Liigajoukkueiden voimasuhteet kaudella 2020–2021

  • 1 058 350
  • 3 984

Jyty

Jäsen
Suosikkijoukkue
käyttää lehväslukkoa logonaan.
Ässät tuossa on kiistatta isossa pinteessä, koska se on likimain ainoa joukkue johon nämä koronasta johtuvat ottelusiirrot eivät ole osuneet ollenkaan, ja se näkyy ottelumäärässä.
Kyllä, mutta tämä on myös Ässien etu.

Pelejä tulee hetken kuluttua niin paljon joka joukkueelle, että fyysinen kuorma on jäätävän suuri. Jokainen yksittäinen vapaapäivä on jo iso asia helmi- ja maaliskuun otteluruuhkissa. Niitä päiviä on luvassa eniten sinne Poriin.

Esim. Kärpät vetää välillä 19.1. - 27.3. vaatimattomat 34 ottelua vajaassa 70 päivässä. Peli on siis joka toinen päivä. Siihen päälle matkustelut ja vielä pitäisi harjoitellakin, niin eipähän käy kateeksi pelaajia. 2,5 kuukautta putkeen kun on vain jääkiekkoa, niin rasitus on melkoinen. Vaatii paljon, että Kärpät kairaa tuosta itsensä sarjan kärkipaikoille.
 

Okkul

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko ja maajoukkueet
Tulevassa otteluruuhkassa jaksaa paremmin jos peli kulkee ja on voittoputkessa, tappioputki rassaa myös pääkoppaa. Loukkaantumiset ja pelaaja materiaalin laajuus ja tasainen kuormittuminen tulevat olemaan tärkeässä roolissa helmi-maaliskuun ruuhkassa. Saattaa kärjen ja häntäpään piste ero kasvaa reippaasti.
Hyvinkin mahdollista että Kärpät ja Tappara joutuvat hakemaan vauhtia säälien kautta. Tosin P/O tilastossa Kärpät on viidentenä ja Tappara 9:s. Ässät taas putoaa sijalle 12.
 

Dev

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
HIFK myös pelannut nousujohteisesti ja uskoisin löytyvän top-3 runkkarin päätteeksi. Ilmeisesti sairastupa oli syyskaudella totutun täynnä, mutta hyvin silti tuloksellisesti vedetty ja onhan tuo hyökkäyskalusto erittäin kova. Maalivahtiosasto on mielenkiintoinen; Fränä ei ole vakuuttanut ja miten Halosen taso pysyy? Vai vieläkö Tuohimaalle annetaan luottoa?

Joukkue osoittanut myös hyvänlaista sitkeyttä ja ei jähmety vaikka olisi tukalassa tilanteessa.

Veskaritilanne on mielenkiintoinen. Pikkarainen on vihdoin myös huomannut, että IFK voittaa koko ajan kun Halonen on maalissa ja ikävän usein tulee pataan kun Tuohimaa maalissa. Toinen päästää 0-2 maalia per peli ja toinen 2-4.
 

PataJaska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, sympatiat HPK ja Kiekko-Espoo
Kyllä, mutta tämä on myös Ässien etu.

Pelejä tulee hetken kuluttua niin paljon joka joukkueelle, että fyysinen kuorma on jäätävän suuri. Jokainen yksittäinen vapaapäivä on jo iso asia helmi- ja maaliskuun otteluruuhkissa. Niitä päiviä on luvassa eniten sinne Poriin.

Esim. Kärpät vetää välillä 19.1. - 27.3. vaatimattomat 34 ottelua vajaassa 70 päivässä. Peli on siis joka toinen päivä. Siihen päälle matkustelut ja vielä pitäisi harjoitellakin, niin eipähän käy kateeksi pelaajia. 2,5 kuukautta putkeen kun on vain jääkiekkoa, niin rasitus on melkoinen. Vaatii paljon, että Kärpät kairaa tuosta itsensä sarjan kärkipaikoille.

Ässien edusta tuon suhteen olet oikeassa, mutta se sulaa aika pitkälle nimenomaan tähän tammikuuhun, koska tämä on hyvin leppoisa pelien osalta. Ässilläkin on sitten kuitenkin vaikka helmikuussa 12 ottelua 25 päivän sisällä, eli peli joka toinen päivä..

Suurin osa Ässien oleellisimmista vastustajista tulee pelimäärässä suunnilleen tasoihin tämän kuun aikana. Kärppien ohjelma on tosiaan varmasti liigan pahin, koska he ovat menettäneet pelejään koronan takia eniten (vertailuna Ässät ei ole menettänyt yhtäkään). Kärpät on toki silti huono vertailukohta, koska se ei todellakaan ole Ässien päävastustaja runkosarjassa, kahdestakin syystä:

1) se on Kärpät
2) Kärpillä on käsittämättömät viisi tasoittavaa ottelua suhteessa Ässiin

Hyvinkin mahdollista että Kärpät ja Tappara joutuvat hakemaan vauhtia säälien kautta. Tosin P/O tilastossa Kärpät on viidentenä ja Tappara 9:s. Ässät taas putoaa sijalle 12.

Pelattujen pelien suuri määrä aiheuttaa juuri sen haasteen, että Ässillä on vähemmän aikaa parantaa tuota edelleen heikkoa ppg-saldoaan (tällä hetkellä 1,28). Ässät jos vetää koko lopun runkosarjan 1,5p/peli tahdilla, niin lopputulema olisi 84 pistettä, joka viimeisen noin viiden kauden valossa olisi aivan siinä ja siinä riittääkö se kympinsakkiin. Eli itse asiassa tuota mainittua tahtia voi pitää jonkinlaisena nyrkkisääntönä, mikä on pistetahdin minimivaatimus Ässien loppukaudelle..
 

Walrus21

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Pidän edelleen todennäköisenä, että Kärpät ja Tappara ovat kuuden joukossa runkosarjan päätteeksi. Perustan tämän siihen, että kummallakin on selvästi parempi pelaajamateriaali ja rutiini kuin edellä olevilla joukkueilla. Esim. KalPa on viidentenä, mutta vaatisi aika paljon, että he pystyisivät säilyttämään edes nykyisen pistetahdin ilman Pitkästä, Luostarista ja Leskistä.

Pitkän kauden aikana hyvät ja huonot jaksot tasaantuvat, jolloin materiaalietu nousee esiin. Kärppien brnolaisille vahvistuksille ja pappa-jokisille voi naureskella, mutta aika monella joukkueella on kakkosketju vielä huomattavasti heikompi. Kärppien pelejä katselleena en ole niin pessimistinen kuin moni muu täällä. Kyllä se pohja on kunnossa, mistä kielii tiivis viisikkopelaaminen vierasotteluissa. Manner on tehnyt jonkin verran kokeiluja pelisysteemin, mutta uskon hänen löytävän oikean kaavan kauden edetessä.

Tapparan vahvuus piilee puolestaan hyökkäyksen laajuudessa. Etenkin peliruuhkissa helpottaa, että ratkaisijoita on lähtökohtaisesti kaikissa ketjuissa. Avainpelaajien laatu auttaa myös sitä kautta, että ylivoimalla ei kädet jäädy.

Nykyinen pistetilanne huomioiden vaikuttaa erittäin todennäköiseltä, että Lukko vie runkosarjan. On aika mykistävää, miten hyvin Lukon peli pyörii. Eilinen JYP-ottelu oli sananmukaisesti isät vastaan pojat; kiekonhallinta oli kuin jostain FC Barcelona - Gijon -matsista takavuosilta.

Keulimiselle alkaa olemaan tosissaan aihetta. Vielä kun saadaan Saarela pelikuntoon ja yksi vahvistus pakistoon, niin en hirveästi jaksa pelätä pelillistä menestystä. Mestaruus voi toki jäädä (taas) saamatta koronan takia. Se jos jokin sapettaa jo näin ennakoivasti.
 

anthax

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä
Saapi nähdä mitä käy tiukoilla ottelutahdeilla itse kullekin. Toivottavasti oma suosikkini jatkaa ja jopa parantaa nykyisestä myös tässä tiukassa tahdissa. Viimeiseen 10 peliin Saipa 1,7 p per ottelu ja esim kahdeksaan peliin 2,125. Sysipaska alkukausi Teron kanssa takaa paikan alhaalla tässä vaiheessa, mutta tulokset vuoden vaihteen ympäriltä kertovat jostain muusta. Uuden valmennuksen johdolla suurin tappio taitaa olla 0-3 Kalpalle kotona, muut tiukkoja maalin pelejä. Mikään kuherruskuukausi ei näytä olevan menossa enää uuden valmennuksen kanssa, vaan peli on muuttunut täysin. Suurin ongelma on tällä hetkellä tehottomuus, joka jos joku kaataa pelit.
 

Via Dolorosa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Keulimiselle alkaa olemaan tosissaan aihetta.

Sitten kun Lukko vielä oppisi pelamaan täydellisesti pois tiiviin keskialueen trapin, niin sen etupyörän voi nostaa ihan kunnolla ilmaan. Joukkueet ovat selkeästi kauden edetessä oppineet pelaamaan yhä paremmin ja paremmin Lukkoa vastaan nimenomaan keskialueen tukkimisen kautta ja esimerkiksi KalPa ja Tappara löi Lukon näytöstyyliillä kanveisiin. Siinä on Virralle pala purtavaksi keväälle.

Hyvältä toki Lukon tilanne näyttää, mutta tyytyväisyys tappaa kehityksen.
 

Runkosarja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, sympatiat KooKoo
Silmään pistää tietysti etenkin Jukurit, jonka koko olemus on muuttunut sen kuuluisan "Jukurit ei kuulu liigaan" -kirjoituksen jälkeen. Voittoja on alkanut tulla melkein liukuhihnalta, ja viimeaikaisten hankintojen perusteella Mikkelin päämajasta on tullut käsky alkaa ampua vieläkin isommalla tykistöllä.. eli kyllä mielenkiintoiseksi menee
On kyllä uskomatonta, jos jonkun harrastajakirjoittajan teksti Jatkoajan (anteeksi vaan) ei niin ammattimaisilla sivuilla voi saada aikaan noin ison muutoksen joukkueen peleissä. Mutta tottahan tuo on, että Jukurit on parantanut peliään ilahduttavasti.
Kirjoitus oli kaiken lisäksi jopa liikuttavan kaunainen Jukureita kohtaan. Siitä puuttui täysin ammattimaisen asioiden tarkkailijan ote. Siis esimerkiksi oman mielipiteen vastaisten argumenttien tarkastelu (yleensä kyllä kumoamistarkoituksessa). Tiedän, että kirjoittaja on kirjoitellut myös Iltalehteen ja saattaa tuosta hyvinkin vielä kehittyä.
Jukurien ja Mikkelin talousalueen näkeminen niin synkkänä kuin kirjoituksessa maalattiin kertoo kuitenkin hyvin yksipuolisesta ajattelusta. Mielipiteitä pitää ja saa olla, mutta vahvoille näkemyksille saa vakuuttavuutta vain monipuolisella asioiden tarkastelulla.
Omat kiinnostuksen kohteeni ovat varsinaisesti muualla kuin Jukureissa. Silti suorastaan säälittävältä tuntui kirjoituksessa esitetty, että Jukurit jotenkin halventaisi/vaarantaisi iigan arvoa. Ei liiga nyt niin arvokas asia ole, etteikö sinne muutama uusi seura olisi mahtunut. Alkuvaikeuksien jälkeen Jukurit voi tehdä samanlaisen uskottavuusharppauksen, mitä KooKoo on tekemässä. Annetaan Jukureille ja Mikkelille mahdollisuus, jonka Liiga on niille jo antanut.
Voihan olla, että Jukurit olemassaolollaan kaventaa esim JYPin ja muiden lähiseurojen kannattajakuntaa, talousaluetta ja pelaajamarkkinoita. Toivottavasti JYPin yms. fanit eivät tämän perusteella kuitenkaan dissaa Jukureita. Ja vaikea kuvitella, että niin kävisi.
Mitä Liigan etenemiseen tulee, niin siellä on nyt kaksi rämpijää, Kerho ja JYP. Liigan arvolle olisi sopivaa, että nämä kaksi seuraa tekisivät kurssin oikaisun jo tammikuussa. Voimasuhteissa Jukurit on tällä kaudella ja tällä hetkellä selvästi JYPin ja HPK:n yläpuolella.
Edit. Korjattu panovirhe
 

Tuusa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
On kyllä uskomatonta, jos jonkun harrastajakirjoittajan teksti Jatkoajan (anteeksi vaan) ei niin ammattimaisilla sivuilla voi saada aikaan noin ison muutoksen joukkueen peleissä.

Ette kai te tosissanne usko, että tuolla kirjoituksella oli mitään merkitystä Jukurijoukkueen muutokseen parempaan suuntaan? En usko, että joukkueen sisällä sitä noteerattiin olankohautusta isommin, jos sitenkään. Seura reagoi, se siitä. Joukkueen sisällä käytiin Helsingin nöyryytys läpi ja siitä otettiin koppi. Siitä muutos lähti, ja hyvä että lähti. Karrioiden voisi sanoa, että "ota kunnolla turpaan ja ala sit uudella asenteella pelaa".
 

Runkosarja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, sympatiat KooKoo
Ette kai te tosissanne usko, että tuolla kirjoituksella oli mitään merkitystä Jukurijoukkueen muutokseen parempaan suuntaan? En usko, että joukkueen sisällä sitä noteerattiin olankohautusta isommin, jos sitenkään. Seura reagoi, se siitä. Joukkueen sisällä käytiin Helsingin nöyryytys läpi ja siitä otettiin koppi. Siitä muutos lähti, ja hyvä että lähti. Karrioiden voisi sanoa, että "ota kunnolla turpaan ja ala sit uudella asenteella pelaa".
En usko tosissani. Aivan toiset lainalaisuudet joukkueissa vaikuttavat. Mutta on tuolle varmaan hymähdelty.
 

Hollanti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Varmaan se KalPa
Tunnen tuskan, JYPin kannattajana ei voi sanoa että näitä minardiaikoja olisi ollut hirveämmin ikävä. Parissa vuodessa Suomen ja Euroopan huipulta pohjalle, kasvattaa taas ainakin kannattajan luonnetta.

Millonkas JYP on edes pudotuspelien ulkopuolelle jäänyt viimeksi? Joskus markka-aikaan?
 

Mark Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Tästä on nyt 44 vuotta aikaa 1-luokkalaisena ekasta hallissa vietetystä elämyksestä. Lukon mestaruutta toivoen on mennyt saatana 7 vuotta vaille koko elämä. Viime kaudella se tuntui oikeastaan ensimmäistä kertaa oikeasti realistiselta (siis paremmalta kuin Lehdon ja Vahan loukkaantumiskaudet), kunnes näkymätön "tappaja" pilasi kauden. Nyt on taas hienot näkymät, mutta pari pilveä leijuu taas.
Ja jos jostain kumman syystä Rauman Lukko onnistuisi nyt voittamaan mestaruuden, niin sekin olisi joidenkin mielestä väärin voitettu, koska resurssit.
Mutta JOS joukkue kestää ilmeisen suosikin paineet ja voittaa, niin aion TODELLAKIN ottaa yhden oluen sen kunniaksi. Ja ehkä pari kokeneempaa palstaveljeäkin.

Tsemppiä kaikille joukkueille tähän vaikeaan aikaan!

MF
 

Mazaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Karsinnat
Ja jos jostain kumman syystä Rauman Lukko onnistuisi nyt voittamaan mestaruuden, niin sekin olisi joidenkin mielestä väärin voitettu, koska resurssit.
Mutta JOS joukkue kestää ilmeisen suosikin paineet ja voittaa, niin aion TODELLAKIN ottaa yhden oluen sen kunniaksi. Ja ehkä pari kokeneempaa palstaveljeäkin.
Tähän on moni perehtynyt sen ensimmäisen mestaruuden suhteen riippumatta joukkueesta.

Vaihdat vain oluen tilalle sanan viikon, niin ollaan jo siellä MM-95 kultatunnelmissa tai vaikka HIFK:n edarin voittojuhlissa.
 

Arnold

Jäsen
Suosikkijoukkue
SM2013
Kärppien sijoitus ei ole ihme. Katsokaa kokoonpanoa, eihän se todellakaan ole menneiden vuosien veroinen. Joku Aleksi Mustonen ei kuulu olla ykkössentteri.

Arvostan veljiä Pyörälä & Jokinen, hieno ura takana. Kunyk helvetin kova sentteri, joka normaalisti korvaa Mustosen. Mv-tandem pitäisi olla Liigan kovimpia. Nyt ei vaan lähde? Joukossa liikaa outoja rivipelaajia, pl. Sailio & Karvinen. Kuka on Jesse Koskenkorva ja Tino Metsävainio? Kummelista? Koska Koblizek breikkaa?

Kaikesta huolimatta Kärpät löytynee runkosarjan lopussa sijaluvulta 4-6.
 

Rekka Pinne

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Vancouver Canucks
Kärppien sijoitus ei ole ihme. Katsokaa kokoonpanoa, eihän se todellakaan ole menneiden vuosien veroinen. Joku Aleksi Mustonen ei kuulu olla ykkössentteri.

Arvostan veljiä Pyörälä & Jokinen, hieno ura takana. Kunyk helvetin kova sentteri, joka normaalisti korvaa Mustosen. Mv-tandem pitäisi olla Liigan kovimpia. Nyt ei vaan lähde? Joukossa liikaa outoja rivipelaajia, pl. Sailio & Karvinen. Kuka on Jesse Koskenkorva ja Tino Metsävainio? Kummelista? Koska Koblizek breikkaa?

Kaikesta huolimatta Kärpät löytynee runkosarjan lopussa sijaluvulta 4-6.
Tänä kautena mielestäni olisi voitu koota joukkue paljon paremmin. Nyt siellä on samanlaisen roolin pelaajia ja sitten taas joku rooli puuttuu täysin, esim. kakkosketjusta maalitykki. En usko, että joukkue nykyisellään maksaa tuota 3 miljoonaa, mikä on viralliseksi budjetiksi ilmoitettu. Tai jos on jo niin voi herranjestas...

Ykkönenhän on ihan top-6 tasoa vähintäänkin, mutta sitten meneekin hiljaisemmaksi. Viime viikonloppuna Kunyk ei pelannut ja tuloksena nolla maalia. Jos Cody olisi pelannut, niin oltaisiin voitu voittaa Ässät ja Lukkoa vastaankin olisi ehkä voitu ainakin jatkoille päästä, mutta kuitenkin pointti oli se että Kärppien hyökkäys on aivan säälittävän kapea. Ehkä tuohon voisi edes sen yhden maalintekoon kykenevän hyökkääjän hommata. Kakkossentteri kelpais kans.

Mustonen on aivan täyttä jätettä ja tuhoaa joka ketjun pelin, jossa pelaa. Jokinen ei enää pärjää yhtään 5vs5pelissä, koska on aivan liian hidas. Koskenkorva on Kärppien toiseksi paras sentteri, mutta Mamban jääräpäisyyden takia pelaa nelosessa. Kristof on jälleen hyvän alkukauden jälkeen vajonnut tasossa alas. Koblizek ei saa oikein mistään sisään, vaikka ketjukaverit tajoilisivat paikkaa. Metsävainio on kans pelaaja, jonka ei kuuluisi olla edes kokoonpanossa.

Laittaisin nykyisellä rosterilla ehkä hyökkäysketjut näin:

Pyörälä-Kunyk-Aaltonen
Jokinen-Koskenkorva-Ak. Räty
Hermonen-Aa. Räty-Koblizek
Sailio-Kristof-Karvinen

Kyllä tuollakin rosterilla voi helposti kuuden sakkiin päästä, jos peli toimii. Pakisto on Kärppien paras osa-alue kentällä, mutta sielläkin Topi Niemelän kuuluisi olla top-4:ssa, jotta saataisiin puolustuksestakin paras irti. Kyllä suurin uhka Kärppien menestykselle tällä kaudella on Mikko Manner. Tuntuu että mies ei enää nauti valmentaa Kärppiä ja että ei keksi enää mitään uutta ja että tuntuu tiedostavan tämän itsekin.
 

Aihio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Sitten kun Lukko vielä oppisi pelamaan täydellisesti pois tiiviin keskialueen trapin, niin sen etupyörän voi nostaa ihan kunnolla ilmaan. Joukkueet ovat selkeästi kauden edetessä oppineet pelaamaan yhä paremmin ja paremmin Lukkoa vastaan nimenomaan keskialueen tukkimisen kautta ja esimerkiksi KalPa ja Tappara löi Lukon näytöstyyliillä kanveisiin. Siinä on Virralle pala purtavaksi keväälle.

Hyvältä toki Lukon tilanne näyttää, mutta tyytyväisyys tappaa kehityksen.

Lukko on toki tällä hetkellä isoin suosikki viemään runkosarjan, ja lähtee ennakkosuosikkina playoffeihin. Olisikin mielenkiintoista, jos Kärpät ja Tappara lähtisivät pudotuspeleihin säälien puolelta. Siinä olisi Lukolla ja Pekka Virralla kaikki paineet mahdollisessa puolivärieräsarjassa.
 

Mark Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Tähän on moni perehtynyt sen ensimmäisen mestaruuden suhteen riippumatta joukkueesta.

Vaihdat vain oluen tilalle sanan viikon, niin ollaan jo siellä MM-95 kultatunnelmissa tai vaikka HIFK:n edarin voittojuhlissa.
95 otin kyllä viikon ja tultiin porukalla torijuhliinkin.
 

Mark Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Ota kokeneemmat palstaveljet sitten hellävaraisesti. Paitsi tietysti, jos nimenomaan tykkäävät rajuista otteista.
Hupsista, miten jäikin lause hauskasti kesken.
 

sknul

Jäsen
Suosikkijoukkue
montreal canadiens,
suolahden urho.
Kannattaa taas miettiä noita voimasuhteita siltäkin kantilta, että jotkin joukkueet vetää varmasti kovaa treekuuria harvan peli ohjelman vuoksi. Kun taas jotkin ovat keventäneet ja herkistelevät paniikissa ettei playoff juna karkaa...
 

Mark Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Kannattaa taas miettiä noita voimasuhteita siltäkin kantilta, että jotkin joukkueet vetää varmasti kovaa treekuuria harvan peli ohjelman vuoksi. Kun taas jotkin ovat keventäneet ja herkistelevät paniikissa ettei playoff juna karkaa...
No, kyllä tuossa kaikilla on pidempää treenitaukoakin ollut, että eiköhän nekin tällä kaudella tasan mene.
 

sknul

Jäsen
Suosikkijoukkue
montreal canadiens,
suolahden urho.
No, kyllä tuossa kaikilla on pidempää treenitaukoakin ollut, että eiköhän nekin tällä kaudella tasan mene.
Kyllä tauot menee tasan. Mutta ei välttämättä treenityylit. Ne ketkä ovat suht varmasti 10 sakissa vetää varmasti rankempaa treenikuuria tähtäimessä playoffit, kuin ne jotka taistelevat viimeisistä säälipaikoista.
 

HC Hetu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura
Kyllä tauot menee tasan. Mutta ei välttämättä treenityylit. Ne ketkä ovat suht varmasti 10 sakissa vetää varmasti rankempaa treenikuuria tähtäimessä playoffit, kuin ne jotka taistelevat viimeisistä säälipaikoista.
Ketkä lasket niihin suht varmoihin? Mä lasken Lukon ja Ilveksen ja jos ne vetää tällä hetkellä kovaa treeniä niin kuinkahan kovia ne on kun alkaa herkistely. Tää korona nyt vaan taukoineen sotkee koko palettia aivan täysin ja pelirytmit on aivan sekaisin myös. En usko että treenien kovuuksilla on tällä hetkellä mitään tekemistä sarjataulukon kanssa vaan nyt mennään enemmänkin fiiliksellä.. kun saat muutaman hyvän voiton (esim. Jukurit) se kantaa näinä aikoina hyvin ja siihen on helppo nojata..kun taas yskii (esim Kärpät) on pelaaminen vaikeeta, hyvin vaikeeta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös