Liigajoukkueiden voimasuhteet kaudella 2021–2022

  • 994 625
  • 4 476

Samppakalja69

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen ILVES
Ilveksen peli on ihan yhtä sekoilua, joko pelaajat eivät kykene toteuttamaan pelitapaa, valmentaja ei osaa sitä myydä tai sitten valmentajalla ei ole järkevää pelitapaa. Näkee Kontiolankin elekielestä, että ei oikein nappaa, kun selkä suoristuu tilanteisen jälkeen. Toki en ihmettele, sentterinä et kiekkoa saa, tai jos saat, laiturit on jossain hevon vitussa, ja kenellekään ei voi edes syöttää, eikä pelissä ole mitään järkevää rakennetta.

Onko tuo nyt sitten valmennuksen vai pelaajien vika, vai sekoitus näitä? Pelaaja on siellä kentällä ja hänen pitäisi olla oikeassa paikassa oikeaan aikaan. Siirtäisin katseet sinne kentälle, että miksei noinkin yksinkertaista asiaa osata toteuttaa, ammattilaiset kuitenkin kyseessä. No, nyt alkaa ottelutahti normalisoitumaan ja odotettavissa on että kehitysaskeleet jatkavat steppien ottamista ylöspäin kuten tähänkin asti. Kai tämä syksy on kärsittävä pelin kehityksen kanssa jotta keväällä ollaan täydessä iskussa.
 

HOOLIGAN_

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avtomobilist, SUOMI, 1923 (1897)
. Nakisin, etta nykyaan Dufvankin alla saa kaantaa nopeasti, eika aina tarvitse palauttaa alas ja niin etu- kuin takakarvauskin on aktiiviselmpaa. Tosin omaan silmaan nayttais silta etta rytminmuutoksia tulee enemman pelin sisallakin, eli ehka se on sita reagointia vastustajan tekemiseen/omaan jaksamiseen tai vaikkapa dynaamisuutta.
Eihän RDn filosofiaan koskaan ole kuulunut alaspäin palauttelu, nämä tulleet ihan apuvalmentajien kautta... Pelin jälkeen nopeutuessa myös RDn kiekko puree jälleen paremmin, toki Sportin joukkue ei ole jalkavin niin kauankohan jaksavat tuota tehdä, RDn pelitapa on toimiva mutta vaatii sarjan parhaan kunto ja kestävyyspohjan, muuten tulos jää vaillinaiseksi.
 

castorpollux

Jäsen
Suosikkijoukkue
Spårt, VPS, Wasa Royals, Suomen maajoukkueet
Eihän RDn filosofiaan koskaan ole kuulunut alaspäin palauttelu, nämä tulleet ihan apuvalmentajien kautta... Pelin jälkeen nopeutuessa myös RDn kiekko puree jälleen paremmin, toki Sportin joukkue ei ole jalkavin niin kauankohan jaksavat tuota tehdä, RDn pelitapa on toimiva mutta vaatii sarjan parhaan kunto ja kestävyyspohjan, muuten tulos jää vaillinaiseksi.

Ok, seison korjattuna. Fyysisesta vaativuudesta samaa mielta. Tuohon viittasin omien pohdintojen loppuosassa mainitsemillani rytminmuutoksilla, joilla reagoidaan ehka vastustajan tekemisiin, mutta mielestani selvasti omaan "jaksamiseen". Viime vkonlopun Ilves-pelissa Treella kolmannen eran alussa tama pisti omaan amatoorisilmaan. Kun bensa oli loppu ja jalat hapoilla, niin puolustustyyli vaihtui ja aktiivisen ylapuolustamisen sijaan pudotettiin selkeasti keskialueen trappiin ja alettiin ottamaan kaveria vastaan ryhmana vasta hyokkayssiniselta lahtien. Lahtoja hidastettiin ja kiekkoa myos palautettiin alas herkemmin.

Voiko RD:n haastatteluista nykyään oikeasti päätellä jotain? Aiemminhan ne ovat olleet lähinnä humoristisia pohdiskelutuokioita filosofisella otteella.

Heh, totta tamakin.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
KK
Onhan mulla paha olo Willimiesten puolesta. Ensin voitetaan mestaruus ja sitten kauden alku on ollut mitä on Mestarivalmentajan alaisuudessa. Kyllä ottaisi päähän se huutelu ennen kauden alkua.

Hienoa taas on itseni kritisoima RD ja Vaasan Sport! Toivottavasti Kotkan liito säilyy ja teillä menee kausi hienosti, yhtään enempää ainakaan toivoen, mitä toivon KooKoon pärjäävän. Mahtava boogie niin kentällä, kuin katsomossa. Onko faneilla tosissaan niin suuri vaikutus hallissa miltä näyttää? Kyllähän fanien mökä tuntuu ainakin minusta näkyvän tämän hetkisten joukkueiden liidossa. No toki poikkeuksiakin löytyy ja nehän vain vahvistavat sääntöjä: sivu 3.

Eikös tämä 10 kierrosta kuitenkin jotain indikoi? Mitä ovat tilastot? Jatkuuko Kotkan liito koko kauden vai katkooko Joulun taika petolinnun siivet? Miten menee pelikaanilla? Turbiinissa tammikuussa vai wingletin vieressä kohti pleijareita ja kiitotiellä isompaa tupaan. Onhan nämä kauden alusta olleet usein jopa outoja. Joskus on Jukuritkin olleet suht muna pystyssä, mutta niin vain veri on paennut varresta ilman kliimaksia.

No on kyllä JÄLLEEN KERRAN MUKAVA SEURATA LÄTKÄÄ!!!
 
Suosikkijoukkue
Ikuiset sydämen jääriitteet. Elementti: Pimeä aine
Joka ikinen syksy Tapolan-Rautakorven Tapparan kanssa sama juttu: sijoilla 10. ym., ja sitten keväällä taas mitalipeleissä. ":D"
 

Oskar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turkulaiset joukkueet, Rantasmikko, Gordon Bombay.
Tepsi se ei suostu sitten millään luopumaan piikkipaikasta tällä kaudella, mutta mikä on tämä perhanan Sport joka hengittää niskaan?
Tullut kyllä vähän puskista heidän vahvat otteet. Harmi, että Sport-Tps matsia saa vielä tovin odotella.
 
Suosikkijoukkue
Ikuiset sydämen jääriitteet. Elementti: Pimeä aine
Suosikkijoukkue
4.11., 7.4. ja pyhä henki

Baldrick

Jäsen
Kolme hyvää alkusyksyä ollut. 2015, 2016 ja 2019. Ensimmäiset kaksi päättyi mestaruuteen ja kolmas koronaan.

Tämä asettaa koronakaudella mestarin viitan ennen aikaisen sovittelun Lukolle ihan eri valoon. Käytännössä tältä pohjalta voi jo todeta, että pytty olisi mennyt kuitenkin Tampereelle.

Sitten tähän kauteen. JYPin alkukausi näyttää yllättäneen valtaosan ja kyllähän epävarmuustekijöitä liuta ennen kauden alkuakin oli, kuten nuorisopainotteinen joukkue, arpaulkkareita ainakin 3 hyökkääjää ja yksi taidokkaaksi tiedetty, mutta pääkopan osalta ennalta-arvaamattomaksi todettu järkälepakki, sekä Liigassa debytoiva päävalmentaja ja alla kunnon sukelluskausi.

Vanhat haamut kuitenkin joukkueesta poistuivat ja uusia tuulahduksia joukkueeseen on kuitenkin saanut puhallettua kokenut jyväskyläläisen jääkiekon isähahmo Jukka Ahvenjärvi, joka on pitkän uran tehnyt Jyväskylän divisioonakiekossa, sekä JYPissäkin apukoutsina piipahtanut.

Moni epäili Jusua etukäteen, mutta reiluna ja jämptinä, sekä nimenomaan pelaajien valmentajana tunnettu ja monen Jyväskylästä hänen valmennuksestaan ponnistaneen pelaajan arvostama Ahvenjärvi on osoittautunut juuri oikeaksi nokkahahmoksi ryhmälle nuoria lahjakkuuksia. Peli ei luonnollisestikaan ole mahalaskukauden ja isojen henkilöstömuutosten myötä valmista, kuten ei tässä vaiheessa kautta kuulukaan olla, mutta pitkästä aikaa JYP näyttää Joukkueelta, jossa kaikki vetää sata lasissa ja hyvä tiimihenki näkyy selkeästi katsojillekin asti!

Ulkkareista Scotka ja AOB ovat juuri sitä mitä tilattiin - pelillisiä johtajia ja jälkimmäinen toimii myös fyysisenä preesenssinä kaukalossa rauhallisen ja voittavan kiekollisen ja kiekottoman pelaamisen lisäksi. Pitkän SHL-uran tehnyt Brodecki tuli viime hetkellä loukkaantumisten varjostamana ja virkoaa peli peliltä. Liigan vaarallisimpia kavereita vastustajan maalin takana, kun sieltä lähtee namupasseja ja kaksi maaliakin jo veskan polvitaipeen kautta tehtynä. Christoffer on ollut mukiinmenevä ulkkaristatuksen duunarisentteri ja johtava hahmo. Heatleymäisesti muuten hieman näkymätön, mutta maalintekohetkellä esiin ponnistava Reid "Puutarhuri" Gardiner on myös pudottanut gorillan harteiltaan tehden tällä viikolla ensin Ässiä vastaan maalin, ja sitten Heinzista nasahti korkki, kun Jukureita vastaan tuli heti perään kahden maalin ilta.

Kotimaisista hyökkäyksen kärkipelaajista Joakim Kemell hieman yllättäen on maalinteossa ottanut joukkuetta reppuselkään ja hän pelaa muutenkin kypsästi kuin ykkösketjun hankinta ulkopuolelta, mutta ylisanoja voi lisää lukea vaikka hänelle sittemmin omistetusta Liidan vuoden tulokas -ketjusta. Lambertin kausi on alkanut pisteiden valossa vaisusti, mutta esitykset ovat olleet nousujohteisia ja tulosta voi odottaa jatkossa tulevan myös pisteiden muodossa. Turkulaisella kausi on alkanut hieman nikotellen, mutta sielläpä on vielä siis reserviä, missä JYPiltä voi odottaa parannuksia kauden edetessä. Kalapudas oli alkuun pois kokoonpanosta, mutta sen jälkeen on kantanut vastuunsa. Todellista läpimurtokautta näyttäisi myös useamman kauden marinoitu 21-vuotias Patrik Siikanen olevan tekemässä, sekä 20-vuotias Samuel Valkeejärvi on myös ottanut harppauksen pelaajana eteenpäin. Työnteosta se ei myöskään ole jäänyt kiinni mm. Mikko Salmiolla, Samuel Heleniuksella tai Mestiksestä bongatulla jo vähän keskiverto JYPiläistä iäkkäämmäällä (25v.) Jere-Matias Alasella, joista kaikki ovat suorittaneet bottom-six rooleissaan hyvin ja kaikilla riittää työkalupakissa myös taitoa olla hyödyllisiä hyökkäyksessäkin.

Puolustuksen kulmakiviä ovat aiemmin manitut Scotka ja O'Brien, mutta heidän takanaan Anttoni Honka tuo vielä lisää juonikkuutta hyökkäys- ja kiekolliseen peliin, vaikka vielä selkeitä puutteita puolustuspäässä onkin. Isokokoinen Ville Ottavainen on kuitenkin hyvin liikkuva ja ensisijaisesti kiekollinen pakki, joka tulee tekemään uransa kirkkaammissa valoissa. JYPiin löydettiin K-Vantaalta myös muuan Eetu Peltola, joka on esiintynyt positiivisesti odotuksiin nähden. "Sählä" Salonen on reboundilla parin heikomman kauden jälkeen pelaten jämerämmin molempiin suuntiin ja Valtteri Kakkonen on kaveri, jonka voi myös heittää kentälle tilanteessa kuin tilanteessa. Kakkonen oli viime kaudella varmaan JYPin luotettavin puolustaja. Niko Seppälä tuo myös pakistoon kovuutta ja kykenee pelaamaan molempiin suuntiin, vaikka omissa joitain aivopieruja saattaa siunaantuakin.

Kokonaisuudessaan JYPin pakistoon on tullut runsaasti kokoa keskipituuden ollessa yli 187cm (TOP8-pakisto), ja se on huomattavasti tasapainoisempi viime kausiin verrattuna, kun pakistosta isoin osa on ollut aiemmin omissa lapasia mikkihiiriä. Nyt, kun joukkue pelaa vielä jokaista jätkää myöten kovalla intensiteetillä ja pelaajistoon on saatu vähän raastinrautaa, sekä muutama pelaaja viime kaudelta on saanut rinnan pyöristymään ulospäin, niin JYPistä on kuoriutunut nuoren ja nopean joukkueen lisäksi myös yksi sarjan fyysisemmistä joukkueista. JYP on taklannut tällä kaudella jo varmaan enemmän kuin viime kaudella yhteensä ja erityisesti on syytä mainita, että taklaukset ovat oikein ajoitettuja ja puhtaita, mitkä edistävät peliä, eikä vain hakemalla haeta pommeja.

Sekä omien että vieraiden kannattajien keskuudessa paljon on myös epäilty JYPin maalivahtikaksikkoa Ruusu-Parkkinen, mutta kauden edetessä Ruusukin on saanut kehuja arvostelijoiltaan. Ripareita vielä tippuu ja puolustuksen on syytä olla niitä siivoamassa, mutta game-savereita on myös tarjolla vastineeksi ja yksikään häviö ei ole Ruusuun kaatunut. Jo pitkään Liigassa pelannut Markus Ruusu on kuitenkin vasta 24-vuotias, mikä tuntuu monilta unohtuvan ja mikä ei maalivahdille vielä järin vanha ole. 22-vuotias Parkkinen on kehittyvä kelpo kakkosvahti Liigaan, vaikka on toistaiseksi päässyt vain kerran aloittamaan, mutta sen pelin hän hoiti mallikkaasti. Taustalla loukkaantumisten varalla kärkkyy nuori toisen polven maalivahtilupaus Topias Leinonen, joka on FinnProspectsin listalla 10-sijan tuntumassa (tällä hetkellä 13.) viihtynyt ensi kesänä varattava pelaaja. Leinosella kausi on lähtenyt mukavasti käyntiin A-junnuissa kovalla 93,3% torjuntaprosentilla 5 pelissä. Uskallan väittää, että kauden päätteeksi listauksissa JYPin maalivahtiosasto Ruusun johdolla ei tule olemaan huonoimmilla sijoilla, joskaan ei tietysti voida puhua mistään kärkipään verkonvartijaosastostakaan, mutta maalivahteihin JYP ei tällä kaudella kaadu.

JYP on omille kannattajilleen ja varmasti myös vieraskatsojille kiinnostavampi joukkue kuin kausiin, joka pelaa viihdyttävää lätkää. Joukkuepelissä on pitkästä aikaa jotain jiitä, mutta nuoret ja jalkavat pelaajat vetävät välillä vielä vähän hurlumhei-puolellekin, mikä tietysti synnyttää vauhtia ja vaarallisia tilanteita molemmissa päissä. Tällä hetkellä kuitenkin vaikuttaa siltä, että JYP tulee tällä kaudella kamppailemaan odotuksien vastaisesti tosissaan keskikastissa, sillä muita keskikastiin ja pohjalle povattuja joukkueita vastaan on saatu voittoja niin hyvällä kuin huonollakin pelillä.
 

Noutolokku

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
Joka syksy sama asia. Sarjataulukko näyttää erilaiselta. Tähän on yksinkertainen syy.

Osa joukkueista pelaa myös CHLää. Näin ollen pelikuorma on isompi kuin osalla. Näin ollen myös treenaamisen kesällä on pitänyt painottautua syksyä varten. Joulun alla ollaan jo hieman tukossa (kausi jo alla) kunnes lähdetään keväälle ns. uutta kautta pelaamaan (kuntohuippu vol2 poffeihin)

Samat joukkueet ovat myös mitä luultavammin pelanneet luultavasti pidemmälle kevääseen. Näin ollen kauden palautuminen on aloitettu myöhemmin. Ja myös uutta kautta varten treenaaminen alkanut myöhemmin. Tämän takia, osalla joukkueista on jo kilpailukausi menossa. Kun osa on tehnyt vasta peruskuntokauden alle ja vasta valmistautumassa kilpailukauteen (poffeihin).

Sitten nämä ei poffeissa olleet joukkueet ovat jo kauden alusta asti olleet valmiina pelaamaan. Tai ne jotka eivät ole CHL/muita pelejä pelanneet.

Toki poikkeuksia on aina suuntaan jos toiseen. Mutta ei tämän pitäisi yllättää enään - niinkuin ei lumenkaan tulemisen pitäisi autoilijoita yllättää. Silti se vain näkyy osalle aina uudelleen ja uudelleen yllätyksenä tulevan.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Ex

Ramchester

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Mutta ei tämän pitäisi yllättää enään - niinkuin ei lumenkaan tulemisen pitäisi autoilijoita yllättää.

Mihinköhän tämä liittyi ja kuka on yllätetty? Kalpan surkea kauden avaus johtuu pitkästä viime kaudesta ja CHL-pelien puutteesta?

CHL-joukkueillakin Liigakausi lähtenyt melko erilailla käyntiin. Yksi johtaa Liigaa, yksi rämpii sijalla 12 ja loput sitten puolivälin tienoilla. Aika vaikea nähdä mitään CHL-peleihin ja Liiga-peleihin liittyvää kaavaa.

Ainut mikä on varma asia, niin Tapparan ja Hifkin materiaaleilla ollaan kuuden sakissa runkosarjan päätyttyä, vaikka molemmilla alku on ollut hankalaa…
 

Filimonov

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Nurmeksen Sepot
Tepsi se ei suostu sitten millään luopumaan piikkipaikasta tällä kaudella, mutta mikä on tämä perhanan Sport joka hengittää niskaan?
Tullut kyllä vähän puskista heidän vahvat otteet. Harmi, että Sport-Tps matsia saa vielä tovin odotella.
Kyllä se Sport sieltä vielä alas tulee.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kyllä se Sport sieltä vielä alas tulee.
No joo, varmasti ainakin vähän. Jotenkin alan kuitenkin uskoa Sportin taistelevan aidosti kuuden joukkoon pääsystä. Sportin sijoittuminen kuuden joukkoon olisi kyllä aikamoinen pommi.

Dufva pyrkii rakentamaan jotain uutta, tai siis uusvanhaa. Aivan tolkuttoman fyysistä joukkuetta himoitsee hän. Vanhatalon siirtyminen Vauhkosen ja Virtasen seuraksi kertoo paljon. Onhan siellä myös romuluiset Riskat jne… Mielenkiintoista ja tervetullutta.
 

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Joka syksy sama asia. Sarjataulukko näyttää erilaiselta. Tähän on yksinkertainen syy.

Osa joukkueista pelaa myös CHLää. Näin ollen pelikuorma on isompi kuin osalla. Näin ollen myös treenaamisen kesällä on pitänyt painottautua syksyä varten. Joulun alla ollaan jo hieman tukossa (kausi jo alla) kunnes lähdetään keväälle ns. uutta kautta pelaamaan (kuntohuippu vol2 poffeihin)

Samat joukkueet ovat myös mitä luultavammin pelanneet luultavasti pidemmälle kevääseen. Näin ollen kauden palautuminen on aloitettu myöhemmin. Ja myös uutta kautta varten treenaaminen alkanut myöhemmin. Tämän takia, osalla joukkueista on jo kilpailukausi menossa. Kun osa on tehnyt vasta peruskuntokauden alle ja vasta valmistautumassa kilpailukauteen (poffeihin).

Sitten nämä ei poffeissa olleet joukkueet ovat jo kauden alusta asti olleet valmiina pelaamaan. Tai ne jotka eivät ole CHL/muita pelejä pelanneet.

Toki poikkeuksia on aina suuntaan jos toiseen. Mutta ei tämän pitäisi yllättää enään - niinkuin ei lumenkaan tulemisen pitäisi autoilijoita yllättää. Silti se vain näkyy osalle aina uudelleen ja uudelleen yllätyksenä tulevan.
En nyt oikein ymmärrä, että kenet tässä on yllätetty? Eiköhän kaikille täällä ole ihan selvää, että joka vuosi nähdään syksyn ihmeitä ja huonoja alkuja. Ei siihen tarvitse hakea syytä viime kauden pleijareista tai CHL:stä, vaan jokaisessa tapauksessa syitä on useita.

Ja toisaalta kukaan ei tiedä miten kausi etenee. Joskus syksyn komeetat suorittavat koko kauden hienosti, joskus taas lässähtää pahasti. Joskus syksyn huonosti aloittaneet joukkueet konttaavat koko kauden ja joskus nostavat tasoaan reilusti.

Me eletään tässä hetkessä ja katsotaan miten joukkueet nyt suorittavat. On mielenkiintoista nähdä miten eri joukkueiden kausi lähtee liikkeelle, vaikka ei tiedetä miten kausi tulee alun jälkeen etenemään.
 

Ränse

Jäsen
Sportin pelin rakenne on niin hyvässä kunnossa että ei sieltä ainakaan kympin sakista ulos enää tiputa, sama vaikka olisi loukkaantunut puoli joukkuetta. Todennäköisempi skenaario on top 6 kuin top 10stä ulos. Ja onhan Sportin pelaajamateriaalikin varmasti heidän uuden Liiga-ajan paras. Siellä tuntus olevan hyvä meininki. Aineksia tämän kauden tuhkimotarinaan on selvästi olemassa.
 
Suosikkijoukkue
Lahen Pelicans, Dallas Stars, Leksands IF
Kärpät-TPS olis varmasti tasokas finaalipari, mut näin turkoosin värilasein Sport-Pelicans kutkuttais täällä enemmän ;)
 

Aihio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Tänään Jukurit - Tappara peliä katsoessa tuli ainakin itselleni selväksi , että Jukurit on materiaaliltaan sarjan kevein porukka. Oma veikkaus on että jää sarjan jumboksi vielä isolla marginaalilla.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös