Suosikkijoukkue
Pelicans
Kärppien laituriosasto on erittäin kova, Top-4: Leskinen-Mäenlainen-Aaltonen-Pyörälä, kaikki varmoja tuloksentekijöitä tähän sarjaan, kolmelta ensin mainitulta lupa odottaa 40-50p kautta jälleen. Tieksola, Koblizek ja varauksin Mustonen&Räty antavat hyvää tulitukea kärjelle. Sentteriosasto on pieni kysymysmerkki, mutta hyvin vaikea nähdä Bourke-Wellman kaksikon floppaavan tuon laituriosaston kanssa.

Jos pakistoon hankitaan vielä Krejcik ja hyvä ykkösmaalivahti tulee, haastavaa olisi Kärppiä sulkea runkosarjan voittotaistelusta pois. Tällä hetkellä 1.-2. sijoista kamppailevat Tappara ja HIFK, mutta näiden hankintojen myötä Kärpät nousisi samaan koriin.
 

Walrus21

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Kärpistä tulee itsellä mieleen se, että runko on melko sama kuin viime vuonna. Eikä sillä rungolla päästy kuin hädin tuskin puolivälieriin. Mikä olisi muuttunut ratkaisevasti?

Annan aika paljon arvoa sille, että joukkue/organisaatio onnistuu hankkimaan tai kehittämään pelaajia parhaassa iässä. Prosessi kestää yleensä vuosia, ja siihen vaikuttaa oleellisesti aiempi menestys, joka houkuttelee talentteja. Lukko oli vuosikaudet joukkue, johon tuli vain "tasonsa osoittaneita" luottopelaajia, jotka eivät sitten kehittyneet enää mihinkään. Vasta kun urheilutoimenjohto saatiin kuntoon, alkoi menestystäkin tulemaan.

Kärppien osalta pidän merkittävänä riskinä materiaalin kapeutta, ja tällä tarkoitan erityisesti kenttiä 2-3. Pyörälä ja Aaltonen ovat kovia nimiä Liigaan, mutta kummallakin tahti hiipuu iän myötä. Entä millaista kehitystä voidaan odottaa Koblizekilta tai Mustoselta? Vaikea nähdä isoa upsidea tällä osastolla, joka oli viime kaudella kenties suurin ongelma oululaisille.

Ulkkarit voivat onnistua - tai sitten eivät. Paljon on ladattu odotuksia pelaajiin, joiden suoriutumista Liigasta ei tiedetä ennalta.

Minun mielestä Tappara ja HIFK ovat kärkiheppoja runkosarjan voittajaksi, mutta ero ei ole valtaisa. Peltonen aloittaa ensimmäisen kautensa, eikä Tapolan viime kauden kiekko vakuuttanut. Niinpä sellaista selkeää ennakkosuosikkia on vaikea löytää.
 
"Nyt ei taloudellisia raameja laiteta estämään ihmisten ajattelua" - Antti Rinne

"North Korea will become a different kind of Rocket - an Economic one!" - Donald Trump

Proffa_20

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Chicago Blackhawks & FC Bayern München
Siinä yhdyn nimimerkki Proffa_20:n näkemykseen, paitsi pidän DELiä kovempana sarjana kuin hän, vähintäänkin Liigan veroisena, jos nyt unohdetaan pelityylit, joten pidän Bourkea jopa Wellmania kovempana tekijänä ja sopinee Liigan pelityyliin paremmin.
Tähän pitää todeta, että itse ehkä tosiaan katson "liikaa" tuon pelaamisen ja eri pelityylien kautta tätä asiaa. DEL:issä on viime kausina ollut kaksi kivikovaa, Mannheim ja RB München, joiden jälkeen tulee toki nippu kyllä hyviä ja laadukkaita joukkueita. Jos aletaan katsomaan ihan nimilistoja, niin sitten puhutaan varmasti todella tasavahvoista liigoista ja toki mainitsinkin tuossa viestissän, että DEL on mielestäni noussut kohisten ja kaventanut eroa Liigaan, mutta annan hiuksenhienon eron Liigalle, juurikin tuon pelitavallisen ja pelityylien erojen takia. Liiga ei nimilistoilla pärjää Euroopan muille isoille liigoilla, mutta onneksi valmennuosaaminen ja Liigan taktisen pelin avulla voimme laittaa kampoihin.

Syy miksi Saksan maalta tulleet pelaajat ovat siis voineet olla vaikeuksissa Suomessa ei välttämättä liity siihen, että DEL olisi tasoltaan (=pelaajamateriaali) huonompi liiga, kuin meidän Liigamme, vaan liittyy juuri pelitavallisiin ja pelityylien eroihin. Toki se ehkä on juuri osaltaan indikoimaan, että Liiga on vielä jollain tasolla edellä DEL:iä, koska oemme voi mielestäni tässä keskutelussa ja vertaillessamme liigojen paremmutta, niin sivuuttaa sitä pelitavallista paremmuutta. Viime vuosina Liigasta Saksaan siirtymeet pelaajat ovat onnistuneet aikalailla säilyttämään sen tason, millä ovat Liigassa pelanneet tai jopa panneet paremmaksi, mutta toisinpäin näin ei ole. Eli ne DEL:istä Liigaan tulleet kaverit, eivät ole sitä samaa pisterohmun statusta pystyneet säilyttämään, vaan taso on pudonnut tai ovat jopa flopanneet täysin. Myös mm. Liigassa totaalisesti flopanneet Mitch Wall ja Stefan Espeland (joiden taso ei riittänyt alkuunkaan Liigaan) ovat olleet DEL:issä jopa pistelinkoja. Vaikea nähdä tätä toisinpäin, että DEL:issä flopanneet kaverit (ja pelaajat joiden taso muutenkaan ei täten riitäisi DEL:iin) nousisivat Liigassa pistelingoiksi. Emme voi siis mielestäni tässä keskutelussa siivuuttaa niin tärkeä asiaa, kuin pelitavalliset erot ja taktinen osaaminen. Tässä mielessä Liiga on omasta mielestäni Saksan vastaavaa edellä, vaikka ero on tottakai kaventunut ja kaventumaan päin ennestään (liekö DEL jo ajaa Liigan ohi) jos emme täällä koti-Suomessa herää ja pian sarjajärjestelmnä muutoksiin.

Ei siellä, itsekin pidän Bourkea jopa lähtökohtaisesti "varmempana" onnistujana, kuin Wellmania (juurikin Wellmanin iän, rikkonaistem viime kausien ja 1.sentterin tuoman valtavan taakan takia). Bourke on ilmeisen monipuolinen, kovan työmoraalin omaava ja "grindaava" pelaaja. Ja kun kiekko-opit on jääkiekon emämaassa saatu, niin Bourken uskon pystyvän vastaamaan Liigan luistelutempoon, kaksinkamppailupelaamiseen ja siihen sentterin kokonaisvaltaiseen pelaamiseen, jonka tuo Liigan taktinen ja pelitavallinen ero versus DEL:iin tuo mukanaan. Pelin varastamisesta tai sentteripelin lipsumisesta, ei Bourke varmasti jää kiinni, mutta omat kysymysmerkit ovat siinä, että kuinka paljon miehellä jää sitten paukkuja takoa tulosta hyökkäyspäässä. Noin 30 pisteen kausi olisi tilauksessa ja siihen Bourken pitäisi pyrkiä. Bourke menee myös tähän kategoriaan "ihanne iässä oleva pelaaja, jolla kova pyrkimys päästä eteenpäin urallaan", joten senkin puolesta ihan hyvä haku Harri Aholta. Toki, jos Aatu on kehittynyt ja pystyy haastamaan Bourken 2.sentterin tontista, niin ainahan se on helpompaa, kun sen kuorman ja taakan voi jakaa jonkun muun kanssa. Bourken onnistuminen olisi mielestäni tärkeää Wellmanin onnistumisen kannalta, koska tällöin Bourke voisi taasen jakaa sitä kuormaa Wellmanin kanssa ja ottaa painetta pois Wellmanin harteilta, ettei Wellmanin vastuu kasva liian suureksi etc.

Wellmanilla taas päinvastoin. Hyökkäyspään osaamisesta en usko jäävän kiinni, mutta miten sen kokonaisvaltaisen pelin kanssa (+Kärppien 1.sentterin järkyttävän painava viitta, jota Wellmanin harteille sovitetaan)? Wellman CV:ltä kovempi, mutta miten urheilija iältään "vanha" Wellman kestää Kärppien ykkössentterin tuomat velvoitteet, valtavan taakan, rasituksen ja vastuun? Haaste on äärettömän kova Wellmanille, mielestäni.
 

Provider

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Itse kun katson Kärppien laitureita, niin näen kyllä kovasti paljon kysymyksiä ja epävarmuustekijöitä.

Leskinen on halutessaan aivan ylikylän pelaaja ja takoo kyllä taas sen n. 60 pistettä täydessä runkosarjassa. Täysin käänteentekevä pelaaja parhaimmillaan. Toisaalta aivan hyödytön muun ajan ottelusta. Katosi kuvasta aivan totaalisesti pudotuspeleissä. Ylipäätänsä minulle jäi mielikuva pelaajasta, joka tiukoissa paikoissa usein katosi kuvasta. Tästä poikkeuksena yksi Kärpät-ottelu, jonka yksin käänsi IFK:lle. Kaikesta kritiikistä huolimatta olisin mielelläni pitänyt kyllä miehen Stadissa.

Mäenalasen kohdalla kysymysmerkit eivät ole pelillisiä. Varmasti tämän sarjan parhaita voimahyökkääjiä, jolta on täysin realistista odottaa rouhimisen sivutuotteena 30-40 pistettä. Iso mutta liittyy miehen pelikuntoon. Edellisestä täydestä kaudesta on vierähtänyt jo tovi. Pysyykö mies kasassa. Rymistelevä ja kontaktia kaihtamaton pelityyli yhdistettynä jo useampaan aivotärähdyksen ei ole välttämättä paras mahdollinen yhdistelmä.

Pyörälää pidän täällä pyöritellyistä nimistä ehdottomasti varmimpana top 4. Mies vetää about täyden kauden vitullisella asenteella ja takoo siinä sivussa noin 30-35 pistettä. Oikeastaan ikä ja sen mukanaan tuoma hidastuminen ainoa riski minun silmissä. Riskiä toki pienentää Pyörälän aivan huippuluokkaa oleva peliäly, joka kompensoi iän mukanaan tuomaa hidastumista.

Aaltonen on toki edelleen hyvä pelaaja, mutta kaukana ollaan siitä loistosta, mitä mies parhaimmillaan on urallaan esittänyt. Sanoisin miehen olevan ylempää keskitasoa liigan kakkosketjun laitureita verrattaessa. Ylivoimalla toki edelleen vaarallinen, vaikka viime kausi siltä osin reisille menikin.

Kärppien laitureita katsoessani mielenkiinto kohdistuu Tuukka Tieksolaan. Siinä on nuori mies, joka voi oman kehittymisensä kautta nostaa Kärppien kärkiketjujen laitahyökkääjien tason toisiin sfääreihin. Tieksolan kehityksen jatkuessa viime kauden urallaan olisin valmis nostamaan Kärpät laiturivertailussa kolmanneksi Lukon ohi. Tällä hetkellä rankkaan Kärpät laiturivertailussa tasapäin TPS:n kanssa sijalle 4, edellä IFK, Tappara ja Lukko mainitussa järjestyksessä.

Koko hyökkäystä katsottaessa pudotan Kärpät kiilaa TPS:n ohi, mutta ero edellä olevaan kolmikkoon kasvaa aika paljonkin. Kärppien keskikaista ei lähtökohtaisesti vakuuta lainkaan, ja pidän jopa todennäköisenä, että vähintään toinen ulkomaanpojista päättää kautensa muualla kuin Oulussa.

Puolustuksen osalta Kärppien kärki on terävä, mutta laajuutta en kyllä tuosta rosterista löydä. Niemelää pidän hyvänä lupauksena, mutta vähän liikaa ollaan nyt mielestäni pojan varaan rakentamassa. Ohtamaa on varmin kortti koko liigan pakeista sarjakauteen lähdettäessä. Yhtäkään kysymysmerkkiä en osaa häneen liittää. Kausi näyttää, onko hän Liigan paras puolustaja, edellytykset siihen ovat toki olemassa. Byströmistä en edelleenkään osaa sanoa onko tämä lintu vai kala. IFK:ta vastaan pelatuista otteluista ovat mieleen jääneet lähinnä lahjoitetut maalit. Saako rinnalleen riittävän laadukkaan pakkiparin, jos Ohtamaa paritetaan Niemelän kanssa? Muut pakit tällä hetkellä ovat mielestäni melko mitäänsanomatonta porukkaa. Jos tuohon Krejcik mukaan tulee, nousee Kärppien puolustuksen taso todella paljon, mutta ei siitä sarjan parasta siltikään tule. Tappara ja TPS ovat aika paljonkin Kärppien edellä tältä osin. Kärpät sijoittaisin seuraavaan koriin yhdessä Lukon ja IFK:n kanssa. Toki näistä kolmesta IFK:lla on eniten kysymysmerkkejä lähinnä Auvitun loukkaantumishistoriasta johtuen.

Kaiken kaikkiaan en ole täysin vakuuttunut Kärppien joukkueenrakennuksesta. Mieleen tulee menneiden aikojen IFK:t, kärki on terävä mutta laajuutta puuttuu. Kaiken natsatessa toki voivat taistella vaikka mestaruudesta, mutta lähtökohtaisesti pidän todennäköisempänä puolivälieristä pihalle tyyppistä ratkaisua.
 
"Viime kaudella Paajanen oli vielä aliarvostettu ja jumaloitu pelaaja teidän mielestä ja nyt ihmetellään kun saa ansaitsemaansa arvostusta ja nostetaan Kunyk häntä paremmaksi. Montako kertaa Kunyk on tällä kaudella mahtunut EHT:lle mukaan? Ei kertaakaan."
VapaaehtoisGM 28.12.2019

Arnold

Jäsen
Suosikkijoukkue
SM2013
Pippelinvenytystä akselilla Oulu, Helsinki ja Tampere (kahdesti). Missä loistaa Raum Boja ja heidän tähtisikermä?

Juu turha naputtaa, Ässät ei pärjää näissä vertailuissa.
 
Porin Ässät - SM-liigan viimeinen voittaja! | "Minusta Ässät on urheiluseurana isompi, menestyneempi ja mielenkiintoisempi kuin Lukko." - @McTorso

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Tämä nimimerkki on keskittynyt toiseen käyttäjään rikepisteen edestä.
Ei siinä, kyllähän tämän kaiken ymmärtää, kun itsekin olet kertonut kuinka olet liittynyt tänne luomaan vain hyvää tunnelmaa ja positiivisuutta Kärppien ympärille.
Tämä on siitä jännä pointti, että nykyisellään McTorso tuntuu lähinnä luovan negatiivista ilmapiiriä Kärppien ympärille. Ja vieläpä varsin voimakasta negatiivisuutta. Itse ainakin näkisin Kärpät huomattavasti positiivisemmassa valossa ilman tämän kyseisen kaverin vouhotusta.

Ensi kausi voi olla Kärpille vaikea, joka olisi kyllä tämänkin ketjun kannalta hyvä asia, koska tämä eräs kaveri yleensä hiljenee, kun Kärpät konttaa.
 

Spine

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC TPS
No esimerkiksi vertailen Tapparan ja Kärppien hyökkäystä ja puolustusta ja haluaisin kuulla mikä mielestäsi tekee Kärppien vastaavista parempia. En jaksa lainata aiempaa viestiä tähän kun se on niin kaukaa
Mä kerron sulle. Kärppien pakisto on parempi, kuin Tapparan. Selkeästi. Ohtamaa on liigan paras pakki. Ylivoimaisesti. Jos Krejcik tulee niin hänkin on Liigan paras pakki. Topi Niemelä on koko Liigan paras tulokas! Tekee satavarmasti nousun Liigan parhaimmistoon. Ei kahta kysymysmerkkiä. Muutkin pakit on parhaita tai ainakin parempia, kuin Tapparan.
 

Baloun

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, sympatiat milloin kenellekkin
Kyllä Kärpät nousee omissa papereissa top4 porukaksi jos nykyiseen nippuun lisätään Krejcik ja uskottava ykkösmaalivahti. Yllättävän vähän on ollut puhetta Lukosta. En ole ollenkaan vakuuttunut pysyykö enää terävimmässä kärjessä Virran lähdön jälkeen. Virran merkitys oli niin valtava kuten keväällä nähtiin. Voi jotua taistelemaan kovasti paikasta kuuden joukkoon.

Ilves ja Pelicans haastaa kovaa kärkiviisikkoa jo viime kaudelta tutuilla valmennusryhmillä. Annan tästä heille etua.

Kärkikorit:
1. Hifk, Tappara
2. Kärpät, Lukko, TPS
3. Ilves, Pelicans
Tämänpäiväisen jälkeen voikin tuon TPS:n tiputtaa kakkoskorista kolmoseen ja Ilveksen nostaa kakkoskoriin.
 
Mistä tietää, että Tapparan organisaatiossa johtavassa asemassa oleva henkilö valehtelee?

Hän antaa haastattelun tai julkaisee tiedotteen.

Spine

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC TPS
Tämänpäiväisen jälkeen voikin tuon TPS:n tiputtaa kakkoskorista kolmoseen ja Ilveksen nostaa kakkoskoriin.
Melko kova ratkaisu pistää Tapparan ohella Liigan kovimman pakiston omaava joukkue "kolmoskoriin". Yksi Baptiste nyt ei voimasuhteita mihinkään suuntaan ihan kauheasti heilauta.
 

Seeepra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Tämänpäiväisen jälkeen voikin tuon TPS:n tiputtaa kakkoskorista kolmoseen ja Ilveksen nostaa kakkoskoriin.
Pyyhtiä - Pärssinen - Sandberg
Tammela - Hults - Rodewald
Korpikoski - Intonen - Nurmi
Haapanen - Jasu - Liukas

Anttalainen - Lajunen
Arell - Eronen
Viro - Rafkin
Ivarsson

Kareyev
X

VS

Suomi - Kontiola - Baptiste
Grewe - Sebok - Joo. Ikonen
Päkkilä - Saarela - Oden
Mieho - Virtanen - Nalli

Parikka - Lancaster
Peltola - Johansson
Elorinne - Airola
Salmela

Langhamer
Zherenko

Ei kyllä millään mene omissa papereissa Ilves TPS:n edelle.. Valmennuskin menee TPS:lle 100-0
 

vanukas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Sebastian Ahon kiekkokoulu
Kärpistä tulee itsellä mieleen se, että runko on melko sama kuin viime vuonna. Eikä sillä rungolla päästy kuin hädin tuskin puolivälieriin. Mikä olisi muuttunut ratkaisevasti?
Suurin tekijä on Mannerin poistuminen. Mannerin viime kauden pelikirjan ongelmat lähtivät vierimään Kärppien kannalta väärään suuntaan ja Mannerin yritykset säätää sitä saivat joukkueen suurempaan solmuun. Materiaali ei ollut niin heikkoa miltä se pelissä sitten näytti. Uusi valmentaja Mikkola taas on melko tyhjä taulu päävalmentajuuden osalta. Hänen taitonsa näemme ensi kaudella eikä pitäisi pelaajamateriaalista olla kiinni. Toivon ainakin, että pelaajat tietäisivät mitä heiltä odotetaan missäkin tilanteessa.
 

Baloun

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, sympatiat milloin kenellekkin
Ei kyllä voi, Ilveksen rosteri näyttää hyvältä, mutta TPS on vielä inasen edellä erityisesti pakistonsa ansiosta.
Ei tuo pakisto nyt niin kova sentään ole. Ilveksellä maalivahtiosasto, sentteristö edellä. Laituriosasto tasaväkinen. Pakisto Tepsillä inasen kovempi. Valmennus tasaväkinen.

Ilves omissa papereissa inasen Tepsiä edellä.
 
Mistä tietää, että Tapparan organisaatiossa johtavassa asemassa oleva henkilö valehtelee?

Hän antaa haastattelun tai julkaisee tiedotteen.

Spine

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC TPS
Ei tuo pakisto nyt niin kova sentään ole. Ilveksellä maalivahtiosasto, sentteristö edellä. Laituriosasto tasaväkinen. Pakisto Tepsillä inasen kovempi. Valmennus tasaväkinen.

Ilves omissa papereissa inasen Tepsiä edellä.
Ilman NHL-apuja täysin flopannut Myrrä vs ehkä kovimmassa huudossa tällähetkellä oleva suomalainen valmentaja. Langhamer jo tasonsa näyttäneen Kareevin edelle? Pakisto vain inasen kovempi. Tässähän löytyy jo McTorsomaisia piirteitä.
 

Kulkija

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Ei tuo pakisto nyt niin kova sentään ole. Ilveksellä maalivahtiosasto, sentteristö edellä. Laituriosasto tasaväkinen. Pakisto Tepsillä inasen kovempi. Valmennus tasaväkinen.

Ilves omissa papereissa inasen Tepsiä edellä.

Maalivahdit kovempia? Tepsin puolustus inasen parempi vain? Mielenkiintoisia näkemyksiä kyllä.
 
KUBE #26

Baloun

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, sympatiat milloin kenellekkin
Ilman NHL-apuja täysin flopannut Myrrä vs ehkä kovimmassa huudossa tällähetkellä oleva suomalainen valmentaja. Langhamer jo tasonsa näyttäneen Kareevin edelle? Pakisto vain inasen kovempi. Tässähän löytyy jo McTorsomaisia piirteitä.
Langhamer todellakin Kareevin edelle. Myrrä nokitti Ahokkaan sääleissä. Valmensi koronaan päättyneellä kaudella Ilveksen KooKoon edelle. Kovimmassa huudossa oleva valmentaja ja näytöt Liigassa kehnommat kuin Myrrällä, olkoonkin että Ahokkaalla U20 kulta.
 
Mistä tietää, että Tapparan organisaatiossa johtavassa asemassa oleva henkilö valehtelee?

Hän antaa haastattelun tai julkaisee tiedotteen.

Franck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Omat korit tällä hetkellä.

1. IFK, Tappara
2. Lukko, TPS
3. Ilves, Kärpät
4. KalPa, KooKoo, Pelicans
5. Ässät, HPK, Sport, Saipa
6. Jyp, Jukurit
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy