Let's go time – gong freedom

  • 91 481
  • 428
Olemukset värähtelivät, kun hahmottelimme olevaa ja ymmärsimme, kongin kumahtavan. Ei, me aistimme sen kumahtavan ja ymmärsimme, häilyvämme rajamailla tajunnan. Olemmeko juuri nyt ylisessä vai alisessa maailmassa; me sopersimme ja katselimme pakkasen puremaa taivasta. Tuoksui meri, hyytävä meri ja tämän seikkailun loiskeet, ovat varmasti olleet melkoiset.

Varassa tiedon tämän, kalastusaluksen kyytiin poimimana ja olimme kuulemma, leijailleet päällä vetten. Jossain Karhusaaren tietämillä ja ehkä teimme sen stranssissa, emme tiedä mitään siitä tai tästä. Myönnämme kyllä, että olemme olleet aina herkkä hallusinoimaan. Oliko leijuminen kevyttä ja utuisaa,; me kysyimme. Tavoititteko sen luonteen ja avautuiko elehtiminen tulkittavaan muotoon; me jatkoimme tiedustelua.

Meren pieksemä miehistö antoi meille kiivat, intoihimoiset aplodit. Virkistyimme silmissä ja vedimme liekehtien vatsaa sekä kyykkyyn ylös-juttuja kannella. Lähti terhaakkaan terävästi ja halkoi ilmaa tuhisten, iskut maestron. Pää keinahteli ja hurmos kasvoi, siinä missä meri puhkui. Liekit nuolivat, kun päädyimme huuruiseen yhteislausuntaan ja sinkouduimme tulipallona yli laidan. Juoksimme koko matkan Huippuvuorille, käsillä viuhtoen ja naalit ulvoivat kiihkeästi taustalla.
 
Huippuvuorilla vierähti useampia vuosia tai niin ainakin mielessämme havainnoimme. Ehkä keskustelimme siitä kanssa itsemme tai jääkarhujen, ehkä molempien. Se oli aikaa autiota, oli oma rauha ja etäisyys mittattamattoman arvokas. Syvennyimme mielemme syvimpiin ytimiin ja havahduimme kysymyksiin, joita ei esittänyt kuin jyrkänteitä piiskaava tuuli. Lumi pöllysi ja me lämmittelimme hylätyn tutkimusaseman uumenissa. Sinne vetäytyneenä, metsästimme yhteyksiä ja toimimme vastaanottimena.

Onko tuntemuksia, onko tuntemuksia; kiiri taajuuksilla katkeamattomana hyökyaaltona ja olemme myöhemmin kuulleet, siinä olleen jotain kiehtovan hypnoottista. Kerran etäisyyden harmoniaa rikkoi retkikunta ja ne olivat matkanneet hyytävien taipaleiden taakse, vain määritelläkseen meille tuntemuksensa. Ne avautuivatkin meille kirkkaina, väreinä sekä tuoksuina ja jälkeen tämänkin episodin, sähkötimme kiimakulkua hulluna.

Viimeisinä vuosinamme hylkäsimme kontaktit ja päätimme syventyä työhön kirjalliseen. Tukipilarina turvasimme, erakoille kehittyvään filosofiseen ymmärrykseen ja taiteelliseen mielipuolisuuteen. Rivit sekä paperi versoivat kuitenkin itsestään idean ja muuttuivat, yksipyöräiseksi edessä silmien. Taiteessa tuossa mestarikisi kehityimme ja maisemassa arktisessa, painelimme pitkin ikiroutaista tundraa. Mumisimme samalla mielipuolisesti, joten osan tavoitteista saavutimme.
 
Viimeksi muokattu:
Tuo sama kalastusalus, ne olivat seilanneet yli vuosikymmen jäälauttoja uhmaten. Uhmakkaasti merta halkoen ja lausunta raikasi, kiiri kuolavanoineen monesti Huippuvuorille asti. Silloin päällä yksipyöräisen, taiottiin ilmoille nyrkkiperformassi psykedeelinen ja täristiin, voimasta elämysten. Se oli laiva tuntemuksien, hurmos ikuinen ja jäätikköä pitkin kiitäen, ponnahdimme yksipyöräisellä kyytiin aluksen.

Taas raikasivat aplodit, jäämeren seikkailija myyttinen ja tulkki ainutlaatuisten tuntemusten. Taustalla ulvoivat kiihkeät naalit, sinfoniaa nautinnollisten himokylpyjen ja johdolla kapteenin miehistö vaati meiltä, tunnesession kehollisen. Se räjäytti pankin, löysimme kaiken ja lopuksi ajelimme yksipyöräisellä pitkin kantta, villisti tuuletellen. Ne ilmeet sekä eleet, taottiin historiaan ja koko matkan Liinahamariin, oli leikkiä identiteettien.

Siellä vuonon rannoilla, kiersimme kylissä rapistuneissa ja riveille harmaille tutuksi teimme tuon, muminalla höystetyn yksipyöräisen nyrkkiperformanssin. Puhuimme laivasta tuntemusten, armeijasta kiimaisten naalien ja lopuksi aina hiljennyimme yhdessä kuulemaan, raikaako rannasta taivaan lausunta mahtipontinen. Takertuuko se, ytimeen sielun ja kohottaako se, tajunnantilat utopiaan. Ääreltä tuokioiden näiden meidät nappasivat, jäi matkasta taiteilijan yksipyörä ja vain saaristossa vankileirien enää seilasi laiva tuo.
 
Olemme rämpineet ojissa, ryömineen pensasaitojen koloista ja kaikki vain vuoksi sen, että kokisimme saman jännityksen poltteen kuin silloin.

Silloin olimme amatööri, meiltä puuttui taju nyanssien ja kyky hahmottaa, arvo elämäntavallisten valintojen.
 
Tunnistinvalaisin leimahti loistamaan, valaisten yön hehkullaan ja ikkunasta tarkkaillen, näimme yössä itsemme.

Soraa kantaen, ämpäri toisensa jälkeen ja kasaa paikasta toiseen siirtäen, samaistuimme hymyillen.
 
Yllätykseksi itsemme, sivua päätimme kääntää.

Tai otoksella tarkemmalla, kokonaan alusta aloittaa.

Sivujen saadessa täytettä, oman elämämme sankari olla.

Huono narratiivi, vaikeasti ymmärrettävä.

Esityksessä tässä, kertoja on otus mytologinen.

Mättäille astu, voima sammalten koe.
 
Kerrostuen, päällekkäin asettuen ja toisiinsa kietoutuen, todellisuus kaksijakoinen.

Gong ja Scrap.

Ulottuvuuksien tasot, abstraktit olennot ja äärilaidan ideaopissa, sfäärit yhtyvät pausseihin.

Kuvakielessä ja tarinan pohja olkoon se, kun perustimme viinapolttimon.

Kuin taikaiskusta, taikaiskusta elämän ja kepeydestä, keveydestä riemukkaan olemisen.

Ponnahdusalusta ilmeiden, eleiden ja muutama vuosikymmen myöhemmin, likööritehtailija olimme.

Kuninkaaallinen, ote kuninkaallinen ja erkaantumisvyöhykkeellä, hoipertelimme humalassa pitkin katuja.

Aistimme liikehdintää, alla maan poven ja monesti hattumme, keikkui korkeusilla pilvenreunojen.

Vimmattu nykiminen, väreily tajunnan reunojen ja kiihkeys pakkoajatuksien, mieleen porautuvien.

Loiskeessa luonteikkaan loskan, muodonmuutoksia ja muotoisuudesta sydämen, nuuskatehtailijaksi päädyimme.

Maisemissa, kieltolain voimaan astumisen ja helmoissa muotojen, onnellisesti lepattelimme kanssa kuninkaallisten nuuskapurkkien.

Nuuskaylhäisyyksien kanssa keskustellen, salaisuuksia kanssa niiden jakaen ja kehkeytymisen ilmalaivoja luotsaten.

Yhä monimuotoisempia, värejä tietoisuuden hamuten, omaksemme haalien ja monesti vain katolla istuen, sisäisen maailmamme hahmoja avaruteen lähettäen.

Kerran sieltä alas kiepsahdimme ja otsamme kivetykseen jysähtäen iskimme, silloin meistä tuli kuningas Faravid.

Sotajoukkojen kärjessä marssimme, huomaan työterapian aktiivisen ja metsätöihin, ojia lapiolla kaivamaan.

Ne olivat kehitysaskeleita, sivukorvalla kuulimme ja leiskuen, taisteluita myyttisiä runollisesti esiin loihtien.

Kutkua kirjoittamattomien vedenjakajien, lomassa lapion pistojen ja haastattelunkin aviisiin annoimme, tehtailtua likööriä ja nuuskaa koskien.

Emme paljastaneet mitään, pyörittelimme vain näkymätöntä nuuskapalleroa huuleen ja herkesimme hyräilemään, salamoinnin yltyessä sielussa.

Lopulta, kohosimme maltillisesti kattoon ja tämä uusi hallintanumero, selkeästi seisautti läsnäolijoiden vähäiset veret.

Siksi, kyky hiljaisuuteen haudattiin ja lopun osan tästä tarinastamme, siteissä ulvoimme kuin susi.

Ulvoimme, monen monet vuodet päätöksiin ja aina sadan päivän välein, lausahdimme; Hyvää huomenta, harmonia.

Kirjallisesti, hautakiveemme pyysimme tylsämielisten ylimmältä tekstin, " Tässä levää kainuunmaan kuningas Faravid. Muistakaa ruokkia siat".
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: SMT
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös