Liigajoukkueiden voimasuhteet kaudella 2022–2023

  • 1 042 543
  • 5 041

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Barach pelannee laidalla ainakin osan kaudesta. Pitsin ekassa matsissa Erholtz-JMJ-Barach. Todella vauhdikas ketju kun Järviselläkin putki liikkui hyvin.
Varmasti hyvä kokeilu varsinkin, jos JMJ:llä vielä riitää kyvyt kärkiketjujen keskellä. Erholtzille toivon viimeistä sysäystä kärkiketjun laituriksi. Kärppien kasvatin onnistuminen lämmittää aina.
Pakistoon on tulossa vielä parikin vahvistusta. Sen jälkeen sekin näyttää aivan eriltä.
Tuo on kyllä lohdullista kuulla. Sen jälkeen Ässien pudotuspelipaikka on enää maalivahtien onnistumisesta kiinni.
 

madeOFspade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Varmasti hyvä kokeilu varsinkin, jos JMJ:llä vielä riitää kyvyt kärkiketjujen keskellä. Erholtzille toivon viimeistä sysäystä kärkiketjun laituriksi. Kärppien kasvatin onnistuminen lämmittää aina.

Tuo on kyllä lohdullista kuulla. Sen jälkeen Ässien pudotuspelipaikka on enää maalivahtien onnistumisesta kiinni.

Uskon JMJn olevan edelleen ihan pätevä kaveri kärkiketjuun.
Erholtz muistuttaa nuorta Ville Leskistä, välillä ihan ylikylän jätkä ja välillä menee koohottamiseksi. Veikkaan että breikkaa ja ens kaudella pelaa Kärpissä.

Rubin oli ekassa harkkamatsissa hyvä, mutta nähtäväksi jää miten kausi sujuu.

Omat fiilikset on ihan positiiviset. Eiköhän Ässät kamppaile paikasta 10 sakissa.
 

Polvitaklaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Timo Koskelan pyydykset
Vaasan Sportista: kuten @33720 jo kommentoikin, niin tosiaan ennemmin kyse on siitä, että Sport on varmaankin monille (kuten minullekin) se kaikista epätodennäköisin menestyjä. Kaikki ei toki ole kiinni Risto Dufvasta (vaikka paljon onkin), mutta hän on se strategiattomuuden ja kunnianhimottomuuden symboli tai henkilöitymä. Vähän kuin Manngardin ajan Ilveksessä ei kaikkea voitu kaataa kenenkään yksittäisen ihmisen niskaan, mutta vaikkapa pelkkä Esa Honkalehdon nimen mainitseminen kertoi mikä kaikki on pielessä.

Potentiaalin perusteella arviointi on aina todella spekulatiivista (ja voi johtaa aikamoisiin nöyryytyksiin), mutta yleisestikin näissä voimasuhteissa koitan jotenkin miettiä sitäkin mikä on minkäkin joukkueen mahdollisuus reagoida kesken kauden puutteisiin ja ongelmiin. Siis täysin teoreettisesti, jos vaikka vertaa TPS:n ja Sportin mahdollisuuksia paikata sentterivajausta joulukuussa, tai HIFK:n ja Ässien mahdollisuuksia hankkia siirtorajalla ykkösmaalivahti, niin onhan noissa eroja. Nykyään moni kiekkosarja on niin paljon tasokkaampi ja vetovoimaisempi kuin vielä oli 20 vuotta sitten, että se kysyy myös aivan erilaisia resursseja (ei vain rahaa, myös urheilujohdollista) kuin ennen. Nykyään on minusta paljon epätodennäköisempää, että keskikastin joukkue pienessä syöksykierteessä pelastaa kautensa yhdellä pelaajahankinnalla, kuten Ilves teki kaudella 2001-2002 David Nemirovskyn kanssa. Eikä silloinkaan ylletty kuin puolivälieriin.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: teba

Raymond Pearl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Lucky you! Tämän ”paikallisten mestaruuden” voimalla naapurijoukkueen väki jaksaa uskoa tulevaan. Ja hyvä että jaksaa. Muuten paikallisfinaalien toteutus olisi entistä hankalampaa.
Sarkasmitutkaa päälle. Tämä oli kommenttina aiempiin perusteluihin valmentajien paremmuudesta pohjautuen yksinomaan keskinäisiin kohtaamisiin.

Toki Tappara on kyllä hyvin tukenut Ilveksen pistetavoitteiden saavuttamista viime kausina.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
12. Sport 28,5p
Kun aloin tutustumaan tämän kauden Sportiin, tekemistäni ohjasivat ennakkoluulot niin paljon, että jouduin asiaan syvennyttyäni kirjoittamaan aloittamani alustuksen uusiksi. Olin omaksunut sen yleisen ajatuksen, että Sportin joukkue on väritön ja mauton Dufvan tylsä luomus. Huomasin kuitenkin, että väri ja maku ovat palaamassa. Joukkueeseen on isketty härskisti vielä lisää laadukasta sinikeltaista väriä. Eikä sovi unohtaa, että puolustuksessa kaksi timanttia pitää säihkettä yllä. Minä tykkään. Sport voi olla suuri yllättäjä.

Hyökkäys 7p
Arvioin Sportin hyökkäyksen jaetulle 9. sijalle. Sportissa näkyy hyvin ruotsalaisten pelaajien invaasio Liigaan. Sportissa on peräti viisi ruotsalaista hyökkääjää. Kaksi uutta ja kolme jatkajaa. Ståhlberg aloittaa seurassa nyt kolmatta kauttaan. Hänestä tiedetään kyllä mitä saadaan, eli ei kärkiketjujen pistelinkousta, mutta takuuvarmaa kokeneen miehen liigatasoista pelaamista. Ennen Sportiin saapumista kuitenkin viisi kautta vakiokokoonpanossa Frölundassa. Myös Holmström jatkaa seurassa. Rutinoitunut pelaaja, joka ennätti tahkota kaksi kokonaista kautta AHL:ssä ja SHL:ssä ennen kuin siirtyi viime kaudeksi Vaasaan. Takuuvarma. Samaan varmaan SHL-jyräkoriin mene myös Henrik Erikssson.

Sitten kaksi uutta ruotsalaista hyökkääjä, eli Jens Lööke ja Simon Hjalmarsson. Molemmat on hankittu ykköskoriin ja heistä voi kyllä tulla mahtava jättipotti Sportille. 25-vuotias Lööke on pelannut kaksi viime kautta niin hyvällä tasolla, että ihmettelen pikkaisen, miksi mies Vaasaan tuli. Ehkäpä kuitenkin vastuun perässä. Toissa kaudella Allsvenskanissa 52o 23+39=62 (+19) ja viime kaudella SHL:ssä 49o 8+13=21 (-13). Hjalmarsson on puolestaan kokenut ison statuksen hyökkääjää, joka on kolunnut niin Ruotsin maajoukkueen, KHL:n ja SHL:n ja vieläpä pelannut kovalla tasolla noissa kaikissa. Viime kausi meni heikommassa sarjassa Itävallassa kohtuullisen hyvin tehoin. Ura siis laskusuunnassa, mutta ikää ”vasta” 33-vuotta. Mahtava, että moinen mies on Vaasassa.

Suomalaiset ovat sitten sitä tuttua Dufvan sotajoukkoa tyyliin Asplund, Salmio, E.Riska, Vanhatalo, Paukku ja Väyrynen. Mielenkiintoista on seurata vieläkö Janne Keränen natsaa.

Puolustus 7,5p
Sportin puolustus on mielestäni kohtuullisen hyvä, nimeomaan kärkiosaamisen vuoksi. Arvioin Sportin puolustuksen sarjassa jaetulle seitsemännelle sijalle. Heshka ja Johansson on ihan timanttinen ykköspari. Tulitukea heille antaa Viljanen, joka on hyvä kiekollinen puolustaja Liigaan. Toivottavasti saa pelata ehjän kauden. Sen jälkeen taso tippuu, mutta Pulli, Tommila ja V. Hietanen välttävät. Lieköhän Vanttaja tekee lopullisen läpimurron.

Maalivahdit 7p
Tasapaksulla maalivahtikaksikolla yltää vasta sijalle 14. Reijola ja Hovinen on kelpo pari. Saa nähdä, miten koppi tarttuu, kun aiempaa laadukkaampia pelaajia on vastassa. Liigan maalivahtien kovasta tasosta kertoo se, että seitsemällä pisteellä jää noinkin heikolle sijalle.

Valmennus 7p
Vanha tuttu Dufva osaa oman roolinsa. Harmi vain, että kehitys kehittyy ja nuoria lahjakkaita valmentajia menee ohitse oikealta ja vasemmalta. Arvioin Dufvan sarjan toiseksi heikoimmaksi valmentajaksi KalPan Miettisen jälkeen. Liigan valmennuksen sisäisestä kovasta tasosta kertoo se, että seitsemällä pisteellä jää noin heikolle sijalle.

Edit. Korjattu laskuvirhe hyökkäyksen sijoituksessa. 11->9.
 
Viimeksi muokattu:

HogiBoi

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Hyökkäyksen materiaali on arvioni mukaan koko sarjan heikoin. En tiedä, onko sinne tarkoitus hakea vielä vahvistuksia, mutta toivotaan niin. Hyökkäyksessä on kaksi tuikkivaa tähteä, eli ikitaistelija Liedes ja superlaukauksen omaava Antonen. Muutoin kotimaiset pelaajat ovat tasapaksua alemman keskitason porukkaa. Paljon jää siis kolmen ruotsalaisen vahvistuksen varaan. Epävarmuustekijät ovat suuria. Andersson ja Molin tulevat SHL:n alaketjuista ja Ottosson Allsvenskanista. Varsinkin Ottossonia on mukava seurata ja katsoa siirtyvätkö kovat tehot Ruotsin toiselta tasolta Liigaan. Ennen ehkä, mutta nykyisessä aiempaa kovemmassa Liigassa voi käydä kylmät.
Ensinnäkin kiitokset siitä, että jaksat kirjoittaa näitä, vaikka itsekin olen joissain asioissa eri mieltä. Huomattavaa on se, että olen joissain asioissa eri mieltä, en niinkään kokonaisuudessa.

Kuitenkin tässä kohtaa on tuotava hieman eriävä mielipide esiin. Jokseenkin olet todella hyvin hajulla, mutta jos Antonen omaa superlaukauksen, niin YouTube-scouttauksen perusteella Andersson omaa hyperlaukauksen. Muutenkin pidän Anderssonia potentiaalisimpana näistä Ruotsin hauista. Voi olla, että olen vain sokaistunut noiden highlightien seurauksena, mutta en pitäisi yllätyksenä noin 25 maalin kautta. Nimilistoja katsoessa ei ole yllätys, että rooli on ollut pieni.

Epävarmuustekijöitä on toki, enkä oikeastaan sijoituksen suhteen ole kovinkaan eri mieltä (värilasit vie sen 1-2 sijaa ylöspäin), mutta näin ennakkoon vaikutti teksti pahalta Anderssonin aliarvioimiselta.

Ja laituriosastolle haetaan vielä ykkösketjun jätkää.

*******

KooKoon osalta yleisemmin, niin Ratinen väläytteli jo edellisellä kaudella ja saattaa yllättää, mutta itselläni ei ole kovin suuria odotuksia. Rautiainen kärsi henkilökohtaisista ongelmista ja (toivottavasti) päästessään keskittymään täysillä jääkiekkoon voi comeback olla yllättävän hyväkin. Ojantakanen on varmasti monien silmissä aliarvostettu pelaaja. Ei ole kärkiketjujen sentteri, mutta todella mukautuva ja 3-4 ketjujen sentterien joukossa menee vertailussa helposti kärkipuolikkaaseen. Pisteitä ei tule kovin paljoa, mutta tekee helvetin paljon duunia voittavan kiekon eteen. Voi kuitenkin stuntata kärkiketjuissakin, kuten viime kaudella joutui tekemään. Kukaan ei tainnut Ojantakasta moittia, vaan ainoastaan todeta, ettei riitä ykkösketjuun. Vertailukohtana sitten Kyle Platzer, jonka arvostelemisessa tuntui menevän enemmänkin siihen, että Platzerilla itsellään ei ole annettavaa.

Tällä hetkellä puolustus pelottaa eniten, koska se lienee valmis, mutta yksi laiturihankinta saattaa muuttaa hyökkäystä paljon. Ei tietenkään tätä hurjaa kärkikolmikkoa kiinni oteta vaikka joku Huberdeau tulisi, mutta se muuttaisi jo paljon, jos ykkösketjuun ei tarvitsisi miettiä Liedestä, Ratista tai Rautiaista.

Niin ja se vielä, että tulen rummuttamaan Anderssonin puolesta niin pitkään, kunnes kaveri osoittautuu täydeksi flopiksi. Suurin syy tähän lienee se, että sai minulta erityisen tarkan scouttauksen, koska siirron tultua ilmi rupesin käymään läpi Lias Anderssonia ja sitten häpeässäni yritin tehdä korvaavan scouttaustyön. Onneksi en sentään sitä alkuperäistä lähettänyt tänne palstalle, hävettäisi itseänikin.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Pelaajan palkka ei ole sama asia kuin pelaajan taso.
Uskoisin, että @Henkka tarkoitti resurssiylivoimalla taloudellisia resursseja ja vielä tarkemmin pelaajabudjettia. Minusta vaikuttaa siltä, että Kärpillä on jälleen, ainakin tässä vaiheessa kautta, resurssiylivoima. Se tietää ainakin @Henkka nimimerkin mukaan Kärpille Marjamäen ohjaksissa menestystä. Toki olen samaa mieltä hänen kanssaan.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Ensinnäkin kiitokset siitä, että jaksat kirjoittaa näitä, vaikka itsekin olen joissain asioissa eri mieltä. Huomattavaa on se, että olen joissain asioissa eri mieltä, en niinkään kokonaisuudessa.
Olepa hyvä. Kamalaa olisi, jos olisimme kaikki samaa mieltä kaikesta, jäisi paljon oppimatta ja näkökulmia tutkimatta. Mitä tuohon Anderssoniin tulee, niin minä tiedän hänestä vain Eliten statistiikan. Sinä olet tehnyt tunnollisemmin maallikon pelaajatarkkailun. Kiitos siitä. Jäädään jännittämään, tuleeko sieltä Liigaan pelaaja kera hyperlaukauksen.

Mitä Antoseen tulee, niin mielestäni ihan huippuluokan pelaaja tähän sarjaan ja tosiaan omaa hurjan laukauksen. Jos tarjoilu pelaa, rikkoo 20 maalin rajan. Antonen oli viime kaudella ainakin Kärppiä vastaan KooKoon joukkueesta selvästi erottuvin pelaaja. Melkein dominoi.
 
Viimeksi muokattu:

R & L

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Niin ja se vielä, että tulen rummuttamaan Anderssonin puolesta niin pitkään, kunnes kaveri osoittautuu täydeksi flopiksi. Suurin syy tähän lienee se, että sai minulta erityisen tarkan scouttauksen, koska siirron tultua ilmi rupesin käymään läpi Lias Anderssonia ja sitten häpeässäni yritin tehdä korvaavan scouttaustyön. Onneksi en sentään sitä alkuperäistä lähettänyt tänne palstalle, hävettäisi itseänikin.

Tästä on hyvä ottaa koppi ja kehua hieman UTJ Kultasta. On täysin totta, että KooKoo on hieman mysteeri ja varsinkin nyt julkaistuun tulokseen nähden on ollut yllättävän maltillinen pelaajamarkkinoilla. Toisaalta ja omaan silmään Kultanen on ainakin resursseihin nähden tehnyt kaikista tasaisinta työtä, kun verrataan Liigan muihin urheilutoimenjohtajiin.

Tätä vasten omissa kirjoissani KooKoo saa pienen plussan noiden ulkkiarpojen perään. TOP-6 on paperilla liian kova, mutta jos Kultasen silmä ei ole heikentynyt, niin pleijareita pelataan Kouvolassa myös tällä kaudella.
 

VeeJiiJii

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Leijonat, Sharks, Avalanche
Mitä Antoseen tulee, niin mielestäni ihan huippuluokan pelaaja tähän sarjaan ja tosiaan omaa hurjan laukauksen. Jos tarjoilu pelaa, rikkoo 20 maalin rajan. Antonen oli viime kaudella ainakin Kärppiä vastaan KooKoon joukkueesta selvästi erottuvin pelaaja. Melkein dominoi.
Antonen on jäänyt hieman vähemmälle huomiolle, mutta Liigan mittapuulla on noussut myöhemmällä iällä pelimieheksi. Antonen oli aikanaan huipputalentti, joka tahkosi vuotta vanhempien juniorimaajoukkueita Barkovin, Lehkosen ja Ikosen tapaan, mutta asenneongelmien vuoksi ei lyönyt läpi JYPissä eikä Lukossa. Tiettävästi Olli Salo laittoi hänet sitten uran vedenjakajalla Ilveksessä ns. ruotuun.
 

Old Tom

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Tästä on hyvä ottaa koppi ja kehua hieman UTJ Kultasta. On täysin totta, että KooKoo on hieman mysteeri ja varsinkin nyt julkaistuun tulokseen nähden on ollut yllättävän maltillinen pelaajamarkkinoilla. Toisaalta ja omaan silmään Kultanen on ainakin resursseihin nähden tehnyt kaikista tasaisinta työtä, kun verrataan Liigan muihin urheilutoimenjohtajiin.

Tätä vasten omissa kirjoissani KooKoo saa pienen plussan noiden ulkkiarpojen perään. TOP-6 on paperilla liian kova, mutta jos Kultasen silmä ei ole heikentynyt, niin pleijareita pelataan Kouvolassa myös tällä kaudella.
Mielenkiintoista nähdä pystyykö Linus Andersson vastaamaan odotuksiin.
SHL:n Djurgårdens IF:ssä ja Leksands IF:ssä viime kaudella pelanneen Linus Anderssonin kohdalla urheilujohtajan Jarno Kultasen odotukset ovat tapissa.

 Nyt liikutaan ehkä varallisilla vesillä, mutta näen Linus Anderssonissa paljon samaa kuin Malte Strömwallissa, vertasi Kultanen 23-vuotiasta hyökkääjää Kouvolan Sanomien haastattelussa KooKoon parin kauden takaiseen kultakimpaleeseen ja pistepörssivoittajaan.
 

Noutolokku

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
Mitä Antoseen tulee, niin mielestäni ihan huippuluokan pelaaja tähän sarjaan ja tosiaan omaa hurjan laukauksen. Jos tarjoilu pelaa, rikkoo 20 maalin rajan. Antonen oli viime kaudella ainakin Kärppiä vastaan KooKoon joukkueesta selvästi erottuvin pelaaja. Melkein dominoi.
Aika jännä linjaus. Tuossa aiemmin sanoit KalPan kohdalla, että hyökkäyksessä ei ole kärkiosaamista.

Antosen Liigan paras maalisaldo on 14 maalia, 4 vuoden takaa. Toki tehnyt myös 11, 10 ja viime kaudella 12 maalia. Yksi yli 40p kausi (viime kausi 41p) muuten aina alle 30.

Kun taas KalPasta löytyy viime kaudelta 40p ja 14 maalia (2 enemmän kuin Antosella tehnyt "eläkeläinen" Kiiskinen. Tuo aina syöttö-ensin-pelaaja. Kuten myös toinen syöttö-ensin-pelaaja Rissasen Jaakko joka teki 3p vähemmän (pelasi 9 ottelua vähemmän) ja saman verran maaleja kuin Antonen. Tämän lisäksi Antosta enemmän maaleja KalPassa tekivät Lappalainen 13kpl (pakki), pygmi-Klemetti 15kpl, Räsänen sama 12kpl, Pitkänen sama 12kpl (lähti pois Görtz tilalle joka teki 18 maalia viime kaudella Saksassa, sekä Könönen sama 12kpl. Jop nuori Koponen teki 22 peliä vähemmän pelanneena 10 maalia (vain 2 vähemmän)
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
11. Pelicans 30p
Pelicansin toimisto vaikuttaa näin ulkoapäin tarkasteltuna olevan enemmän sekaisin kuin HIFK:n tai Jokereiden pahimmillaan. Pasi Nurminen johtaa tavallaan ja seura, tai ainakin henkilöstö kärsivät. Mielenkiintoista on seurata, kuinka hyvin erinomainen päävalmentaja Niemelä osaa luoda joukkueen sisälle positiivisen, rauhallisen ja urheiluun keskittyvän ilmapiirin niin, ettei Nurmisen sekoilut pääse pukuhuoneeseen. Ehkäpä Niemelä on juuri paras henkilö toimimaan moisessa ristiaallokossa.

Voimasuhdearviooni en anna Nurmisen henkilöstöjohtamisen vaikuttaa. Menen pelaajat ja valmennus edellä. Mielestäni Pelicans taistelee kynsin ja hampain säälipaikasta.

Hyökkäys 6,5p
Arvioin Pelicansin hyökkäyksen sarjassa jaetulle 12. sijalle takanaan vain KooKoo ja KalPa. Huikea ykkössentteri Jasek pelastaa paljon. Iikka Kangasniemi on myös hyvä ja taitava liigapelaaja, muttei ehkä kuitenkaan sellainen luistelullaan ja taidollaan dominoiva pelaaja, jollaiseksi hänet muutama vuosi sitten kuvittelin nousevan. Ykkösketjuun kolmanneksi lenkiksi Smejkalin korvaajaksi on hankittu SHL:stä Lars Bryggman. Vaikuttaa lähtökohtaisesti juuri oikeanlaiselta palaselta tuohon ketjuun. Laadukas pelaaja hyvällä fysiikalla. Ykkösketju on kova.

Ykkösketjun jälkeen taso laskee kovin ja tehoilijat ovat kortilla. Myös roolituksen suhteen herää kysymyksiä. Missä raastinrauta? Roine on ainoa 30-vuotta täyttänyt hyökkääjä koko joukkueessa. 2-4 -ketjut ovat Roinetta lukuunottamatta nuoria, tosin ihan lahjakkaita poikia. Saa nähdä, mitä sieltä tulee. Miracle on Ice -henkiseen ylisuoritukseen en usko.

Puolustus 7p
Minä näen Pelicansin puolustuksen parempana kuin monet muut. Arvioin sen jaetulle 10. sijalle. Eronen on erinomaista laatua ja uusi hankinta Peter Andesson tuo vankkaa kokemusta Ruotsin pääsarjasta. Toni Utunen on vihdoin valmis läpimurtoon, kun nuoresta iästä huolimatta alla on 197 Liigan runkosarjapeliä. Lahjakkuus on kuplinut jo tarpeeksi kannen alla. Sitten lahjakas kaksikko Rajaniemi & T.Vilén. NHL-varauksen saaneet pojat ovat valmiita nousemaan seuraavalle askelmalle heihin kovasti luottavan päävalmentaja Niemelän alaisuudessa.

Mestarijoukkue Tapparasta saapunut Saku Salminen ja Ässien projekti Varttinen hakevat Niemelän alaisuudessa uutta pontta liigauralleen. Pelicansin puolustuksen arvosana sisältää paljon potentiaalin puhkeamisen varaan laskemista, eikä käy kieltäminen, etteikö tuonne laadukas rightin pakki olisi erinomainen lisä, tai kaksi.

Maalivahdit 8,5p
Bartosak on huippumies. On suorittanut Pelicansissa kaikin tavoin erinomaisesti niin kaukalossa kuin kaukalon ulkopuolella. Pelaa varmasti leijonan osan Pelicansin otteluista. Toisaalta varamaalivahti Jasper Patrikainen pystyy kyllä hoitamaan ruutunsa hyvin silloin, kun käsky käy. Arvioin Pelicansin maalivahdit sarjassa jaetulle kolmannelle sijalle mm. KooKoon kanssa.

Valmennus 8p
Tykkään positiivisesta Tommi Niemelästä. Hän tuli Lahteen, teki työnsä laadukkaasti ja valloitti puolelleen niin pelaajat kuin median. Nyt lähtee kolmas kausi Liigassa ja korvantaukset alkavat olla jo kuivat. Arvioin hänet liigan valmennuksessa jaetulle sijalle yhdeksän. Samalla sijalla ovat mm. KooKoo ja Salo sekä Kivi ja Ässät.
 

Raymond Pearl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Antonen on jäänyt hieman vähemmälle huomiolle, mutta Liigan mittapuulla on noussut myöhemmällä iällä pelimieheksi. Antonen oli aikanaan huipputalentti, joka tahkosi vuotta vanhempien juniorimaajoukkueita Barkovin, Lehkosen ja Ikosen tapaan, mutta asenneongelmien vuoksi ei lyönyt läpi JYPissä eikä Lukossa. Tiettävästi Olli Salo laittoi hänet sitten uran vedenjakajalla Ilveksessä ns. ruotuun.
Antosen ongelmana on ollut tasaisuuden puute.

NHL-lainojen aikaan koossa ollut kokoonpano Mieho-Koppanen-Antonen oli parhaimmillaan koko liigan parhaimmistoa ja Antonen paukutti maaleja kahden vahvan vääntäjän rinnalla liukuhihnalta vailla isompaa puolustusvelvoitetta. Kaikki näytti erinomaiselta hänen osaltaan (loka-marraskuussa 2020).

Sitten yhtäkkiä maalihanat ehtyivät, virheiden määrä kasvoi, peliaika pieneni ja lopulta paikka oli rotaatiossa. Vähän samanlainen loppukauden hyytyminen oli nähty edelliselläkin kaudella loistavan syksyn jälkeen.

Viime kaudella näytti koko kauden mittakaavassa paremmalta. Luulen, että Salo osaa vetää oikeista naruista.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Aika jännä linjaus. Tuossa aiemmin sanoit KalPan kohdalla, että hyökkäyksessä ei ole kärkiosaamista.
Juuri näin. Mielestäni linjaus on jännän lisäksi hyvin selkeä. Antonen on minun silmissä parempi ja potentiaalisempi pelaaja ensikauden osalta kuin yksikään KalPan hyökkääjistä. Toki KalPan hyökkäyksen arvioin kokonaisuutena paremmaksi kuin KooKoon.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kun täällä on paljon toivottu kirjoitettavan myös lähtökohtaisesti häntäpään joukkueista, niin laitan tähän arvioni viiden viimeisen keskinäisistä voimasuhteista. Toivottavasti kyseisten joukkueiden kannattajat saavat siitä pohjaa keskustelulle. Voimasuhdearvioni alin kolmannes on nyt arvioitu ja tässä tilannne:

Sarjasijoitus:
11. Pelicans 30p
12. Sport 28,5p
13. KooKoo 28p
14. Ässät 27p
15. KalPa 26p

Hyökkäys
1. Ässät 7,5p
2. Sport 7p
3. Pelicans 6,5p
4. KalPa 6p
5. KooKoo 5p

Puolustus
Sport 7,5p
Pelicans 7p
KooKoo 6,5p
KalPa 6p
Ässät 5p

Maalivahdit
1. Pelicans ja KooKoo 8,5p
3. KalPa 8p
4. Sport 7p
5. Ässät 6,5p

Valmennus
1. Ässät, Pelicans, KooKoo 8p
4. Sport 7p
5. KalPa 6p
 
Mennee voimasuhdeosastolle melko hyvin, jos arvioidaan omien pelipaikkojensa kovimpia talentteja alkavalla Liigakaudella.
(Aiemmin kirjoitellut lähinnä Lukko-osastolle, joten pahoitteluni etukäteen, jos sinikeltaista silmämunaa seuraavissa arvioissa.)
Aloitetaan alakerrasta (jatketaan hyökkäyksellä seuraavassa jaksossa...(ja otetaan siihen jatkoksi TOP-nuoret pelaajat)

Maalivahdit TOP-tusina

Marek Langhamer ILV
Christian Heljanko TAP
Frans Tuohimaa JUK
Patrik Bartosak PEL
Joel Blomqvist KÄR
Lassi Lehtinen TPS
Artyom Zagidulin LUK
Eetu Laurikainen JYP
Nick Malik KOO
Matej Machovsky KAL
Niklas Rubin ÄSS
Niclas Westerholm SAI

Leftin pakit TOP-tusina

Sami Niku JYP
Atte Ohtamaa KÄR
Tarmo Reunanen LUK
Mikael Seppälä TAP
Jyrki Jokipakka ILV
Maksim Matushkin TAP
Ludwig Byström KÄR
Ilari Melart IFK
Tommi Kivistö KÄR
Jarkko Parikka ILV
Kevin Czuczman ILV
Teemu Eronen PEL

Rightin pakit TOP-tusina

Valtteri Kemiläinen TAP
Thomas Gregoire LUK
Topi Niemelä KÄR
Juuso Hietanen HPK
David Rundblad KÄR
Les Lancaster ILV
Oliver Joakim Larsen JUK
Shaun Heshka SPO
Johan Motin IFK
Libor Zabransky JUK
Kasper Puutio KAL
Antti Tuomisto TPS
 

Yön Kärppä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät & Suomi
Mennee voimasuhdeosastolle melko hyvin, jos arvioidaan omien pelipaikkojensa kovimpia talentteja alkavalla Liigakaudella.
(Aiemmin kirjoitellut lähinnä Lukko-osastolle, joten pahoitteluni etukäteen, jos sinikeltaista silmämunaa seuraavissa arvioissa.)
Aloitetaan alakerrasta (jatketaan hyökkäyksellä seuraavassa jaksossa...(ja otetaan siihen jatkoksi TOP-nuoret pelaajat)
Ovatko nämä listattu sattumanvaraisessa järjestyksessä?
 

Raymond Pearl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Mennee voimasuhdeosastolle melko hyvin, jos arvioidaan omien pelipaikkojensa kovimpia talentteja alkavalla Liigakaudella.
(Aiemmin kirjoitellut lähinnä Lukko-osastolle, joten pahoitteluni etukäteen, jos sinikeltaista silmämunaa seuraavissa arvioissa.)
Aloitetaan alakerrasta (jatketaan hyökkäyksellä seuraavassa jaksossa...(ja otetaan siihen jatkoksi TOP-nuoret pelaajat)

Maalivahdit TOP-tusina

Marek Langhamer ILV
Christian Heljanko TAP
Frans Tuohimaa JUK
Patrik Bartosak PEL
Joel Blomqvist KÄR
Lassi Lehtinen TPS
Artyom Zagidulin LUK
Eetu Laurikainen JYP
Nick Malik KOO
Matej Machovsky KAL
Niklas Rubin ÄSS
Niclas Westerholm SAI

Leftin pakit TOP-tusina

Sami Niku JYP
Atte Ohtamaa KÄR
Tarmo Reunanen LUK
Mikael Seppälä TAP
Jyrki Jokipakka ILV
Maksim Matushkin TAP
Ludwig Byström KÄR
Ilari Melart IFK
Tommi Kivistö KÄR
Jarkko Parikka ILV
Kevin Czuczman ILV
Teemu Eronen PEL

Rightin pakit TOP-tusina

Valtteri Kemiläinen TAP
Thomas Gregoire LUK
Topi Niemelä KÄR
Juuso Hietanen HPK
David Rundblad KÄR
Les Lancaster ILV
Oliver Joakim Larsen JUK
Shaun Heshka SPO
Johan Motin IFK
Libor Zabransky JUK
Kasper Puutio KAL
Antti Tuomisto TPS
Ihan hyvä listaus.

Toki tässäkin on paljon mielipidekysymyksiä, kuten missä ovat:
- Veli-Matti Vittasmäki (parhaita puolustavia pakkeja sarjassa)
- Dominik Mašin (olisi ollut Tsekin MM-joukkueessa ilman loppukevään loukkaantumista)

Itse valitsisin Mašinin ennen omaan joukkueeseeni kuin Lancasterin. Matushkin jää mielestäni myös näiden taakse.

Rundbladista tai Czuczmanistakaan ei voi näkemättä sanoa mitään painavampaa mielipidettä. Myös Antti Tuomisto on itselleni tuntematon suuruus, enkä kyllä pysty oikein arvioimaan Kasper Puutionkaan tasoa.
 

Benkku

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, NUFC
Ihan hyvä listaus.

Toki tässäkin on paljon mielipidekysymyksiä, kuten missä ovat:
- Veli-Matti Vittasmäki (parhaita puolustavia pakkeja sarjassa)
- Dominik Mašin (olisi ollut Tsekin MM-joukkueessa ilman loppukevään loukkaantumista)

Itse valitsisin Mašinin ennen omaan joukkueeseeni kuin Lancasterin. Matushkin jää mielestäni myös näiden taakse.

Rundbladista tai Czuczmanistakaan ei voi näkemättä sanoa mitään painavampaa mielipidettä. Myös Antti Tuomisto on itselleni tuntematon suuruus, enkä kyllä pysty oikein arvioimaan Kasper Puutionkaan tasoa.
Kerhosta kanssa Arttu Pelli on tekijämies rightin osastolle.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Pikkaisen mietin tuota Czuczmania, jotta mikä mies. En ole häneltä ainoatakaan peliä nähnyt, joten siksi kyselen. AHL-jyräksi hän on taipunut ja ainakin tehoilut ovat hyytyneet pahasti. Millä perusteella häntä listaillaan kärkipuolustajien joukkoon?
 

Spitfire

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, SJS
Mennee voimasuhdeosastolle melko hyvin, jos arvioidaan omien pelipaikkojensa kovimpia talentteja alkavalla Liigakaudella.
(Aiemmin kirjoitellut lähinnä Lukko-osastolle, joten pahoitteluni etukäteen, jos sinikeltaista silmämunaa seuraavissa arvioissa.)
Aloitetaan alakerrasta (jatketaan hyökkäyksellä seuraavassa jaksossa...(ja otetaan siihen jatkoksi TOP-nuoret pelaajat)

Maalivahdit TOP-tusina

Marek Langhamer ILV
Christian Heljanko TAP
Frans Tuohimaa JUK
Patrik Bartosak PEL
Joel Blomqvist KÄR
Lassi Lehtinen TPS
Artyom Zagidulin LUK
Eetu Laurikainen JYP
Nick Malik KOO
Matej Machovsky KAL
Niklas Rubin ÄSS
Niclas Westerholm SAI

Leftin pakit TOP-tusina

Sami Niku JYP
Atte Ohtamaa KÄR
Tarmo Reunanen LUK
Mikael Seppälä TAP
Jyrki Jokipakka ILV
Maksim Matushkin TAP
Ludwig Byström KÄR
Ilari Melart IFK
Tommi Kivistö KÄR
Jarkko Parikka ILV
Kevin Czuczman ILV
Teemu Eronen PEL

Rightin pakit TOP-tusina

Valtteri Kemiläinen TAP
Thomas Gregoire LUK
Topi Niemelä KÄR
Juuso Hietanen HPK
David Rundblad KÄR
Les Lancaster ILV
Oliver Joakim Larsen JUK
Shaun Heshka SPO
Johan Motin IFK
Libor Zabransky JUK
Kasper Puutio KAL
Antti Tuomisto TPS
Ihan hyvä listaus, mutta Tuomiston poika on mielestäni väärässä seurassa tässä pelaajajoukossa. Dominoi junnusarjaa muutama vuosi sitten ja sen jälkeen pelannut yliopistosarjaa OK tasolla. Alla ei ole kuitenkaan yhtään ammattilaispeliä.
 

Joseph

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Ihan hyvä listaus, mutta Tuomiston poika on mielestäni väärässä seurassa tässä pelaajajoukossa. Dominoi junnusarjaa muutama vuosi sitten ja sen jälkeen pelannut yliopistosarjaa OK tasolla. Alla ei ole kuitenkaan yhtään ammattilaispeliä.
Juu, osa Tepsin kannattajista asettanut ehkä jopa hieman suuret odotukset Tuomistolle, vaikka lupaavalta kaikin puolin vaikuttaakin. Sen sijaan Niklas Arell voisi tuolla listalla olla. Oli ehdottomasti viime kaudella yksi Liigan parhaista puolustavista puolustajista.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös