Ilmoitukset

Nimimerkki HokiOnSporttia huilaa viikon sääntöjen 9§:n perusteella. Provoilu-viestejä lenteli vähän ympäriinsä.

Nimimerkki M.O.R.O huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella. Turha viesti löytyy Mestiksen finaalipari-ketjusta.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Zolmu osoittautui aiemmin porttikiellon saaneen jäsenen uudeksi nimimerkiksi. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on poistettu.

Mikäli elinikäisen pelikiellon saanut jäsen haluaa palata palstavahvuuteen, uuden nimimerkin luomisen sijaan suosittelemme lähettämään pyynnön oikeuksien avaamisesta moderaattoreille hyvien perusteluiden kera.

Sulje ilmoitus

LeKi 2010–2011

Viestiketju osiossa 'LeKi' , aloittajana PikkuKasi, 21.03.2010 klo 16.03.

 1. PikkuKasi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lempäälän Kisa
  LeKin sopimustilanne ensi kaudeksi tällä hetkellä:

  Mikko Pätsi 2011

  Petteri Friman 2011
  Jonas Alatalo 2011

  Jose Nippala 2011
  Tommi Välimaa 2011
  Juha Suomaa 2011

  LeKin sopimustilanne näyttää kaiken kaikkiaan varsin hyvältä ajattellen, että kausi on juuri loppunut. Jokainen sopimus on ensi kautea ajatellen elintärkeä ja joukkue varmasti lähtee rakentumaan viime kauden rungon pohjalle jälleen kuten Kisassa on aiemminkin ollut tapana. Tästä osoituksena on esimerkiksi hyökkäyspäässä ikoniosaston Nippalan ja duunarimiesten, Suomaan ja Välimaan jatkopahvit, jotka ainakin näin fanille maistuvat todella hyvältä.

  Kuluvan kauden pelaajista maalivahtiosasto on jo isoimman palasensa ensi kaudeksi napannut. Mikko Pätsin kehitys pysyy varmasti tasaisena ja miehelle tarvitaan vain kunnon kirittäjä ensi kaudeksi ja hyvä tulee.

  Pakkiosastolla Jarkko Gladin varaan tuskin voi laskea paljon. Mies todennäköisesti ei enää tällä tasolla luistimia pue päälleen ja uusien miesten on aika ottaa vastuu. Suomi-sarjasta hommatut Jonas Alatalo ja Ville-Joonas Peltola olivat loppukauden yllättäjät ja Alatalolla onkin jo sopimus. Peltolan kysymyksenä ollee, että haluaako mies jatkaa Mestis-tasolla. Tarvetta olisi kyllä. Jarno Virkin ja Anssi Tierannan kysyntä muualla on varmasti suuri, mutta ei voi kuin rukoilla, että miehistä edes toinen jatkaa Lempäälässä kiekkoilua myös ensi kaudella.

  Hyökkäyspäässä jo jatkava kolmikko on tärkeä meille, mutta myös muita jatkajia varmasti voinee osata ennustaa. Heikki Silvennoisen, Mikko Suvannon ja Juho Joki-Erkkilän kaltaiset ikitaistelijat jatkavat varmasti, jos paikat vain kestävät. Lassi Mattila, Juuso Antonen ja Antti Hölli joutuvat kamppailemaan kysynnän kanssa. Luulisi kuitenkin, että ensinmainitut jatkaisivat. Matti Kaipaisen jatko olisi elintärkeä meille ja koko seuralle. Antti Hildenin paluu Lempäälään on yksi kuuma huhu ensi kautta ajatellen.
   
 2. PikkuKasi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lempäälän Kisa
  LeKin sopimustilanne ensi kaudeksi tällä hetkellä:

  Mikko Pätsi 2011

  Petteri Friman 2011
  Jonas Alatalo 2011
  Ville-Joonas Peltola 2011

  Jose Nippala 2011
  Tommi Välimaa 2011
  Juho Joki-Erkkilä 2011
  Juha Suomaa 2011

  Kaksi uutta nimeä saatiin tänään listaan ja molemmat erittäin tärkeitä. Peltola on potentiaalinen läpilyöjä ensi kaudella ja playoffeissa osoitti myös taitavansa kevään otteet. Pronssipelissä otettu hanskaus toi toki myös lisää rispektiä faneilta. Joki-Erkkilän jatkosopimus oli jo pieni yllätys. Ottajia olisi tälle ''Mestiksen aliarvostetuimmalle pelaajalle'' pitänyt löytyä muualtakin, mutta Juho on kyllä sen kaliiberin pelaaja, että jatkosopimus on todella arvokas.

  LeKi kasaa ensi kaudeksi jälleen hyvää joukkuetta. Joukkueen rakennus on jo todella hyvässä vauhdissa ja jälleen on saatu kiinnitettyä näitä kolmos- ja nelosketjujen duunareita joukkueeseen, jonka päälle sitten aletaan rakentaa toimivaa kokonaisuutta.

  Tulevista sopimuksista voisi toivoa ehkä jokusen kokeneemman ja nimekkäämmän miehen nimen. Kaipainen, Tieranta, Virkki, Mattila, Hölli ja Antonen omaavat kiinnostusta muualla, mutta toivottavasti edes jokunen jää Lempäälään.

  Tänään perjantaina Lempäälässä myös perinteinen LeKi-gaala!
   
 3. Jäske#13 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, LeKi, Minnesota Wild
  Tässä kun nyt rupeaa miettimään hieman ensi kauden LeKiä ja ketä/ketkä voisivat olla liigayhteistyön kautta LeKissä käyviä pelaajia niin mieleen tulee seuraavia nimiä. Tai vaihtoehtoisesti sellaisia ketkä ovat jo liigayhteistyön puolesta LeKissä pelanneet ja siirtyvät sinne tyystin. (Realistista haaveilua)!

  MV:
  Aittokallio Ilves
  Rinne HPK

  Näistä lupaavista junnuista jompi kumpi Pätsille aisapariksi, niin pitäisi veskaosaston olla kunnossa.

  P:
  Kärmeniemi HPK
  S.Alatalo HPK
  Peltola Ilves
  Laine Ilves
  Aalto Ilves
  Näppilä Ilves
  Korhonen Tappara
  Turkulainen Tappara

  Näistä herroista kuin kaksi olisi LeKin mukana koko ajan, mielellään se kiekollinen kaveri ja sitten se puolustavampi pakki.

  H:
  Turtiainen HPK
  Lähteenmäki HPK
  Seitsonen Lukko/Kerho (koko kausi)
  Rajala Lukko (koko kauden laina)
  Sointu Ilves
  N.Snellman Ilves
  Antonen Ilves (koko kausi)
  Sandvik Ilves
  Keränen Ilves
  Strömberg Tappara
  Karjalainen Tappara
  Peltonen Tappara (koko kausi)

  Näistäkin kenellä ei perässä ole suluissa mitään kun kaksikin olisi LeKin mukana koko kauden niin olisi erittäin hyvä homma ja mielellään niitä kahden ensimmäisen ketjun pelaajia. Tottakai Sandvik, Snellman ja Lähteenmäki osaston kaveritkin kävisi, mutta on ehkä enemmän 3-4 ketjun miehiä.
  LeKin viime kauden omista pelaajista soisin ja haluaisin jatkosopimukset sorvattavan seuraaville kavereille. Koskela MV, Virkki, Tieranta P, Kaipainen, Mattila, Taipale H.

  Näiden jälkeen rosteri voisi näyttää vaikka seuraavalta


  Karjalainen/Sointu/Strömberg/Rajala/Keränen - Peltonen - Kaipainen

  Sointu/Rajala/Keränen/Turtiainen - Mattila - Antonen/Rajala

  Suomaa - Seitsonen - Joki-Erkkilä

  Taipale - Nippala - Välimaa

  JV.Peltola - Virkki

  Tieranta - Korhonen/Kärmeniemi/Peltola/S.Alatalo

  Alatalo - Näppilä/Turkulainen/Friman
   
 4. PikkuKasi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lempäälän Kisa
  LeKin suunnalta hienoja uutisia, kun päävalmentaja Sami Hirvonen ja maalivahtivalmentaja Pekka Korhonen ilmoittivat jatkavansa vielä ensi kaudella valmennusportaassa! Hirvonen on selkeä nouseva koutsi ja Korhonen tuo esimerkiksi Mikko Pätsin pelaamiseen aivan erilaista varmuutta, joten ensi kausi näyttää todella lupaavalta.

  Maalivahtiosastolla on hyvä tilanne, kun Pätsi on jo saatu jatkamaan. Tuohon ei tarvita kuin rahkeista riippuen nuori maalivahti(Koskela/muu) tai kokeneempi veskari Pätsin vierelle.

  Pakkiosastolla viime kauden puolustajista ilman sopimusta ovat herrat Jarkko Glad, Jarno Virkki ja Anssi Tieranta. Kolmikko saattaa kokonaan jättää LeKin, joka olisi todella suuri pettymys. Glad on siirtymässä valmennuspuolelle ja Virkki sekä Tieranta omaavat kiinnostusta muuallakin. Anssin ihan lempääläläisyytensä vuoksi haluaisin joukkueessa nähdä, joten luotetaan siihen, että mies Kisaan jää.

  Hyökkääjistä Hessu Silvennoinen, Lassi Mattila, Juuso Antonen ja Mikko Suvanto toivottavasti päätyvät jatkosopimukseen. Jälkimmäinen tosin varmasti puntaroi uransa jatkoa, mutta toivottavasti jää vielä ainakin kaudeksi ihastuttamaan pirkanmaalaista kiekkoyleisöä taistelutahdollaan. Antosen kuvittelisin LeKiin irtoavan ja kaksi ensimmäistä nimeä varmasti jatkavat. Huhupuolelta vanhoista LeKin miehistä mm. Tomas Jasko ja Antti ''Hilu'' Hilden ovat vapautumassa, mutta tuskin Jasko tänne eksyy. Hilun saaminen vavisuttamaan vastustajan maaliverkkoja yhdessä tutkapari-Suvannon kanssa olisi jo iso saavutus seurajohdolta. Matti Kaipaisen jatko olisi koko Lempäälälle iso asia! Henri Sandvik palaa Lempäälään?

  Kuvitellaan:

  Antti Hilden - Mikko Suvanto - Matti Kaipainen
  Juho Joki-Erkkilä - Lassi Mattila - Juuso Antonen
  Tommi Välimaa - Jose Nippala - Henri Sandvik
  Juha Suomaa - X - Hessu Silvennoinen

  X - Ville-Joonas Peltola
  X - Jonas Alatalo
  X - Petteri Friman

  LeKi tarvitsisi muutaman jatkosopimuksen kokeneille pelaajille ja vahvistusta puolustukseen. Lainamiehet tulevat sitten, kun tulevat.
   
 5. jsavolai Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Peliitat,TiTu,Akaan Kiekko,Pelicans
  Liikkuja tapahtunee myös LeKin valmennusportaassa - Iltalehden mukaan Sami Hirvonen olisi siirtymässä Tapparan valmennustiimiin.
   
 6. PikkuKasi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lempäälän Kisa
  Etukäteen oli tiedossa, että tänään tulee LeKin suunnalta uutisia, jotka eivät välttämättä ole niin positiivisia. Silti tämä tuli kyllä suurena yllätyksenä ja pettymyksenä. Hirvonen luonut LeKissä aivan erilaisella tasolla olevan urheilullisen joukkueen ja vienyt LeKin mitalipeleihin kunnianhimoisella ja suoraviivaisella tyylillään. Hän on myös noteerannut LeKin kannattajia useaan otteeseen presseissä ja muualla. Sääli, että jättää LeKin, mutta toivottavasti korvaaja on yhtä pätevä ja kunnianhimoinen.
   
 7. PikkuKasi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lempäälän Kisa
  http://edustus.leki.fi/leki/www/fi/index.php?we_objectID=10488&pid=5576

  Eli LeKin uudeksi päävalmentajaksi on varmistunut kokenut kiekkomies, Jari Helle, 48. Olisiko kommentteja Kotkan, Kokkolan tai Kouvolan suunnalta? Pelityyli? Millainen ihmisenä? Muuta?

  Kaikenkaikkiaan tuli suurena yllätyksenä, että LeKi lähti hommaamaan kokeneemman päävalmentajan. Juujärven ja Hirvosen aikana tottui nuoreen ja innokkaaseen, mutta toisaalta kokemattomaan päävalmentajaan. Nyt taas päävalmentajaksi asettuu kaveri, jolla on kokemusta ja menestystä Suomen lisäksi myös ulkomailta ja kannukset lunastettuna.

  Mielenkiintoinen nimi ja mielenkiintoista nähdä millainen joukkue ja pelityyli Helteen LeKistä muovautuu!
   
 8. upnorth24 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rovaniemen Kiekko, Rebels Rovaniemi
  Lainaus:
  Ei olla mistään noista mainitsemistasi paikoista, mutta jatkoaika.com kuten varmaan Helle itsekin yleensä tuntuu haluavan unohtaa miehen kahden kauden ajanjakson Rovaniemellä vuosina 2002-2004 ennen kuin Suikkanen tuli napapiirille.

  Sen verran on sanottava, että tässä on mielestäni kyseessä projektivalmentaja, jolla ei taida riittää kärsivällisyys tai osaaminen pidempiin valmennuspesteihin. Tästä näyttönä maksimissaan parin kauden visiitit eri paikkakunnilla ja myös se, että yleensä Helteen ensimmäinen kausi on ollut selkeästi toista parempi kuten Kotkassa ja Rovaniemellä nähtiin. Toisaalta menestys on seurannut miestä viime vuosina, joten näytöt ovat kovat ja Italian keikka oli poikkeus tuosta Helteen tavasta, jossa menestys on toisena kautena vaatimatonta. Peleissä Helteen osaaminen on kiistatonta, mutta harjoittelun ja ihmisten käsittelyn suhteen miehellä oli ainakin aikoinaan paljon parantamista.

  Rovaniemellä Helle profiloitui vanhan koulukunnan auktoritäärisenä valmentajana, joka sai ensimmäisellä kaudella nuoresta joukkueesta paljon irti, mutta toisella kaudella kovemmat odotukset ja parempi pelajaamateriaali eivät tuoneet enää parempaa tulosta Helteen alaisuudessa.

  Jännä nähdä miten Helle sopeutuu Lempäälään ja Lempäälä Helteeseen.
   
 9. PikkuKasi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lempäälän Kisa
  Tuli luettua Helteen antama haastattelu ennen Titaaneissa potkuihin päättynyttä kautta. Ainakin aatokset suoraviivaisesta ja aggressiivisesta pelityylistä sopivat LeKin aikasempien vuosien tyyliin ja pelaajistoon. Näin ollen tilanne näyttäisi hyvältä. Jo nyt jatkavista pelaajista on moni helppo laittaa Helteen pelilliseen muottiin ja lisää on tulossa.

  Jos mies on perillä nykyjääkiekosta ja on sanojensa mittainen mies, jälki voi olla hyvää. Toki tilanne on Lempäälässä aivan uusi Helteelle, sillä viime kausien jälkeen pleijaripaikka on varma tavoite ja miehistö tullee olemaan melko kovatasoinen Mestikseen. Joten näytönpaikka on miehellä käsillä.

  Projektivalmentajuus ei sikäli ole huono asia, sillä LeKin valmentaminen pidempiaikaisena projektina tuskin kannattaa. Rahaakaan toisaalta ei ole kasata huippunippua, joten Helteen on tehtävä sama kuin pelaajiltaan vaatii, laittaa haalarit päälle. Vanhan ajan auktoritäärinen valmentaja on uusi tuttavuus Lempäälässä, mutta työnteko täällä kyllä osataan, joten tuskin siitä jää kiinni.

  Näytöt Italiasta ovat kovat ja toivotaan parasta!
   
 10. Anadigi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Junnon kravatti ja Mikin ylädekki
  Lainaus:
  Itse näkisin, että Helle voisi olla (onnistuessaan) pidempiaikainen kiinnitys Kisan peräsimeen. Aiemmat kaksi päävalmentajaa ovat olleet urallaan selkeästi eteenpäin pyrkiviä, vasta valmennusuran alussa olevia koutseja. Helle taas on nähnyt ja kokenut jo kaikenlaista, eikä varmasti koe samanlaista etenemisen pakkoa, kuin Hirvonen tai Juujärvi. Ilves kuitenkin maksaa palkan päätoimisesta valmentamisesta ja LeKin toimintafilosofia mahdollistaa kyllä järkevien ammatillisten maalien asettamisen.

  Toki jos isommat areenat kutsuvat, niin varmasti viisissäkymmenissä menevä valmentaja hyppää innolla niihin kuvioihin mukaan. Katsotaan nyt ensin, miten homma lähtee etenemään Lempäälässä.
   
 11. PikkuKasi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lempäälän Kisa
  Aamulehden ilouutiset:

  1) Jarkko Glad siirtyy Jari Helteen aisapariksi Kisan kakkosvalmentajaksi.

  2) Lempäälän oma poika, Anssi Tieranta, jatkaa LeKissä vielä ensi kauden.

  Gladin upea ura siis loppui hienoon kauteen LeKissä ja saadaan varmasti osaamista ja auktoriteettia penkin taakse. Tierannan huhuttiin olevan liigaseurojen kiikarissa, joten jatkosopimus on kultaakin kalliimpi. Hyvä Kisa!
   
 12. Normandia Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS, TuTo
  Viimeksi muokattu: 10.06.2010 klo 05.16
 13. PikkuKasi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lempäälän Kisa
  Lainaus:
  Jokinen onkin sitten aivan täysin uusi mies. Tehot puhuvat kyllä puolestaan, mutta katsotaan, että miten sopeutuu LeKin pelityyliin ja Helteen suunnitelmiin. Talosen try-out ei ihmetytä lainkaan. Kokematon versio Juha Leimusta. Kiekollisesti todisti olevansa todella kova jo viime kautta edeltävissä harjoituspeleissä.
   
 14. Anadigi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Junnon kravatti ja Mikin ylädekki
  Talosessa on kyllä valtavasti potentiaalia, jos nuorimies malttaa keskittyä joukkuepelaamiseen sirkustemppujen sijaan. Kiekollisesti lahjakas ja yllättävä, mutta se puolustajan tärkein tehtävä tuntuu välillä katoavan täydellisesti. Tuo tosiaan mieleen Juha Leimun. Leimun ja Talosen erottaa on nöyryys lajia ja joukkuepelaamista kohtaan.

  Tää Jokinen vaikuttaa mielenkiintoiselta kokeilulta. Jos onnistuu, voi ottaa paikan jopa kakkos-kolmosketjusta.
   
 15. The Rock Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Titaanit, Ässät & Penguins
  Lainaus:
  Hienoa nähdä, että Veikka sai kuin saikin uuden mahdollisuuden Mestiksessä, sillä Kotkassa homma meni harmittavasti vihkoon pari kautta takaperin. Tokihan Helle palasi Suomen toiseksi korkeimmalle sarjatasolle hyvin pitkälti Ilveksen ansiosta, mutta joka tapauksessa tämä on hieno uutinen ja lisää ainakin allekirjoittaneen mielenkiintoa LeKiäkin kohtaan tulevalla kaudella.

  Veikka tykkäsi ainakin Kotkassa peluuttaa varsin yksinkertaisella kaavalla, jossa kiekko iskettiin päätyyn ja halukkaat perään. Suomi-sarjassa tämä toimi, kun pakit eivät ehtineet syötellä/purkaa kiekkoa tarpeeksi nopeasti pois omista, mutta Mestiksessä selkeästi laadukkaammat puolustajat ja toimivammat pelisysteemit söivät Titaanien aseet lähes tyystin.

  Valmentajana Helle on "vanha liiton mies", joka korottaa kyllä ääntään jos tarve niin vaatii. Eli ei pyri, eikä edes halua olla kaikkien kaveri. Jotkut tämän kestävät ja jotkut eivät.

  Joka tapauksessa onnittelut niin Veikalle kuin LeKille ja toivottavasti tulevalla kaudella homma natsaa Lempäälässä.
   
 16. PikkuKasi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lempäälän Kisa
  Ja lisää mielenkiintoisia nimiä Kisan sotisopaan!

  Uusista nimistä uusvanha, Johannes Alanen, palaa viime kauden lopun Ilves-reissun jälkeen LeKin paitaan. Jälleen yksi loistopoiminta takaisin, seuraavaksi sitten Antti Hildén? Jonski on luisteluvoimansa, kokemuksensa ja maalivainunsa vuoksi aivan varmasti kärkiketjujen kamaa myös ensi kaudella. Asenne varmasti kohdillaan ja toivottavasti ei tällä kertaa siirry ylemmäs kesken kekkereiden.

  Puolustuspäähän uutena miehenä saapuu Jyväskylän ja Mikkelin suunnalta tuttu Eero Hyvärinen. 24-vuotiaana pelimiehenä omaa varmasti potentiaalia kehittyä ja LeKissä sille on varmasti hyvä kasvualusta. Monipuolisuus ja tasaisuus olleet aina LeKissä hyveitä puolustajalle. Mukava saada näitä miehiä, jotka kuuluvat varmasti rungon vakiopalasiin ja varmasti saadaan sellaista nöyrää työntekoa takalinjoille.

  Sitten hankinnoista se mielenkiintoisin ja riskikkäin. Latvialainen tykinkuula(183cm, 95kg), hyökkääjä Mihails Koklins vakuutti parin viikon try-outin jälkeen ja käteen lätkäistiin vuoden sopimus saman tein. Vahvuuksina ilmeisesti luisteluvoima, fyysisyys ja itämainen taitavuus. Suurimmat vaikeudet aivan varmasti Suomeen, Mestikseen ja LeKin farmimeininkiin sopeutumisessa. Jos sopeutuu hyvin, Lempäälän pienessä kaukalossa mies voi saada pahaa jälkeä aikaan! Tätä äijää on varmasti erittäin viihdyttävä seurata, hyvässä ja pahassa.
   
 17. Jäske#13 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, LeKi, Minnesota Wild
  No nyt taas pientä päivitystä LeKin osalta minun silmin! Uusia miehiä on ilmestynyt muutamia, mutta varmastihan joukkue on valmis vasta kun Ilveksen ja Tapparan try-outit selviävät ja kausi on jo ovella, mutta hyviä try-outteja on LeKilläkin.

  Veskaosasto kaipaa toista peluria ja suurinpiirtein samantason haastajaa Pätsille. Mistä moinen? Kenties Kerhosta Rasmus Rinne, tekisi nuorelle miehelle (-90) hyvää kausi mestiksessä ja sen jälkeen olisi valmiimpi astumaan liigaympyröihin. Toinen vaihtoehto Tapparan mukana harjoittelemassa ollut Tanskalainen Simon Nielsen, jonka kohdalla haistelisin, että Tappara odottaa Säterin tilanteen ratkeamista ja ottaa itse siitä haastajan Niemiselle. Ilveksestä tai Tapparasta en usko muuten irtoavan apua tälle osastolle.
  Eli näyttäisi tältä:
  Pätsi
  Rinne/Nielsen

  Pakisto on ihan hyvällä mallilla vakikaluston miehiksi voisi laskea Tieranta, Peltola, Hyvärinen ja Talonen jonka uskon nousevan kiekolliseksi pakiksi kahteen ensimmäiseen pariin. Varauksin myös toinen kaksikosta Alatalo/Friman on vakikalustoa. Jatkoa kaipaisin vielä Virkille sekä osan kautta pelanneelle Näppilälle. Liigalainoina saatavilla lienee aika ajoin N.Peltola(Ilves), Turkulainen(Tappara), Liimatainen(Tappara) ja Korhonen(Tappara).
  Eli näyttäisi tältä:
  Peltola-"Virkki"
  "Liigalaina/Näppilä"-Talonen
  Tieranta - Hyvärinen

  Hyökkäyksestä puuttuukin sitten hieman useampi palanen. 1-2.ketjun pelaajia on vain Alanen. 3-4 ketjuun onkin sitten Nippala, Joki-Erkkilä, Suomaa,Koklins ja try-out Jokinen. Jatkoa toivoisin Mattilalle, Ryhäselle ja myös, että Kaipainen vielä kauden jaksaisi jatkaa. Sopimuksettomista liigapelaajista lähtisin lähestymään Sandvikia, N.Snellmania, Pyymäkeä, Peltosta ja Seitsosta, puolestaan sopimuksettomista mestispelaajista seuraavia A.Jaatinen(Hokki), T.Laine(KiVa). Tähän päälle vielä mahdollisia liigalainoja Tapparan ja Ilveksen puolelta niin hyökkäys voisi näyttää vaikka tältä:
  "Ryhänen/Jaatinen/Laine"-"Seitsonen/Peltonen"-Alanen
  "Liigalaina/Välimaa" - "Mattila" - "Kaipainen/Pyymäki"
  Koklins - Joki-Erkkilä - Jokinen
  "Sandvik"-Nippala - Suomaa/"Pyymäki"
   
 18. PikkuKasi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lempäälän Kisa
  Hyvää mietintää ja pohdintaa Jäskeeltä!

  Mikko Pätsi 2011

  LeKin maalivahtitilanne on viime vuosien tapaan selkeä. LeKi on naulannut nuoren Pätsin ja nyt hakusessa on kokeneempi tutkapari. Kisan reeneissä pyörinyt Tero Leinonen olisi toki napakymppi, mutta uskon LeKin päätyvän tänä vuonna taas hivenen nimettömämpään kaveriin kuten Hokkiin siirtynyt Sami Koskela oli viime kesänä. Pätsi esitti viime kaudella ennen Korhosen saapumista vakuuttavia otteita LeKin saatua maalivahtivalmentajan pestin täyttöön, joten kehitys jatkunee ensi kaudellakin. Maalivahtitilanteesta ei siis kannata suuremmin murehtia. Jäskeen heittämä Simon Nielsen olisi todella mielenkiintoinen vaihtoehto.

  Ville-Joonas Peltola 2011
  Petteri Friman 2011
  Anssi Tieranta 2011
  Jonas Alatalo 2011
  Eero Hyvärinen 2011
  Veli-Matti Talonen try-out


  LeKin puolustus on Suoniemen ''aikakaudella'' rakennettu omasta mielestäni varsin fiksusti ja tällä kaudella asia ei ole muuttunut. Nuorista kavereista Ville-Joonas Peltola tulee nousemaan Mestiksen kärkipuolustajien kaartiin, pistäkää ihmeessä nimi mieleen! Muista puolustajista Jonas Alatalo ja try-out Ville-Matti Talonen ovat aallon harjalla ja saattavat napata ison palan yv-aikaa ja näin saada uraansa nousuun. Tierannan, Hyvärisen ja Frimanin ansiosta puolustuksessa on myös oman pään varmuutta.

  Pakiston keski-ikä huitelee jossain 23 vuoden paikkeilla, joten kokemusta kaivattaisiin puolustukseen lisää. Jarkko Gladin jättämää kivenkovaa aukkoa ei saada paikatuksi eikä ole tarviskaan, mutta Jarno Virkin jatko olisi kokemuksen kannalta elintärkeä. Nuorista Ilves-taustaisista pelaajista neuvottelut ovat käynnissä varmasti Jouni Aallon ja Jäskeen mainitseman Jarkko Näppilän kanssa. Molemmat olisivat hyvä lisä puolustukseen. Olisi ainakin laajuutta, vaikka jokunen pelaaja piipahtaisi liigassa. Ilveksen Niko Peltola tulee Sport-taustaisena olemaan varmasti ringissä mukana.

  VJ Peltola - ''Virkki''
  Tieranta - Talonen
  ''Aalto/Näppilä/N.Peltola'' - Hyvärinen

  Jose Nippala 2011
  Juho Joki-Erkkilä 2011
  Juha Suomaa 2011
  Johannes Alanen 2011
  Mihails Koklins 2011
  Markus Jokinen try-out
  Tommi Välimaa ???(Ilveksessä try-outilla)


  LeKin hyökkäyskalusto on aiempiin osa-alueisiin nähden varsin avoin, mutta tilanne ei silti ole hälyyttävä. Hyökkäyspäässä on saatu nyt signattua suuri osa viime kauden tärkeistä runkopalasista, mutta jäljellä on vielä pari. Matti Kaipaisen ja Mikko Suvannon jatkopäätökset tulevat olemaan erittäin iso osa palapeliä. Lassi Mattilan ja Heikki Silvennoisen ensi kauden osoite löytyy toivottavasti Lempäälästä. Alasen sopimus takaa työrauhaa etsiä suurempia nimiä.

  Koklinsin hankinta tuli monelle aivan täysistä puskista ja miehen sopeutuminen LeKissä tulee myös olemaan arvoitus. noin nopea sopimus kuitenkin kertoo varmasti potentiaalista. Try-out kokelas Markus Jokinen voi hyvin ottaa paikan jarrukentistä.

  Hankintalistalle vanhojen miesten jatkojen lisäksi voisi lisätä ainakin LeKin ensimmäisellä Mestis-kaudella suurta tuhoa Mikko Suvannon kanssa niittäneen Antti ''Hilu'' Hildénin. Hilun saapuminen toisi yhden varman maalitykin kärkikenttiin ja rutkasti persoonallisuutta kentälle. Muista uusvanhoista miehistä Sandvik ja Ryhänen varmasti kiinnostavat, mutta tähtäävät ehkä korkeammalle? Tapparan ja Ilveksen sopimuksettomat jämämiehet ovat myös tervetulleita.

  ''Hildén'' - ''Jämämies'' - Alanen
  ''Kaipainen'' - ''Mattila'' - Joki-Erkkilä
  Välimaa - ''Suvanto'' - Koklins
  Suomaa - Nippala - Jokinen
   
 19. Borre Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Sen mitä olen parin viime kauden aikana Jokisen pelejä nähnyt, jarrukenttä ei ole hänelle oikea paikka. Kyseessä on poikkeuksellisen taitava kaveri tälle tasolle. KOO-VEEn paidassa hän teki mitä tahtoi enkä usko Mestis-vauhdin olevan liian kova pala ensi kaudella. Oli mennyt tämä siirto aiemmin ohi, mutta kehutaan nyt jälkikäteen tätä kokeilua. Jokisessa on potentiaalia erinomaiseksi Mestis-pelaajaksi.
   
 20. Dragan Jäsen

  Tämän blogilähteen mukaan LeKi testaa unkarilaista Gergo Nagya. Pelannut viime kaudella Székesfehérvárissa Itävallan sarjaa 54 ottelua joissa 5+10=15 PIM 67. Pelasi myös samassa jengissä Unkarin pääsarjassa playoffit ja sai näin ollen myös Unkarin mestaruuden palkintokaappiin. Isokokoinen 191cm ja 92kg hyökkääjä edusti myös Unkaria 2010 I-divarin MM-Kisoissa. Saisi ikänsä puolesta (loppuvuoden -89) pelata vielä tulevalla kaudella myös A-junioreissa.
   
 21. PikkuKasi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lempäälän Kisa
  Lainaus:
  Täällä on totuttu, että ulkomaalaisia tulee vähemmän ja jos tulee niin osaavat vielä suomea(vrt. Jasko). Nyt näitä sitten tulee melkoisella syötöllä testiin. Nuoreksi pelaajaksi melko mielenkiintoinen hankinta, kun jo jonkunlaisia meriittejä CV:ssä.
   
 22. Anadigi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Junnon kravatti ja Mikin ylädekki
  No niin! Melko mukavia nimiä tukuittain, tässähän alkaa hissukseen kiekkokiima nousemaan. Se olikin melkoisesti kateissa pronssiottelun jälkeen, mutta tästä se taas lähtee.

  Keväällä ja alkukesästä julkaistut sopimukset ovat olleet jo lupauksia herättäviä, mutta tuoreimmat jatkajat saavat kyllä lievää kovenemista aikaan. Varsinkin Virkin jatko on erinomainen juttu, sillä "Limppu" oli Gladin jälkeen pakiston tasaisin suorittaja kauden läpi. Tehopörssi kertoo omaa kieltään. Tierannan ja Virkin jatkot ovat tulevan kauden suhteen elintärkeitä.

  Mattilalta voidaan odottaa tulevalla kaudella selkeää ykkössentterin roolia edellisen kauden loukkaantumisten jälkeen. Sentteriosasto kaipaa vielä Mattilan (ja mahdollisen Nagyn) sopimuksen jälkeen syvyyttä. Nippala on sikäli takuuvarma kaveri, että kolmossentterin rooli taittuu kunnossa ollessa varmasti.

  Ja sitten se mielenkiintoinen; Gergö Nagy! Jos ei ole jalalla ihan paska, niin vaikuttaisi olevan erittäin potentiaalinen pelimies Mestikseen. Nuori iältään, pääsarjatason osaamista on Itävallan sarjasta (mikä lie mittari), mainiot raamit ja osaa vissiin tarvittaessa tapella. Siitä makupala linkin takana: http://www.youtube.com/watch?v=07j2zWD5YTc

  Sitten vielä noista muista try-outtilaisista oikeastaanh kaikki vaikuttavat potentiaalisilta sopimuspelaajilta. Jos Helteen Jari saa rungon pelaamaan likimain tasollaan, on LeKi tulevallakin kaudella sarjan kärkikahinoissa.
   
 23. PikkuKasi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lempäälän Kisa
  Saa Helteen Jari ainakin kovan nipun itselleen koutsattavakseen heti ensimmäiselle Mestis-kaudelleen. Miehen mieltymys urheilullisiin pelaajiin toivottavasti on pysynyt samana, sillä tällä hetkellä joukkue näyttää tutun luisteluvoimaiselta, kookkaalta ja aggressiiviselta.

  Nagyn try-out saattaa olla yksi tulevan Mestis-kauden suurimmista kaappauksista. Kun kyseessä on try-out, mies ehditään testata. Isokokoinen, nuori ja hyvän asenteen omaava kaveri voi sopeutuessaan olla melkoinen täsmäase. Jos on luistimet jalassa yhtä kömpelö kuin Rovaniemellä käväissyt Maccarone, ei voi mitään, mutta luistelun ollessa kohdillaan, sopimusta ehdottomasti käteen.

  Jatkosopimuksista ei voi olla kuin tyytyväinen. Virkki ja Mattila ovat sitä ehdotonta tukikiveä, mitä LeKi juuri kaipaa. Jarnon ei tarvitse varsinaisesti pelissään muuttaa mitään. Toki kiekollisesti peli saisi olla ensi kaudella hyvää ja tehot ovat aina plussaa. Kiekollisesti melko kevyt puolustus kuitenkin on. Manageri Suoniemi mahtuisi edelleen kevyesti ylivoimalle?

  Mattila on päässyt onneksi yli silmävaivastaan! LeKin oma poika voi helposti ottaa ykkössentterin roolin itselleen. Takuuvarmaa kahden suunnan pelaamista sekä roimasti pisteitä. Jos saa vierelleen tehokkaat laiturit, voi lyödä pistepörssiin kovat lukemat.
   
 24. jyly Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Peliitat
  Vaikka Gergo Nagy on LeKissä vain try-outilla, näyttää ilo Lempäälässä jääneen lyhyeksi. Eliteprospects-sivusto on siirtämässä Nagyä takaisin Unkariin.
   
 25. Anadigi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Junnon kravatti ja Mikin ylädekki
  Lainaus:
  Try-out oli alkujaankin sovittu viikon mittaiseksi. Liekö sitten käynyt niin, että ei pystynyt vakuuttamaan noin lyhyellä jaksolla vai eikö pelaajaa itseä kiinnostanut jäädä Lempäälään.

  edit. Niinhän tuo joku blogi osaa kertoa, ettei try-out ollut varsinainen menestys kummallekaan osapuolelle, sen mitä Googlen kääntäjän perusteella sai selvää. Viikko on lyhyt aika testata, eikä Nagya nähty tuona aikana pelaamassa. Ei olisi kai satsaukseen nähden riittävän hyvä, sillä ulkomaalainen pelaaja on seuralle aina kallis sijoitus, hänelle kun yleensä tarvitsee korvauksen lisäksi hoitaa kämppää ja sen sellaista.

  Noh, tästä jatkuu ykkössentterin metsästys.
   
  Viimeksi muokattu: 09.08.2010 klo 09.39