista on vain säälitäviä. Jos ensimmäiseen otteluun tulee n.2000-3000 sportfania, ja Ilves ei saa edes viimeisessä ottelussa muuta kuin yhden säälittävän nurkkauksen kokoon niin nielkää se, ja tehkää asialle JOTAIN. Ehkä sen vuoksi Tappara onkin Tampereen ykkösjoukkue. Nähdään ensi vuonna karsinnoissa ! ja kahden vuoden päästäs uskon että Sport tiputta karsian liigasta :)
 
Suosikkijoukkue
Mestaruuden jälkeinen krapula 2022-
Olisit jättänyt tuonkin julkaisematta...

Olipa tykitystä. Tuossa olis kyllä projektia jollekin, joka jaksaa haasteeseen tarttua, mutta mua ei kiinnosta, koska viestistä päätellen menee rankaksi jankkaukseksi.

Ei ollut provo ei, mutta vituttaa kyllä varmasti.
 

kananlento

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pittsburgh Penguins, ManU, NP Ice Hawks
Lomille Lomps!

Ensinnäkin iso kiitos niille asiallisille Sport-faneille tästä sarjasta! Muutama kovaäänisen "punakan" ei toivoisi vievän huomiota pois asiakirjoittajista, joita Vaasassa riittää.

Ei tässä nyt ole millään lailla voittajafiilis, vaikka jälkikäteen karsinnat olivat ilmeisen hyvät taloudellisesti. Tänäänkin vajaa 5500 katsojaa hallilla. Muuten on päällimmäisenä helpotus, että kausi on ohi. Niin on ajat muuttuneet vuoden takaisesta. Täälläkin huudetaan, kuinka Ilveksessä kaikki tehdään väärin vaikka vielä 8 kuukautta sitten Ilves oli hyvässä nosteessa ja yleisesti rankattiin sijoille 6-10. No, asiat meni päin persettä ja ansaitusti karsittiin.

Sportille kaikki propsit täältä suunnasta. Liigan ja Divarin välillä on edelleen ero, mutta se ei todellakaan ole suuri. Se ero tulee juuri niistä asioista, joista puhuttiin ennen karsintoja, yksilötaito ja maalinteko. En nähnyt kaikkia pelejä, mutta uskallan sanoa, että Sport oli Ilvestä organisoidumpi joukkue. Ilves pelasi samanlaista peliä kuin runkosarjassa, mutta nyt ne yksilöt pystyivät ratkaisemaan pelejä.

Se, mikä on mielenkiintoista niin ne yksilöt eivät olleetkaan kaikkien mainostamia kärkipelaajia, vaan se rouhijaosasto. Noissa murskapeleissä kärkimiehet teki pisteitä, mutta tiukoissa peleissä esiin nousi Kivimäki, Kantola, Välimaa, Kesä ja Tuominen. Eli juuri ne pelaajat, joita Mestiksen seuraajat ei pitäneet minään. Eli vaikka se kenties tuntuu pahalta myöntää, niin myös ne alempien kenttien pelaajat pelaavat liigaa ihan syystä. He ovat osoittaneet tasonsa siellä pärjätä.

Sportilta näkisin, että edelleen Tapio ja muut kärkipelaajat olivat ne, joiden olisi pitänyt nostaa tasoaan. Jos Teemu Kesä tekee enemmän pisteitä kuin Tapio ja Blomqvist yhteensä, niin voi mielestäni ihan syystä sanoa heidän epäonnistuneen. Suurin epäonnistuja oli kuitenkin Puurula, karmea suoritus.

Itse olin kahden ensimmäisen pelin dominoinnin jälkeen valmis hautaamaan tämän vuoden karsinnat, mutta olin kyllä totaalisen väärässä. Sport ymmärsi, miten liigajoukkuetta vastaan kannattaa pelata ja haastoi Ilveksen tasaisesti. Ihan turha väittää, etteikö Ilveksen pelaajia olisi kiinnostanut. Ihan paskapuhetta. Oli suorastaan ilo nähdä kuinka tyytyväisenä jätkät juhlivat jatkoaikavoiton jälkeen. Hyvä että on tunnetta mukana pelissä.

No joo, ei kai tässä jaksa enempää jauhaa. Hyvä, että oli Sport vastassa, tuli paljon mielenkiintoisemmat karsinnat kuin Jokipoikia tai KooKoota vastaan. Kiitos siitä Vaasaan!

E: Näköjään Hejony ollut samoilla linjoilla about joka kohdasta, mutta vähän aikasemmin..
 

Hartiapankki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport ja kaikkinainen urheilu vaasalaisittain
Se, mikä on mielenkiintoista niin ne yksilöt eivät olleetkaan kaikkien mainostamia kärkipelaajia, vaan se rouhijaosasto. Noissa murskapeleissä kärkimiehet teki pisteitä, mutta tiukoissa peleissä esiin nousi Kivimäki, Kantola, Välimaa, Kesä ja Tuominen.
Näinhän se lopulta useasti menee. Pitkässä runkosarjassa pisteiden valossa erottuvat ne joukkueiden taitavimmat nimimiehet, mutta lyhyessä ja kiivaassa play-off-sarjassa ratkaisijat löytyvät usein alemmista ketjuista. Näin oli viime kaudella HIFK:llakin finaalisarjassa (Pöysti, Liivik, Nyholm). Sportinkin kenties tasapainoisin ketju oli nelonen, jonka pelaajat värkkäsivät kaksi maalia. Sitten taas Tapio ja Halava, jotka pistivät runkosarjassa laattaa urakalla pussiin, jäivät vähän näkymättömiin vaikka maalin mieheen tekivätkin kolmannessa matsissa.

Ei tästä nyt lähellekään samanlainen pettymys jäänyt mieleen kuin Ässät-sarjasta. Ilves oli lopulta kuitenkin pari astetta parempi porukka, vaikka näennäisesti kenttätapahtumat olikin välillä tasaisia. Sportilla oli suurenmoisia vaikeuksia päästä niille todella hyville maalipaikoille, vaikka kulmapeli pyörikin välillä näyttävästi.

Jesse Niinimäen suhteen olen valmis antamaan synninpäästön; jossain määrin olen miehen uraa seurannut ja tiedän mihin Jesse parhaimmillaan pystyy. Jotenkin tuntuu että Niinimäki oli ehkä se pelaaja Ilveksessä, joka ei vain osannut käsitellä tätä karsinta-asetelmaa, ja vajosi joukkueen helpon alun jälkeen yhä syvemmälle.
 
jJa sitten pientä kommentia näin fanaattisena kiekkofanina: "Ilves-perhe" ja "share Ilves", teillä on aika pitkä matka vaellettavana jos tuo touhu on teidän mielestä kannattamista, yhtä heikkoa suoritusta näkee vain turussa TPS:n otteluissa! tämä voi jonkun mielestä olla provoa mutta se ei sitä ole. Jos kannattaminen on tuolla tasolla niin nuo Youtube-mollailut sportin faneista on vain säälitäviä. Jos ensimmäiseen otteluun tulee n.2000-3000 sportfania, ja Ilves ei saa edes viimeisessä ottelussa muuta kuin yhden säälittävän nurkkauksen kokoon niin nielkää se, ja tehkää asialle JOTAIN. Ehkä sen vuoksi Tappara onkin Tampereen ykkösjoukkue. Nähdään ensi vuonna karsinnoissa ! ja kahden vuoden päästäs uskon että Sport tiputta karsian liigasta

Huutamisesta/fanittamisesta en mitään tiedä, mutta kyllähän karsintapelien yleisömäärät Hakametsässä olivat jotain aivan uskomatonta. Ei varmaan mikään muu liigajoukkue olisi saanut tuollaista väkimäärää liikkeelle.
 

Jääkendo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
jahas! Vaikka en useasti kirjoita tälle palstalle niin näin kauden päätyttyä on pakko ilmaista pari mielipidettä:

Jos ensimmäiseen otteluun tulee n.2000-3000 sportfania, ja Ilves ei saa edes viimeisessä ottelussa muuta kuin yhden säälittävän nurkkauksen kokoon niin nielkää se, ja tehkää asialle JOTAIN. Ehkä sen vuoksi Tappara onkin Tampereen ykkösjoukkue. Nähdään ensi vuonna karsinnoissa ! ja kahden vuoden päästäs uskon että Sport tiputta karsian liigasta :)

Niin joku voisi kutsua Sport-"faneja" Gloryhuntereiksi, kun kerran ekaan peliin tuli n.2000-3000 "fania", mutta sen jälkeen (kun sarja alkoi olla taputeltu) ilmeisesti osalla oli "työkiireitä", koska eivät peleihin enää päässeet. Sinänsä hauska nyanssi noissa selityksissä toki oli se, että suurin osa näistä "faneista" ajaa partansa froteepyyhkeellä. Tietty pohjanmaalla on aina aloitettu työnteko nuorena.

Pahoittelut, että lähdin "saklanderin" säälittävään provoon.
 

Castillo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaikki jotka Sport kaudella 2015-2016 voittaa.
Niin joku voisi kutsua Sport-"faneja" Gloryhuntereiksi, kun kerran ekaan peliin tuli n.2000-3000 "fania", mutta sen jälkeen (kun sarja alkoi olla taputeltu) ilmeisesti osalla oli "työkiireitä", koska eivät peleihin enää päässeet. Sinänsä hauska nyanssi noissa selityksissä toki oli se, että suurin osa näistä "faneista" ajaa partansa froteepyyhkeellä. Tietty pohjanmaalla on aina aloitettu työnteko nuorena.

Pahoittelut, että lähdin "saklanderin" säälittävään provoon.

Ensinnäkin kukaan, siis ei kukaan voi sanoa Sport-kannattajien olevan gloryhuntereita. Se mistä tämä seura tulee, missä me tänä päivänä pelaamme ja kuinka paljon paskoja hetkiä seura on kannattajilleen vuosien saatossa antanut ei ole saanut oikeita Sport-kannattajia jättämään kelkkaa. Eilenkin meitä oli paikalla kuitenkin parisen sataa ympäri hallia. Ja ihan turha tulla sanomaan että "Ilveskin on kärsinyt ja silti blaablaa". Sinä aikana kun itse olen ollut Sportin kannattaja ja tätä maapalloa tallustanut on Sport pelannut kakkosdivarissa, ykkösdivarissa, Mestiksessä, ollut kolme kertaa karvan päässä konkurssista, ei voittanut koskaan ikinä yhtään mitään vaikka oli yksi "suurista" ja yleensä aina lopulta joutuu aina pettymään. Ilves kuitenkin on tänä aikana voittanut yhden mestaruuden ja sit siellä kävi se NHL-jengi. Eli ei niin huonosti.. :D

Sen sijaan kiekko-pohjanmaa tai miksi sitä sitten haluaakaan kutsua on todellakin täynnä gloryhuntereita. Finaaleissa ja karsinnoissa hallissa taas lappaa väkeä joita siellä ei muuten näe ja Lapuan R-kioskilla jonotetaan lippuja Sportin peleihin. Uskoisin että pitkällä tähtäimellä se kantaa vaan eteenpäin ja luo lisää pohjaa mutta vielä ollaan ihan lähtöasetelmissa.
 

angnus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Onnea Ilves!
Kyllähän se ero on aikamoinen vielä Liigan huonoimman ja Mestiksen parhaimman välissä, vaikka Tamminen muuta väittääkin.
 

kovalev

Jäsen
Fanikulttuurista

Lähes 30 vuotta sivusta seuranneena väittäisin, että Ilveksellä ja Tapparalla on jo menestyksekkään historiansakin vuoksi erittäin laaja ja uskollinen ja asiantuntevakin kannattajajoukko.
Jonkun finniposkisen rantaruotsalaisen saattaa vain olla mahdotonta ymmärtää sitä - nimenomaan - kulttuurista eroa joka Pirkanmaalla ja ruotsinkielisellä Pohjanmaalla on, huolimatta vain muutamasta sadasta kilometristä välillään.
Tässä mielessä lähes kaikki rannikkokaupungit, mutta erityisesti Helsinki ja Vaasa, ovat täysin erilaisia, huomattavasti kansainvälisempiä kuin Tampere, joka monessa mielessä edelleen on - suuresta muuttovoittoisuudestaan huolimatta - hyvin hämäläinen ja jäyhä. Koko Pirkanmaa on.
Tampereella tuskin koskaan tullaan kuulemaan rumpujen pärinää ja laulunhoilotusta; mutta jääkiekkokaupunki Tampere on. Onko Vaasa? Ei sitä vieraspeleihin matkaavien fanien määrällä mitata eikä todenneta. Sitä katsotaan aika pitkällä aikajänteellä, kuinka laji säilyttää suosionsa vuosikymmenestä toiseen ja menestymättömyydestäkin huolimatta.

Olisin ikionnellinen, jos tamperelaiseen jalkapalloon löytyisi yhtä sitoutuneita ihmisiä kuin mitä kiekon ympärillä riittää.
 

Damon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport

Lähes 30 vuotta sivusta seuranneena väittäisin, että Ilveksellä ja Tapparalla on jo menestyksekkään historiansakin vuoksi erittäin laaja ja uskollinen ja asiantuntevakin kannattajajoukko.
Jonkun finniposkisen rantaruotsalaisen saattaa vain olla mahdotonta ymmärtää sitä - nimenomaan - kulttuurista eroa joka Pirkanmaalla ja ruotsinkielisellä Pohjanmaalla on, huolimatta vain muutamasta sadasta kilometristä välillään.
Tässä mielessä lähes kaikki rannikkokaupungit, mutta erityisesti Helsinki ja Vaasa, ovat täysin erilaisia, huomattavasti kansainvälisempiä kuin Tampere, joka monessa mielessä edelleen on - suuresta muuttovoittoisuudestaan huolimatta - hyvin hämäläinen ja jäyhä. Koko Pirkanmaa on.
Tampereella tuskin koskaan tullaan kuulemaan rumpujen pärinää ja laulunhoilotusta; mutta jääkiekkokaupunki Tampere on. Onko Vaasa? Ei sitä vieraspeleihin matkaavien fanien määrällä mitata eikä todenneta. Sitä katsotaan aika pitkällä aikajänteellä, kuinka laji säilyttää suosionsa vuosikymmenestä toiseen ja menestymättömyydestäkin huolimatta.

Olisin ikionnellinen, jos tamperelaiseen jalkapalloon löytyisi yhtä sitoutuneita ihmisiä kuin mitä kiekon ympärillä riittää.

Ei kukaan varmaan historiaan nojaten ajattele, etteikö Tampere olisi jääkiekkokaupunki. Eikös sitä sanota, että Tampere on Suomen jääkiekon Mekka? Ensimmäinen jäähallikin ja kaikkee. Varmasti jokaiselle kiekkoseuralle on vuosien varrella muotoutunut omanlainen kulttuuri ja tapa kannustaa joukkuetta. Sport on edelliset vuosikymmet rämpinyt divareissa ja siihen nähden mielestäni erittäin hyvällä mallilla täällä on asiat. Vaikka Tampereella olisi kuinka kova historia takanaan, ei se kuitenkaan mielestäni mitenkään erityisesti näy tänä päivänä esim. katsojaluvuissa.

Ei varmaan tule ihan heti jokaiselle finniposkiselle manselaisellekaan mieleen, että Vaasaan rakennettiin Suomen 4. jäähalli. Ei täälä asiat ihan lapsen kengissä ole niin kuin tekstistäsi voisi ymmärtää.
 

Hartiapankki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport ja kaikkinainen urheilu vaasalaisittain
Tässä on mennyt käsitteitä sekaisin. Kiekkokulttuuri ja kannattajakulttuuri ei ole (välttämättä) sama asia. Ei kukaan voi väittää, etteikö Tampereella olisi kiekkokulttuuria. Jos siellä ei, niin missä sitten?
 

Jackie Moon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vihreet ja punaset.
Hieno kirjoitus kovalevilta, paska ja ihanan katkera saklanderilta.

Peukkua sportille. Hyvä jengi ja huonot fanit. Pakit pelaili komeasti ja erityisen vaikuttavia oli pakkien väliset tiputtelut joista sitten kuitenkin päästiin hyvin hyökkäyksiin, eli hyökkääjätkin pelasi fiksusti. Ipan karvaaja(t) turhautettiin ks. tyylillä ties kuinka monta kertaa. Tosin maalinedusta kannattaisi taasen pitää huomattavasti paremmin tukossa ja jos siinä olisivat onnistuneet paremmin niin sarja olisi voinut olla tiukkakin. Pelaajista ei jäänyt mieleen oikeastaan kuin molarit ja uitto. Siitä kolmikosta löytyi yksi hyvä ja pari katastrofia. Ja se joku "grön..." voi olla joskus vielä erinomainen pelaaja, mutta unohtakoon tappelut ihan suosiolla. Riska oli myös mukavan ärsyttävä, mutta se voinee johtua pelkästään sukunimestäkin ja siitä välittyvästä fiiliksestä.

Ilves hoiti kuin hoitikin sarjan sitten ihan kunnialla ja hyvä niin. Olihan se peli hirveää välillä, mutta niin oli kaverillakin. Eli oikeat joukkueet olivat varmaankin karsimassa, mutta sarjojen välinen tasoero vain pyllisti alaspäin tuttuun tapaansa. Välly näytti miten se "mestistaso" pelaa ja oli ratkaisemassa matseja kun tärkeimpiä pelejä pelattiin. Koko neloselle tietysti isoa kiitosta. JJ oli aikas kuutamolla, kun taas molemmat molarit pelasi hyvin. Tosin kun vastustajan laukaukset olivat tuota tasoa niin eipä siellä oikein voi osaava maalivahti flopata. "Tähtemme" olivat aivan unessa. Rajala ja Rask pyöri ja polki niin perkeleesti, ilman mitään kummempaa tulosta. Onnittelut narreille ilmeisen varmasta Raskin hankkimisesta, ei mene nekään reilut 200k hukkaan... (Jep, sarkasmia) Loppuun vielä erityismaininta Jesselle. Äärettömän hieno mies & pelaaja. Kiinnostus aivan nollissa, eikä todellakaan piilotellut sitä tippaakaan. Niin tekee oikea mies, ottakaa tytöt siitä mallia ja lopettakaa se esittäminen.

Sarja oli kaikenkaikkiaan ihan mukava. Hyvää vääntöä täällä ja yhdessä pelissä jäälläkin. Kiva oli kuulla (pyytämättäkin) että montako bussia oli liikkeellä milloinkin ja montako fania on mukana reissuilla. Todella naurettavia ja täydellisen yhdentekeviä juttuja, mutta kait siihen parhaimpaan osa-alueeseen on mukavin keskittyä. Fanit (ainakin täällä) uskomattoman vastenmielisiä ja siitä syystä en toivo näkeväni sporttia ikinä liigassa. Ainut poikkeus oli (muistaakseni) diablo tai Der Adler ja kumpi ikinä se heistä olikaan niin toivon siten ks. nimimerkille pikaista päävoittoa ässä-arvan välityksellä, tai koripallo-monarissa kaikkia oikein. Mutta ei silti saa yleistää. Ei 99% saa pilata sen 1% mainetta...

Edit: Erityiskiitos vielä fågelille tuosta mahtavasta allekirjoituksestani.
 

mendieta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carlo Grünnin ja Juhani Tammisen FB-päivitykset
Semmoiset karsinnat. Kai tässä otettiin jonkinlainen askel eteenpäin viime kaudesta, sillä nyt saatiin yksi voitto. 4-1 ei silti jätä selittelyille sijaa. Sport pystyi pelaamaan omaa laadukasta kiekkoaan kahdessa ottelussa viidestä. Aina voidaan selitellä omaa henkistä virettä jne., mutta vastustajallekin on annettava tunnustuksensa.

Tää oli kokonaisuutena ehkä hienoin kiekkokausi Sportilta. Lähtökohdat kauteen oli helvetin vaikea. Messiaaksi noussut Törmänen jätti helvetin ison aukon koko seuraan kuin myös miltei kaikkien avainpelaajien lähteminen. Ei olisi uskonut, että Rässy paikkaa aukon ja pystyy jopa valmennuksellisesti parempaan ja että paikkaavat pelaajat onnistuu noin hyvin. Mieletöntä!

Ekan karsintapelin jälkeen ajattelin, että Sportin kiekollinen pelitapa taitaa sittenkin olla itsemurha rutinoituneempaa liigajoukkuetta vastaan. Tammisen Sporthan pelasi nimenomaan semmoista taistelukiekkoa ja haastoi Ässät. Onneksi homma kuitenkin alkoi Sportillakin pelittää ja kolmas sekä neljäs peli oli vaasalaisittain tosi nautittavaa kiekkoa. Eilinen oli pannukakku. Ekalla erätauolla jopa vitutti, kun tuli lähdettyä katsomaan valmiiksi hävittyä matsia. Kokonaisuus alkoi sitten nousta mieliin ja fiilis oli jo pelin lopulla aika ok.

Erot joukkueiden välissä olivat aika odotetut. Henkilökohtainen taito, rutiini (mm. maalintekotilanteissa ja maalien edustoilla) ja fysiikka. Se nyt vain on niin, että Mestikseen ei löydy kookkaita, hyvin liikkuvia ja suht taitavia pelaajia. Ne pelaa kovemmissa kaukaloissa. Aseeksi Mestis-karsijalle jää mm. tahto, henki ja pelisysteemi. Näiden pitää onnistua täydellisesti, jos liigaan halutaan. Nyt ei onnistunut. Ja on se niinkin, että liigajengi voisi olla huomattavasti enemmän sekaisin ja paniikissa, mitä Ilves nyt oli. Sehän pelasi hyvin runkosarjan lopun ja oli saanut latautua näihin peleihin rauhassa. Niin sai toki Sportkin. Mutta esim. Ässät oli varmasti aika huomattavasti enemmän "palasina" omassa karsinnassaa kuin Ilves nyt.

Raskasta on ollut lukea karsintoja koskevaa kirjoittelua. Olisi melkein pitänyt jättää väliin. Montako sataa bussia lähtee Vaasasta Tampereelle? Sport pyörittää Ilvestä miten tahtoo! Mestis on paska! Ilveksen huonoin pelaaja on parempi kuin Sportin paras pelaaja! Tasoero!

Ei helvetti. Sanattomaksi vetää.

Toivottavasti ens vuonna uudelleen. Sport on nyt oikealla tiellä. Tällä menolla se tulee ylös jollain aikavälillä.
 
Vaikka Tampereella olisi kuinka kova historia takanaan, ei se kuitenkaan mielestäni mitenkään erityisesti näy tänä päivänä esim. katsojaluvuissa.

Sillä tavalla se näkyy, että käsittääkseni Ilveksen peleissä kävi kevätkaudellakin uskollisesti nelisentuhatta masokistia per peli. Suomessa on Ilveksen lisäksi vain yksi seura, joka vetäisi noin surkealla joukkueella yhtä paljon ihmisiä: HIFK. Jonkinlaista kulttuuria kai sekin on.


Tässä on mennyt käsitteitä sekaisin. Kiekkokulttuuri ja kannattajakulttuuri ei ole (välttämättä) sama asia. Ei kukaan voi väittää, etteikö Tampereella olisi kiekkokulttuuria. Jos siellä ei, niin missä sitten?

Nimenomaan näin. Kyllä minäkin mukulana hallissa huusin ja mesosin, mutta murrosiän jälkeen olen keskittynyt ihan vaan katsomaan peliä. Ei sitä nyt enää tässä iässä viitsi käyttäytyä kuin 10-vuotias. Ne asiantuntevimmat katsojat (joiden joukkoon en itseäni lue) taitavat hallissa kuin hallissa keskittyä matsin aikana johonkin ihan muuhun kuin tahdissa pomppimiseen.
 
Viimeksi muokattu:

Takkuturkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalervo Kummola
Vaikka Tampereella olisi kuinka kova historia takanaan, ei se kuitenkaan mielestäni mitenkään erityisesti näy tänä päivänä esim. katsojaluvuissa.

Saitkin tähän jo vastauksen, mutta silti nyt vielä minäkin ihmettelen, että miten sä nyt olet tähän lopputulokseen päätynyt. Kyllähän se nimenomaan näkyy katsojaluvuissa. Nytkin Ilves oli koko kauden aivan paska eikä todellakaan aiheuttanut katsojille riemua; silti katsojakeskiarvo oli reilut 5000. Kyllä se on paljon maassa, jossa ei olla urheiluhullua kansaa vaan menestyshullua kansaa.
 

Pervert

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiitospaidat

Kerouac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
Viiteen peliin se venyi, ei mennyt suoraan neljästä poikki, kuten jotkut uumoilivat. Ei käy kiistäminen; Sport oli halukas, innokas, energinen ja pörräävä. Sport piti kiekkoakin ja pyrki pelaamaan, eikä lähtenyt sille perinteiselle "giant killing" -linjalle, että olisi pelkän rikkomisen ja mahdollisten erikoistilanteiden avulla pyrkinyt voittoa kuulostelemaan.

Monien nimenomaan pienten asioiden kautta Ilves kuitenkin jyräsi melko vääjämättä voittoon. Ja maalisarakkeessa se kumuloitui tähän: Ilves 18 - Sport 6, eli maalikeskiarvoina 3,6 - 1,2. Vaikka joukkue olisi kuinka pirteä muuten tahansa, mutta tekee 1,2 maalin keskiarvolla osumia, ei sarjasta ole lupa odottaa kovinkaan pitkää.

Kiitokset faneille; isossa kuvassa se oli kyllä Hakametsääkin energisoiva, se Sporttifanien invaasio. Ja täytyy sanoa, että pidin kovasti Mestis-TV:n parivaljakosta Lönnroos - Roimela. Olin ymmärtävinäni että se sama selostus menee sekä radioon että webcastiin? Jos näin, niin kyllä on ehdottomasti Vaasassa tämä mediapuoli liigatasoa.

Tsemppiä Vaasaan tulevallekin kaudelle ja toivottavasti vielä joskus nähdään liigassakin, Sport olisi tänne hyvä lisä.
 
Suosikkijoukkue
Sporttiuutiset
Viiteen peliin se venyi, ei mennyt suoraan neljästä poikki, kuten jotkut uumoilivat. Ei käy kiistäminen; Sport oli halukas, innokas, energinen ja pörräävä.

Näin kävi tällä(kin) kertaa. 4 vuotta, 3 karsintaa. Nyt sitten alkaa panostus ensi kauteen. Helppoa ei ole voittaa mestistä, puhumattakaan liiganoususta pelaamalla.

Olishan se ollut jännä nähdä minkä joukkueen Sportti olisi liigaan saanut. Puheenjohtajan mukaan pelaajabudjetti olisi ollut liigan keskitasoa. Ensi kausi mennään sitten taas huomattavasti pienemmällä pelaajabudjetilla, mitä se liigassa olisi ollut.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös