Liigajoukkueiden voimasuhteet kaudella 2021–2022

  • 949 075
  • 4 489

Pepper Jack

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ainakin muutamalla joukkueella rupeaa olemaan joukkue suurin piirtein kasassa, joten eiköhän ole aika avata tämä ketju vertailuja varten. Vielä voimasuhteita on vaikea arvioida, mutta olisi mielenkiintoista tietää missä vaiheessa joukkueen rakennusta kaikki joukkueet ovat ja millaisella pöhinällä joukkueet ovat lähdössä seuraavaan kauteen.

Sana vapaa.
 

Nebelwerfer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Ainakin muutamalla joukkueella rupeaa olemaan joukkue suurin piirtein kasassa, joten eiköhän ole aika avata tämä ketju vertailuja varten. Vielä voimasuhteita on vaikea arvioida, mutta olisi mielenkiintoista tietää missä vaiheessa joukkueen rakennusta kaikki joukkueet ovat ja millaisella pöhinällä joukkueet ovat lähdössä seuraavaan kauteen.

Sana vapaa.
Sportin nippu alkaa olla kasassa, kai jotain muutoksia voi tulla vielä, mutta eiköhän tuo on aika lailla valmis.
 

#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Lukolla nyt yksi maalivahti, kaksi puolustajaa ja peräti viisi hyökkääjää, joten aika isolla takamatkalla ollaan. Toki Sahlstedt sanoi, että puolet mestari-joukkueestaa olisi saatu pidettyä, mutta iso kysymysmerkki on ainakin maalivahti Lehtisen kohdalla, sillä NHL-sopimus varmastikin vie miehen rapakon taakse. Lisäksi Sahlstedt totesi että ensi kauden aloittava joukkue olisi ensi kaudeksi 75%:sesti kasassa, joten eiköhän Lukkokin tässä muutaman seuraavan viikon aikana kerro kaikki sopimuksen alaiset pelaajat.

Lukon sopimustilanne nyt:

Maalivahti: Lehtinen
Puolustajat: Saarijärvi, Pietilä
Hyökkääjät: Pospisil, Mattila, Petman, Nyman, Ylitalo

Todennäköisimmät jatkajat: Gregoire, Kukkonen, Hakulinen, Skalicky

Jatkoista tiedotettaneen tässä lähiaikoina, kun Lukko avasi jo tänään Pospisilin jatkolla, jonka mies tosin tiedotti itse tapansa mukaan jo Tiistaina jossain Instagramin kysy - Kiko vastaa tilaisuudessa :D
 
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Ainakin stadilaisena voi olla tyytyväinen siihen, millainen joukkue rakentuu.

”Jere Sallinen” – Eetu Koivistoinen – Jere Innala
X – Otto Paajanen – Sebastian Dyk
Teemu Tallberg – Roni Hirvonen – Juha Jääskä
”Micke Åsten” – Miro Väänänen – Otto Karvinen
Elis Hede – Rasmus Heljanko – Leevi Teissala

Joonas Lyytinen – X
Yohann Auvitu – Tobias Winberg
Kasper Kotkansalo – Johan Motin
Eero Teräväinen – Miro Karjalainen
Mico Luoto – Rony Ahonen

Michael Garteig
Niilo Halonen
Roope Taponen

Voi myös olla, että uutena haetaan vaan rightin huippupakkia. Silloin Heljanko nousisi lähtökohtaisesti kokoonpanoon, Jääskä tai Tallberg kakkosketjuun.

Ja onhan se kai ainakin teoriassa mahdollista, että Alex Broadhurst jatkaa Stadissa. Silloin Hirvonen siirtyisi laitaan. En kuitenkaan usko, kun Paajanenkin kiinnitettiin.
 

KiekkoMes

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Detroit Red Wings, KuPS
KalPaan on luultavasti tulossa kauden kynnyksellä tai vähän myöhemmin vielä kärkipakki ja yksi laituri. Kokoonpano atm:

Kiiskinen-Rissanen-Klemetti
Pitkänen-Räsänen-Simontaival
Könönen-Pytlik-Tavernier
Knuutinen-Immonen-Vartiainen
(Kapanen-Mäenpää-Seppälä*ottelukohtainen*)

Mattila-Lappalainen
Riekkinen-Nousiainen
Gallet-Puutio
Laavainen

Kilpeläinen
Tikkanen
Jatkola
 

Dev

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
IFK:lla kyllä hyvin pullat uunissa. Rightin pakki ja 1-2 laituria jengiin (lue Sallinen + Åsten), niin jengi valmis. Hienolla tavalla Salmelainen saanut pidettyä rungon kasassa.
 

keigykedy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Leijonat
Tapparalla ja HIFK:lla tulee olemaan todella kovat joukkueet, ainakin paperilla. Tuskin noihin pystyy muut vastaamaan hankinnoillaan. Siitä tosin sitten pitkä matka vielä siihen miten sarjassa tullaan sijoittumaan
 
Suosikkijoukkue
Iso Kukko, 100 hooks, alakerran timanttinen Lady
Pohjustan omia tunnelmiani seuraavalla. Joukkueet, joilla alkaa uusi projekti:
HIFK, Lukko, TPS, Kookoo, SaiPa, Jukurit, Jyp

Joukkueet joiden projektit menossa positiiviseen suuntaan, tai tapahtunut positiivinen käänne:

Kärpät, Ilves, Tappara, Pelicans, KalPa, HPK (varauksin)

Joukkueet, joiden projektit jatkunevat tutuissa merkeissä:

Ässät, Sport

Osalla joukkueista tietysti on vielä pelaajistossa aukkoja, mutta enemmän perustan arvioni tässä vaiheessa tietyllä tapaa jatkumoihin.

Jonkunlaisissa koreissa joukkueet ovat seuraavasti:

Kärpät, Tappara
---
Ilves
---
Lukko, KalPa
---
HIFK, TPS, Pelicans
---
Kookoo, HPK
---
Sport, SaiPa, Ässät
---
Jyp
---
-
---
Jukurit

Tämä ei varsinaisesti ole ennustus lopullisista sijoituksista, vaan mielestäni paremminkin kuvaus lähtökohdista.

Kärpät oli kolmena kautena suvereeni joukkue runkosarjassa. Viime kauden tulokset ja peliesitykset viittasivat vahvasti siihen, että paluu huipulle ei voi tapahtua Mannerin kanssa, mutta se voi tapahtua ja arvatenkin tapahtuu Lauri Mikkolan kanssa.

Tapparan viime kauden joukkueessa oli aukkoja siellä täällä, eikä sitoutuminen ja urheilullisuus ollut riittävällä tasolla. Nyt on hitaita ja huonosti puolustavia varisteltu rattailta. Lisäksi nuoria saatiin ajettua hyvin sisään, joten voimakasta sisäistä kasvua ja kilpailua on lupa odottaa kunnolla ensi kertaa sitten kauden 2013-14. Lisäksi uusiutuneen valmennustiimin toinen kausi. Eittämättä joka kausi pikavoittojakin saavutetaan Liigassa, mutta niiden ennakointi ei ole mielekästä.

Ilveksellä on kovat panostukset alkavaan kauteen. Tällä kertaa ei ole luvassa kesken kauden valtavaa pelaajahärdelliä. Myrrällä kolmas kausi, nyt nähdään minkä tason valmentaja hän on.

Lukko menettää tukun avainpelaajiaan ja valmennus menee uusiksi. Alla on tietysti mestaruus, mutta kyllä ensi kauteen lähdetään varsin puhtaalta pöydältä. Kunhan Marko Virtanen ei yritä olla Pekka Virta, niin Lukko päässee suorille puolivälieräpaikoille ja mahdollisuudet kolmen kärkeenkin.

KalPassa nousujohteisen Miettisen projektin kolmas kausi. Joukkueeseen on tuota maalintekijöitä, jotka olivat isoin puute aiemmilla kausilla. Pelipohja on niin vahva, että KalPalla on täysin todelliset saumat neljän joukkoon.

HIFK ja TPS ovat molemmat ensi kauden osalta kysymysmerkkejä. TPS:llä menee pelaajisto kärjen osalta vahvasti uusiksi. Uraman alaisuudessa nuorten maajoukkueessa Ahokkaan peli oli varsin säntillistä, Kookoossa se ei sitä välttämättä aina ollut. Mahdoton sanoa mitä tuleman pitää. Jotenkin en kuitenkaan usko, että ensi kausi menee samoissa merkeissä kuin tämä Raipen kausi. Seuraava voi jo mennäkin. HIFK:llä on selkeämmin laatulohta pelaajistossa. Ville Peltonen on täysin jokerikortti. Voi olla, että kaikki natsaa jo ensi kaudella, mutta vaihtoehtoina ovat myös hitaampi prosessi tai totaalinen floppi. Ensituntuma on hitaamman prosessin kannalla.

Pelicansilla mm. Björnisen menetys on sen verran tuntuva, etten usko suureen harppaukseen ensi kaudella. Nuoret ovat toki jälleen vuoden vanhempia. Lahtelaisten aika koittanee seuraavalla kaudella. Toki Niemelän kohdalla valamiehistö on edelleen ulkona, toinen kausi lopulta nämä tulokasvalmentajat on usein paljastanut hyvässä ja pahassa.

Kookoo ja HPK ovat mielenkiintoinen parivaljakko. Sellainen tuntuma on, että yliarvioin Kerhoa tällä hetkellä. Riippuen vähän Kerhon pelaajistosta näen, että nämä kaksi voivat napsia yläpuolisista joukkueista pelaamisensa kanssa kipuilevien päänahkoja. Molemmat ovat tätä jaloslais-pennaslaista koulukuntaa, joten en uskalla lähteä tippaakaan aliarvioimaan. Kookoo on kuitenkin tässä korissa, koska Salon ensimmäinen täysi päävalmentajakausi Liigassa.

Sportilla on taas kovia kokeneita pelaajia ja RD. Sijoitus on välillä 9-11 sen mukaan, miten muut haparoivat tai onnistuvat.

SaiPa on potentiaalinen onnistuja sysäämään Sportia alaspäin. Mitään pikavoittoa ensi kaudella ei ole kuitenkaan luvassa. Ennakoin, että Jarno Koskiranta pääsee yhden Liiga-kauden jälkeen ja säntillisemmässä valmennuksessa lähemmäs aikaisempaa hyvää tasoaan.

Ässiin ja Jypiin ei ole suurta luottoa. Ässien pääsy nipin napin sääleihin ei mikään valtava sensaatio olisi, mutta lähtökohtaisesti nämä ovat häntäpään joukkueita.

Jukureihin ei ole mitään uskoa. Viihdettä varmasti on luvassa.
 

Barney

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kolkata Knight Riders
SaiPa:

Dominik Lakatos - David McIntyre - Filip Krivosik
Oliver Okuliar - Jarno Koskiranta - Veikko Loimaranta
Tino Metsävainio - Jaakko Lantta - Zdenek Sedlak
Topi Piipponen - Ville Petman - Mikko Juusola
(Ville Vainikainen - Ville Heikkinen - Valtteri Lipiäinen)
(Okko Kangasniemi - Valtteri Ojantakanen - Niko Kautiainen)

Kalle Maalahti - Joel Olkkonen
Joona Huttula - Simo-Pekka Riikola
Niklas Peltomäki - Jimi Jalonen
Nuutti Viitasalo
(Leevi Karjalainen - Mikael Koskimies)

Niclas Westerholm
Juho Markkanen

SaiPalla pakistoon tulee vielä yksi top-4 puolustaja ja hyökkäykseen toivottavasti yksi top-6 laituri. Realistisesti paikoista kokoonpanossa taistelee noin kuusi ketjullista hyökkääjiä ja noin kymmenen puolustajaa. Virran tuntien nimi selässä ei hirveästi merkkaa, joten mahdollisuus annetaan varmasti kaikille kesän, ja varmasti vielä syksyn harjoitusotteluiden, aikana. Osa pelaajista sitten varmasti tulee ensi kaudella pelaamaan vielä A-junioreissa tai vaihtoehtoisesti lainalla Ketterässä, jos taso ei riitä vielä ottamaan paikkaa kokoonpanosta.

Selkeä vahvuus tuossa SaiPan joukkueessa on sentteriosasto. Koskiranta alisuoritti viime kaudella (kuten käytännössä kaikki pelaajat tuossa sirkuksessa), mutta nyt McIntyren myötä hän pääsee tutumpaan rooliin. McIntyren odotetaan olevan se ykkösylivoiman pyörittäjä, kun taas Koskiranta tulee olemaan tärkeä pelaaja alivoimalla sekä muutenkin puolustuspelaamisessa. Näiden takana sitten Mestistä toissa kaudella dominoinut ja viime kaudella jo vähän Liigassa väläytellyt Lantta koittaa ottaa sen seuraavan askeleen. Petman pelasi erittäin hyvin Virran Lukossa, joten häneltäkin on lupa odottaa tasonnostoa vaikean viime kauden jälkeen.

Selkeä heikkous on puolestaan laituriosasto, jossa luotetaan ihan liikaa potentiaaliin. Lakatos on laituriosaston ainut kova nimi ja muiden kohdalla odotetaan sitä seuraavaa askelta kehityksessä. Toiveissa olisi vielä yksi tasonsa todistanut "jannekeränen", minkä jälkeen laituriosasto alkaisi olla jo ihan hyvä. Pakistoon tulee vielä se yksi top-4 kaveri, minkä jälkeen pakistokin on ihan hyvä. Kilpailua pelipaikoista on paljon ja ehdottomasti positiivista on se, että nuo pakit ovat pitkälti kiekollisia ja hyvin luistelevia, mikä tulee olemaan todella tärkeää Virran joukkueessa. Markkanen on kakkosmaalivahtina kysymysmerkki, mutta Westerholm tulee lähtökohtaisesti pelaamaan ensi kaudella varmaan eniten kaikista liigamaalivahdeista ja häneen ei SaiPa kaadu.

Erinomaisen valmennuksen, vahvan keskikaistan ja kovan kilpailutilanteen ansiosta voi lähteä ihan luottavaisin fiiliksin hakemaan sitä säälipleijaripaikkaa Virran ensimmäisellä kaudella. Nuorille pelaajille annetaan mahdollisuuksia kasvaa tämän projektin aikana joukkueen avainpelaajiksi ja kyllä varmasti ainakin joku heistä vastaa huutoon jo heti ensimmäisellä kaudella. Se, kuinka nopeasti Virta onnistuu ajamaan pelitapansa sisään ja kuinka moni pelaaja onnistuu ottamaan sen odotetun kehitysaskeleen jo ensi kauden aikana ratkaisee sitten SaiPan lopullisen sijoituksen.
 
Suosikkijoukkue
Iso Kukko, 100 hooks, alakerran timanttinen Lady
Millä perusteella @Virveliä kainaloon saa Kärpät tuonne top2 tai että siellä projekti olisi menossa hyvään suuntaan ?

Mikko Manner <-> Lauri Mikkola
Pelaajistosta lähtee eittämättä jo ikääntynyttä kaveria pois, Kärppien resursseilla on jo tullut ja tulee varmasti tekijämiestä tilalle. Melkeinpä varmin top 4 -joukkue ensi kaudelle.

Edit. Kävin Kärpät-osiossa, ja tämä olikin ilmeisesti aika hot take.
 
Viimeksi muokattu:

Apheu

Jäsen
Mikko Manner <-> Lauri Mikkola
Pelaajistosta lähtee eittämättä jo ikääntynyttä kaveria pois, Kärppien resursseilla on jo tullut ja tulee varmasti tekijämiestä tilalle. Melkeinpä varmin top 4 -joukkue ensi kaudelle.

Resurssivertailut olisi perin tylsiä, niissä olisi aina melkein sama järjestys. Katsotaan, ketä Kärpät saa hankittua ensiksi.

Tappara lähtee ensi kauteen kivasta haastaja-asemasta. Joukkue on oikeasti paperilla aika kova, mutta ehkä suuren yleisön silmissä liitää vähän tutkan alla. Jos Morleyn loppukauden Linköping -tehoja katsoo, niin 20 peliin 13 pinnaa SHL:ssä tehneitä (tai tuon ppg:n /40p tahti) senttereitä ei ihan hirveän usein Liigaan eksy. Toki alkukausi meni pienessä roolissa heikosti. Sentteriosasto oli Tapparalla eniten rikki, kova vahvistuminen, kun Malinen ja Moilanen vaihtuu Morleyhin ja Platzeriin. Moilanen omalle paikalleen kolmos-nelosketjun laitaan.
 

HogiBoi

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, HIFK
KooKoon tilanne on omasta mielestäni parempi, kuin vuosi sitten. Johtuu enemmän siitä, että itselläni ei pahemmin ollut luottoa viime kauden joukkueeseen.

Teemu Rautiainen-Kim Strömberg-Ville Meskanen
Samuli Ratinen-Miska Siikonen-Joose Antonen
Teemu Engberg-Aleksi Ainali-X
Toni Suuronen-Kasperi Ojantakanen-Kimi Koivisto
Leevi Aaltonen-Eetu Paasovaara-Jaakko Heikkinen

Petteri Nikkilä-Oskari Manninen
Peetro Seppälä-X
Alexander Bonsaksen-Martin Berger
Juho Rautanen-Saku Vesterinen
Kalle Loponen

X
Nick Malik

Hyvältä näyttää, jos ruksit täytetään. Muuten näyttää heikolta. Huhujen mukaan tulossa vielä Heikki Liedes ja Oskari Setänen. Tuohon vielä tuo puolustuksen ruksi täyteen, niin hyvä. Ilman yhtä puolustajaa hieman pelottaa.
 

Raymond Pearl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Ilveksen tilanne nyt:

Suomi - Kontiola - Ikonen
Virtanen - Sebök - Grewe
Päkkilä - Saarela - Nalli
Mieho - Ikonen - Oden
Mäntykivi

Parikka - Johansson
Peltola - Elorinne
Salmela - Airola
Lööf

Langhamer
Zerenko

Odotusarvona on, että Hatakka ja Järventie pelaavat ensimmäisen NHL-sopimuskautensa Ilveksessä.

Lisäksi hankintalistalla on ainakin jo sopimukseen kiinnitetyn Tsekin maajoukkuehyökkääjän Lukas Rousekin tasoinen laitahyökkääjä, kun tämä käytti sopimuksessaan olleen NHL-option jo ennen kauden alkua. Trevor Mingoian on väitetty olevan lääkärintarkastusta vaille Ilveksen sopimuspelaaja.

Hankintalistalla on tiettävästi myös yksi kiekollinen pakki.
 

R & L

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Ilveksen depth chart mediassa olleilla huhuilla + haussa olevilla pelaajilla:

Suomi-Kontiola-X (Mingoia)
"Järventie"-Sebök-Joo Ikonen
Saarela-Virtanen-Oden
Päkkilä-Mieho-Grewe
Mäntykivi-Jon Ikonen-Nalli

Järventie lainausmerkein, koska 3v entry-levelin perusteella pelaa erittäin todennäköisesti ensi kauden Ilveksessä lainalla.

Viiteen ketjuun löytyy syvyyttä ja kärki on Liigaan todella terävä. Muutenkin todella monipuolinen ryhmä taitoa, rosoisuutta ja luisteluvoimaa yms...

Parikka-X (se kuuluisa rightin pakki)
Peltola-Johansson
Elorinne-"Hatakka"
Salmela-Airola
Aho-Lööf

Hatakan tarina sama kuin Järventiellä ja tosiaan yksi kiekollinen pakki hakusessa. Jos hyvä pakki löytyy ja Johansson breikkaa, niin puolustus on Liigan kärkeä.

Langhamer
Zherenko

Oletuksena Langhamer on maalilla Liigan tämän hetken ykköshevonen (Lehtisen lähtiessä).

Tällä hetkellä HIFK:n ja Tapparan kanssa Liigan kärki kokoonpanoja.
 
Viimeksi muokattu:

Franck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Kyllä toi Ilveksen rosteri näyttää ilman "Mingoiaa" ja "Ykköspakkia" aika kevyeltä kärkiosaamisen suhteen. Melkoisen tärkeät palaset tuosta siis puuttuu, saas nähdä mitä Koskela vetää hatusta. Runko näyttää kyllä muuten tasaisen semi-hyvältä!
 

Arnold

Jäsen
Suosikkijoukkue
SM2013
Se kaunein:

Linus Söderström - Rasmus Korhonen

Roni Sevänen - Aleksi Heimosalmi
Nikolas Matinpalo - Rami Määttä
Olli Vainio - Aleksi Matinmikko
Juuso Walli


Teemu Lepaus - Peter Tiivola - Leevi Viitala
Lenni Killinen - Alexander Ruuttu - Sakari Salminen
Jasper Lindsten - Albin Eriksson - Jouka Juhola
Eemil Erholtz - Niklas Appelgren - Valtteri Pihlajamäki
Samuli Aaltonen
 

R & L

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Kyllä toi Ilveksen rosteri näyttää ilman "Mingoiaa" ja "Ykköspakkia" aika kevyeltä kärkiosaamisen suhteen. Melkoisen tärkeät palaset tuosta siis puuttuu, saas nähdä mitä Koskela vetää hatusta. Runko näyttää kyllä muuten tasaisen hyvältä!

Niin se on tietenkin miten ottaa. Liigan viime kauden top-10 pistemiehistä Liigassa jatkaa tällä tietoa neljä pelaajaa ja kaksi näistä pelaa Ilveksessä.

Mutta toki tuo "Mingoia" lämmittäisi vielä mukavasti. Kiekollista rightin pakkia tuntuu etsivän kaikki, joten saas nähdä ketkä löytää ja mitä.

Yleisesti täytyy mainita Liigassa olevan todella valmista, sekä oikeastaan aika laadukastakin, vaikka elämme vieläkin koronan kanssa.
 
Viimeksi muokattu:

Franck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Niin se on tietenkin miten ottaa. Liigan viime kauden top-10 pistemiehistä Liigassa jatkaa tällä tietoa neljä pelaajaa ja kaksi näistä pelaa Ilveksessä.

Mutta toki tuo "Mingoia" lämmittäisi vielä mukavasti. Kiekollista rightin pakkia tuntuu etsivän kaikki, joten saas nähdä ketkä löytää ja mitä.

Juu Suomi ja Konna kuuluu toki aivan absoluuttiseen kärkeen Liigassa, mutta tuon jälkeen onkin vähän hiljaisempaa, vaikka sitä kuuluisaa potentiaalia on ihan rutosti. Tuo oli pointtini.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, KuPS, MI6, Supo. Inhokki: KGB, CCCP
Kärpät on tällä hetkellä noin sijalla 8-10, senttereitä on kolme ja Aleksi Mustonen luultavasti kärkiketjujen laituri. Ykkösveskari puuttuu. Ehkä pari laituria myös.

Top2 my ass.
 

R & L

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Kärpät on tällä hetkellä noin sijalla 8-10, senttereitä on kolme ja Aleksi Mustonen luultavasti kärkiketjujen laituri. Ykkösveskari puuttuu. Ehkä pari laituria myös.

Top2 my ass.

Joo piti oikein käydä EP:stä katsomassa, että onko mulla mennyt jotain ohi. Tosiaan ei vielä Kärpät vakuuta, mutta kyllä se vielä varmasti tuonne kärkikahinoihin nousee.
 

Barney

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kolkata Knight Riders
Heitetään tässä kohtaa vielä lyhyet kommentit muista joukkueista:

HIFK: Pelaajamateriaali tulee olemaan jälleen kova ja sen puolesta IFK:n voisi heittää ihan Liigan kärkisijoille. Peltonen on puolestaan IFK:n palapelissä se jokerikortti (pun intended), jonka onnistuminen tulee määrittämään joukkueen onnistumisen. Kaikki on mahdollista mestaruuden ja säälipleijaripaikan välillä.

HPK: En päässyt vielä viime kauden aikana kärryille siitä, että mikä mies tämä Matti Tiilikainen on. Kohtaako hän kokemattomille valmentajille niin tyypillisen toisen kauden kirouksen vai saako hän HPK:n pelaamaan ensi kaudella koko Liigan parasta lätkää? HPK:n pelaajamateriaali näyttää tällä hetkellä melko köykäiseltä, mikä ei ole hyvä yhdistelmä kokemattoman valmennuksen kanssa. Tällä hetkellä asettelisin HPK:n bottom-5 osastolle, mutta hyvien hankintojen myötä HPK voi nousta säälipleijarijoukkueeksi.

Ilves: Myrrä on saanut Ilveksen pelaamaan ihan hyvää kiekkoa ja ensi kauden joukkueessa on paljon laajuutta niin hyökkäys- kuin puolustusosastollakin. Etenkin hyökkäyksessä kärjen terävyys on kyllä pienoinen kysymysmerkki, mutta eiköhän Ilves sinne top-6 osastolle kuulu.

Jukurit: Jukurit on monena vuonna ollut melko HMV, joten annetaan ihan ensiksi posia ensi kauden mielenkiintoisesta joukkueesta. JYPistä tulleet papat voivat muodostaa Palmun kanssa todella kovan ykkösketjun, mutta ikävä kyllä itse en usko päällikkö Jokiseen yhtään. Veikkaan Jukureiden olevan ihan mielenkiintoinen joukkue ensi kaudella, mutta tulosten en usko olevan hyviä.

JYP: JYP on vaikeasti arvioitava joukkue. Viime kausi oli erittäin huono, mutta on joukkueessa joka tapauksessa paljon lupaavia pelaajia, joilta voidaan odottaa tulevalla kaudella paljon parempaa. Ahvenjärvi on myös vähän kysymysmerkki liigatasolla. JYP kuuluu todennäköisesti siihen porukkaan, joka on taistelemassa säälipleijaripaikoista.

KalPa: KalPa pärjäsi viime kaudella hyvin, mutta johtuiko se enemmän KalPan hyvyydestä vai usean ennakolta hyvän joukkueen huonoudesta? Joukkueesta lähti muutama tärkeä pelaaja, mutta toisaalta he saivat pari tärkeää paluumuuttajaa. Onko Miettinen lintu vai kala? En osaa kyllä yhtään sanoa, heitetään KalPakin sääleihin.

KooKoo: KooKoolla vaihtuu yksi Liigan parhaista valmentajista ihan katsomattomaan korttiin. Hyvästä apuvalmentajasta on kuitenkin pitkä matka hyväksi päävalmentajaksi, joten kaikki on mahdollista. Lisäksi pelaajistossa KooKoolla on vähän kysymysmerkkejä tietyillä tärkeillä pelipaikoilla. Arvelisin KooKoon taistelevan viimeisistä säälipleijaripaikoista.

Kärpät: Kärpillä on takana vaikea kausi ja lisäksi puikkoihin hyppää kokematon valmentaja. Budjetti takaa sen, että pelaajamateriaali tulee olemaan jälleen Liigan parhaimmistoa, mutta tuleeko joukkue pelaamaan pelaajamateriaalin edellyttämällä tasolla? Laittaisin Kärpät samaan kategoriaan IFK:n kanssa, eli kaikki mestaruuden ja säälipleijareiden välillä on mahdollista.

Lukko: Mestarijoukkue menetti monta tärkeää pelaajaa ja joukkue tulee varmasti pelaajamateriaalin puolesta heikkenemään ensi kaudeksi. Lisäksi Virtanen ei välttämättä pysty samaan kuin Virta. Hyvä puoli on siinä, että organisaatio ja sen pelaajat ovat varmasti Virtaselle ennestään tuttuja, joten isoja muutoksia ei varmastikaan Raumalla tehdä. Eiköhän Lukko kuuluu myös top-6 porukkaan.

Pelicans: Niemelä yllätti kaikki viime kaudella, mutta nyt edessä on se monesti vaikea toinen kausi. Lisäksi joukkue menetti monia tärkeitä pelaajia, joiden tilalle on tullut lähinnä vain potentiaalia. Parhaassa tapauksessa Pelicans voi olla ensi kaudella vielä parempi kuin viime kaudella, mutta huonoimmassa tapauksessa kausi päättyy runkosarjaan. Todennäköinen lopputulos on kuitenkin varmasti tältä väliltä.

Sport: Dufva saa varmasti ensi kaudellakin sen perussuorituksen raavittua joukkueesta, mikä voi riittää pudotuspeleihin, jos muut joukkueet floppaavat. Sportilta en odota ensi kaudella(kaan) ihmeitä vaikka jokusen mielenkiintoisen pelaajan he ovatkin kesän aikana jo hankkineet.

Tappara: Nostaisin Tapparan selväksi ykköseksi tässä vaiheessa. Valmennus on laadukasta, maalivahti on hyvä ja puolustus sekä hyökkäys ovat varmaan Liigan parhaita. En näe mitään syytä sille, miksi Tappara ei tekisi ensi kaudella paluuta Liigan finaaleihin.

TPS: Valmennus on laadukasta ja nuori runko pysyy melko hyvin kasassa. En usko yhtä vahvaan kauteen kuin viime kaudella, mutta melko luottavaisin mielin voi TPS:n laittaa sinne top-6 sijoille, mikä on ollut melko poikkeuksellista viime vuosina.

Ässät: Valmentaja Atu "onnittelut vastustajalle pisteistä" Selin ja kasassa on melko nuori joukkue. Joku ei nyt täsmää. Selin on minun papereissani sellainen valmentaja, joka saa pelaajamateriaalista irti sen realistisen odotusarvon, mutta ei yhtään enempää. Ässien kohdalla se odotusarvo taitaa ensi kaudella ikävä kyllä olla kauden päättyminen runkosarjaan.

Top-6 on siis lähtökohtaisesti Tappara, Lukko, Kärpät, HIFK, Ilves ja TPS. Loput joukkueet taistelevat sitten säälipleijaripaikoista. Vahvimpia noista lopuista joukkueista ovat minun papereissani KalPa ja Pelicans. Heikoimpia puolestaan ovat Jukurit, Ässät ja Sport. JYP, KooKoo, SaiPa ja HPK ovat jotain tältä väliltä.
 

MPN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
Se kaunein:

Linus Söderström - Rasmus Korhonen

Roni Sevänen - Aleksi Heimosalmi
Nikolas Matinpalo - Rami Määttä
Olli Vainio - Aleksi Matinmikko
Juuso Walli


Teemu Lepaus - Peter Tiivola - Leevi Viitala
Lenni Killinen - Alexander Ruuttu - Sakari Salminen
Jasper Lindsten - Albin Eriksson - Jouka Juhola
Eemil Erholtz - Niklas Appelgren - Valtteri Pihlajamäki
Samuli Aaltonen
Yksi kokeneempi, kiekollinen rightin pakki tuohon vielä lisää, sitten on kahdeksan pakkia kasassa. Ei kai seitsemällä pakilla kannata kauteen lähteä?
 

Nigi

Jäsen
Yksi kokeneempi, kiekollinen rightin pakki tuohon vielä lisää, sitten on kahdeksan pakkia kasassa. Ei kai seitsemällä pakilla kannata kauteen lähteä?
Kyllä tuohon on vielä pelaajia tulossa jokaiselle paikalle, tuossa kaikki tämän hetken julkaistut sopparit/”100varmat”.
 

Keyman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Arsenal FC
Tappara näyttää nyt about tältä. Yksi kärkipakki on tulossa, mahdollisesti toinenkin pakki. Hyökkäys lienee aluksi tuossa. Tapparalla taas perinteinen tavoite olla neljän sakissa runkosarjassa ja kyllähän rosteri siihen riittää, jos muuten hommat sujuu.

Kuusela – Morley – Bertrand
Levtchi – Virta – Tanus
Peltola – Platzer – Merelä
Puhakka – Rauhala – Moilanen
Henriksson, Vanhatalo, Salonen

Seppälä – Jürgens
Vittasmäki – Tuulola
Blood – Kinnunen
Pärssinen – Hamara

IFK näyttää erittäin hyvältä. Myös Ilves voidaan nostaa tällä hetkellä kärkikahinoihin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös