Spine

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC TPS
Langhamer todellakin Kareevin edelle. Myrrä nokitti Ahokkaan sääleissä. Valmensi koronaan päättyneellä kaudella Ilveksen KooKoon edelle. Kovimmassa huudossa oleva valmentaja ja näytöt Liigassa kehnommat kuin Myrrällä, olkoonkin että Ahokkaalla U20 kulta.
Voi pyhä jysäys mitä tekstiä. Onneksi KooKoolla ja Ilveksellä oli todella tasainen materiaali. Kareev viimekaudella Liigan TOP3 molari. Ei siinä. Vähän nyt värilasit painaa.
 

Spine

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC TPS
Omat korit tällä hetkellä.

1. IFK, Tappara
2. Lukko, TPS
3. Ilves, Kärpät
4. KalPa, KooKoo, Pelicans
5. Ässät, HPK, Sport
6. Jyp, Jukurit
Tässä mielestäni hyvä listaus. IFK ja Tappara suurimmat ennakkosuosikit ensikaudella. Lukko ja TPS haastaa. Kärpät olisi kakkoskorissa itsellä, mutta tulokasvalmentaja ja maalivahtiosasto pudottaa kolmoskoriin. Ilves haastaa kotiedusta pleijareihin. Kalpalle voisi oikea kori olla 3.5, koska mielestäni jäljessä Ilvestä sekä Kärppiä, mutta edellä KooKoota ja Pelsuja.
 

Barney

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pitsiturnauksen mestarit 2021
Saipuli on tiputettu Mestikseen?
SaiPa on omassa korissaan muiden yläpuolella, sillä SaiPalla on Liigan paras valmentaja ja mukavimmat kannattajat. Eihän tuollaista yhtälöä voi mitenkään käydä julkisesti kritisoimaan tällä palstalla.
 
"NOH EHKÄ ENSI VUONNA SITTEN!!!!!!!"
- Nimimerkki Dille kiteytti SaiPan kannattamisen viiteen sanaan ja seitsemään huutomerkkiin 11.3.2003.

Via Dolorosa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hallitsevat Suomen mestarit
Ihan puhtaasti kun katsoo pelkkiä nimiä kokoonpanossa, niin ykköskoriin (vahvimmat suosikit) istuu ainoastaan Tappara sekä IFK. Tappara on tästä parista Tapolan verran etumatkalla, eikä tästä asiasta pitäisi mielestäni olla mitään epäselvää tässä vaiheessa kautta, kun Peltosella on tasan nolla kappaletta otteluita päävalmentajanana ylipäätään Liigassa.

Tapparan sekä IFK:n jälkeen tulee pienen välimatkan päästä TPS, joka mielestäni on oikeastaan vain yhden sentterin verran perässä ylläolevaa kaksikkoa. Alakerta kokonaisuudessaan on täyttä timanttia ja puolustus on paperilla minun mielestäni Liigan laadukkain.

Vasta näiden kolmen joukkueen jälkeen tuleekin sitten Kärpät sekä Lukko. Vahvoja joukkueita kyllä nimellisesti, mutta eivät yllä aivan näiden kolmen muun tasolle. Molempien näiden joukkueiden kohdalla uusi pääpässi on kysymysmerkki, joista Kärppien keltanokka hieman isomman kokoinen mitä Lukon Virtanen. Lukon joukkue on loppupeleissä niin paljon oleellisesti muuttunut viime kaudesta, että en pysty mitenkään lyömään ihan terävimpään kärkeen ja suurimpiin suosikkeihin. Kärpillä kun ei kunnon maalivahtiakaan edes ole, niin Lukko on tässä vaiheessa helppo laittaa Lehtisen verran edelle.

Lukon ja Tepsin takaa tuleekin sitten Ilves sekä KalPa, mutta jätetään nyt vähän tekstiä myös myöhemmäksi, kun tarkoitus oli jotain tänne valehdella.

TOP-7 jotka selkeästi kuitenkin jo mielestäni erottuu, menevät seuraavasti.

Kategoria 1 - Tappara - IFK
Kategoria 1.5 - TPS
Kategoria 2 - Lukko - Kärpät
Kategoria 3 - Ilves - KalPa
 
1963 | 2021

mesag

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Voi pyhä jysäys mitä tekstiä. Onneksi KooKoolla ja Ilveksellä oli todella tasainen materiaali. Kareev viimekaudella Liigan TOP3 molari. Ei siinä. Vähän nyt värilasit painaa.
Eipä noissa materiaaleissa kauheasti eroa ollut. Itse en oikein ymmärrä Ahokkaan hypetystä, ensimmäinen säälipleijarimatsi oli KooKoolta todella huono, valmistautuminen mennyt ihan vihkoon. Toki kokematon valmentaja, joten eiköhän tuosta opittu.

Myrrä on isoin kysymysmerkki. Tarinankertoja kirjoitti hyvän viestin jo Ilveksen ”ylivoiman” aikana. Pelitapa on aivan liian vaikea Liigaan, jossa puolustajien kiekollinen taitotaso ei riitä niin nopeaan pelinkääntöön, vaan virheistä tuli todella paljon ylivoimahyökkäyksiä omiin. Ja muutenkin Ilves voitti alkukauden pelejä etenkin Dostalin ilmiömäisyyden ja ”liian hyvä Liigaan” -tason ansiosta, unohtamatta Välimäkeä ja Ruotsalaista.

Ennakkoon sanoisin, että puolustus ja laiturit TPS:lle, maalivahdit sanoisin TPS:lle, mutta Langhamerilla on paljon potentiaalia, voi hyvin olla Karejevia parempi, ennakkoon kuitenkin TPS. Sentterit Ilvekselle, ja valmennus kallistuu TPS:lle. Kuitenkin Ilveksen isoin huolenaihe on Myrrä, jos viime kauden linja jatkuu, ei hyvä heilu.
 
”Onks tääl lätkää kukaan edes pelannut .. itellä sentään yks Suomenmestaruus” - L4E Liigajoukkueiden voimasuhteet kaudella 2020–2021 -ketjussa

Baloun

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, sympatiat milloin kenellekkin
@Baloun :lla näköjään kunnon härkkimisvaihde päällä. Kaverilla kyllä ihan ymmärrystäkin mielestäni asioista, kun vuosia näitä foorumeita yytsinyt, mutta nyt taidetaan lähinnä heittää rapalaa veteen. Ei siinä... Hyvin tuntuu olevan syönnillään. *hymiö*
Tänne ei kyllä tosiaan parane mitään kirjoittaa, huomattu jo Torsonkin osalta. Heti kimpussa kun kun näkee kuka on kirjoittanut.

Säälittävän alas on foorumin taso mennyt.

Mitään rapalaa ei viesteissäni ole ollut pitkään aikaan, ihan omia mielipiteitä nämä.
 
Mistä tietää, että Tapparan organisaatiossa johtavassa asemassa oleva henkilö valehtelee?

Hän antaa haastattelun tai julkaisee tiedotteen.

Jalmus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara. One and only.
Vielä tahdon muistuttaa, että mikäli ylläoleva krijoitukseni ei ollut tulkittavissa provokaatioyritykseksi, tulee sitä kohdella vain yhden miehen mielipiteenä.

Baloun

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, sympatiat milloin kenellekkin
Näen Ilveksen laituriosaston pienoisesta parempana kuin Tepsin. Langhamer tulee kovasta sarjasta kovilla statseilla. Tepsillä puolustus toki parempi, Ilveksellä sentteristö menee Tepsin edelle
 
Mistä tietää, että Tapparan organisaatiossa johtavassa asemassa oleva henkilö valehtelee?

Hän antaa haastattelun tai julkaisee tiedotteen.

LOFIN

Jäsen
Suosikkijoukkue
1922
Langhamer tulee kovasta sarjasta kovilla statseilla.
Molemmat samanikäisiä pelaajia.
KHL-tilastot:

PelaajaOttelutGAASV%NollapelitVoitot, tappiot, tasapelit
Karejev141 2.50.924737-59-19
Langhamer712.36.923425-35-4

En kyllä näe miten Langhamer on tuossa merkittävästi Karejevia parempi. Päästettyjen maalien keskiarvo hieman parempi mutta se riippuu myös joukkueesta, torjuntaprosentit kuitenkin lähes identtiset. Erona se että Karejevilla pelejä puolet enemmän, ja nyt myös jo yksi kausi takana Suomessa. Veikkaan että jos neutraaleilta kysytään kumman ottaisivat joukkueeseensa niin 9/10 ottaa Karejevin.
 

Ziggy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Älkää nyt pilatko hyvää ketjua turhilla faktoilla. Kesä on Ilvesfanien parasta aikaa ja kerrankin mopon takarenkaassa on riittävästi pitoa, joten antakaa nyt fanien hieman keulia Heinäkuussa.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
No esimerkiksi vertailen Tapparan ja Kärppien hyökkäystä ja puolustusta ja haluaisin kuulla mikä mielestäsi tekee Kärppien vastaavista parempia. En jaksa lainata aiempaa viestiä tähän kun se on niin kaukaa
Kiitos mielenkiinnosta! Ensiksi kysyn, oletko lukenut minun kirjoittaneen, että pidän Tapparan puolustusta kokonaisuutena huonompana kuin Kärppien ja sama kysymys hyökkäyksen suhteen? Olen osallistunut keskusteluihin lähinnä kärkiosaamisesta. Toki ymmärrän, että olet moisen käsityksen tässä disinformaatio -tulvassa saanut. Eihän totuuden kyydissä pysy mukana, kun useasta tuutista toitotetaan yksioikoista palstatotuutta McTorson näkemyksistä.

Toiseksi totean kysymyksesi olevan niin laaja ja Kärppien odottavan puolustajan sekä maalivahdin julkistusta, että pitäydyn tässä hetkessä Tapparan ja Kärppien hyökkäyksen vertailussa ja vielä tarkemmin ajan puutteen vuoksi keskikaistassa. Huomenna on aikaa laitureille. Palataan asiaan maalivahtien ja puolustuksen kanssa, kun Kärpät on niihin liittyvät julkistukset tehnyt. Toivottavasti vielä tällä viikolla. Tapparan kokoonpano on käsittääkseni jo tyylikkäästi valmis kauden alkuun.

En ole koskaan pitänyt mielekkäänä joukkueiden tasoa määritettäessä pelaajien yksi yhteen arviointia. Sellainen toimintatapa jättää kokonaisuuden pahasti varjoon. Se on yksioikoinen ja ehkäpä vähän lapsellinen tapa. Teen toisin. Kokeilen määritellä molempien hyökkäyksestä sekä keskikaistan että myöhemmin laiturit vakauden/epävakauden ja potentiaalin kautta.

Keskushyökkääjät
Tappara: Morley, Virta, Platzer, Rauhala
Kärpät: Wellman, Bourke, Aatu Räty, Koskenkorva

Tapparan keskusta on lähtökohtaisesti laadukas ja vakaa. Epävarmuutta ei juuri ole, sillä jokainen pelaajista on Liigassa näyttöjä antanut jo aiemmin.

Morley on Liigaan huikea keskushyökkääjä. Ruotsin keikka ei ollut paras mahdollinen. Vaikka itseluottamukseen olisi tullut lovi, kampeaa Morley itsensä kärkitasolle. Parhaimmillaan Liigan Paras sentteri, huonoimmillaan hyvä ykkössentteri.

Patrik Virta on ollut hyvä jo nuoresta pitäen. Taso ei ole kuitenkaan noussut, vaikka kokemusta kertyy. Parhaimmillaan erinomainen kakkossentteri Liigaan. Heikoimmillaan ajautuu laituriksi, jolloin sitten onnistuu.

Platzer säväytti KooKoossa varsinkin runkosarjassa. Platzer pystyy paikkomaan myös yläketjuissa. Toivottavasti sopeutuu hyvin Tampereelle. Parhaimillaan loistava kolmossentteri, joka syö lopulta Virran. Heikoimmillaan ajautuu Tapolan epäsuosioon ja rotaatioon.

Nelossentteri Rauhala oli parisen vuotta sitten meikäläisen suosikki. Kova raataja, jonka näin jopa maajoukkuemiehenä. Sen jälkeen on tullut takapakkia. Edelleen takuuvarma nelossentteri tässä sarjassa. Ei tässä roolissa floppivaaraa.

Senttereiden roolitus on selkeä ja hyvä. Näen Tapparan keskikaistan vakaana ja laadukkaana, jossa ei piilevää potentiaalia juuri ole, muttei myöskään suurta epäonnistumisen vaaraa. Keskikaistan arvosana onnistuessa 9,5 ja epäonnistuessa 8.

Kärppien
keskikaistassa on mielenkiintoista epävarmuutta kera ulkomaalaisen taidon ja oululaisen nuoruuden.

Ykkössentteriksi on hankittu kohta 34-vuotias Wellman kahden vuoden sopimuksella. Wellman on tahkonnut aikanaan hyvillä tehoilla AHL:ssä ja pelannut jonkinlaisilla tehoilla jopa tarunhohtoisesta. Merkittävintä on kuitenkin se, että hän on onnistunut Euroopassa Liigaa kovemmissa sarjoissa ja myös isoissa seuroissa. Viestit, joita olen hänestä saanut, ovat rohkaisevia. Hänen suorituksiaan Euroopassa seurannut taho, piti Wellmania jopa ylikylän ukkona Liigaan. No, katsotaan rauhassa. Voi olla tosi kova, tai sitten ei sopeudu ja floppaa.

Bourke on Kärppien kakkossentteri. Hänestä en tiedä muuta kuin statsit ja yhden videohaastattelun. Viime kaudella iski DEL:ssä piste per peli -tahtia. Se sykähdyttää. Omien puheidensa mukaan luotettava ja työteliäs, joka haluaa orientoitua myös Liigassa pisteidentekijänä. Voi olla tosi kova tai floppi.

Aatu Räty ikäluokkansa lahjakkain jääkiekkoilija tässä valtakunnassa. Potentiaali ja Kärppien organisaation strategia avaavat hänelle ovet kolmosketjun keskushyökkääjäksi. Miehekäs nuori, joka ei kaksinkamppailussa häviä. Yllätti minut positiivisesti viime kaudella fyysisyydellään. Toisaalta se aito taito, jonka vuoksi häntä arvostetaan korkealle, loisti poissaolollaan. Onko tuo aito taito palannut? Pystyykö hän tuottamaan positiivisia asioita miesten sarjassa myös hyökkäyssuuntaan, jää nähtäväksi. Voi tehdä ison läpilyönnin tai olla perustallaaja.

Koskenkorvan valitsin nelossentteriksi roolituksen vuoksi. Toinen vaihtoehto voisi olla viime kaudella pahasti flopannut Aleksi Mustonen. Koskenkorva on vasta 21-vuotias, mutta silti pitkänlinjan kärppä edustusjoukkueessa debytoiden jo Suikkasen aikana. Koskenkorva teki 18-vuotiaana hyvin pisteitä Mestiksessä ja omaa siis pistepotentiaalin myös Liigassa. Koskenkorva on kuitenkin jäänyt taustarooliin. Lähinnä nelosen keskellä pelannut. Uskon, että nyt hänelle tarjotaan alkuun vakiopaikka nelosketjun sentterinä. Siinä onnistuessaan sitten askel askeleelta urallaan ylöspäin. Parhaimmillaan ensi kaudella luotettava ja uhrautuva nelossentteri, huonoimmillaan penkinkuluttaja.

Lähtökotaisesti senttereiden roolitus on hyvä. Toki epävarmuutta on ilmassa. Keskikaistan arvosana onnistuessa 10, epäonnistuessa 6,5.

edit. Muutos Tapparan arvosanassa
 
Viimeksi muokattu:

Powerplayer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Kiitos mielenkiinnosta! Ensiksi kysyn, oletko lukenut minun kirjoittaneen, että pidän Tapparan puolustusta kokonaisuutena huonompana kuin Kärppien ja sama kysymys hyökkäyksen suhteen? Olen osallistunut keskusteluihin lähinnä kärkiosaamisesta. Toki ymmärrän, että olet moisen käsityksen tässä disinformaatio -tulvassa saanut. Eihän totuuden kyydissä pysy mukana, kun useasta tuutista toitotetaan yksioikoista palstatotuutta McTorson näkemyksistä.

Toiseksi totean kysymyksesi olevan niin laaja ja Kärppien odottavan puolustajan sekä maalivahdin julkistusta, että pitäydyn tässä hetkessä Tapparan ja Kärppien hyökkäyksen vertailussa ja vielä tarkemmin ajan puutteen vuoksi keskikaistassa. Huomenna on aikaa laitureille. Palataan asiaan maalivahtien ja puolustuksen kanssa, kun Kärpät on niihin liittyvät julkistukset on tehnyt. Toivottavasti vielä tällä viikolla. Tapparan kokoonpano on käsittääkseni jo tyylikkäästi valmis kauden alkuun.

En ole koskaan pitänyt mielekkäänä joukkueiden tasoa määritettäessä pelaajien yksi yhteen arviointia. Sellainen toimintatapa jättää kokonaisuuden pahasti varjoon. Se on yksioikoinen ja ehkäpä vähän lapsellinen tapa. Teen toisin. Kokeilen määritellä molempien hyökkäyksestä sekä keskikaistan että myöhemmin laiturit vakauden/epävakauden ja potentiaalin kautta.

Keskushyökkääjät
Tappara: Morley, Virta, Platzer, Rauhala
Kärpät: Wellman, Bourke, Aatu Räty, Koskenkorva

Tapparan keskusta on lähtökohtaisesti laadukas ja vakaa. Epävarmuutta ei juuri ole, sillä jokainen pelaajista on Liigassa näyttöjä antanut jo aiemmin.

Morley on Liigaan huikea keskushyökkääjä. Ruotsin keikka ei ollut paras mahdollinen. Vaikka itseluottamukseen olisi tullut lovi, kampeaa Morley itsensä kärkitasolle. Parhaimmillaan Liigan Paras sentteri, huonoimmillaan hyvä ykkössentteri.

Patrik Virta on ollut hyvä jo nuoresta pitäen. Taso ei ole kuitenkaan noussut, vaikka kokemusta kertyy. Parhaimmillaan erinomainen kakkossentteri Liigaan. Heikoimmillaan ajautuu laituriksi, jolloin sitten onnistuu.

Platzer säväytti KooKoossa varsinkin runkosarjassa. Platzer pystyy paikkomaan myös yläketjuissa. Toivottavasti sopeutuu hyvin Tampereelle. Parhaimillaan loistava kolmossentteri, joka syö lopulta Virran. Heikoimmillaan ajautuu Tapolan epäsuosioon ja rotaatioon.

Nelossentteri Rauhala oli parisen vuotta sitten meikäläisen suosikki. Kova raataja, jonka näin jopa maajoukkuemiehenä. Sen jälkeen on tullut takapakkia. Edelleen takuuvarma nelossentteri tässä sarjassa. Ei tässä roolissa floppivaaraa.

Senttereiden roolitus on selkeä ja hyvä. Näen Tapparan keskikaistan vakaana ja laadukkaana, jossa ei piilevää potentiaalia juuri ole, muttei myöskään suurta epäonnistumisen vaaraa. Keskikaistan arvosana onnistuessa 9, epäonnistuessa 8.

Kärppien
keskikaistassa on mielenkiintoista epävarmuutta kera ulkomaalaisen taidon ja oululaisen nuoruuden.

Ykkössentteriksi on hankittu kohta 34-vuotias Wellman kahden vuoden sopimuksella. Wellman on tahkonnut aikanaan hyvillä tehoilla AHL:ssä ja pelannut jonkinlaisilla tehoilla jopa tarunhohtoisesta. Merkittävintä on kuitenkin se, että hän on onnistunut Euroopassa Liigaa kovemmissa sarjoissa ja myös isoissa seuroissa. Viestit, joita olen hänestä saanut, ovat rohkaisevia. Hänen suorituksiaan Euroopassa seurannut taho, piti Wellmania jopa ylikylän ukkona Liigaan. No, katsotaan rauhassa. Voi olla tosi kova, tai sitten ei sopeudu ja floppaa.

Bourke on Kärppien kakkossentteri. Hänestä en tiedä muuta kuin statsit ja yhden videohaastattelun. Viime kaudella iski DEL:ssä piste per peli -tahtia. Se sykähdyttää. Omien puheidensa mukaan luotettava ja työteliäs, joka haluaa orientoitua myös Liigassa pisteidentekijänä. Voi olla tosi kova tai floppi.

Aatu Räty ikäluokkansa lahjakkain jääkiekkoilija tässä valtakunnassa. Potentiaali ja Kärppien organisaation strategia avaavat hänelle ovet kolmosketjun keskushyökkääjäksi. Miehekäs nuori, joka ei kaksinkamppailussa häviä. Yllätti minut positiivisesti viime kaudella fyysisyydellään. Toisaalta se aito taito, jonka vuoksi häntä arvostetaan korkealle, loisti poissaolollaan. Onko tuo aito taito palannut? Pystyykö hän tuottamaan positiivisia asioita miesten sarjassa myös hyökkäyssuuntaan, jää nähtäväksi. Voi tehdä ison läpilyönnin tai olla perustallaaja.

Koskenkorvan valitsin nelossentteriksi roolituksen vuoksi. Toinen vaihtoehto voisi olla viime kaudella pahasti flopannut Aleksi Mustonen. Koskenkorva on vasta 21-vuotias, mutta silti pitkänlinjan kärppä edustusjoukkueessa debytoiden jo Suikkasen aikana. Koskenkorva teki 18-vuotiaana hyvin pisteitä Mestiksessä ja omaa siis pistepotentiaalin myös Liigassa. Koskenkorva on kuitenkin jäänyt taustarooliin. Lähinnä nelosen keskellä pelannut. Uskon, että nyt hänelle tarjotaan alkuun vakiopaikka nelosketjun sentterinä. Siinä onnistuessaan sitten askel askeleelta urallaan ylöspäin. Parhaimmillaan ensi kaudella luotettava ja uhrautuva nelossentteri, huonoimmillaan penkinkuluttaja.

Lähtökotaisesti senttereiden roolitus on hyvä. Toki epävarmuutta on ilmassa. Keskikaistan arvosana onnistuessa 10, epäonnistuessa 6,5.
Jos Morley on parhaimmillaan liigan paras sentteri, Virta parhaimmillaan erinomainen kakkossentteri, Plazer loistava kolmos sentteri ja Rauhala takuuvarma nelossentteri. Niin millä järjellä Tapparan sentteristö on onnistuessaan 9 arvoinen. Eikös tuo ole silloin aikalailla 10 arvoinen suoritus. Mun mielestä 8-9 arvoinen se on silloin jos Virta pelaa huonomman kauden kun edellisen.

Kärppien kärkisentterit voi olla tosi kovia ja Räty voi lyödä kovasti läpi. Niin sitten nämä on onnistuessaan 10 arvoisia. Ei oikein mene mun ymmärrykseen.

Itse en saa Kärppien sentteristöä millään Tapparan edelle, en potentiaalissa enkä todennäköisyydessä. No nämähän on mielipide kysymyksiä.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Jos Morley on parhaimmillaan liigan paras sentteri, Virta parhaimmillaan erinomainen kakkossentteri, Plazer loistava kolmos sentteri ja Rauhala takuuvarma nelossentteri. Niin millä järjellä Tapparan sentteristö on onnistuessaan 9 arvoinen. Eikös tuo ole silloin aikalailla 10 arvoinen suoritus. Mun mielestä 8-9 arvoinen se on silloin jos Virta pelaa huonomman kauden kun edellisen.
Olet oikeassa. Kyllä tuossa Tapparan keskikaistassa on potentiaalia enempään. Pohdin sitä heti viestin lähettämisen jälkeen, että joku tuossa arvosanassa mätti ja sinä avasit tuon asian hyvin. Nostan tuon 9-> 9,5. Niin sen kuuluu olla.

Edit. Olen -> Olet
 

Spine

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC TPS
Olet oikeassa. Kyllä tuossa Tapparan keskikaistassa on potentiaalia enempään. Pohdin sitä heti viestin lähettämisen jälkeen, että joku tuossa arvosanassa mätti ja sinä avasit tuon asian hyvin. Nostan tuon 9-> 9,5. Niin sen kuuluu olla.

Edit. Olen -> Olet
Miten joku muu joukkue, kuin Kärpät voisi saada sinulta arvosanan 10? Vai voiko? En siis tiedä oikeasti. Jos noilla Tapparan kriteereillä saa 9.5?
 

Lepranmies

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Vaasan Sport, Philadelphia Flyers
Hei me vähän huonompien joukkueiden kannattajat!

Aletaanko ihan vittuillakseen kirjottamaan jotain meidänkin jengeistä välillä näiden suurien ja mahtavien joukossa?

SaiPalla on parempi hyökkäys kun Sportilla, Jukureilla ja Ässillä! Maalivahti ja puolustusosasto on meillä vähän heikompi, tosin ei sillä niin väliä kun ei koko joukkuetta edes muisteta näissä keskusteluissa ja listauksissa.

Ja jos joku ei ymmärtänyt niin tämä oli tänne jankkauksen keskelle sellainen huumorikommentti.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Miten joku muu joukkue, kuin Kärpät voisi saada sinulta arvosanan 10? Vai voiko? En siis tiedä oikeasti. Jos noilla Tapparan kriteereillä saa 9.5?
Vuodet eivät ole veljiä keskenään, mutta on saanutkin. Heti tulee mieleen aikanaan Lukon hyökkäys. Tällä kaudella HIFK:n keskikaista asettuisi paljon paremmalle vaihteluvälille kuin Kärppien. Onnistuessa 10 ja epäonnistuessa ehkäpä 9. Ei tuossa kyllä juuri epäonnistumisen vaaraa HIFK:lla ole.
 

KooJii_#1

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK / Detroit Red Wings / Dallas Stars
Hei me vähän huonompien joukkueiden kannattajat!

Aletaanko ihan vittuillakseen kirjottamaan jotain meidänkin jengeistä välillä näiden suurien ja mahtavien joukossa?

SaiPalla on parempi hyökkäys kun Sportilla, Jukureilla ja Ässillä! Maalivahti ja puolustusosasto on meillä vähän heikompi, tosin ei sillä niin väliä kun ei koko joukkuetta edes muisteta näissä keskusteluissa ja listauksissa.

Ja jos joku ei ymmärtänyt niin tämä oli tänne jankkauksen keskelle sellainen huumorikommentti.
Ois noita tekstejä kiva muistakii joukkueista lukea. Kirjotelkaa ihmeessä ni pääsee vähä paremmin sisään, että millasia pelimiehiä sieltä löytyy. Henkilökohtasesti jo SaiPassa on monia pelaajia, jotka ei soita kelloja ollenkaa ni mielelläni luen jos sen vaivan näet(te).
 
❤Kuhta - Elkins - Rask❤
Heiskanen - Söderholm​

Yohann

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Ilman NHL-apuja täysin flopannut Myrrä vs ehkä kovimmassa huudossa tällähetkellä oleva suomalainen valmentaja.
Niin, totaalisen rosterin myllerryksen jälkeen Myrrällä ja kumppaneilla meni pitkään, että saivat pelin kuntoon ja juuri kun peli alkoi näyttämään hyvältä, tuli 2 viikon karanteeni. Siihen orastava flow katkesi ja sen jälkeen koko touhu lässähti täysin, eikä konetta meinattu saada millään enää käyntiin. Todella vaikea arvioida Myrrän taitoja erikoisen viime kauden perusteella. Jos Ahokkaaseen halutaan verrata materiaalin osalta, niin ei se Ilveksen kauden päättänyt materiaali niin kummoinen ollut Kookoon vastaavaan verrattuna.

Sen sijaan edelliskaudella Myrrän aikana Ilves taisi olla runkosarjan 2. ja peli oli oikeinkin mukavaa katsottavaa ja kämmenet syyhyten porukka odotteli playoffeihin pääsyä. Todella harmillista, että silloin jäi Ilves-Kookoo - sarja näkemättä.

Edit: Ja NHL-avuista tosiaan Välimäki ja Hayton oli hieman NHL:ssä pelanneet, joista jälkimmäinen lähinnä sekoitti peliä neppailullaan ja suoristeli selkäänsä.
 

Barney

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pitsiturnauksen mestarit 2021
Henkilökohtasesti jo SaiPassa on monia pelaajia, jotka ei soita kelloja ollenkaa ni mielelläni luen jos sen vaivan näet(te).
Tuskin soittaa hirveästi kenellekään muullekaan. SaiPan viime kausi oli sellaista sekoilua, että ne hyvin pelanneet pelaajat voidaan laskea yhden käden sormilla. Jos puhtaasti viime kauden tilastoja katsotaan, niin aika hirveältähän tuo näyttää. Toisaalta itse en kyllä jaksa uskoa, että esimerkiksi Jarno Koskiranta on hyvin organisoidussa liigajoukkueessa mikään 25 pisteen sentteri, vaikka viime kauden sekoilussa hän ei parempaan pystynytkään. Paljon on Virralla tehtävää ja nähtäväksi jää, että miten nopeasti hän saa joukkueen kurssin käännettyä. Sitä kuuluisaa potentiaalia on ja ainakin itse suhtaudun ensimmäistä kertaa moneen vuoteen varauksellisen positiivisesti SaiPan joukkueeseen. Tiettyjä ongelmia ja kysymysmerkkejä joukkueessa tietenkin on, mikä on ihan luonnollista tuollaisella budjetilla, mutta nyt ne kysymysmerkit on mielestäni SaiPan kohdalla poikkeuksellisesti oikeilla osa-alueilla.

Lisää epävarmuutta SaiPan tilanteeseen tuo myös se, että tässä kohtaa on vielä vähän vaikea arvioida ketkä pääsevät edes pelaamaan. SaiPalla on todella laaja rinki, jossa on kymmenkunta puolustajaa ja parikymmentä hyökkääjää, jotka ihan tosissaan taistelevat pelipaikasta. Virran tuntien pelaajan nimi selässä ei hirveästi paina, joten sieltä voi nousta yllättäviäkin nimiä kokoonpanoon. Kilpailutilanne pelipaikoista on myös SaiPalle vähän poikkeuksellinen tilanne, kun SaiPalla ei ole varmaan koskaan ollut noin laajaa pelaajarinkiä. Itse näen ainakin tuon kilpailutilanteen ihan positiivisena ja jos ihan todennäköisyyksiä miettii, niin eiköhän tuolta ainakin joku pelaaja nouse vähän puskista jopa yllättävän isoon rooliin.

Se SaiPan ehdoton vahvuus on sentteriosasto. Itse uskon, että nelikko McIntyre-Koskiranta-Lantta-Petman voi olla jopa SaiPan historian paras sentterinelikko. Toki pari vuotta sitten SaiPalla oli samaan aikaan Kunyk ja Morley, mutta heidän takanaan ei ollut hirveästi tarjolla tulitukea. McIntyreen ja Koskirantaan liittyy tiettyjä kysymysmerkkejä, mutta parhaalla tasolla pelatessaan molemmat ovat ihan Liigan sentterieliittiä. Lantta oli ihan ylikylän jätkä Mestiksessä ja viime kaudella nähtiin myös Liigassa joitain väläytyksiä, vaikka kokonaisuudessaan kausi oli haastava. Ensi kaudella on todennäköisesti SaiPassakin parempi ympäristö ja toisaalta myös Liigan vaatimustaso on selvillä, joten ehkä sieltä tulee jonkunlainen läpimurto. Petman oli jo Virran Lukossa erinomainen nelossentteri, joten miksi hän ei olisi sitä myös Virran SaiPassa. Nostetaan vielä senttereistä sellainen tärkeä seikka esiin, että nuo SaiPan kolme kärkisentteriä ovat olleet kaikki edellisellä liigakaudellaan noin 55% aloittajia.

Pakistoon olen myös itse tyytyväinen. Maalahti on oikeastaan parasta, mitä SaiPa voi saada ja Pyrochtaa pidän myös kovana hankintana. Olkkonen oli viime kaudella hyvä top-4 puolustaja (niitä harvoja onnistujia) ja Huttula nousi viime kauden edetessä Kärpissä yllättävän isoon rooliin. Ihan kelpo top-4. Näiden takana sitten pelipaikoista taistelevat Riikola, Jalonen, Peltomäki, Viitasalo ja Koskimies. Ei mitään nimimiehiä, mutta ehkä joku noista onnistuu. Itse odotan eniten Viitasalolta, joka sai viime kaudella paljon kehuja Jokereiden kannattajilta ja oli kestänyt ilmeisesti melko hyvin myös KHL-vauhdissa mukana. Viitasalo on ehkä se isoin musta hevonen, jota suosittelisin SaiPasta seuraamaan. Maalissa Westerholm on hyvä ykkösmaalivahti, mutta kakkosmaalivahti Markkanen on liigatasolle vielä kysymysmerkki. Westerholm tulee kuitenkin ilman loukkaantumisia pelaamaan ensi kaudella varmaan Liigan ykkösmaalivahdeista eniten.

Se isoin kysymysmerkki SaiPan joukkueessa on tuo laituriosasto. Lähtökohtaisesti top 4:ssa on ulkomailla hyvin maaleja tehneet Lakatos ja Okuliar, viime kaudella flopannut Krivosik ja tasaisesti kehittynyt Loimaranta. Eihän tuo kovin vakuuttavalta paperilla vaikuta, vaikka Lakatoksen uskonkin olevan huippuhankinta. Näiden takana on muutama alaketjujen duunari ja pari ketjullista sellaisia pelaajia, jotka ovat huippupelaajia Mestiksessä, mutta jotka eivät ole kuitenkaan ainakaan vielä lyöneet läpi Liigassa. Virran tehtävä olisi sitten saada noista pelaajista mahdollisimman moni onnistumaan. Mielenkiintoisin nimi ennakolta on varmastikin Zdenek Sedlak, joka teki viime kaudella Mestiksen pudotuspeleissä käytännössä mitä tahtoi.

Yhteenvetona toteaisin itse, että valmennus, sentteriosasto, pakiston top-4 ja ykkösmaalivahti ovat SaiPan standardeille hyvää tasoa, joten periaatteessa tuossa on ihan hyvät palaset, joiden päälle lähteä rakentamaan. Laituriosasto, pakiston laajuus ja kakkosmaalivahti ovat sitten ehdottomasti kysymysmerkkejä ja Virran tehtävänä olisikin kaivaa sieltä niitä läpimurtopelaajia. Vaikea tuota SaiPan tilannetta on kuitenkaan etukäteen arvioida, mutta henkilökohtainen tavoitteeni ensi kaudelle on säälipleijaripaikka, eikä se nyt mitenkään mahdottomalta tavoitteelta kuulosta. Kysymysmerkkejä on toki paljon, mutta laajan ringin myötä SaiPalla on myös paljon pelaajia, jotka koittavat poistaa nuo kysymysmerkit.
 
"NOH EHKÄ ENSI VUONNA SITTEN!!!!!!!"
- Nimimerkki Dille kiteytti SaiPan kannattamisen viiteen sanaan ja seitsemään huutomerkkiin 11.3.2003.

Valdin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
JYP (15. viime vuonna) - "Nuorissa on tulevaisuus"
Pois: ROOBA, IMMONEN, TUPPURAINEN, Kalteva, Louhivaara.
Sisään: O'Brien, Scotka, Christoffer, Gardiner...

3.9. JYP julkaisi hyökkääjä Adam Brodeckin sopimuksen.

Vahvuus: JYP pääsee kauteen menestyspaineitta. Kokoonpanossa on pelaajia, joita joukkuetta kuin joukkuetta rakentaessa tarvitaan. Turkulainen ja Honka ovat ennestään tuttuja ja turvallisia.

Mietityttää: Kuka on uusi Rooba? Jos maalivahdilla ei kiekko tartu, mikä on varasuunnitelma. Markus Ruusu ykkösmaalivahtina ei ole kannattajan ensisijainen haave. Vuosia Immonen vei aloituksia ja Tuppurainen teki voittavia asioita kaukalossa, joten noille osa-alueelle tarvitaan kasvot.

Toive: Uudet ulkomaalaisvahvistukset ovat pelote omilla erikoisosaamisen alueillaan.

Matkalla eturiviin: JYPin nuoressa joukkueessa on peliaikaa luvassa, joten vastuun myötä parrasvaloihin nousee useampikin kuin yksi sopimuspelaaja. Kuinka kova Helenius on jo joulutaukoon mennessä...

Arvio: Sijat 13-15. Hyvähenkinen, paineettomasti pelaava joukkue voi kammeta itsensä kymmenen sakkiin, epäonnistuuhan joku ennakkoon ylös arvoiduista perinteisesti joka kausi. Pleijareihin päästäkseen jyväskyläläisten taakse pitäisi kuitenkin jäädä esimerkiksi viisikko HPK, Jukurit, SaiPa, KooKoo, Sport.

Haastan itseni kiperään tehtävään ja arvioin joukkueet. Aloitan viime kauden sarjataulukon hänniltä ja niputan yhden joukkueen joka päivä seuraavan pariviikkoisen aikana.
 
Viimeksi muokattu:

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Haastan itseni kiperään tehtävään ja arvioin joukkueet. Aloitan viime kauden sarjataulukon hänniltä ja niputan yhden joukkueen joka päivä seuraavan pariviikkoisen aikana.

JYP (15. viime vuonna) - "Nuorissa on tulevaisuus"
Pois: ROOBA, IMMONEN, TUPPURAINEN, Kalteva, Louhivaara.
Sisään: O'Brien, Scotka, Christoffer, Gardiner.

Vahvuus: JYP pääsee kauteen menestyspaineitta. Kokoonpanossa on pelaajia, joita joukkuetta kuin joukkuetta rakentaessa tarvitaan. Turkulainen ja Honka ovat ennestään tuttuja ja turvallisia.
Mietityttää: Kuka on uusi Rooba? Jos maalivahdilla ei kiekko tartu, mikä on varasuunnitelma. Markus Ruusu ykkösmaalivahtina ei ole kannattajan ensisijainen haave. Vuosia Immonen vei aloituksia ja Tuppurainen teki voittavia asioita kaukalossa, joten noille osa-alueelle tarvitaan kasvot.

Toive: Uudet ulkomaalaisvahvistukset ovat pelote omilla erikoisosaamisen alueillaan.
Matkalla eturiviin: JYPin nuoressa joukkueessa on peliaikaa luvassa, joten vastuun myötä parrasvaloihin nousee useampikin kuin yksi sopimuspelaaja. Kuinka kova Helenius on jo joulutaukoon mennessä...

Arvio: Sijat 13-15. Hyvähenkinen, paineettomasti pelaava joukkue voi kammeta itsensä kymmenen sakkiin, epäonnistuuhan joku ennakkoon ylös arvoiduista perinteisesti joka kausi. Pleijareihin päästäkseen jyväskyläläisten
taakse pitäisi kuitenkin jäädä esimerkiksi viisikko HPK, Jukurit, SaiPa, KooKoo, Sport.
Erinomaisesti tiivistetty ja arvioitu JYPin ensi kautta!

Etenkin pieni huomio Heleniuksesta miellyttää, koska monilta muiden joukkueiden kannattajilta saattoi jäädä huomaamatta miten hienon tulokaskauden Helenius viime kaudella pelasi. Yllätti lähes kaikki JYP-kannattajatkin ihan puun takaa. Jos kehityskäyrä jatkuu samanlaisena, niin voi tehdä jo tulevalla kaudella kovaa jälkeä.

Joukkue on täynnä potentiaalia ja kysymysmerkkejä, joten vaikea tuota on rehellisesti arvioida juurikaan viimeisiä sijoituksia korkeammalle, mutta mahdollisuuksia on yllättää, jos palikat loksahtavat kohdilleen.
 

Noutolokku

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
No nyt oli kyl melkonen Torsottelu taas :DD ei saatana

Tapparan sentterit arvioi varmoiksi suorittajiksi Liigassa paikoilleen. Silti 9, mutta nosti 9.5

Sitten Kärpillä totetaa itsekkin olevan joko onnistujia tai floppeja olevan 2 + 2 junnua ja arvio on täysi 10.

Nyt riitti.
 
Joka toiselle kuoppaa kaivaa. Joka toiselle ei.
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy