Liigajoukkueiden voimasuhteet kaudella 2020–2021

  • 1 057 597
  • 3 984

nikke21

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
porissa näyttää keulivan kyllä aika huolella :D

Lukko on jokaisen vedonlyöntilafkan ammattilaisten laskemien voimasuhteiden top 3 sijoilla, ässät siellä 9-13 sijoilla ja täällä sekä veikkausketjussa julistetaan kuorossa miten ässät on edellä. Mut 57 vuat tiäksää!
Mä en missään nimessä väitä, että Ässät olisi Lukkoa parempi paperilla ennen kauden alkua. Mutta mä väitän, että Ässät tulee olemaan korkeammalla kuin sijat 9-13, joille sun kovasti arvostamat vedonlyöntilafkat Ässiä sijoittaa. Lukko on runkosarjassa kolmen joukossa, Ässät kuuden.
 

Neely

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Kings ,Englanti, Blaugrana&C.D. Santa Clara
Vängätään nyt jostain muusta välillä. Jos jonkun pakisto on täynnä kysymysmerkkejä, niin IFK:lla se on täynnä huutomerkkejä. Mielestäni joukkue ei kuulu neljän parhaan joukkoon mitenkään, ja vaikea nähdä, että duo Pikkarainen-Salmelainen kykenisi tuolla pumpulla olemaan paras lopuista paikallaolijoista, kun ei siihen ole paremmillakaan nimillä pystynyt. Ei siis viiden parhaan joukkoon.
Ei kuulu ja vahvistuksia on turha enää odottaa. Oma veikkaukseni aiemmin tässä ketjussa oli sija 9. Sentteriksi naarattu Broadhurst on ihan täysi arpa, eli huutomerkkejä löytyy myös hyökkäyksestä vieläpä ihan avainpaikoilta.

Lukko on mielestäni myös pari sijaa yliarvostettu, ei toki niin monta sijaa kuin HIFK.
 

Bafforosso

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK parhaimmillaan
Jos olisi pakko panna rahaa veikkaukseen, olisi mielestäni järjestys tämä:
Kärpät
Tappara

TPS
KooKoo
Lukko
Ilves
HIFK

Sport
SaiPa
KalPa
Jukurit
Ässät

Pelicans
HPK
JYP

Järjestys ei niin tarkka, mutta ryhmät uskon olevan noin.
 

Jeppe_68

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Audette, Hakulinen, Koivisto, Koivistoinen, Liedes, Mattila, Nyman, Petman, Pospisil, Repo, Saarela, Skalicky, Tammela, Yliltalo
VS
Appelgren, Hirvonen, Juhola, Killinen, Kivelä, Kivenmäki, Kulmala, Laakso, Lindsten, Merkley, Mäkinen, Mäkinen, Niemi, Pihlajamäki, Tiivola, Wännström


Heinola, Klok, Kukkonen, Laitinen, Press, Saarijärvi, Sevänen, Pietilä, Nyman
VS
Borgman, Kotkansalo, Matinmikko, Niemeläinen, Peltomäki, Stenqvist, Vainio, Varttinen, Vuorisalo, Walli


Lehtinen, Setänen
VS
Aittokallio, Söderström


Olisi mielenkiintoista kuulla kunnon perustelut, miten sinä, tai kukaan muukaan saa väännettyä tuon niin, ettei Lukon rosteri ole selkeästi Ässiä edellä? Paperilla Lukko on ehdottomasti TOP3-jengi, kun taas Ässät on sijoilla 7-9.
No yritetään edes. Lähtökohtaisesti Lukko loi hyvällä mediapelillä löylyä keväällä ja alkukesästä hankinnoillaan, kun juurikaan mikään muu joukkue ei uskaltanut tai halunnut tehdä mitään. Jos nyt aluksi mietitään sitä mitä joukkueesta lähti ja mitä hommattiin tilalle. Lukon merkittävät lähtijät:
Nemecek, Reunanen, Westerholm, Westerholm, Danford.
Nämä kaikki kaverit olivat vähintäänkin hyvää liigatasoa, Danford useammankin asiantuntijan mukaan liigan paras pelaaja. Mitä on saatu tilalle?

Audette. Odotusarvoisesti kelpo sentteri liigaan, mutta kukaan ei pysty sanomaan vielä miehen todellista tasoa. Kausi tulee näyttämään, joten arvion hänet liigan TOP-12 senttereiden joukkoon. Tästä ei tule rämeen asukkaiden pahastua, liigassa on kumminkin 15 joukkuetta, kaikissa on ykkössentteri ja jossain voi pelata parikin kovaa sentteriä. Esimerkkinä vaikka Ilves.

Julius Mattila. Ei yhtään miesten peliä alla, vai oliko yksi? On ollut hyvä junnusarjoissa, mutta liigassa vaaditaan kumminkin kovaa asennetta ja suorittamista joka ilta. Jos saisin valita omaan joukkueeseeni, valitsisin mieluummin poistuneen Westerholmin lähtökohtaisesti ennemmin kuin Mattilan. Jos siis ei olisi rahasta kysymys.

Anrej Hakulinen. Jos vertaa westerholmiin, niin vemppa vaihtui vemppaan. Yksi ehjä kausi viimisen kuuden vuoden ajalta. Ei play-off kokemusta juurikaan. Helvetin taitava, mutta onko pelaaja, joka pystyy viemään joukkuettaan askeleen pidemmälle? Näytöt tästä puuttuvat mielestäni(?).

Vili Saarijärvi. Alkutahdit ovat näyttäneet, että kyseessä on hemmetin hyvän pelikäsityksen omaava puolustaja, joka pystyy auttamaan joukkuettaan molempiin suuntiin. Sanoisin, että Pekka Virran kultakimpale. Ainoa asia joka mietityttää on se, että pystyykö miten hyvin fyysiseen peliin? Nemecekin saappaat saattavat olla liian suuret täytettäväksi, mutta monipuolisuudellaan saattaa kuitenkin korvata Nemen mennen tullen.

Summataan siirtomarkkinat. Mun mielestä lukko hävisi siirtomarkkinoilla hyökkääjien osalta, joten joukkue on mielestäni heikentynyt viime kaudesta. Saa olla eri mieltä.

Kirjoittelen toiseen viestiin omaa ajatustani Ässissä, ja Lukon ja Ässien eroista, jotta saadaan tää ketju taas hetkeksi Pori-Rauma mittelöksi. Ei kun ihan tosissani avaan nää omat ajatukseni, kun omatkin kylähulluksi kutsuvat @Domi28
 

Jeppe_68

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Jatkukoon tää länsirannikon mittelö. Otetaan seuraavaksi Ässät. Joukkueesta poistuivat Mv Tarasov, Tommi Taimi, Jyri Marttinen ja Spinkin veljekset. Tilalle on saatu:

Nick Merkley. NHL:n ja AHL:n rajamailla oleva pelaaja. Palsta-arviotkin ovat viemässä Merkleytä mieluummin NHL:ään kuin jatkamaan Porissa joulun jälkeen. Ihan jo näillä spesifikaatioilla pesee Audetten mennen tullen. Tosiasiassa Merkley ei tule tässä tilanteessa saamaan yhden suunnan NHL sopimusta, joten pelannee kauden loppuun Ässissä. 1-0

Andreas Borgman. Samat sanat kuin Merkleystä. Odotukset ovat kovat. Palsta-arviot ja HF-Boards tukevat tätä. Korvaa Taimen ja joukkue on siten ollen vahvempi?

Kasper Kotkansalo. Jyri Marttinen on aika vanha kaveri, joten Kotkansaloa sovittelen Jyssyn saappaisiin. Saappaat ovat porilaisittain suuret, mutta odotusarvoisesti tässä on nykyaikaisempi versio Jyristä?

Nicolai Meyer. Pesee lähteneen Spinkin lähinnä siinä, ettei ole riippuvainen pelikaveristaan ainakaan niin paljoa kuin Spink. Nopea, vihainen veto, joukkuepelaaja.

Sebastia Wännström. Vertaisin Daniel Brodiniin, nyt on vaan mukana enemmän kikkakirjaa, eli monipuolisuutta. Vihainen veto, kyky hakeutua yv:llä tekopaikkaan, kyky ratkaista. Korvaa vaikkapa Tobias Haapasen.

Mika Niemi. Peliälykäs. AV:llä ollut suomen kärkikastia. Motivaatio ja kunto kysymysmerkkinä. Halutessaan pystyy ottamaan ykkössentterin paikan. Onko halua?

Summattuna Ässät on vahvistunut melkolailla?
 

Jeppe_68

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Sitten voidaan mennä itse asiaan, eli vertailemaan Lukkoa ja Ässiä konkreettisesti. Lähdetään sentteristä.

Audette-Niemi.
Audette on kirjoittamaton kortti sm-liigaan. Lupaava kaveri, jolla ei kumminkaan ole kokemusta Euroopasta. Positiivisena asiana Audetelle voidaan sanoa, että laiturit ovat huippuluokkaa. Niemi taas kumminkin on 400 sm-liigapelin veteraani, joka on painanut pelinsä 0,5 ppg keskiarvolla. Molemmat ovat arvoituksia siinä mielessä, että Audette on nuori ja kokematon ja Niemi taas pystyy ottamaan vaikka kolmossentterin roolin ja alivoimaa, jos taso ei riitä ylemmäs. Audette taas on Lukon selvä ykkössentteri. Riski homman menemisistä on jos nyt ei suuri, niin ainakin käsin kosketeltava.

Mattila-Hirvonen
Käsittääkseni Hirvonen tulee olemaan vähintäänkin kakkoskierroksen kärkipään varaus. Mattilalla 1 peli liigaa kun taas Hirvosella aika täys kausi. Hirvonen vetää tämän kotiin 65-35.

Koivistoinen-Tiivola
Tiivola taitaa kuitenkin olla Koivistoista edellä ihan kaikissa tilastoissa. Jos tulisi valinta näissä hetkissä, niin ottaisin Tiivolan 100 kertaa sadasta. Joku voisi valita toisinkin.

Lukon nelossentteri-Appelgren
Vahva luotto Appelgreniin. En vaihtais yhteenkään lukon alaketjujen sentterin. Tässä vähän olematon perustelu, mut tietääkö edes Pekka Virta kuka tulee pelaamaan Lukon nelossentterinä?

Kyllä Ässät tämänkin vie.
 

Jeppe_68

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Mennään sitten pakit. Lukon ykköspakki lienee Vili Saarijärvi? Borgman vastaa kyllä huutoon niin kokemuksellaan kuin odotusarvoillaan, tai sit mä oon vaan ymmärtänyt väärin?

Kakkospakkina Lukolta tulee Robin Press? Jacob Stenqist vastaa huutoon ainakin viime kauden pisteiden valossa?

Kolmosena Roni Syvänen. Porista laitetaan vastaan Olli Vainio. Tää menee ehkä vähän Rauman suuntaan.
Loput pakit on vertailukelpoisia keskenään ainakin mun mielestä?
 

Jeppe_68

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Sitten vielä maalivahdit ja valmennus.
setänen ja Lehtinen vs Söderström ja Aittokallio. Tasaisuudessa menee ehkä lukolle, mutta Söderström saattaa kyllä lyödä kapuloita rattaille.

Valmennuksesta sen verran, että pidän molempien joukkueiden päävalmentajia kovan luokan ammattilaisina. Jos nyt ihan ilman sarvia ja hampaita puhutaan, niin Pekalla on yksi iso ongelma tuossa valmentamisessa, jota nyt en halua lähteä tarkemmin avaamaan. Atu voittaa siinä, mutta kokonaisuutena Peksi taitaa olla inan edellä, jos vaan joukkue kestää.

terveisin: kylähullu porista
 

Sandersson

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, Porin Ässät
Vaikka ilmeisesti tietysti se 57 vuotta siellä takaraivossa painaakin? @SJK10

Eikö nämä edellä mainitut julistavat kuorot jo todenneet Lukon viime kauden moraaliseksi mestariksi? Playoffit olivat kuitenkin vain muodollisuus. Tämän lisäksi pojat pääsee hilaamaan "Pitsiturnaus 2020" -viiriä kattoon, enemmän huolettaa että onko maha täynnä

Kommentoidaan nyt vielä vaikka vähän aihettakin oman perseen turvaamiseksi, onkohan HIFK:lla vielä jätetty selkeä X fantasiakokoonpanoihin kärkipakille? Hankinta nostaisi onnistuessaan jengin profiilia huomattavasti.
 

Lukko8

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
mielestäni Lukon rosteri ei kyllä millään mittapuulla ole tällä hetkellä Ässien vastaavaa edellä.

Kiinnostaako 50e runkosarjaveto Ässät vs Lukko? Saat vaikka kaksi sijaa valmiiksi etumatkaa, vaikka Lukon rosteri ei kyllä millään mittapuulla ole Ässien vastaavaa edellä.
 

asyouwere

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Mennään sitten pakit. Lukon ykköspakki lienee Vili Saarijärvi? Borgman vastaa kyllä huutoon niin kokemuksellaan kuin odotusarvoillaan, tai sit mä oon vaan ymmärtänyt väärin?

Kakkospakkina Lukolta tulee Robin Press? Jacob Stenqist vastaa huutoon ainakin viime kauden pisteiden valossa?

Kolmosena Roni Syvänen. Porista laitetaan vastaan Olli Vainio. Tää menee ehkä vähän Rauman suuntaan.
Loput pakit on vertailukelpoisia keskenään ainakin mun mielestä?
Kai maar me sentään Lukas Klok Lukolta kuitenkin tuohon topkolmoseen laitetaan. Vanha kunnon Syväsen Roni on sitten Laitisen, Kukkosen ja Pietilän kanssa niitä loppuja.
Tämän lisäksi pojat pääsee hilaamaan "Pitsiturnaus 2020" -viiriä kattoon, enemmän huolettaa että onko maha täynnä
Tämä läpändeeros se ei muuten vanhene koskaan. Edelleen yhtä oivaltava kuin vuonna -98. Ja tuossa "moraaliset mestarit" -kaskussakin näen ainesta ns. moderniksi klassikoksi.
 
Viimeksi muokattu:

Yuppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team, Україна
Sitten vielä maalivahdit ja valmennus.
setänen ja Lehtinen vs Söderström ja Aittokallio. Tasaisuudessa menee ehkä lukolle, mutta Söderström saattaa kyllä lyödä kapuloita rattaille.

Valmennuksesta sen verran, että pidän molempien joukkueiden päävalmentajia kovan luokan ammattilaisina. Jos nyt ihan ilman sarvia ja hampaita puhutaan, niin Pekalla on yksi iso ongelma tuossa valmentamisessa, jota nyt en halua lähteä tarkemmin avaamaan. Atu voittaa siinä, mutta kokonaisuutena Peksi taitaa olla inan edellä, jos vaan joukkue kestää.

Kiitos perustelluista mielipiteistä. Tosin toivoin jotain muuta kuin lopulta aika tyhjää mies miestä vastaan - arviota. Ja senkin olisi voinut toteuttaa niin, että ei olisi tarkoituksellisesti valinnut haluamiaan pelaajia ja jättänyt tarkoituksella tiettyjä pelaajia huomioimatta. Lisäksi muutama selkeä virhe nakertaa uskottavuutta selkeän patalasien läpi katselemisen lisäksi.

Jos nyt vaikka maalivahteja mietit, niin Lukolla oli viime kaudella helposti Liigan top-3 kaksikko ja etukäteen ajateltuna on sitä yhä. Sinun esittämä toiveesi on että "tasaisuudessa menee ehkä Lukolle, mutta Söderström saattaa kyllä lyödä kapuloita rattaille". Sieltä löytyy sanat ehkä (ei vaan menee) ja saattaa (omia toiveitasi). Lähtökohtaisesti kellään ei ole mitään järkeen perustuvaa syytä valita noista vaihtoehdoista ässien kaksikkoa.

Valmennuksen osalta riittää se, kun laskeskelee mielessään Selinin meriitit. Virta sentään on tunnustusta saanut valmentaja ja viime kaudellakin vuoden valmentajaksi valittavien joukossa ehdokkaana, ansaitusti.

Pakeista en ala sen enempää, mutta tosiaan Klok kannattaisi maajoukkuemiehenä ottaa laskuihin kuten myös se, että Heinola on täällä ainakin toistaiseksi (ja Heikkinen hirvimetsällä). Kärkikaksikon osalta Ässät on varmasti suht vertailukelpoinen moniin joukkueisiin, olettaen Borgmanin olevan vahvistus. Mutta muun pakiston osalta täytyy sanoa että ei, eivät ole vertailukelpoisia keskenään.

Koivistoinen-Tiivola
Tiivola taitaa kuitenkin olla Koivistoista edellä ihan kaikissa tilastoissa. Jos tulisi valinta näissä hetkissä, niin ottaisin Tiivolan 100 kertaa sadasta. Joku voisi valita toisinkin.

Sentterit olit kanssa arvioinut tuossa aiemmin. Käy nyt vaikka Liigan sivuilta katsomassa, kuinka monessa tilastossa Tiivola on Koivistoisen edellä. Ainoa on syötöt ja pisteet, mutta Koivistoinen olikin kolmosketjun sentteri olemattomalla ylivoima-ajalla. Ei tuota järkiperusteisesti minkäänlaista päänvaivaa valita näistä kahdesta Koivistoinen. Tiedoksi sekin, että Virta tietää varmasti sen kuka tulee pelaamaan nelosen keskellä. Kyseessä on sama mies, joka siellä pelasi viime kaudellakin ja jonka valmennus valitsi joukkueen kapteeniksi.

Laitureita et viitsinyt arvioida eikä varmaan edes kannata, koska luultavasti huomasit itsekin, että edes sopivasti pelaajia valkkaamalla ja toivomalla et saa Ässien kannalta kelvollista lopputulosta.

Viime kaudella Lukko oli 42 pistettä Ässiä edellä eli yli puolet siitä potista, minkä porilaiset keräsivät kauden aikana. Kyseessä oli myös suurin piste-ero koskaan näiden joukkueiden välillä. Siitä voi miettiä perspektiiviä, kuinka valtava tasoero oli. Joukkueiden kasaamisessa ei ole tapahtunut mitään niin dramaattista, mikä antaisi olettaa tuon eron kaventuneen esimerkiksi puoleen. Toki sekin riittäisi mulle ihan hyvin.
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Jumalauta täällähän on Suomen kovin ikinä Ässät - Lukko munanmittaus skaba käynnissä!
Ja vielä pari viikkoo (toivottavasti) kauden alotukseen aikaa.

Jos tämä ei oo 'the kausi' länsirannikolla, niin ei sitten mikään!

Finaalipaikat on jaettu, hajaantukaa.
Äkkiä kansalaiskeräys pystyyn kuplahallin saamiseksi Luvialle ettei jää mestaruus ratkomatta.
 

Minor

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Äkkiä kansalaiskeräys pystyyn kuplahallin saamiseksi Luvialle ettei jää mestaruus ratkomatta.

Luvialla on jo jäähalli! Tarvitaan enää se Rauma-Pori kupla.. Voin pari markkaa heittää pottiin täältä kaakonkulmalta.

No joo..

Voi tulla haastava kaudenalku etenkin näille karanteenissa tai "karanteeninomaisissa olosuhteissa" oleville joukkueille. Joukkueharjoittelu on stop tällä hetkellä, treenipelejä peruttu ja kauden alkuun kaksi viikkoa.
 

Jan Koller

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät ♠, Carolina Hurricanes
Joukkueiden kasaamisessa ei ole tapahtunut mitään niin dramaattista, mikä antaisi olettaa tuon eron kaventuneen esimerkiksi puoleen.

En halua muuten osallistua tähän vääntöön, mutta kyllä Porissa aika dramaattista on tapahtunut joukkueen kasaamisen suhteen. Paperilla lienee 2000-luvun kovin joukkue Porissa, joten ei ihme, jos odotukset Porissa ovat nousseet. Lisäksi tällä hetkellä budjettisuunnitelma mahdollistaa joukkueen vahvistamisen, jos joukkue sitä tarvitsee. Ennakkoon Lukko on tietenkin edellä ja sitä en yritä kiistää.
 

SJK10

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
En halua muuten osallistua tähän vääntöön, mutta kyllä Porissa aika dramaattista on tapahtunut joukkueen kasaamisen suhteen. Paperilla lienee 2000-luvun kovin joukkue Porissa, joten ei ihme, jos odotukset Porissa ovat nousseet. Lisäksi tällä hetkellä budjettisuunnitelma mahdollistaa joukkueen vahvistamisen, jos joukkue sitä tarvitsee. Ennakkoon Lukko on tietenkin edellä ja sitä en yritä kiistää.

Onko se oikeasti noin, vai vaikuttaako se vaan värilasien läpi niin? Mä en seuraa paljoa muiden joukkueiden muutoksia, kuin oman joukkueen, joten tuntuu hullulta nämä porilaisten arviot, kun pääasiassa muiden palstalaisten arvioissa porin ulkopuolelta Ässät on siellä kymppisijan tuntumassa, sekä vedonlyöntiyhtiöiden kertoimissa esim. Unibetillä jolla on varsin asiantuntevat kertoimenlaskijat Liigan osalta, on Ässät jaetulla 10.sijalla tasakertoimissa Pelicansin ja KalPan kanssa, takanaan ainoastaan Sport, SaiPa ja Jukurit.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Valmennuksesta sen verran, että pidän molempien joukkueiden päävalmentajia kovan luokan ammattilaisina. Jos nyt ihan ilman sarvia ja hampaita puhutaan, niin Pekalla on yksi iso ongelma tuossa valmentamisessa, jota nyt en halua lähteä tarkemmin avaamaan. Atu voittaa siinä, mutta kokonaisuutena Peksi taitaa olla inan edellä, jos vaan joukkue kestää.
Avaa nyt vähän kuitenkin Virran ongelmia valmentamisessa niin saadaan vähän lihaa luiden ympärille. Minä en oikeastaan keksi mitään asiaa millä nostaisin Selinin Virran ohitse valmentajana, vaan kyllähän Virta pyyhkii Selinillä lattiaa aivan täysin. Puhtaasti meriittienkin valossa Virta on selvästi edellä ja kokemusta on myös siitä että on onnistunut repimään rajallisistakin resursseista ihan huipputuloksia irti.

Ja tämä tulee henkilöltä joka ei Pekka Virrasta pidä valmentajana sitten ollenkaan, mutta eihän Selinillä ole ainakaan näyttöjensä perusteella asiaa edes samaan huoneeseen Virran kanssa. Joo voidaan perustella että Selin valmentanut heikkoja joukkueita ja sitku totku ja mutku, mutta ei ne Virrankaan mitalit ja välierävaiheeseen venymiset missään nimessä kärkijoukkueissa tulleet.
 

madeOFspade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Avaa nyt vähän kuitenkin Virran ongelmia valmentamisessa niin saadaan vähän lihaa luiden ympärille. Minä en oikeastaan keksi mitään asiaa millä nostaisin Selinin Virran ohitse valmentajana, vaan kyllähän Virta pyyhkii Selinillä lattiaa aivan täysin. Puhtaasti meriittienkin valossa Virta on selvästi edellä ja kokemusta on myös siitä että on onnistunut repimään rajallisistakin resursseista ihan huipputuloksia irti.

Ja tämä tulee henkilöltä joka ei Pekka Virrasta pidä valmentajana sitten ollenkaan, mutta eihän Selinillä ole ainakaan näyttöjensä perusteella asiaa edes samaan huoneeseen Virran kanssa. Joo voidaan perustella että Selin valmentanut heikkoja joukkueita ja sitku totku ja mutku, mutta ei ne Virrankaan mitalit ja välierävaiheeseen venymiset missään nimessä kärkijoukkueissa tulleet.

Miksi Virta pyyhkii aivan täysin?

Virta on toistaiseksi onnistunut vain Kalpan kanssa. Siitä hänelle pisteet. Viime kausi olisi voinut olla kova, taikka olisi voinut päättyä suoraan 4-0 pleijareissa. Kuka tietää...

En lähtisi kumpaakaan nostamaan sen isommin selvästi paremmaksi.

Selin on päässyt valmentamaan KHL:ssa, Virta ei. Virta on päässyt liigassa mitaleille, Selin ei.
 

Yuppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team, Україна
Paperilla lienee 2000-luvun kovin joukkue Porissa, joten ei ihme, jos odotukset Porissa ovat nousseet.

Ei kai nyt sentään. Kyllähän siellä on kovempia rostereita ollut ja esim. Rautakallion/Kiven aikana jopa järjestään ja se on näkynyt myös niiden kausien ennakkoarvioissa. Ettei nyt osalla olisi käynyt sillä lailla, että kun kesä kitkuteltiin ilman hankintoja niin ässäkannattajat "turtuivat" tilanteeseen ja ajateltiin näilläkin pärjättävän jollain lailla. Sitten iskettiin hankintoja kentällinen päälle niin vaikuttaa siltä, että vain taivas on rajana.
 

33720

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jauhojengi
Ulkopuolisen pintaa raapaiseva analyysi aiheesta Lukko vs. Ässät.

- Ässät on vahvistunut merkittävästi ja voi pelata hyvän kauden

- Lukon materiaali on liigan kärkipäätä ja roimasti edellä Ässien vastaavaa

- Nappikaudella Ässät voisi runkosarjassa yltää jonnekin sinne viiden kuuden parhaan joukkueen taakse, (mutta sinne on tyrkyllä monta muutakin keskikastin joukkuetta). Lähtökohtaisesti Ässät on runkosarjassa jossain sijoilla 9-11.

- Lukko on lähtökohtaisesti TOP5-joukkue, todennäköisimmän(ei todennäköisen) sijan ollessa 3.

P.S. Kun viime kautta(sijoituksia) käytetään jonkinlaisena vertailupohjana, täytyy huomioida vahvasti, että sarja oli todella epätasainen ja ero hyvien ja heikompien välillä hirveä. Tällä kaudella voi jäädä yhdeksänneksi-kymmenenneksi(tai vaikka ulos sääleistä), vaikka pelaisi merkittävästi paremmin kuin viime kaudella yhdeksänneksi sijoittunut joukkue.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Miksi Virta pyyhkii aivan täysin?
Tämä oli vain oma näkemykseni, mutta onhan Virran saavutukset kuitenkin kovemmat tuosta Selinin KHL-sopimuksesta huolimatta. Kumpaakaan en ikipäivänä haluaisi Kärppien valmentajaksi, mutta jos ase ohimolla pitäisi valinta tehdä niin 101 kertaa sadasta valitsisin Pekka Virran ennen Ari-Pekka Seliniä.

Selin on päässyt valmentamaan KHL:ssa, Virta ei. Virta on päässyt liigassa mitaleille, Selin ei.
On Selinilläkin itse asiassa pronssi keväältä 2018. Tuo onkin itse asiassa niitä harvoja voitettuja "sarjoja" jotka Selin on päävalmentajana voittanut, onko sillä nyt yksi säälipleijareiden voitto, yksi puolivälierien voitto ja sitten tuo pronssimitali.
 

madeOFspade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Tämä oli vain oma näkemykseni, mutta onhan Virran saavutukset kuitenkin kovemmat tuosta Selinin KHL-sopimuksesta huolimatta. Kumpaakaan en ikipäivänä haluaisi Kärppien valmentajaksi, mutta jos ase ohimolla pitäisi valinta tehdä niin 101 kertaa sadasta valitsisin Pekka Virran ennen Ari-Pekka Seliniä.


On Selinilläkin itse asiassa pronssi keväältä 2018. Tuo onkin itse asiassa niitä harvoja voitettuja "sarjoja" jotka Selin on päävalmentajana voittanut, onko sillä nyt yksi säälipleijareiden voitto, yksi puolivälierien voitto ja sitten tuo pronssimitali.

Itselle taas kun molemmat valmentajat on omassa seurassa nähnyt, niin 101 kertaa sadasta mielummin Selin.

Unohdin Selinin pronssin, my bad.

Virran saavutukset ovat kovemmat, mutta myös epäonnistumiset ovat rajummat.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös