Ilmoitukset

Nimimerkki HokiOnSporttia huilaa viikon sääntöjen 9§:n perusteella. Provoilu-viestejä lenteli vähän ympäriinsä.

Nimimerkki M.O.R.O huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella. Turha viesti löytyy Mestiksen finaalipari-ketjusta.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Zolmu osoittautui aiemmin porttikiellon saaneen jäsenen uudeksi nimimerkiksi. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on poistettu.

Mikäli elinikäisen pelikiellon saanut jäsen haluaa palata palstavahvuuteen, uuden nimimerkin luomisen sijaan suosittelemme lähettämään pyynnön oikeuksien avaamisesta moderaattoreille hyvien perusteluiden kera.

Sulje ilmoitus

LeKi 2015–2016

Viestiketju osiossa 'LeKi' , aloittajana Luikuri, 14.09.2015 klo 09.21.

 1. Luikuri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  LeKi
  Runkosarjan avaus on jo keskiviikkona edessä, joten eiköhän polkaista tämäkin ketju käyntiin. Viime kausi päättyi kirvelevään puolivälierätappioon TuTolle ratkaisevassa seitsemännessä ottelussa, joten pelaajille jäi varmasti nälkää tulevalle kaudelle...

  LeKin kokoonpano näyttää tältä 14.9 (kopioitu joukkueen sivuilta):

  Maalivahdit:
  Maalivahdeista varmastikin Tapparan Mika Noronen ja varsinkin Dominik Hrachovina tulevat useampaan otteeseen LeKin maalinsuulla vierailemaan, mutta eiköhän KeuPan valmentajan kaimallekin muutama ottelu Mestiksessä tälläkaudella tule.


  Puolustajat:
  Puolustuksessa laatua löytyy, mutta leveyttä ei. Jimi Santalan pysyminen puolustuksen liiderinä oli LeKille pieni lottovoitto ja pelaajilta oli hieno kunnianosoitus nimetä Santala joukkueen kapteeniksi. Juho Mielosen ansiosta ei LeKin maalilla ole kenelläkään hauskaa, sillä pelaamissaan harjoitusotteluissa hän on esittänyt todella miehekkäitä otteita. Paha pelko on, ettei Mielonen kevättä Lempäälässä näe. Antti Kauppila on myös kelpo vahvistus puolustukseen, kuten Mikke Levo (ei tosin ole yhtään harjoitusottelua pelannut). Nuori HPK-laina Markus Haapanen sekä Joni Mäkelä täydentävät LeKin puolustuksen.

  Hyökkääjät:

  Hyökkäyksessä on samankaltainen tilanne kuin puolustuksessakin, eli laatua löytyy, mutta kovin on rosteri kapea. Antti Hölli sekä Henri Tuominen ovat ehdottomasti sarjan parhaita hyökkääjiä, varsinkin Hölli viimeksi LeKin sopimuspelaajana esiintyessä dominoi lähes koko sarjaa (33 ottelussa 20 maalia) ennen kesken kauden Ilvekseen siirtymistä. Tuominen oli viime kaudella ennen KooKooseen siirtymistä LeKin ehdoton ykkössentteri ja on varmasti sitä myös tällä kaudella. Koko kauden HPK-laina Santeri Vuoti tulee olemaan ehdottomasti mielenkiintoinen nimi seurattavaksi. Jo viime kaudella Hokissa hyvin esiintynyt nuori mies voi onnistuessaan täydentää LeKin ykköskentän ja tehdä siitä yhden sarjan vaarallisimmista. Hyökkäyksessä on ilahduttavaa nähdä viime kauden runkon jatkosopimukset. Antti Mäkilä, Sami Holappa, Valtteri Järviluoma, Sami Laakso ja Aleksi Luhtalampi tuovat sitä toivottua laajuutta hyökkäykseen. Jo vähän vanhemmat Mäkilä ja Holappa omaavat riittävat taidot ratkaista pelejä ja varsinkin Mäkilä oli elementissään viime kauden pudotuspeleissä, ollen LeKin tehokkain hyökkääjä. Järviluoma ja Luhtalampi puolestaan aloittavat toiset kautensa Mestiksessä ja toivottavasti nostavat vielä tasoansa viime kaudesta, ei sillä että viime kausi olisi miehiltä huono ollut, mutta potentiaalia varmasti on. Varsinkin Luhtalampi on esiintynyt edukseen harjoitusotteluissa. Markkina-arvoltaan tärkeä oman kylän poika Sami Laakso puolestaan raataa alivoimalla ja tekee joukkueelle tulostaululla näkymätöntä, mutta tärkeää työtä. SaPKosta tullut Miiko Hintz on myös mielenkiintoinen seurattava, sillä harjoituspeleissä on verkko soinut kiitettävään tahtiin ja kaikesta näkee, että kehitystä on tapahtunut huomattavasti viime LeKin visiitin jälkeen. Jo melkein kaikki harjoitusottelut pelanneet Tapparan Anton Levchi ja Jonatan Tanus tulevat varmasti pitkälti LeKin mukana olemaan. Lisäksi olisi hauska tietää, mikä on Rullakiekon MM-kisoissa loistaneen ja LeKissä Try-outilla pelanneen Jimi Palannon kohtalo.

  Harjoitusotteluista tuloksena oli 4 voittoa ja 4 tappiota, tulokset olivat (kopioitu LeKin sivuilta):

  11.08.2015 KOOVEE - LeKi 2-9
  14.08.2015 LeKi - TUTO Hockey 1-4
  18.08.2015 LeKi - JYP-Akatemia 1-4
  21.08.2015 TUTO Hockey - LeKi 5-2
  27.08.2015 Peliitat - LeKi 5-6 VL
  28.08.2015 LeKi - KeuPa HT 3-2 JA
  03.09.2015 LeKi - Peliitat 7-2
  10.09.2015 KeuPa HT - LeKi 3-2 JA

  Harjoitusotteluiden pistepörssin TOP 10 näyttää tältä (löytyy myös LeKin sivuilta):

  1. Anton Levtchi 3+6=9
  Aleksi Luhtalampi 3+6=9
  3. Miiko Hintz 5+3=8
  4. Jimi Santala 1+7=8
  5. Jonatan Tanus 2+4=6
  6. Santeri Vuoti 3+2=5
  7. Henri Tuominen 2+3=5
  8. Antti Kauppila 1+3=4
  9. Sami Laakso 1+2=3
  10. Jimi Palanto 2+0=2

  Arvio tulevalla kaudesta:

  Uskon Juha Juujärven luotsaavan joukkueen kirkkaasti pudotuspeleihin ja pienellä tason ylityksellä myös viimeinen kotietupaikka on mahdollinen.  Pitää vielä tuosta farmiyhteistyöstä tamperelaisten seurojen kanssa kommentoida, kun joku niistä kuitenkin taas kauden aikana mielensä pahottaa. Yhden ja kahden pelin lainossa ei tietänkään ole mitään järkeä, mutta pitempi aikaisia, toivottavasti kokokauden kestäviä lainapelaajia on mukava Lempäälässä seurata ja tarkkailla pelaajan kehitystä LeKissä ja myös tulevaisuudessa. Muistaako moni, että esimerkiksi Olli Palola ja Jan-Mikael Järvinen kävivät LeKistä peliaikaa ja ylivoimavastuuta hakemassa. Viime kaudella Tapparan Aleksi Elorinne pelasi alkukauden LeKissä ja oli loppukaudesta Tapparan parhaita puolustajia. Uskon myös Patrik Laineen hyötyneen viime kauden peleistä LeKin pelipaidassa. Sitä en hyväksy, että yhtään peliä tullaan yhden-kahden pelin lainoilla voittamaan ja omia sopimuspelaajia vielä syrjäyttämällä!

  Toivottavasti tälläkin foorumilla innostuttaisiin LeKistä itsestään keskustelemaan kunnolla ja välillä jopa positiivisessa sävyssä, eikä aina tarvitsisi tuota farmileimaa löydä joka viestiin :)
   
 2. Susi-Kustaa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lempäälän Kisa
  Hyvä aloitus LeKi-keskustelulle, tästä taas kausi lähtee rullaamaan.

  Pelaajistoon voisi tehdä sellaisia lisäyksiä, että Tapparasta Jere Rouhiainen ja Ilveksestä Olli Vainio ovat mahdollisia LeKissä paljon pelaavia puolustajia. Se ainakin kävisi järkeen.

  Hyökkäyspäässä Ilveksen kaksikko Juuso Rämö ja Ville Meskanen saanevat peliaikaa Hakkarin pyhästöstä. Myös lempääläinen Eemeli Suomi olisi todella mielenkiintoista nähdä Kisa-paidassa. Tappara-junnu Manu Honkanen on myös vaihtoehto.

  Jos sitä pyöräyttäis vähän ketjurulettia kauden kynnyksellä:

  1. Mäkilä - Tuominen - Hölli - Santala - Kauppila
  2. Hintz - Luhtalampi - Vuoti - Mielonen - Levo
  3. Tanus - Rämö - Levtchi - Mäkelä - Haapanen
  4. Holappa - Laakso - Järviluoma
  MV Hrachovina - Nieminen

  Ylimääräisiksi jäisi tässä tapauksessa Meskanen, Honkanen, Vainio ja Rouhiainen, tosin kaikki liiga-avut ovat harvoin samaan aikaan käytettävissä. Hieman kapeahan rosteri on, etenkin sentteriosasto.

  Arvio: Juujärvi on todellinen laatuvalmentaja, joka saa joukkueistaan parhaan irti ja samalla kehittää nuoria vahvasti. Kisalla on paljon vauhtia ja laadukkaiden nuorten lisäksi muutama elintärkeä vanhempi yksilö, paikka kuuden joukossa on haarukassa. kotietu playoffeihin ja paikka välieriin olisi loistosaavutus, mutta heikentyneessä Mestiksessä jopa mahdollisuuksien rajoissa.
   
 3. Susi-Kustaa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lempäälän Kisa
  Nyt tuli Kisan kokoonpano ensimmäiseen runkosarjaotteluun julki, juuri oman arvoni lähdettyä:

  LeKi - Peliitat 16.9.

  1. 29 Hölli - 22 Tuominen "A" - 24 Vuoti - 88 Santala "C" - 2 Rouhiainen
  2. 51 Heikkilä - 40 Luhtalampi - 18 Tanus - 47 Mielonen - 42 Kauppila
  3. 28. Meskanen - 12 Rämö - 27 Levtchi - 6 Vainio - 16 Mäkelä
  4. 10 Honkanen - 25 Laakso "A" - 7 Holappa - 20 Järviluoma (h)
  MV. 30 Hrachovina - 35 Nieminen

  Mikke Levo ei ole pelannut yhtään harkkapeliä eikä ole vieläkään kehissä. Antti Mäkiläkin on ollut pois parista viime harkkamatsista ja jälleen loistaa poissaolollan. Ovatkohan loukkaantuneina molemmat? Etenkin Mäkilä paha takaisku.
   
 4. Susi-Kustaa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lempäälän Kisa
 5. veekasi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Detroit Red Wings
  Nyt kun on hommattu näitä maalintekijöitä, niin kaipaisin myös maaleja. Esim. Jimi Palanto loistaa poissaolollaan, mies joka osaa hakeutua maalipaikoille. Nähtiinhän se maalinteon vaikeus Masku-Areenalla viime pelissä, laukauksia ei tullut juuri olleenkaan. Juha Leimu voisi pitää pojille lämärikurssia entisenä lekiläisenä. Tässä vielä käy Palannon kohdallakin samoin kuin Markus Jokisellekin. Peliaikaa ei tule, eikä niitä näyttöjäkään. Jokinenhan sitten näytti mikä on miehiään, kun annettiin peliaikaa enemmän kuin yksi peli silloin tällöin. Nyt mies viilettää Ilveksen riveissä.
   
 6. Luikuri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  LeKi
  Olisi kyllä hienoa, jos Palanto saisi kunnon näyttöpaikan, sillä Rullakiekon MM-kisat osoittivat kyllä potentiaalia löytyvän. Mies huhujen mukaan LeKin mukana vielä pyörisi, vaikka nettisivuilla ei mitään mainintaa ole ja kokoonpanossakaan ei parissa ensimmäisessä pelissä Palantoa ole nähty.
   
 7. veekasi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Detroit Red Wings
  Onpas hyvä, kun jotkut muutkin ovat samaa mieltä Palannosta. Eikä pelkästään rullakiekossa, HC-Satakunnassa muutamat hatut ja näyttävä ilmaveivi. (youtube/HC-Satakunta -IPK 13.12.2014 Jimi Palanto ilmaveivi).
   
 8. Susi-Kustaa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lempäälän Kisa
  Kisa jatkaa kauttaan Peliittoja vastaan. Viime pelistä on jo viikko, joten uskon sen tehneen hyvää joukkueelle ja otteet ovat vahvoja. Kausi on kuitenkin niin alussa, että etenkin LeKin tapainen nuori ja uusiutunut joukkue parantaa päivä päivältä treeni kerrallaan. Vielä kun lisätään Peliittojen antama selkäsauna kauden avauksessa kotikentällä, pitäisi LeKin olla ainakin alussa valmiina. Ja täytyyhän heinolalaistenkin lento jossain kohtaa ainakin lopahtaa, ovatkin huikean alun pelanneet nuoren maalivahti Larmin johdolla.
   
 9. Susi-Kustaa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lempäälän Kisa
  Lempäälästä kantautuu mielenkiintoinen huhu: Antti Bruun ja Miikka Männikkö saattavat pelata viikonloppuna Kisan paidassa.

  Olisivat mielenkiintoisia seurattavia. Männikkö oli jo viime vuonna Kisassa ja oli sarjan parhaita pelaajia. Bruun puolestaan on Mestis-tasolle huippupakki.

  Kisaa vaivaat loukkaantumishuolet. Lempäälän Kisa Edustusjääkiekko ry - LeKillä loukkantumishuolia
  Mäkilä, Levo, Tanus, Holappa kaikki telakalla. Onneksi Hintz tervehtynyt ja pääsee tekemään LeKi-debyytin runkosarjassa. Samalla Bruun ja Männikkö paikkaavat sopivasti loukkaantuneita. Toivottavasti muutama ylimääräinenkin silmäpari eksyisi seuraamaan näitä ammattimiehiä.
   
 10. Luikuri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  LeKi
  Ei hyvältä näytä, kun muutenkin jo kapeasta hyökkäyksestä putoo ukkoja pois. Kuten jo ensimmäiseen viestiin kirjoitin, niin Hintzin esityksiä on varmasti mielenkiintoista katsella tulevalla kaudella
   
 11. Mortal Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  CCCP, ILVES
  Olisihan siellä vielä Jesse Niinimäkikin samoilla jäillä ja varmaan pelituntumaa kaipiasi.
  Onko Mikke Levon loukkaantumisesta tarkempaa? Ei ole näkynyt missään vaiheessa kokoonpanossa edes harjoituskaudella.
   
 12. Susi-Kustaa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lempäälän Kisa
  Levon tilanne on kyllä harmittava. On missannut koko harjoituskauden ja runkosarjan startin. Kun kuntoutuu, voi olla vaikeaa löytää vakiopaikkaa Kisan pakassa.
   
 13. Luikuri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  LeKi
 14. veekasi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Detroit Red Wings
  No selvishän se missä Jimi Palanto on! Jimi on tehnyt sopimuksen keski-ruotsalaisen Köping Hockey Clubin kanssa. Pelaa sikäläistä 1 divisioonaa. Hyvät veivit vain Jimille sinne Ruotsiin.
   
 15. Susi-Kustaa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lempäälän Kisa
  Santeri Vuoti näyttää lyöneen hyvin läpi: vaikka ei ehtinyt pelaamaan kauaa, niin oli erittäin laadukas ja tehokas. Koko kauden laina Lempäälässä loppuikin jo lokakuussa ja mies palaa Hämeenlinnaan. Voi läpimurron näinkin tehdä, ei siihen vaadita kokonaista kautta.

  Hyökkäyspää hupenee pahasti: Vuoti ja Männikkö (Sportiin) Liigaan, Hölli Tanskaan, Laakso tekee seuraa loukkaantuneiden listalle Mäkilälle ja Tanukselle.

  Paikkaajaksi kova nimi Antti Kangasniemi, joka muuten aikoinaan siirtyi Liigaan Tapparaan vähän kuin Vuoti: ei ehtinyt kuin noin 10 peliä pelaamaan kun Tappara otti miehen riveihinsä. Oli tosin LeKin oma sopimuspelaaja.

  Lempäälän Kisa Edustusjääkiekko ry - LeKillä kokoonpanohuolia - Liigakokemusta paikkaajaksi
   
 16. Luikuri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  LeKi
 17. veekasi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Detroit Red Wings
  No, tämähän näyttää menevän näin: paikkaajan paikkaajaksi.....jne. Niin, asiaan, Kangasniemen paikkaajaksi Niinimäki. Hyvä niin. Jesse on ihan hyvä pelimies, mahtaakohan vaan viipyä kauan? Tuominen siellä on Lekiä pystyssä pitänyt viime peleissä. Toivottavasti muutkin löytäisivät maalijyvän.
   
 18. On kyllä mielenkiintoista nähdä mikä on Niinimäen taso Mestiksessä. Ja missä kunnossa hän yleensäkään on.
   
 19. forrest Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Loukkaantumiset ja jatkuvat pelaajien siirtymiset sinne ja tänne ovat saaneet aikaiseksi sen, että tänään LeKillä on käytössä kolme kentällistä ottelussa Ki-Vaa vastaan. Saavatpa pojat ainakin pelata.
   
 20. Susi-Kustaa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lempäälän Kisa
  Vantaa-matsi oli kaikin puolin onnistunut pelin Kisalta. Vaikka kokoonpanossa oli vain kolme ketjua, olivat ketjut niin laadukkaat, ettei yhden puuttuminen paljoakaan haitannut. Päinvastoin, rytmi säilyi terävänä ja kuumat pelaajat saivat peliaikaa.

  Niinimäki on käsistään jotain jumalallista Mestikseen. Yhdessäkin vaihdossa järjesteli neljä maalipaikkaa, ketjukavereille ei vain maistunut. Pelasi hyvällä asenteella, joskin jalka rupesi painamaan kolmannessa erässä.
   
 21. Susi-Kustaa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lempäälän Kisa
  Nyt kun Lucenius ja Männikkö eivät jatka Vaasassa, voisi sieltä suunnalta tulla apua LeKin pelaajapulaan? Nytkin viime viikolla ennen maaottelutaukoa kokoonpanossa kaksi KooVeen pelaaja (hienoa, että saimme lainaksi) mutta onhan se harmi että jatkuvasti kokoonpano on vajaa. Ei varmasti ole Juujärvelle helppoa operoida aivan viime tipassa kenttien uuteen uskoon.

  Tuskin kaksikko kovin pitkään Lempäälässä viihtyisi. Se herättää kysymyksen, kannattaako heitä 1-3 pelin vuoksi ottaa sekoittamaan. Pisteitä varmasti toisivat ja tässä sarja- ja pelaajatilanteessa kyllä kaikki ylimääräinen otetaan vastaan. Pohdinnan lopputulos: tervetuloa! Mitä pidemmäksi aikaa, sen parempi.
   
 22. Osvaldo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Paljonko LeKillä niitä ns. omia pelaajia loppupeleissä yhteensä on?
   
 23. Susi-Kustaa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lempäälän Kisa
  LeKillä on 12 omaa sopimuspelaajaa: 1 maalivahti, 4 puolustajaa ja 7 hyökkääjää.

  Sen lisäksi on liigasta lainalla olevia pelaajia, jotka pelaavat koko kauden lainalla tai ovat 95% mukana: Meskanen, Honkanen, Hrachovina, Vainio, Rouhiainen, Rämö, Tanus, Puistola (8 kpl).

  Loput ovatkin sitten vähemmän Lempäälässä pelaavia, jotka pelaavat ehkä joka toista tai kolmatta peliä (Kiviaho, Heikkilä, Levtchi).

  Nyt on ollut KooVeesta muutama mies lainalla, yksi oma A-junnukin pääsi kokoonpanoon ja mm. Niinimäki ja Bruun ovat hakeneet tuntumaa. Säännöt onneksi estävät täydellisen pelaajasirkuksen, niin kuin jokunen vuosi sitten vielä kävi.

  Lähteneiden lista on jo nyt karu: Hölli, Vuoti, Männikkö, Kangasniemi (2 viimeisen toki tiedettiin lähtevän pian)... ja loukkantumislista on pitkä (Laakso, Mäkilä, Mielonen, Tanus?)

  Kaikkiaan maaottelutaukoon asti LeKissä on pelannut 33 kenttäpelaajaa ja 4 maalivahtia.
   
  Viimeksi muokattu: 02.11.2015 klo 15.37
 24. Susi-Kustaa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lempäälän Kisa
  LeKi saa riveihinsä mielenkiintoisia pelaajia keskiviikkona. Lempäälän-Vesilahden Sanomien mukaan Miikka Männikkö palaa Kisaan Sport-vierailunsa jälkeen. Myös Otto Honkaheimo nähdään LeKin paidassa, puolustaja pelannee alustavasti 3 ottelua LeKissä.

  Sami Laakso ja Jonatan Tanus ovat pelikunnossa ja Antti Mäkilä piakkoin.

  Linkki: Männikkö palaa, Honkaheimo tulee : Lempäälän-Vesilahden Sanomat
   
 25. Susi-Kustaa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lempäälän Kisa
  Juho Mielonen siirtynyt Ranskan liigan Chamonixin riveihin, Eliteprospects ja KeuPan nettisivujen otteluennakko kertoo. Ihme ettei LeKi ole kertonut mitään. Harmi että lähtee pois. Oli kuitenkin kova nimi ja puolustuksen peruspilari, paransi jatkuvasti.

  LeKissä viime kaudella pelannut Valentin Claireaux teki yllätyspaluun Mestikseen, kun KeuPa nappasi miehen. Ainakin minut siirto löi positiivisesti ällikällä. Viime kaudella kokemusta hankkinut Claireaux voi olla KeuPalle yllättävänkin kova vahvistus. Ja mikä mielenkiintoisinta, hän tekee KeuPa-debyyttinsä LeKiä vastaan Lempäälässä. Myös ex-LeKi Matias Simontaival pelaa KeuPassa tryoutilla.